Spyker heeft het de eerste jaren moeilijk gehad, zoals vrijwel alle startende bedrijven. Draait nu prima.quote:
Ook daar geld precies hetzelfde. In de UK zijn een heleboel echt kleine autobouwers die voor een niche markt bouwen en niet in de problemen zijn. De rest is allemaal onderdeel van grotere concerns. Net als in alle andere bedrijfstakken. Schaalvergroting = meer winst.quote:Om over de Britse automarkt nog maar te zwijgen.
Precies, dat zeg ik dus. Ferrari is dan ook geen kleine autobouwer. Je voorbeeld ging compleet mank. De écht kleine bouwers zijn onafhankelijk en redelijk conjunctuur ongevoelig.quote:Ferrari is geen onafhankelijk merk, word gesponsord door de grote jongens, als hun R&D niet kan meevreten uit de ruif van de grote jongens dan is het snel gebeurt voor de kleine jongens.
Nee, die kopen ze in. Dacht jij dat projectontwikkelaars hun eigen staal produceren? Of hun eigen prefab betonelementen?quote:Of dacht je dat Donkervoort zijn eigen motors ontwikkeld? Zijn eigen componenten ontwikkeld?
En die strekking is dus mank. Donkervoort bestaat net zo min bij de gratie van de grote jongens als de niche villa-bouwer die villa's voor 5 miljoen bouwt. Ook al gebruikt hij daarvoor glas dat is ontwikkeld voor een grote projectontwikkelaar.quote:Dit soort bedrijven bestaan bij de gratie van de grote jongens en dat was dan ook de strekking van mijn verhaal.
En toch gaan die ferrari's in prijs omhoog. Een "standaard"ferrari uit 1950 is nu veel duurder dan toen. Een standaard rijtjeshuis uit 1950 is nu ook veel duurder dan toen.quote:Dat zeg ik dus... die andere Ferrari's zijn voor standaard rijke jongens.... daar wil je als oliesjeik niet in dood gevonden worden.
Alles wat gemiddeld gesproken over de tijd meer waard wordt is een speculatief object. Over de afgelopen 100 jaar zijn alle huizen in nederland meer waard geworden, inclusief een crash in '30 en '80. Met de door jou zo voorspelde crash in '11 (quote:Een huis is in eerste instantie gewoon een consumptiegoed.... slechts enkele huizen zijn in the long run een speculatief object.
Wacht effe, bedoel je nou met het eerste dat een huis gewoon minder waard wordt door gebruik en slijtage (consumptie), verval van een buurt (demografische achteruitgang) en na een halve eeuw waarschijnlijk weer gesloopt wordt (einde levenscyclus)? Dat het dus normaal is dat deze in de loop der tijd steeds minder waard worden?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:20 schreef xenobinol het volgende:
Een huis is in eerste instantie gewoon een consumptiegoed.... slechts enkele huizen zijn in the long run een speculatief object.
Misschien omdat de geschiedenis al 150 jaar aantoont dat het anders werkt dan hoe jij het "gek vind"quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:41 schreef SemperSenseo het volgende:
Gek eigenlijk dat dit voor lange tijd niet zo is gezien
Volgens sommige futurologen kan het zijn dat we dat wel gaan halen met nieuwe medische inzichten. Ik moet er nu nog niet aan denken of ik zou op mijn huidige leeftijd "vastgezet" kunnen worden.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:49 schreef Whuzz het volgende:
Jij kunt het ook wel heel "gek" vinden dat mensen geen 200 jaar oud worden en vinden dat dat maar eens moet veranderen.
In dat geval gaan huizen heeeeel schaars worden.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Volgens sommige futurologen kan het zijn dat we dat wel gaan halen met nieuwe medische inzichten. Ik moet er nu nog niet aan denken of ik zou op mijn huidige leeftijd "vastgezet" kunnen worden.
Op geleend kapitaal zul je bedoelen, voorlopig maakt men geen stuiver winst.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:32 schreef Whuzz het volgende:
Spyker heeft het de eerste jaren moeilijk gehad, zoals vrijwel alle startende bedrijven. Draait nu prima.
Dat zeg ik ook niet... ik zeg alleen dat de nichemarkt mee vreet van de volumemarkt en daardoor nog enig bestaansrecht heeft. Op eigen benen zou ze er echt heel anders uitzien.quote:Ook daar geld precies hetzelfde. In de UK zijn een heleboel echt kleine autobouwers die voor een niche markt bouwen en niet in de problemen zijn. De rest is allemaal onderdeel van grotere concerns. Net als in alle andere bedrijfstakken. Schaalvergroting = meer winst.
De echte kleine jongens kopen al hun spul in bij de grote jongens...hoezo onafhankelijk?quote:Precies, dat zeg ik dus. Ferrari is dan ook geen kleine autobouwer. Je voorbeeld ging compleet mank. De écht kleine bouwers zijn onafhankelijk en redelijk conjunctuur ongevoelig.
Dat zeg ik.... omdat er een grote volumemarkt is kan men dat spul tegen redelijke prijzen kopen.quote:Nee, die kopen ze in. Dacht jij dat projectontwikkelaars hun eigen staal produceren? Of hun eigen prefab betonelementen?
Donkervoort koopt als zijn materiaal in bij de grote jongens... zonder de grote jongens zou Donkervoort dus niet eens bestaan. Als de grote jongens onvallen dan valt Donkervoort net zo hard om na verloop van tijd.quote:En die strekking is dus mank. Donkervoort bestaat net zo min bij de gratie van de grote jongens als de niche villa-bouwer die villa's voor 5 miljoen bouwt. Ook al gebruikt hij daarvoor glas dat is ontwikkeld voor een grote projectontwikkelaar.
Kennelijk zijn die producten 'waardevast', komt voornamelijk door schaarste.quote:En toch gaan die ferrari's in prijs omhoog. Een "standaard"ferrari uit 1950 is nu veel duurder dan toen. Een standaard rijtjeshuis uit 1950 is nu ook veel duurder dan toen.
Dat komt omdat de bevolking de afgelopen jaren gegroeid is en men een kunstmatige schaarste in stand gehouden heeft. Feitelijk ligt daar dus ook de oorzaak en dus de oplossing voor het huizenmarkt vraagstuk. Bijbouwen is de oplossing.quote:Alles wat gemiddeld gesproken over de tijd meer waard wordt is een speculatief object. Over de afgelopen 100 jaar zijn alle huizen in nederland meer waard geworden, inclusief een crash in '30 en '80. Met de door jou zo voorspelde crash in '11 () er bij zijn over 100 jaar de huizen nog steeds meer waard. (oh nee.. in 2012 zijn we dood) en dus een speculatief object.
Ja... de kunstmatige schaarste in stand houden word namelijk steeds moeilijker... op al die huizen zitten nog leningen dus slopen word een dure aangelegenheid. Oude huizen die niet onderhouden worden zal men vanzelf gaan slopen of verder laten verpauperen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:41 schreef SemperSenseo het volgende:
Wacht effe, bedoel je nou met het eerste dat een huis gewoon minder waard wordt door gebruik en slijtage (consumptie), verval van een buurt (demografische achteruitgang) en na een halve eeuw waarschijnlijk weer gesloopt wordt (einde levenscyclus)? Dat het dus normaal is dat deze in de loop der tijd steeds minder waard worden?
Tja.... je kan het niet over alles oneens zijn lijkt mij.quote:Maar met het tweede dat slecht enkele huizen, monumenten, grachtenhuizen, designhuizen, of door uitzonderlijke locaties, wel meer waard worden?
Indien ja, dat ben ik zeer met je eens. Gek eigenlijk dat dit voor lange tijd niet zo is gezien
Er zijn echt niet zo gek veel mensen die vinden dat de huizenprijs structureel zou moeten dalen en dat huizen objecten zijn als auto's waarop je na aanschaf af moet schrijven. Xeno misschien maar verder bijna niemand.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:49 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Misschien omdat de geschiedenis al 150 jaar aantoont dat het anders werkt dan hoe jij het "gek vind"
Jij kunt het ook wel heel "gek" vinden dat mensen geen 200 jaar oud worden en vinden dat dat maar eens moet veranderen. Ik vertrouw toch liever op de realiteit
Aangezien we dat niet gaan doen en we het ook niet zien gebeuren staan we schaakmat en zijn de huidige prijzen dus wel een rechtvaardiging van de schaarste op de markt.quote:
Er word nog steeds gebouwd, maar structureel te weinig, net als in het verleden. Men probeert uit alle macht overproductie te voorkomen. Echter we zien nu een terugval onder het bestaansminimum van de markt.... met vele ontslagen tot gevolg. De bouwbedrijven zullen de druk op de overheden gaan opvoeren om bij te dragen aan een oplossing en deze zal daar gevoelig voor zijn, al die uitkeringen betalen is ook niet bevorderlijk voor de staatskas en de economie.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:18 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Aangezien we dat niet gaan doen en we het ook niet zien gebeuren staan we schaakmat en zijn de huidige prijzen dus wel een rechtvaardiging van de schaarste op de markt.
Welke uitkeringen van de polen die ze onstlaan en niet in aanmerking voor wat dan ook komen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:25 schreef xenobinol het volgende:
De bouwbedrijven zullen de druk op de overheden gaan opvoeren om bij te dragen aan een oplossing en deze zal daar gevoelig voor zijn, al die uitkeringen betalen is ook niet bevorderlijk voor de staatskas en de economie.
Ik denk dat je mijn serieuze reacties en mijn onzinreacties op Xeno even van elkaar moet scheiden. Ik heb een paar topics terug uitvoerig beschreven hoe mijn situatie in elkaar zit, wat mijn beweegredenen waren en hoe ik dit alles financieel onderbouwd heb.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:17 schreef Hanoying het volgende:
[..]
Toch verkondigen jij, scorpie, bijvlagenzinvol, etc. ook onzin. Voor zover ik kan zien zijn jullie behoorlijk nieuw op de woningmarkt en toch schreeuwen jullie vol trots dat de huizenmarkt niet kapot kan en dat jullie zo fantastisch veel HRA trekken.
quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:36 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Ik denk dat je mijn serieuze reacties en mijn onzinreacties op Xeno even van elkaar moet scheiden. Ik heb een paar topics terug uitvoerig beschreven hoe mijn situatie in elkaar zit, wat mijn beweegredenen waren en hoe ik dit alles financieel onderbouwd heb.
De opmerkingen over hoeveel van Xeno's belasting rechtstreeks naar mijn HRA gaan zijn gewoon reacties op opmerkingen als "leenkneuzen" en overtrokken gezever over hoe alle kopers kapot en naar de hel gaan.
kloptquote:Op zaterdag 4 december 2010 08:41 schreef Whuzz het volgende:
Ik heb net mijn eerste huis gekocht. Keuze genoeg, 15% onder de vraagprijs uitgekomen, ruim binnen budget. Hypotheek op basis van alleen míjn salaris en dat gaat prima. Houdt niet veel over, maar dat hoeft ook even niet. Als straks het salaris van mijn vriendin er bij komt houden we wel weer lekker over.
quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:49 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Misschien omdat de geschiedenis al 150 jaar aantoont dat het anders werkt dan hoe jij het "gek vind"
Jij kunt het ook wel heel "gek" vinden dat mensen geen 200 jaar oud worden en vinden dat dat maar eens moet veranderen. Ik vertrouw toch liever op de realiteit
Vreemd.... tijdens die 15 jaar durende huurperiode had hij toch tijd genoeg gehadquote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:38 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
[ afbeelding ]
Geeft niets hoor..4 weken is erg kort om je in te lezen..
Dat komt omdat de marges al jaren onder druk staan, niet elk bedrijf is in staat zich makkelijk te reorganiseren omdat veel contractuele verplichtingen voor jaren worden aangegaan. Ik weet ook wel dat 'It's' geen hardloper was, dat zijn ze nooit geweest imo.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:58 schreef Whuzz het volgende:
http://www.telegraaf.nl/m(...)r_weer___.html?p=5,2
Zoals al eerder gezegd, het failliet van Its heeft niets met de crisis te maken. Niet zo snel conclusies trekken Xenotje
Dat dus. Wat happen er veel mensen vandaag, zit er iets in de lucht ofzo?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:36 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Ik denk dat je mijn serieuze reacties en mijn onzinreacties op Xeno even van elkaar moet scheiden. Ik heb een paar topics terug uitvoerig beschreven hoe mijn situatie in elkaar zit, wat mijn beweegredenen waren en hoe ik dit alles financieel onderbouwd heb.
De opmerkingen over hoeveel van Xeno's belasting rechtstreeks naar mijn HRA gaan zijn gewoon reacties op opmerkingen als "leenkneuzen" en overtrokken gezever over hoe alle kopers kapot en naar de hel gaan.
Ooh... er werken ook genoeg Nederlanders in de bouw hoor.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:32 schreef Basp1 het volgende:
Welke uitkeringen van de polen die ze onstlaan en niet in aanmerking voor wat dan ook komen.![]()
Maar daar profiteren huizenbouwers net van... alsof je de ene dag staat te timmeren en te metselen en de volgende dag asfalt legt en spoorrails uitroltquote:Verder hebben de bouwbedrijven al veel gehad aan de stapel infrastucturele werken die en door de overheid er snel doorheen gejast zijn.
De bouwsector is afhankelijk van de overheid.... deze geeft immers maar in beperkte mate grond uit. Zonder grond kun je niet bouwen.quote:Wil je bouwbedrijven net zo erg maken als de banken waar je zo tegen ageerd dat ze te afhankelijk zijn van de overheid.
Ah, daar krijgen we het aantoonbaar-onjuiste grafiekje van een monumentenpand in Amsterdam weer om de hoek zeilen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:38 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Geeft niets hoor..4 weken is erg kort om je in te lezen..
Ja.... de implosie van de koopwoningmarktquote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:54 schreef Scorpie het volgende:
Dat dus. Wat happen er veel mensen vandaag, zit er iets in de lucht ofzo?
quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:36 schreef Whuzz het volgende:
De opmerkingen over hoeveel van Xeno's belasting rechtstreeks naar mijn HRA gaan zijn gewoon reacties op opmerkingen als "leenkneuzen" en overtrokken gezever over hoe alle kopers kapot en naar de hel gaan.
Het grote probleem zit in de periode 1995-2001, in die periode ging de huizenprijs met meer dan 10 % per jaar omhoog. Die uitschieter werd in de periode 2001-2008 nog niet gecompenseerd door een daling/bevriezing van de prijzen maar in 2008 is uiteindelijk toch een correctie ingezet.quote:Woningen: totaal
Prijsindex Jaar op jaar ontwikkeling
2005 = 100 %
Jaar prijsindex jaar op jaar
1995 39,9
1996 44,2 10,8
1997 49,4 11,9
1998 54,8 10,9
1999 63,8 16,3
2000 75,4 18,2
2001 83,7 11,1
2002 89,1 6,4
2003 92,4 3,6
2004 96,3 4,3
2005 100,0 3,8
2006 104,5 4,5
2007 109,0 4,2
2008 112,2 2,9
2009 108,4 -3,3
2010 106,3 -2,0
quote:Prijsindex
2005 = 100 %
2010 januari.......106,3 -5,3
2010 februari......106,5 -4,2
2010 maart........106,2 -3,5
2010 april...........107,1 -2,2
2010 mei...........106,3 -2,2
2010 juni............106,3 -1,4
2010 juli.............107,0 -0,9
2010 augustus....106,8 -0,4
2010 september..106,3 -0,6
2010 oktober......105,8 -1,1
2010 november...105,5 -1,1
2010 december...105,3 -0,8
Dan zou er ook een explosie van bouwgrond in de lucht moeten zitten en dat is er niet.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:55 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ja.... de implosie van de koopwoningmarkt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |