Zodra mij iets dwars zit, start ik wel een website op. En dan niet zomaar een site, maar een site waar je ook op kunt reageren.quote:Op zondag 14 november 2010 21:51 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Wat een praatjes. Je bent er maar druk mee... Wat zit je dwars?
In Dronten betaal je geen 900 euro voor 70m2, simpelweg omdat niemand daar wil wonen. Je hoeft dus ook geen 9 jaar op een wachtlijst te staan, hoezo.... je moet kopen?quote:Op zondag 14 november 2010 21:26 schreef inXs het volgende:
Geh, mooi dat xeno dat zegt, elke keer uitvallen op 'leentokkies', maar wel vrije huursector als alternatief aangeven, 900 euro voor een appartement van 70m2
Appels - peren.... (Althans ik neem aan dat je in Dronten geen wachtlijst heb van 9 jaar? En daar ging het om. Want jij kwam met de optie 'vrije sector huren' om die wachtlijst te omzeilen....)quote:Op zondag 14 november 2010 22:01 schreef xenobinol het volgende:
[..]
In Dronten betaal je geen 900 euro voor 70m2, simpelweg omdat niemand daar wil wonen. Je hoeft dus ook geen 9 jaar op een wachtlijst te staan, hoezo.... je moet kopen?
Startersleningquote:Op zondag 14 november 2010 21:35 schreef dasorakel het volgende:
[..]
Hmmz volgens mij kan je voor die 900 euro per maand ook gewoon een woning kopen
Btw ik betaal 3,3% voor 10 jaar vast. Plus nog over een kleine 40K 0% rente. Lange leve de starterslening.
In Dronten heb je inderdaad geen wachtlijst van 9 jaar en in de vrije sector kun je direct intrekken, kost ook geen 900 euro. Want zeg nou zelf... wie wil daar nu wonen?quote:Op zondag 14 november 2010 22:08 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Appels - peren.... (Althans ik neem aan dat je in Dronten geen wachtlijst heb van 9 jaar? En daar ging het om. Want jij kwam met de optie 'vrije sector huren' om die wachtlijst te omzeilen....)
'Starters', 'wooncarriere'. 'doorstromers', 'scheefhuurders' etc... het jargon van de vastgoedmaffiaquote:
Geen idee. Misschien ik wel. Als de prijs goed is, gezien wat ik ervoor terugkrijg, maakt de locatie mij niet zoveel uit. (Al wordt de locatie uiteraard wel in de prijs verdisconteerd)quote:Op zondag 14 november 2010 22:27 schreef xenobinol het volgende:
Want zeg nou zelf... wie wil daar nu wonen?
Je vergeet huursubsidie nog....quote:Op zondag 14 november 2010 22:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
'Starters', 'wooncarriere'. 'doorstromers', 'scheefhuurders' etc... het jargon van de vastgoedmaffia
HRA... etc. etc.quote:Op zondag 14 november 2010 22:31 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Je vergeet huursubsidie nog....
Nu weet ik eindelijk waar et cetera op rijmt.quote:
Dat is dus precies wat ik zeg, men is verwend. Je kan voor een goede prijs prima in NL wonen, maar iedereen wil met de voordeur aan de Kalverstraat en met de achterkant aan de Reeuwijkse plassen... Niet te duur uiteraard!quote:Op zondag 14 november 2010 22:27 schreef xenobinol het volgende:
[..]
In Dronten heb je inderdaad geen wachtlijst van 9 jaar en in de vrije sector kun je direct intrekken, kost ook geen 900 euro. Want zeg nou zelf... wie wil daar nu wonen?
Die vraag kan je met zo'n gebruikersnaam en site maar beter aan jezelf stellen.quote:Op zondag 14 november 2010 21:51 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Wat een praatjes. Je bent er maar druk mee... Wat zit je dwars?
Van hem/haar krijg je toch geen antwoord. Die komt af en toe op Fok! een opmerking plaatsen (om door zijn gebruikersnaam zijn site hoger in Google te krijgen), is verder niet capabel zijn opmerkingen te verdedigen, dus gaat als de wiedeweerga weer terug naar zijn site om zijn trieste vorm van censuur toe te passen.quote:Op zondag 14 november 2010 23:22 schreef inXs het volgende:
Die vraag kan je met zo'n gebruikersnaam en site maar beter aan jezelf stellen.
In tegenstelling tot sommigen hier, kan ik inderdaad wel een gevoel van medelijden opbrengenquote:Op maandag 15 november 2010 00:30 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Van hem/haar krijg je toch geen antwoord. Die komt af en toe op Fok! een opmerking plaatsen (om door zijn gebruikersnaam zijn site hoger in Google te krijgen), is verder niet capabel zijn opmerkingen te verdedigen, dus gaat als de wiedeweerga weer terug naar zijn site om zijn trieste vorm van censuur toe te passen.
Tja..... Wat moet je ermee? Leedvermaak is niet op zijn plaats denk ik. Medelijden wellicht?
'Verwend zijn' is een kwestie van referentiekader. Jij hebt iedere dag te eten op je bord, dus niet zo zeiken over wat de pot schaft jaquote:Op zondag 14 november 2010 23:21 schreef inXs het volgende:
Dat is dus precies wat ik zeg, men is verwend.
020quote:Je kan voor een goede prijs prima in NL wonen, maar iedereen wil met de voordeur aan de Kalverstraat en met de achterkant aan de Reeuwijkse plassen... Niet te duur uiteraard!
De randstad is gewoon te duur voor een hoop mensen, ik begrijp niet waarom mensen met een laag inkomen daar nog blijven wonen. Kunnen de rijken lekker hun eigen zooi opruimen.quote:Zoals ik al in het vorige topic aantoonde, voor 250000 euro koop je een vrijstaande woning, wellicht niet in de randstad. Ook kan je goedkoop huren, wellicht in Dronten, maar vast ook in andere steden/dorpen in de regio... Ook helaas niet in de randstad.
Onzin, tekorten zijn het gevolg van een gebrekkig beleid. Meestal is het beleid er op gericht de kunstmatige schaarste in stand te houden.quote:Net als koop heeft ook huur te maken met marktwerking, op een goede plek huren is net zo onbetaalbaar als op een goede plek kopen. Het verschil is alleen dat huren vaak sowieso onmogelijk is ivm. wachtlijsten en dergelijke.
Wat is de algemene definitie van 'een goede plek'?quote:Ook lijkt huren flexibel, tuurlijk kan je de huur zo opzeggen en vertrekken, maar waar ga je dan heen? Op een goede plek huren is onmogelijk of belachelijk duur!
Tja, de beste periode voor verkoop is voorbij.quote:Op maandag 15 november 2010 09:37 schreef Emu het volgende:
Ben benieuwd hoe de verkoopcijfers de komende winter zullen zijn.
Dat gaat men ook niet doen, daarom zal de ingezette krimp doorzetten naar heel Nederland, de ouderen zullen willen cashen.quote:Op maandag 15 november 2010 09:43 schreef xenobinol het volgende:
De randstad is gewoon te duur voor een hoop mensen, ik begrijp niet waarom mensen met een laag inkomen daar nog blijven wonen. Kunnen de rijken lekker hun eigen zooi opruimen.
Algemene definitie van een goede plek bestaat niet, een algemene definitie van een mooie kleur bestaat ook niet.quote:Op maandag 15 november 2010 09:43 schreef xenobinol het volgende:
[..]
'Verwend zijn' is een kwestie van referentiekader. Jij hebt iedere dag te eten op je bord, dus niet zo zeiken over wat de pot schaft ja
[..]
020![]()
Reeuwijkse plassen
[..]
De randstad is gewoon te duur voor een hoop mensen, ik begrijp niet waarom mensen met een laag inkomen daar nog blijven wonen. Kunnen de rijken lekker hun eigen zooi opruimen.
[..]
Onzin, tekorten zijn het gevolg van een gebrekkig beleid. Meestal is het beleid er op gericht de kunstmatige schaarste in stand te houden.
[..]
Wat is de algemene definitie van 'een goede plek'?
Hier in Dronten worden we momenteel overspoeld door asociale bejaarden uit de randstad die hun oude woonomgeving spuugzat zijn. Nu nemen ze hun asociale gedragingen mee en beginnen ze de boel hier ook te verpestenquote:Op maandag 15 november 2010 09:49 schreef meth77 het volgende:
[..]
Dat gaat men ook niet doen, daarom zal de ingezette krimp doorzetten naar heel Nederland, de ouderen zullen willen cashen.
Restaurant 't Reeuwijkse hout' bakt goede hamburgersquote:Op maandag 15 november 2010 09:53 schreef inXs het volgende:
Wellicht vind jij de Reeuwijkse plassen niets, maar ik moet je teleurstellen, veel mensen vinden het prachtig. Het is maar goed dat we hier niet onbeperkt op kunnen bouwen.
Ik heb het over de plassen he, niet over Reeuwijkquote:Op maandag 15 november 2010 09:59 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Restaurant 't Reeuwijkse hout' bakt goede hamburgers, voor de rest vind ik het een hele dooie bedoeling, maar inderdaad ieder zijn ding
Altijd weer die klussende huiseigenaren, jagen de maatschappij op nog meer kostenquote:Klussen aan het huis eist meer slachtoffers
Er gebeuren steeds meer ongelukken bij het klussen in en rondom het huis. Het aantal slachtoffers van klusongevallen dat op een spoedeisende hulpafdeling wordt behandeld, is in de afgelopen jaren met 15 procent gestegen.
Dit kost de samenleving jaarlijks tenminste 170 miljoen euro, blijkt uit onderzoek van Consument en Veiligheid.
Wat we zien is dat steeds meer mensen geïnspireerd raken door klusmagazines en tv-programmas en zelf klussen oppakken. Helaas merken we ook dat zij zich slecht voorbereiden en de risicos onderschatten, zegt Cilia Knols van Consument en Veiligheid.
Uit onderzoek blijkt dat klussers vaak resultaat gericht werken waardoor er vaak ongevallen gebeuren. Pech, onvoorzichtigheid, onoplettendheid en haast zijn de grootste oorzaken bij een klusongeval. Door je beter voor te bereiden op een klus verklein je de kans op een ongeluk aanzienlijk.
Een aantal opmerkelijke feiten uit het onderzoek:
* Gemiddeld overlijden per jaar 37 personen door een klusongeval;
* Ongevallen komen het meest voor bij mannen van 30 t/m 49 jaar;
* Ongeveer één op de zes slachtoffers was aan het tuinieren;
* Letsels komen vooral voor aan de vingers, handen en ogen;
* Messen, zagen, hamers en ladders zijn relatief vaak betrokken bij een ongeval;
* Letsels door vallen komen bij vrouwen (30 procent) vaker voor dan bij mannen (15 procent).
bronL NVM
Bij de chinees in Dronten kan je ook prima wokkenquote:Op maandag 15 november 2010 10:05 schreef inXs het volgende:
Ik heb het over de plassen he, niet over Reeuwijk(ps in het wapen van Reeuwijk kan je prima steengrillen
)
kijk eens om je heen naar de rest van Europa , zie de bevolking van Europa ouder en ouder worden, zie de krimp van de randen naar de rest van Nederland trekken, zie uitkeringen en pensioenen zakken, zie ouderen die hun spaargeld willen veilig stellen door te cashen.quote:Op maandag 15 november 2010 14:28 schreef antfukker het volgende:
Xenibol: Wat zal er met je gebeuren als de huizenmarkt weer aantrekt? Op dit moment geniet je er duidelijk van dat die markt aan het inzakken is, en ik geef je groot gelijk
Dat is een goede vraag, mocht het ondenkbare gebeuren nl. herstel van de woningmarkt dan denk ik dat ik mijzelf eens goed ga laten nakijken op gebrekenquote:Op maandag 15 november 2010 14:28 schreef antfukker het volgende:
Xenibol: Wat zal er met je gebeuren als de huizenmarkt weer aantrekt? Op dit moment geniet je er duidelijk van dat die markt aan het inzakken is, en ik geef je groot gelijk
Zodra wij geen goederen en diensten meer leveren waar ze in Azië bereid zijn flink voor te betalen dan is het afgelopen met onze welvaart. Dan gaan we gewoon weer minstens 50 jaar terug in de tijd en behoort het overgrote deel van de Nederlanders gewoon weer tot de arbeidersklasse. Niet dat dit een ramp is, want kijk eens hoe goed de BB'ers het hebben gekregenquote:Op maandag 15 november 2010 14:58 schreef meth77 het volgende:
kijk eens om je heen naar de rest van Europa , zie de bevolking van Europa ouder en ouder worden, zie de krimp van de randen naar de rest van Nederland trekken, zie uitkeringen en pensioenen zakken, zie ouderen die hun spaargeld willen veilig stellen door te cashen.
Zie baanonzekerheid toenemen, alles is nog tijdelijke contracten
Het beslag op je inkomen door de veroudering zal enorm toenemen, nu is de AOW uitkeringen nog slechts met 60% door de premieinkomsten gedekt, en de grijze golf moet nog beginnen.
De economische groei van Europa en de USA staat op NUL ten opzichte van Azie
Ik ben bekend met het fenomeen, maar volgens sommige huiseigenaren is dit een goede ontwikkeling, kom op doe eens niet zo verwendquote:Op maandag 15 november 2010 16:36 schreef SemperSenseo het volgende:
Zie hier waar de waanzin van te dure grond en huizen toe kan leiden; een huis van $500.000 (!!) in Tokyo ter grootte van een schoenenbox:
http://cnn.com/video/?/vi(...)apan.small.house.cnn
Belachelijk!
Ook huurders klussen hoor....quote:Op maandag 15 november 2010 14:19 schreef xenobinol het volgende:
Altijd weer die klussende huiseigenaren, jagen de maatschappij op nog meer kosten![]()
Slechte voorbereiding en de risico's onderschatten is typerend voor deze groep mensen
Daar wil ik best een deel van meebetalen.quote:Op maandag 15 november 2010 15:10 schreef xenobinol het volgende:
Dat is een goede vraag, mocht het ondenkbare gebeuren nl. herstel van de woningmarkt dan denk ik dat ik mijzelf eens goed ga laten nakijken op gebreken
Dat is natuurlijk onzin. Over het algemeen zijn het de huurders die relatief gezien veel te veel betalen voor woonruimte.quote:Op maandag 15 november 2010 16:44 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ik ben bekend met het fenomeen, maar volgens sommige huiseigenaren is dit een goede ontwikkeling, kom op doe eens niet zo verwend
Zo'n filmpje kunnen ze in Amsterdam ook wel maken. Zo enorm klein was het nu ook weer niet (30m2). Wat voor die Amerikanen helemaal onvoorstelbaar was "And a parking space for JUST-ONE-CAR!" is ook hier gewoon een felbegeerd (en duurbetaald) bezit!quote:Op maandag 15 november 2010 16:36 schreef SemperSenseo het volgende:
Zie hier waar de waanzin van te dure grond en huizen toe kan leiden; een huis van $500.000 (!!) in Tokyo ter grootte van een schoenenbox:
http://cnn.com/video/?/vi(...)apan.small.house.cnn
Belachelijk!
Ik waarschuw jonge Nederlanders voor een het maken van een fout die vrijwel niet te herstellen is. Vele hebben mij hiervoor bedankt. Makelaarsverenigingen dreigen. It's all in the game.quote:Op zondag 14 november 2010 23:22 schreef inXs het volgende:
[..]
Die vraag kan je met zo'n gebruikersnaam en site maar beter aan jezelf stellen.
Zijn die makelaarsverenigingen dan niet voor vrije meningsuiting op het internet? Hoe kunnen ze je in hemelsnaam bedreigen? Ik zou dat meteen aangeven.quote:Op maandag 15 november 2010 19:33 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
[..]
Ik waarschuw jonge Nederlanders voor een het maken van een fout die vrijwel niet te herstellen is. Vele hebben mij hiervoor bedankt. Makelaarsverenigingen dreigen. It's all in the game.
Was dat omdat je het plaatje van die zeepbel gejat had? Verder is dat toch een vrij genuanceerd stukje.quote:Op maandag 15 november 2010 19:41 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Het had hier iets mee te maken http://hypotheken.blog.nl(...)tgoedzeepbel-of-niet
Het woord zeepbel werd toen nog niet veel gebruikt, ik denk dat ze er zenuwachtig door werden. Iedereen moet natuurlijk wel in het huizensprookje blijven geloven. Ze hadden geen poot om op te staan.quote:Op maandag 15 november 2010 19:43 schreef LXIV het volgende:
[..]
Was dat omdat je het plaatje van die zeepbel gejat had? Verder is dat toch een vrij genuanceerd stukje.
Helaas. Van balanceren kan geen sprake zijn als de eigenaar van de site handmatig elke reactie goedkeurt of afkeurt.quote:
Je reactie wordt toch meteen zichtbaar? Als je een account hebt tenminste.quote:Op maandag 15 november 2010 19:56 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Helaas. Van balanceren kan geen sprake zijn als de eigenaar van de site handmatig elke reactie goedkeurt of afkeurt.
Op het moment dat je je voordoet als een spreekbuis van de maatschappij, maar slechts het deel van de maatschappij aan het woord laat dat je bevalt verlies je ELKE vorm van geloofwaardigheid. Of je dat nu wel of niet opzettelijk doet, maakt niets uit.
Dan kan deze regel zeker weg:quote:Op maandag 15 november 2010 20:03 schreef LXIV het volgende:
[..]
Je reactie wordt toch meteen zichtbaar? Als je een account hebt tenminste.
Dan sta jij waarschijnlijk gekenmerkt als 'gelijkgestemde'.quote:
De woorden goud, pvv, klootzak, loan enz. staan in een blacklist. Zolang je die niet gebruikt worden de reacties direct geplaatst.quote:
Dus als ik zeg: 'Een eigen woning is goud waard' kom ik niet op je site....quote:Op maandag 15 november 2010 20:41 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
[..]
De woorden goud, pvv, klootzak, loan enz. staan in een blacklist. Zolang je die niet gebruikt worden de reacties direct geplaatst.
Een nobele daadquote:Op maandag 15 november 2010 19:33 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Ik waarschuw jonge Nederlanders voor een het maken van een fout die vrijwel niet te herstellen is. Vele hebben mij hiervoor bedankt. Makelaarsverenigingen dreigen. It's all in the game.
Zonde van je geld, de kans dat ze een ontwerpfoutje vinden is volgens mij minimaalquote:Op maandag 15 november 2010 19:29 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Daar wil ik best een deel van meebetalen.
Over samenzweringen gesproken, zit dat lekker zo'n alufolie hoedjequote:Op maandag 15 november 2010 20:09 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dan sta jij waarschijnlijk gekenmerkt als 'gelijkgestemde'.
Fixed!quote:Op maandag 15 november 2010 20:45 schreef xenobinol het volgende:
Een nobele daad![]()
Gelukkig zijn er ook nog mensen die waarschuwen tegen de bankiers verhuurders, ik probeer ook zo veel mogelijk mensen te redden van een leven als slaaf.
Geen idee. Vraag het de eigenaar van die Alu-zeepbel-site.nlquote:Op maandag 15 november 2010 20:51 schreef xenobinol het volgende:
Over samenzweringen gesproken, zit dat lekker zo'n alufolie hoedje
Het feit dat jij de kans minimaal acht, is voor mij reden genoeg mijn aanbod te herhalen.quote:Op maandag 15 november 2010 20:46 schreef xenobinol het volgende:
Zonde van je geld, de kans dat ze een ontwerpfoutje vinden is volgens mij minimaal
De vraag is nu: Wat was precies het ontwerp?quote:Op maandag 15 november 2010 23:37 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Het feit dat jij de kans minimaal acht, is voor mij reden genoeg mijn aanbod te herhalen.
Tja... Soms heb je geen bouwtekening nodig om te zien dat het resultaat afwijkt.quote:Op maandag 15 november 2010 23:49 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
De vraag is nu: Wat was precies het ontwerp?
En hoeveel uur per week werk je voor een baas? Loonslaafquote:Op maandag 15 november 2010 20:45 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Een nobele daad![]()
Gelukkig zijn er ook nog mensen die waarschuwen tegen de bankiers, ik probeer ook zo veel mogelijk mensen te redden van een leven als slaaf.
Daar wil ik ook mijn HRA op stuk slaan....quote:Op maandag 15 november 2010 19:29 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Daar wil ik best een deel van meebetalen.
Dat je moet werken om te overleven is evident. Maar als ik dan moet werken dan werk ik liever voor mijzelf als voor de bank. Banken werken niet, die parasiteren alleen maar. Er is altijd een hoop verontwaardiging over krakers, steuntrekkers en ander werkschuw tuig, maar aan dat rijtje mag je de bankiers en verzekeraars gewoon toevoegen.quote:Op dinsdag 16 november 2010 09:03 schreef Basp1 het volgende:
En hoeveel uur per week werk je voor een baas? Loonslaaf
Dat zal niet nodig zijn, mocht ik onderworpen worden aan wetenschappelijk onderzoek dan doen ze dat gewoon gratis, zo'n kans krijgen ze nl. nooit weerquote:Op dinsdag 16 november 2010 09:51 schreef Sjabba het volgende:
Daar wil ik ook mijn HRA op stuk slaan....
Helemaal mee eens. Banken zijn parasiterende overheidsinstellingen. Ik ken dat wereldje van binnenuit.quote:Op dinsdag 16 november 2010 10:20 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat je moet werken om te overleven is evident. Maar als ik dan moet werken dan werk ik liever voor mijzelf als voor de bank. Banken werken niet, die parasiteren alleen maar. Er is altijd een hoop verontwaardiging over krakers, steuntrekkers en ander werkschuw tuig, maar aan dat rijtje mag je de bankiers en verzekeraars gewoon toevoegen.
Dat je 40 uur per week moet werken om te overleven is helemaal niet zo evident. Er zijn samenlevingen waarbij men 80 tot 100 uur per week moet werken om te overleven. Van de oude samenlevingen met alleen nog landbouwgemeenschappen heeft men wel eens berekend dat deze met 15 a 20 uur per week werk toe konden.quote:Op dinsdag 16 november 2010 10:20 schreef xenobinol het volgende:
Dat je moet werken om te overleven is evident. Maar als ik dan moet werken dan werk ik liever voor mijzelf als voor de bank. Banken werken niet, die parasiteren alleen maar. Er is altijd een hoop verontwaardiging over krakers, steuntrekkers en ander werkschuw tuig, maar aan dat rijtje mag je de bankiers en verzekeraars gewoon toevoegen.
Je werkt toch voor je verhuurder?quote:Op dinsdag 16 november 2010 10:20 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat je moet werken om te overleven is evident. Maar als ik dan moet werken dan werk ik liever voor mijzelf als voor de bank. Banken werken niet, die parasiteren alleen maar. Er is altijd een hoop verontwaardiging over krakers, steuntrekkers en ander werkschuw tuig, maar aan dat rijtje mag je de bankiers en verzekeraars gewoon toevoegen.
Ik werk niet 40 uur om te overleven, als het puur om overleven ging dan hoefde ik nog geen paar uur per dag te werken. In Nederland werken we vooral voor luxe en de banken. Als jij 200k leent van de bank tegen 5% aflossingsvrij heb je na 30 jaar gewoon 500k aan de bank terugbetaald. Je koopt dus in feite 2,5 huizen en je krijgt er maar 1. Dat noem ik inderdaad 'overleveren'quote:Op dinsdag 16 november 2010 10:54 schreef Basp1 het volgende:
Dat je 40 uur per week moet werken om te overleven is helemaal niet zo evident. Er zijn samenlevingen waarbij men 80 tot 100 uur per week moet werken om te overleven. Van de oude samenlevingen met alleen nog landbouwgemeenschappen heeft men wel eens berekend dat deze met 15 a 20 uur per week werk toe konden.
En voor jezelf werken is alleen maar op het moment dat je een eigen bedrijf hebt anders blijf je een loonslaaf.
Ik werk voor mijn dak boven mijn hoofd, dat kost eenmaal geld. Iets wat veel kopers raar vinden want die schreeuwden vroeger: "je gooit je geld weg".quote:
Ik ken ook wat van die mannetjes en vrouwtjes.... kansloze profiteurs zijn het.quote:Op dinsdag 16 november 2010 10:51 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Helemaal mee eens. Banken zijn parasiterende overheidsinstellingen. Ik ken dat wereldje van binnenuit.
200 K 5% aflossingesvbrij voor 30 jaar is in mijn optiek niet meer dan 30*5% betalen en heb je dus 1.5 huis betaald. En het huis nog niet afgelostquote:Op dinsdag 16 november 2010 12:43 schreef xenobinol het volgende:
Ik werk niet 40 uur om te overleven, als het puur om overleven ging dan hoefde ik nog geen paar uur per dag te werken. In Nederland werken we vooral voor luxe en de banken. Als jij 200k leent van de bank tegen 5% aflossingsvrij heb je na 30 jaar gewoon 500k aan de bank terugbetaald. Je koopt dus in feite 2,5 huizen en je krijgt er maar 1. Dat noem ik inderdaad 'overleveren'
Ik werk momenteel in loondienst, maar ben je dan een loonslaaf? Ik ben vrij om mijn baan op te geven, vraag is of ik dat wel wil.
Hoeveel huizen krijg je als je 30 jaar huurt?quote:Op dinsdag 16 november 2010 12:43 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ik werk niet 40 uur om te overleven, als het puur om overleven ging dan hoefde ik nog geen paar uur per dag te werken. In Nederland werken we vooral voor luxe en de banken. Als jij 200k leent van de bank tegen 5% aflossingsvrij heb je na 30 jaar gewoon 500k aan de bank terugbetaald. Je koopt dus in feite 2,5 huizen en je krijgt er maar 1. Dat noem ik inderdaad 'overleveren'
Ik werk momenteel in loondienst, maar ben je dan een loonslaaf? Ik ben vrij om mijn baan op te geven, vraag is of ik dat wel wil.
Je gooit niet alles weg maar een stukje gooi je ongetwijfeld weg en indien dat niet het geval is en jij toevallig behoort tot de catagorie die onder de kostprijs huurt dan zal dat sprookje binnenkort eindigen, je gelooft niet dat jij de rest van je leven onder de kostprijs kan huren toch?quote:Op dinsdag 16 november 2010 12:44 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ik werk voor mijn dak boven mijn hoofd, dat kost eenmaal geld. Iets wat veel kopers raar vinden want die schreeuwden vroeger: "je gooit je geld weg".
Kortom... dan ben je nog steeds aan het betalen, lees... huren van de bank.quote:Op dinsdag 16 november 2010 12:57 schreef Basp1 het volgende:
200 K 5% aflossingesvbrij voor 30 jaar is in mijn optiek niet meer dan 30*5% betalen en heb je dus 1.5 huis betaald. En het huis nog niet afgelost![]()
Dat is een foute aanname. Jij hebt dat geld betaald, maar i.p.v. het aan de overheid te betalen is het in de zakken van parasieten verdwenen.quote:En hoeveel belastingvoordeel heeft de hypotheeknemer dan nog van onze staat gekregen? Gaan we evenuit van een 30% dus heeft de hypotheeknemer nog maar 1 huis in 30 jaar betaald.
Ik hoef niet krom te liggen voor een woning, dus reken er maar niet op dat ik mijzelf een hoop luxe ontzeg. Ik geef mijn geld liever aan andere zaken uit.quote:Aangezien jij niet voor een bank werkt, je zelf ook eens stuk luxe ontzegt, werk je om een vermogen op te bouwen waar je straks vermogensrendement heffing over mag gaan betalen.
Scheefhuurdersquote:Jij wil liever 30 jaar huren nu beginnend met 400 euro (zeer goedkoop), met 3% jaarlijkse inflatie erbij in 2040 dus 970, heb je in het totaal ook 123.000 euro naar de wbv overgemaakt. En dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat jij als scheefhuurder zult worden aangemerkt en naar alle waarschijnlijkheid nog wel een fikse huurstijging gaat krijgen.
.quote:di 16 nov 2010,
Rabobank: huizenprijzen dalen nog licht
quote:di 16 nov 2010, 14.00 uur
Senaat wil hypotheekrenteaftrek beperken
DEN HAAG - Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd met een visie op de woningmarkt te komen waarin uitgegaan wordt van een beperking van de hypotheekrenteaftrek.
En jij van ons met je scheefhuurquote:Op dinsdag 16 november 2010 14:21 schreef xenobinol het volgende:
De werkelijkheid is dat NL zo langzaam maar zeker verandert in het slaafdom van de banken. Lenen, lenen, betalen, betalen. Eigenlijk zijn jullie allemaal een beetje van mij
Nou aan alle experts op dit forum, wat gaat dit betekenen voor de huizenmarkt en op welke termijn?quote:di 16 nov 2010, 14.00 uur
Senaat wil hypotheekrenteaftrek beperken
DEN HAAG - Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd met een visie op de woningmarkt te komen waarin uitgegaan wordt van een beperking van de hypotheekrenteaftrek.
Helaas symbolisch, de tweede kamer is nou eenmaal tegen het beperken van de HRA.quote:Op dinsdag 16 november 2010 17:13 schreef antfukker het volgende:
[..]
Nou aan alle experts op dit forum, wat gaat dit betekenen voor de huizenmarkt en op welke termijn?
O ja, daar hebben veel kopers in Nederland ook nog mee te maken:quote:Op dinsdag 16 november 2010 15:30 schreef Basp1 het volgende:
Nog 10 jaar dan ben ik hypotheekloos (en bezit ik wat beton) maar zijn mijn woonkosten gereduceerd tot de service kosten.
Dat is meer symboolpolitiek. Maar het is wel een teken aan de wand dat zowat alle experts zonder politiek belang het nu zo'n beetje eens zijn dat de HRA afgebouwd moet worden.quote:Op dinsdag 16 november 2010 17:13 schreef antfukker het volgende:
[..]
Nou aan alle experts op dit forum, wat gaat dit betekenen voor de huizenmarkt en op welke termijn?
Wanneer die servicekosten in 30 jaar een factor 10 toenemen zal de eerder genoemde rekenhuur voor xeno dan niet naar 950 gegaan zijn maar ook naar zo'n 4000 euro.quote:Op dinsdag 16 november 2010 17:27 schreef Lemans24 het volgende:
O ja, daar hebben veel kopers in Nederland ook nog mee te maken:
Stijgen je woonlasten inderdaad niet, maar betaal je over 30 jaar wel 1000 euro aan inflatie-gecorrigeerde servicekosten, waar nauwelijks wetgeving voor bestaat.
Misschien, maar naast een inflatiecorrectie, worden er op de servicekosten allerhande stijgingen toegepast:quote:Op dinsdag 16 november 2010 18:38 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wanneer die servicekosten in 30 jaar een factor 10 toenemen zal de eerder genoemde rekenhuur voor xeno dan niet naar 950 gegaan zijn maar ook naar zo'n 4000 euro.
De rust in de huizenmarkt zal voorlopig ver te zoeken zijn.quote:Op dinsdag 16 november 2010 17:33 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is meer symboolpolitiek. Maar het is wel een teken aan de wand dat zowat alle experts zonder politiek belang het nu zo'n beetje eens zijn dat de HRA afgebouwd moet worden.
Carthago delenda est Maar dan voor de HRA
PVV, VVD en CDA zijn tegen afschaf, dus er moet wel snel iets rigoureus aan de verhoudingen gaan veranderen, wil het bij een volgend kabinet al bespreekbaar worden.quote:Op dinsdag 16 november 2010 20:44 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
De rust in de huizenmarkt zal voorlopig ver te zoeken zijn.
Met de wetenschap dat dit kabinet elk moment kan vallen door een losgeslagen pvv'er en dat er daarna toch gesleuteld wordt aan de HRA zou ik als huizenkoper toch de kat uit de boom kijken.
Op naar de 250.000.
Toch volgend jaar eens vragen aan mijn belasting adviseur. Ik ben te lui om mezelf daar in te verdiepen.quote:Op dinsdag 16 november 2010 20:41 schreef sjorsie1982 het volgende:
Ik heb ook gehoord dat jouw gedeelte van je service kosten ook gewoon meetelen met de belasting in box 3![]()
Als dat zo is, dan zijn service kosten helemaal schandalig en not-done... Vanwege service kosten zou ik nooit aan een appartement beginnen.
Wat te denken van NYC? Manhattan is ook gewoon heel duur, en een garage onbetaalbaar. Parkeren op straat is daarentegen weer best goedkoop (als jet vergelijkt met NLquote:Op maandag 15 november 2010 19:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Zo'n filmpje kunnen ze in Amsterdam ook wel maken. Zo enorm klein was het nu ook weer niet (30m2). Wat voor die Amerikanen helemaal onvoorstelbaar was "And a parking space for JUST-ONE-CAR!" is ook hier gewoon een felbegeerd (en duurbetaald) bezit!
Want een rijtjeshuis zou je ook niet onderhouden?quote:Op dinsdag 16 november 2010 20:41 schreef sjorsie1982 het volgende:
Ik heb ook gehoord dat jouw gedeelte van je service kosten ook gewoon meetelen met de belasting in box 3![]()
Als dat zo is, dan zijn service kosten helemaal schandalig en not-done... Vanwege service kosten zou ik nooit aan een appartement beginnen.
Wat kost dat beheerskantoor?quote:Op dinsdag 16 november 2010 21:00 schreef Basp1 het volgende:
En om even wat vooroordelen uit de weg te ruimen. De VVE wordt beheerd door een beheerskantoor en de jaarrekeningen kloppen de afgelopen 4 jaar steeds al.
Wat alleen vreemd is aan de VVE en het vermogen wat dat beheerd dat het aan risico spreiding moet gaan doen omdat je per bank maar voor 100.000 gegarandeerd bent.
En bij welke goede vriend dit dan besteld kan gaan worden.quote:Op dinsdag 16 november 2010 20:41 schreef sjorsie1982 het volgende:
Ik heb ook gehoord dat jouw gedeelte van je service kosten ook gewoon meetelen met de belasting in box 3![]()
Als dat zo is, dan zijn service kosten helemaal schandalig en not-done... Vanwege service kosten zou ik nooit aan een appartement beginnen.
De jager wil de consumenten leentokkies helpen, want die doen nu huilie huilie.... boehoe.... die banken vragen een te hoge margequote:De Jager eist uitleg banken over dure hypotheken
16 november 2010, 19:30 uur | FD.nl
Minister Jan Kees de Jager van Financiën wil op korte termijn overleg met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) over de hypotheekrentes in Nederland, die volgens de NMa relatief hoog zijn.
De Jager noemt de uitkomst van het onderzoek, dat rept over een mogelijk gebrek aan marktwerking, een 'serieus signaal'. Hij wil van verschillende partijen horen hoe er 'opvolging gegeven moet worden aan deze signalen', zo schrijft hij in antwoorden op Kamervragen van CDA, GroenLinks, PvdA en VVD.
De Kamerleden hadden vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in deze krant van afgelopen zomer, waarin op grond van CBS-cijfers wordt gesteld dat banken steeds meer verdienen aan hypotheken.
Later volgde een eerste onderzoek door de NMa. Daaruit blijkt dat de rentemarge voor hypotheken de laatste jaren is opgelopen in Nederland. De marge is niet alleen historisch hoog, maar ook in vergelijking met omliggende landen. De NMa is nu bezig met een vervolgonderzoek.
Protest van consumenten
De verhalen en rapporten hebben geleid tot protest van consumentenorganisaties. Ze klagen al langer dat de hypotheekrentes minder snel dalen dan de rente op de kapitaalmarkten en zien dat vermoeden bevestigd door het NMa-onderzoek. Bovendien verwijzen ze naar de gestegen rentemarges die banken zelf melden in hun kwartaalcijfers.
De Jager wil het vervolgonderzoek van de NMa niet afwachten en al op korte termijn overleg voeren met de bankenvereniging en met consumentenorganisaties, toezichthouder AFM en het ministerie van Economische Zaken.
Wachten op onderzoek
Vereniging Eigen Huis prijst de kordate houding van de minister. 'Dat is een belangrijk signaal', zegt een zegsman. 'Als er snel wordt ingegrepen, hoeven mensen niet langer te wachten op een lagere rente. Nu geeft dat een verlammende werking op de markt.'
Een woordvoerder van de NVB zegt dat zijn vereniging 'uiteraard ingaat op een uitnodiging van de minister', maar benadrukt dat het 'voor de oordeelsvorming van belang is om het vervolgonderzoek af te wachten'.
De Jager wil volgens zijn woordvoerder daar inderdaad op wachten, maar de minister wil wel alvast 'het gesprek opstarten om geen tijd te verliezen'.
Consumentenbond
In het tweede NMa-onderzoek wordt ook gekeken naar moeilijkheden die consumenten ondervinden als ze hun hypotheek bij een andere bank willen voortzetten. De minister schrijft dat hij zich aan de hand van de uitkomst bezint op het nemen van maatregelen. De Consumentenbond verheugt zich hierover, omdat overstappen volgen de belangenverening nog altijd lastig is. De organisatie vindt wel dat het 'te lang' heeft geduurd voordat De Jager in actie kwam.
De minister eist ook dat banken duidelijkheid geven over hoe de rente wordt berekend bij variabele hypotheken. De laatste jaren klaagden consumenten omdat de rente opeens veel hoger was dan ze op grond van de marktrente meenden te moeten betalen.
Bron: fd.nl
Nou het ministerie heeft zelf de banken opgeroepen om elkaar niet tot op het bot te beconcurreren, dat was een onzinnige opmerking.quote:Op woensdag 17 november 2010 14:52 schreef xenobinol het volgende:
[..]
De jager wil de consumenten leentokkies helpen, want die doen nu huilie huilie.... boehoe.... die banken vragen een te hoge marge
Nou..... meneer de Jager... u bent toch een f#cking minister? Moeten we je nou werkelijk uitleggen waarom onze marges zo hoog zijn![]()
Mijn god wat een volslagen kansloos figuur ben je dan
Was het niet zo dat de genationaliseerde en geholpen banken niet de laagste rentes mochten aanbieden? Om de schijn van 'oneerlijke' concurrentie hoog te houdenquote:Op woensdag 17 november 2010 16:19 schreef meth77 het volgende:
[..]
Nou het ministerie heeft zelf de banken opgeroepen om elkaar niet tot op het bot te beconcurreren, dat was een onzinnige opmerking.
Want dat deden ze helemaal niet, dus de banken hebben, na telefonisch overleg aangaande hoe deze opmerking van de minister geduid moest worden, besloten om hun marge te verdubbelen.
Door er een procent boven op te gooien om de ABN-AMRO en de ING aan hun reserves te helpensoort extra belasting zeg maar .
Ach, wie is er beter om een kartel in elkaar te frutselen dan de overheid, een paar woorden / meningen ventileren in de juiste richting, en de betrokken bedrijven weten dat ze best wat meer samen mogen werkenquote:Op woensdag 17 november 2010 16:35 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Was het niet zo dat de genationaliseerde en geholpen banken niet de laagste rentes mochten aanbieden? Om de schijn van 'oneerlijke' concurrentie hoog te houden
Komende jaren hebben de gemeentes heeel veel geld nodig, omdat de overheidsbijdrage niet meer komt, dus die willen best verkopen hoor, ook voor wat minderquote:Op woensdag 17 november 2010 17:39 schreef Schaffelaar het volgende:
Er stond een stukje over grondprijzen in het Brabants Dagblad van vandaag, met een leuk plaatje erbij wat verklaarde dat de grondprijzen t.o.v. 2000, 320% zijn gestegen. Het materiaal en de arbeid kosten nu gemiddeld bijna evenveel als de grond waar het huis op gebouwd wordt.
[ afbeelding ]
Daar schrok ik toch van, wist niet dat het zo erg was.
Zal me niets verbazen als Den Haag dat zal blokken. Dat vinden ze, net als afschaffen HRA, immers "kapitaalvernietiging"quote:Op woensdag 17 november 2010 17:44 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Komende jaren hebben de gemeentes heeel veel geld nodig, omdat de overheidsbijdrage niet meer komt, dus die willen best verkopen hoor, ook voor wat minder
Ze kunnen moeilijk de hondenbelasting vertienvoudigen, ofwel??![]()
gaan we weer Henk? Moet je voor de gein maar eens aan het Eindhovens Dagblad vragen uit te zoeken wie de grond bezit in de omgeving Eindhoven. Ik zal je een tip geven: dat zijn niet de gemeentes EIndhoven, Geldrop, Veldhoven, Son, Waalre, Nuenen of Best.Die kunnen veel willen, maar moeten eerst even bij de Van Kasteren's etc lang.quote:Op woensdag 17 november 2010 17:44 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Komende jaren hebben de gemeentes heeel veel geld nodig, omdat de overheidsbijdrage niet meer komt, dus die willen best verkopen hoor, ook voor wat minder
Ze kunnen moeilijk de hondenbelasting vertienvoudigen, ofwel??![]()
dat moet een moeitlijke voor je geweest zijn. De polonaise lopen omdat de banken worden aangepakt, of weer eens met leentokkies smijten. Maar in je onnavolgbare creatieve azijnbrein weet je zelfs De Jager de zwarte piet te gevenquote:Op woensdag 17 november 2010 14:52 schreef xenobinol het volgende:
[..]
De jager wil de consumenten leentokkies helpen, want die doen nu huilie huilie.... boehoe.... die banken vragen een te hoge marge
Nou..... meneer de Jager... u bent toch een f#cking minister? Moeten we je nou werkelijk uitleggen waarom onze marges zo hoog zijn![]()
Mijn god wat een volslagen kansloos figuur ben je dan
Gewoon onteigenen in verband met het maatschappelijke belang. Ik zie daar geen problemen in.quote:Op woensdag 17 november 2010 18:25 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
gaan we weer Henk? Moet je voor de gein maar eens aan het Eindhovens Dagblad vragen uit te zoeken wie de grond bezit in de omgeving Eindhoven. Ik zal je een tip geven: dat zijn niet de gemeentes EIndhoven, Geldrop, Veldhoven, Son, Waalre, Nuenen of Best.Die kunnen veel willen, maar moeten eerst even bij de Van Kasteren's etc lang.
Uit het brein van meneer de Jager heb ik tot dusver alleen nog maar domme ideeën zien voortkomen. Te goedkoop geld en een overheid die bereid is tot bail-outs hebben tot instabiliteit van de economie geleid.quote:Op woensdag 17 november 2010 18:27 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
dat moet een moeitlijke voor je geweest zijn. De polonaise lopen omdat de banken worden aangepakt, of weer eens met leentokkies smijten. Maar in je onnavolgbare creatieve azijnbrein weet je zelfs De Jager de zwarte piet te geven
Hulde, die zag ik nog niet aankomen, nog een front erbij
quote:Op woensdag 17 november 2010 19:05 schreef fedsingularity het volgende:
Ze proberen hier een paar nieuwbouwappartementen aan de man te brengen die al een tijdje te koop staan. >2 jaar.
[ afbeelding ]
Wegens groot succes extra open dagen
Opperdepopquote:Op woensdag 17 november 2010 19:22 schreef tjoptjop het volgende:
![]()
Zou een makelaar eens moeten proberen. "Wegens groot succes open dag afgelast"
Geef toe, je weet dan wel weer even de aandacht te trekken.quote:
Nah Heino, je moet 'het maatschappelijke belang' en het belagn van Xeno om voor een fooi een woning te krijgen niet verwarrren. Die speculanten willen best bouwen voor een goede prijs, en daardoor kun je ze dus niet onteigenen. En een rechter (ide volgens jou ongetwijfled ook in Het Grote Complot zit) ziet dat ook zo.quote:Op woensdag 17 november 2010 18:45 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Gewoon onteigenen in verband met het maatschappelijke belang. Ik zie daar geen problemen in.
ik ben dol op Don Quichotte. Zo romantisch, en zo aandoenlijk <3quote:Op woensdag 17 november 2010 18:52 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Uit het brein van meneer de Jager heb ik tot dusver alleen nog maar domme ideeën zien voortkomen. Te goedkoop geld en een overheid die bereid is tot bail-outs hebben tot instabiliteit van de economie geleid.
Geef de banken eens ongelijk in de hogere marges, het zijn opportunisten pur sang. Zolang er poffertjes zijn die hun poederverslaving niet in de hand hebben blijft de bank wel strooien. Bankiers zijn dol op poffertjes
Ook de Nederlandse Vastgoed Maffia gaat niets..... maar dan ook NIETS te ver om de waarde van woningen hun inkomen op niveau te houdenquote:Nieuwe perspectieven voor krimpregio's
Regios met bevolkingskrimp hebben vaak te kampen met een vastgelopen woningmarkt, woningen staan langer te koop en de verkoopprijzen dalen. Een nieuw perspectief voor krimpregios is nodig om tot oplossingen te komen.
Bereidheid tot samenwerking is de basis van elk nieuw perspectief. Dit begint bij de bewustwording van alle partijen dat het niet meer gaat om de eigen groei, maar om het maken van keuzes in het belang van de regio.
Samenwerking is nodig tussen de particuliere en publieke sector: tussen makelaars, projectontwikkelaars, banken, corporaties, rijk, provincies en gemeenten. Het nieuwe perspectief is het maximaal benutten van de mogelijkheden binnen elk van de partijen.
In de krimpregio's moet de woningmarkt in zn geheel bezien worden, dus zowel de koop- als de huursector. De totale woningvoorraad moet aansluiten bij de (toekomstige) bevolkingsomvang- en samenstelling. Daarvoor is enerzijds een kwaliteitslag en anderzijds een sloopopgave nodig.
De kwaliteitsslag moet zowel in de bestaande voorraad als in nieuwbouw plaatsvinden. Woningen dienen minimaal te voldoen aan de huidige kwaliteitseisen en gelet op de vergrijzing is het geen overbodige luxe om (een deel van) de woningvoorraad geschikt te maken voor senioren. Vrijkomende woningen die niet courant zijn of gemaakt kunnen worden moeten, zeker in krimpgebieden, uit de markt worden genomen.
Hoe realiseren we de sloopopgave?
De voor de hand liggende oplossing is om het minst waardevolle deel van de voorraad te slopen. De marktwaarde van het particulier bezit ligt soms lager dan de(boek)waarde van het corporatiebezit.
Op dat moment zou niet het corporatiebezit, maar het particulier bezit gesloopt moeten worden. In de praktijk is het echter vrijwel altijd corporatiebezit dat gesloopt wordt. Het slechtste particuliere bezit wordt onverkoopbaar en verpaupert terwijl betere corporatiewoningen gesloopt worden. Particulieren kunnen hun woning niet zomaar slopen. Daar zit hun spaargeld in en er rust meestal ook nog een hypotheek op.
Daarom pleit de NVM voor een creatieve oplossing waarbij een uitruil plaatsvindt van particulier en corporatiebezit. Nu is dit eenvoudiger gezegd dan gedaan. Om maar eens een klein probleempunt te noemen: als particuliere eigenaren met een restschuld blijven zitten gaat het niet lukken. Een sloopfonds met als doel waardebehoud van het vastgoed in de krimpregios zou dan uitkomst kunnen bieden. Hiermee ontstaat meteen de volgende uitdaging, wie gaat het sloopfonds vullen? Hierbij spelen de belanghebbende partijen een rol. Een aantal perspectieven voor deze partijen zijn:
1.
Overheid/particulieren - de overdrachtsbelastingen van lokale transacties;
2.
Overheid/corporaties - de vennootschapsbelasting van lokale corporaties;
3.
Corporaties in plaats van de verplichte afdracht voor de prachtwijken;
4.
Particulieren - in de vorm van een premie bij de aankoop van een woning in een krimpregio (vergelijkbaar met de NHG);
5.
Ontwikkelaars een verwijderingsbijdrage voor nieuwbouwwoningen;
6.
Makelaars in de vorm van een verplichte afdracht op de ontvangen courtage;
7.
Banken in de vorm van een verplichte afdracht op de ontvangen rente-inkomsten.
De NVM nodigt alle partijen van harte uit om gezamenlijk tot nieuwe perspectieven te komen.
Welke bijdrage mag u van de lokale NVM-makelaar verwachten?
In veel krimpregios wordt de woningvoorraad lukraak aangepast zonder de behoefte van de bewoners in kaart te brengen. NVM-makelaars hebben een goed beeld van de wensen van de woningzoekenden in hun regio. Door het dagelijkse contact met bewoners kan een makelaar als geen ander adviseren bij het in evenwicht brengen van vraag en aanbod in de regio. Maak dus gebruik van deze waardevolle kennis van de NVM-makelaars!
Dit statement is vandaag tijdens het symposium Fan mear nei better over de bevolkingsontwikkeling in Friesland afgeven door Albrecht Kok, voorzitter van de NVM afdeling Friesland.
Gratia van Hooijdonk is beleidsadviseur VROM-zaken/Wonen bij de NVM
Bron: NVM
Ik vind dat de overheid grote hoeveelheden olie moet gaan af-fakkelen. Dat levert geld op want door de gestegen benzineprijzen stijgen dan ook de accijnsen. Bovendien is het goed voor mijn aandelen Shell, waardoor ik daarover weer meer vermogensbelasting betaal.quote:Op woensdag 17 november 2010 21:49 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ook de Nederlandse Vastgoed Maffia gaat niets..... maar dan ook NIETS te ver om de waarde van woningen hun inkomen op niveau te houden
Echt.... gaat de overheid ook de waarde van andere consumptiegoederen en diensten op pijl houden? NEE natuurlijk niet. Is arbeid te duur.... dan importeren we goedkopere arbeid, zijn Nederlandse producten van eigen bodem te duur? Dan laten we ze in het buitenland maken om ze vervolgens te importeren. Het gevolg hiervan is dat al decennia lang de Nederlandse economie wordt uitgehold. Maar zoiets mag natuurlijk niet geschieden voor de huizenmarkt..... want dan stort de laatste strohalm van de economie in. En dat is niet in het belang van grootschuldbezitters, vastgoedmaffiosi en de banken. Misschien zit er iets heel erg vaut in onze economie?
wat zeg je nou?quote:Op woensdag 17 november 2010 22:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik vind dat de overheid grote hoeveelheden olie moet gaan af-fakkelen. Dat levert geld op want door de gestegen benzineprijzen stijgen dan ook de accijnsen. Bovendien is het goed voor mijn aandelen Shell, waardoor ik daarover weer meer vermogensbelasting betaal.
De beste oplossing voor krimpregio's is om daar werkgelegenheid te realiseren. En dat kan heel gemakkelijk door bedrijven die zich daar vestigen belastingvoordelen te bieden. Dat schept reele waarde (ipv het afbreken van vastgoed) en spaart reeel geld (uitkeringen)
Nee een belastingkorting is iets anders dan een subsidie.....quote:Op woensdag 17 november 2010 22:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
wat zeg je nou?
Zeg maar een soort HRA voor bedrijven.
Ik pleit voor super HRA dan, want dat trekt vermogende mensen aan, schept reele waarde en spaart reel geld
Het verschil is minimaal he, eigenlijk hetzelfdequote:Op woensdag 17 november 2010 22:40 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Nee een belastingkorting is iets anders dan een subsidie.....
Subsidie maakt oneigenlijke waarde.quote:Op woensdag 17 november 2010 22:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
wat zeg je nou?
Zeg maar een soort HRA voor bedrijven.
Ik pleit voor super HRA dan, want dat trekt vermogende mensen aan, schept reele waarde en spaart reel geld
OH. Dus als ik elk jaar 1000 euro uitgeef aan de bioscoop, en in ruil daarvoor 200,- korting krijg, is dat voor jou gelijk aan iemand die geen geld heeft voor een bioscoopkaartje, en dus dan maar voor 200,- aan kaartjes gratis krijgt???quote:Op woensdag 17 november 2010 23:11 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Het verschil is minimaal he, eigenlijk hetzelfde
Kijk... de HRA is al reeds een soort van supersubsidie... voor de banken wel te verstaan. Als we deze nu per direct afschaffen dan trekken er massaal mensen naar de goedkope huisjes in de krimpgebieden. Probleem opgelost. Of heeft jouw favoriete bank daar problemen mee?quote:Op woensdag 17 november 2010 22:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
wat zeg je nou?
Zeg maar een soort HRA voor bedrijven.
Ik pleit voor super HRA dan, want dat trekt vermogende mensen aan, schept reele waarde en spaart reel geld
Ook dat is onjuist, niemand moet iets voor niets krijgen, geen subsidie en geen korting, dat werkt marktverstorendquote:Op woensdag 17 november 2010 23:14 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
OH. Dus als ik elk jaar 1000 euro uitgeef aan de bioscoop, en in ruil daarvoor 200,- korting krijg, is dat voor jou gelijk aan iemand die geen geld heeft voor een bioscoopkaartje, en dus dan maar voor 200,- aan kaartjes gratis krijgt???
Vreemde gedachtegang. Zeer vreemde gedachtegang zelfs. Leg eens uit.....
Onjuiste vergelijking. Als jij 1000 euro uitgeeft aan het theater voor de HUUR van een stoeltje krijg je een belastingskorting. Als ik echter een huis huur krijg ik deze korting niet. Feitelijk krijg je dus een subsidie want zo heet dat als je korting krijgt op de huurquote:Op woensdag 17 november 2010 23:14 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
OH. Dus als ik elk jaar 1000 euro uitgeef aan de bioscoop, en in ruil daarvoor 200,- korting krijg, is dat voor jou gelijk aan iemand die geen geld heeft voor een bioscoopkaartje, en dus dan maar voor 200,- aan kaartjes gratis krijgt???
Vreemde gedachtegang. Zeer vreemde gedachtegang zelfs. Leg eens uit.....
ah, huur jij vrije sector? Want anders ben je indirect gesubsidieerd bij het levenquote:Op woensdag 17 november 2010 23:21 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Onjuiste vergelijking. Als jij 1000 euro uitgeeft aan het theater voor de HUUR van een stoeltje krijg je een belastingskorting. Als ik echter een huis huur krijg ik deze korting niet. Feitelijk krijg je dus een subsidie want zo heet dat als je korting krijgt op de huur
mijn favoriete bank is HDFC bank, die zal het een zorg zijn :-)quote:Op woensdag 17 november 2010 23:16 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Kijk... de HRA is al reeds een soort van supersubsidie... voor de banken wel te verstaan. Als we deze nu per direct afschaffen dan trekken er massaal mensen naar de goedkope huisjes in de krimpgebieden. Probleem opgelost. Of heeft jouw favoriete bank daar problemen mee?
Mensen doen het niet omdat ze eisen stellen. In India verhuizen mensen doodvrolijk 3000 km voor een betere kans. In NL wordt al gezeurd om 20 km. Eigenlijk wordt overal om gezeurdquote:Op woensdag 17 november 2010 23:27 schreef tjoptjop het volgende:
Krimpgebieden kunnen vanzelf weer interessant worden omdat de prijzen dusdanig laag worden dat mensen snel de stap zullen zetten. Nadeel is vaak dat het niet voor niets een krimpregio is, en er dus weinig werkgelegenheid is.
Typische catch-22. Bedrijven gaan zich er niet vestigen omdat er te weinig personeel is, en mensen gaan er niet wonen omdat er te weinig werkgelegenheid is
Dat is natuurlijk een HOAX, WBV's worden niet gesubsidieerd. Hoogstens kunnen ze wat goedkoper geld lenen. Dat is geen subsidie.... dat is een korting. Is zelfs gunstig voor de overheid want het bespaart ze een hoop huursubsidiequote:Op woensdag 17 november 2010 23:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ah, huur jij vrije sector? Want anders ben je indirect gesubsidieerd bij het leven
Waarom willen kopers altijd belastingcentjes terug hebbenquote:en als we het daar toch over hebben, mag ik dan aub alle belatingcentjes terug? Want ik heb veel meer betaald dan ik ooit zal krijgen, en vwb huizen heb ik meer overdrachtsbelasting betaald dan ik HRA zal krijgen.
Ik beweer niet dat een koper niets bijdraagt, het is echter wel minder als een huurder met een vergelijkbaar inkomen. Feitelijk zou de overheid huren moeten bevorderen, want dat geeft veel meer inkomsten voor de schatkist.quote:Als we dan toch opportunistisch gaan zitten zijn.
Of past het feit dat een huizenbezitter netto bijdaagt niet in je wereldbeeldje?
Dronten heeft net vorige week het heugelijke feit gevierd dat ze de 40.000ste inwoner mocht verwelkomenquote:Op woensdag 17 november 2010 23:27 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Als al die mensen naar die krimpgebieden inclusieve Dronten trekken, moet je zoveel extra psychiaters aantrekken, die zijn er zels niet.
Ik ben redelijk uniek in mijn 'negativiteit' gelukkig lukt het mij steeds beter om meer mensen gelijkgestemd te krijgen. Ik beschouw dat als een positieve ontwikkeling. Tenslotte zijn de banken en de vastgoedmaffia de bron van een groot kwaad.quote:En als al die mensen vervolgens geinfecteerd worden met het aldaar heersende negatieve klaag-zeur-zeik-anderen-zijn-de-schuld virus, wordt het nooit meer wat met NL :-) Bad idea
Nu nog eens. Maar dan over de HRA.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:31 schreef xenobinol het volgende:
Dat is geen subsidie.... dat is een korting.[..]
Veel mensen kunnen die stap ook niet makkelijk maken, in India kun je overal en nergens in een sloppenwijk gaan wonen, de mobiliteit is dus redelijk groot (je kan je huis met een paar snelbinders bij elkaar houden)quote:Op woensdag 17 november 2010 23:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Mensen doen het niet omdat ze eisen stellen. In India verhuizen mensen doodvrolijk 3000 km voor een betere kans. In NL wordt al gezeurd om 20 km. Eigenlijk wordt overal om gezeurd
Dus zie ik dat niet gebeuren. Mensen zetten hier niet snel stappen. Ook dat moet iemand voro ze doen
Voor de HRA ligt het wat complexer. Voor de belastingbetaler is het een korting en voor de banken een subsidiequote:Op woensdag 17 november 2010 23:39 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Nu nog eens. Maar dan over de HRA.
Hoe zou dat komen denk je?quote:Op woensdag 17 november 2010 23:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Mensen zetten hier niet snel stappen.
mentaliteit. In India weten mensen dat als ze iets willen bereiken dat ze daar ook wat voor over moeten hebben, en dat nooit nooit nooit een ander het voor hen zal doen.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:44 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Hoe zou dat komen denk je?
Met een tijdelijk contract krijg je geen hypotheek zodat kopen en verhuizen onmogelijk is.
Betaalbaar huren, achter aansluiten en geen kans.
Blijft over een te dure huurwoning of dagelijks 3 uur reistijd.
heb jij even het verkeerde beeld van INdia. In RA Puram, Chennai liggen de m2 prijjzen hoger dan A'damquote:Op woensdag 17 november 2010 23:41 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Veel mensen kunnen die stap ook niet makkelijk maken, in India kun je overal en nergens in een sloppenwijk gaan wonen, de mobiliteit is dus redelijk groot (je kan je huis met een paar snelbinders bij elkaar houden)![]()
Hier in NL moet je jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoningen en je huis verkopen is ook niet een hele simpele opgave. Voor huren in de vrije sector moet je op zijn minste het salaris van een bankdirecteur hebben.
Dat is geen mentaliteit maar wanhoop, als je niets te verliezen hebt, is zo'n stap veel simpeler.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:49 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
mentaliteit. In India weten mensen dat als ze iets willen bereiken dat ze daar ook wat voor over moeten hebben, en dat nooit nooit nooit een ander het voor hen zal doen.
Ow ja, die mensen die vervolgens 3000 km verhuisd zijn, hebben dan alsnog elke ochtend en avond 2 uur reistijd om naar hun werk te komen.
Maar dat doen ze, alles wat hun kansen (wat nou geen kans, daar heb je zelf inmense invloed op) vergroot. True, de concurrentie is dan ook enorm. Maar wie alleen loopt te wijzen en het bekende handje ophoudt, die komt nergens.
toont maar aan hoe slecht je geinformeerd bent (postief gesteldquote:Op woensdag 17 november 2010 23:31 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk een HOAX, WBV's worden niet gesubsidieerd. Hoogstens kunnen ze wat goedkoper geld lenen. Dat is geen subsidie.... dat is een korting. Is zelfs gunstig voor de overheid want het bespaart ze een hoop huursubsidie![]()
ik wil best betalen voor dit mooie land, allen niet voor jouquote:Waarom willen kopers altijd belastingcentjes terug hebben![]()
Wees blij dat je mag betalen voor ons mooie land, iemand moet het toch doen![]()
en dat is dus de echte HOAX. Als je de inverdieneffecten meeneemt dragen eigen huizenbezitters juist bij aan de schatkist. Is ook al meerdere malen aangetoond, wordt echter stelselmatig genegeerd omdat dat politiek niet zo uitkomtquote:Ik beweer niet dat een koper niets bijdraagt, het is echter wel minder als een huurder met een vergelijkbaar inkomen. Feitelijk zou de overheid huren moeten bevorderen, want dat geeft veel meer inkomsten voor de schatkist.
Maar er zijn ook nog genoeg plaatsen waar je wel je plaggenhut mag bouwen, moet je hier in NL proberen.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
heb jij even het verkeerde beeld van INdia. In RA Puram, Chennai liggen de m2 prijjzen hoger dan A'damAls je iets wilt huren, moet je simpelweg een jaar vooruitbetalen.
Zomaar een gedachte.....quote:Op woensdag 17 november 2010 23:57 schreef Piet_Piraat het volgende:
Hoe gaat het eigenlijk met de verhuisbedrijven, daar hoor je weinig over?
wederom: slecht geninformeerd. Maar dan krijg je niet een briefje van de gemeente met het verzoek te ontruimen, maar een eigenaar die je ervan af knuppelt.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:59 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Maar er zijn ook nog genoeg plaatsen waar je wel je plaggenhut mag bouwen, moet je hier in NL proberen.
Precies..... ik heb wat Chinese collega's en die doen exact wat de baas zegt, zelfs als ze weten dat het waanzin is. De angst om werkeloos te raken is enorm. Dat is inderdaad wanhoop i.p.v. een mentaliteit.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:55 schreef Piet_Piraat het volgende:
Dat is geen mentaliteit maar wanhoop, als je niets te verliezen hebt, is zo'n stap veel simpeler.
De realiteit in NL is totaal anders.
Aaah.... het neerknuppelen.... de geprezen Indiase mentaliteitquote:Op donderdag 18 november 2010 00:01 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
wederom: slecht geninformeerd. Maar dan krijg je niet een briefje van de gemeente met het verzoek te ontruimen, maar een eigenaar die je ervan af knuppelt.
de wanhoop in dit topic staat anders in geen verhouding. Jij begrijpt het niet. Zo'n stap is geboren uit hoop, en actie, en geloof dat het beter kan. Juist niet uit negativiteit.quote:Op woensdag 17 november 2010 23:55 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat is geen mentaliteit maar wanhoop, als je niets te verliezen hebt, is zo'n stap veel simpeler.
De realiteit in NL is totaal anders.
Steeds minder werk, het verschil met TNT is dat het meestal kleine bedrijven zijn die misschien wat flexibeler omgaan met veranderen.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:00 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Zomaar een gedachte.....
Hoe gaat het met TNT denk je? En waarom denk je dat?
Geen belastingheffing is geen subsidie.... dat is een korting. Maar wat voor een subsidies waren dat eigenlijk.... kregen ze dikke zakken met geld? Zeg.... voor premie A huurwoningenquote:Op woensdag 17 november 2010 23:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
toont maar aan hoe slecht je geinformeerd bent (postief gesteld). Tot voor een jaar of vijf geleden werden coopreaties zwaar gesubsidieerd en waren ze vrijgesteld van belastingheffing, zodat ze die woningextreem goedkoop konden verhuren.
Don't worry ik ben een dikke nettobetaler, ook ik zie vrijwel niets van mijn belastinggeld terug. Iets met het gebrek aan kortingspostenquote:ik wil best betalen voor dit mooie land, allen niet voor jou
Leg dat eens uit? Hoe kan een koper nu netto meer bijdragen? Ze dragen in ieder geval bij aan de vette winsten van de banken. Maar als dat geld naar andere sectoren was gegaan zou daar net zo goed een deel van in de schatkist gaan.quote:en dat is dus de echte HOAX. Als je de inverdieneffecten meeneemt dragen eigen huizenbezitters juist bij aan de schatkist. Is ook al meerdere malen aangetoond, wordt echter stelselmatig genegeerd omdat dat politiek niet zo uitkomt
ach, het zijn in ieder geval geen leentokkies, dat moet je toch blij stemmenquote:Op donderdag 18 november 2010 00:02 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Aaah.... het neerknuppelen.... de geprezen Indiase mentaliteit
Als je op de bodem van de put zit kan je alleen nog maar omhoogquote:Op donderdag 18 november 2010 00:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
de wanhoop in dit topic staat anders in geen verhouding. Jij begrijpt het niet. Zo'n stap is geboren uit hoop, en actie, en geloof dat het beter kan. Juist niet uit negativiteit.
Ik begrijp het prima, die actie komt voort uit het feit dat zulke mensen er nooit op achteruit kunnen gaan in hun gedachtegang.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
de wanhoop in dit topic staat anders in geen verhouding. Jij begrijpt het niet. Zo'n stap is geboren uit hoop, en actie, en geloof dat het beter kan. Juist niet uit negativiteit.
Grondspeculanten die krakers neerslaan.... Veel kwaadaardiger kan je als mens niet wordenquote:Op donderdag 18 november 2010 00:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ach, het zijn in ieder geval geen leentokkies, dat moet je toch blij stemmen
owja, als ik geen belasting betaal, en daardoor woningen goedkoper aanbiedt, is een heel verschil met belasting betalen en dan een minimaal deel terugkrijgenquote:Op donderdag 18 november 2010 00:06 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Geen belastingheffing is geen subsidie.... dat is een korting. Maar wat voor een subsidies waren dat eigenlijk.... kregen ze dikke zakken met geld? Zeg.... voor premie A huurwoningen
geen commentaar op je lichaamsgewicht.....quote:Don't worry ik ben een dikke nettobetaler, ook ik zie vrijwel niets van mijn belastinggeld terug. Iets met het gebrek aan kortingsposten![]()
overdrachtsbelasting, omzetbelasting, investeringen, onderhoud, etc.quote:Leg dat eens uit? Hoe kan een koper nu netto meer bijdragen? Ze dragen in ieder geval bij aan de vette winsten van de banken. Maar als dat geld naar andere sectoren was gegaan zou daar net zo goed een deel van in de schatkist gaan.
nee hoor, die mensen hebben prima banen elders, maar hebben de drive om beter te doen. Ik heb het hier over middenklasse, niet over daklozen. Want anders dan in NL hebben die nul kans.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:09 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ik begrijp het prima, die actie komt voort uit het feit dat zulke mensen er nooit op achteruit kunnen gaan in hun gedachtegang.
Dat ze dan wanneer het allemaal niet zo lukt, in de sloppenwijk naast de vuilnisbelt terecht komen, staan ze echt niet bij stil.
bankiers afschieten?quote:Op donderdag 18 november 2010 00:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Grondspeculanten die krakers neerslaan.... Veel kwaadaardiger kan je als mens niet worden
Banken die bail-outs moesten hebbenquote:Op donderdag 18 november 2010 00:11 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
owja, als ik geen belasting betaal, en daardoor woningen goedkoper aanbiedt, is een heel verschil met belasting betalen en dan een minimaal deel terugkrijgen
Dat doe ik zelf ook niet ook, scheelt een hoop stressquote:geen commentaar op je lichaamsgewicht.....
Allemaal gelden die ook via andere kanalen kunnen stromen, dus niet specifiek voorbehouden aan de woningmarkt. Dat de woningmarkt een onevenredig aandeel heeft in de economie is juist veroorzaakt door de HRA, iets met oorzaak en gevolg...quote:overdrachtsbelasting, omzetbelasting, investeringen, onderhoud, etc.
De netto kosten van HRA zijn inmens overdreven als je alleen naar het directe bedrag kijkt.
Wat we hier een tijd geleden yuppies noemde en de prijzen in A'dam tot belachelijke hoogte opgedreven hebben.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:13 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
nee hoor, die mensen hebben prima banen elders, maar hebben de drive om beter te doen. Ik heb het hier over middenklasse,
Lijkt mij een stuk humanerquote:
ietsmet dingen kunnen relativeren en in perspectief zienquote:Op donderdag 18 november 2010 00:17 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Wat we hier een tijd geleden yuppies noemde en de prijzen in A'dam tot belachelijke hoogte opgedreven hebben.
Meestal bankierstuig of vastgoedmaffiosi..... of anders snelle verzekeraars...quote:Op donderdag 18 november 2010 00:17 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Wat we hier een tijd geleden yuppies noemde en de prijzen in A'dam tot belachelijke hoogte opgedreven hebben.
al die huurders die een bail-out upfront moesten hebben :")quote:Op donderdag 18 november 2010 00:17 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Banken die bail-outs moesten hebben
Dat ligt eraan wat je geld daar waard is, die mensen die niets verdienen wonen ook gewoon ergens, hoewel wonen.... waarschijnlijk worden ze de hele dag gemarteld door grondspeculanten.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:20 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ietsmet dingen kunnen relativeren en in perspectief zien
tenzij je mensen met een bruto inkomen van 800 USD per maand een yup vindt.
blij dat je erkent dat inverdieneffecten de kosten van de HRA minimaliserenquote:Op donderdag 18 november 2010 00:17 schreef xenobinol het volgende:Allemaal gelden die ook via andere kanalen kunnen stromen, dus niet specifiek voorbehouden aan de woningmarkt. Dat de woningmarkt een onevenredig aandeel heeft in de economie is juist veroorzaakt door de HRA, iets met oorzaak en gevolg...
Inkomen is relatief.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:20 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ietsmet dingen kunnen relativeren en in perspectief zien
tenzij je mensen met een bruto inkomen van 800 USD per maand een yup vindt.
quote:Op donderdag 18 november 2010 00:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
al die huurders die een bail-out upfront moesten hebben :")
Je moet je afvragen dat als elke vorm van wonen gesubsidieerd moet worden.... dan zit daar dus bewust een overheid tussen die zijn tentakels overal tussen wil hebben. Daar moet iedere liberaal toch van gruwelen? Behalve de bankiers en vastgoedmaffiosi... want die worden en rijk van.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
blij dat je erkent dat inverdieneffecten de kosten van de HRA minimaliseren
en jij natuurlijk, want jij huurt er voor en prikkie totaal niet markt conform voor, toch?quote:Op donderdag 18 november 2010 00:25 schreef xenobinol het volgende:
[..]
[..]
Je moet je afvragen dat als elke vorm van wonen gesubsidieerd moet worden.... dan zit daar dus bewust een overheid tussen die zijn tentakels overal tussen wil hebben. Daar moet iedere liberaal toch van gruwelen? Behalve de bankiers en vastgoedmaffiosi... want die worden en rijk van.
Sure.... de huren hier zijn echt een prikkiequote:Op donderdag 18 november 2010 00:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en jij natuurlijk, want jij huurt er voor en prikkie totaal niet markt conform voor, toch?
dan gaat dat dus 20% omhoogquote:Op donderdag 18 november 2010 00:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Sure.... de huren hier zijn echt een prikkie
Het verschil tussen sociale huur en vrije sector is hier nog geen 20%
Nee.... het probleem is de overheidsbemoeienis en de overdracht van geld naar een groep mensen die hier buitenproportioneel van profiteert en geen enkel risico loopt.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Het wordt eigenlijk pas een probleem zodra jij denkt dat er een ander relatief meer voordeel van heeftHet is de kift.
Die kans acht ik heel erg klein de WBV heeft last van leegstand, de vrije sector heeft last van leegstand. Heeft te maken met het betaalbaarheidsniveau.quote:
Dat is mensen eigen en de oorzaak van de bubble, in de gouden jaren werd er hoger dan de vraagprijs geboden.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Het wordt eigenlijk pas een probleem zodra jij denkt dat er een ander relatief meer voordeel van heeftHet is de kift.
heeft te maken met het feit dat cooperaties nu niet meer gesubsidieerd worden en gewoon normaal belasting moeten betalen.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:31 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Die kans acht ik heel erg klein de WBV heeft last van leegstand, de vrije sector heeft last van leegstand. Heeft te maken met het betaalbaarheidsniveau.
alleen de huurder lliep toch geen enkel risico, volgens jou?quote:Op donderdag 18 november 2010 00:30 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Nee.... het probleem is de overheidsbemoeienis en de overdracht van geld naar een groep mensen die hier buitenproportioneel van profiteert en geen enkel risico loopt.
of er werd te weinig gevraagd, wie zal het zeggen?quote:Op donderdag 18 november 2010 00:32 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat is mensen eigen en de oorzaak van de bubble, in de gouden jaren werd er hoger dan de vraagprijs geboden.
quote:Op donderdag 18 november 2010 00:33 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
heeft te maken met het feit dat cooperaties nu niet meer gesubsidieerd worden en gewoon normaal belasting moeten betalen.
De tijd zal het leren, huizen dalen nooit snel in waarde, dat gaat geleidelijk over aantal jaar totdat punt bereikt is dat meer mensen in staat zijn te kopen in plaats van huren of thuis, op de camping etc.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:34 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
of er werd te weinig gevraagd, wie zal het zeggen?
Huurders lopen geen risico, evenmin als de mensen die van dit systeem profiteren nl. de bankiers en vastgoedmaffiosi. De overheid springt toch wel bij en zal alles maar dan ook ALLES proberen de prijsniveau's te handhaven. De corruptie is alomquote:Op donderdag 18 november 2010 00:33 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
alleen de huurder lliep toch geen enkel risico, volgens jou?
mooi, dan kan dat naar de staatskas, en kun jij een normale huur betalen, zoals iedereen die zijn eigen broek moet ophouden. Strak plan., goed voor NL>quote:Op donderdag 18 november 2010 00:36 schreef xenobinol het volgende:
[..]
![]()
De huren zijn niet gestegen boven de limieten die aan de huursverhoging werden gesteld. Er is simpelweg een tekort aan mensen met een hoog genoeg inkomen om de woningen te huren. Je ziet nu dat er ghettovorming optreedt in de wijken met lage huren en leegstand in de wijken waar grote dure woningen staan. Het gevolg is dat de verhuurder de dure woningen in de verkoop zet, zonder succes trouwens. We praten trouwens over woningen die ruim 40 jaar oud zijn en al tig keer zijn afbetaald. Elke cent die men binnenkrijgt is winst, als je daar belasting over moet betalen heb je nog steeds winst.
HRA.... goedkoop geld, dubbel inkomen.... tja... men had de bubbel vast sneller kunnen opblazen.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:34 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
of er werd te weinig gevraagd, wie zal het zeggen?
Goed plan voor NL, slecht plan voor de banken en vastgoedspeculanten. Ik snap werkelijk niet waarom we zo bang zijn voor de financiele sector. Die lui maken helemaal niets.... laat ze gaan staken, de post word er wel om bezorgt.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
mooi, dan kan dat naar de staatskas, en kun jij een normale huur betalen, zoals iedereen die zijn eigen broek moet ophouden. Strak plan., goed voor NL>
Een "normale" huur die enorm geinflateerd is door koopondersteunende grappen als HRAquote:Op donderdag 18 november 2010 00:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
mooi, dan kan dat naar de staatskas, en kun jij een normale huur betalen, zoals iedereen die zijn eigen broek moet ophouden. Strak plan., goed voor NL>
En vergeet de belachelijke grondprijs niet.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:52 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een "normale" huur die enorm geinflateerd is door koopondersteunende grappen als HRA
grondprijs is daar natuurlijk gewoon onderdeel van.quote:Op donderdag 18 november 2010 00:59 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
En vergeet de belachelijke grondprijs niet.
De stenen die erop staan zijn de moeite niet.
Het gaat erom wat je er neer kan zetten, vaak nog redelijk in de buurt van stadcentrum.
Oude boederijen in een bosrijk buitengebied is ook kassa.
Kopen, geduldig wachten op wijziging bestemmingsplan en de wethouder extra vriendelijk benaderen en hoppa er komen 4 of meer dikke huizen te staan die vervolgens ook snel weg zijn.
Laat die nu door alle regeltjes, bestemmingsplannen en begrotingstekorten gemeentes, de lucht in zijn gedreven.quote:Op donderdag 18 november 2010 01:00 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
grondprijs is daar natuurlijk gewoon onderdeel van.
De bankiers krijgen rente die ze zonder HRA niet kregen.quote:Op donderdag 18 november 2010 01:12 schreef dasorakel het volgende:
wat het voordeel van HRA voor bankiers is? De aftrekpost is tenslotte volledig voor de klant.
is dat zoiets zoals huurders een hogere huur krijgen als woningbouwcooperaties zoals andere verhuurders behandeld worden, en niet gesubsidieerd en belastingvrij zijn?quote:Op donderdag 18 november 2010 01:19 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
De bankiers krijgen rente die ze zonder HRA niet kregen.
woningbouwverenigingen moeten toch ook belasting gaan betalen volgend jaar?quote:Op donderdag 18 november 2010 05:19 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
is dat zoiets zoals huurders een hogere huur krijgen als woningbouwcooperaties zoals andere verhuurders behandeld worden, en niet gesubsidieerd en belastingvrij zijn?
quote:Op donderdag 18 november 2010 01:12 schreef dasorakel het volgende:
Xeno... kan je nog een keer uitleggen wat het voordeel van HRA voor bankiers is? De aftrekpost is tenslotte volledig voor de klant.
De HRA vergroot het bedrag wat de consument kan lenen, bankiers krijgen extra rente over dat deel. Feitelijk is de HRA dus een subsidie voor de banken, want door de grotere leencapaciteit heeft de consument daar weinig aan, de prijzen van vastgoed convergeren naar een zeker betaalbaarheidsniveau. Ziedaar het prijsopdrijvende effect van de HRA. Lage rente heeft een soortgelijk effect op de prijs van vastgoed.quote:Op donderdag 18 november 2010 01:19 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
De bankiers krijgen rente die ze zonder HRA niet kregen.
Nee.... dat is niet zoiets... naast de banksubsidie genaamd HRA en de fiscale voordelen die de pensioen en kapitaalverzekeraars in de zakken steken (de financiele sector word op ELKE mogelijke manier geholpen door de overheid) krijgen ze ook nog eens dikke bail-outs als hun Ponzi scheme in elkaar dreigt te storten. Welke andere private sector wordt zoveel mogelijk geholpen met belastinggeld? Als de overheid dit soort maatregelen zou afschaffen zou de financiele sector instorten.... het zijn de grootste parasieten van onze maatschappijquote:Op donderdag 18 november 2010 05:19 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
is dat zoiets zoals huurders een hogere huur krijgen als woningbouwcooperaties zoals andere verhuurders behandeld worden, en niet gesubsidieerd en belastingvrij zijn?
Iedereen die ooit eens meer dan 2 uur in het natuurkundelab heeft doorgebracht weet dat je geen kloppende gegevens kan krijgen door wat tabelletjes en modelletjes bij elkaar te rapen en zodoende de energieverliezen van een woning te berekenen. Er komen zoveel variabelen bij kijken dat zo'n label opmaken gewoon erg veel werk is. Als daar een 'mannetje' met een laptop langskomt die binnen een paar uur zijn certificaatje uit de printer laat komen dan weet ik wel wat zo'n certificaat waard isquote:VEH gaat zelf energielabels verstrekken
De Vereniging Eigen Huis (VEH) zal voortaan een energielabel verstrekken aan leden die een energiebesparingsadvies van de vereniging afnemen. Een belangrijke reden om zelf labels te verstrekken, is volgens VEH dat er nog altijd veel fouten worden gemaakt bij de opname van woningen, waardoor ze een verkeerd label krijgen.
De vereniging neemt daarom het heft in eigen hand. Bij het energiebesparingsadvies, een betaalde dienst voor VEH-leden, plakken de adviseurs van de belangenorganisatie vanaf nu dus ook gelijk een energielabel op het huis.
"De meeste fouten die gemaakt worden, zijn menselijke fouten", zegt VEH-woordvoerder Hans de la Porte. "Die kun je natuurlijk nooit helemaal uitsluiten; ook wij kunnen fouten maken. Maar wij maken bij de opname wel gebruik van een andere, uitgebreidere systematiek dan andere adviseurs die energielabels verstrekken. Onze systematiek wordt ook gebruikt bij bouwkundige keuringen en bevat veel meer controlepunten. De kans op fouten is dus wel kleiner."
Bovendien is de doorlopende controle op de werkwijze van de adviseurs heel streng, zegt De la Porte. "We houden audits om te kijken of de energielabels die onze adviseurs afgeven juist zijn en of ze volgens de norm werken. Ook kan een klant die een fout constateert of twijfelt over de juistheid van het label dat bij ons melden, en dan doen we het opnieuw."
Energielabels kunnen alleen verstrekt worden door bedrijven die daarvoor gecertificeerd zijn; dat kunnen adviesbureaus zijn die zich speciaal op energieverbruik richten, maar ook woningstichtingen, installatiebedrijven of ingenieursbureaus. Uit een inspectie in 2009 van het toenmalige ministerie van Vrom bleek dat ondanks de certificering 61 procent van de uitgedeelde labels niet klopten.
Met ingang van 1 januari 2010 is het label daarom verbeterd. Het label is nu toegesneden op het type woning en de bedrijven die de labels verstrekken worden strenger gecontroleerd.
bron: NVM
Uiteraard..... alle leentokkies schijten in hun broek bij het horen van het H-woord.quote:POLL
Is het goed dat de Eerste Kamer zich uitspreekt over de hypotheekrenteaftrek?
Ja, de Eerste Kamer mag zich over dit soort onderwerpen uitspreken
25 %
Nee, de Eerste Kamer heeft hier niets mee te maken
75 %
Bron: NVM
Duh, ik quote de VVD....quote:Op woensdag 17 november 2010 23:11 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Het verschil is minimaal he, eigenlijk hetzelfde
Wat een lekkere drogredenatie weer van de Nederlandse Vastgoed Maffia.quote:Geleidelijk herstel Amsterdamse woningmarkt
De Amsterdamse woningmarkt herstelt geleidelijk van de klap, die de kredietcrisis eind 2008, begin 2009 uitdeelde. De prijzen van woningen in Amsterdam zijn in 2010 gestegen en naderen inmiddels weer het niveau van voor de kredietcrisis.
Dat blijkt uit de vijfde uitgave van de woningmarktrapportage WOON Amsterdam 2010. Die is gerealiseerd in samenwerking tussen de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA), de Dienst Belastingen van de Gemeente Amsterdam (DGBA) en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC).
Het aantal verkopen stijgt, maar blijft nog duidelijk onder het niveau van 2007. In Amsterdam werd het dieptepunt op de woningmarkt bereikt in het eerste kwartaal van 2009. Vergeleken met het hoogtepunt van de markt in het 2de kwartaal van 2008 is het aantal verkopen met 39 procent gedaald en zijn de prijzen met 11% gedaald.
In het lopende derde kwartaal zijn de prijzen inmiddels weer 7 procent gestegen ten opzichte van het dieptepunt begin 2009. Met 1.527 woningen is het aantal verkopen in het eerste kwartaal van 2010, weer 23 procent hoger dan in het 1ste kwartaal van 2009.
Dat we nog niet terug zijn bij de verhoudingen van begin 2008 blijkt uit het aantal te koop staande woningen, dat gestaag stijgt van 1.786 woningen op 1 januari 2008 naar 5.938 woningen op 1 oktober 2010. Het blijkt ook uit de lage aantallen verkopen van huurwoningen door corporaties. Naar verwachting verkopen de corporaties in 2010 zon 1.300 huurwoningen. Circa 45 procent minder dan op de top in 2005.
In het rapport WOON Amsterdam 2010 staat het thema 'verhuisbewegingen in Amsterdam' centraal. Het rapport ziet vandaag het levenslicht tijdens een bijeenkomst in gebouw De Bazel. Ook zal de website WOON AMSTERDAM dan op ludieke wijze online worden gezet. (www.woonamsterdam.info)
Uit de analyse lijkt het er op dat de prijsontwikkeling na de kredietcrisis de scheiding tussen de markt voor huur- en koopwoningen weer heeft versterkt. Een gegeven van groot belang voor de markt, omdat het merendeel van de in Amsterdam verkochte woningen betrokken wordt door een huishouden komende uit een huurwoning.
De reden hiervoor ligt in het gegeven dat de huurprijzen van huurwoningen die vallen onder het landelijke puntensysteem, vaak onder het marktniveau liggen waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding van koopwoningen daar slecht bij afsteekt.
De woonlasten voor een vergelijkbare koopwoning zijn veel hoger dan die van een vergelijkbare huurwoning. Hurende Amsterdammers die een koopwoning willen betrekken, zullen zich dan ook vaak gedwongen voelen de stad te verlaten.
Bron: NVM
Goed bestuur is er niet meer bij tegenwoordig, geld uitgeven dat je niet hebt is iets waar steeds meer Nederlanders bedreven in rakenquote:Op donderdag 18 november 2010 13:47 schreef LXIV het volgende:
Vandaag een interessant artikel over de huizenmarkt in het Brabants Dagblad. Daarin kun je lezen dat de prijzen van nieuwbouwhuizen grotendeels gestegen zijn als gevolg van de steeds hogere grondprijzen (+230%) sinds 2000, en dat huizen nu onder de kostprijs verkocht moeten worden.
De gemeenten zitten in een spagaat: ze hebben geld geleend om bouwgrond aan te schaffen. Vooruitlopend op de mega-winsten die ze hiermee verwachtten te maken is dát geld ook al uitgegeven.
Nu kunnen ze de bouwgrond niet verkopen tegen de geplande prijzen, maar ook niet aanhouden vanwege de rentekosten.
Ach het zal geen geld kosten, maar kennelijk zijn de grondverkopen aan de bouwers al geboekt als opbrengsten voordat de grond verkocht was.quote:Op donderdag 18 november 2010 13:47 schreef LXIV het volgende:
Vandaag een interessant artikel over de huizenmarkt in het Brabants Dagblad. Daarin kun je lezen dat de prijzen van nieuwbouwhuizen grotendeels gestegen zijn als gevolg van de steeds hogere grondprijzen (+230%) sinds 2000, en dat huizen nu onder de kostprijs verkocht moeten worden.
De gemeenten zitten in een spagaat: ze hebben geld geleend om bouwgrond aan te schaffen. Vooruitlopend op de mega-winsten die ze hiermee verwachtten te maken is dát geld ook al uitgegeven.
Nu kunnen ze de bouwgrond niet verkopen tegen de geplande prijzen, maar ook niet aanhouden vanwege de rentekosten.
Wat dacht je ervan dat ze bepaalde belastingen omhoog gooien, zoals de belasting op het water ;-)quote:Op donderdag 18 november 2010 13:57 schreef meth77 het volgende:
[..]
Ach het zal geen geld kosten, maar kennelijk zijn de grondverkopen aan de bouwers al geboekt als opbrengsten voordat de grond verkocht was.
Moeten ze er maar 100 euro per m2 afdoen en bij de volgende deal terughalen bij die speculant
Ja.... de precariobelasting verhogen, doet het altijd goed in economisch slechtere tijdenquote:Op donderdag 18 november 2010 14:37 schreef antfukker het volgende:
Wat dacht je ervan dat ze bepaalde belastingen omhoog gooien, zoals de belasting op het water ;-)
nee dat mag niet van de regering, maar waar ze het wel moeten halen dat zeggen ze niet, de Burgemeester ontslaan misschien o f de bewoners zelf het onkruid tussen de tegels uit laten halen, ?? Oeps, laat ze het maar niet horenquote:Op donderdag 18 november 2010 14:37 schreef antfukker het volgende:
[..]
Wat dacht je ervan dat ze bepaalde belastingen omhoog gooien, zoals de belasting op het water ;-)
Dat heb ik altijd al gezegd tegen scheefhuurder Xeno, dat men de speculanten moest aanpakken.quote:Op woensdag 17 november 2010 17:39 schreef Schaffelaar het volgende:
Er stond een stukje over grondprijzen in het Brabants Dagblad van vandaag, met een leuk plaatje erbij wat verklaarde dat de grondprijzen t.o.v. 2000, 320% zijn gestegen. Het materiaal en de arbeid kosten nu gemiddeld bijna evenveel als de grond waar het huis op gebouwd wordt.
[ afbeelding ]
Daar schrok ik toch van, wist niet dat het zo erg was.
quote:Op donderdag 18 november 2010 11:22 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Tja..... lenen, lenen, huren, huren, huren, betalen, betalen, betalen, betalen
Maar het ligt niet aan de speculanten hoor!! Echt niet!! Het ligt aan de HRA!! En de leentokkies!!quote:Op donderdag 18 november 2010 15:17 schreef meth77 het volgende:
ik betaalde in 1995 40.000 gulden voor 165 m2
das 242 gulden ofwel 110 euro
Nu verkoopt men voor 390 euro per m2 hier in de gemeente, en graag ook nog, voor kavels dan, projecten krijgen ze momenteel niet weg
Ja, maar de gemeente zoekt ieder jaar het verschil op aankoop grond en bouwrijp maken en bouwkosten, als daar door de gestegen vraagprijs van bestaande woningen meer ruimte in zit dan verhogen ze de grondprijs, dus de grondprijs simpelweg volgt de prijsontwikkeling van bestaande bouwquote:Op donderdag 18 november 2010 15:21 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Maar het ligt niet aan de speculanten hoor!! Echt niet!! Het ligt aan de HRA!! En de leentokkies!!Kortzichtige paupers dat het er zijn. Ongelooflijk dat die scheefhurende afgunstige figuren werkelijk waar zo naief zijn om te denken dat het alleen ligt aan de fuckin` HRA. Ik zou er bijna om moeten lachen als het niet zo dieptriest zou zijn. Die mensen zijn nog te dom om te begrijpen dat de totale woningmarkt hervormd moet worden, het enige wat ze kunnen doen is als domme schapen blaten dat de HRA er nu toch echt uit moet
Wordt eens wakker, smell the fuckin` coffee en zie het licht; de HRA afschaffen is symptoombestrijding van de bovenste plank.
De locale overheden vraten ook mee uit de ruif, net als de banken, makelaars en ander vastgoedtuig.quote:Op donderdag 18 november 2010 15:15 schreef Scorpie het volgende:
Dat heb ik altijd al gezegd tegen scheefhuurder Xeno, dat men de speculanten moest aanpakken.
Maar scheefhuurder Xeno was een beetje verblind en begon zijn gevecht tegen de molens a la Don Quichot.
Als je dit topic goed had gevolgd dan wist je dat al die andere zaken ook al reeds de revue gepasseerd hebben. De HRA is slechts een onderdeel van de prijsopdrijvende oorzaken. Lage rente, HRA en aflossingsvrije hypotheken hebben de prijzen doen oplopen grondspeculanten hebben daarvan geprofiteerd, want de leentokkies (domme schapen) wilden maar wat graag betalen en de banken wilden hun het geld graag lenen.quote:Op donderdag 18 november 2010 15:21 schreef Scorpie het volgende:
Maar het ligt niet aan de speculanten hoor!! Echt niet!! Het ligt aan de HRA!! En de leentokkies!!Kortzichtige paupers dat het er zijn. Ongelooflijk dat die scheefhurende afgunstige figuren werkelijk waar zo naief zijn om te denken dat het alleen ligt aan de fuckin` HRA. Ik zou er bijna om moeten lachen als het niet zo dieptriest zou zijn. Die mensen zijn nog te dom om te begrijpen dat de totale woningmarkt hervormd moet worden, het enige wat ze kunnen doen is als domme schapen blaten dat de HRA er nu toch echt uit moet
Wordt eens wakker, smell the fuckin` coffee en zie het licht; de HRA afschaffen is symptoombestrijding van de bovenste plank.
Alle andere factoren behalve de HRA klinken als een vrije markt.quote:Op donderdag 18 november 2010 15:55 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Als je dit topic goed had gevolgd dan wist je dat al die andere zaken ook al reeds de revue gepasseerd hebben. De HRA is slechts een onderdeel van de prijsopdrijvende oorzaken. Lage rente, HRA en aflossingsvrije hypotheken hebben de prijzen doen oplopen grondspeculanten hebben daarvan geprofiteerd, want de leentokkies (domme schapen) wilden maar wat graag betalen en de banken wilden hun het geld graag lenen.
Het is te triest voor woorden dat je niet even ingelezen hebt voor het plaatsen van je post![]()
Weens eens een schat en tel het aantal voorkomens van het woord HRA in jouw posts in dit topic. Dan zal je zien dat jouw anale fixatie op de HRA buitenproportioneel is.quote:Op donderdag 18 november 2010 15:55 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Als je dit topic goed had gevolgd dan wist je dat al die andere zaken ook al reeds de revue gepasseerd hebben. De HRA is slechts een onderdeel van de prijsopdrijvende oorzaken. Lage rente, HRA en aflossingsvrije hypotheken hebben de prijzen doen oplopen grondspeculanten hebben daarvan geprofiteerd, want de leentokkies (domme schapen) wilden maar wat graag betalen en de banken wilden hun het geld graag lenen.
Het is te triest voor woorden dat je niet even ingelezen hebt voor het plaatsen van je post![]()
Dat is niet meer dan logisch gezien de 'anale fixatie'quote:Op donderdag 18 november 2010 16:01 schreef Scorpie het volgende:
Weens eens een schat en tel het aantal voorkomens van het woord HRA in jouw posts in dit topic. Dan zal je zien dat jouw anale fixatie op de HRA buitenproportioneel is.
Jij hebt echt een krnonkel hoor.quote:Op donderdag 18 november 2010 16:26 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat is niet meer dan logisch gezien de 'anale fixatie'van dit kabinet m.b.t. behoud van de HRA. Niet alleen de politiek is erdoor gefascineerd ook de kiezer houdt het bezig. Don't mess with the HRA or else...
Als het zo belangrijk is voor de mensen dan moet er wel iets heel erg mis mee zijn imo. Wederom.... lees de voorgaande 80+ deeltjes eens goed door, het staat er allemaal in.
ik betaalde in 1995 230 gulden de meter. Maar de marktconforme prijs was gemakkelijk het dubbele. God, wat was die grond misprijst. Geen wonder dat mensen elkaar bijna doodsloegen om maar voorop die wachtlijst te komen voor die enkele kavels die werden uitgegeven.quote:Op donderdag 18 november 2010 15:17 schreef meth77 het volgende:
ik betaalde in 1995 40.000 gulden voor 165 m2
das 242 gulden ofwel 110 euro
Nu verkoopt men voor 390 euro per m2 hier in de gemeente, en graag ook nog, voor kavels dan, projecten krijgen ze momenteel niet weg
rare logicaquote:Op donderdag 18 november 2010 16:26 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat is niet meer dan logisch gezien de 'anale fixatie'van dit kabinet m.b.t. behoud van de HRA. Niet alleen de politiek is erdoor gefascineerd ook de kiezer houdt het bezig. Don't mess with the HRA or else...
Als het zo belangrijk is voor de mensen dan moet er wel iets heel erg mis mee zijn imo. Wederom.... lees de voorgaande 80+ deeltjes eens goed door, het staat er allemaal in.
Jij hebt ook een behoorlijke kronkel als je niet beseft dat de meeste mensen kijken wat ze netto moeten betalen en dus wel degelijk rekenschap houden met de HRA. Sterker nog.... er zal geen hypotheek adviseur zijn die je er niet op wijst en deze korting meeneemt in zijn 'plaatje'. Waar denk jij dat al die aflossingsvrije en spaarhypotheken vandaan komen? Dat zijn allemaal producten die lurken op de HRA, want je krijgt 'maximaal voordeel'quote:Op donderdag 18 november 2010 16:54 schreef Sjabba het volgende:
Jij hebt echt een krnonkel hoor.
Als jij bij de jamin snoep gaat scheppen en je krijgt 10% korting. kan je of, je korting nemen of denken; He ik ga dan extra scheppen want dat is gratis en dus per saldo net zoveel betalen aan de Jamin.
Ik neem een hypotheek op basis van het bedrag dat ik gewoon betaal aan de bank. Dat ik dan van e belasting terugkrijg zie ik als een korting. Dat verleid mij niet tot meer lenen.
Jij gaat ervan uit dat de HRA iedereen verleidt tot meer lenen en dus alleen maar bij de banken terecht komt.
Dat is niet raar, als mensen er zo van afhankelijk gemaakt zijn dan is er echt iets heel erg mis aan het systeem.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
rare logica
Ik lees in de voorgaande 80+ deletjes vooral over de totale afstort van de prijzen.
En soms een nuancerend tegengeluid.
Wie zit tot op heden op het meest juiste spoor?
Kunstmatige schaarste.... ze werkt dat. Als ik 100 man heb en slechts 50 rantsoenen dan gaan ze er vanzelf om vechten. Verdeel en heersquote:Op donderdag 18 november 2010 17:07 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik betaalde in 1995 230 gulden de meter. Maar de marktconforme prijs was gemakkelijk het dubbele. God, wat was die grond misprijst. Geen wonder dat mensen elkaar bijna doodsloegen om maar voorop die wachtlijst te komen voor die enkele kavels die werden uitgegeven.
Inmiddels is de prijs trouwens 316 euro de meter.
Prijsstijging? Welnee, die 1995 was volledig verkeerd. Iedereen die een kavel kocht kon na het bouwen het pand voor minimaal het dubbele doorverkopen.
Brood, spelen en een huurhuis was het toch?quote:
Brood en spelen? De leenslaafjes zijn al reeds tevreden met een beetje HRAquote:Op donderdag 18 november 2010 19:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Brood, spelen en een huurhuis was het toch?
Ja dat zeiden ze in Ierland ook drie jaar terug.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:07 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik betaalde in 1995 230 gulden de meter. Maar de marktconforme prijs was gemakkelijk het dubbele. God, wat was die grond misprijst. Geen wonder dat mensen elkaar bijna doodsloegen om maar voorop die wachtlijst te komen voor die enkele kavels die werden uitgegeven.
Inmiddels is de prijs trouwens 316 euro de meter.
We hebben het wel over dezelfde landbouwgrond van 10 euro per M2
Prijsstijging? Welnee, die 1995 was volledig verkeerd. Iedereen die een kavel kocht kon na het bouwen het pand voor minimaal het dubbele doorverkopen.
Dus omdat een adviseur de 'korting' zoals jij het noemt meeneemt in zijn kostenplaatje is het gelijk fout? Schaf dan de reclamekrantjes ook maar af, samen met de borden 'uitverkoop'quote:Op donderdag 18 november 2010 17:11 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Jij hebt ook een behoorlijke kronkel als je niet beseft dat de meeste mensen kijken wat ze netto moeten betalen en dus wel degelijk rekenschap houden met de HRA. Sterker nog.... er zal geen hypotheek adviseur zijn die je er niet op wijst en deze korting meeneemt in zijn 'plaatje'. Waar denk jij dat al die aflossingsvrije en spaarhypotheken vandaan komen? Dat zijn allemaal producten die lurken op de HRA, want je krijgt 'maximaal voordeel'
Mensen zijn er niet afhankelijk van gemaakt, mensen zijn verleid. Iets wat altijd en overal gebeurt.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:18 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat is niet raar, als mensen er zo van afhankelijk gemaakt zijn dan is er echt iets heel erg mis aan het systeem.
Verleid en afhankelijk gemaakt. Zou drugs daarom soms verboden zijn?quote:Op donderdag 18 november 2010 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Mensen zijn er niet afhankelijk van gemaakt, mensen zijn verleid. Iets wat altijd en overal gebeurt.
Als drugs vrij verkrijgbaar zijn dan worden mensen niet meer afhankelijk gemaaktquote:Op donderdag 18 november 2010 19:57 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Verleid en afhankelijk gemaakt. Zou drugs daarom soms verboden zijn?
Mensen maken nog steeds hun eigen keuzes. Als we jouw logica volgen zou bij afschaffen van de huursubsidie en de HRA de mensen uit hun huizen gezet worden die volgens de oorspronkelijke beraming sowieso niet in aanmerking kwamen voor die huizen. Dus hup, schaf de HRA af, schiet de speculanten dood, gooi de eigenaars op straat die het niet kunnen betalen en trap de huurders die scheefhuren maar onder een brug. Probleem opgelost toch?quote:Op donderdag 18 november 2010 19:57 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Verleid en afhankelijk gemaakt. Zou drugs daarom soms verboden zijn?
Mensen zouden dan nog steeds afhankelijk zijn, echter de drugs worden goedkoper omdat het monopoly van de drugsmaffia doorbroken is.quote:Op donderdag 18 november 2010 20:01 schreef michaelmoore het volgende:
Als drugs vrij verkrijgbaar zijn dan worden mensen niet meer afhankelijk gemaakt
Als mensen risico's nemen dan zijn die risico's ook voor hun rekening? Ik zie liever dat risico's vermeden worden, voorkomen is immers beter dan genezen. Daarom heb ik wel eens geopperd om de HRA af te schaffen voor nieuwe gevallen. Maar dan breekt kennelijk de hel los, want mensen die momenteel een huis bezitten moeten dan een verlies op papier nemen. OMG dat moet kosten wat het kost vermeden worden. Zolang die mensen gewoon hun betalingsverplichting voldoen hoeft er niemand uitgezet te worden, dus wat is nu werkelijk het probleem? Mensen die zich rijk gerekend hebben misschien?quote:Op donderdag 18 november 2010 20:01 schreef Scorpie het volgende:
Mensen maken nog steeds hun eigen keuzes. Als we jouw logica volgen zou bij afschaffen van de huursubsidie en de HRA de mensen uit hun huizen gezet worden die volgens de oorspronkelijke beraming sowieso niet in aanmerking kwamen voor die huizen. Dus hup, schaf de HRA af, schiet de speculanten dood, gooi de eigenaars op straat die het niet kunnen betalen en trap de huurders die scheefhuren maar onder een brug. Probleem opgelost toch?
Wij zijn niet allemaal sadomasochisten. Jij betaalt graag teveel. Ik zorg ervoor dat ik krijg waar ik volgens alle wetten recht op heb. En onderaan de streep betaal ik nog steeds erg veel. Maar wat ik dan terug krijg via de HRA besteed ik zelf op een goede manier. Daar ben ik veel beter in dan de overheid, ik zorg zelf dat het terecht komt bij de juiste mensen.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:11 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Jij hebt ook een behoorlijke kronkel als je niet beseft dat de meeste mensen kijken wat ze netto moeten betalen en dus wel degelijk rekenschap houden met de HRA. Sterker nog.... er zal geen hypotheek adviseur zijn die je er niet op wijst en deze korting meeneemt in zijn 'plaatje'. Waar denk jij dat al die aflossingsvrije en spaarhypotheken vandaan komen? Dat zijn allemaal producten die lurken op de HRA, want je krijgt 'maximaal voordeel'
Aflossen is altijd voordeliger, de spaarrente is zo laag dat aflossen altijd loont. De reden dat veel mensen niet aflossen is omdat ze dat simpelweg niet kunnen. De aflossingsvrije hypotheek is dan ook expliciet ontwikkeld voor poffertjes, leenkneusjes en bankslaven.quote:Op donderdag 18 november 2010 22:02 schreef Sjabba het volgende:
Wij zijn niet allemaal sadomasochisten. Jij betaalt graag teveel. Ik zorg ervoor dat ik krijg waar ik volgens alle wetten recht op heb. En onderaan de streep betaal ik nog steeds erg veel. Maar wat ik dan terug krijg via de HRA besteed ik zelf op een goede manier. Daar ben ik veel beter in dan de overheid, ik zorg zelf dat het terecht komt bij de juiste mensen.
Ik ga dus echt niet aflossen als ik daardoor minder HRA krijg, dan spaar ik er liever naast waardoor ik en HRA krijg en rente op het gespaarde. Zo moeilijk is dat niet. Dat het niet logisch is is waar maar dat je dan maar teveel moet betalen is net zo onlogisch.
Het is onzin om risico's te vermijden, dit is gewoon een keuze. Het afschaffen van subsidies is een deel van het risico en het is een keuze van de maatschappij om te bepalen of je deze mensen hiervoor wilt laten opdraaien.quote:Op donderdag 18 november 2010 21:06 schreef xenobinol het volgende:
Als mensen risico's nemen dan zijn die risico's ook voor hun rekening? Ik zie liever dat risico's vermeden worden, voorkomen is immers beter dan genezen. Daarom heb ik wel eens geopperd om de HRA af te schaffen voor nieuwe gevallen. Maar dan breekt kennelijk de hel los, want mensen die momenteel een huis bezitten moeten dan een verlies op papier nemen. OMG dat moet kosten wat het kost vermeden worden. Zolang die mensen gewoon hun betalingsverplichting voldoen hoeft er niemand uitgezet te worden, dus wat is nu werkelijk het probleem? Mensen die zich rijk gerekend hebben misschien?
Ger Hukker kan beter verkassen naar onze zuiderburen.... want daar houden ze de zuid Europese tradities tenminste hoogquote:Aantal hypotheken België op recordhoogte
Na een dip eind 2008 en begin 2009 zit de hypothecaire kredietverlening in België sterk in de lift.
In het derde kwartaal werden bijna 70.000 hypotheken verleend, een absoluut record. Ook het bedrag bereikte een nieuw record, zo meldt de Belgische Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) donderdag.
Het aantal contracten bedroeg in het derde kwartaal 69.363. De nieuwe hypotheken vertegenwoordigen een bedrag van ruim 6 miljard euro. Het aantal kredietaanvragen steeg met bijna een kwart.
In vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar werd 15 procent meer hypothecair krediet toegekend, voor een bedrag dat 13,6 procent hoger lag, aldus de BVK. "Dit is al het vierde trimester op rij waarin een groei met dubbele cijfers ten opzichte van het overeenstemmende trimester van het voorgaande jaar wordt geboekt."
Het aantal leningen voor de aankoop van een woning - 40 procent van de hypothecaire kredieten - bereikte de voorbije maanden ook 'ongekende hoogten', net als het aantal bouwkredieten. Het aantal renovatiekredieten, een derde van de markt, bleef stabiel.
bron: NVM
Hoezo het is onzin om risico's te vermijden? De meeste mensen danken aan het vermijden van risico's het feit dat ze nog comfortabel in leven zijn.quote:Op donderdag 18 november 2010 22:47 schreef snabbi het volgende:
Het is onzin om risico's te vermijden, dit is gewoon een keuze. Het afschaffen van subsidies is een deel van het risico en het is een keuze van de maatschappij om te bepalen of je deze mensen hiervoor wilt laten opdraaien.
Wat is het probleem dat die mensen in hun woning moeten blijven? Ze wilden daar toch zo graag wonen? Anders koop je een woning toch niet? Gewoon bouwen voor de starters, dan komt de markt over 10 jaar vanzelf weer een beetje op gang. Ik zie eigenlijk het probleem niet. Nu is er ook geen beweging, dus laten we gewoon gebruik maken van dit moment om een historische weeffout te corrigeren.quote:Het afschaffen van HRA heeft grotere gevolgen dan alleen een papieren verlies. Dit zorgt namelijk voor een vergroting van het risico bij de bank. Of de mensen er wonen of niet, het onderpand levert niet meer dezelfde waarde. In de praktijk zal dit ervoor zorgen dat mensen verplicht worden in dezelfde woning te blijven wonen, waardoor dit extra risico deels onzichtbaar blijft. Ook krijg je een andere verstoring op de woningmarkt. Het aanbod van de komende periode sluit namelijk niet aan op deze stilstand. Je krijgt dan een veel grotere vraag naar de tussenwoningen
Het fabeltje.... stimuleren van eigen woningbezit is volgens mij al in 80 deeltjes doorgeprikt. De HRA werkt juist tegen het eigen woningbezit, het drijft mensen in de armen van de bank waardoor ze een leenslaaf worden. Liever zie ik lagere leningen, lagere geldontwaarding en een beter rendement op spaargeld. De economie is juist oververhit geraakt door het aangaan van onevenredig grote schulden. Als je eigen woningbezit wilt stimuleren moet je aflossen aantrekkelijk maken, anders huur je enkel maar van de bank.quote:Wat mij betreft is het stimuleren van huizenbezit een prima zaak. De huiseigenaren hier in de buurt gaan een stuk beter met de huizen om dan de huurders. Ook zorgen de huiseigenaren voor een beter leefklimaat. Dat had heel wat gekost wanneer daar allerlei beheerders op gezet moesten worden. Wat mij betreft mag de HRA best afgeschaft worden door bijvoorbeeld een andere wijze van het stimuleren van eigenwoningbezit.
Wat een onzin vergelijking, gaat er geld naar de banken omdat de Veluwe niet verpacht kan worden? Ik zie liever dat men de HRA afschaft en iedereen dan maar een belastingverlaging geeft. Dat zou veel rechtvaardiger zijn en neemt de stimulans weg om je tot aan de puntjes van je oren in de schulden te steken.quote:Persoonlijk vind ik de gedachte van de 'kosten' van HRA door derving van inkomsten niet kloppen. Ik zeg immers ook niet dat de veluwe geld kost, omdat de grond niet verpacht kan worden voor een woonwijk of industrieterrein
Omdat je hele leven bestaat uit een afweging tussen welke risico's je wel en niet wilt lopen (nog even los van het feit of je je risico's bij een ander kunt wegleggen). Het vermijden van een risico kost ook geld, of levert potentieel minder op. We zijn een land met behoorlijke verzekeringsdichtheid, maar zelfs dan lopen we nog (bewust) risico's.quote:Op donderdag 18 november 2010 22:58 schreef xenobinol het volgende:
Hoezo het is onzin om risico's te vermijden? De meeste mensen danken aan het vermijden van risico's het feit dat ze nog comfortabel in leven zijn.
Lees het nog een keer. Het 'probleem' gaat verder dan alleen een papieren verlies. Sowieso is het verlies reeel of je er nu blijft wonen of niet. Het is gewoon een stuk waardevermindering van bezit. Waar het ook tot uitdrukking komt is in de afdekking van de schulden bij de bank. De waarde van het onroerende goed daalt, dus wordt het gat groter tussen wat geborgd is en wat er aan verplichting uitstaat. Op de grote aantallen houdt dit dus afschrijvingen in en zeker wel de kans op extra activiteiten om voldoende 'borg' te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld doordat schuld opeisbaar wordt na faillisement.quote:Wat is het probleem dat die mensen in hun woning moeten blijven? Ze wilden daar toch zo graag wonen? Anders koop je een woning toch niet? Gewoon bouwen voor de starters, dan komt de markt over 10 jaar vanzelf weer een beetje op gang. Ik zie eigenlijk het probleem niet. Nu is er ook geen beweging, dus laten we gewoon gebruik maken van dit moment om een historische weeffout te corrigeren.
Lees het nog een keer. Ik zeg niet dat HRA de beste of zelfs goede manier is van het stimuleren van woningbezit. Ik zeg alleen dat ik voorstander ben van stimulering. Daarom zeg ik ook dat ik het prima zou vinden om HRA af te schaffen, maar wel ben ik voorstander van andere maatregelen om woningbezit te stimuleren. Gewoonweg omdat huizenbezitters ander gedrag vertonen in de omgeving wat ik als gewenst beschouw.quote:Het fabeltje.... stimuleren van eigen woningbezit is volgens mij al in 80 deeltjes doorgeprikt. De HRA werkt juist tegen het eigen woningbezit, het drijft mensen in de armen van de bank waardoor ze een leenslaaf worden.
Ik zou het dus willen gebruiken om eigen woningbezit te stimuleren, maar hiervoor niet een systematiek te gebruiken waarbij een duurder huis meer oplevert.quote:Wat een onzin vergelijking, gaat er geld naar de banken omdat de Veluwe niet verpacht kan worden? Ik zie liever dat men de HRA afschaft en iedereen dan maar een belastingverlaging geeft. Dat zou veel rechtvaardiger zijn en neemt de stimulans weg om je tot aan de puntjes van je oren in de schulden te steken.
Dan de OZB ook weg. Laat de gemeenten in plaats daarvan daar maar een ingezetenenbelasting voor verzinnen. Huursubsidie mag ook weg (dan ga je maar kleiner wonen) en per direct alle scheefhuurders de normale prijs laten betalen. (Ja, dat is even een flinke stap terug, maar dat moeten de meeste huizenbezitters dan ook)quote:Op donderdag 18 november 2010 23:41 schreef Piet_Piraat het volgende:
Huurwaardeforfait, overdrachtsbelasting tegelijk afschaffen met HRA.
Beetje offtopic maar kinderbijslag ook stop.
Studeren goedkoper maken
1 belastingtarief met hoge belastingvrije voet.
OZB heb ik bewust niet genoemd omdat het gemeentelijke belasting is.quote:Op donderdag 18 november 2010 23:48 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dan de OZB ook weg. Laat de gemeenten in plaats daarvan daar maar een ingezetenenbelasting voor verzinnen. Huursubsidie mag ook weg (dan ga je maar kleiner wonen) en per direct alle scheefhuurders de normale prijs laten betalen. (Ja, dat is even een flinke stap terug, maar dat moeten de meeste huizenbezitters dan ook)
De meeste risico's in het leven zijn niet te verzekeren, alhoewel de verzekeraars je dit wel willen doen geloven.quote:Op donderdag 18 november 2010 23:32 schreef snabbi het volgende:
Omdat je hele leven bestaat uit een afweging tussen welke risico's je wel en niet wilt lopen (nog even los van het feit of je je risico's bij een ander kunt wegleggen). Het vermijden van een risico kost ook geld, of levert potentieel minder op. We zijn een land met behoorlijke verzekeringsdichtheid, maar zelfs dan lopen we nog (bewust) risico's.
Natuurlijk is het wel een papieren verlies. Vallen er soms bakstenen van je woning af als de HRA verdwijnt? Dat de waarde van het pand daalt is toch ook logisch... het pand word ouder en er dient dus op afgeschreven te worden. Dat mensen geloven in het fabeltje dat de waarde gelijk moet blijven of zelfs moet stijgen is de wereld in geholpen door de vastgoedmaffia. Aan het eind van de dag kun je factoren aanwijzen die een bepaalde dagwaarde hebben. Als ik mijn oude auto naar de sloop breng heeft deze nog steeds een zekere waarde, zelfde geld voor huizen. Het is de kunstmatige schaarste die als instrument wordt gebruikt om de waarde van huisvesting te manipuleren. Als bij een faillissement de bank blijft zitten met een restschuld is dat geen ramp.... ze rekenen dit mee in hun rente, het word uiteraard een probleem als ze een zeepbel gecreeerd hebben.quote:Lees het nog een keer. Het 'probleem' gaat verder dan alleen een papieren verlies. Sowieso is het verlies reeel of je er nu blijft wonen of niet. Het is gewoon een stuk waardevermindering van bezit. Waar het ook tot uitdrukking komt is in de afdekking van de schulden bij de bank. De waarde van het onroerende goed daalt, dus wordt het gat groter tussen wat geborgd is en wat er aan verplichting uitstaat. Op de grote aantallen houdt dit dus afschrijvingen in en zeker wel de kans op extra activiteiten om voldoende 'borg' te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld doordat schuld opeisbaar wordt na faillisement.
Voor wat betreft dat de mensen op dezelfde plek moeten blijven wonen, gaat het wederom om een maatschappelijke keuze. In de praktijk blijven de mensen zitten, doordat zij de restschuld niet kunnen onderbrengen bij een nieuwe financiering. Of je dit een probleem vindt is een politieke keuze. Feit is wel dat het niet alleen om een papieren verlies gaat.
Waarom zou je woningbezit moeten stimuleren? Als overheid zou je moeten streven naar het aanbieden van betaalbare woonruimte, of dat nu prive bezit is of niet is volgens mij niet relevant. Juist het argument dat je een woning moet bezitten om 'vermogen' op te bouwen is een raar argument. Je koopt toch ook geen auto om vermogen op te bouwen? Wonen is net zo goed een consumptieartikel.quote:Lees het nog een keer. Ik zeg niet dat HRA de beste of zelfs goede manier is van het stimuleren van woningbezit. Ik zeg alleen dat ik voorstander ben van stimulering. Daarom zeg ik ook dat ik het prima zou vinden om HRA af te schaffen, maar wel ben ik voorstander van andere maatregelen om woningbezit te stimuleren. Gewoonweg omdat huizenbezitters ander gedrag vertonen in de omgeving wat ik als gewenst beschouw.
Als je woningbezit wil stimuleren.... waarom geven we niet gewoon iedereen en woning? Dan heb je als overheid je doel bereikt en kan je ook nog eens bepalen waar mensen in moeten wonenquote:Ik zou het dus willen gebruiken om eigen woningbezit te stimuleren, maar hiervoor niet een systematiek te gebruiken waarbij een duurder huis meer oplevert.
OZB is een goede vorm om mensen aan te slaan naar vermogen, eigenlijk een voortzetting van het draagkrachtprincipequote:Op donderdag 18 november 2010 23:48 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Dan de OZB ook weg. Laat de gemeenten in plaats daarvan daar maar een ingezetenenbelasting voor verzinnen. Huursubsidie mag ook weg (dan ga je maar kleiner wonen) en per direct alle scheefhuurders de normale prijs laten betalen. (Ja, dat is even een flinke stap terug, maar dat moeten de meeste huizenbezitters dan ook)
quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:02 schreef Piet_Piraat het volgende:
OZB heb ik bewust niet genoemd omdat het gemeentelijke belasting is.
Huursubsidie is niet nodig wanneer belastingvrije voet omhoog gaat.
Scheefhuurders bestaan niet en wanneer huizen en vooral grondprijzen weer tot normale proportie zijn gedaald, dalen huren vanzelf mee.
1 groot verschil, dat huis staat op stuk grond, die auto in garage, oprit of parkeerplaats.quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:04 schreef xenobinol het volgende:
Als ik mijn oude auto naar de sloop breng heeft deze nog steeds een zekere waarde, zelfde geld voor huizen.
Als ik het huis sloop dan heeft de grond nog een zekere waarde, het puin heeft nog een zekere waarde, prima vergelijking toch? Maar de huizenmarkt is anders.... magisch..... en ongrijpbaar. Zo lang mensen in dat sprookje blijven geloven en alle onzin van de vastgoedmaffia blijft slikken zal er niet veel veranderen. Of toch wel?quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:08 schreef Piet_Piraat het volgende:
1 groot verschil, dat huis staat op stuk grond, die auto in garage, oprit of parkeerplaats.
Je begrijpt het niet, het zijn niet de stenen en het dak wat zoveel meer waard is geworden afgelopen 25 jaar maar de grond.quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:11 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Als ik het huis sloop dan heeft de grond nog een zekere waarde, het puin heeft nog een zekere waarde, prima vergelijking toch? Maar de huizenmarkt is anders.... magisch..... en ongrijpbaar. Zo lang mensen in dat sprookje blijven geloven en alle onzin van de vastgoedmaffia blijft slikken zal er niet veel veranderen. Of toch wel?
En dus gaf ik al aan om daar een ingezetenenbelasting voor in de plaats te creëren...quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:02 schreef Piet_Piraat het volgende:
OZB heb ik bewust niet genoemd omdat het gemeentelijke belasting is.
Die link ontgaat me even.quote:Huursubsidie is niet nodig wanneer belastingvrije voet omhoog gaat.
Scheefhuurders zijn mensen die in gesubsidieerde woningen wonen terwijl ze dat eigenlijk niet nodig hebben. (Toch Xeno?quote:Scheefhuurders bestaan niet en wanneer huizen en vooral grondprijzen weer tot normale proportie zijn gedaald, dalen huren vanzelf mee.
Ik gun je een huurwoning van 10,- per maand hoor. Maar zelf gesubsidieerd huren en meer dan 80 topics klagen over de HRA is een tikkeltje.... Tja.... Zielig?quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:07 schreef xenobinol het volgende:
Kopers doen altijd huilie huilie over de 'goedkope' huren... vergetende dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen hoge woonlasten. Te triest voor woorden
Scheefhuurders moeten gewoon keihard aangepakt worden, dat zijn de HRA-parasieten van de huurmarkt. Huurtokkies, dat zijn het. Tot hun oogballen gesubsidieerd wonen en vervolgens gaan piepen als het afgepakt gaat worden. Beetje eigen verantwoordelijkheid is er niet bij, bij die huurders. Nee, men gaat liever zo gesubsidieerd mogelijk wonen zodat ze nog meer geld uit kunnen geven aan nutteloze dingen. Huurtokkiesquote:Op vrijdag 19 november 2010 00:07 schreef xenobinol het volgende:
[..]
![]()
Kopers doen altijd huilie huilie over de 'goedkope' huren... vergetende dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen hoge woonlasten. Te triest voor woorden
Ingezetenebelasting is er al, het eigenaarsdeel van de OZB vind ik ook discutabel.quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:43 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En dus gaf ik al aan om daar een ingezetenenbelasting voor in de plaats te creëren...
[..]
Die link ontgaat me even.
[..]
Scheefhuurders zijn mensen die in gesubsidieerde woningen wonen terwijl ze dat eigenlijk niet nodig hebben.
Maar kopers zijn toch ook zelf verantwoordelijk voor hun hoge woonlasten? Het is hetzelfde als met de woekerpolissen. Toen schreeuwde half Fok..... dan moet je de kleine lettertjes lezen, je weet toch dat dit soort mensen je gaan naaien? Nu... als je tegen dezelfde mensen oppert dat de HRA er wel af kan en ze er op wijst dat nergens in de kleine lettertjes het voortbestaan van de HRA wordt gegarandeerd heeft men plotseling last van een dubbele moraal... Tja.. das zielig imo.quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:45 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Ik gun je een huurwoning van 10,- per maand hoor. Maar zelf gesubsidieerd huren en meer dan 80 topics klagen over de HRA is een tikkeltje.... Tja.... Zielig?
Nutteloze dingen? Iemand moet zijn 4de of 5de plasma TV toch kopen om de economie in stand te houden? Anders kunnen de poffertjes hun hypotheek niet terugbetalenquote:Op vrijdag 19 november 2010 00:50 schreef Scorpie het volgende:
Scheefhuurders moeten gewoon keihard aangepakt worden, dat zijn de HRA-parasieten van de huurmarkt. Huurtokkies, dat zijn het. Tot hun oogballen gesubsidieerd wonen en vervolgens gaan piepen als het afgepakt gaat worden. Beetje eigen verantwoordelijkheid is er niet bij, bij die huurders. Nee, men gaat liever zo gesubsidieerd mogelijk wonen zodat ze nog meer geld uit kunnen geven aan nutteloze dingen. Huurtokkies![]()
Je weet het niet een blaat maar een eind weg.quote:Op donderdag 18 november 2010 22:21 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Aflossen is altijd voordeliger, de spaarrente is zo laag dat aflossen altijd loont. De reden dat veel mensen niet aflossen is omdat ze dat simpelweg niet kunnen. De aflossingsvrije hypotheek is dan ook expliciet ontwikkeld voor poffertjes, leenkneusjes en bankslaven.
Aaah.... een liefhebber van de 'spaarhypotheek'quote:Op vrijdag 19 november 2010 08:49 schreef Sjabba het volgende:
Je weet het niet een blaat maar een eind weg.
Ik heb een hypotheek met 5,2% rente. Daartegenover los ik niets af, dat geld stort ik in een bankspaarrekening die is gekoppeld aan de hypotheek. Ik betaal geen belasting over het spaartegoed en krijg daar dezelfde rente op als ik op mijn hypotheek betaal, dus 5,2%.
Daardat het hypotheekbedrag open blijft staan krijg ik over alles HRA.
Een spaarhypotheek is in feite een gekoppeld product, ga jij maar eens bij een andere bank proberen te sparen tegen dezelfde rente. Gaat niet gebeuren. Zodra de HRA er aan gaat is jouw geliefde spaarhypotheek ineens een heel stuk duurder. Aflossen is altijd voordeliger want als de overheid meer inkomsten heeft uit de IB hoeft men de kosten niet elders op te halen, oorzaak en gevolg?quote:Je gaat dus flink de mist in met aflossen is altijd voordeliger. Juist met HRA niet, verklaart ook die hoge hypotheekschuld in NL. Iedereen lost pas aan het einde van de looptijd af. Ik kan beter extra geld op die spaarrekening storten dan aflossen. Over die extra storting krijg ik 5,2%. terwijl mijn HRA gelijk blijft. Als ik het aflos betaal ik er geen rente over (ook 5,2%) maar krijg ik ook geen HRA meer. Simpel toch?
Relax.... de economie raakt binnenkort in een dubbele dip.quote:Maargoed we zijn nu 3 jaar verder? En nog steesd geen 40% eraf. Want je gaat het nu alleen maar over de HRA hebben maar jij was het die zei dat het 40% zou dalen :-)
Wat ik een bizarre aanname vindt is dat men suggereert dat de prijs gaat exploderen omdat men nu geen woning meer verkocht krijgt. Als die woningen nu al niet meer te betalen zijn en volgens sommigen 'de motor' van de economie zijn, hoe kan de prijs in de toekomst dan exploderen? De voorgaande zeepbel is ontstaan doordat er veel mensen waren die het ideaal van een eigen woning hadden, de meesten hebben echter al een eigen woning. Dus resultaten uit het verleden bieden vrijwel zeker geen garanties voor de toekomst. Volgens mij zitten de belanghebbenden te wachten op een financiele injectie van de overheid.quote:'Huizenprijs Amsterdam explodeert'
AMSTERDAM - Een koophuis wordt voor veel Amsterdammers onbereikbaar. De woningmarkt lijkt zich te herstellen, waardoor de vraag en de prijzen razendsnel kunnen stijgen. Daardoor wordt de kloof tussen huren en kopen voor meer mensen onoverbrugbaar.
Daarvoor waarschuwen de Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam (DBGA), de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) in het vandaag gepubliceerde rapport Woon Amsterdam 2010; een jaarlijkse analyse van de Amsterdamse woningmarkt.
Nu het nieuwe kabinet de aanpak van de hypotheekrenteaftrek onbespreekbaar heeft gemaakt, moeten er in Amsterdam snel meer huizen worden gebouwd om te voorkomen dat de woningmarkt opnieuw vast komt te zitten, meldt het rapport: 'Zonder een structurele vergroting van het aanbod zal dit leiden tot toenemende schaarste en stijgende prijzen. Een weinig aantrekkelijk vooruitzicht.'
Dat sombere vooruitzicht wordt versterkt door de daling van de bouwproductie. In 2009 werd in Amsterdam begonnen met de bouw van 2273 woningen; ongeveer de helft van de 4400 woningen die in 2007 en 2008 in aanbouw werden genomen.
Verkopen gaat moeilijk
Vanwege de ongunstige economische situatie zal dat aantal in 2010 waarschijnlijk verder dalen naar ongeveer 2000, en ook de komende jaren beloven weinig goeds: corporaties en ontwikkelaars hebben grote moeite bouwprojecten gefinancierd te krijgen en de woningen te verkopen. Op 1 oktober 2010 stonden 5938 woningen te koop: ruim drie keer zoveel als de 1786 die op 1 januari 2008, voor het begin van de crisis, te koop waren.
Corporaties hebben ook veel moeite om sociale huurwoningen te verkopen. In 2010 worden er naar verwachting maximaal 1300 verkocht; veel minder dan in 2007 en 2008. Omdat de corporaties de opbrengst uit de verkoop gebruiken voor nieuwbouw en renovatie, lopen daardoor veel bouw- en vernieuwingsprojecten vertraging op.
Toch herstelt de Amsterdamse woningmarkt geleidelijk van de klap, zegt Pieter Joep van den Brink van de MVA. Hij hoopt dat in 2010 in Amsterdam net zoveel huizen worden verkocht als in 2009.
''De markt bereikte het dieptepunt in het eerste kwartaal van 2009. De verkoopcijfers zitten duidelijk onder het niveau van 2007, maar sinds begin 2009 zijn de prijzen alweer gestegen met zeven procent, het aantal verkopen steeg met 23 procent.''
Een zorgwekkende trend in het rapport is volgens Van den Brink de grotere kloof tussen de huur- en de koopsector. Voor veel huurders is de stap naar een koophuis niet rendabel: ze gaan vaak meer betalen of komen in een kleiner huis terecht in een minder goede buurt.
''Het merendeel van de in Amsterdam verkochte woningen wordt betrokken door mensen die daarvoor een woning huurden. Hurende Amsterdammers die een koopwoning willen betrekken, zullen zich dan ook vaak gedwongen voelen de stad te verlaten.'' (JASPER KARMAN)
bron: drimble.nl
Ik was laatst in Soestdijk en zag daar een stulpje waar ik mijzelf wel in zie wonen, toen ik een appel en een ei bood was de eigenaresse een beetje beledigt en liet ze mij door haar lakei over het hek werpenquote:Op vrijdag 19 november 2010 09:51 schreef eleusis het volgende:
Maar ik heb al wel weer een paar dingetjes gezien waarvan ik denk: goh, daar zou ik best in kunnen wonen.
Interessante mening.quote:Op vrijdag 19 november 2010 00:50 schreef Scorpie het volgende:
Scheefhuurders moeten gewoon keihard aangepakt worden, dat zijn de HRA-parasieten van de huurmarkt. Huurtokkies, dat zijn het. Tot hun oogballen gesubsidieerd wonen en vervolgens gaan piepen als het afgepakt gaat worden. Beetje eigen verantwoordelijkheid is er niet bij, bij die huurders. Nee, men gaat liever zo gesubsidieerd mogelijk wonen zodat ze nog meer geld uit kunnen geven aan nutteloze dingen. Huurtokkies![]()
Deze knaap is in goed gezelschap hoor. Was laatst op een congres waar een hoogleraar exact hetzelfde zei over de HRA als Xeno. Een perverse, indirecte subsidie aan banken en verzekeraars.quote:Op donderdag 18 november 2010 16:01 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Weens eens een schat en tel het aantal voorkomens van het woord HRA in jouw posts in dit topic. Dan zal je zien dat jouw anale fixatie op de HRA buitenproportioneel is.
Natuurlijk niet. De scheefhuurtokkies zijn de parasieten van de maatschappij, dat zal niet veranderen. Ze zitten tot hun oogballen in een huurdershuisje dat helemaal niet bestemd is voor hun, ze frustreren de doorstroming op de markt en gaan ook nog eens onverantwoordelijk om met de rest van hun geld omdat ze het zo gewend zijn. Vervolgens wil men die scheve sittuatie aanpakken en dan gaan de huurtokkies opeens huilie doen omdat ze het niet meer kunnen betalenquote:Op vrijdag 19 november 2010 10:09 schreef Istrilyin het volgende:
[..]
Interessante mening.
Maar stel, Scorpie... Als nu eens zou blijken dat scheefhuurders in het algemeen geen subsidie krijgen... Zou dat je mening dan veranderen of niet?
Dat is het ook. Maar of het pervers is... Bij centraal bankieren heb je altijd een wisselwerking/vergroeiïng tussen de staat en (primaire) banken. Aan de ene kant krijgen ze gratis geld, inside information en een monopolie, aan de andere kant betalen ze ook gewoon belasting. Een betere vraag is of het systeem niet vervelende bijwerkingen heeft, en ik denk dat we er wel over uit zijn dat die in NL wel zijn opgetreden.quote:Op vrijdag 19 november 2010 10:17 schreef DRidder het volgende:
Deze knaap is in goed gezelschap hoor. Was laatst op een congres waar een hoogleraar exact hetzelfde zei over de HRA als Xeno. Een perverse, indirecte subsidie aan banken en verzekeraars.
Ik ben echt niet van de complet theorieën en dergelijken maar kijk maar eens een historische documentaire als "the money masters", dan leer je te begrijpen hoe de invloedssfeer van de bankiers ingeslopen is in de wetgeving en het fiscale stelsel. Heel subtiel en op een dusdanige manier dat de meeste mensen er geen besef van hebben dat ze een groot deel van hun inkomen afdragen aan private ondernemingen die feitelijk belasting heffen zonder er maar iets tegenover te stellen. Bankiers en verzekeraars parasiteren op de maatschappij en vele mensen vinden dat nog fantastisch ookquote:Op vrijdag 19 november 2010 10:17 schreef DRidder het volgende:
Deze knaap is in goed gezelschap hoor. Was laatst op een congres waar een hoogleraar exact hetzelfde zei over de HRA als Xeno. Een perverse, indirecte subsidie aan banken en verzekeraars.
Je persiflage lijkt niet echt te werkenquote:Op vrijdag 19 november 2010 10:22 schreef Scorpie het volgende:
Natuurlijk niet. De scheefhuurtokkies zijn de parasieten van de maatschappij, dat zal niet veranderen. Ze zitten tot hun oogballen in een huurdershuisje dat helemaal niet bestemd is voor hun, ze frustreren de doorstroming op de markt en gaan ook nog eens onverantwoordelijk om met de rest van hun geld omdat ze het zo gewend zijn. Vervolgens wil men die scheve sittuatie aanpakken en dan gaan de huurtokkies opeens huilie doen omdat ze het niet meer kunnen betalen
Gewoon.... de banken en verzekeraars als nutsbedrijven zonder winstoogmerk. Het zijn de 'liberale' invloeden van mensen die steeds maar meer willen en proberen het systeem te kapen voor hun eigen belang. Ik ben een groot voorstander van het socialiseren van bepaalde voorzieningen, gewoon omdat dit in het gemeenschappelijk belang is.quote:Op vrijdag 19 november 2010 10:45 schreef Scorpie het volgende:
Xeno, hoe zie jij je een maatschappij zonder banken en verzekeraars voor je dan?
quote:
Dan krijgen ook de mensen met een hoger inkomen meer te besteden. (Heb ik overigens niks op tegen)quote:Door hogere belastingvrije voet hebben mensen met laag inkomen meer te besteden en geen toeslagen meer nodig.
Dat is het ook. En de huursubsidie is een indirecte subsidie aan de woningbouwverenigingen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 10:17 schreef DRidder het volgende:
[..]
Deze knaap is in goed gezelschap hoor. Was laatst op een congres waar een hoogleraar exact hetzelfde zei over de HRA als Xeno. Een perverse, indirecte subsidie aan banken en verzekeraars.
Geen winst maken is heel makkelijk, gewoon de kosten van de bedrijfsvoering omhoog schroeven. Inefficëntie moet ook afgestraft kunnen worden.quote:Op vrijdag 19 november 2010 10:54 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Gewoon.... de banken en verzekeraars als nutsbedrijven zonder winstoogmerk. Het zijn de 'liberale' invloeden van mensen die steeds maar meer willen en proberen het systeem te kapen voor hun eigen belang. Ik ben een groot voorstander van het socialiseren van bepaalde voorzieningen, gewoon omdat dit in het gemeenschappelijk belang is.
Ik heb wat kennissen die vanuit het bedrijfsleven naar het bankwezen zijn gegaan en die willen eigenlijk weer weg uit hun gouden kooi in het bankwezen omdat banken echt nog veel inefficienter werken als bedrijven. Ze hebben zelfs het idee dat het nog ineffcienter is als overheidsinstellingen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 11:45 schreef DiRadical het volgende:
Geen winst maken is heel makkelijk, gewoon de kosten van de bedrijfsvoering omhoog schroeven. Inefficëntie moet ook afgestraft kunnen worden.
True... maar helaas noodzakelijk door de weeffout in het systeem, tijd voor een correctie. Tevens heeft de bouwboom de prijzen voor nieuwbouw voor de corporaties ook opgedreven. Nu.... is juist de tijd voor corporaties om te bouwen want de bouw zit om werk verlegen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 11:45 schreef DiRadical het volgende:
Dat is het ook. En de huursubsidie is een indirecte subsidie aan de woningbouwverenigingen.
De mythe dat de vrije markt de efficiency verhoogtquote:Geen winst maken is heel makkelijk, gewoon de kosten van de bedrijfsvoering omhoog schroeven. Inefficëntie moet ook afgestraft kunnen worden.
Voor iemand die 1200 netto krijgt is 100 euro extra veel meer dan voor iemand die 4000 netto krijgtquote:Op vrijdag 19 november 2010 11:41 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
![]()
[..]
Dan krijgen ook de mensen met een hoger inkomen meer te besteden. (Heb ik overigens niks op tegen)
Niet zo raar toch? Banken hoeven niets te produceren.... de meeste werkzaamheden zijn geautomatiseerd... dus wat doen al die 'hard werkende' mensen daar eigenlijkquote:Op vrijdag 19 november 2010 11:48 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik heb wat kennissen die vanuit het bedrijfsleven naar het bankwezen zijn gegaan en die willen eigenlijk weer weg uit hun gouden kooi in het bankwezen omdat banken echt nog veel inefficienter werken als bedrijven. Ze hebben zelfs het idee dat het nog ineffcienter is als overheidsinstellingen.
Managen denk ik. Veel ICTers wordn toch ingehuurd.quote:Op vrijdag 19 november 2010 11:52 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Niet zo raar toch? Banken hoeven niets te produceren.... de meeste werkzaamheden zijn geautomatiseerd... dus wat doen al die 'hard werkende' mensen daar eigenlijk
Het is toch hetzelfde bedrag? Mensen die meer verdienen hebben echter een veel duurdere levensstijl waardoor het 'minder' lijkt. Toch kan je in beide situaties er hetzelfde voor kopen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 11:51 schreef DiRadical het volgende:
Voor iemand die 1200 netto krijgt is 100 euro extra veel meer dan voor iemand die 4000 netto krijgt
Appels, peren... voor de burger maakt het niet uit... die ziet dat er gewoon een deel van zijn salaris wordt ingehouden. Overigens betaald iedereen belastingen.... over alles wat je consumeert betaal je wel één of meerdere belastingen.quote:Er is op dit moment ook geen ruimte voor een belastingverlaging in schijf 1 en 2. Daar wordt bijna geen belasting betaald, alleen maar premie volksverzekeringen. (Het einde van schijf 2 ligt net iets onder modaal, dus mensen die minder verdienen betalen nauwelijks loonbelasting).
Dan zou het hele belasting systeem op de schop moeten.
Dus premie volksverzekeringen deels verschuiven naar schijf 3 en 4 (en minder in de schijf 1 en 2)
Managen we niet allemaal ons eigen werk?quote:
Toch heb ik ook nog een CEO 5\6 lagen management verder.quote:Op vrijdag 19 november 2010 11:59 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Managen we niet allemaal ons eigen werk?
Zoals ik al voorspeld had, WBV hebben nu al de grootste moeite om het hoge segment van hun woningen bewoonbaar te houden voor huurders. Veel mensen die deze huizen zouden kunnen huren hebben al reeds gekocht of gaan nog kopen. Hun laatste hoop is gevestigd op de inkomensgroep die net bovenmodaal verdient. Dat ze in 020 en omliggende dorpjes wat problemen hebben met sociale huisvesting wil niet zeggen dat dit representatief is voor heel Nederland.quote:Oproep tot burgelijke ongehoorzaamheid corporaties
Het verenigingscongres van Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, heeft alle corporaties in Nederland opgeroepen tot een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid.
Dat deed zij tijdens haar ledencongres in Apeldoorn. Waar nodig moeten de corporaties in het belang van de volkshuisvesting de Europese regelgeving over inperking van hun werkterrein negeren, zo luidt de breed aangenomen motie van vijf woningcorporaties.
Die Europese regelgeving van eind vorig jaar wordt in Nederland gegoten in een ministeriële regeling die per 1 januari komend jaar gaat gelden. Ze bepaalt dat corporaties geen sociale huurwoningen (onder de 648 euro huur per maand) meer mogen toewijzen aan huishoudens met een inkomen boven de 33.000 euro. De Europese Commissie beschouwt toewijzing van door met staatsgarantie gefinancierde corporatiewoningen aan die huishoudens met een hoger inkomen als illegale staatssteun.
In de motie worden de corporaties opgeroepen 'in die situaties waarin de Tijdelijke Regeling conflicteert' met de sociale huisvestingsdoelstelling van de corporaties 'de doelstelling van de corporatie te laten prevaleren boven het strikt uitvoeren van de bepalingen uit de genoemde regeling.'
bron: NVM
Duidelijkquote:Op vrijdag 19 november 2010 12:09 schreef DiRadical het volgende:
Toch heb ik ook nog een CEO 5\6 lagen management verder.
Daarnaast heb je natuurlijk ook nog klant\relatie\account\continuïteit\HR\content\compententie\marketing\ en-al-die-mensen-die-zich-manager-noemen management
Dat bedoelde ik met sadomasochist. Als ik HRA kan krijgen waarom dan niet doen. Uiteraard is aflossen interessant als ik geen HRA krijg maar die situatie is er nu eenmal dus dan los ik niet af en spaar ik aan de andere kant. Dat is de realiteit. Jij stelt dat aflossen altijd interessanter is en dat is het dus niet. Kan je wel roepen dat het krom is enzo, maar je zit er gewoon naast.quote:Op vrijdag 19 november 2010 09:41 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Aaah.... een liefhebber van de 'spaarhypotheek'
Wat jij je kennelijk niet realiseert is dat deze vorm speciaal voor leentokkies is bedacht, immers in een systeem waar er geen HRA bestaat is zo'n hypotheek krankzinnig duur. De reden dat jouw bank je een 'hoge rente' kan geven is omdat het schuldbedrag gedurende de looptijd altijd hoger is dan het spaardeel. Als er geen HRA zou bestaan dan zou aflossen altijd voordeliger zijn.
Wat de bank in feite doet is het fiscale voordeel dat jij krijgt direct in haar zak steken.
Ik begrijp nu waarom jij zo'n voorstander bent van het behoud van de HRA..... jij bankslaaf![]()
[..]
Een spaarhypotheek is in feite een gekoppeld product, ga jij maar eens bij een andere bank proberen te sparen tegen dezelfde rente. Gaat niet gebeuren. Zodra de HRA er aan gaat is jouw geliefde spaarhypotheek ineens een heel stuk duurder. Aflossen is altijd voordeliger want als de overheid meer inkomsten heeft uit de IB hoeft men de kosten niet elders op te halen, oorzaak en gevolg?
[..]
Relax.... de economie raakt binnenkort in een dubbele dip.
Tijd om echt te betalen voor wat je huurt kerel!quote:Op vrijdag 19 november 2010 12:10 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Zoals ik al voorspeld had, WBV hebben nu al de grootste moeite om het hoge segment van hun woningen bewoonbaar te houden voor huurders. Veel mensen die deze huizen zouden kunnen huren hebben al reeds gekocht of gaan nog kopen. Hun laatste hoop is gevestigd op de inkomensgroep die net bovenmodaal verdient. Dat ze in 020 en omliggende dorpjes wat problemen hebben met sociale huisvesting wil niet zeggen dat dit representatief is voor heel Nederland.
Zinloze one-liners.... De corporaties hebben er zelfs geen zin in, dan moeten ze toch serieuze problemen hebben.quote:Op vrijdag 19 november 2010 12:16 schreef Sjabba het volgende:
Tijd om echt te betalen voor wat je huurt kerel!
Net zoals banken geen zin hebben om de HRA af te schaffen bedoel je? Hebben die dan ook serieuze problemenquote:Op vrijdag 19 november 2010 12:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Zinloze one-liners.... De corporaties hebben er zelfs geen zin in, dan moeten ze toch serieuze problemen hebben.
Maar jij bent dik genaaid als de HRA komt te vervallen, maar dat risico neem jij gewoon. Dus moet je niet gaan huilen als de wereld om je heen komt te veranderen, tijd om echt te betalen kerel.quote:Op vrijdag 19 november 2010 12:15 schreef Sjabba het volgende:
Dat bedoelde ik met sadomasochist. Als ik HRA kan krijgen waarom dan niet doen. Uiteraard is aflossen interessant als ik geen HRA krijg maar die situatie is er nu eenmal dus dan los ik niet af en spaar ik aan de andere kant. Dat is de realiteit. Jij stelt dat aflossen altijd interessanter is en dat is het dus niet. Kan je wel roepen dat het krom is enzo, maar je zit er gewoon naast.
Nee... de bank doet jouw dit voorstel omdat zij er dik aan verdienen. Jij krijgt een hoge rente over je spaardeel en door de langdurig samengestelde interest en een beetje aflossing moet dat dan je schuld gaan inlossen. Zo'n constructie is complete waanzin zonder HRA.quote:Dat is ene hoge rente krijg komt omdta ik het aan de andere kant betaal dat klopt, maakt dat iets uit dan? Ik heb voordeel door deze constructie. Handig toch? Kan ik het extra geld zelf besteden.
Je krijgt dan geen korting meer op je IB en dan ben je nette dus duurder uit, daarnaast zijn de meeste spaarhypotheken zo opgetuigd dat overstappen vaak er lastig is.quote:Als de HRA afgeschaft zou worden betaal ik nog net zoveel per maand en wordt het niets duurder. Enige dat dan veranderd is dat ik beter kan gaan aflossen ipv storten in het spaardepot. Betaal nog steeds hetzelfde per maand. Weer bullshit van jou dus.
Hoe weet jij dat ik onder de 'kostprijs' woon? Waar baseer jij je onzin op?quote:Reden van je bullshit; Je betaald het minst van iedereen, je zit in een subsidiewoning onder de kostprijs.
Prima.... ik kan het alleen maar toejuichen. Zolang mij verhuurder het moeilijk heeft om huisjes verhuurd te krijgen ben ik voorstander van een huuursverhoging, kan ik binnenkort uit nog meer woningen kiezen.quote:Als de woningmarkt hervormd is de kans groot dat juist het voor jou duurder wordt. Top en bodem komen dichter bij elkaar.
Waar ik woon kan ik per direct kiezen uit tientallen huurwoningen, allemaal te duur voor de meeste mensen. Zowel in de sociale als vrije sector, het verschil in huur is 'slechts' 20%, geen enkel probleem voor een scheefhuurder. Als ik dan mijn 'sociale' huurwoning achter mij laat komt er een uitkeringstrekker in die iedere maand voor 300 euro gesponsord moet worden door de samenlevingquote:Maar probeer dan wel met zaken te komen die ergens op slaan. Dat huur opzeggen makkelijker is dan een huis verkopen heb je een punt. Dat je dan iets anders moet terughuren is dan weer een lastig vervolg, maar dat zijn argumenten. Zeggen dat aflossen altijd voordeliger is, en dan gaan afgeven op mogelijkheden die het juist niet voordelig maken toont zwakte.
Banken zijn als de dood voor de afschaffing van de HRA, want dat betekend een veel lagere leencapaciteit. Dat betekend dat de marktwaarde instort, hun uitgeleende kapitaal is dus niet langer gedekt door het onderpand. De rente verhogen is dan verleidelijk maar dit zal leiden tot nog grotere verliezen als gevolg van mensen die niet langer meer kunnen betalen. De banken zitten zelf ook in een hele vervelende situatiequote:Op vrijdag 19 november 2010 12:33 schreef Scorpie het volgende:
Net zoals banken geen zin hebben om de HRA af te schaffen bedoel je? Hebben die dan ook serieuze problemen
Weet je waarom, omdat ze dan echt moeten werken. Kwaliteit leveren, de markt op gaan enz. Alles wat je lekker kunt laten als mensen toch te weinig betalen. iedereen die bij een coöp werkt krijgt zijn/haar centen toch wel. Vergelijk ze in jouw brein maar met banken en verzekeraars.quote:Op vrijdag 19 november 2010 12:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Zinloze one-liners.... De corporaties hebben er zelfs geen zin in, dan moeten ze toch serieuze problemen hebben.
Sterker nog.... bij de corporaties werken een hoop klaplopers... En dan durf jij te beweren dat je huurt onder de kostprijsquote:Op vrijdag 19 november 2010 13:10 schreef Sjabba het volgende:
Weet je waarom, omdat ze dan echt moeten werken. Kwaliteit leveren, de markt op gaan enz. Alles wat je lekker kunt laten als mensen toch te weinig betalen. iedereen die bij een coöp werkt krijgt zijn/haar centen toch wel. Vergelijk ze in jouw brein maar met banken en verzekeraars.
Ik ben niet dik genaaid? Ik betaal dan hetzelfde als nu? Enige wat veranderd als die vervalt is dat ik dan niet meer een extratje van de belasting krijg. Zal ik niet om huilen hoor, gewoon jammer, ik geef het liever zelf uit dan dat ik dat de overheid laat doen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 12:38 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Maar jij bent dik genaaid als de HRA komt te vervallen, maar dat risico neem jij gewoon. Dus moet je niet gaan huilen als de wereld om je heen komt te veranderen, tijd om echt te betalen kerel.
[..]
Nee... de bank doet jouw dit voorstel omdat zij er dik aan verdienen. Jij krijgt een hoge rente over je spaardeel en door de langdurig samengestelde interest en een beetje aflossing moet dat dan je schuld gaan inlossen. Zo'n constructie is complete waanzin zonder HRA.
[..]
Je krijgt dan geen korting meer op je IB en dan ben je nette dus duurder uit, daarnaast zijn de meeste spaarhypotheken zo opgetuigd dat overstappen vaak er lastig is.
[..]
Hoe weet jij dat ik onder de 'kostprijs' woon? Waar baseer jij je onzin op?
[..]
Prima.... ik kan het alleen maar toejuichen. Zolang mij verhuurder het moeilijk heeft om huisjes verhuurd te krijgen ben ik voorstander van een huuursverhoging, kan ik binnenkort uit nog meer woningen kiezen.
[..]
Waar ik woon kan ik per direct kiezen uit tientallen huurwoningen, allemaal te duur voor de meeste mensen. Zowel in de sociale als vrije sector, het verschil in huur is 'slechts' 20%, geen enkel probleem voor een scheefhuurder. Als ik dan mijn 'sociale' huurwoning achter mij laat komt er een uitkeringstrekker in die iedere maand voor 300 euro gesponsord moet worden door de samenlevingGo VVD
Misschien dat jij het financieel wel bolwerkt, maar voor veel mensen gaat dat niet op.quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:17 schreef Sjabba het volgende:
Ik ben niet dik genaaid? Ik betaal dan hetzelfde als nu? Enige wat veranderd als die vervalt is dat ik dan niet meer een extratje van de belasting krijg. Zal ik niet om huilen hoor, gewoon jammer, ik geef het liever zelf uit dan dat ik dat de overheid laat doen.
Ja er is nog HRA..... maar zodra mensen beginnen te opperen dat de HRA herzien moet worden dan slaat meteen de flam in de pan.... hoezo geen afhankelijkheid?quote:Ja die constructie is waanzin zonder HRA, maar er is HRA! Jou auto is ook waanzin als er geen bezine zou zijn.... Feit HRA bestaat, verklaart deze constructie en jou ongelijk over je eerder stelling, kan je het waanzin noemen maar je hebt gewoon geen gelijk.
Ik krijg dat extraatje niet meer, dat is netto minder idd. Maar ben er niet afhankelijk van.
Ik woon in een groei-regio, de bevolking neemt hier juist toe. Het probleem is dat tegenwoordig niemand meer in een sociale huurwoning wil wonen als je ook je eigen huis kan kopen. Waarom denk jij dat de VVD de WBV wil toestaan om 1 miljoen woningen te verkopen? Voor de duurdere sociale huurwoningen is het gewoon heel erg moeilijk om geschikte huurders te vinden, de huurders die er inkomen moeten zwaar gesubsidieerd worden m.b.t huursubsidie.quote:Dat jij in een krimpregio woont verklaart een hoop.
Jij snapt toch ook wel dat deze scheefhuurders verjaagd gaan worden naar de 1 miljoen te verkopen huizen van hunzelf, waar de WBV geen huurtokkies met te veel huurtoeslag in wilt gaan plaatsen.quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:23 schreef xenobinol het volgende:
In jouw wereld moeten dan ook nog eens de zogenaamde 'scheefhuurders' verjaagd worden, dat resulteer in nog hogere uitgaven voor de huursubsidie en de HRA.... briljant plan Einstein
Zuig je dat nu even uit je grote duim?!?quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:23 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Misschien dat jij het financieel wel bolwerkt, maar voor veel mensen gaat dat niet op.
[..]
Natuurlijk slaat de vlam in de pan. Het is een flinke extra die misschien afgepakt wordt en waar de overheid weer onnodige geldverslindende projecten mee gaat financieren. Dus jij bent zo onafhankelijk dat ik je portemonee mag leegtrekken!quote:Ja er is nog HRA..... maar zodra mensen beginnen te opperen dat de HRA herzien moet worden dan slaat meteen de flam in de pan.... hoezo geen afhankelijkheid?
[..]
Je woont in een groeiregio maar niemand heeft zo'n 500/600 beschikbaar voor woonlasten? Dan zat jou regio wel heel erg diep als je dat als groei bestempeld...quote:Ik woon in een groei-regio, de bevolking neemt hier juist toe. Het probleem is dat tegenwoordig niemand meer in een sociale huurwoning wil wonen als je ook je eigen huis kan kopen. Waarom denk jij dat de VVD de WBV wil toestaan om 1 miljoen woningen te verkopen? Voor de duurdere sociale huurwoningen is het gewoon heel erg moeilijk om geschikte huurders te vinden, de huurders die er inkomen moeten zwaar gesubsidieerd worden m.b.t huursubsidie.
In jouw wereld moeten dan ook nog eens de zogenaamde 'scheefhuurders' verjaagd worden, dat resulteer in nog hogere uitgaven voor de huursubsidie en de HRA.... briljant plan Einstein
De kans is niet gering denk ik, maar ik ga in ieder geval mijn tochtige corporatiewoning niet kopenquote:Op vrijdag 19 november 2010 13:36 schreef Basp1 het volgende:
Jij snapt toch ook wel dat deze scheefhuurders verjaagd gaan worden naar de 1 miljoen te verkopen huizen van hunzelf, waar de WBV geen huurtokkies met te veel huurtoeslag in wilt gaan plaatsen.
Mogelijk.... de kans is dan vrij groot dat de markt behoorlijk bekoeld is en huizen wat redelijker geprijsd zijn.quote:Ik zou zeggen tot over een jaar of 2 xeno dan mag je jezelf een gedwongen leentokkie gaan noemen.
Je verschaft je een extra 2 jaar bovenop de 3 die al verstreken zijn. Plak er eens een percentage aan. Heb ik straks weer iets om je mee om de oren te slaan :-)quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:44 schreef xenobinol het volgende:
[..]
De kans is niet gering denk ik, maar ik ga in ieder geval mijn tochtige corporatiewoning niet kopen
[..]
Mogelijk.... de kans is dan vrij groot dat de markt behoorlijk bekoeld is en huizen wat redelijker geprijsd zijn.
Als je iemand anders nodig hebt om te kopen kan je beter huren. Zeker als er huur beschikbaar/betaalbaar is in je gewenste omgeving.quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:47 schreef Oksel het volgende:
Ik moet binnenkort verhuizen. Nu kan ik waarschijnlijk mbv mijn pa wel een huis kopen. Maar ik kan ook gaan huren. Wat is hier nu de algemene visie op die 2 zaken? Is het de juiste tijd, of nog niet?
Je bent in ieder geval zo onafhankelijk dat jij je portemonnee laat leeg trekken door de bank om zodoende extra korting te krijgen.... typische huisvrouwenlogicaquote:Op vrijdag 19 november 2010 13:36 schreef Sjabba het volgende:
Zuig je dat nu even uit je grote duim?!?
[..]
Natuurlijk slaat de vlam in de pan. Het is een flinke extra die misschien afgepakt wordt en waar de overheid weer onnodige geldverslindende projecten mee gaat financieren. Dus jij bent zo onafhankelijk dat ik je portemonee mag leegtrekken!
Wij hebben dan ook een toestroom van kansloze steunstakkers uit de randstedenquote:Je woont in een groeiregio maar niemand heeft zo'n 500/600 beschikbaar voor woonlasten? Dan zat jou regio wel heel erg diep als je dat als groei bestempeld...
Duurdere woningen bestaan wel degelijk, daarom verhuren ze die ook zo moeilijk.... zucht.. ik voel me net een overslaande plaat.... snap je nu dat die moeilijk verhuren? Net als de particuliere huur... dat loopt hier ook voor geen meter.quote:Huursudsidie is maar tot iets van 550 dacht ik dus dat valt wel mee. Duurdere sociale huurwoningen bestaan niet. Zijn allemaal goedkoop.
Jij betaald graag mee? Ga je dan je (een deel?) HRA inleveren? Vast nietquote:Dat de scheefhuurders verjaagd worden en daardoor meer HRA uitgegeven wordt is niet relevant voor mij. Ik vind dat er plaats moet komen voor starters. Dat dat de gemeenschap wat geld kost is prima, ik betaal graag wat mee zodat iedereen een goede huisvesting heeft. Jij denkt echt alleen in je eigen centen he?
Het is ook nooit goed voor die parasiterende dubbele HRA belastingontduikersquote:Gemeenten knijpen dubbele huizenbezitters uit
Vergunning tijdelijk verhuur peperduur
door Natasja de Groot
AMSTERDAM, vrijdag
Huizenbezitters met dubbele woonlasten die tijdelijk hun oude woning willen verhuren, betalen zich scheel aan de leegstandwetvergunning. Sommige gemeenten in ons land vragen tot wel meer dan 300 euro voor de afgifte. Dat blijkt uit een inventarisatie van Stichting Tijdelijk Twee Woningen, die namens banken in betalingsnood verkerende tweehuizenbezitters uit de brand helpt.
Om een woning tijdelijk te kunnen verhuren, is enerzijds toestemming van de bank nodig en anderzijds een vergunning van de gemeente. Volgens directeur Naomi Ansems van de stichting vragen sommige steden absurde bedragen voor deze administratieve handeling.
Huizenbezitters die een vergunning voor tijdelijke verhuur aanvragen bij de gemeente, doen dit uit pure noodzaak. Zij zitten vaak al tot hun nek in de financiële problemen, omdat ze hun oude koopwoning niet aan de straatstenen kwijtraken. Dit is de zoveelste melkkoe van gemeenten, briest Ansems.
Uit het onderzoek blijkt dat de Noord-Brabantse gemeente Sint-Michielsgestel de kroon spant met maar liefst 360 euro, op de voet gevolgd door Zeewolde (350 euro) en Enschede (312,50 euro). Er zijn overigens ook steden die de vergunning wél gratis verstrekken.
Tot grote verbijstering van de stichting zijn er ook steden die een vergunning voor een jaar verstrekken en daarna als de woning dan nog niet verkocht is opnieuw voor de afgifte een gepeperde rekening neerleggen bij de woningbezitter. Op basis van de leegstandwet kan de woning voor maximaal twee jaar worden verhuurd, waarna de termijn maximaal driemaal met één jaar kan worden verlengd. Sommige gemeenten hanteren hun eigen regels, aldus Ansems.
Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten mogen de gemeenten niet meer in rekening brengen dan een kostendekkend tarief. Tegelijkertijd staat het ze vrij om een eigen beleid te hanteren, waarbij ze bijvoorbeeld de afgifte van een paspoort goedkoper laten zijn en dan de leges voor leegstand duurder maken.
Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis signaleert eveneens dat sommige gemeenten de leges van de leegstandwetvergunning peperduur maken. Oud-minister Van der Laan heeft in 2009 de leegstandwet uit de kast gehaald als stimulans om woningeigenaren met dubbele lasten uit de brand te helpen. Het is vast nooit zijn bedoeling geweest dat gemeenten dermate hoge leges zouden vragen. Gemeenten behoren dienstverlenend te zijn, daar gaan ze op deze manier compleet aan voorbij, aldus een woordvoerder.
Bron: Telegraaf
Ik houd netto over, dat ik een deel aan de bank moet betalen om meer van de overheid te krijgen heb ik niet verzonnen, maar zou wel stom zijn om het niet te doen toch? Dat het krom is zijn we eens.quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:52 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Je bent in ieder geval zo onafhankelijk dat jij je portemonnee laat leeg trekken door de bank om zodoende extra korting te krijgen.... typische huisvrouwenlogica![]()
quote:[..]
Wij hebben dan ook een toestroom van kansloze steunstakkers uit de randsteden
Krijg je als je te lang in je sociale woning blijft plakken.
Sociale woningen had je het over, duurdere sociale woningen. Die zijn sociaal omdat ze niet marktconform geprijst zijn. Dat vind ik niet duur en dat is het ook niet, ze zijn sociaal. Dat er bij jou tuig woont dat daar geen centen voor heeft is hun/jou probleem.quote:[..]
Duurdere woningen bestaan wel degelijk, daarom verhuren ze die ook zo moeilijk.... zucht.. ik voel me net een overslaande plaat.... snap je nu dat die moeilijk verhuren? Net als de particuliere huur... dat loopt hier ook voor geen meter.
[..]
Ik wil best HRA inleveren als daardoor meer huisvesting beschikbaar komt voor starters.quote:Jij betaald graag mee? Ga je dan je (een deel?) HRA inleveren? Vast niet![]()
Juist omdat jij niet mee wenst te betalen heb jij je een spaarhypotheek laten aansmeren, hoe hypocriet en opportunistisch..... misschien kun je het nog eenmaal herhalen? Je deed wat ook al weer zo graag?
¤350 eenmalige vergunning een probleem voor een handeltje drijven? Who cares? Dat verwerk je dan toch gewoon in de huurprijs?quote:Op vrijdag 19 november 2010 14:14 schreef xenobinol het volgende:
Het is ook nooit goed voor die parasiterende dubbele HRA belastingontduikers
Wat een zure azijnpissers... worden ze wat betreft de HRA aan alle kanten gematst.... gaan ze een beetje moeilijk doen over een vergunning die hun situatie nog verder kan verbeteren.... triest...![]()
Wat je bedoelt is dat je netto kosten lager zijn.quote:Op vrijdag 19 november 2010 14:17 schreef Sjabba het volgende:
Ik houd netto over, dat ik een deel aan de bank moet betalen om meer van de overheid te krijgen heb ik niet verzonnen, maar zou wel stom zijn om het niet te doen toch? Dat het krom is zijn we eens.
Die woningen zijn asociaal duur, dat ze toevallig eigendom zijn van een corporatie zonder winstoogmerk maakt ze niet per definitie 'sociaal'.quote:Sociale woningen had je het over, duurdere sociale woningen. Die zijn sociaal omdat ze niet marktconform geprijst zijn. Dat vind ik niet duur en dat is het ook niet, ze zijn sociaal. Dat er bij jou tuig woont dat daar geen centen voor heeft is hun/jou probleem.
Kortom.... je wilt niet meebetalen. Je zegt het wel maar de daad bij het woord voegenquote:Ik wil best HRA inleveren als daardoor meer huisvesting beschikbaar komt voor starters.
Ik betaal wel mee aan dingen waar ik achter sta. Maar als ik dmv van HRA geld van de overheid terug kan krijgen doe ik dat. Dat geld steek ik dan in mijn goede doelen. Weet ik zeker dat het goed terecht komt.
Wat een vooroordeel. Je verblind je zelf jongen.
Inderdaad.... gezeik om niets.... het is nooit genoeg voor de dubbele steunstakkersquote:Op vrijdag 19 november 2010 14:23 schreef eleusis het volgende:
[..]
¤350 eenmalige vergunning een probleem voor een handeltje drijven? Who cares? Dat verwerk je dan toch gewoon in de huurprijs?
Ik geef rechtstreeks aan de nodige, kap eens met je valse verwijten man.quote:Op vrijdag 19 november 2010 14:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Wat je bedoelt is dat je netto kosten lager zijn.
[..]
Die woningen zijn asociaal duur, dat ze toevallig eigendom zijn van een corporatie zonder winstoogmerk maakt ze niet per definitie 'sociaal'.
[..]
Kortom.... je wilt niet meebetalen. Je zegt het wel maar de daad bij het woord voegen![]()
Je zou wat geld over kunnen maken naar een woningcorporatie zodat ze ook hun duurdere woningen ter beschikking kunnen stellen aan mensen die het niet kunnen betalen. Dan komt er ook meer huisvesting ter beschikking voor starters. Als alle HRA steuntrekkers dat nu zouden doen dan was het probleem opgelost.... ooooh wacht
En de rente flink gestegen is, de HRA voor nieuwe financieringen zwaar beperkt is, en xeno met hogere maandlasten als de huidige leentokkies uitkomt.quote:Op vrijdag 19 november 2010 13:44 schreef xenobinol het volgende:
Mogelijk.... de kans is dan vrij groot dat de markt behoorlijk bekoeld is en huizen wat redelijker geprijsd zijn.
Jij begon er mee dat je best wilde meebetalenquote:Op vrijdag 19 november 2010 15:00 schreef Sjabba het volgende:
Ik geef rechtstreeks aan de nodige, kap eens met je valse verwijten man.
Miljarden? In kas? Je vergeet dan kennelijk dat hun meeste kapitaal in baksteen zit.quote:Geld geven aan een woningcoöp die gezamelijk miljarden heeft, wat een uitspraak weer van je.... Ja dat is goed, de afgelopen jaren hebben die hun geld zo goed besteed.....
Als de boel echt ruig word zit dat soms best goedquote:Echt he, je graaft je eigen weer diep diep in.
De banken kunnen de rente niet al te snel verhogen, dat zou een domino effect hebben op de ineenstorting van hun onderpand. Waarom denk jij dat de centrale banken zo'n lage rente rekenen? Elke significante verhoging van de rente zal de economie doen imploderen. Banken gaan heeeeeeel langzaam de rente verhogen om zo hun 'klanten' ertoe te dwingen hun schulden af te lossen tot het niveau dat waarde en uitstaande schuld weer in balans komen. In de tussentijd zal er genoeg gesaneerd moeten worden, want de economie zal niet enorm hard meer groeien. Ik zie het er nog binnen 5 jaar van komen dat je niet eens meer een 100% financiering kan krijgen voor je woning in NL.quote:Op vrijdag 19 november 2010 15:02 schreef Basp1 het volgende:
En de rente flink gestegen is, de HRA voor nieuwe financieringen zwaar beperkt is, en xeno met hogere maandlasten als de huidige leentokkies uitkomt.
quote:Ivan Van de Cloot, hoofdeonoom van Itinera, heeft veel moeite met de uitspraak dat niet de huizenprijzen te hoog zijn, maar de huurprijzen te laag. 'Dat is hetzelfde als bij een hoge koers-winstverhouding van Lernout en Hauspie zeggen: het is niet de koers die te hoog is, maar de winst die te laag is. Ik blijf me erover verbazen hoeveel mensen het licht van de zon blijven ontkennen.'
Van de Cloot noemt de hoge huizenprijzen een gevolg van massapsychologie en van de geringe tolerantie voor afwijkende meningen. 'Mensen zijn groepsdieren en willen blind zijn voor de feiten. Het is een feit dat de huizenprijzen in België sterker zijn gestegen. We ontkennen al jarenlang de feiten. Mensen geloven niet in een zeepbel voor die barst.'
bron
De daad HRA terug vragen en dat geld aan goede doelen en mensen geven die het nodig hebben? Wat snap je daar niet aan?quote:Op vrijdag 19 november 2010 15:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Jij begon er mee dat je best wilde meebetalen![]()
Ik probeer enkel aan te tonen dat die bewering niet blijkt uit je daden.
[..]
Miljarden? In kas? Je vergeet dan kennelijk dat hun meeste kapitaal in baksteen zit.
[..]
Als de boel echt ruig word zit dat soms best goed
In ieder geval is dat dan een nobele daad, valt me niet van je tegenquote:Op vrijdag 19 november 2010 15:29 schreef Sjabba het volgende:
De daad HRA terug vragen en dat geld aan goede doelen en mensen geven die het nodig hebben? Wat snap je daar niet aan?
Zolang je maar beseft dat zo'n recht geen eeuwig durende afspraak is en geen garanties biedt.quote:Verder moet iedereen zelf weten wat die met de HRA doet, je hebt er voorlopig nl gewoon recht op als je koopt!
Net verkondigde je nog dat de corporaties onder de kostprijs verhuurden, hoe kunnen ze dat geld dan afvloeien in allerlei projectenquote:Bekijk jij de jaarrapporten maar eens, cash genoeg, alleen vloeit het verrekte snel af in allerlei projecten.
Omdat de centrale banken ook globaal met elkaar concurreren en er zodoende een ongelijk speelveld ontstaan is. Verder omdat ze de afgelopen 10 jaar het dogma lage rente = goed hebbenquote:Op vrijdag 19 november 2010 15:14 schreef xenobinol het volgende:
Waarom denk jij dat de centrale banken zo'n lage rente rekenen?
Dus de ECB kan dollars printen en de FED euros?quote:Op vrijdag 19 november 2010 15:37 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Omdat de centrale banken ook globaal met elkaar concurreren en er zodoende een ongelijk speelveld ontstaan is. Verder omdat ze de afgelopen 10 jaar het dogma lage rente = goed hebben
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |