Hm, wat voor type woning zoek je en in welke regio ongeveer?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 19:54 schreef eleusis het volgende:
Ik heb vandaag trouwens weer drie huizen bezichtigd. Weer drie keer enorme crap voor de absolute hoofdprijs. Om moedeloos van te worden.
Sowieso heb ik al niet zo'n kooplust, maar goed, ik kan een groot deel uit cash halen, dus als ik echt wat moois zou zien, vind ik het niet erg om 25% boekverlies te maken de komende jaren... Dus je denkt je pakt de krenten er uit, maar er zijn er gewoon geen te vinden...
quote:'Woningmarkt wacht nog een correctie van 25%'
UITGEGEVEN: 09-07-2010 (12:49) | OPINIE
Vandaag verscheen in de financiële media het bericht dat analist Maarten Altena van SNS Securities verwacht dat ING Bank de verliezen verder zal zien oplopen op de eigen hypotheekleningportefeuille. Hij trekt zijn conclusie uit de gisteren verschenen kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. In dat bericht van de NVM staat dat ze voorlopig geen herstel verwachten en dat 2010 net zo'n slecht jaar wordt als 2009. Het positieve nieuws is dat uit de recent gehouden stress-test bleek dat ING met maar liefst ¤100 miljard aan uitstaande woninghypotheken zelfs met een forse daling van de huizenprijzen nog winst blijft maken.
ING Bank is natuurlijk niet de enige financiële instelling met grote belangen in de hypotheekmarkt. Hoe is het eigenlijk met de nr 1. in hypotheken, Rabobank? Deze niet-beursgenoteerde hypotheekreus brengt al 6 kwartalen achter elkaar woningmarktrapporten uit met de strekking dat de woningmarkt aan het stabiliseren is en dat ze voor de komende jaren een aantrekkende markt zien. Als ik als directeur van Vastgoedjournaal naar de recent verschenen cijfers kijk zie ik eerder een verslechtering van de markt dan een stabilisatie. Neem de Achterhoek als voorbeeld: daar zijn de woningbouwplannen inmiddels gehalveerd. In de regio West Brabant zijn de woningverkopen met circa 15% gedaald en zo wordt de lijst met slecht nieuws maar langer en langer. De aanhoudende onzekerheid omtrent de zekerheid wordt ook vaak als reden genoemd dat de woningmarkt maar niet wil aantrekken.
Even terug naar de bankbalansen: Wat zal er gebeuren als de woningmarkt echt geheel inzakt en hierdoor de honderden miljarden op de balansen van de bank in gevaar komen. De Nederlandse staat kan dan echt niet bijspringen, die hebben niet zoveel geld. Laten we maar hopen dat dit niet zal gebeuren. Al zie ik het eerste gevaar al opduiken namelijk: de euribor rente is al een maand lang flink aan het oplopen. Die rente vormt immers de basis is waar banken hun hypotheekoffertes op baseren.
Iedereen, ook ik zelf als huizenbezitter, hoopt op herstel. Echter toch zie ik het somber in. Als ik recent een vriend van mij hoorde vertellen dat hij en zijn partner met een dubbel jaarinkomen van rond de 100.000 euro van de bank te horen kregen dat het moeilijk wordt om een hypotheeklening te krijgen van rond de 500.000 euro, dat is de ernst mij nu pas duidelijk. Ik heb het namelijk even opgezocht: een paar jaar terug kon je met een dergelijk jaarinkomen dan met gemak een hypotheek krijgen van 700.000 euro. Het is dan ook raar dat je die correctie nog niet echt terug ziet op de woningmarkt als je kijkt naar de vergelijking van het maximaal te lenen bedrag en de verkoopprijs van woningen. Je zal toch een correctie verwachten van circa 25% als je geen 700.000 euro maar nog maar 500.000 euro kan lenen + een stijgende rente die eraan komt.
Voor diegene die echt blijft volhouden dat zoiets niet mogelijk is, kan ik het volgende zeggen. Als je drie jaar geleden had gezegd dat grote Nederlandse banken van de ondergang gered moesten worden, dat er landen in Europa gered moeten worden van de ondergang, dat Saab gered is door het piepkleine Spyker en oliegigant BP afstevent op een faillissement. dan werd je voor gek uitgemaakt. Veel lezers zulllen nu zeggen: die Kerkhoven is gek, een 25% daling van de huizenmarkt kan niet! Over drie jaar weten we meer!
John Kerkhoven
Directeur Vastgoedjournaal
Hoop niet dat ´ie ontploft. Zit er voor meer dan 400k in.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
tvp natuurlijk omdat ik op de hoogte wil blijven van de huizenmarktzeepbel!
Blijven zitten, over 10 jaar hebben we een flinke inflatie achter de rug en zolang je blijft zitten is er echt geen probleem.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:20 schreef Socios het volgende:
[..]
Hoop niet dat ´ie ontploft. Zit er voor meer dan 400k in.
Als je gewoon blijft wonen en niet met verlies moet verkopen, maak het allemaal niks uitquote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:20 schreef Socios het volgende:
[..]
Hoop niet dat ´ie ontploft. Zit er voor meer dan 400k in.
Ik weet nog steeds niet wat het nu de verkoper boeitquote:Op dinsdag 13 juli 2010 09:02 schreef Freak188 het volgende:
[..]
Nou.. ik ga er maar vanuit dat je bedoeld dat het de verkoper niks boeit dat de prijzen kunstmatig hooggehouden worden (als je iets anders bedoeld, gelieve aan te geven).
Begrijp me niet verkeerd, het gaat er mij niet om dat een bepaalde partij hun verlies moet nemen. De verkoper mag zijn huis voor een bepaalde prijs in de markt zetten. Dat is allemaal zijn goedrecht.
Wat mij tegenstaat is het feit dat de verkopende partij door allerlei instanties, in staat wordt gesteld om de prijs niet marktconform te houden. Regelingen zoals de NHG of de starterslening zijn zogenaamd voor de starter/koper, maar eigenljik zorgen deze regelingen ervoor dat de huizenprijzen niet hoeven te zakken.
Het feit is gewoon dat de hoogconjuctuur over is. Salarissen zijn lager bij aanvang en zullen minder hard stijgen. De banken zijn ook terughoudender met hoge leningen (hypotheken).
Als deze regelingen er niet zouden zijn, zou de verkopende partij meer water bij de wijn moeten doen en dat zou de woningmarkt meer in gang kunnen zetten.
Zulke hautaine zinnetjes maken het nou niet echt boeiend om nog verder op je in te gaan. Wees eens duidelijker, of vind je dit wel interessant?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:55 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik weet nog steeds niet wat het nu de verkoper boeit
Gaan je maandlasten omlaag als je kan kopen?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:59 schreef Swetsenegger het volgende:
Voorlopig kan ik met ruim anderhalf keer modaal nog steeds geen hypotheek afsluiten om een gelijkwaardige woning als ik nu huur te financieren. Sterker nog, zelfs een woning met beduidend minder woongenot kan ik niet financieren.
Nee behoorlijk omhoogquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Gaan je maandlasten omlaag als je kan kopen?
Wie zegt dat ik niet spaar. Maar hoe had ik de afgelopen jaren tegen de stijgende huizenprijzen op moeten sparen? Zeker gelet op het feit dat ik met 1 inkomen 5 gezinsleden moet onderhouden.quote:Zou wat gaan sparen niet wat slimmer zijn?
Dus niet in de vrije sector, maar ook dan zullen je maandlasten de komende jaren flink omhoog gaanquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:08 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Nee behoorlijk omhoog
[..]
Wie zegt dat ik niet spaar. Maar hoe had ik de afgelopen jaren tegen de stijgende huizenprijzen op moeten sparen? Zeker gelet op het feit dat ik met 1 inkomen 5 gezinsleden moet onderhouden.
Ja, want dat is de manier dat ik een huis ga kopenquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:19 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Dus niet in de vrije sector, maar ook dan zullen je maandlasten de komende jaren flink omhoog gaan
Eh nee dus. Zeker niet vergelijkbaar met wat ik huur.quote:Ik zeg ook niet dat je niet spaart met wat spaargeld en anderhalf keer modaal kan je best wat leuks kopen
Gewoon de huurmarkt liberaliseren, dan ben je vanzelf van de parasieten afquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:21 schreef LXIV het volgende:
Ook in de vrije sector is huren vaak veel goedkoper, tenminste als je alles meerekent.
Als ze adverteren met maandlasten dan laten ze vaak de aflossingvrije variabele rente zien met een aftrek van 52% en laten ze alle andere kosten buiten beschouwing.
Een reelere indicatie voor de kostprijs is 8% van de OZB-waarde. Dan kost een huisje van 2 ton toch al snel 16.000 euro per jaar, 1100 euro per maand. Soortgelijke huurhuizen doen in het algemeen iets van 600 euro per maand. Dat is de realiteit.
Je zei net zelf dat je geen huis kan kopen, dus je zal wel moetenquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:21 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ja, want dat is de manier dat ik een huis ga kopen
[..]
Eh nee dus. Zeker niet vergelijkbaar met wat ik huur.
De situatie is dat dit gewoon niet gebeurd. Overigens is het onzin om te beweren dat iemand die huurt per definitie een parasiet is. Ik denk dat er met mijn belastingcenten zeker 8 of 9 'parasieten' onderhouden worden.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:43 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Gewoon de huurmarkt liberaliseren, dan ben je vanzelf van de parasieten af
Ik zoek een hoekhuis/2-onder-1-kap met goede staat van onderhoud, tuin of dakterras zonder het postzegelgevoel, omgeving is ook belangrijk (normale buurt, liefst bij wat groen en water)... Hoeft niet groot te zijn (120m² is al mooi), hoeft niet nieuw of klassiek (ik ben een jaren 70-fan), hoeft niet kindvriendelijk...quote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:11 schreef Perrin het volgende:
Hm, wat voor type woning zoek je en in welke regio ongeveer?
Iemand die in de niet vrije huursector huurt is inderdaad een parasiet en parasieten moet je uitroeienquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:46 schreef LXIV het volgende:
[..]
De situatie is dat dit gewoon niet gebeurd. Overigens is het onzin om te beweren dat iemand die huurt per definitie een parasiet is. Ik denk dat er met mijn belastingcenten zeker 8 of 9 'parasieten' onderhouden worden.
Waarom ga je naar huizen kijken die niet binnen je budget liggen?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:48 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ik zoek een hoekhuis/2-onder-1-kap met goede staat van onderhoud, tuin of dakterras zonder het postzegelgevoel, omgeving is ook belangrijk (normale buurt, liefst bij wat groen en water)... Hoeft niet groot te zijn (120m² is al mooi), hoeft niet nieuw of klassiek (ik ben een jaren 70-fan), hoeft niet kindvriendelijk...
Maar ja wel in hartje Randstad, i.v.m. 2 banen hier + de wens om niet auto te rijden.
En dat is te veel gevraagd
Morgen nog 2 objecten bekijken maar ze voldoen eigenlijk al niet aan de criteria. Misschien moet ik ook maar eens wat dingen kijken die duidelijk buiten m'n budget liggen...
Ik denk dat je niks rest dan geduld hebben. Over vijf jaar is de situatie heel anders. Dan koop je voor hetzelfde geld een huis wat nu 30% duurder is. Als je ook nog wat spaart in de tussentijd kun je daar nog wel 50% van maken. Ga dan eens op Funda kijken wat je hebt.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:48 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ik zoek een hoekhuis/2-onder-1-kap met goede staat van onderhoud, tuin of dakterras zonder het postzegelgevoel, omgeving is ook belangrijk (normale buurt, liefst bij wat groen en water)... Hoeft niet groot te zijn (120m² is al mooi), hoeft niet nieuw of klassiek (ik ben een jaren 70-fan), hoeft niet kindvriendelijk...
Maar ja wel in hartje Randstad, i.v.m. 2 banen hier + de wens om niet auto te rijden.
En dat is te veel gevraagd, zo lijkt hetMorgen nog 2 objecten bekijken maar ze voldoen eigenlijk al niet aan de criteria. Misschien moet ik ook maar eens wat dingen kijken die duidelijk buiten m'n budget liggen want ik word gewoon depressief van de crap die ik elke keer maar zie
Haha. En overgesubsidieerd wonen in een koophuis is geen parasitisme?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:50 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Iemand die in de niet vrije huursector huurt is inderdaad een parasiet en parasieten moet je uitroeien
Neequote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Haha. En overgesubsidieerd wonen in een koophuis is geen parasitisme?
Ten eerste om weer geïnspireerd te raken dat je uberhaupt goed zou kunnen wonen in de regio. Als dat echt niet kan, dan moet ik misschien mijn carriereplannen maar herzien.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:53 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Waarom ga je naar huizen kijken die niet binnen je budget liggen?
Gaat er een bom vallen?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik denk dat je niks rest dan geduld hebben. Over vijf jaar is de situatie heel anders. Dan koop je voor hetzelfde geld een huis wat nu 30% duurder is. Als je ook nog wat spaart in de tussentijd kun je daar nog wel 50% van maken. Ga dan eens op Funda kijken wat je hebt.
Als dat zo is kan je beter 2,3 jaar wachten en iets in de vrije sector hurenquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:58 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ten eerste om weer geïnspireerd te raken dat je uberhaupt goed zou kunnen wonen in de regio. Als dat echt niet kan, dan moet ik misschien mijn carriereplannen maar herzien.
En omdat die over 2 a 3 jaar wel in mijn budget liggen.
Je hebt waarschijnlijk gelijk. Zo zit ik nu ook vaak te denken. Maar ik baal gewoon. Ik had gedacht dat na een aantal jaar goed sparen en twee jaar crisis wel een mooi moment zou zijn om ons afgeragde kluizenaarsappartement te verruilen voor een woning voor de komende 15 jaar. Te ongeduldig, waarschijnlijkquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik denk dat je niks rest dan geduld hebben. Over vijf jaar is de situatie heel anders. Dan koop je voor hetzelfde geld een huis wat nu 30% duurder is. Als je ook nog wat spaart in de tussentijd kun je daar nog wel 50% van maken. Ga dan eens op Funda kijken wat je hebt.
Welnee, ik blijf gewoon huren.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Je zei net zelf dat je geen huis kan kopen, dus je zal wel moeten
Dan ligt het dus aan het bedrag dat je aan eigen geld kan inbrengen
Dus als de prijs omhoog gaat zul je wel moetenquote:
Welke prijs? Voordat ik met mijn huur op de prijs zit van een stapel overgewaardeerde bakstenen zijn we heel wat jaren verder.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:07 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Dus als de prijs omhoog gaat zul je wel moeten
Waar zit rek in? Ik heb een gezin van 5 personen. Het is niet alsof ik aan alle kant geld overhou ofzo. 'Scheef' huren of niet.quote:
En als iemand met 1,5 keer modaal veel goekoper uit is met Scheefhuren dan met kopen zit er nog veel rek in
QFTquote:
Hoe veel?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:18 schreef droom_econoom8 het volgende:
Zo, het WK is voorbij. Nu heb ik weer tijd voor de woningmarkt :-)
Eens kijken... Ah, de prijzen dalen nog steeds volgens het CBS.
Ik schat de kans dat er een bom valt groter inquote:
Nederland is tweede geworden.quote:
De koopmarkt is vrij, je kan dus de instapprijs nauwelijks aanpakken, daarintegen is de huurmarkt door de overheid gereguleerd, daar kan je dus wel spelen met de prijzenquote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:10 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Welke prijs? Voordat ik met mijn huur op de prijs zit van een stapel overgewaardeerde bakstenen zijn we heel wat jaren verder.
[..]
Waar zit rek in? Ik heb een gezin van 5 personen. Het is niet alsof ik aan alle kant geld overhou ofzo. 'Scheef' huren of niet.
Maar je kan beter hopen dat de huizenprijzen lager liggen. Dan gaan instappers zoals ik wel kopen, hetgeen heeeeeel belangrijk is voor de markt.
quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:23 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
De koopmarkt is vrij, je kan dus de instapprijs nauwelijks aanpakken, daarintegen is de huurmarkt door de overheid gereguleerd, daar kan je dus wel spelen met de prijzen
Probeer het eens met een argument, zo komt het nogal dommig overquote:
Als de lastendruk overmatig hoog is, is het niet meer dan diefstalpreventie. Alleen jammer dat het de markt zo verstoord dat het niet te handhaven valt. Als deze maatregel wordt omgezet in verlaging van de inkomstenbelasting, dan dalen de woningprijzen fors.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Haha. En overgesubsidieerd wonen in een koophuis is geen parasitisme?
Ja inderdaad ik denk dat ik dommig overkom als ik moet lachen om de opmerking dat de koopmarkt vrij is en de huurmarkt overgereguleerdquote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Probeer het eens met een argument, zo komt het nogal dommig over
Lachen om slechte argumenten is even legitiem als het poneren van goede argumenten.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Probeer het eens met een argument, zo komt het nogal dommig over
Kan je best bijzondere lofts en appartementen in makenquote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:35 schreef droom_econoom8 het volgende:
Wat moet er eigenlijk met die leegstaande kantoorgebouwen gebeuren? Nu steeds meer mensen gaan thuiswerken, is er gewoon veel minder behoefte aan kantoren. Dus ook na de crisis leveren die geen geld meer op?
Maar het gaat wel om ongelofelijk veel kantoorpanden en een groot deel is voor bewoning ongeschikt.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:35 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Kan je best bijzondere lofts en appartementen in maken
Heb ik nooit problemen mee gehad, maar ik zou zeggen grijp je kans killerquote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:46 schreef LXIV het volgende:
Die banken boeken wel af hoor! Daar zit genoeg vet.
Tekenend vind ik dat je nu overal op internet advertenties ziet waarin particulieren grond wordt aangeboden. "als belegging".
Toen er met grond geld als water te verdienen was kwam je als particulier daar niet tussen, nu ben je overal welkom. Dat zegt mij alweer genoeg.
Banken en verzekeraars zitten tot hun strot in de grond, er is nauwelijks nog een boer die zelf grond heeft, tenzij volledig met hypotheek bezwaard.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:46 schreef LXIV het volgende:
Die banken boeken wel af hoor! Daar zit genoeg vet.
Tekenend vind ik dat je nu overal op internet advertenties ziet waarin particulieren grond wordt aangeboden. "als belegging".
Toen er met grond geld als water te verdienen was kwam je als particulier daar niet tussen, nu ben je overal welkom. Dat zegt mij alweer genoeg.
Nee, ik denk niet dat dit je zoveel zal opleveren omdat je hypotheekbedrag zo laag is. Je zou dan moeten huren voor rond de 400 euro per maand, dat lukt je particulier niet. En sociale bouw kom je zo snel niet in. Bovendien heb je 2x de verhuiskosten en de inrichtingskosten.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 23:20 schreef Ixnay het volgende:
Vraag aan de huizenmarkt deskundigen.
Ik heb in 2008 een klein appartement gekocht van ongeveer 70.000.
Destijds was de huizenmarkt nog vrij "gezond", althans dat dacht men.
Rond 2012/2013 verwacht ik een huis in een hogere klasse 170.000 - 200.000 te kunnen kopen.
Omdat ik in de tussentijd al meer verdien en veel gespaard heb.
Toen ik in 2008 dat appartement gekocht had ik dit al min of meer gepland.
Ik verwacht dat met Paars+ de huizenmarkt flink hard aangepakt gaat worden, wat ik terecht vind en wat eigenlijk al veel te lang heeft moeten wachten.
Is het slim om dat kleine appartement nu al te koop te zetten, nu ik er nog relatief veel voor krijg en in de tussentijd te huren tot 2012/2013 totdat de huizen waar ik in geinteresseerd ben betaalbaarder zijn.
Detail: Ik woon in Parkstad, waar als eerste regio in Nederland de bevolkingskrimp al langzaaam zichtbaar is.
De hypotheeklasten bij een woning van 70.000 euro zijn inderdaad erg laag, maar vergeet niet dat het hier om een krimpregio gaat en dan moet je net iets anders redeneren dan in de rest van Nederland.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 23:27 schreef LXIV het volgende:
Als je in de tussentijd gratis kunt wonen, bij je ouders oid, dan verandert dat de zaak natuurlijk wel weer.
Misschien moet je er maar een sport van maken.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:48 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ik zoek een hoekhuis/2-onder-1-kap met goede staat van onderhoud, tuin of dakterras zonder het postzegelgevoel, omgeving is ook belangrijk (normale buurt, liefst bij wat groen en water)... Hoeft niet groot te zijn (120m² is al mooi), hoeft niet nieuw of klassiek (ik ben een jaren 70-fan), hoeft niet kindvriendelijk...
Maar ja wel in hartje Randstad, i.v.m. 2 banen hier + de wens om niet auto te rijden.
En dat is te veel gevraagd, zo lijkt hetMorgen nog 2 objecten bekijken maar ze voldoen eigenlijk al niet aan de criteria. Misschien moet ik ook maar eens wat dingen kijken die duidelijk buiten m'n budget liggen want ik word gewoon depressief van de crap die ik elke keer maar zie
Welke parasieten? Trouwens als ik last van parasieten heb bel ik gewoon de verhuurder, die stuurt dan de ongedierte bestrijding, gratis en voor nietsquote:Op dinsdag 13 juli 2010 21:43 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Gewoon de huurmarkt liberaliseren, dan ben je vanzelf van de parasieten af
Hoezo... moet jij nog wat perceeltjes dumpen?quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:55 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Heb ik nooit problemen mee gehad, maar ik zou zeggen grijp je kans killer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
"Pluisje' gebruik vandaag meer letters in één zin dan anders, kortom... hij is op dreefquote:Op dinsdag 13 juli 2010 23:17 schreef Perrin het volgende:
[..]
Ik vind 'm anders redelijk aardig en meelevend vandaag..
We are the championsquote:Op dinsdag 13 juli 2010 23:28 schreef Terrorizer het volgende:
Welnee joh.. Nederland is wereldkampioen hypotheekschuld.
Een van mijn insiders bij een tussenpersoon wist mij te melden dat er veel appartementen per direct te betrekken waren, in de vrije sector is dus vrijwel geen wachtlijst, het ging wel op appartementen met een huurprijs van >1200 euro/per maand. Kennelijk zijn een hoop expats weer vertrokken uit de hoofdstad?quote:Op woensdag 14 juli 2010 09:55 schreef andlikethathesgone het volgende:
De huren in Amsterdam zijn 15,4 % gezakt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is erg heftig zeg!
Het is verstandig dat de corporaties een 1.000.000 slechte woningen wil gaan verkopen, anders krijgen ze met leegstand te maken.quote:Op woensdag 14 juli 2010 09:55 schreef andlikethathesgone het volgende:
De huren in Amsterdam zijn 15,4 % gezakt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is erg heftig zeg!
Alleen de vraagprijzen, die lui leven nog in 2007quote:Op woensdag 14 juli 2010 10:00 schreef Verburg_K het volgende:
Het is verstandig dat de corporaties een 1.000.000 slechte woningen wil gaan verkopen, anders krijgen ze met leegstand te maken.
Een tochtige lekkende 3 kamerflat die 500 euro per maand kost, die levert echt het absolute maximum op als je nu in de commerciële sector voor 750 euro een 5 kamer tussenwoning met tuin hebt
Als je daar nog 3 jaar in kan blijven wonen en anders iets zou moeten huren, kan je het beter houden. Dat appartementje gaat nooit zoveel dalen, dan wat jij aan huur zal betalen in die 3 jaren.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 23:20 schreef Ixnay het volgende:
Vraag aan de huizenmarkt deskundigen.
Ik heb in 2008 een klein appartement gekocht van ongeveer 70.000.
Destijds was de huizenmarkt nog vrij "gezond", althans dat dacht men.
Rond 2012/2013 verwacht ik een huis in een hogere klasse 170.000 - 200.000 te kunnen kopen.
Omdat ik in de tussentijd al meer verdien en veel gespaard heb.
Toen ik in 2008 dat appartement gekocht had ik dit al min of meer gepland.
Ik verwacht dat met Paars+ de huizenmarkt flink hard aangepakt gaat worden, wat ik terecht vind en wat eigenlijk al veel te lang heeft moeten wachten.
Is het slim om dat kleine appartement nu al te koop te zetten, nu ik er nog relatief veel voor krijg en in de tussentijd te huren tot 2012/2013 totdat de huizen waar ik in geinteresseerd ben betaalbaarder zijn.
Detail: Ik woon in Parkstad, waar als eerste regio in Nederland de bevolkingskrimp al langzaaam zichtbaar is.
Ligt eraan wat je gaat hurenquote:Op woensdag 14 juli 2010 10:30 schreef Emu het volgende:
[..]
Als je daar nog 3 jaar in kan blijven wonen en anders iets zou moeten huren, kan je het beter houden. Dat appartementje gaat nooit zoveel dalen, dan wat jij aan huur zal betalen in die 3 jaren.
Mensen die ervan overtuigd zijn dat de bomen tot in de hemel groeienquote:Op woensdag 14 juli 2010 10:32 schreef Homey het volgende:
Ik pak wel eens in de appie zo’n gratis woonblad mee, en daar zie ik gewoon doodleuk die oude prijzen van 2007 in.
Wat mij weleens verbaast, wie betaalt er nou 200.000 euro kk voor een oud appartementje van 50m2 ??
Ik vind 70k voor een appartementje (in een achterbuurt?) anders best veel geld, kan best zijn dat er binnen 5 jaar de helft voor gebeurt gaat wordenquote:Op woensdag 14 juli 2010 10:30 schreef Emu het volgende:
Als je daar nog 3 jaar in kan blijven wonen en anders iets zou moeten huren, kan je het beter houden. Dat appartementje gaat nooit zoveel dalen, dan wat jij aan huur zal betalen in die 3 jaren.
Nou..... dat is weer een knap staaltje huisvrouwenlogica. Veel rente betalen om maximaal 'voordeel' te behalen via de HRAquote:13 juli 2010
“Hypotheekrente aanpakken door annuïtair aflossen in 30 jaar”
De adviesraden van de ministeries van VROM, Landbouw en Verkeer en Waterstaat adviseren het nieuwe kabinet om de hypotheekrenteaftrek te baseren op een systeem van annuïtaire aflossing in dertig jaar.
Volgens Dick Hamhuis, projectleider van het rapport, willen de ministeries "consumenten stimuleren om hun schulden te verminderen en het eigendom van de woningen te bevorderen." De adviesraden schrijven aan de regering dat op lange termijn maar liefst acht miljard euro kan worden bezuinigd op de woningmarkt.
Met een annuïteitenhypotheek betalen consumenten gedurende de gehele looptijd een vast bedrag, dat bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Omdat consumenten in het begin van de looptijd vooral rente betalen, kunnen zij een groot deel van de hypotheeklast aftrekken van de belasting. Later, als consumenten een groot deel van de schuld hebben afgelost en ze dus minder rente betalen, hebben ze minder voordel van hun hypotheekrenteaftrek. De adviesraden stellen voor om de aftrek tot een periode van dertig jaar te beperken.
Stapsgewijs verminderen
De adviesraden stellen dat de hypotheekrenteaftrek stapsgewijs moet worden beperkt, omdat ingrijpende wijzigingen de woningmarkt tot stilstand kunnen brengen. Eerder beval de adviesraad van het ministerie van VROM aan om te beginnen met een stapsgewijze afbouw van de overdrachtsbelasting, de hypotheekrenteaftrek en het eigen woningforfait.
Bron: NVM
Het zijn toch ook een stelletje grappenmakers daar bij ING, uiteindelijk kun je een leugen niet vol houden, want de realiteit achterhaald ze welquote:13 juli 2010
ING: nulgroei woningbouw 2011
Het Economisch Bureau van de ING is somber over de woningbouw. Het in 2009 ingezette herstel van het aantal koopwoningen zet niet door [edit]![]()
![]()
[/edit].
De ING heeft haar verwachtingen voor de productie van woningen in 2011 naar beneden bijgesteld. In plaats van een eerder voorspelde lichte groei blijft het aantal woningen constant op 60.000. In 2009 bedroeg de woningproductie nog 83.000.
Volgens de ING zijn kopers onzeker geworden over het voorbestaan van de hypotheekrenteaftrek en door de onrust op de financiële markten. Het consumentenvertrouwen in mei en juni was laag.
Strenge winter
In het eerste kwartaal van 2010 halveerde het aantal gereedgekomen woningen bijna ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit komt mede door de strenge winter, waardoor op sommige bouwplaatsen twee maanden niet gewerkt kon worden. Het aantal bouwvergunningen nam met bijna 30 procent af.
Het aantal faillissementen in de bouw is gestegen tot een recordhoogte. In het eerste kwartaal van dit jaar konden 348 bouwbedrijven het hoofd niet langer boven water houden, een stijging van 50 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. 36 procent van alle woningbouwers geeft aan onvoldoende orders te hebben om hun mensen aan het werk te houden. Grotere bedrijven gingen relatief vaak failliet. Eenmanszaken die actief zijn op de renovatiemarkt deden het beter.
bron: NVM
Ja wat wil je, met al die slecht onderhouden corporatiewoningen die de markt op gegooid worden tegen de hoofdprijs.quote:Op woensdag 14 juli 2010 14:52 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Het zijn toch ook een stelletje grappenmakers daar bij ING, uiteindelijk kun je een leugen niet vol houden, want de realiteit achterhaald ze wel![]()
Niet dat je de peptalk van de banken, NVM en andere leugenachtige clubjes nog maar enigsinds serieus moet nemen, hopelijk gaan steeds meer mensen dat inzien dat deze zelfbenoemde toppers feitelijk niets voorstellen![]()
Overigens gaat het best goed met de renovatie sector, vooral mensen die echt goed kunnen klussen zitten vol met werk.
"The internet huizenmarktzeepbel is over"quote:Op woensdag 14 juli 2010 20:21 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
Let's party like it's 1999.
Ja, dan betaal ik maar 311 euro hypotheek voor 60 m2.quote:Op woensdag 14 juli 2010 11:06 schreef antfukker het volgende:
[..]
Ligt eraan wat je gaat huren. Ik ken ook kleine "studentenkamertjes" van 250 euro
Feitelijk betaal je meer, maar krijg jij een belastingkorting. Echt.... DAM zou zeggen dat je een parasiet bent, ik houd het er op dat je een profiteur bentquote:Op woensdag 14 juli 2010 22:01 schreef Ixnay het volgende:
Ja, dan betaal ik maar 311 euro hypotheek voor 60 m2.
Scheefhuurdersquote:Op woensdag 14 juli 2010 09:33 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Welke parasieten? Trouwens als ik last van parasieten heb bel ik gewoon de verhuurder, die stuurt dan de ongedierte bestrijding, gratis en voor niets
Iemand anders worden in de mond leggen, je wordt wel steeds triester :´)quote:Op woensdag 14 juli 2010 23:03 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Feitelijk betaal je meer, maar krijg jij een belastingkorting. Echt.... DAM zou zeggen dat je een parasiet bent, ik houd het er op dat je een profiteur bent
Die bestaan denk ik niet, de huren dalen harder dan de koopwoningenquote:
:´)quote:Op donderdag 15 juli 2010 01:29 schreef Verburg_K het volgende:
[..]
Die bestaan denk ik niet, de huren dalen harder dan de koopwoningen
Sommige corporatiewoningen zijn inderdaad verzakt en staan scheefquote:
Mijn excuses, ik was in de veronderstelling dat jij gevoel voor humor hadquote:Op donderdag 15 juli 2010 01:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Iemand anders worden in de mond leggen, je wordt wel steeds triester :´)
Als dat zo doorgaat is huren in de vrije sector binnenkort goedkoper als bij de corporatiequote:Op donderdag 15 juli 2010 01:29 schreef Verburg_K het volgende:
Die bestaan denk ik niet, de huren dalen harder dan de koopwoningen
quote:Op woensdag 14 juli 2010 14:46 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Nou..... dat is weer een knap staaltje huisvrouwenlogica. Veel rente betalen om maximaal 'voordeel' te behalen via de HRA![]()
Dit advies geld natuurlijk vooral voor de mensen die een hypotheek hebben bij ABN-AMRO en ING
Huldequote:Eerder beval de adviesraad van het ministerie van VROM aan om te beginnen met een stapsgewijze afbouw van de overdrachtsbelasting, de hypotheekrenteaftrek en het eigen woningforfait.
Waarom een idee zelf bedenken.quote:Op donderdag 15 juli 2010 09:59 schreef LXIV het volgende:
Af en toe denk ik weleens dat die commissies gewoon zitten te FOK!en. Want zoveel ideeen, beargumenteerd gebracht en hier discussieonderwerp geweest, zie je nu allemaal terug in allerlei adviezen.
Misschien moet jij eens iets van Ger Hukker uit je mond halen, Diego Armando de Makelaarquote:Op donderdag 15 juli 2010 01:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Iemand anders worden in de mond leggen, je wordt wel steeds triester :´)
Ja maar dat het huurwaardeforfait misbruikt zal worden door de politiek om de HRA deels te tackelen is wel duidelijk, dan valt er niets te verwijten en de miljarden stromen binnenquote:Op donderdag 15 juli 2010 09:59 schreef LXIV het volgende:
Af en toe denk ik weleens dat die commissies gewoon zitten te FOK!en. Want zoveel ideeen, beargumenteerd gebracht en hier discussieonderwerp geweest, zie je nu allemaal terug in allerlei adviezen.
Nee ik betaal nog minder, 202 euro per maand netto. Nou vind je me zeker al helemaal een profiteur.quote:Op woensdag 14 juli 2010 23:03 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Feitelijk betaal je meer, maar krijg jij een belastingkorting. Echt.... DAM zou zeggen dat je een parasiet bent, ik houd het er op dat je een profiteur bent
in nld is het meer. veul meer.quote:Op donderdag 15 juli 2010 11:17 schreef Emu het volgende:
Aangezien hier heel wat personen zitten die ermee bezig zijn, een vraagje om een goede vergelijking te kunnen maken met België. Welke hypotheekrente betaal je in Nederland bij goed onderhandelen? De rente waar banken mee promoten lijkt mij in Nederland erg hoog. In België haal je volgende percentages met minimale bijkomende voorwaarden (enkel betaalrekening en spaarrekening openen, indien je dat bij betreffende bank nog niet hebt).
Allemaal vaste annuiteiten met kapitaalaflossing.
- 20 jaar variabele rentevoet jaarlijks aanpasbaar 2,45%
- 30 jaar variabele rentevoet jaarlijks aanpasbaar 2,85%
- 20 jaar vaste rentevoet 4,15%
- 30 jaar vaste rentevoet 4,35% tot 4.45%
Als ze koppelverkopen, krijg je nog rentekorting, maar dat betaal je uiteraard in de andere producten toch lekker bij, dus daar hou ik even geen rekening mee. Hoe zit dat in Nederland in de realiteit?
Ik heb alleen maar aflossingsvrij met vaste rente uitgezocht, ik weet niet of die tarieven te vergelijken zijn, maar wat ik recent kreeg aangeboden was 4,7% voor 10 jaar vast en 5,05% voor 20 jaar vast.quote:Op donderdag 15 juli 2010 11:17 schreef Emu het volgende:
Als ze koppelverkopen, krijg je nog rentekorting, maar dat betaal je uiteraard in de andere producten toch lekker bij, dus daar hou ik even geen rekening mee. Hoe zit dat in Nederland in de realiteit?
Moet je percentage van executie waarde wel even geven. Veel nederlanders hebben een hypotheek boven executiewaarde en dus een bijbehorende hogere rente.quote:Op donderdag 15 juli 2010 11:17 schreef Emu het volgende:
Aangezien hier heel wat personen zitten die ermee bezig zijn, een vraagje om een goede vergelijking te kunnen maken met België. Welke hypotheekrente betaal je in Nederland bij goed onderhandelen? De rente waar banken mee promoten lijkt mij in Nederland erg hoog. In België haal je volgende percentages met minimale bijkomende voorwaarden (enkel betaalrekening en spaarrekening openen, indien je dat bij betreffende bank nog niet hebt).
Allemaal vaste annuiteiten met kapitaalaflossing.
- 20 jaar variabele rentevoet jaarlijks aanpasbaar 2,45%
- 30 jaar variabele rentevoet jaarlijks aanpasbaar 2,85%
- 20 jaar vaste rentevoet 4,15%
- 30 jaar vaste rentevoet 4,35% tot 4.45%
Als ze koppelverkopen, krijg je nog rentekorting, maar dat betaal je uiteraard in de andere producten toch lekker bij, dus daar hou ik even geen rekening mee. Hoe zit dat in Nederland in de realiteit?
Laten we zeggen 100% van de verkoopwaarde (dus zonder KK). Bij ons is overigens geen verschil in rente merkbaar, tenzij je meer dan 100% gaat lenen. Sommige geven nog wel wat extra korting als je onder de 80% zit (korting is miniem, maximum 0.1%).quote:Op vrijdag 16 juli 2010 10:30 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Moet je percentage van executie waarde wel even geven. Veel nederlanders hebben een hypotheek boven executiewaarde en dus een bijbehorende hogere rente.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |