Maart(ik wilde gewoon het lijstje plaatsen, maar bedacht me dat het misschien nuttiger zou zijn om de films toe te lichten, wat nu dus een waslijst heeft opgeleverd)Films1.
Scott Pilgrim vs. the World (
Edgar Wright, 2010) :: 9.0
Ik vond 'm de tweede keer nog kicker dan de eerste. Ik had net de stripreeks weer helemaal gelezen en het oog voor details is fantastisch. Kijkt gewoon lekker weg, leuke jonge cast, mooie humor en toffe muziek.
2.
The Social Network (
David Fincher, 2010) :: 9.0
Na de Oscars ook nog een keer bekeken en opnieuw onder de indruk van deze film. Volgens mij is er genoeg bekend over deze film. 3 terechte Oscars!
3.
Happythankyoumoreplease (
Josh Radnor, 2010) :: 8.5
Heerlijk filmpje over een schrijver in crisis in New York die, in de hoop zijn leven een positieve spin te geven, een kwijtgeraakt pleegkind onder z'n vleugel neemt (ontvoert eigenlijk). Daarnaast lopen er nog andere lijntjes over lief en leed van zijn vrienden. Weinig echte cliché's, leuke New York-sfeer en een mooi hoopvol einde.
![HappyThankYouMorePlease%20movie%20image%20Josh%20Radnor%201.jpg]()
4.
Just Like the Son (
Morgan J. Freeman, 2006) :: 8.5
Film in dezelfde categorie, met (bedenk ik me nu pas) een nogal vergelijkbaar plot. Een 20-jarige New Yorker (Dan) die uit zijn vader's huis geschopt is en iets te vaak in aanraking komt met de politie moet 240 uur community service uitzitten als conciërge op een basisschool. Daar vormt hij een band met een kind dat op het punt staat wees te worden. Wanneer dat gebeurt en het kind naar een weeshuis gestuurd wordt, onderneemt Dan actie. Wat volgt is een mooie road-trip van New York naar Texas en uiteindelijk naar Florida, om de jongen bij zijn oudere zus af te leveren. Het kleine ventje is geniaal en Mark Webber (Dan) is altijd goed in dit soort kleine 'indie-films'.

5.
Bill & Ted's Excellent Adventure (
Stephen Herek, 1989) :: 8.0
GENIALE film met zo'n heerlijk jaren 80-sausje. Bill en Ted moeten een fantastische geschiedenis-presentatie geven als ze niet van school gestuurd willen worden. Gelukkig komt er een tijdmachine + instructeur uit de lucht vallen vanuit een toekomst waar Bill en Ted als goden vereerd worden. Met de tijdmachine reizen Bill en Ted door de tijd om figuren als Socrates, Napoleon, Billy the Kid en Sigmund Freud mee te nemen naar de V.S. van 1989. Deze film is wellicht de moeder aller stoner-films.

Heerlijk onzinnig en geniale humor.
![billandted460.jpg]()
6.
Scott Pilgrim vs. the Animation (2010) :: 8.0
Klein animatie-filmpje die eigenlijk alleen leuk is voor de mensen die de comics gelezen hebben (aangezien het simpelweg 5 minuten geanimeerde comic is).
7.
Zoolander (
Ben Stiller, 2001) :: 8.0
Dit blijft het beste wat Ben Stiller ooit gedaan heeft. Supermodel Derek Zoolander raakt uit de gratie van de fashion-community en sluit een deal met een boosaardige modeontwerper die belooft hem weer aan de top te krijgen, maar hem eigenlijk hersenspoelt om de Maleisische minister-president te vermoorden. Helemaal over-the-top, gestoord verhaal, maar ontzettend grappig. Kicke cast en een groot arsenaal aan super-cameo's.
8.
Brooklyn's Finest (
Antoine Fuqua, 2009) :: 7.5
Sterke politie-film over 3 agenten in Brooklyn. Eén staat op het punt met pensioen te gaan, één worstelt met geldproblemen en neigt naar corruptie en één zit zo diep undercover dat zijn echte allianties op het spel komen te staan. Duister sfeertje, goed acteerwerk en onderhoudend verhaal. Maar alles en dan ook alles moet zwart zijn aan deze film. Niet uitmuntend, maar wel goed.
![brooklyns.finest.1.jpg]()
9.
Constantine (
Francis Lawrence, 2005) :: 7.5
Ondanks alle kritiek en het gebitch over de tenenkrommende prestaties van Keanu Reeves vind ik dit toch wel een vette film (misschien scheelt het dat ik helemaal niet bekend ben met de stripboeken). Centraal staat een duister Los Angeles waar een strijd plaats vindt tussen demonen, een gevallen engel & de zoon van Satan himself versus één supernatural expert: Mr. John Constantine. Keanu doet het prima en Rachel Weisz is altijd een genot om naar te kijken. Tilda Swinton is ook erg sterk als Gabriel.
10.
Fever Pitch (
David Evans, 1997) :: 7.5
Leuke Britse rom-com over voetbal en romantiek (dus voor ieder wat wils). Een Engelse leraar is lichtelijk geobsedeerd met Arsenal, wat nogal in de weg zit wanneer hij iets begint met een collega die zijn liefde voor voetbal (nog) niet deelt.
11.
Adulthood (
Noel Clarke, 2008) :: 7.0
Best een goede film over het 'harde leven' in de buitenwijken van Londen. Het ligt er alleen net iets te dik op om echt heel erg indrukwekkend te zijn of echt authentiek over te komen.
12.
Lymelife (
Derick Martini, 2008) :: 7.0
'Standaard' Sundance filmpje over een suburban-gezin wat op breken staat, met een vader die een affaire heeft (Alec Baldwin), een moeder die alleen terugverlangt naar het leven in de stad, een zoon die het leger ingegaan is om alles te ontvluchten (Kieran Culkin) en een zoon die nog thuis woont (Rory Culkin) en worstelt met de puberteit en de liefde voor een buurmeisje dat hem niet ziet staan (Emma Roberts). De uitwerking is echter goed en het was zeker het kijken waard.
![lymelife08.jpg]()
13.
The Mighty (
Peter Chelsom, 1998) :: 7.0
Zo'n typische, maar leuke, Amerikaanse feelgood-jeugdfilm van de jaren 90 over een gehandicapte, maar hoogbegaafde, jongen en een domme bruut die vrienden worden en hun krachten bundelen om pestkoppen en nare familieleden te kunnen confronteren. Natuurlijk zijn er dan tegenslagen en overwinningen, allemaal in de juiste verhoudingen. Toch allemaal heel erg onderhoudend en goed voor de glimlach en zelfs de brok in de keel als onvermijdelijk lot toe slaat.
14.
Notting Hill (
Roger Michell, 1999) :: 7.0
Tja, goed hoor, maar wel heel zoetsappig. De rol staat Hugh Grant natuurlijk op het lijf geschreven. Vooral Spyke is natuurlijk ook kick.
15.
Run Fatboy Run (
David Schwimmer, 2007) :: 7.0
Leuke film over een man (Simon Pegg) die zijn ex-verloofde wil terugwinnen door te bewijzen dat hij de wilskracht bezit om de marathon uit te rennen die haar nieuwe Amerikaanse verloofde ook zal rennen. Allemaal niet baanbrekend, maar Simon Pegg draagt de film met een leuke performance.
16.
The War Zone (
Tim Roth, 1999) :: 7.0
Heftige film over moeilijke familie-relaties en incest. Goed geacteerd en indrukwekkend verhaal, maar ik werd niet zo gegrepen als ik verwacht had.