Hier lag vanochtend een heel klein beetje, maar dat was al gauw weer weg.quote:Op maandag 8 maart 2010 09:09 schreef annoh het volgende:
In Amsterdam: geen sneeuw. Hoop dat het voor de rest ook snel weer verdwijnt.
Ik ging er altijd vanuit dat je met een hiellanding beter was, op deze manier wikkel je je hele voet af en zet je weer kracht met je tenen.quote:Op maandag 8 maart 2010 19:01 schreef Krullehoofd het volgende:
Ik heb een vraag over looptechniek. Hoe lopen de meeste van jullie ? Hiellanding, voorvoetlanding of middenvoetlanding.
Ja, dat ben ik met je eens. Ik ben heel rustig begonnen, met kleine stukjes van 3 km en dit langzaam opgebouwd naar 6 km. Maar ik merk gewoon dat mijn achillespezen en kuiten niet sterk genoeg zijn om de landingen te absorberen. Ik heb ook niet zoveel geduld omdat je qua conditietraining gewoon niet opschiet. Je loopt gewoon veel minder omdat je veel langer nodig hebt om te kunnen herstellen.quote:Op maandag 8 maart 2010 19:34 schreef beertenderrr het volgende:
Ja zou mooi zijn die 47 minuten, eerst maar eens kijken wat er uit Zandvoort komtTrouwens, zeer interessant stukje. Ga het eens nalezen. Ik wist wel dat voorvoetlanding er eigenlijk voor zorgt dat je weer opnieuw kan beginnen met trainen. Zelf land ik in het midden volgens mij.
Die hartslagen zien er erg goed uit.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 17:08 schreef bananablues het volgende:
Hoi Vuurvliegje!
Mooi dat je het weer oppakt. Topics zoals deze helpen inderdaad goed bij het motiveren en volhouden.
Heb net 11 km in 59:30 gelopen (rustige duurloop). Net onder het uur. Gemiddelde hartslag 150, maar ik ben de laatste 2 kms gaan versnellen tot 170 dus ik heb vaak met nog lager gelopen. Lekker relaxed voelt dat. In het begin voelden m'n kuiten niet echt lekker (stijf enzo, waarschijnlijk door de zwemtraining vanochtend
)., maar ik groeide echt erin.
Ik vond dat ik wel dat ik minstens 1 keer meer dan 10km moest hebben gelopen voor de 10km van de CPC
Whoaa, de marathon van Berlijn moet één van de vetste zijn om te lopen. Ik heb ook gekeken of ik die wil lopen, maar hij is duur!!!quote:Op dinsdag 9 maart 2010 19:27 schreef beertenderrr het volgende:
ja dat ups en downs klinkt bekend. Zal ook wel wat met in vorm zijn te maken hebben, maar goed om te horen dat het nu weer de goede kant op gaat. Eerste marathon is altijd maar even afwachten hoe het gaat uitpakken, het is immers wel een idioot lang stuk. Daarover gesproken, ik zit te twijfelen om mee te doen aan de marathon van Berlijn
Thanks iedereen!quote:Op dinsdag 9 maart 2010 16:49 schreef beertenderrr het volgende:
thnx Dyna18 & CGIk zal proberen het een beetje up to date te houden de komende tijd.
En welkom Vuurvliegje!Ben je nu bezig met de Evy schema's of heb je iets anders? En wat is je doelstelling voor dit jaar?
Ja is 80 euro nu, niet heel goedkoop neequote:Op woensdag 10 maart 2010 11:36 schreef annoh het volgende:
[..]
Whoaa, de marathon van Berlijn moet één van de vetste zijn om te lopen. Ik heb ook gekeken of ik die wil lopen, maar hij is duur!!!
Ik heb toen gerationaliseerd dat ik mijn eerste marathon het beste in mijn eigen stad kan lopen. Dan zien we daarna wel verder. (Lees: als het ok gaat wil ik sowieso volgend jaar die van Berlijn lopen)
quote:Op woensdag 10 maart 2010 17:37 schreef caspervc het volgende:
Jaaaaa!!!!
Vandaag een mooie mijlpaal gehaald! Voor het eerst 10K gelopen (nouja, met 40 seconden rust... wachten tot ik kon oversteken) maar toch... en binnen het uur! :nummer1:
Garmin laat het in kilometer zien en Sporttracks in meters bedoel je?quote:Op woensdag 10 maart 2010 17:37 schreef caspervc het volgende:
Overigens weet iemand het verschil tussen de interpretatie van meetwaarden van Garmin en Sporttracks?
Garmin software zegt: 10,01 km in 1:00:03
Sporttracks zegt: 10.122 meter in 1:00:03
Wel gek verschil tussen deze twee programma's...
Nee, dat er 110 meter verschil zit (1%)quote:Op woensdag 10 maart 2010 17:41 schreef JortK het volgende:
[..]
Garmin laat het in kilometer zien en Sporttracks in meters bedoel je?
Volgens mij kun je dat instellen
Leuk leuk!quote:Op donderdag 11 maart 2010 08:43 schreef The_Hives het volgende:
Ook hier maar eens posten
Regelmatig loop ik tussen de 10 en 13 kilometer op de loopband in de sportschool. Gaat me gemakkelijk af en ben totaal niet moe als ik na een uurtje klaar ben. Op dit moment heb ik wel een paar pijntjes bij mijn kuiten/enkels en schenen.
Heb nu een paar keer een stukje buiten geoefend. Eind deze maand doe ik voor het eerst mee met een georganiseerde loop.
Ik doe dan de 12 kilometer in Zandvoort en wil het in een uur lopen. Zal nog zwaar genoeg worden met een verjaardag de dag ervoor
De een is de afstand zoals die echt in je GPS zit, de andere is gecalculeerd (Op basis van Google Maps).quote:Op woensdag 10 maart 2010 17:58 schreef caspervc het volgende:
[..]
Nee, dat er 110 meter verschil zit (1%)
Heb eerst eens gekeken wanneer Berlijn eigenlijk is. September zou kunnen, maar ik zat ook te denken aan Amsterdam. Top dat je het gaat proberen. Een halve marathon is een goede basis hoor, als je die goed kan lopen dan is het langzaam uitbouwen naar een marathon.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:28 schreef beertenderrr het volgende:
[..]
Ja is 80 euro nu, niet heel goedkoop neeEn de reis er naartoe heb je dan ook nog + de overnachtings- en voedselkosten. Maar ja, ik ga deze zomer helemaal niet op vakantie en dit is toch wel idd een van de vetste marathons die er is
Dus ik ga me vanavond inschrijvenGeen idee waar ik aan begin, maar een halve marathon loop ik nu vrij gemakkelijk, dus kan ik de gok wel wagen. Stargazer of e-runner, hebben jullie nog tips voor een schema? En lopen jullie ook mee?
@vuurvliegje, die 10km gaat vast lukken
Kloptquote:Op donderdag 11 maart 2010 09:22 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
[..]
Leuk leuk!Er wordt wel gezegd dat het heel anders voelt om "echt" te rennen in plaats van op een loopband, maar daar heb ik geen ervaring mee. Veel succes!
Tja, puur persoonlijk natuurlijk in mijn beleving. Ik vind zelf dat je er niet te veel bij moet nadenken en gewoon lopen zoals het voor jou goed/prettig voelt. Maar ik ben geen expert natuurlijkquote:Ik ben overigens naar een paar dingetjes benieuwd.
Allereerst de looptechniek. Ik kan er via Google weinig nuttigs over vinden. Ik heb in dit topic wel gelezen over de hiellanding, voorvoetlanding en middenvoetlanding, maar ik was meer benieuwd naar "de manier" van rennen.
Zou het "beter" zijn om bijvoorbeeld grote passen te maken of hele kleine, om veel "af te zetten" of juist niet, of je benen flink op te gooien of juist niet?
zelf heb ik het doel om het te doen zonder te wandelen. Als ik het aan 1 stuk in een goed tempo volhou heb ik een veel meer voldaan gevoel dan dat ik af en toe gewoon loop. En ik heb gemerkt toen ik met iemand anders buiten liep (die tussendoor wilde rekken) dat het voor mij veel beter is om aan 1 stuk te lopen en dat ik door te stoppen juist meer moeite had om weer te starten en een tempo vol te houden.quote:Ook ben ik benieuwd naar volgende: als jullie een grote wedstrijd lopen met een flink aantal kilometers, is het dan nog steeds "normaal" om om de bepaald aantal minuten een aantal minuten te wandelen? Of het is de bedoeling om uiteindelijk echt 1 of 2 uur achter elkaar aan 1 stuk door te rennen?
ok thnx ga er eens mee stoeienquote:Op donderdag 11 maart 2010 09:55 schreef e-runner het volgende:
[..]
Heb eerst eens gekeken wanneer Berlijn eigenlijk is. September zou kunnen, maar ik zat ook te denken aan Amsterdam. Top dat je het gaat proberen. Een halve marathon is een goede basis hoor, als je die goed kan lopen dan is het langzaam uitbouwen naar een marathon.
Tips voor een schema? Tja, ik loop op een eigen schema.
Op tijd beginnen met je opbouw en dit langzaam doen. Ik heb ook gemerkt dat je na een week of 3 wat gas moet terugnemen. Wat ik deed was elke 4 weken de duurloop langer maken. Dus van 21-25-27-31
Eerst liep ik 3-4 weken elke week 21 km, daarna weekje relatieve rust. D.w.z. wel trainen maar minder zodat je hersteld. Daarna drie weken elke week duurloop van 25 km enz, week rust enz..
Qua km's zit ik op de 60-70 per week. Meest al wordt aangeraden in het midden van de week nog een semi lange duurloop te doen. Ongeveer de helft van de lange duurloop van die week.
De laatste lange duurloop doe ik 3 weken voor de marathon. Daarna nog 1 week goed doortrainen en dan 2 weken afbouwen.
De meeste schema's zijn iets anders, maar belangrijke punten zijn:
- regelmatige lange duurloop en die steeds iets uitbreiden
- de duurloop rustig doen, ongveer 1 minuut langzamer dan je marathontempo
- regelmatig rust ertussen
- test wat je kan verdragen aan eten en drinken tijdens het lopen
- op tijd afbouwen met trainen zodat je goed uitgerust voor de wedstrijd bent
Een tip van mij is: begin niet te laat met je voorbereiding. Ik ben op tijd begonnen en dat is maar goed ook, want deze week kan ik al weinig trainen vanwege de buikgriep. Dan valt er al zo weer een week weg.
Als je op tijd begint dan geeft het niet als je er een weekje tussenuit bent.
Succes
Je moet hardlopen waarbij je je prettig voelt en je een bepaalde afstand goed vol kan houden. Zelf denk ik er eigenlijk nooit over na, behalve als ik berg op moet. Dan maak ik iets kleinere stapjes, aangezien dat iets efficiënter is. Berg af laat ik me altijd maar naar beneden vallen en zien we wel weer hoe we aankomenquote:Op donderdag 11 maart 2010 09:22 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Ik ben overigens naar een paar dingetjes benieuwd.
Allereerst de looptechniek. Ik kan er via Google weinig nuttigs over vinden. Ik heb in dit topic wel gelezen over de hiellanding, voorvoetlanding en middenvoetlanding, maar ik was meer benieuwd naar "de manier" van rennen.
Zou het "beter" zijn om bijvoorbeeld grote passen te maken of hele kleine, om veel "af te zetten" of juist niet, of je benen flink op te gooien of juist niet?
Ook ben ik benieuwd naar volgende: als jullie een grote wedstrijd lopen met een flink aantal kilometers, is het dan nog steeds "normaal" om om de bepaald aantal minuten een aantal minuten te wandelen? Of het is de bedoeling om uiteindelijk echt 1 of 2 uur achter elkaar aan 1 stuk door te rennen?
Dit kunnen natuurlijk ook zaken zijn die allemaal volledig persoonlijk in te delen zijn, maar ik ben wel benieuwd naar hoe jullie hier over denken en hoe anderen dit doen.
Het is maar 16.1, dus dat kan wel in de afbouwfase. En waarom op volle snelheid? Gewoon relaxed tempo, neem anders een minder fanatieke vriend/vriendin mee als 'anti-haas'quote:Op donderdag 11 maart 2010 10:12 schreef beertenderrr het volgende:
Het is overigens zo dat de dam tot damloop de week voor de marathon van Berlijn is. Is het dom om daar aan mee te doen of niet? Er vanuitgaande dat je toch op volle snelheid die wedstrijd loopt, heb je een week om te herstellen. En vergeleken met een marathon is het "maar" 16,1km.
Waarom ben je dan nooit eerder buiten gaan lopen?quote:Op donderdag 11 maart 2010 09:57 schreef The_Hives het volgende:
[..]
KloptTen eerste is een loopband natuurlijk super saai (ondanks de tv recht voor je neus :p ). Maar vooral de belasting voor je spieren is heel anders. Een loopband dempt veel meer dan de harde straat/stoep/fietspad. Het is daarom ook beter dat je geleidelijk overgaat ipv zoals ik meteen 10k lopen
![]()
Maar wel zin om aan die loop mee te doen. Ik roep al jaren dat ik ook buiten ga lopen, maar tot afgelopen maand toe de stap nog niet gewaagd. Nu moet ik eindelijk wel
Doel is me op 1 april in te schrijven voor de Damloop
Zoals beertenderr ook al zei is er niet echt een 'beter' maar is het best persoonlijk.quote:Op donderdag 11 maart 2010 09:22 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
[..]
Ik ben overigens naar een paar dingetjes benieuwd.
Allereerst de looptechniek. Ik kan er via Google weinig nuttigs over vinden. Ik heb in dit topic wel gelezen over de hiellanding, voorvoetlanding en middenvoetlanding, maar ik was meer benieuwd naar "de manier" van rennen.
Zou het "beter" zijn om bijvoorbeeld grote passen te maken of hele kleine, om veel "af te zetten" of juist niet, of je benen flink op te gooien of juist niet?
(...)
Zelf probeer ik altijd aan een stuk door te lopen en de afstand op zich is dan niet eens het 'doel', al meer de tijd. Maar dat heeft echt te maken met hoe getraind je bent en hoeveel ervaring je ook hebt. Er wordt genoeg gelopen tijdens halve marathons bijv., al vraag ik me dan altijd af of mensen niet toch beter een iets kortere afstand kunnen proberen. Een afstand helemaal hardlopen geeft dan toch meer voldoening denk ik en dan zou ik pas uitbreiden naar langer als je daar ook echt aan toe bent.quote:.
Ook ben ik benieuwd naar volgende: als jullie een grote wedstrijd lopen met een flink aantal kilometers, is het dan nog steeds "normaal" om om de bepaald aantal minuten een aantal minuten te wandelen? Of het is de bedoeling om uiteindelijk echt 1 of 2 uur achter elkaar aan 1 stuk door te rennen?
Dit kunnen natuurlijk ook zaken zijn die allemaal volledig persoonlijk in te delen zijn, maar ik ben wel benieuwd naar hoe jullie hier over denken en hoe anderen dit doen.
door voetbal heb ik een slechte knie. Als ik 1 verkeerde beweging maak (bijvoorbeeld in een kuil stap) en het schiet er weer in, ben ik weer een paar maanden kreupel. Daarom stelde ik de gang naar de weg uit: stoepjes, slechte fietspaden, honden enzovoort. Nu ik inmiddels af en toe buiten loop is het eigenlijk geen probleem. Ik moet alleen nog oppassen met het strand tijdens de Zandvoort-loopquote:Op donderdag 11 maart 2010 10:54 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
[..]
Waarom ben je dan nooit eerder buiten gaan lopen?![]()
Het lijkt me zelf inderdaad ook maar saai op een loopband. Ik ben dan sowieso ook niet zo'n tv-mens.![]()
Het fijne aan hardlopen vind ik júíst dat het een buitensport is. Zeker in de zomer.![]()
quote:@ the hives, ik heb je tijd toegevoegd, een modje moet nog even de OP veranderen.
Over wat goede schoenen zijn, zijn de meningen ook erg verdeeld (zie die hele barefoot trend). Verder had ik ook ergens het volgende gelezen over rek- en strekoefeningen:quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:01 schreef beertenderrr het volgende:
Goede schoenen zijn wel belangrijk, ik neem aan dat je die wel hebt? En over rek- en strekoefeningen zijn de meningen wat verdeeld. Zo rek ik eigenlijk eigenlijk heel kort voor het lopen en een stuk langer na het lopen. Van rekken worden de spieren langer, waardoor ze minder kracht kunnen leveren. Dit resulteert in merkbaar langzamere tijden en daar zit je niet op te wachten. Achteraf is het rekken wel fijn, aangezien het bloed dan sneller de afvalstoffen weg kan transporteren (in hoeverre deze processen allemaal kloppen, weet ik niet 100% zeker, dus correct me if I am wrong).
helemaal mee eensquote:Op donderdag 11 maart 2010 13:01 schreef beertenderrr het volgende:
Haha wat een onzin dat beginnen met hardlopen niet zomaar gaatweet niet wie al die onzin bedacht heeft, maar in Afrika doen ze al die oefeningen vast ook niet. Die oefeningen zullen ongetwijfeld wel effect hebben op blessurepreventie, maar als je naar je lichaam luistert, weet je ook wel wanneer je even moet stoppen met lopen om echt een probleem op te lopen. Naar mijn idee gaat het er gewoon om dat je lekker kan lopen en pas als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van techniek (omdat je er last van hebt, of gewoon nieuwsgierig naar bent) deze oefeningen pas aan de orde komen.
Ook al die gymnastiekoefeningen zijn een beetje overbodig. Ja misschien helpt het een beetje met het voorkomen van blessures, maar aangezien dat bij hardlopers zich vertaalt in problemen met aanhechtingen en gewrichten lijkt het me niet echt nodig om dit te doen. Goed luisteren naar je lichaam is vele malen belangrijker naar mijn idee. Verder denk ik ook niet dat de mensen in dit topic dit soort oefeningen doen. In die tijd dat ik hier al post heb ik het nog nooit voorbij zien komen eigenlijk. Betekent nog niet dat het nutteloos is natuurlijk
Goede schoenen zijn wel belangrijk, ik neem aan dat je die wel hebt? En over rek- en strekoefeningen zijn de meningen wat verdeeld. Zo rek ik eigenlijk eigenlijk heel kort voor het lopen en een stuk langer na het lopen. Van rekken worden de spieren langer, waardoor ze minder kracht kunnen leveren. Dit resulteert in merkbaar langzamere tijden en daar zit je niet op te wachten. Achteraf is het rekken wel fijn, aangezien het bloed dan sneller de afvalstoffen weg kan transporteren (in hoeverre deze processen allemaal kloppen, weet ik niet 100% zeker, dus correct me if I am wrong).
Kortom, gewoon lekker gaan lopen en niet teveel aantrekken van al die oefeningen. En om te zorgen dat je niet meteen weer te snel te ver gaat lopen, niet van de een op de andere dag er 5km aan plakken
natuurlijkquote:Op donderdag 11 maart 2010 13:22 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Nog 1 vraagje hoor; ik wil zo'n 3 keer per week lopen, maar is het bij de overweging om te gaan of niet te gaan ook belangrijk om te luisteren naar je lichaam? Als je bijvoorbeeld slecht geslapen hebt (zoals ik vannacht) en nogal moe bent, kan het dan kwaad om toch te gaan?
Als je juist een beetje kleine pijntjes hebt(bv spierpijn) is het JUIST goed om te gaan lopen. Ga dan niet als een gek te keer maar gewoon rustig een klein rondje 'los' lopen.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:32 schreef The_Hives het volgende:
[..]
natuurlijk
Toevallig liep ik net naar buiten in mn sportkleding en na 100 meter ben ik teruggekeerd. Heb wat kleine pijntjes en ik weet dat als ik nu ga lopen ik het erger maak. Dus dan is morgen weer een dag.
Als je gewoon alleen moe bent (zonder duidelijke spierpijn oid) zou ik juist wel gaan lopen. Je wilt niet weten hoe fit je je daarna voelt
Dat was ook ongeveer mijn planning....quote:Op donderdag 11 maart 2010 10:23 schreef star_gazer het volgende:
Nog twee zware duurlopen... Zaterdag 31km, zaterdag daarop 35km. Daarna gaan we de afbouwfase in: 25km -> 15km -> marathon! Heb er best zin in
Het is geen spierpijn. Zijn aanhechtingen op mijn scheenbeen en bij mijn enkelquote:Op donderdag 11 maart 2010 21:39 schreef Quito1 het volgende:
[..]
Als je juist een beetje kleine pijntjes hebt(bv spierpijn) is het JUIST goed om te gaan lopen. Ga dan niet als een gek te keer maar gewoon rustig een klein rondje 'los' lopen.
[..]
Als kind rende je natuurlijk niet 10 a 42 km zonder pauzes...dus dat is niet helemaal te vergelijken.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:22 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Kijk hoeveel ik als kind de hele dag aan het rennen was (bij spelletjes enzo) het zou mooi worden als ik daarvoor eerst 27 oefeningen moest gaat doen.![]()
Helemaal waar! Maar in het artikel raden ze die oefeningen júíst aan bij beginnende hardlopers. En die gaan denk ik ook niet meteen 10 a 42 km zonder pauzes rennen.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 08:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
Als kind rende je natuurlijk niet 10 a 42 km zonder pauzes...dus dat is niet helemaal te vergelijken.
Gewoon lekker gaan beginnen. Je merkt vanzelf wel wat het beste is voor jou. Goed naar je lichaam luisteren scheelt al een hoop.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:19 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Dan nog zal het niet van cruciaal belang zijn, als ik kijk naar alle 20+ km. lopers in dit topic die soms niet eens met rek-en-strek-oefeningen werken maar nergens last van hebben.
Ik lees wel het een en ander over lopen. Op het internet en af en toe wat boeken uit de bieb.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:43 schreef bananablues het volgende:
Over techniek:Emil Zápotek was iemand die wél goed was maar ook een "aparte" techniek had. Dus uiteindelijk zegt dat misschien ook niet eens zoveel. En inderdaad, de meningen zijn zo erg verdeeld dat ik er ook niet zo wijs uit word.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Emil_Zátopek
@e-runner interessant verhaal. Heb je ook literatuur gelezen om je schema te maken of gewoon "common sense"? Ik heb nu ook een "schema" voor mezelf gemaakt maar vraag me natuurlijk ook af of het redelijk is of niet. Ik denk dat ik eens wat boeken erover ga lezen...
Net nog 3km rustig gelopen. Daarna 9x1km in 4:12 gemiddeld (1 minuut pauze). Laatste hardlooptraining voor de CPC. Straks nog even rustig zwemmen en dan 2 dagen volledig rust...
Een beetje moe is niet erg, dan loop je gewoon rustiger of niet zo ver. Ritme is wel belangrijk, er is meestal wel iets om niet te gaan dus soms moet je even doorzetten. Maar luister wel naar je lichaam, soms ben je echt te moe en dan moet je een dagje overslaan. Het is wel eens lastig om dit onderscheid goed te maken.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:22 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Lol! Ben ik gelukkig toch niet de enige die er zo over denkt.![]()
Ik geloof ook best dat het vast voor het een en ander zal helpen, het voorkomen van blessures enzo, maar dat het noodzakelijk is? Waarom zou dat in godsnaam zo zijn? Kijk hoeveel ik als kind de hele dag aan het rennen was (bij spelletjes enzo) het zou mooi worden als ik daarvoor eerst 27 oefeningen moest gaat doen.![]()
Goede schoenen heb ik inderdaad. Ik heb me in een sportwinkel laten adviseren door iemand die zelf ook een fanatieke loper is of was en er echt veel verstand van had.
Na het lopen doe ik altijd wel wat rek- en strekoefeningen, ik heb gemerkt dat dat ook wel scheelt in spierpijn voor de volgende dag. Voor het lopen doe ik het eigenlijk niet. Ik probeer altijd wel eerst een minuut of 5 - 10 in te lopen maar zeker als het koud is begin ik na een minuut of 2 eigenlijk al met lopen. Nooit last van gehad, dus ik hoop dat dat geen kwaad kan.![]()
Nog 1 vraagje hoor; ik wil zo'n 3 keer per week lopen, maar is het bij de overweging om te gaan of niet te gaan ook belangrijk om te luisteren naar je lichaam? Als je bijvoorbeeld slecht geslapen hebt (zoals ik vannacht) en nogal moe bent, kan het dan kwaad om toch te gaan?
Ik zou denken dat het voor een beginner beter is om sowieso het 1e jaar alleen maar rustige duurlopen te doen.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 11:25 schreef e-runner het volgende:
[..]
Een beetje moe is niet erg, dan loop je gewoon rustiger of niet zo ver. Ritme is wel belangrijk, er is meestal wel iets om niet te gaan dus soms moet je even doorzetten. Maar luister wel naar je lichaam, soms ben je echt te moe en dan moet je een dagje overslaan. Het is wel eens lastig om dit onderscheid goed te maken.
Het is vaak zo dat je juist opknapt van een rustige loop. In ieder geval nooit je lichaam forceren om intensief te gaan lopen als het niet gaat. Daar breek je alleen maar mee af.
Hoezo dan? Ik ben het er namelijk niet mee eensquote:Op vrijdag 12 maart 2010 13:10 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Ik zou denken dat het voor een beginner beter is om sowieso het 1e jaar alleen maar rustige duurlopen te doen.
Alleen al vanwege het feit dat rustige duurlopen een mindere kans op blessures geeft. Vooral net beginnende lopers moeten zich aanpassen aan deze nieuwe belasting die hun lichaam te verwerken krijgt.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 13:13 schreef beertenderrr het volgende:
[..]
Hoezo dan? Ik ben het er namelijk niet mee eens
Idd, je hele basisuithouding. Ik hoor heel vaak mensen klagen dat ze al zo'n hoge hartslag hebben terwijl ze nog niet eens echt snel hardlopen.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 13:21 schreef knnth het volgende:
Goed voor het sterker maken van gewrichten, pezen, groei haarvaten, verbeteren vetverbranding: kortom de hele basis van het duurlopen.
Een jaar is misschien wat lang, maar 6 maanden lijkt me niet gek.
Bedankt ! En jij beterschap met je buikgriep.. erg vervelend maar hoort erbij hequote:Op vrijdag 12 maart 2010 11:16 schreef e-runner het volgende:
[..]
Ik lees wel het een en ander over lopen. Op het internet en af en toe wat boeken uit de bieb.
Verder probeer ik gewoon dingen uit. Ik denk dat je als je beter wilt leren lopen je jezelf goed moet leren kennen en hoe jij reageert op training. Ik heb wel gemerkt dat dit toch voor iedereen wel verschillend is.
Ik haal uit die boeken wat mij aanspreekt en maak daar een soort schema van.
Mis het lopen nu wel, maar ik heb nu pas twee dagen weer wat gegeten en voel me nog te slap.
De geest wil wel lopen, maar m'n verstand zegt dat het niet slim is.
Ik hoop morgen wel m'n lange duurloop te kunnen doen, maar ms maar niet weer de 30+ die ik gepland had.
Even zien.
Succus alvast Banaan, die 1 km trainingen zien er goed uit. Iets wat ik zelf na de marathon ook meer wil gaan doen om meer tempohardheid te krijgen.
Dan ligt het dus niet aan de intervaltraining, maar dat die beginners niet het juiste tempo pakken.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 16:32 schreef computergirl het volgende:
bij interval training heb je grotere kans op blessures als ongetraind persoon. Moet je pas mee beginnen als je minstens een half uur kunt lopen
en wat voor jou de 'juiste' snelheid is is juist een van de lastigste zaken voor een beginner. Zat mensen die les een van Evy zich al helemaal over de kop lopen.
Dat sowiesoquote:Op zaterdag 13 maart 2010 10:10 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Ik als beginneling denk dat het erop neer komt dat het voor iedereen persoonlijk is wat het beste is voor je lichaam. Het ligt er ook aan of je in het verleden al getraind hebt, of je een basisconditie hebt, of je er de lichaamsbouw voor hebt, etc.
Thanks!!quote:Op zondag 14 maart 2010 11:11 schreef beertenderrr het volgende:
[ afbeelding ]
Hier is diehopelijk niet te laat
Eens! Bij veel wedstrijden mogen ze ook eerder starten en dan loop je als subtopper de eerste kilometer langs al de 'gezellige' mensen die tijdens de wedstrijd met veel dingen bezig zijn maar vaak niet met hardlopen.quote:overigens begin ik me steeds meer te irriteren aan al die business lopers en voorzieningen hiervoorik krijg het idee dat de echte liefhebber van het hardlopen steeds meer wordt achtergesteld en dat lijkt me een slechte ontwikkeling.
Thanksquote:beide iig succes en hou jullie maaginhoud binnen he?
Gefeli!quote:Op zondag 14 maart 2010 16:48 schreef Jojogirl het volgende:PR
1:03:43 Mooi parcours en het ging best ekker, maar die verrekte bottlenecks
Echt vervelend om zomaar ineens stil te staan. En ook bij de finish, net voor de tijdmatjes liep je gewoon tegen een muur op. Verder wel heerlijk weer (ik was wel weer te warm gekleed want op het Malieveld woei je uit je shirt) en lekker gelopen
Ambiance was niet zo, zo'n start en finish naast een tochtig veldje achteraf buiten het centrum is echt de grootste misser van het jaar. Wat is er mis met de Lange Voorhout?quote:Op zondag 14 maart 2010 15:51 schreef beertenderrr het volgende:
Hoe was de ambiance vandaag? Was het een beetje leuk? Ze hadden het parcours aangepast en vraag me af of het er beter op is gewordenHet startschot is trouwens wel tof!
Ja, die bottlenecks bleven best lang duren. Zelfs na ruim 4 km was er nog een bochtje (vlakbij Madurodam) waar ik gewoon weer stil heb gestaan.quote:Op zondag 14 maart 2010 17:00 schreef knnth het volgende:
[..]
Ambiance was niet zo, zo'n start en finish naast een tochtig veldje achteraf buiten het centrum is echt de grootste misser van het jaar. Wat is er mis met de Lange Voorhout?
Het parcours had echt te veel bottlenecks, juist in het begin wil je dat niet hebben. Pluspunt is dat het laatste stuk terug niet over de smalle Koninginnegracht is maar op de Koningskade, de driebaans autoweg ernaast. Maargoed, dan is de groep toch al uitgedund ...
lange voorhout is gerestaureerd dus logisch dat ze daar niet voor een dagje 20.000 man overheen willen laten struinen.quote:Op zondag 14 maart 2010 17:00 schreef knnth het volgende:
[..]
Ambiance was niet zo, zo'n start en finish naast een tochtig veldje achteraf buiten het centrum is echt de grootste misser van het jaar. Wat is er mis met de Lange Voorhout?
Het parcours had echt te veel bottlenecks, juist in het begin wil je dat niet hebben. Pluspunt is dat het laatste stuk terug niet over de smalle Koninginnegracht is maar op de Koningskade, de driebaans autoweg ernaast. Maargoed, dan is de groep toch al uitgedund ...
Veters te strak?quote:Op maandag 15 maart 2010 11:00 schreef CaLeX het volgende:
Gister mijn 3de 10Km ooit gelopen (Na de 2 van vorig jaar 56:20 (CPC) en 55:56(LVML) )
Vol goede (en voornamelijk tevergeefse) voornemens om te gaan trainen, liep ik nu 55:36 (wederom een PR) tijdens de CPC, vond het parcours wel beter dan vorig jaar.
Enige aparte was dat mijn linkervoet sliep tussen kilometer 6 en 8,5Iemand een idee waar dit aan lag.
En het is nog waar ookquote:http://www.runinfo.nl/hersteltraining.htm
· Het heeft dus geen opbouwend effect. Het grote voordeel is dat je eerder kan beginnen met de volgende training, die dan wel een trainingseffect/prikkel geeft.
· Door de rustige hersteltraining gaan ook de kleinste bloedvaatjes in de spieren gemakkelijker zuurstof en koolhydraten opnemen en afvalstoffen afvoeren.
· Als je de training goed uitgevoerd voel je je direct na afloop al beter.
Drink je wel genoeg water ?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:35 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Maandag heb ik overigens weer migraine gehad. Voor de vierde keer nu al in een week, allemaal begonnen sinds ik ben gaan hardlopen. Daarvoor heb ik 2 maanden geen last gehad. Ik begrijp er niets van.
Ik heb geprobeerd er wat over op te zoeken op internet, maar daar staat alleen maar dat sporten migraine zou moeten verminderen. Begrijp niet wat ik fout doe, maar ik wil echt niet weer stoppen...
Ja dat hoor ik meer mensen zeggen; maar omdat ik een absurt hoge wreef heb, besteed ik best veel aandacht aan mijn veters. (als ik ze te strak doe, kan ik na 10 minuten al niet meer lopen) Misschien was het omdat ik nieuwe schoenen heb en ze pas 2 keer had ingelopen.quote:
Hm, hier zou het aan kunnen liggen. Het gekke is dat ik, toen ik vroeger hardliep, hier helemaal geen last van had.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:58 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Drink je wel genoeg water ?
Ik drink minimaal 2 liter water per dag. Als ik ben wezen hardlopen dan gaat dit al richting de 3 liter.
Ze kijken alleen naar pronatie ja/nee bij hardloopwinkels hoor.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 14:50 schreef The_Hives het volgende:
heb je 'gewoon' een paar schoenen in de winkel gekocht, of heb je je drukpunten en loop bewegingen enzo laten meten/bekijken ?
ze keken bij mij zowel naar de pronatie als de druk onderop mijn voeten als ik gewoon stilstond.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ze kijken alleen naar pronatie ja/nee bij hardloopwinkels hoor.
Ik kreeg bij mijn vorige schoenen ook pijn in mijn voeten na 8 km of zo. Heb nu andere schoenen met andere demping, ik ben blijkbaar nogal een voorvoetlander, waar veel schoenen weinig of geen demping hebben.
Misschien moet Ganzenbord eerst even wat gaan letten op de afwikkeling van je voet?
Dus niet met hele voet in een keer landen, maar eerst achterste deel van voet en dan afrollen naar grote teen.
Schoen te strak zou ook nog kunnen
nee, met de afstanden die ik maximaal loop is dat niet nodigquote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:46 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Gebruiken jullie eigenlijk speciale voeding om beter op te kunnen hardlopen?
Letten jullie bijvoorbeeld extra op voeding met koolhydraten of iets dergelijks?
ik zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten eet zodat ik in ieder geval geen spierafbraak heb. Er is een tijd geweest dat ik te veel aan sport deed en te weinig eiwitten binnenkreeg waardoor ik veel aan spiermassa verloren heb.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:46 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Gebruiken jullie eigenlijk speciale voeding om beter op te kunnen hardlopen?
Letten jullie bijvoorbeeld extra op voeding met koolhydraten of iets dergelijks?
Ik ben namelijk heel dun van mijzelf, en ik wil er absoluut voor zorgen om niet af te vallen door het hardlopen.
Het schijnt dat ik daarvoor extra op mijn voeding moet gaan letten, dus dat ben ik dan maar aan het doen.
Dat is vreemd. Eiwitten worden als brandstof gebruikt wanneer er onvoldoende brandstof in het lichaam aanwezig is, zoals vetten en koolhydraten. Volgens mij heb je een ander probleem.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 16:48 schreef The_Hives het volgende:
[..]
Ik heb er tot de dag van vandaag nog steeds last van. Als ik nu bv meer dan 14km loop ruik ik aan mijn zweet dat ik weer spieren aan het verbranden ben. Terwijl 14k nou niet echt een enorme afstand is....
Als ik langere afstanden loop (>20km) eet ik vooraf drie pannenkoeken. Heerlijk krachtvoerquote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:46 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Gebruiken jullie eigenlijk speciale voeding om beter op te kunnen hardlopen?
Letten jullie bijvoorbeeld extra op voeding met koolhydraten of iets dergelijks?
Ik ben namelijk heel dun van mijzelf, en ik wil er absoluut voor zorgen om niet af te vallen door het hardlopen.
Het schijnt dat ik daarvoor extra op mijn voeding moet gaan letten, dus dat ben ik dan maar aan het doen.
Er is bij mij inderdaad slechts naar pronatie gekeken, volgens mij was dit redelijk neutraal, en dit model schoen zou daarbij aansluiten.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ze kijken alleen naar pronatie ja/nee bij hardloopwinkels hoor.
Ik kreeg bij mijn vorige schoenen ook pijn in mijn voeten na 8 km of zo. Heb nu andere schoenen met andere demping, ik ben blijkbaar nogal een voorvoetlander, waar veel schoenen weinig of geen demping hebben.
Misschien moet Ganzenbord eerst even wat gaan letten op de afwikkeling van je voet?
Dus niet met hele voet in een keer landen, maar eerst achterste deel van voet en dan afrollen naar grote teen.
Schoen te strak zou ook nog kunnen
Ik weet hetquote:Op dinsdag 16 maart 2010 17:00 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Dat is vreemd. Eiwitten worden als brandstof gebruikt wanneer er onvoldoende brandstof in het lichaam aanwezig is, zoals vetten en koolhydraten.
Eiwitten worden pas verband nadat de koolhydraten op zijn. Wat jij ruikt, is de stikstof die van de aminozuren wordt afgestript. Je bent inderdaad eiwit aan het verbranden. De fout die jij echter maakt, is denken dat je dit kunt compenseren door je volt e stoppen met eiwitten. Dat werkt niet! Je lichaam schakelt over op eiwitverbanding zodra de de koolhydraten op zijn en de vetten niet aangesproken kunnen worden (te weinig zuurstof of gewoonweg niet aanwezig). Wat je het beste kunt doen, is jezelf voor het trainen volstoppen met koolhydraten. Vervolgens na de training een eiwitrijke maaltijd om je verloren/beschadigde spiermassa te helpen herstellen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 16:48 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten eet zodat ik in ieder geval geen spierafbraak heb. Er is een tijd geweest dat ik te veel aan sport deed en te weinig eiwitten binnenkreeg waardoor ik veel aan spiermassa verloren heb.
Ik heb er tot de dag van vandaag nog steeds last van. Als ik nu bv meer dan 14km loop ruik ik aan mijn zweet dat ik weer spieren aan het verbranden ben. Terwijl 14k nou niet echt een enorme afstand is....
In ieder geval constantquote:Op dinsdag 16 maart 2010 17:36 schreef Woodpecker het volgende:
Vorige week woensdag: 15 kilometer. Afgelopen zondag: 15 kilometer. Zonet: 15 kilometer. Ik ben denk ik goed bezig:
Star Gazer, even een vraag.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 17:01 schreef star_gazer het volgende:
[..]
Als ik langere afstanden loop (>20km) eet ik vooraf drie pannenkoeken. Heerlijk krachtvoerTijdens het lopen neem ik een koolhydraatrijke reep mee (van isostar), een pakketje gel en een gordel drinkflesjes. De helft van de flesje sis gevuld met sportdrank, de andere helft met water
Hebben jullie zo'n gezondheidswinkel? Anders de drogist.Ik heb bij de Etos wel eens een paar repen gekocht.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:07 schreef Quito1 het volgende:
[..]
Star Gazer, even een vraag.
Ik loop ook langere afstanden 20+(vanavond weer een poging wagen) en let eigenlijk nooit echt op mijn voeding. Ik eet vrij gezond en vind het niet echt nodig.
Nu ga ik de marathon lopen in Rotterdam als het goed is en lijkt me het goed om ook een reep oid mee te nemen. Ik zal nog een aantal lange duurlopen hebben (30km) en zal deze dan even willen proberen.
Maar waar koop ik deze repen, ik woon in een gebied waar geen echte hardloopwinkel is, enkel een intersport...
ja, ranzige ammoniakluchtquote:Op dinsdag 16 maart 2010 17:24 schreef star_gazer het volgende:
[..]
Eiwitten worden pas verband nadat de koolhydraten op zijn. Wat jij ruikt, is de stikstof die van de aminozuren wordt afgestript. Je bent inderdaad eiwit aan het verbranden. De fout die jij echter maakt, is denken dat je dit kunt compenseren door je volt e stoppen met eiwitten. Dat werkt niet! Je lichaam schakelt over op eiwitverbanding zodra de de koolhydraten op zijn en de vetten niet aangesproken kunnen worden (te weinig zuurstof of gewoonweg niet aanwezig). Wat je het beste kunt doen, is jezelf voor het trainen volstoppen met koolhydraten. Vervolgens na de training een eiwitrijke maaltijd om je verloren/beschadigde spiermassa te helpen herstellen.
Yep, dat klopt als je eiwitten aan het verbranden bent. Een ammoniaklucht. De koolhydraten die je nu naar binnen gooit zijn van het type complex. Deze doen er vrij lang over voordat die beschikbaar zijn. Ik denk dat je beter naar de enkelvoudige koolhydraten kan overstappen, deze worden veel sneller door je lichaam opgenomen. Dit zijn voornamelijk de zoetwaren en suikers.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:36 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, ranzige ammoniaklucht
ik ben niet dik, maar heb op zich nog wel vetten die verbrand kunnen worden. En dat zuurstof tekort, als ik loop ben ik eigenlijk totaal niet buiten adem (met 12km/u) kan net aan niet meer rustig door mn neus inademen. Dus ik zou verwachten geen zuustof tekort te hebben. Daarnaast zorg ik er ook voor dat ik minimaal 1 1/2 uur voor training een paar boterhammen of brinta voor de koolhydraten naar binnen heb gewerkt.
Ohja, dat doe ik ook. Dat gaat eigenlijk automatisch omdat ik na trainingen meestal erg veel trek hebquote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Tevens is het handig om na je training koolhydraten tot je te nemen. Als je geen koolhydraten eet na je training, zal je glycogeengehalte dalen en zal er een glucosetekort ontstaan. Hierdoor zullen je spieren de energie missen om te kunnen groeien. Of je nu vlak na je training suikers eet of complexe koolhydraten maakt geen verschil, zolang het aantal koolhydraten dat je eet maar voldoende is.
Wat is het menselijk lichaam toch een mooi iets hequote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:50 schreef bananablues het volgende:
[..]
Ohja, dat doe ik ook. Dat gaat eigenlijk automatisch omdat ik na trainingen meestal erg veel trek heb
Ik ben het hier niet mee eens. Je lichaam legt een soort van 'glucose' voorraad aan waar je spieren mee gevoed worden. Je loopt eigenlijk op wat je uren/een dag van te voren gegeten hebt. Complexe koolhydraten zijn prima om je bloedsuikerspiegel constant te houden.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef Krullehoofd het volgende:
De koolhydraten die je nu naar binnen gooit zijn van het type complex. Deze doen er vrij lang over voordat die beschikbaar zijn. Ik denk dat je beter naar de enkelvoudige koolhydraten kan overstappen, deze worden veel sneller door je lichaam opgenomen. Dit zijn voornamelijk de zoetwaren en suikers.
hmm, na de training leg ik de nadruk op eiwitten. Toch maar combineren met koolhydraten dan.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Yep, dat klopt als je eiwitten aan het verbranden bent. Een ammoniaklucht. De koolhydraten die je nu naar binnen gooit zijn van het type complex. Deze doen er vrij lang over voordat die beschikbaar zijn. Ik denk dat je beter naar de enkelvoudige koolhydraten kan overstappen, deze worden veel sneller door je lichaam opgenomen. Dit zijn voornamelijk de zoetwaren en suikers.
Tevens is het handig om na je training koolhydraten tot je te nemen. Als je geen koolhydraten eet na je training, zal je glycogeengehalte dalen en zal er een glucosetekort ontstaan. Hierdoor zullen je spieren de energie missen om te kunnen groeien. Of je nu vlak na je training suikers eet of complexe koolhydraten maakt geen verschil, zolang het aantal koolhydraten dat je eet maar voldoende is.
Dat je totaal niet buiten adem bent zegt niet zoveel. Je loopt met 12 km/u zeg je, ik wil dan wel eens weten wat je op een 10 km bijvoorbeeld loopt. Zelf ben ik erg dun en ik loop nu lange afstanden en soms wel meer dan 3 uur. Als ik die heel rustig loop dan heb ik geen last van dat ik mijn eiwitten aanspreek.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:36 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, ranzige ammoniaklucht
ik ben niet dik, maar heb op zich nog wel vetten die verbrand kunnen worden. En dat zuurstof tekort, als ik loop ben ik eigenlijk totaal niet buiten adem (met 12km/u) kan net aan niet meer rustig door mn neus inademen. Dus ik zou verwachten geen zuustof tekort te hebben. Daarnaast zorg ik er ook voor dat ik minimaal 1 1/2 uur voor training een paar boterhammen of brinta voor de koolhydraten naar binnen heb gewerkt.
Ja met dat niet buiten adem zijn, doelde ik vooral op eventueel zuurstof te kort zoals star_gazer opperde.quote:Op woensdag 17 maart 2010 09:52 schreef e-runner het volgende:
[..]
Dat je totaal niet buiten adem bent zegt niet zoveel. Je loopt met 12 km/u zeg je, ik wil dan wel eens weten wat je op een 10 km bijvoorbeeld loopt. Zelf ben ik erg dun en ik loop nu lange afstanden en soms wel meer dan 3 uur. Als ik die heel rustig loop dan heb ik geen last van dat ik mijn eiwitten aanspreek.
Dat komt omdat ik rustig loop. Ongv. 10 km/u.
Maar dan heb je het over echt lange duurlopen. Bij jou gaan ze tot 1.5 uur en zou je in principe moeten toekunnen met het glycogeen dat je in je lichaam hebt.
Ik zou je aanraden op de langere duurlopen rustiger te gaan lopen, want dan leert je lichaam om op vetverbranding te gaan lopen. Je zult merken dat je dan je eiwitten niet meer aanspreekt.
Verder als je terugkomt van een loop snel koolhydraten tot je nemen, het liefst al binnen een kwartier.
Kan ook sportdrank zijn met koolhydraten erin omdat die snel opgenomen worden.
Wordt vooral aangeraden voor mensen die willen afvallen, omdat dan je stofwisseling de rest van de dag hoger is, wat resulteert in meer vetverbranding in rust.quote:Op woensdag 17 maart 2010 10:50 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Stel dat je 's ochtends vroeg wilt lopen. Volgens mijn vader (een ervaren hardloper) kun je dat het beste voor het ontbijt doen. Maar als je loopt op hetgeen je een paar uur van te voren gegeten hebt, zou dit toch eigenlijk helemaal niet goed kunnen zijn?
Wees maar niet bang. Je loopt op de glycogeen voorraden in je spieren. Vergeet alleen niet om deze na je loopje weer aan te vullen.quote:Op woensdag 17 maart 2010 10:50 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Ik loop nu namelijk 's avonds met een rammelende maag, omdat het mij leek dat het slecht is om met volle maag te rennen. Ik hoop niet dat ik dan spieren aan het verbranden ben omdat ik niet zoveel eten in mijn maag heb liggen.
Ah oke, thanks.quote:Op woensdag 17 maart 2010 11:38 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Wordt vooral aangeraden voor mensen die willen afvallen, omdat dan je stofwisseling de rest van de dag hoger is, wat resulteert in meer vetverbranding in rust.
[..]
Wees maar niet bang. Je loopt op de glycogeen voorraden in je spieren. Vergeet alleen niet om deze na je loopje weer aan te vullen.
Merk je vanzelf....voorraad op...man met hamerquote:Op woensdag 17 maart 2010 11:40 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
[..]
Ah oke, thanks.![]()
Maar hoe weet ik dan of ik wel genoeg van die voorraden in mijn spieren heb zitten?
Aaahh oke... Zoiets als gister zeker... Ik begreep al niet waar ik last van had maar ik liep op het tempo van een bejaarde met een rollator.quote:Op woensdag 17 maart 2010 11:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
Merk je vanzelf....voorraad op...man met hamer![]()
Je bent niet meer voor uit te branden
Direct voor en tijdens. Maar ik denk dat jij al een heel eind geholpen zult zijn met het aanvullen na je training.quote:Op woensdag 17 maart 2010 10:43 schreef The_Hives het volgende:
[..]
Maar nog een vraagje over die snelle koolhydraten. Nu neem ik vaak complexe op meestal rond 1 1/2 á 2 uur voor de training (juist ook om een langere periode de afgifte van koolhydraten te hebben). Omdat die snelle veel makkelijker en sneller () worden opgenomen, hoeveel tijd voor de training is het dan het meest effectief om die tot je te nemen?
Weet niet... misschien voelde het gewoon een stuk minder dan andere keren. De enige keer dat ik man met hamer ben tegengekomen was na 3 uur intensief wielrennen. Dan merk je echt dat je glycogeenvoorraad gewoon op is en niet omdat je niet meer wilt! Na 20 minuten hardlopen zou wel echt heel raar zijn.quote:Op woensdag 17 maart 2010 11:45 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
[..]
Aaahh oke... Zoiets als gister zeker... Ik begreep al niet waar ik last van had maar ik liep op het tempo van een bejaarde met een rollator.
Dat heb ik de dag voor de CPC gehadquote:Op woensdag 17 maart 2010 21:43 schreef annoh het volgende:
Zijn we aan het kwakkelen hier? Ik doe mee: ik ging gisteren 15 km lopen, ging niet heel soepel, maar ik dacht ik push het een beetje, die halve marathon is immers al over twee en een halve week. Toen ik 20 minuten thuis was en op het punt stond om te gaan eten werd ik zo vreselijk misselijk dat ik geen hap naar binnen heb kunnen krijgen. Ik heb de hele avond met een emmer ernaast op de bank rillend onder een deken gelegen. Vandaag heb ik nergens meer last van (nouja, behalve dat ik vanochtend echt immense honger had), en voel ik me weer helemaal fit maar dat was niet best gisteren....
Oh! En zag ik nou goed dat je daar een goede halve marathon had gelopen? En waar denk dat dat het aan lag?quote:
Da's best ver na zo'n buikgriep! Maar blijkbaar is alles dus goedgekomen? Intervallen ook lekker snel gedaanquote:
Pas als iedereen ook met 20km/u gaatquote:Op donderdag 18 maart 2010 15:38 schreef hp38guser het volgende:
Als ik zie wat voor afstanden iedereen loopt is het misschien beter het deel amateur uit de tt te verwijderen
Zo'n idee had ik inderdaad ook... En ik weet ook niet hoe ik dan genoemd moet worden, met mijn 18 minuten wandelen/ hardlopen per keer...quote:Op donderdag 18 maart 2010 15:38 schreef hp38guser het volgende:
Als ik zie wat voor afstanden iedereen loopt is het misschien beter het deel amateur uit de tt te verwijderen
Ik kwakkel ook nog steeds. Al drie weken niet gelopen wat niet echt ideaal is in voorbereiding voor de marathon. Vanavond ga ik weer een stukje proberen maar het wordt wel erg krap tot 11 april....quote:Op woensdag 17 maart 2010 21:39 schreef star_gazer het volgende:
Vandaag een extra rustdag ingelast. Voel een naar pijntje in mijn beenVermoeidheidsverschijnselen
Maargoed, nog 1 weekendje knallen en daarna afbouwen richting marathon
Ik heb echt geen idee, maar ik was blij met me tijd... De halve van Leiden wil ik onder de 1:45:00 lopenquote:Op donderdag 18 maart 2010 09:21 schreef annoh het volgende:
[..]
Oh! En zag ik nou goed dat je daar een goede halve marathon had gelopen? En waar denk dat dat het aan lag?
Amateur marathonlopers zijn ook amateur hardlopersquote:Op donderdag 18 maart 2010 15:38 schreef hp38guser het volgende:
Als ik zie wat voor afstanden iedereen loopt is het misschien beter het deel amateur uit de tt te verwijderen
Wat een loser, maar ik zou het toch in mijn eentje gaan doen...je bent al zo goed bezig! Of anders iemand zoeken die nu al aan het hardlopen is zodat de kans dat hij/zij doorzet groter isquote:Op donderdag 18 maart 2010 22:04 schreef beertenderrr het volgende:
* beertenderrr heeft de marathon van Berlijn toch maar weer even in de ijskast gezet
vriend waarmee ik zou gaan lopen is nu alweer afgehaakt. Om er helemaal in mn eentje naar toe te leven voel ik nu niets voor, met examens op komst. Wie weet volgend jaar, en dan met iemand die niet binnen een week na het afspreken afzegt
Was nog niet met de voorbereidingen begonnenquote:Op vrijdag 19 maart 2010 08:16 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat een loser, maar ik zou het toch in mijn eentje gaan doen...je bent al zo goed bezig! Of anders iemand zoeken die nu al aan het hardlopen is zodat de kans dat hij/zij doorzet groter is
Ik ben zelf vorige week flink verkouden geweest en heb daar nu nog steeds een beetje de naweeen van. Woensdag voor het eerst weer gelopen, maar kreeg er met moeite 6 km uitgeperst.
Vorige week heb ik ook zo'n lange duurloop gedaan nadat ik ziek was geweest. Ws wat dit niet zo verstandig, maar ik ging weg met het idee van: als het niet gaat dan keer ik terug.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 09:44 schreef star_gazer het volgende:
Potverdorie, het botje net boven de binnenkant van mijn enkel doet zeer. Echt vermoeidheid/belastingheb morgen 34km op het programma staan... Dat wordt doorbijten en veel verzorgen, want ik laat me die marathon nu niet meer afpakken!
Jammer zeg! Nou ja, de marathon loopt niet weg.quote:Op donderdag 18 maart 2010 22:04 schreef beertenderrr het volgende:
* beertenderrr heeft de marathon van Berlijn toch maar weer even in de ijskast gezet
vriend waarmee ik zou gaan lopen is nu alweer afgehaakt. Om er helemaal in mn eentje naar toe te leven voel ik nu niets voor, met examens op komst. Wie weet volgend jaar, en dan met iemand die niet binnen een week na het afspreken afzegt
Ja snelheid wil ik ook nog graag omhoog gooien, daar zou ik denk ik ook meer bij gebaat zijn. De marathon duurt dan tenminste niet zo langquote:Op vrijdag 19 maart 2010 10:49 schreef e-runner het volgende:
[..]
Jammer zeg! Nou ja, de marathon loopt niet weg.
Heb jij weer ruimte om je snelheid op te bouwen. Want dat is wel lastig als je voor een marathon traint merk ik. Een snelle 10 km of een 5 is ook leuk. Ik denk dat het goed is als je daar de juiste basis legt en zo die snelheid langzamerhand meeneemt naar langere wedstrijden.
Ik herinner me dat jij nog het doel had om een halve binnen 1.23 te lopen?
?? Je loopt toch al een halve met 2 vingers in je neus?quote:Op vrijdag 19 maart 2010 09:59 schreef beertenderrr het volgende:
[..]
Was nog niet met de voorbereidingen begonnenen denk dat die ook pas eind mei echt kunnen beginnen.
dat wel, maar nog eens 21 km erna is wel heel veel hoorquote:Op vrijdag 19 maart 2010 12:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
?? Je loopt toch al een halve met 2 vingers in je neus?
In mijn beleving is de hele dan in het vizier
quote:Op vrijdag 19 maart 2010 12:59 schreef beertenderrr het volgende:
dat wel, maar nog eens 21 km erna is wel heel veel hoor
Ik kan onderhand uit ervaring zeggen dat je goed moet luisteren naar je lichaam. Bij spierpijn een rustig rondje lopen maar bij overbelastingsverschijnselen RUST houden!quote:Op vrijdag 19 maart 2010 09:44 schreef star_gazer het volgende:
Potverdorie, het botje net boven de binnenkant van mijn enkel doet zeer. Echt vermoeidheid/belastingheb morgen 34km op het programma staan... Dat wordt doorbijten en veel verzorgen, want ik laat me die marathon nu niet meer afpakken!
zelfs als de business runners niet eerder starten is het slalommen bij dit soort masale aangelegenheden. Omdat mensen een veel te hoge eindtijd opgeven om eerder te kunnen starten.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 11:13 schreef beertenderrr het volgende:
startnummer voor de circuitrun is binnen, start in het 1e prestatieloop vak. Nadeel is dat die %@#^# business lopers acht minuten eerder starten, en het dus weer de hele weg slalommen wordt.![]()
Mooi, star_gazer! Dat zal dan wel helemaal goedkomenquote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:32 schreef star_gazer het volgende:
Vandaag de 37km (rondje was een "beetje" onderschat) volbracht en geen centje pijn
Blessure was blijkbaar loos alarm
toch voor de zekerheid wel gekoeld en biofreeze gesmeerd na afloop
quote:Bij officiële wedstrijden (baanwedstrijden en kampioenschappen op de weg) is het dragen van een clubtenue verplicht.
Loop liever met FOK! op mijn shirt dan PK runningquote:Op zaterdag 20 maart 2010 15:39 schreef beertenderrr het volgende:
Zou leuk zijnal zal Danny dan vast wel geld willen zien en shirt sponsoring verplichten
![]()
wel leuk om het iig te onderzoeken
Daar heb ik al drie flesjes van leeg gezopen. Punt is alleen, dat ik ontzettend veel zweet en dus snel veel zouten verlies. Misschien de ochtend voor het lopen een kop bouillon, hoe vies dat 's ochtends ook isquote:Op zaterdag 20 maart 2010 15:17 schreef beertenderrr het volgende:
goed bezig star_gazermaar ipv zoute drop kan je ook van die isotone sportdrank nemen. Die is daar juist voor gemaakt.
http://www.pkrun.nl/cms/modules/article/index.php?id=4&page=20quote:Op zaterdag 20 maart 2010 12:40 schreef beertenderrr het volgende:
Trouwens, iemand enig idee hoe duur zo'n wedstrijdlicentie is en of deze te verkrijgen is zonder ergens lid van te zijn? Die starten er tenminste wel voor.
Caspervc, om nog even op jouw post terug te komen (ik had niet eerder te tijd om te reageren).quote:Op zondag 7 maart 2010 13:06 schreef caspervc het volgende:
[..]
Tuurlijk ga je dat redden! Misschien leuk om samen in ieder geval voor te bereiden en erheen te gaan de tweede paasdag?
Erg mooi rondje moet ik zeggen. Heb je advies gevolgd en vandaag hetzelfde ongeveer gelopen.
Het pad langs de vecht en het stuk Amelisweerd was erg mooi. Lekker ook om een keer niet op asfalt te lopen. Ga dit zeker vaker doen en weet ook wel mooie manieren om verder uit te bouwen naar 15 km ofzo.
Op het einde nog door het beatrixpark gegaan, want ik was nog niet klaar. Had een interval van 12x (3 min lopen, 1 min wandelen). Wel zwaar. Alle hardloopstukken geprobeerd boven de 10,5 km/u te lopen. Is me bijna gelukt.
Woensdag nog een duurloopje doen en dan heb ik voor zaterdag een 10 km loop staan (naar de singel toe en er rondom heen in Utrecht)
http://connect.garmin.com/activity/26302083
Sure, dat kunnen we zeker doen. We moeten toch 1e paasdag naar die beurs toe om ons startbewijs en goodies op te halen?quote:Misschien leuk om samen in ieder geval voor te bereiden en erheen te gaan de tweede paasdag?
Ik heb nu sinds een jaar een wedstrijdlicentie en dit keer kon ik tijdens de 20 van Alphen voor de business lopers starten. De reden dat ik een licentie heb genomen, omdat ik het slalommen zat was.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 12:40 schreef beertenderrr het volgende:
@ caspervc: hehe er zijn maar 3 recreatievakkenheb je je brief nog niet binnen dan? Je start in ieder geval om 13:15 of 13:20 (afhankelijk van welke groep je valt).
@computergirl: ja klopt, in principe wel. Echter sta ik nu in het 1e startvak, waardoor ik in ieder geval geen overmoedige mensen van hogere startvakken tegenkom. Helaas dan weer wel die business lopersHet is eigenlijk afwachten tot inschrijven.nl of een andere organisatie de inschrijftijden gaat beheren met een maximale streeftijd limiet. Dit zou een hoop helpen tegen de vele overmoedige hardlopers. En als mensen echt progressie gemaakt denken te hebben, worden ze aangespoord om voor hun inschrijving dit te bewijzen in een andere loop.
Trouwens, iemand enig idee hoe duur zo'n wedstrijdlicentie is en of deze te verkrijgen is zonder ergens lid van te zijn? Die starten er tenminste wel voor.
Lekker gevoel dat je er nu al 37 km op hebt zitten. Gelukkig was de blessure loos alarm.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:32 schreef star_gazer het volgende:
Vandaag de 37km (rondje was een "beetje" onderschat) volbracht en geen centje pijn
Blessure was blijkbaar loos alarm
toch voor de zekerheid wel gekoeld en biofreeze gesmeerd na afloop
overigens wel op de 32km kramp gekregenEerste keer dat ik dat meemaakte, wat een ellende! Even stretchen, wandelen en ik kon gelukkig weer door
net even een flinke kop bouillon opgeslurpt voor de zouten
lesje voor de marathon: zoute drop bij 20km!
kwam er na afloop ook achter dat er blijkbaar een sok niet goedzat; blaar! Nouja, dat is allemaal wel te overzien. Nu afbouwen richting de marathon; ik ben er klaar voor!
Dat is al een stuk goedkoper dan loopgroep PK! Bij mijn lokale AV kost het 190 euro per jaar, dat vind ik ook een beetje zonde als je niet met de trainingen meedoet.quote:Op zondag 21 maart 2010 10:10 schreef e-runner het volgende:
[..]
Ik heb nu sinds een jaar een wedstrijdlicentie en dit keer kon ik tijdens de 20 van Alphen voor de business lopers starten. De reden dat ik een licentie heb genomen, omdat ik het slalommen zat was.
Zo'n licentie is niet zo duur, maar je moet lid zijn van een atletiekvereniging of iets wat daarop lijkt.
Ik ben lid van een AV en ik vind het wel leuk hoor. Kan ik lekker op de baan trainen en ik ben toch vrij om te komen wanneer ik wil. Daar doen ze bij ons niet zo moeilijk over.
Ik ken ook loopgroep aart Stigter en daar kan je een licentie aanvragen.
http://www.loopgroepaartstigter.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6
Ze betalen er natuurlijk ook meer voor, dus commerciëel een stuk interessanter dan gewone lopers.quote:Op zondag 21 maart 2010 10:38 schreef Jojogirl het volgende:
Wat is iedereen hier lekker actief![]()
Wat betreft die businesslopers. Ik heb er zelf met lopen niet echt last van (daar ben ik nog te langzaam voor), maar vind het wel storend dat het tegenwoordig steeds meer om de businesslopers lijkt te draaien. Bij de Dam tot Dam waar ik eigenlijk mijn eerste 10EM wilde lopen, zijn er 18 startgroepen waarvan alleen de laaste 3 voor de gewone recreatieve lopers zijn. Die verhouding vind ik echt absurd. Ik denk dat ik dus een andere 10EM ga uitzoeken, lijkt me leuker.
Deze week heb ik trouwens erg weinig gelopen. Dinsdag soort van herstelloopje na de CPC en verder geen tijd meer gehad. Vandaag is er een 10k van een lokaal circuit waar ik voor ingeschreven sta, denk dat ik die maar gewoon als duurloop ga lopen. Word ik hoogstwaarschijnlijk allerallerlaatste, maar dat boeit me dan weer niet
Dat zou ook nog een oplossing zijn, tussen de andere lopers starten en dan gewoon op tijdquote:Op zondag 21 maart 2010 11:54 schreef e-runner het volgende:
[..]
Ze betalen er natuurlijk ook meer voor, dus commerciëel een stuk interessanter dan gewone lopers.
Je ziet het tegenwoordig bij haast al die lopen. Niks mis mee, maar waarom niet gewoon tussen de andere lopers starten? In Rotterdam is er toch ook geen apart vak voor?
Naja, het is een regionaal lopencircuit wat wel de wat snellere lopers aantrekt, dus ik eindig standaard bij de laatste 10 als ik de 10 loopquote:Nou zo gauw word je geen laatste hoorEn als je dan een wedstrijd gaat lopen zul je wel zien dat je meestal toch net ff iets harder gaat dan dat als je alleen loopt.
Mijn ervaring met s'morgens lopen is niet zo positief, voor het lopen eten geeft maagkrampen tijdens het lopen en zonder eten lopen houd ik hoogstens een halfuurtje vol.quote:Op zondag 21 maart 2010 13:54 schreef Banzaiaap het volgende:
Mijn voornemen is om sochtends vroeg, dus echt aan het begin van de dag te beginnen met hardlopen. (uur of 6, aangezien ik er normal om 7 uit moet voor de stage) Is dat te doen denken jullie?
Om je enkels te ontzien kan je er voor kiezen om niet over het asfalt te lopen. Verder weet ik niet echt specifieke trainingen die je zou kunnen doen om je enkels te versterken, maar als je het rustig opbouwt moet het geen problemen geven toch? Heb je het toen overbelast, of land je met je voet echt plat op het wegdek? Dan zou die last best wel eens kunnen komen door de looptechniek.quote:Op zondag 21 maart 2010 13:54 schreef Banzaiaap het volgende:
Deze reeks ook maar even in de gaten houden, wil weer beginnen met hardlopen, omdat ik totaal geen tijd heb om naar de sportschool te gaan elke dag. (Stage, 40 uur per week enzo..)
De reden dat ik ooit gestopt ben met hardlopen waren mijn enkels, kreeg er na ongeveer een maandje hardlopen ontzettend last van als ik klaar was en mja, dat was gewoon niet fijn.
Wat is handig om te doen als voorbereiding om pijn aan enkels te voorkomen? Zijn er bepaalde oefeningen die je kan doen? Je enkels intapen schijnt ook goed te zijn toch?
Mijn voornemen is om sochtends vroeg, dus echt aan het begin van de dag te beginnen met hardlopen. (uur of 6, aangezien ik er normal om 7 uit moet voor de stage) Is dat te doen denken jullie?
leukquote:Op maandag 22 maart 2010 08:35 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Ik sta ingeschreven voor de 5 kilometer op de Leidse Marathon van 16 Mei.![]()
Het wordt mijn eerste wedstrijd en ik hoop dat ik het qua training allemaal ga redden.
Kan iemand mij iets vertellen over zo'n wedstrijd; hoe gaat dat als je daar aan komt? Hoe is de sfeer meestal, wat doe je allemaal voor en na de wedstrijd? Zijn er meer mensen die zoiets in hun eentje doen?
Ik ga het er vanmiddag in zettenquote:Op maandag 22 maart 2010 09:44 schreef ForrestX het volgende:
Laat ik me ook maar weer eens melden. Vanaf kerst heb ik last gehad van mijn luchtwegen en heb nauwelijks gelopen. Na 5 minuten warmlopen ging mijn ademhaling zo zwaar dat verder lopen echt niet plezierig meer was. Zelfs de medicijnen voor mijn Astma hielpen niet.
Nu ben ik inmiddels week een week of 2 aan de gang en de klachten worden gelukkig minder.
Gisteren klachtenvrij 12km gelopen…heerlijk en een mooie voorbereiding voor aankomende zondag op Zandvoort! Streeftijd 1.10u (voor de OP)
Iemand al startnummer binnen trouwens? Ik heb nog niets gezien…
Ah thanks!quote:Op maandag 22 maart 2010 09:52 schreef beertenderrr het volgende:
leuk![]()
Nou als je aankomt zijn er allemaal hardlopers (ja dat had je niet verwacht he). Deze lopen allemaal van het station (neem aan dat je met de trein gaat, sowieso is het OV gebruiken bij zulke grote evenementen zeer handig naar mijn ervaring) richting de omkleedplaatsen. Vanaf daar lopen er een zooitje in, staan er gigantische wachtrijen voor de toiletten en is iedereen zich een beetje aan het voorbereiden.
Vervolgens loop je naar je startvak waar je een beetje staat de dringen met al die andere mensen om je heen, maar het is allemaal geen kwade bedoeling verder. Iedereen wilt gewoon zo snel mogelijk weg. En als het startschot is geweest, dan ga je rennen, net zo lang tot dat je weer terug bent.
Eenmaal terug (het liefst met een nieuw PR) kom je langs een lange rij medewerkers van het evenement die je voorzien van een medaille, wat te drinken, een hoop reclameen een poncho (wordt alleen uitgedeeld als de organisatie een verhoogde kans op onderkoeling verwacht). Daarna ga je weer in de grote stroom mensen mee richting de plaats waar je al je spullen hebt afgeleverd, om je vervolgens om te kleden en weer naar huis te gaan, waarna je in dit topic een verslag schrijft hoe goed of slecht het ging
.
Ow en er zijn er genoeg die het alleen doen. Zelf probeer ik altijd wel medelopers te vinden, voor de heen en terugreis. Dat is wel zo leuk, kan je er samen naar toe leveren en evalueren aan het eind. Je wilt het toch delen.
Het is maar 5 km toch? Je hoeft niet extra te eten of te drinken voor deze afstand, met max een half uurtje ben je al weer klaar.quote:Op maandag 22 maart 2010 10:02 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
tips, zoals veel eten of drinken van te voren of juist niet, en de dag van te voren rust houden of juist een rustig loopje doen?
Wat ik "hier en daar" op internet lees en wat mijn eigen ervaring is, is dat je tot 10km niet veel extra hoef te doen qua voedsel/voorbereiding.quote:Op maandag 22 maart 2010 10:02 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
[..]
Heb je verder nog belangrijke tips, zoals veel eten of drinken van te voren of juist niet, en de dag van te voren rust houden of juist een rustig loopje doen?
Eind mei? Welke wedstrijd is dat?quote:Op maandag 22 maart 2010 12:27 schreef knnth het volgende:Gelukkig is de start gefaseerd, dat haalt het ergste wel uit de bottlenecks.
Ik heb geen flauw idee meer wat mijn opgegeven starttijd is maar ik start wel in het voorste vak prestatielopers. Bedoeling is < 57' dat moet wel te doen zijn. Wordt niet makkelijk, ben nog niet helemaal in vorm. Aangezien de belangrijkste wedstrijd van het voorjaar voor mij eind mei is ga ik ook niets forceren.
The Hague Royal Ten denk ik :pquote:
Yep inderdaad. Rondje singel ging wel goed. Mooie Route! Wel lekker op en neer.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 23:57 schreef dyna18 het volgende:
[..]
Caspervc, om nog even op jouw post terug te komen (ik had niet eerder te tijd om te reageren).
Feli dat je de 10km gered hebt. Zelf loop ik op dit moment training van 6km en die vallen me erg zwaar. Vandaar dat ik me wat zorgen maak of ik wel op tijd klaar ben om de 10km te halen. Hoe ging jouw 10km vandaag?
Vandaag ook wezen lopen, maar ik had me flink in de temperatuur vergist. Na 1km had ik het al bloedheet. Ik had mij ook veel te warm aangekleed (maar ja, ik was nog de temperaturen van vorige week gewend).
[..]
Sure, dat kunnen we zeker doen. We moeten toch 1e paasdag naar die beurs toe om ons startbewijs en goodies op te halen?
->quote:
quote:
Voor degene die het, net als ik, niks zegt/zei: uitleg Nike Freequote:Op maandag 22 maart 2010 15:19 schreef knnth het volgende:
[..]
->
[..]
Hmm, ik zit te denken om na het voorjaarsseizoen te gaan experimenteren met Nike Free ... als minimalist fascineert het me enorm.
ja, vanochtend meteen gebeld. In de folder stond dat je vanaf vandaag t/m vrijdag van 9 tot 13u kan bellen.quote:Op maandag 22 maart 2010 15:11 schreef beertenderrr het volgende:
ben je mooi klaar mee hivesje kan ze natuurlijk even bellen of mailen, misschien valt er nog wat te veranderen. Verder vraag ik me af hoe die vakken dan wel niet zijn ingedeeld. Er zijn er namelijk drie, en ik start net als knnth in de 1e dan. Mijn streeftijd was iets van 54 minuten. Verder denk ik dat die bottlenecks niet echt gaan uitmaken. Binnen 15 minuten haal je zeker al mensen in van de vorige startgroep, en zal je dit blijven doen tot aan de finish. Het circuit is gelukkig best breed en het strand ook. Het enige vervelende is eigenlijk het stuk dat je Zandvoort in gaat, tot het moment dat je het circuit weer op loopt. Daar is het vrij smal. Voor de rest denk ik wel te doen, maar toch jammer.
Ik loop ook op een (lichte) anti pronatie schoen (Asics Kayano 15) en ben na wat blessures erg huiverig om ergens anders op te lopen...quote:Op maandag 22 maart 2010 16:55 schreef knnth het volgende:
Ik proneer ook, daarom ga ik ermee bezig. Ik ga er geen duurlopen mee doen maar wel wandelingen, korte loopjes (opbouwen van 6x2' naar 3x5' oid) enzovoort. Kijken of het mijn voeten daadwerkelijk sterker maakt.
Het dubbele van antipronatieschoenen is namelijk dat het wel problemen voorkomt maar tegelijkertijd ook je spieren luier maakt.
Maargoed, eerst maar eens goed inlezen.
Hier wat meer informatie over het plassen tijdens triatlon wedstrijd:quote:Op maandag 22 maart 2010 11:51 schreef Vuurvliegje88 het volgende:
Ergens ben ik bang dat ik tussendoor opeens naar de wc zal moeten (hoe doen bijvoorbeeld marathon-lopers dat dan?) maar dat heb ik bij een training ook nooit gehad.
ik kan me nog herinneren dat er een aantal jaar bij kopspijkers een filmpje was van een marathonwedstrijd. Daarin liep een kerel in de kopgroep, maar die moest toen een grote behoefte doen, wat dus stuitte op dilemma's. Met de cameramotor achter hem zag je uiteindelijk zijn hand zijn broek in gaan en hem plotseling iets weggooien. Liep hij daar met een bruine hand verderquote:Op maandag 22 maart 2010 18:27 schreef bananablues het volgende:
[..]
Hier wat meer informatie over het plassen tijdens triatlon wedstrijd:
http://www.trigirls.nl/?p=1015
Heb er nog geen ervaring met de beschreven methodes overigens
Ik ben ook fan van op blote voeten hardlopenquote:Op maandag 22 maart 2010 18:10 schreef knnth het volgende:
Zomaar wat artikelen die ik aan het lezen was:
http://www.addleetje.be/d(...)of-gecushioned-lopen
http://www.wired.com/wiredscience/2009/07/barefoot/
http://runtodream.web-log.nl/runtodream/2007/08/de_nike_free.html en http://runtodream.web-log(...)nike_free_70_ge.html
http://www.brightguys.nl/322/blootvoets-lopen-en-nike-free/
enz enz
quote:Op maandag 22 maart 2010 21:05 schreef dyna18 het volgende:
Ik ben vandaag lopend naar mijn werk gegaan.
Normale kleren in een rugzak en lopen maar.
Helaas was dit niet echt voor herhaling vatbaar. De afstand tot mijn werk was eigenlijk veel te kort om lekker te kunnen lopen. Ook omkleden op mijn werk was niet echt fijn. Daarnaast was die rugzak best zwaar (met schoenen en alles erin). Ik had meer het idee dat ik een drillloop voor het leger aan het doen was met zo'n zware last. Wel een goede powertraining lijkt me
Op de terugweg had ik het erg zwaar. De maagband van de rugzak drukte te zwaar op mijn maag en ingewanden, waardoor lucht niet goed weg kon. Ik had daardoor bijna dat ik over mijn nek ging. Toch maar de band losgegooid en erg rustig aan gedaan.
In vervolg weer gewoon eerst naar huis en dan pas lopen.
Wel even mooi indruk op mijn collega's gemaakt
Hardlopen met een rugzak lijk me echt klote, dat gehops op je rug. Vind het al irritant als ik met mijn laptop-rugzak een sprintje moet rekken voor bus/treinquote:Op maandag 22 maart 2010 21:05 schreef dyna18 het volgende:
Ik ben vandaag lopend naar mijn werk gegaan.
Normale kleren in een rugzak en lopen maar.
Tijdens een lange duurloop moet ik vaak wel 2 maal plassen dus ik verwacht dat ik in de marathon ook wel een keertje moet. Op zich vervelend als je even moet stoppen maar het kost niet echt veel tijd.quote:Op maandag 22 maart 2010 18:27 schreef bananablues het volgende:
[..]
Hier wat meer informatie over het plassen tijdens triatlon wedstrijd:
http://www.trigirls.nl/?p=1015
Heb nog geen ervaring met de beschreven methodes overigens
Lijkt mij ook wel wat, maar 2x23km is een beetje veel op een dag. Kan wel heen met OV en terug hardlopen oid. Dat doe ik wel als ik wat meer duurvermogen heb... Skaten naar 't werk lijkt me wel wat beter te doen op dit momentquote:Op dinsdag 23 maart 2010 08:39 schreef Jojogirl het volgende:
[..]
Ik loop ook wel eens van m'n werk naar huis, maar dan zorg ik dat ik altijd zo weinig mogelijk spullen meeneem. Ik ga heen met de bus en laat dan m'n gewone kleren en schoenen een nachtje liggen op het werk, die neem ik de volgende dag weer mee naar huis. Zo hoef ik alleen m'n pasje en sleutels mee te nemen tijdens het hardlopen. Ook hier is de afstand eigenlijk te kort, maar ik loop dan gewoon om, wat ook een mooiere route is dan rechtstreeks.
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 14:55 schreef computergirl het volgende:
dat is specifiek voor astmapatienten volgens mij, daar werkt de boel wat anders dan bij gezonde mensen. Tegen verkrampen van de luchtwegen misschien?
Google eens zou ik zeggen (![]()
)
wat heb je in die 4 weken pauze gedaan om de oorzaak van je klachten weg te nemen? Heb je fysio gehad?quote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:35 schreef Quito1 het volgende:
Nu,na een blessure van bijna 4 weken geleden, ben ik dit weekend weer begonnen maar heb nu last van mijn knie. Alle symptomen van een lopersknie...... K#T!!!
Inderdaag de klassieke fout. Ik liep tot de kerst max. 10km, heb er altijd erg voor gewaakt dat ik in de loop naar de marathon geen overbelasting kreeg. Goedgegaan tot nu....quote:Op woensdag 24 maart 2010 18:40 schreef bananablues het volgende:
de klassieke fout na blessures...
Als je normaal met rustige opbouw een blessure krijgt, dan moet je na er 4 weken uit te zijn toch nog rustiger beginnen...
Iig goed dat je je doel bij hebt gesteld, beter je eerste marathon gewoon uitlopen zonder verdere blessures, dan kan je daarna altijd verbeteren toch?
9 graden is perfect...alleen dan wel met een zonnetje erbij! En wind vanuit het noorden...quote:Op woensdag 24 maart 2010 23:26 schreef beertenderrr het volgende:
zondag 9 graden + regen + vloed voorspeld. Misschien dan een goedmakertje van de natuur wegens het aflassen van de halve van egmond?
Je kunt eens hier kijken en lezen. Dat heeft mij in ieder geval goed geholpen. En touwtje springen lijkt me altijd een goed ideequote:Op donderdag 25 maart 2010 15:11 schreef drunk_on_shadows het volgende:
[knip]
... maar ik vraag me af hoe ik het beste verder kan.
Ook ga ik soms springtouwen als ik al heb gelopen, maar me niet moe voel. Kan dit kwaad? of is het juist goed?
Geen enkele afstand is een peulenschilletje als je voluit gaat. Ga maar eens een kilometer knallen, dan ben je ook op. Je kan alleen bij niet-hardlopers beter opscheppen als je een (langzame) halve marathon hebt gelopen dan een (snelle) 5km.quote:Op donderdag 25 maart 2010 14:07 schreef Woodpecker het volgende:
Ik ben eindelijk eens toe cq. ik vind mezelf eindelijk eens goed genoeg om eens een evenement mee te maken. Nu kan ik mezelf dus nog als late inschrijver opgeven voor de Utrecht Marathon. Ik loop momenteel 10 KM in een uur, en ik heb al diverse keren de 21 KM gelopen in twee en een half uur. Niet de snelste uit het pack, maar voor mijn doen toch een hele prestatie (ben pas een jaar geleden begonnen met hardlopen). Welke afstand zal ik doen? 10 KM lijkt mij nu een peuleschilletje, maar met mijn tijd op de 21 KM ben ik bang dat ik als laatste over de finish hobbel. Wat te doen???
Aanvulling: Toch maar ingeschreven voor de 21.1 KM. Ben benieuwd!
Ik wil niemand tekort doen/voor het hoofd stoten door de 10KM als een 'peulenschilletje' af te doen, hoor.quote:Op donderdag 25 maart 2010 16:17 schreef bananablues het volgende:
[..]
Geen enkele afstand is een peulenschilletje als je voluit gaat. Ga maar eens een kilometer knallen, dan ben je ook op. Je kan alleen bij niet-hardlopers beter opscheppen als je een (langzame) halve marathon hebt gelopen dan een (snelle) 5km.
heb je zelf al eens gegoogled? op 'run sleeping foot' bijvoorbeeld.....quote:Op zaterdag 27 maart 2010 15:11 schreef dyna18 het volgende:
Wel kreeg ik weer halverwege last van een slapende voet.
En ook dit keer zaten de veters niet te strak.
Iemand hier die daar ook ervaring mee heeft of weet wat het kan zijn?
nou, ik ben beniwued naar mijn tijd. Ben bang doordat ik in het verkeerde vak sta alleen maar opgehouden wordt. Maja zie welquote:
volgende keer een streeftijd van 30 minuten doorgeven danquote:
komt helemaal goedquote:De weersverwachting voor zondag 28 maart in Zandvoort: ideaal hardloopweer
Perioden met zon en overwegend droog. Matige, aan zee vrij krachtige zuidwesten wind. Max. temperatuur 10°C.
Succes vandaag. Het ziet er qua weer goed uit!quote:Op zaterdag 27 maart 2010 15:39 schreef beertenderrr het volgende:
De streettijden tot nu toe, nog iemand vergeten?
Runner's World Zandvoort Circuit Run, 3e editie, 28 maart 2010
[ afbeelding ]
Beertenderrr: 53:30 (12km)
Knnth: 57:00 (12km)
The_Hives: 1:00:00 (12km)
ForrestX: 1:10:00 (12km)
Caspervc: 1:15:00 (12km)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |