Ik begin wel:
ik ben een hobby-hardloper, dat betekent dat ik er totaal niet serieus mee bezig ben, geen schema's volg, geen richttijden heb enz. Ik ga gewoon als ik zin heb en dan ga ik ook precies zo lang en zo snel als ik wil. Da's leuk en aardig, maar daar word je dus niet sneller van, en dat vind ik wel eens vervelend. Ik kan wel lange tijd aan een stuk bezig blijven zonder wandelen, maar dan gaat het dus wel tergend langzaam. Geen snelheid. Om die te ontwikkelen zul je toch intervaltrainingen enzo moeten doen of op zijn minst een schema volgen, iets waar ik totaal geen zin in heb
Ik heb het heel grote geluk dat je hier in de omgeving veel bossen en heuvels hebt en ook nog een Ooijpolder (waar ik zelf nooit ga hardlopen, want ik hou meer van bossen en heuvels). Tien minuutjes hardlopen en ik ben in het bos. Ideaal!
Nu jullie
En nou rust ik al 8 jaar uit.
quote:Is juist wel lekker, in de regen rennen
Op zaterdag 25 januari 2003 16:30 schreef Fogerty het volgende:
[topickickje]Het regent
quote:Zeker, maar dan prefereer ik toch de frisse zomerbuitjes boven de kou en wind van vandaag. Morgen maar.
Op zaterdag 25 januari 2003 17:01 schreef mitt het volgende:
Is juist wel lekker, in de regen rennen
quote:Nou ja, het mag.
Op zondag 26 januari 2003 01:21 schreef Bazyx het volgende:
Hoi.
Ik ga 26 april mee doen met de Batavierenrace. Ik schaar mezelf dus graag onder de gelegenheidsamateurhardlopers. Het gaat om een etappe van 7,6 kilometer en ik heb een hekel aan hardlopen. Mijn vraag is: moet ik trainen en zo ja hoe vaak en hoe lang?
7,6 moet je ongetraind ook wel kunnen voltooien. Maar als je teamgenoten ook nog voor de tijd willen gaan is trainen wellicht toch wel een goed idee.
Redenen om wel te trainen:
- omdat je het leuk vindt
- omdat je een enigszins snelle tijd wilt
- om alvast zeker te weten dat je echt niet dood neervalt als je zo'n afstand loopt
Ik zou dan 2 a 3 keer in de week gaan en niet later dan begin maart beginnen. Er zijn sites met trainingsschema's voor beginners, maar je kunt ook gewoon lekker het bos ingaan zonder te letten op de tijd/afstand, dan blijft het tenminste ook nog een beetje leuk.
O ja: als je hardlopen niet leuk vindt doe je gewoon wat anders, bij ons in het team zaten zwemmers en schaatsers die nooit hardliepen, maar toch oneindig veel sneller waren dan wij
Maar goed, ik wed dat minstens driekwart van de Bata-deelnemers totaal niet traint. Dus maak je niet druk In welke ploeg zit je (nacht, ochtend of middag)?
Ik baal, want ik had besloten op mijn andere paar schoenen te gaan lopen omdat ik bij mijn lievelingspaar altijd pijn en blaren krijg op steeds dezelfde plek (je vraagt je af: waarom zijn het dan je lievelingsschoenen, maar zolang ik minder dan een halfuur ga lopen ze fantastisch alleen als ik langer ga gaat het mis). Op het andere paar ging het afgelopen week aardig, maar toen ging ik steeds vlug een klein halfuurtje na het werk. Vandaag is het
zondag bosdag
en dus ging ik langer. En jawel hoor: OOK met dit paar schoenen pijn en een gigantische blaar op weer die plek. En het is nog veel erger dan bij mijn lievelingspaar, ik heb verdorie de laatste tien minuten naar huis moeten wandelen
Ik ga deze week maar eens naar de Runnersworld voor een nieuw paar, die oude hebben hun geld inmiddels wel opgebracht na een stuk of vier Bata's, drie zevenheuvelenlopen, een vierdaagse en de trainingen daarvoor En dat andere paar (ooit gratis gekregen als dank voor helpen bij een loopevenement) blijkt waardeloos. Tijd voor iets fatsoenlijks!
Nooit noemenswaardig hardgelopen in mijn leven, maar die korte tijd dat ik het rond mijn 18e deed, voelde dat erg goed (na de eerste weken doorbijten ). Vorig jaar augustus heb ik de draad weer opgepakt; bij een goede winkel een paar goede schoenen laten aanmeten en een paar weken later een hartslagmeter aangeschaft.
De eerste week geloof je er nauwelijks in dat een half uur aan een stuk lopen gaat lukken . Maar na drie weken lukte dat. De vierde week lukte een uur. Na een week of zes de eerste 10KM recreatieloop gedaan. Over de tijd zullen we het maar niet hebben
.
Daarna kreeg ik de smaak echt te pakken. De schema's kwamen uit te kast. Ben gaan trainen voor de Zevenheuvelen, daarna de Montferland gedaan. En nu aan het trainen voor de City-Pier-City (de halve). In aanloop daarnaar vandaag de Dobbeloop gedaan bij Nootdorp (15KM).
Het leuke is dat het trainen (probeer 4x in de week, valt er in de drukte wel eens eentje af) zich nu ook begint te vertalen in tijden. Niet dat die tijden erg noemenswaardig zijn (op cosmische schaal ), maar ik ben trots op de 1:27 die ik vandaag gelopen heb. De vorige 15KM was dat nog 1:33 (dat was wel met heuvels).
Lopen heeft best e.e.a. veranderd in mijn leven. Ik ben 5 kilo kwijt (zonder minder te gaan eten, let wel iets beter op wat ik eet). Voel me veel fitter dan ooit tevoren. En ik word gek als ik een paar dagen achter elkaar niet toe kom aan lopen (ga weer of geen weer, behalve als het glad is buiten zoals een paar weken terug een keer).
Kortom: lopen rules
En je was verdorie nog bijna net zo langzaam als ik Maar wel heerlijk relaxed gelopen, en het is zo'n mooi parcours he
Het was inderdaad heerlijk. Het was mijn eerste 15KM, en ik had moeite met indelen. Hoe hard kun je gaan en toch de eindstreep halen? Ik had de laatste 2KM nog wel over (liep ook lekker heuvel af), maar dan kun je weinig tijd meer terugwinnen.
Ontmoedigend waren wel de twee ambulances bij de 14KM, waarvan later bleek dat Jan Lieverse daar ter plaatse was overleden .
Lopen werkt idd heel erg prettig. Je krijgt er een veel betere conditie door, en dat merk je altijd. En het is heel fijn om je af en toe es helemaal leeg te lopen.
Veel succes iig. Welke tijd verwacht je te gaan halen?
Oke ff over mezelf dan.
Ik wil het hardlopen ook weer gaan oppakken. Niet dat ik ooit fanatiek heb hardgelopen ofzow hoor.
De reden dat ik het wil gaan doen is omdat ik eigenlijk dit jaar mijn eerste wedstrijd wil kickboksen maar dan nog minimaal 10 a 15 kilo kwijt moet. 1 van de manieren om dit te bereiken is dus door te gaan hardlopen. 2de manier is om mijn eetpatronen te gaan veranderen.
2 is niet zo heel ingewikkeld omdat ik toch graag lekker eet en hier moet het 1 en ander op aan te passen zijn.
Voor het hardlopen heb ik in de herfst een paar nieuwe schoenen laten aanmeten van het merk Brook of Brooks....zoiets iig.
Verder wil ik binnenkort een hartslagmeter gaan kopen met een stopwatch functie (iemand tips???)
Zijn er ook sites bekend waar je schema's kunt krijgen waar je de conditieverbetering goed mee in kaart kan brengen? lijkt me wel fijn.
zo dat was ff over mij dus
quote:Ik heb vorig jaar ook voor het eerst aan een "wedstrijd" meegedaan.
Op dinsdag 28 januari 2003 22:34 schreef SurfDude het volgende:
Ik verwacht zo op de 1 uur en 40 minuten uit te komen. Niet echt snel, zeker als je bedenkt dat het record op 58 minuten en nog iets staat. Aan de andere kant, ik ben een echte amateur; kloop zo'n 1 a 2 keer per week en dit wordt mijn eerste "wedstrijd". Lijkt me wel leuk om een keertje mee te maken.
Daarna ben ik twee maanden gestopt met lopen i.v.m. wat pijntjes in m'n knieen, maar ben naar een specialist geweest, heb goeie schoenen gekocht en ben nu weer een paar weken bezig, en het gaat erg lekker.
Ik dacht dat m'n conditie helemaal weg zou zijn maar dat viel nog mee, gelukkig.
quote:Ik heb zelf een hartslagmeter (alleen hartslag, en maximum minimun, verder niks), maar deze gebruik ik eigenlijk alleen voor het mountainbiken. Voor het hardlopen vind ik het niet echt nodig, ik weet zo ook wel hoe hard ik ongeveer moet lopen en zo, maar als je net begint is het wel handig om te hebben denk ik.
Op woensdag 29 januari 2003 11:30 schreef HAKA het volgende:
Verder wil ik binnenkort een hartslagmeter gaan kopen met een stopwatch functie (iemand tips???)
Zijn er ook sites bekend waar je schema's kunt krijgen waar je de conditieverbetering goed mee in kaart kan brengen? lijkt me wel fijn.
Ideale site over hardlopen, met trainingsschema's, tips, enz., enz. is runnersweb.nl. Op atletiek.pagina.nl staan nog wel meer sites genoemd.
quote:Ik loop zelf altijd (ook met dit weer) gewoon met korte broek en een T-shirt, maar om de een of andere reden zie ik andere mensen altijd met lange broek en lange mouwen lopen.
Op donderdag 30 januari 2003 15:57 schreef Radiohoofdje het volgende:
Brrr... ik vind het vandaag veel te koud om te gaan lopen. Had me voorgenomen om telkens 2 dagen te lopen.. en dan weer 1 dag niet te gaan maar vandaag is het koud.
Heb geen kleding voor dit weer
Maar er is wel speciale kleding die je warm houd. Ik weet niet precies wat het is want ik gebruik het zelf niet. Maar als je het zoals nu echt te koud vind kun je dit misschien eens overwegen?
quote:Ik heb zelf een Polar S210 gekocht. Niet echt goedkoop (¤180 ofzo). Maar de motivatie is vooral het feit dat ik er 5 schema's in op kan slaan en ik er intervaltrainingen mee kan lopen (die worden dan automatisch getimed enzo). Verder kun je er rondetijden mee opslaan, wat ik erg handig vind. Op de website van Polar vind je een overzicht van wat er zoal is. Er zijn ook andere leveranciers, zoals Nike, maar daar heb ik me nooit in verdiept.
Op woensdag 29 januari 2003 11:30 schreef HAKA het volgende:
Verder wil ik binnenkort een hartslagmeter gaan kopen met een stopwatch functie (iemand tips???)
quote:Wedstrijdlopers lopen in de winter ook met korte broek en soms zelfs gewoon een singlet. Zelfs de Keniaantjes die in december de Montferlandrun liepen (-4 graden en windkracht 4!) hadden korte broek en shirt met korte mouwen aan... Bij een wedstrijd loop je jezelf dan ook vaak wel warm.
Op vrijdag 31 januari 2003 04:51 schreef SurfDude het volgende:
Ik loop zelf altijd (ook met dit weer) gewoon met korte broek en een T-shirt, maar om de een of andere reden zie ik andere mensen altijd met lange broek en lange mouwen lopen.Kan iemand dit verklaren?
Ik loop zelf lekker in het lang in de winter. Afhankelijk van de temperatuur trek ik twee of meer lagen aan. De eerste laag op mijn bovenlichaam is altijd een termisch hemd van Odlo. Dit houdt geen vocht vast, maar geeft dit door aan de volgende laag. Als het boven nul is, draag ik er een ademend loopshirt met lange mouwen en nek met rits over aan (in het donker nog een reflecterende singlet erover). Als het echt koud is, draag ik als tussenlaag een singlet.
Echt van belang is het dragen van een niet-katoenen shirt, zeker als je zoals ik nogal zweet . Katoen houdt vocht vast en doet je stevig afkoelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |