SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Cijfer: 5,5
The Girl in Lovers Lane
Erg vermoeiende film over twee jongens (de een is weggelopen van zijn ouders, de ander struint al jaren rond door Amerika), die allerlei gebeurtenissen meemaken in een nietszeggende plaats. De film stamt uit 1959, dus je kunt wat suffigheden verwachten! Bij Imdb staat overigens bij de plot keywords 'homoeroticism'. Dat klopt ook zowaar: de hoofdrolspelers zijn aanhankelijk ten opzichte van elkaar en het einde zegt ook meer dan genoeg. Cijfer: 3
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
quote:Op maandag 12 mei 2008 10:16 schreef Falco het volgende:
Alien 3
Deze Alien-film is ten opzichte van zijn voorgangers vrij standaard. Best jammer.Ik kan er niet over uit hoe onderschat ik deze film vind. Natuurlijk staat hij in schril contrast met de eerdere twee delen, maar ik heb me altijd prima vermaakt met deel 3.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Cijfer: 5,5
Horton Hears a Who!
De eerste lange animatiefilm van Fox die ik écht de moeite waard vind. Dr. Seuss mag tevreden zijn. De humor is slechts heel af en toe geforceerd (in tegenstelling tot eerdere Fox films en bv. Dreamworks films). Aanrader.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Where facts are few, experts are many.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. 8.5
Street Kings (David Ayer, 2008)
Tom Ludlow is een politieagent die het niet zo nauw neemt met de wet en altijd volgens zijn eigen regeltjes opereert. Totdat hij op een dag wakker wordt geschud en beseft dat hij de tactieken die hem zo effectief maakten links zal moeten laten liggen. Street Kings laat zich nog het best omschrijven als een zeer middelmatige aflevering van The Shield, werkelijk de gehele film lijkt van de serie afgekeken en zelfs een van de acteurs doet mee in de film. Al is Forest Whitaker in The Shield vele malen beter dan in Steet Kings, dit leek even een tussendoortje voor hem. De aktie in de film is aardig (en hard), het acteerwerk is matig en het plot kan ermee door. 6.3
Ik heb Diaz altijd wel leuk gevonden en toen ze begon mee te doen in films zoals Being John Malkovich, Any Given Sunday en Gangs of New York dacht ik even dat ze gelanceerd was als ... laat ik het niet-oppervlakkige actrice noemen. Helaas vindt ze het blijkbaar nodig om ook in flutfilms te blijven meedoen, waardoor haar carriere al over het hoogtepunt heen lijkt.quote:Op maandag 12 mei 2008 01:27 schreef RuneRose het volgende:
Maar dat maakt Cameron niet een minder lekker 'ding'. Hoogstens een mindere romcom.
Béter?quote:Op maandag 12 mei 2008 10:16 schreef Falco het volgende:
Tropa de elite
Verder is het verhaal wat loszanderig en warrig, maar wel beter dan het vergelijkbare Cidade de Deus. Cijfer: 6
Licht toe?quote:Op dinsdag 13 mei 2008 17:31 schreef Mainport het volgende:
Ik vind Bring it on minder pijnlijk dan The Savages.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.cijfer 7.5 / imdb 6.2Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
Las er laatst ook wat over in de Filmvalley, daar waren ze juist enkel positief over de rol van Christopher Walken. Denk dat ik deze ook maar aan me voorbij laat gaan, ondanks dat ik af en toe best graag zo'n domme film mag zien.quote:Op woensdag 14 mei 2008 08:02 schreef RuneRose het volgende:
Balls of Fury Goed. Een film over ping pong. Ook niet echt. Maar goed. Met Christopher Walken in een slechte bijrol. En de geflopte broer van Jack Black in de hoofdrol. Normaal gesproken ben ik wel een liefhebber van dit soort ongein. Maar dit ging zelfs mij te ver. Wat een rommel zeg. Een musical element had de film veel goed gedaan.
Op die manier. The Savages was juist grappig om wat jij dan kleinburgerlijkheid en prutslevens noemt. Aardige rollen van Linney en Seymour Hoffman.quote:Op dinsdag 13 mei 2008 19:15 schreef Mainport het volgende:
Blijkt uit het feit dat ik de een af heb kunnen kijken en de ander niet.Ik kreeg van The Savages ontzettende hoofdpijn van die pijnlijke, pijnlijke kleinburgelijkheid en prutslevens van iedereen.
Ben benieuwd naar deze film. Vanavond maar eens kijken.quote:Op dinsdag 13 mei 2008 15:41 schreef Thy... het volgende:
21
Losjes gebaseerd op het boek Bringing down the house welke gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het gaat over een aantal top of the class MIT studenten, welke door een professor in het geheim worden getraind voor het tellen van kaarten bij Blackjack om vervolgens hiermee elk weekend goud geld binnen te halen in Vegas.
Een vermakelijke film, niks meer, niks minder. Het verhaal loopt lekker, het acteerwerk is goed en de muziek past goed bij de beelden. Helaas zit er een net wat te dik Hollywood sausje over het verhaal.
IMDB: 7.0
Mijn cijfer: 7+
Moest je niet huilen? Die ene scene waar ze op de trap zit, krijg je mij altijd mee.... Een van mijn favoriete films dezequote:Op dinsdag 13 mei 2008 23:48 schreef Lambiekje het volgende:
My Girl (1991)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beoordeling: 7,5/10
[ Bericht 11% gewijzigd door Mr.Noodle op 14-05-2008 13:57:38 ]How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
Uhhh moest wel traantje wegpinken.quote:Op woensdag 14 mei 2008 13:09 schreef Kinga het volgende:
[..]
Moest je niet huilen? Die ene scene waar ze op de trap zit, krijg je mij altijd mee.... Een van mijn favoriete films deze
Beetje offtopic, maar die poster is echt afschuwelijk slecht geshoptquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verder vond ik het einde ook tegenvallen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Toch was de film erg vermakelijk en derhalve een 7/10.2000 light years from home
Het is toch de originele filmposter..quote:Op woensdag 14 mei 2008 23:26 schreef Merkie het volgende:
[..]
Beetje offtopic, maar die poster is echt afschuwelijk slecht geshopt! Dat hoofd
.
Ik vond hem ook wel leukquote:Op donderdag 15 mei 2008 00:07 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Het is toch de originele filmposter..
Maar de film vond ik niet slecht, iig niet zoals ze dat op rottentomatoes.com vonden..
Gezien dat die camps nog steeds bestaan ... Echt als je ziet wanneer je kind voldoet. Zó fout.quote:Op donderdag 15 mei 2008 05:00 schreef Mr.Noodle het volgende:
Boot Camp
[..]
Voor Amerikanen zal het wel een Cult-film voor ze worden, voor mij was het gewoon een flick voor de avond. Next..
Mijn Score: 6,5/10
Ik vond het geen kutfilm. Er zaten best wat goede momenten in, en de film is best aardig gemaakt. Dat kan je ook zien als je de film niks vindt. Dat ik het verhaal vreselijk voorspelbaar, cliche en slecht opgebouwd vol lompe plottwists vind, wil nog niet zeggen dat het ook meteen een totale ramp is. 6 is voor mij matig, maar nog net niet onvoldoende.quote:Op donderdag 15 mei 2008 20:05 schreef Mainport het volgende:
Wat ben je toch weer coulant met cijfers, JelleS. Een zes betekent drie uit vijf, wat in normale kringen een goede film betekent. Als het echt je ding niet iets moet je het gewoon een keiharde vier geven.
Het geeft dus wel aan dat je een verfijnder systeem hebt voor slechte films dan voor goede films. Meer gradaties voor slecht dan voor goed. Mainport heeft dus gelijkquote:Op donderdag 15 mei 2008 21:57 schreef JelleS het volgende:
[..]
Ik vond het geen kutfilm. Er zaten best wat goede momenten in, en de film is best aardig gemaakt. Dat kan je ook zien als je de film niks vindt. Dat ik het verhaal vreselijk voorspelbaar, cliche en slecht opgebouwd vol lompe plottwists vind, wil nog niet zeggen dat het ook meteen een totale ramp is. 6 is voor mij matig, maar nog net niet onvoldoende.
Nee. Mainport heeft sowieso nooit gelijk. En matig is niet hetzelfde als slecht.quote:Op donderdag 15 mei 2008 22:20 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Het geeft dus wel aan dat je een verfijnder systeem hebt voor slechte films dan voor goede films. Meer gradaties voor slecht dan voor goed. Mainport heeft dus gelijk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.cijfer 7.5 / imdb 6.5Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
Wat zit je allemaal te blaten? Over welke film gaat dit?quote:Op vrijdag 16 mei 2008 14:23 schreef Mainport het volgende:
Als je naar een film gaat kijken, wat zoek je dan? Toen recensent Kevin Toma tussen neus en lippen door vertelde dat 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile een depressieve ervaring zou worden, ging er een huivering door de zaal heen. Het is duidelijk dat zij die zuchtten het filmhuis niet bezoeken vanwege de kunstzinnige uitdaging, maar voor een avondje plat vermaak. Nu is dat er inderdaad vaak te vinden, want film is in hoofdzaak om te amuseren, en er moet zeker plaats voor zijn, maar om te stellen dat bij voorkeur de Juno's en Little Miss Sunshines in het programma opgenomen moeten worden, is mij te gortig. In de klassieke tegenstelling tragedie-komedie kregen beide een plaats, en toch vind ik dat de tragedie meer waard is. Door zoiets te beweren begeef je je op glad ijs, want de ene vorm boven de ander zetten is geen kwestie van exacte wetenschap, sommigen zullen het met je eens zijn, anderen niet. Het is als de literatuurlijst in de eindexamenklas, daar wordt de zware letterlijk boven de luchtige lectuur gezet, je wordt gepusht moeilijke boeken te lezen, hetgeen geheel terecht lijkt, doch als je de lijn doortrekt naar de echte wereld je op wonderlijke taferelen stuit. Je mag het tweede pianoconcert van Prokofiev niet als betere kunst ervaren dan de colablikjesmuziek van bedenkelijke sujetten die over het schoolplein dwalen, want dan word je de strot afgesneden door de cultuurrelativisten van de Volkskrant. Zelfs de eerst zo ingepeperde goede smaak op het gebied van literatuur wordt tenietgedaan wanneer je een willekeurige boekhandel binnenloopt en de tijdschriften het gewonnen ziet hebben van het boek, je Willem Frederik Hermans met een lampje moet zoeken en je het niet eens hoeft te proberen naar Simon Vestdijk te vragen. Terwijl je je voor allerlei kleurige chicklit niet hoeft te schamen, heeft menig lezer zijn wenkbrauwen opgetrokken bij het lezen van al die rare namen in de voorgaande zin, laat staan Prokofiev.
Smaken verschillen toch? Juist, en daarom is al het voorgaande slechts mijn mening, die je niet hoeft te lezen - (lekker zeg, om ze met hun eigen stok te slaan), en je vooral moet doen waar je zelf zin in hebt. Ik heb ook een hekel aan Vestdijk, doch vind ik wel dat je eerst iets moet lezen of kijken voordat je een mening kunt vormen. En Gouden Palm-winnaars moeten in het filmhuis vertoont blijven worden!
Nee, die film is toch wel weer een jaar oud ofzo? Ik was er alleen niet eerder opgekomen om em te kijken..quote:
Over 4 luni, 3 saptamâni si 2 zilequote:Op vrijdag 16 mei 2008 15:19 schreef Lonewolf2003 het volgende:
[..]
Wat zit je allemaal te blaten? Over welke film gaat dit?
Godver, wat een teringgezeik. Door figuren zoals jij zou ik m'n Hermans Boeken door de kamer willen gooien, alle pagin's losrukken en bij m'n cd's van Prokofiev in de magnetron willen duwen, terwijl ik me aftrek op die ene halfnaakte foto van een vrouw in de Men's Health. Aaaaaaaaaaaaah, misschien is dat laatste nog niet eens zo een gek idee.quote:Op vrijdag 16 mei 2008 14:23 schreef Mainport het volgende:
Als je naar een film gaat kijken, wat zoek je dan? Toen recensent Kevin Toma tussen neus en lippen door vertelde dat 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile een depressieve ervaring zou worden, ging er een huivering door de zaal heen. Het is duidelijk dat zij die zuchtten het filmhuis niet bezoeken vanwege de kunstzinnige uitdaging, maar voor een avondje plat vermaak. Nu is dat er inderdaad vaak te vinden, want film is in hoofdzaak om te amuseren, en er moet zeker plaats voor zijn, maar om te stellen dat bij voorkeur de Juno's en Little Miss Sunshines in het programma opgenomen moeten worden, is mij te gortig. In de klassieke tegenstelling tragedie-komedie kregen beide een plaats, en toch vind ik dat de tragedie meer waard is. Door zoiets te beweren begeef je je op glad ijs, want de ene vorm boven de ander zetten is geen kwestie van exacte wetenschap, sommigen zullen het met je eens zijn, anderen niet. Het is als de literatuurlijst in de eindexamenklas, daar wordt de zware letterlijk boven de luchtige lectuur gezet, je wordt gepusht moeilijke boeken te lezen, hetgeen geheel terecht lijkt, doch als je de lijn doortrekt naar de echte wereld je op wonderlijke taferelen stuit. Je mag het tweede pianoconcert van Prokofiev niet als betere kunst ervaren dan de colablikjesmuziek van bedenkelijke sujetten die over het schoolplein dwalen, want dan word je de strot afgesneden door de cultuurrelativisten van de Volkskrant. Zelfs de eerst zo ingepeperde goede smaak op het gebied van literatuur wordt tenietgedaan wanneer je een willekeurige boekhandel binnenloopt en de tijdschriften het gewonnen ziet hebben van het boek, je Willem Frederik Hermans met een lampje moet zoeken en je het niet eens hoeft te proberen naar Simon Vestdijk te vragen. Terwijl je je voor allerlei kleurige chicklit niet hoeft te schamen, heeft menig lezer zijn wenkbrauwen opgetrokken bij het lezen van al die rare namen in de voorgaande zin, laat staan Prokofiev.
Smaken verschillen toch? Juist, en daarom is al het voorgaande slechts mijn mening, die je niet hoeft te lezen - (lekker zeg, om ze met hun eigen stok te slaan), en je vooral moet doen waar je zelf zin in hebt. Ik heb ook een hekel aan Vestdijk, doch vind ik wel dat je eerst iets moet lezen of kijken voordat je een mening kunt vormen. En Gouden Palm-winnaars moeten in het filmhuis vertoont blijven worden!
Hahaquote:Bah, nu moet ik weer een film gaan kijken om te kunnen reageren op Mainport, de Lambiekje van FTR die op een paar debiele fouten na wel Nederlands schrijven kan.
Niemand doet dat.quote:Op vrijdag 16 mei 2008 16:34 schreef trebremmit het volgende:
[..]
Haha
Zo'n raar betoog is het toch niet van Mainport, ik snap alleen de aanleiding en het doel niet helemaal.
Waar heb je het over? Als je vindt dat artistieke uitingen in films ondergewaardeerd worden en je het vervelend vindt dat een verfijnde smaak als negatief ervaren wordt mag je dat ook in één zin zeggen hoor.quote:Op vrijdag 16 mei 2008 14:23 schreef Mainport het volgende:
Als je naar een film gaat kijken, wat zoek je dan? Toen recensent Kevin Toma tussen neus en lippen door vertelde dat 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile een depressieve ervaring zou worden, ging er een huivering door de zaal heen. Het is duidelijk dat zij die zuchtten het filmhuis niet bezoeken vanwege de kunstzinnige uitdaging, maar voor een avondje plat vermaak. Nu is dat er inderdaad vaak te vinden, want film is in hoofdzaak om te amuseren, en er moet zeker plaats voor zijn, maar om te stellen dat bij voorkeur de Juno's en Little Miss Sunshines in het programma opgenomen moeten worden, is mij te gortig. In de klassieke tegenstelling tragedie-komedie kregen beide een plaats, en toch vind ik dat de tragedie meer waard is. Door zoiets te beweren begeef je je op glad ijs, want de ene vorm boven de ander zetten is geen kwestie van exacte wetenschap, sommigen zullen het met je eens zijn, anderen niet. Het is als de literatuurlijst in de eindexamenklas, daar wordt de zware letterlijk boven de luchtige lectuur gezet, je wordt gepusht moeilijke boeken te lezen, hetgeen geheel terecht lijkt, doch als je de lijn doortrekt naar de echte wereld je op wonderlijke taferelen stuit. Je mag het tweede pianoconcert van Prokofiev niet als betere kunst ervaren dan de colablikjesmuziek van bedenkelijke sujetten die over het schoolplein dwalen, want dan word je de strot afgesneden door de cultuurrelativisten van de Volkskrant. Zelfs de eerst zo ingepeperde goede smaak op het gebied van literatuur wordt tenietgedaan wanneer je een willekeurige boekhandel binnenloopt en de tijdschriften het gewonnen ziet hebben van het boek, je Willem Frederik Hermans met een lampje moet zoeken en je het niet eens hoeft te proberen naar Simon Vestdijk te vragen. Terwijl je je voor allerlei kleurige chicklit niet hoeft te schamen, heeft menig lezer zijn wenkbrauwen opgetrokken bij het lezen van al die rare namen in de voorgaande zin, laat staan Prokofiev.
Smaken verschillen toch? Juist, en daarom is al het voorgaande slechts mijn mening, die je niet hoeft te lezen - (lekker zeg, om ze met hun eigen stok te slaan), en je vooral moet doen waar je zelf zin in hebt. Ik heb ook een hekel aan Vestdijk, doch vind ik wel dat je eerst iets moet lezen of kijken voordat je een mening kunt vormen. En Gouden Palm-winnaars moeten in het filmhuis vertoont blijven worden!
Geïnteresseerd in dat genre.quote:Op vrijdag 16 mei 2008 18:06 schreef Atreidez het volgende:
Henry: Portrait of a Serial Killer
Ik dacht eigenlijk een redelijk recente film aan te zetten, aangezien iemand m via payperview had gezien en mij zo op deze film wees. Het bleek een licht storende 4:3 vertoning, maar uiteindelijk deed dat aan het geheel niet echt veel af. De film doet soms als een documentaire aan wat volgens mij voornl. komt doordat alleen de hoofdpersoon, Henry dus (over wie de dader is laat de titel al niet veel ruimte), en de mensen waar hij mee omgaat in beeld worden gebracht. Niet echt een schokkende film, behalve het feit dat het gebaseerd is op ware gebeurtenissen.
[ afbeelding ]
Michael Rooker was wel goed gecast. Wat een creep kan dat zijn zeg.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.cijfer 6.5 / imdb 7.2
[ Bericht 0% gewijzigd door Lambiekje op 17-05-2008 11:51:13 ]Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
Gast, ga toch lekker pretentieus en obscuur lopen doen, sommige mensen willen gewoon vermaakt worden en hebben geen zin in ellende, hoe mooi een film dan ook is.quote:Op vrijdag 16 mei 2008 14:23 schreef Mainport het volgende:
blaat
quote:Op zaterdag 17 mei 2008 10:26 schreef Lambiekje het volgende:
Het wordt een heuze mond op mond reclame
quote:Op zaterdag 17 mei 2008 11:29 schreef Gorro het volgende:
20-2-2008
Le scaphandre et le papillon (The Diving Bell and the Butterfly) (Julian Schnabel, 2007)
Prachtige vertaling van een boek naar het witte doek. Met innovatief camerawerk krijgen we een blik in de levenswereld van de totaal verlamde Jean-Dominique Bauby. Samen met de cynische voice-over krijgen we een indruk van de gevechten die hij moet leveren tegen de nieuwe situatie. Via flashbacks die dankzij de voortreffelijke editing mooi geïntegreerde zijn in het geheel krijgen we meer informatie over hem. ****½
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
ach ja beetje maffe zin .. maar je zal het wel zien wat ik bedoelquote:Op zaterdag 17 mei 2008 11:20 schreef Morrigun99 het volgende:
[..]
![]()
Ben benieuwd naar die film. Ik ga morgen.
Het ging er mij meer om dat het "mond tot mond" reclame is. En niet "mond op mond".quote:Op zaterdag 17 mei 2008 12:50 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
ach ja beetje maffe zin .. maar je zal het wel zien wat ik bedoel
mmm misschien wat te veel "over de rooie" gekeken vroegerquote:Op zaterdag 17 mei 2008 13:22 schreef Morrigun99 het volgende:
[..]
Het ging er mij meer om dat het "mond tot mond" reclame is. En niet "mond op mond".
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |