abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_175815448
SAN MARINO

Waar kennen we de San Marinezen van?

Als een mini-landje in ItaliŽ natuurlijk. Verder als het land waar het Nederlands Elftal zijn grootste zege ooit tegen boekte (11-0), als oudste republiek ter wereld, van de ligging in de Apennijnen, van de zeldzame euromunten, Davide Gualtieri (maker van het snelste doelpunt ooit in een WK-kwalificatiewedstrijd, tegen Engeland, uitslag 1-7) en natuurlijk van Valentina Monetta.Hoe doen ze het op het ESF?

San Marino is een piepklein landje, dat alles aangrijpt voor naamsbekendheid in de rest van de wereld. Het duurde toch nog tot 2008 voordat het ESF daar ook deel van ging uitmaken. Het probleem was vooral financieel voor de nationale omroep. Na 2008 zou San Marino dan ook weer twee jaar ontbreken. Sinds 2011 waren ze er echter altijd bij

En hoe gaan we nu eens op politiek correcte wijze zeggen hoe het door de jaren heen gaat... Laten we stellen dat ze zeker hun best doen. En het is ook zo dat er een land mee moet doen dat andere landen er beter uit laat springen en dat bijna elk jaar uitgelachen kan worden. In de finale is dat het Verenigd Koninkrijk. In de semi’s neemt San Marino deze rol met verve op zich. Want zo reŽel moeten we wel zijn, het niveau van enkele van de San Marinese inzendingen was ronduit lachwekkend.

San Marino heeft twee problemen. Enerzijds een heel beperkte poel aan deelnemers om uit te vissen (en niet de financiŽle middelen die Luxemburg vroeger had om internationale sterren in te vliegen). Anderzijds is het land onbekend, heeft het maar ťťn buur en vanzelfsprekend weinig diasporastemmen. San Marino is echt nog veel kleiner dan Malta of IJsland en dat maakt ESF-succes een zeer lastige opgave. In tien deelnames is de finale twee keer gehaald, met een 19e plaats als beste uitslag.

Gekweld door slechte resultaten heeft San Marino geregeld naar het wapen van de vote swapping gegrepen. Daardoor ontving het in de halve finales de meeste punten van Azerbeidzjan, AlbaniŽ en Malta, geen rijtje om trots op te zijn. De meeste punten gaan naar grote buur ItaliŽ en naar Griekenland, Azerbeidzjan en Malta.

Nederland gaf ťťn keer punten in de halve finale. De Turk Serhat kreeg 4 punten van het publiek bij zijn eerste deelname. In 2019 kreeg hij in de finale niets, net als alle andere San Marinese deelnemers. Andersom heeft San Marino de vreemde gewoonte om Nederland in de halve finale heel veel punten te geven, om die in de finale grotendeels weg te laten vallen. Uiteindelijk waren er finale-punten voor de Common Linnets (2), Douwe Bob (4 (j)), OG3NE (7 (j)) en Duncan Laurence (3 (j) + 6 (p)).

Hoe ging het door de jaren heen?

In 2008 werd het debuut gemaakt door de groep Miodio. Een opmerkelijke keuze, want diverse semi-grote namen hadden interesse getoond. Waarschijnlijk had Miodio een streepje voor omdat twee van de vijf bandleden uit San Marino zelf komen. Hun lied was Complice. Dit deuntje had nog wel iets interessants aan het begin, maar na een minuut luisteren begon de voortkabbelende melodie toch wat te vervelen. Dat vond het publiek ook, daarom werden ze laatste met 5 punten. Daarna zou San Marino door financiŽle problemen meteen twee jaar niet meedoen.


In 2011 was het de beurt aan de zangeres Senit met Stand By. Een nogal kleurloze inzending, volstrekt ongeschikt voor televoters. Het werd dan ook laatste bij de televoting, en een 8e plek bij de jury’s was daarmee onvoldoende voor kwalificatie. Hoewel San Marino als underdog best een finaleplaats gegund was, is het ESF in de eerste plaats bedoeld als entertainment voor de kijkers, en die werden drie minuten lang in slaap gezongen. Bij de puntenverdeling kreeg San Marino van 8 landen punten. Dezelfde 8 landen vormden de nummers 1-7 en 9 van de punten van San Marino. MŤh...

In 2012 werd San Marino vertegenwoordigd door de enthousiaste Valentina Monetta. Deze zangeres werd geboren in 1975 en groeide op in San Marino zelf. Al op jonge leeftijd bleek haar talent op zang en piano en ze speelde in diverse bandjes en deed mee aan Popstars in ItaliŽ, waar ze enig succes had. Haar favoriete genre is jazz, al heeft ze dat voor het Songfestivalpubliek vrij goed verborgen weten te houden. In 2008 probeerde ze mee te doen aan het ESF, maar werd haar inzending gepasseerd. In 2012 mocht ze wel.

Het liedje heette Facebook, Uh, Oh, Oh. En dat liedje was nogal slecht. Maar dan ook gewoon heel slecht. Bedroevend is misschien een betere term voor dit gedrocht. Want man, man, man, hoe had Ralph Siegel het weer voor elkaar gekregen om zo’n ongelofelijk waardeloze plaat te schrijven. Het nummer werd op Forbes.com weinig subtiel omschreven als “The most cringeworthy Eurovision song in many years”.

Maar goed, het was wel slecht op een leuke manier. Lachwekkend slecht, zogezegd. En het lied had een verkeerde titel. CommerciŽle uitingen zijn immers verboden op het ESF. Zo werd Fyra Bugg Och En Coca Cola van Lotta Engberg in de jaren ‘80 gediskwalificeerd en moest de tekst worden aangepast. Huiskamervraag: Wat werd de nieuwe titel? Onder de correcte antwoorden wordt een voetreis naar Antananarivo verloot. De titel werd veranderd in The Social Network Song. Daarmee mocht Valentina wel meedoen aan de halve finale. Daarin kreeg het net als de Toppers een paar jaar eerder 10 punten van AlbaniŽ. Dan weet je dat je liedje echt k*t is.


In 2013 werd San Marino vertegenwoordigd door de enthousiaste Valentina Monetta. Deze zangeres werd geboren etc. etc... Met veel scenario’s was rekening gehouden in 2013, maar dat San Marino na het Facebook-debacle nog eens intern zou kiezen voor dezelfde artiest, was toch wel een grote verrassing.

Maar het was voor de goede zaak. Valentina wilde revanche nemen en laten horen dat ze echt wat kan. Dat werd gewaardeerd en San Marino werd getipt als finalist. Haar liedje Crisalide (Vola) begint rustig en ontploft in de laatste minuut naar een uptempo climax. Dat klinkt ietwat gedateerd, maar Ralph Siegel produceerde het dan ook weer. Maar de fans waren enthousiast en de bookmakers in eerste instantie ook. Het enthousiasme werd wel iets getemperd toen de EBU San Marino de gehate tweede startpositie toewees. Dat maakte vermoedelijk het verschil tussen finale en geen finale, want Valentina werd ondanks een redelijke performance 11e.


In 2014 werd San Marino vertegenwoordigd door de enthousiaste Valentina Monetta. Deze zangeres werd geboren etc. etc... Met het risico mee af te glijden in het niveau van de inzendingen van San Marino, beginnen we met het ultieme stukjesschrijfclichť: “Drie maal is scheepsrecht”, moet Valentina hebben gedacht. Voorzover Valentina in het Nederlands denkt natuurlijk. Nadat er een duidelijk stijgende lijn was geweest, ging ze nu voor goud. Dat was de felbegeerde kwalificatie. Het liedje was Maybe. Dat was niet echt beter dan de inzending van een jaar ervoor, maar het was wel in het Engels en de concurrentie van o.a. Axel Hirsoux en Cake To Bake was niet al te indrukwekkend. Zo kon het wonder geschieden op die mooie dinsdagavond in Kopenhagen. San Marino kwam uit de envelop en het hele land kon in juichen uitbarsten. Valentina vloog Ralph Siegel om de nek. Hij had tijdens het optreden achter haar op de piano gespeeld, een ideetje geleend van Andrew Lloyd Webber, en iets wat Vader Abraham bij Sieneke ook even overwogen had. San Marino had 1 punt meer dan Portugal en werd 10e. In de finale kreeg het land de voorlaatste startpositie, maar dat was meteen na de Common Linnets. Daarmee werd het een 24e plaats.


Omdat de missie geslaagd was, kwam Valentina in 2015 niet nog eens terug. Dit jaar kwamen de Italiaan Michele Perniola en de San Marinese Anita Simoncini het lied Chain Of Lights zingen. Of althans, ze probeerden te zingen. Het is bij San Marino altijd of de tijd nog 20 jaar vooruit gezet moet worden. Waar voetbalteams uit kleine landen tegenwoordig hun verdediging goed kunnen organiseren en grote scores steeds schaarser zijn, wordt het bij wedstrijden tegen San Marino nog net zo makkelijk 10-0. Op het ESF slagen de meeste landen er wel in om als de lead singer niet echt toonvast is, dit te verbloemen door de backings al dan niet buiten beeld het werk te laten doen. Maar Michele en Anita slaagden er nog ouderwets in om eens drie minuten lang geen enkele noot te raken. Het was een zeldzaam pijnlijk optreden. En dan helpt het ook niet mee dat dit weer een wanproduct van Ralph Siegel was. “If we all light a candle, we can build a chain of lights”, dat was de voornaamste hook van het plaatje. Het moet gezegd worden, dat deze stelling feitelijk correct is. Het is logica van de categorie “Als mijn tante enz... (dan was het mijn oom)”, maar er is geen speld tussen te krijgen. De San Marinese delegatie mocht hun Chain Of Lights volgen naar de dichtstbijzijnde nooduitgang (die zich eventueel achter hen kon bevinden).


Net op het moment dat iedereen toch wel dacht dat het niet gekker meer kon, trakteerde San Marino ons allen in 2016 op het lied I Didn't Know van de Turkse zanger Serhat. Deze inzending was zo absurd, dat het in eerste instantie leek op een parodie op Candlelight van Jan van Veen. Een oude Turk, met een monocle en een fout baardje, die drie minuten lang allerlei onbenullige teksten mompelt. Het zou niet hebben gescoord, maar een culthit had het zeker kunnen worden.


Had kunnen, want op een gegeven moment dook er een discoremix op, waar veel positieve reacties op kwamen. Daarop besloot San Marino het lied aan te passen. Daarmee waren ze eigenlijk te laat, maar de EBU kon zelf de kansen van dit muzikale pareltje ook wel redelijk inschatten, dus ze zagen het door de vingers. In de halve finale werd het dankzij wat Turkse televoting toch nog een 12e plaats.


In 2017 werd San Marino vertegenwoordigd door de enthousiaste Valentina Monetta. Deze zangeres werd geboren etc. etc... Omdat San Marino er niets van bakte op het ESF en Valentina ook niet bepaald de stadions vol speelde, kwam ze nog maar eens terug. Deze keer met de Amerikaan Jimmie Wilson en het gedateerde discoplaatje Spirit Of The Night. Het was zeker niet vervelend, maar wel weer een inzending die op voorhand volledig kansloos was. Omdat de jury voor de verandering eens vrijuit stemde, kreeg het van andere landen 0 jury-punten. Het publiek was iets enthousiaster, met 1 punt van de Duitse televoters. Met die score van 1 kwamen ze precies 100 punten tekort voor kwalificatie naar de finale.

In 2018 was er een bijzonderheidje. Bij gebrek aan een geschikte locatie werd de voorronde gehouden in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Het was de eerste keer dat een nationale voorronde in een ander land werd gehouden. Om het niveau van de voorronde op te krikken, werd er een writers camp georganiseerd in Wenen. Het heeft iets pijnlijks dat de stad van Mozart, Beethoven en Strauss werd misbruikt voor dit muziekfeest van Jostiband-niveau, maar je kon het ze moeilijk verbieden.

Aan de voorronde deden 11 liedjes mee. Met een wat merkwaardige stemprocedure kregen de eerste 5 favorieten van het publiek allemaal 12 punten. Dat schoot dus niet echt op. De jury moest de winnaar bepalen, maar zij slaagden er dan weer in hun 12 punten aan ťťn van die andere zes liedjes te geven. De 10 punten gingen wel naar een publiekslieveling, of eigenlijk twee, want het Maltees-Duitse duo Jessika feat. Jenifer Brenning won met Who We Are.

Jessika Muscat is een Maltese actrice in een bekende soapserie in het land, die jarenlang probeerde namens Malta mee te doen aan het ESF. Jenifer Brenning is oud-deelneemster aan Deutschland Sucht Den Superstar.

Supersterren bleken de twee niet bepaald. Jenifer zong een gedateerd deuntje, en halverwege kwam Jessika daar doorheen rappen. Of ja, rappen… Het voelde aan als een verjaardagsfeestje waar twee pubermeisjes even een liedje mochten doen, maar waar de gasten na een minuut toch al weer voorzichtig begonnen te kijken of er nog hapjes en drankjes waren. Het was niet leuk, het was amateuristisch, het was langdradig, eigenlijk viel het zelfs voor San Marino een beetje uit de toon.Het enige vermakelijke was de act met robots. Op de voorgrond waren een aantal kleine robots geplaatst, die allerlei boodschappen toonden, waarbij Justice for Valentina het leukst gevonden was. In de score zorgde dat er vermoedelijk voor dat de laatste plaats nog net vermeden kon worden, door vier punten boven GeorgiŽ te scoren.

In 2019 was er weer een oude bekende terug. Serhat wilde het nog weleens proberen. Hij is een grote ster in zijn vaderland Turkije, waar hij actief is als zanger en presentator, en zijn eigen productiehuis heeft. Hij was dus in staat een zak geld mee te nemen, en dan gaan er in San Marino al snel deuren open.

Het nieuwe pareltje waar hij het Songfestivalpubliek mee verblijde heette Say Na Na Na. Het was minstens zo onbenullig als zijn eerste inzending, en Serhat meldde te pas en te onpas dat hij het in 20 minuten geschreven had.

Een belangrijk verschil met zijn eerdere poging was de startpositie. Say Na Na Na mocht namelijk als laatste in de eerste halve finale. Dat is een groot voordeel, want vanaf die plek kwalificeert bijna elk lied. Je moet wel van het niveau van De Toppers zijn, wil je het dan nog verpesten. Maar dat was dan ook meteen het probleem. Dit nummer was van het niveau van Shine. In tegenstelling tot Gordon en co. had Serhat wel het potentiŽle voordeel van Turkse diaspora voting. Maar goed, er was ook nog zoiets als de vakjury.


Uiteindelijk kwam San Marino voor de tweede keer in de ESF-historie uit de befaamde envelop. Bij het publiek was het land zelfs 4e geworden, met 12 punten uit TsjechiŽ, Hongarije en GeorgiŽ. Dat compenseerde ruimschoots voor de 15e plek bij de jury’s, waar San Marino nog wel 10 punten kreeg van Montenegro (en die ook netjes teruggaf).

In de finale was er een vergelijkbaar beeld, met een sensationele Top 10-score bij de televoting, en een plekje in de achterhoede bij de jury stemmen. 5 van de in totaal 12 jury-punten kwamen uit Rusland, die -hŤ verrassend- juist geen punten gaven aan favorieten als Nederland, ItaliŽ en Zwitserland. Zo werd Serhat een held, met een 19e plaats als beste uitslag in de Sanmarinese ESF-historie.

Zo is San Marino zolang ze oprecht punten uitdelen niet echt storend op het ESF, en zijn ze in elk geval geschikt voor een vrolijke noot tijdens de halve finale. Anderzijds zou het ook wel leuk zijn als het amateurisme eens geen hoogtij zou vieren, en men voor een echte kwaliteitsinzending zou gaan, desnoods een afdankertje van het San Remo-festival.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier is een net overzicht van alle San Marinese inzendingen en hun resultaten te vinden of kijk naar het filmpje hieronder of klik anders op de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat is jouw favoriete inzending van San Marino?
:)

In deze reeks verschenen de volgende topics:
AlbaniŽ - ArmeniŽ - AustraliŽ - Azerbeidzjan - BelgiŽ - Bulgarije - Cyprus - Denemarken - Duitsland - Estland - Finland - Frankrijk - GeorgiŽ - Griekenland - Hongarije - Ierland - IJsland - Israel - ItaliŽ - KroatiŽ - Letland - Litouwen - Malta - MoldaviŽ - Montenegro - NEDERLAND (Jaren '50-60-70) - NEDERLAND (Jaren '80 en '90) - NEDERLAND (Jaren '00) - NEDERLAND (Het jaar 2010) - NEDERLAND (2011-2019) - Noord-MacedoniŽ - Noorwegen - OekraÔne - Oostenrijk - Polen - Portugal - RoemeniŽ - Rusland - San Marino - ServiŽ - SloveniŽ - Spanje - TsjechiŽ - Verenigd Koninkrijk (1957-1987) - Verenigd Koninkrijk (1988-2019) - Wit-Rusland - Zweden - Zwitserland


[ Bericht 5% gewijzigd door Fred_B op 08-03-2022 11:51:56 ]
De Sahara is zonder meer erg droog.
  † In Memoriam † maandag 18 december 2017 @ 18:58:21 #2
368283 ato
pi_175816625
Ook tot nu toe een nietszeggend ESF land voor mij.

Maybe en I didn't know vond ik nog wel aardig. De rest vond ik niets.
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator maandag 18 december 2017 @ 19:03:29 #3
375570 crew  Cyan9
pi_175816741
Heerlijk geschreven, echt waar. En ik hoop Valentina nog een stuk of 10x te zien op het songfestival, gewoon omdat het kan.
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_175816772
Ik vind het toch wel heel erg leuk dat er nog een microstaat meedoet aan het ESF en ze proberen toch nog wel hun best te doen om met iets degelijks op de proppen te komen. Dat je met vergane glorie als Ralph Siegel nu niet meer scoort moet echter nog even tot hen doordringen.

En toch, ondanks dat het niveau van hun inzendingen vaak belabberd is, weten ze wel inzendingen te creŽeren die de aandacht trekken.

Hun beste nummer vind ik Crisalide (Vola), dat van mij best een plekje in de finale had mogen halen. I Didn't Know vond ik eigenlijk ook nog verrassend leuk, en om die muziekvideo kan ik nog steeds zů hard lachen.
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
  † In Memoriam † maandag 18 december 2017 @ 19:12:37 #5
368283 ato
pi_175817037
quote:
10s.gif Op maandag 18 december 2017 19:03 schreef Cyan9 het volgende:
Heerlijk geschreven, echt waar. En ik hoop Valentina nog een stuk of 10x te zien op het songfestival, gewoon omdat het kan.
Ja ik moest ook lachen. :)
Life can be a bitch, so like it..
  dinsdag 19 december 2017 @ 00:01:02 #6
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_175826918
Ik sluit mij ook aan bij de rest: heel leuk geschreven :) Ik moest vooral ook gniffelen om het herhalen van de intro tekst van Valentina :+ En dat is ook wel nodig, omdat er verder weinig positiefs te vertellen valt over hun inzendingen. Nou ja het meest positieve is dat ze, ondanks dat ze zo weinig inwoners hebben er de laatste jaren toch steeds weer bij zijn en er nog niet de brui aangeven. En ondanks het kleine aanbod toch vrij veel (zei het ook door meerdere keren Valentina) toch veel voor eigen inwoners hebben gekozen.

Dan de nummers zelf. Tsja wat moet je er van zeggen? Ze begonnen eigenlijk niet eens heel slecht in 2008. Geen onaardig liedje (zeker niet gezien de latere meuk), maar het kabbelde toch een beetje teveel voort en naar het einde toe had je het ook wel gehad. Daar hebben hun inzendingen wel vaker last van. Ook Stand By van Senit was geen vreselijk liedje. Maar ja je kunt er tegelijkertijd ook weer heel weinig mee. Dat haar uitspraak niet al te best was, helpt natuurlijk ook al niet veel. Sowieso was haar zang niet echt briljant.

Daar heeft Valentina dan eigenlijk weer weinig last van. Maar ja de liedjes die ze voor haar schrijven zijn dan weer wel van bedenkelijk niveau. The Social Network Song is echt een draak van de bovenste plank. Waarbij het meest opmerkelijke is dat het de enorme willekeur van het gebruik van merknamen bij de organisatie bloot legt. Dat mocht niet en ook de andere voorbeelden die genoemd zijn ook niet. Maar Dan Im mocht wel lekker Face Time noemen en Teo mocht lekker Google Maps gebruiken. Overigens is het liedje nog niet het ergste van die eerste Valentina inzending. Die videoclip WTF :') Alsof een pubermeisje met een semi-populaire vlog een infantiel videoclipje in elkaar heeft gedraaid op haar slaapkamer, samen met haar vriendinnen. Ware het niet dat het hier een dame betreft die al richting de veertig ging toen ze die videoclip maakte :|W

Vola is gelukkig een stuk beter. En eigenlijk denk ik wel de beste San Marino inzending ook en had eigenlijk wel de finale mogen halen. Al was het misschien toch net wat te kabbelend. Dat het jaar daarna Maybe wel de finale haalde was natuurlijk een mirakel van jewelste. Vooral omdat Maybe heel misschien gewoon een draak van een nummer is. Maar goed, wel leuk dat ze toen wel de finale haalden.

Om het jaar daarna dan nog even haar mislukte neefje en nichtje te sturen. Die inderdaad het presteerde om drie minuten lang geen noot te raken (goed gesproken Fred :)). Combineer daar dan nog bij dat die twee de uitstraling van de gemiddelde bezoeker van de EO jongerendag hadden, dan weet je het wel. En dan ook die tekst tsja.

Candlelight het jaar erna was natuurlijk weer een ander dieptepunt. Al had die dan weer wel een behoorlijk zo fout dat het weer leuk werd gehalte. En had ook nog wel iets aanstekelijks. Maar ja als de enige waarde van het nummer is, dat het vooral lekker fout is. dan kom je niet erg ver.

Fout was ook de inzending van dit jaar. En dan met name de als geheel bedachte act en de opbouw van het nummer. An sich vind ik het nummer eigenlijk best leuk. Het had wel wat als vervlogen disco stamper en de stemmen van die twee paste wel bij elkaar. Maar het nummer had het euvel wat ik al eerder noemde. Het kabbelt maar door. Voor mij gevoel duurt het nummer de hele nacht, terwijl het toch maar drie minuten is. En dan die aankleding en performance. Wat dachten ze bij de styling? Waren dat San Marinese stagiaris die dachten dat het ESF een gezellige bonte avond was? Die twee stonden en liepen erbij alsof ze net uit Henny Huismans winkeltje wat hadden uitgezocht en vervolgens hun idolen gingen nadoen. Man, man, man, wat een amateurisme :N

Maar toch ben ik blij dat ze erbij zijn. Want je hebt nu eenmaal landen nodig die laten zien hoe het niet moet. En het is gedurfd dat ze blijven meedoen, ondanks de kleine achterban en de lachwekkende inzendingen.
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel hťťl snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  dinsdag 19 december 2017 @ 00:02:08 #7
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_175826956
Ik vermoed dat ik net overigens meer tijd besteed aan het schrijven van die tekst dan dat Ralph Siegel besteed aan het bedenken van de nummers voor San Marino :')
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel hťťl snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
pi_175829508
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 00:02 schreef Redefine het volgende:
Ik vermoed dat ik net overigens meer tijd besteed aan het schrijven van die tekst dan dat Ralph Siegel besteed aan het bedenken van de nummers voor San Marino :')
:D

Voor wat betreft die merknamen: TEO had zijn tekst aangepast van Google Maps naar All The Maps tijdens het ESF. Dami Im’s FaceTime moesten we dan maar beschouwen als “face time”, ook al paste dat tekstueel nauwelijks in het liedje. Maar goed, AustraliŽ is bij de EBU natuurlijk wat gelijker dan anderen.

Dat de Facebook-titel werd afgekeurd lijkt me overigens wel volledig correct. Het was immers bepaald niet onopvallend weggemoffeld in de tekst.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  dinsdag 19 december 2017 @ 08:03:08 #9
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_175829893
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 06:48 schreef Fred_B het volgende:

[..]

:D

Voor wat betreft die merknamen: TEO had zijn tekst aangepast van Google Maps naar All The Maps tijdens het ESF. Dami Im’s FaceTime moesten we dan maar beschouwen als “face time”, ook al paste dat tekstueel nauwelijks in het liedje. Maar goed, AustraliŽ is bij de EBU natuurlijk wat gelijker dan anderen.

Dat de Facebook-titel werd afgekeurd lijkt me overigens wel volledig correct. Het was immers bepaald niet onopvallend weggemoffeld in de tekst.
Dat Facebook niet mocht vond ik ook wel terecht, want duidelijk tegen de regels. Bij Teo is het dan blijkbaar veranderd, maar als dat liedje voorbij komt, hoor ik toch echt Google Maps, maar dat kan aan mij liggen. En bij AustraliŽ werd er toen inderdaad van gemaakt dat het mocht, omdat je facetimen als werkwoord kon gebruiken. Maar toch vooral, zoals je zegt, omdat het AustraliŽ is...
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel hťťl snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  woensdag 20 december 2017 @ 11:05:11 #10
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_175860806
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 08:03 schreef Redefine het volgende:

[..]
Even een lokquote om wat je zei in het topic van Litouwen: ik vind San Marino minder lastig :P Complice vind ik best een leuk nummer. Niet een van mijn favorieten dat jaar, maar wel erg onterecht dat ze laatste eindigden, zelfs al zat er af en toe een vals nootje tussen.

De rest is ruk inderdaad. Nogal een raadsel waarom ze Valentina Monetta steeds weer een nieuwe kans geven. Zelfs een landje als San Marino moet toch wel iets talentvollers weten te strikken?
  donderdag 21 december 2017 @ 00:21:51 #11
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_175883317
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 11:05 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Even een lokquote om wat je zei in het topic van Litouwen: ik vind San Marino minder lastig :P Complice vind ik best een leuk nummer. Niet een van mijn favorieten dat jaar, maar wel erg onterecht dat ze laatste eindigden, zelfs al zat er af en toe een vals nootje tussen.

De rest is ruk inderdaad. Nogal een raadsel waarom ze Valentina Monetta steeds weer een nieuwe kans geven. Zelfs een landje als San Marino moet toch wel iets talentvollers weten te strikken?
Ah je hebt hier toch nog wel een favoriet kunnen kiezen :P
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel hťťl snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
pi_176960519
quote:
10s.gif Op maandag 18 december 2017 19:03 schreef Cyan9 het volgende:
Heerlijk geschreven, echt waar. En ik hoop Valentina nog een stuk of 10x te zien op het songfestival, gewoon omdat het kan.
dit
~The present is all there is~
pi_177209063
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator donderdag 15 februari 2018 @ 19:22:04 #14
375570 crew  Cyan9
pi_177211422
Zo werd Valentijnsdag toch nog een beetje leuk.
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_191006630
Deze is aangevuld met twee nieuwe hoogtepunten.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 13 januari 2020 @ 12:49:39 #16
39237 crew  H_T
2733
pi_191008122
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 10:22 schreef Fred_B het volgende:
Deze is aangevuld met twee nieuwe hoogtepunten.
Hulde! _O_
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiŽren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator dinsdag 27 oktober 2020 @ 21:42:20 #17
375570 crew  Cyan9
pi_195893534
Hier is een nieuw Valentina (en anderen) overzicht!

OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
  Moderator donderdag 2 september 2021 @ 11:49:30 #18
375570 crew  Cyan9
pi_201180055
Nieuw nieuw Valentina (en anderen) overzicht!

OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
  donderdag 2 september 2021 @ 12:52:13 #19
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_201181053
Adrenaaaaalinaaaa
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  Moderator maandag 20 juni 2022 @ 19:37:26 #20
375570 crew  Cyan9
pi_205104420
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
  Moderator woensdag 7 juni 2023 @ 11:57:58 #21
375570 crew  Cyan9
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')