abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171840891
registreer om deze reclame te verbergen
DUITSLAND

Waar kennen we de Duitsers van?
Als het belangrijkste land van de EU en de economie waar heel West-Europa op meedraait. Verder zijn ze goed in auto's, het WK voetbal, kastelen, ordnung, windmolens, handdoeken op strandstoelen leggen, aspirine, het beginnen van wereldoorlogen, grote lappen vleesch, lachen om Rudi Carrell, wegwerkzaamheden, kuuroorden, chemische producten, exporten naar de rest van de wereld, politieseries, kerstmarkten en hebben ze ook verstand van verzekeringen.

Hoe doen ze het op het ESF?
Helemaal niet onaardig, met elf Top 3-klasseringen, waarvan twee zeges. Duitsland werd ook 7 keer laatste. In de 43 jaar met de huidige puntentelling kreeg Nederland 1 keer 12 punten van Duitsland, in het jaar van de Common Linnets. Andersom gingen er 3 keer douze points van Nederland naar Duitsland.

Hoe ging het door de jaren heen?
In het algemeen valt het op dat Duitsland vaak niet zo heel goed scoort, zeker in de beginjaren. Het is niet duidelijk of dat ligt aan het nadeel van de wat harde taal, of dat het ook meespeelt dat de Duitsers in een verder verleden soms politici aanstelden die in andere landen niet helemaal lekker in het pulletje vielen.

De eerste 15 inzendingen haalden geen van alle de Top 3. In die jaren deden er vaak maar een stuk of 12 landen mee, dus dat was best teleurstellend. De meest memorabele inzending is duidelijk Zwei Kleine Italiener uit 1962. Dit lied had alles voor een topklassering: een goede melodie en een maatschappelijk relevante tekst. Het werd slechts 6e, maar daarna wel een wereldhit:


In jaarlijks terugkerende wedstrijden als het ESF is het op zich wel handig om in de beginfase, met een laag aantal deelnemers, een keer te winnen. Dan heb je altijd een resultaat om terug te vallen als het eens wat minder gaat. Door de jaren heen slaagden allerlei matig presterende landen erin om eens een toevalstreffer te produceren en te winnen, zoals Oostenrijk, Denemarken en Spanje. Voor Duitsland bleef die winst echter uit, ook aan het begin van de jaren '70, toen Katja Ebstein (2x) en Mary Roos opzien baarden met drie nummer 3-klasseringen op rij. Ook in deze periode kregen de Duitsers vaak te weinig, met name in 1975. In dit Ding-A-Dong jaar produceerde Joy Fleming een ESF-klassieker, die later nog door Gerard Joling werd vertaald, maar op de avond zelf slechts 17e werd:


Een andere opvallende inzending kwam in 1979. In dat jaar werden onze oosterburen vertegenwoordigd door een groep met de opmerkelijke naam Dschinghis Khan. Een band genaamd naar een Mongoolse massamoordenaar van vele eeuwen terug. De tijd heelt blijkbaar alle wonden, en misschien sturen wij ooit nog de Polly Pots of de Hitlerjugend van Tegenwoordig naar het ESF. Het liedje waar het om gaat was echter wel zeer geslaagd:


Het was de start van een zeer succesvolle periode met vijf Top 5-posities op rij. Katja Ebstein kwam in 1980 nog eens terug, om na twee 3e plaatsen nu 2e te worden met Theater. Een jaar later kwam Lena Valaitis nog iets dichter bij de zege. Met Johnny Blue eindigde zij 4 punten achter Bucks Fizz wederom op de 2e plaats. Je vraagt je af of dit lied niet gewoon had gewonnen als Ierland het had gestuurd en het in het Engels mee had mogen doen:


In 1982 was het grote moment eindelijk daar. Op het moment dat de wanhoop om eindelijk eens te winnen tot grote hoogten steeg, was Nicole daar, en de rest is geschiedenis. Helemaal uit de lucht vallen kwam de zege overigens niet, aangezien ze voor de reprise al een meertalige versie had ingestudeerd. Wat dat betreft vergelijkbaar met Linda Wagenmakers, die al een speciale rood-wit-blauwe jurk had meegenomen om te gebruiken bij het tweede optreden, dat zou volgen na de (onvermijdelijke) zege. Die jurk kon in de koffer blijven, de muziek van Nicole gelukkig niet:


De latere jaren '80 werden gedomineerd door de successen van Wind. Deze groep bleef in 1985 en 1987 op een zucht van de overwinning steken. Bij hun tweede poging werd het Italiaanse Gente Di Mare knap verslagen, maar bleek Johnny Logan te sterk:


Hierna volgde een lange periode met matige resultaten. De enige uitschieter was een 3e plaats voor de Duitse Linda, Roos en Jessica, de dames van Mekado met Wir Geben 'ne Party in 1994. Twee jaar later was het drama echter compleet. Vanwege de toestroom van Oost-Europese landen moesten alle landen in die tijd een besloten voorronde doen. Het idee van de EBU was dat dan rommel uit Sloveni en Estland enzo eruit gefilterd zou worden, en het maximumaantal deelnemers gelijk kon blijven. Helaas voor techno-zanger Leon en voor al zijn landgenoten kwam hij precies 2 punten tekort voor kwalificatie, en was 1996 het enige jaar zonder Duitse deelname:


Nadat een jaar later een namaak-Celine Dion wel mee mocht doen, maar verder ook hopeloos faalde, volgde een onverwachtse ommekeer rond de eeuwwisseling. Met drie inzendingen achter elkaar die onderling gemeen hadden dat het aanstekelijke deuntjes met curieuze teksten waren. Eerst kwam Guildo Horn met het potische Biep-biep-biep, ich hab' dich lieb. Daarna zongen Turkse Duitsers We walk hand in hand to a peaceful land. Met die oase van vrede werd Israel bedoeld. Nog een jaar later steeg het niveau tot ongekende hoogten met Wadde Hadde Dudde Da.


Verder in de jaren '00 kreeg Duitsland net als veel andere West-Europese landen geleidelijk last van het gebrek aan liefde van de televoters. Met name de inzendingen van 2006 en 2007 van Texas Lightning en Roger Cicero hadden meer verdiend dan het rechterrijtje, in jaren waarin diaspora en clowneske inzendingen hun hoogtepunt bereikten.


Als je maar lang genoeg kwaliteit blijft sturen komt de overwinning vanzelf. Dat wordt soms geroepen. Het is feitelijk niet helemaal waar, maar de kans wordt uiteraard wel groter, en toch wel enigszins verrassend ging het voor Duitsland ook op. In 2010 won voor het eerst in 12 jaar weer eens een klassiek West-Europees, niet-Scandinavisch land het ESF. Lena was de gelukkige:


Nederland stuurde dat jaar overigens Sieneke, en zou nog jaren mopperen op de oneerlijke rest van Europa. Lena haalde een jaar later nog eens de Top 10, net als het sterk uitgevoerde Standing Still van Roman Lob in 2012. Hij scoorde hiermee 110 punten, en had waarschijnlijk ook niet verwacht dat in de 5 jaar erna dat aantal zelfs in totaal niet meer gehaald zou worden. Vijf aantrekkelijke zangeressen op rij met het ene lied nog matiger dan het andere zorgden bijna voor een hattrick aan laatste plaatsen en het dieptepunt kwam in 2015 toen Ann Sophie zero points scoorde. Duitsland is momenteel de weg dus nogal kwijt, maar dat doet niets af aan hun fraaie ESF-historie.

Hier is een net overzicht van alle Duitse inzendingen en hun resultaten te vinden of kijk naar het filmpje hieronder of klik anders op de spoiler:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat is jouw favoriete Duitse ESF-inzending?
:)
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_171841078
Lass die Sonne in dein Herz van Wind O+

Al heb ik het niet eens gezien maar ze waren eens bij Pak de Poen.

Ontdekte het op een videoband.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
  Moderator woensdag 21 juni 2017 @ 19:56:25 #3
163650 crew  Greys
Nee.
pi_171841092
Wauw, dit topic! _O_

Ik moet er even over nadenken, want ik vond Nicole cht een lief lied hebben, echt een klassieker. O+

Maar ik was stiekem ook wel fan van Waddehaddedudedahahhhhhh :D

En er was nog een keer een soort bigband ding van Duitsland, wie was dat ook alweer. Ik ga even de lijst na en nog eea terugluisteren en dan met een echt oordeel komen!
Koutist in opleiding.
  Moderator woensdag 21 juni 2017 @ 20:01:39 #4
163650 crew  Greys
Nee.
pi_171841216
registreer om deze reclame te verbergen

_O- *O* _O-
Koutist in opleiding.
pi_171841332
Guido Horn zong "Piep, Piep, Piep, Guildo hat euch Lieb" en is nog altijd een bekende cult-zanger

Verder mag imho best wel Stefan Raab met naam genoemd worden:
"Wadde hadde du denn da" was hij de zanger maar als producent is hij voor veel van de betere of opvallendste recente Duitse inzendingen verantwoordelijk geweest (Guido Horn, Texas Lightning, Max Mutzke n Lena landgut-meyer.

Mijn favoriet is overigens nog altijd Max Mutzke met 'Can't wait untill tonight'

Der der den Wind der Vernderung sprt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmhle bauen.
pi_171841383
Greys: En er was nog een keer een soort bigband ding van Duitsland, wie was dat ook alweer. Ik ga even de lijst na en nog eea terugluisteren en dan met een echt oordeel komen!


Deze?
Life can be a bitch, so like it..
pi_171841456
registreer om deze reclame te verbergen
Wow wat een goed topic, goed gedaan.

Mijn Duitse favorieten
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator woensdag 21 juni 2017 @ 20:14:20 #8
163650 crew  Greys
Nee.
pi_171841512
Ato nee ik bedoelde deze.
De zanger is inmiddels dood. :{
Vorig jaar overleden aan een beroerte.

Koutist in opleiding.
pi_171842437
quote:
1s.gif Op woensdag 21 juni 2017 20:14 schreef Greys het volgende:
Ato nee ik bedoelde deze.
De zanger is inmiddels dood. :{
Vorig jaar overleden aan een beroerte.

Oh ja Roger, echt triest dat deze mooie man en goede zanger zo jong is overleden.
Ik vond dit nummer ook ondergewaardeerd.
Life can be a bitch, so like it..
pi_171842773
Top topic!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_171843567
Allereerst hulde voor dit topic en de begeleidende tekst. _O_
Lastig lastig lastig! Ik ken wel een aantal Duitse inzendingen, en daar zitten stinkers en uitblinkers tussen. Duidelijke favorieten, ook. Maar goed, alles bij elkaar nog geen 25% van het totaal aan inzendingen. Ik heb Fred's overzichtclip net bekeken en Wind's Lass' die Sonne in dein Herz staat toch nog wel op nummer 1 bij mij. Alhoewel die Joling-cover mij nog niet bekend was en die paar seconden klonken ook goed! Dame doet hem wel wat heftig gebarend maar dat heeft ook z'n charme. En dan zijn er nog het fragment van Inge Brck en wat andere eind jaren '60 wall of sound-esque kneiters die me opvielen maar die me nu nog geheel onbekend zijn. Het zijn nog geen Lass' die Sonnes maar als ik alle liedjes even goed zou kennen als de nummers die ik al ken, kan ik er een wat beter lijstje van maken. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Cee op 21-06-2017 23:27:33 ]
  Moderator woensdag 21 juni 2017 @ 21:41:09 #12
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_171844054
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_171844133
Pfew, ik vind Duitsland eigenlijk best vaak een tof nummer hebben, en wat mij betreft verdienen ze vaak beter dan de positie die ze daadwerkelijk krijgen. Maar even wat nummers die ik goed vond:

Katja Ebstein - Theater


Nicole - Ein bichen Frieden


Mekado - Wir Geben 'ne Party


Michelle - Wer Liebe Lebt


Lena - Satellite (n van de weinige jaren dat m'n favoriet ook won)


Lena - Taken by a Stranger


Roman Lob - Standing Still


Elaiza - Is it Right?


Ann Sophie - Black Smoke (had echt zo veel meer verdiend)


Beetje lange post. :P
Ongenteresseerd maar toch aanwezig.
pi_171844258
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 19:47 schreef Fred_B het volgende:

De Polly Pots of de Hitlerjugend van Tegenwoordig

_O-
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_171845257
De originele eerste Lolwut? inzending der Eurovisie. En hij staat als een huis.
pi_171845261
Laatste beste Duitse liedje was voor mij Black smoke, ik snap niet dat het 0 punten kreeg.
Life can be a bitch, so like it..
pi_171845287
quote:
Blijft ook goed.
Life can be a bitch, so like it..
pi_171845474
[quote]0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 22:15 schreef Wuwwa het volgende:
De originele eerste Lolwut? inzending der Eurovisie. En hij staat als een huis. [/quote

Ik vond en vind het nog steeds een heerlijk nummer, maar toch ook wel een beetje raar dat destijds erover gezongen mocht worden.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 21 juni 2017 @ 22:27:23 #20
425374 TinyTim
Knee deep in flowers
pi_171845673
Mijn favoriet is Joy Fleming, maar die wordt hierboven al genoemd.
Een andere favoriet uit de oertijd is Ulla Wiesner (1965).
Het werd toen niet zo gewaardeerd: ze werd (gedeelde) laatste met maar liefst 0 punten!

pi_171850288
quote:
1s.gif Op woensdag 21 juni 2017 21:27 schreef Cee het volgende:
Allereerst hulde voor dit topic en de begeleidende tekst. _O_
Lastig lastig lastig! Ik ken wel een aantal Duitse inzendingen, en daar zitten stinkers en uitblinkers tussen. Duidelijke favorieten, ook. Maar goed, alles bij elkaar nog geen 25% van het totaal aan inzendingen. Ik heb Fred's overzichtclip net bekeken en Wind's Lass' die Sonne in dein Herz staat toch nog wel op nummer 1 bij mij. Alhoewel die Joling-cover mij nog niet bekend was en die paar seconden klonken ook goed! Dame doet hem wel wat heftig gebarend maar dat heeft ook z'n charme. En dan zijn er nog het fragment van Inge Brck en wat andere eind jaren '60 wall of sound-esque kneiters die me opvielen maar die me nu nog geheel onbekend zijn. Het zijn nog geen Lass' die Sonnes maar als ik alle liedjes even goed zou kennen als de nummers die ik al ken, kan ik er een wat beter lijstje van maken. :P
Jeeeej toch nog iemand die Wind leuk vindt. H dat rijmt.

In mijn lijstje zou ook Dschingis Khan en Nicole staan.

Feitje: ik heb ooit Ein Bisschen Frieden geplaybackt op school en ophef veroorzaakt :{
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_171855364
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 03:52 schreef sararaats het volgende:

[..]

Jeeeej toch nog iemand die Wind leuk vindt. H dat rijmt.

In mijn lijstje zou ook Dschingis Khan en Nicole staan.

Feitje: ik heb ooit Ein Bisschen Frieden geplaybackt op school en ophef veroorzaakt :{
Hoe veroorzaakte dat ophef?
Ongenteresseerd maar toch aanwezig.
pi_171856245
quote:
11s.gif Op donderdag 22 juni 2017 11:50 schreef Cyan9 het volgende:

[..]

Hoe veroorzaakte dat ophef?
Dat ik mijn act wel mocht doen en anderen niet.

Jaloerse bokken hehe.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_171856666
Alle goede liedjes zijn bijna wel genoemd, dus alleen nog even deze:


Zo slecht dat het bijna weer goed wordt. :D
pi_171856795
Katja Ebstein is ook wel een Eurovisie queen door 3x terug te komen en 3x top 5) te scoren.
Wel weer leuke informatieve opfrissing zo, nogmaals goed topic Fred.

Dit ga je 1x per week , 2 weken doen?
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 22 juni 2017 @ 14:41:45 #26
357663 Aoibhin
Salvadorable
pi_171858749
Wat een leuk initiatief dit!

Helaas ben ik geen grote fan van Duitsland op het ESF (ook niet wat betreft de 'oude tijd'), maar er zitten zeker uitzonderingen tussen die hier ook bijna allemaal al zijn genoemd.

Een combinatie van guilty pleasures en liedjes die ik echt mooi/goed vind:
- Conny Froboess - Zwei kleine Italiener (1962)
- Katja Ebstein - Diese Welt (1971)
- Joy Fleming - Ein Lied kann eine Brcke sein (1975)
- Dschinghis Khan - Dschinghis Khan (1979)
- Katja Ebstein - Theater (1980)
- Lena Valaitis - Johnny Blue (1981)
- Mekado - Wir geben 'ne Party (1994)
- Guildo Horn - Guildo hat euch lieb (1998)
- Srpriz - Reise nach Jerusalem - Kuds'e seyahat (1999)
- Max - Can't Wait Until Tonight (2004)
- Texas Lightning - No No Never (2006)
- Lena - Taken By a Stranger (2011) - van Satellite ben ik dan weer niet zo'n liefhebber
- Roman Lob - Standing Still (2012)
- Jamie-Lee Kriewitz - Ghost (2016) - van Duitslands lage plaatsen van de afgelopen jaren vind ik deze de minst terechte

Toch nog een vrij lang lijstje, wat ik niet had verwacht. Misschien komt het ook wel omdat ik naast bovengenoemde (en eventueel een paar die ik vergeten ben) de Duitse inzendingen vaak ook echt helemaal niets vind. Ein bisschen Frieden gaat nog wel, maar het is een van mijn minst favoriete winnaars.
pi_171858939
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 14:41 schreef Aoibhin het volgende:
Wat een leuk initiatief dit!

Helaas ben ik geen grote fan van Duitsland op het ESF (ook niet wat betreft de 'oude tijd'), maar er zitten zeker uitzonderingen tussen die hier ook bijna allemaal al zijn genoemd.

Een combinatie van guilty pleasures en liedjes die ik echt mooi/goed vind:
- Conny Froboess - Zwei kleine Italiener (1962)
- Katja Ebstein - Diese Welt (1971)
- Joy Fleming - Ein Lied kann eine Brcke sein (1975)
- Dschinghis Khan - Dschinghis Khan (1979)
- Katja Ebstein - Theater (1980)
- Lena Valaitis - Johnny Blue (1981)
- Mekado - Wir geben 'ne Party (1994)
- Guildo Horn - Guildo hat euch lieb (1998)
- Srpriz - Reise nach Jerusalem - Kuds'e seyahat (1999)
- Max - Can't Wait Until Tonight (2004)
- Texas Lightning - No No Never (2006)
- Lena - Taken By a Stranger (2011) - van Satellite ben ik dan weer niet zo'n liefhebber
- Roman Lob - Standing Still (2012)
- Jamie-Lee Kriewitz - Ghost (2016) - van Duitslands lage plaatsen van de afgelopen jaren vind ik deze de minst terechte

Toch nog een vrij lang lijstje, wat ik niet had verwacht. Misschien komt het ook wel omdat ik naast bovengenoemde (en eventueel een paar die ik vergeten ben) de Duitse inzendingen vaak ook echt helemaal niets vind. Ein bisschen Frieden gaat nog wel, maar het is een van mijn minst favoriete winnaars.
Grappig ik vind 'taken by a stranger' ook veel beter dan haar winnend liedje.
Life can be a bitch, so like it..
pi_171860956
Duitsland is niet echt 1 van m'n favoriete landen op het songfestival. Maar ik heb wel een paar favoriete inzendingen:

(vond deze beter dan hun winnende lied Satellite het jaar ervoor)

(haar performance was niet super geweldig maar het lied is echt een bop _O_ _O_ _O_)

(Onterechte laatste plaats, het lied blijft in m'n hoofd hangen)

Al met al vind ik Duitsland niet echt heel bijzonder, ze sturen eigenlijk altijd slechte inzendingen naar mijn gevoel
Yeah yeah, fire.
pi_171860994
EN YO IK CLAIM HET ARMENI TOPIC TROUWENS!!!
Yeah yeah, fire.
pi_171864621
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 13:10 schreef ato het volgende:
Katja Ebstein is ook wel een Eurovisie queen door 3x terug te komen en 3x top 5) te scoren.
Wel weer leuke informatieve opfrissing zo, nogmaals goed topic Fred.

Dit ga je 1x per week , 2 weken doen?
3x Top 3 zelfs :Y

We zien wel hoe het gaat verder. In elk geval niet alle landen die ooit hebben meegedaan ;)

Als anderen zich geroepen voelen hun favoriete land te doen, dan is iedereen uiteraard welkom.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 15:58 schreef Nexum het volgende:
EN YO IK CLAIM HET ARMENI TOPIC TROUWENS!!!
Laat mij je niet tegenhouden.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_171864652
quote:
1s.gif Op woensdag 21 juni 2017 21:27 schreef Cee het volgende:
Alhoewel die Joling-cover mij nog niet bekend was en die paar seconden klonken ook goed! Dame doet hem wel wat heftig gebarend maar dat heeft ook z'n charme.
Dit is de Nederlandse versie van Ein Lied Kann Eine Brucke Sein:

De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_171976577
Bij Duitsland denk ik iedere keer aan dit:

Als kind zong ik dat toen echt de hele dag mee! O+ O+ O+
  Moderator maandag 26 juni 2017 @ 22:27:21 #33
163650 crew  Greys
Nee.
pi_171976716
quote:
17s.gif Op maandag 26 juni 2017 22:23 schreef luchtverkeersleider het volgende:
Bij Duitsland denk ik iedere keer aan dit:

Als kind zong ik dat toen echt de hele dag mee! O+ O+ O+
Oeh ja. Hoe kon ik die vergeten.
Die was heerlijk :D
Koutist in opleiding.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 17:06:26 #34
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_171993314
Ik vind het verbazingwekkene hoe weinig Nederland en Duitsland elkaar zwlf Punkten hebben gegeven
  dinsdag 27 juni 2017 @ 23:47:52 #35
204179 grazz
No milk today
pi_172005604
Ook geen fan van de Duitse inzendingen, al vind ik 2001 en 2006 wel goed.
pi_172005780
quote:
- Jamie-Lee Kriewitz - Ghost (2016) - van Duitslands lage plaatsen van de afgelopen jaren vind ik deze de minst terechte
Ik was zelf niet zo'n fan van het nummer. En ik denk dat de outfit voor mensen die het songfestival alleen echt op de avond zelf volgen misschien too much was. En het past ook totaal niet bij het nummer xD

Ik vind Black Smoke dus echt een onterechte 0-pointer, maar die staging was wel saai gedaan.
pi_172007918
quote:
17s.gif Op maandag 26 juni 2017 22:23 schreef luchtverkeersleider het volgende:
Bij Duitsland denk ik iedere keer aan dit:

Als kind zong ik dat toen echt de hele dag mee! O+ O+ O+
Hoe kan ik die vergeten. De setting met de cactussen O+

(Daardoor ben ik fan van cactussen uit het Wilde Westen en Lucky Luke hihi)
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_172008100
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 17:06 schreef Jinkx het volgende:
Ik vind het verbazingwekkene hoe weinig Nederland en Duitsland elkaar zwlf Punkten hebben gegeven
Ik ook, nooit geweten dat het pas in 2014 voor het eerst gebeurde dat wij 12 punten kregen van onze oosterbuurtjes!
pi_172010435
Toffe topics dit zeg _O_

Mijn favoriete inzending blijft No No Never

Eervolle vermeldingen voor Standing Still, Dzenghis Kahn, Theater maar vooral

Wir Geben 'n Party (1994)


Leukste wat Siegel ooit gemaakt heeft :D
Op maandag voel ik me als Robinson Cruso: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_172010886
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 10:04 schreef TheVulture het volgende:
Toffe topics dit zeg _O_

Mijn favoriete inzending blijft No No Never

Eervolle vermeldingen voor Standing Still, Dzenghis Kahn, Theater maar vooral

Wir Geben 'n Party (1994)


Leukste wat Siegel ooit gemaakt heeft :D
Ja vind ik ook goed, goede live perfomance.

Dit was in 1989 ook 1 van mijn favorieten:En bijna 30 jaar later:In 1983 had hij al een hit met deze:

Life can be a bitch, so like it..
pi_172028635
Dat nummer Flieger vind ik toch een iets te hoog Muziekfeest op het Plein-gehalte hebben. Al is het zeker niet de slechtste inzending van Duitsland. Daar komt deze eerder voor in aanmerking:

De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_172029208
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 21:45 schreef Fred_B het volgende:
Dat nummer Flieger vind ik toch een iets te hoog Muziekfeest op het Plein-gehalte hebben. Al is het zeker niet de slechtste inzending van Duitsland. Daar komt deze eerder voor in aanmerking:

Oh ik vind deze wel grappig.

Slechtste inzendingen uit Duitsland vind ik vooral 1990, 1991 en 1992.
Life can be a bitch, so like it..
pi_172783807
Grappig, Der Star van Tony Marshall was eigenlijk de winnaar van het Duits nationaal songfestival 1976.
Maar werd gediskwalificeerd omdat het al eerder in het openbaar (1974) werd gebracht door een Isralische zangeres.Toen ging dus sing, sang, song.

Tony Marshall wil het wel volgend jaar nog eens proberen, hij is nu 79.

Het betreffende liedje:

Life can be a bitch, so like it..
pi_172789651
quote:
1s.gif Op zondag 30 juli 2017 14:30 schreef ato het volgende:
Grappig, Der Star van Tony Marshall was eigenlijk de winnaar van het Duits nationaal songfestival 1976.
Maar werd gediskwalificeerd omdat het al eerder in het openbaar (1974) werd gebracht door een Isralische zangeres.Toen ging dus sing, sang, song.

Tony Marshall wil het wel volgend jaar nog eens proberen, hij is nu 79.

Het betreffende liedje:

Ik heb niet meteen het idee dat dit Waterloo had kunnen verslaan :P

Maar goed, hij heeft nu 43 jaar extra kunnen oefenen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_172796923
1976 was het jaar van Brotherhood of Man :)

Klein foutje van mij, hier de echte informatie:

Duitse Nationale finale 1976,

Via briefkaarten konden de televisiekijkers hun stem uitbrengen.
Na de finale werd het winnende lied, Der Star, gediskwalificeerd omdat het al in 1972 in het openbaar gezongen was door de Isralische zangeres Nizza Thobi en dat was tegen de geldende regels. Het lied dat tweede werd, Sing, sang, song, werd toen naar het Eurovisie Songfestival gestuurd.

[ Bericht 22% gewijzigd door ato op 30-07-2017 23:23:40 ]
Life can be a bitch, so like it..
  dinsdag 12 september 2017 @ 13:40:47 #46
204179 grazz
No milk today
pi_173730386
Duitsland vind ik een beetje zo'n Meh-land....Vond ze begin 00's leuker. De laatste jaren springen ze er gewoon niet meer uit met hun inzendingen.

No no never en Wer liebe lebt zijn 2 favorieten.
pi_174074258
De in dit topic nog bejubelde Joy Fleming is helaas niet meer onder ons:

ESF / De grote ESF In Memoriammuur
De Sahara is zonder meer erg droog.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')