abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57261522


Vorige deeltjes:
quote:
1: Culinesse Slowchat - Deel 1 - Sjampie voor iedereen!
2: [CUL] SC - Deel 2 - en toen was het eerste deel vol :D
3: [CUL-SC] Deel 3 Gezellig babbelen over eten!
4: [CUL-SC] Deel 4 Gezellig babbelen over eten!
5: [CUL-SC] Deel 5 Komt ie dan hè, komt ie dan hè!
6: [CUL-SC] Deeltje 6. Koken met ballen!
7: [CUL-SC] Deeltje 7, Koken met (Paas)Eitjes
8: [CUL-SC] Deel 8. There's whisky in the jar!
9: [CUL SC] deel 9. Creatief met pannen, flessen en bestek.
10: [CUL-SC] Deel 10. Stages en lekker koken!!
11: [CUL SC] Deel 11: Lekker koken, lekker eten, lekker genieten
12: [CUL-SC] Deel 12. Babbels over eten en drinken.
13: [CUL SC] Deel 13: Ja! We gaan eten!
14: [CUL SC] Deel 14 koken, leren, werken, en eten!
15: [CUL SC] deel 14. koken is best moeilijk soms!
16: [CUL SC] deel 15 Eten drinken en gezelligheid
17: [CUL SC] deel 16 Klutsen, klotsen en kletsen!
18: [CUL SC] deel 17 Koken, met kijkers!
19: [CUL SC] deel 18 Obli Bedankt!
20: [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France
21: [CUL-SC] Deel 20 Niet zomaar koken, TOP koken!
22: [CUL-SC] Deel 21. Het is weer vakantie!
23: [CUL SC] Deel 22. Good mood food is okay!
24: [CUL-SC] Deel 23... Keep the Sundried Tomato's Alive
25: [CUL SC] Deel 24. Ik kook, jij ook?
26: [CUL-SC] Deel 25. Het Zilveren uitjes jubileum!
27: [CUL-SC] Aflevering 26: De meeting komt eraan!
28: [CUL-SC] Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet
29: [CUL-SC] Deel 28:Het verhaal van Nembrionic's pikante pics 2
30: [CUL-SC] Deel 29. Herst! Herfstvoer?
31: [CUL-SC] Deel 30: Zie ginds komt de..
32: [CUL-SC] Deel 31: Do you hear what I hear?...
33: [CUL-SC] Deel 32: SHE wil oesters, Nembi augurken met slag..
34: [CUL-SC] Deel 33: Champagne en oliebollen
35: [CUL-SC] deel 34 Martijn zijn verjaardagsdeel!
36: [CUL-SC] Deel 35 Tijd voor Stoofpotjes & Schoonmaaktips
37: [CUL-SC] Deel 36 Pannenkoeken enzo
38: [CUL-SC] Deel 37 Hotels, Restaurants, Cafés enzo
39: [CUL-SC] Deel 38 Het is weg! Op! :(
40: [CUL SC #39] Ober, refill!
41: [CUL SC #40] SMS Brätwurst ON naar 6969
42: [CUL SC #41]Waar paultjuhh een eitje bakt
43: [CUL SC #42] Allemaal aan de kook :7
44: [CUL SC #43] Kleine Wasjes Grote Wasjes
45: [CUL SC #44] Nu met 35% korting!
46: [CUL SC #45]: We zijn SOLidair maar niet SOLitair.
47: [CUL SC #46] Fris en fruitig
48: [CUL SC #47] Met SoL op reis!
49: [CUL SC] Deeltje #48 alweer
50: [CUL SC #49] Op naar de 50 !!
51: [CUL SC # 50] De jubileumversie met véél culmeetjes!!!
52: [CUL SC # 51] Wat zeggie!?
53: [CUL SC # 52] Waar SOL en HIJ een FLUITKETEL gebruiken
54: [CUL SC #53] muizenhapjes voor de poes
55: [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!
56: [CUL Slowchat] Deel 55: Tezz doet woef
57: [CUL-SC] #56:Waar Stereotomy zijn hertentamen kei-goed maakt *O*
58: CUL SC #57: lekker hapjes en lekkere mannen :9
59: CUL SC #58 met droge grotjes en spinnenwebben
60: [CUL-SC] #59 R&P, SEX, OUD, VBL, KAA, Waar is CUL!?
61: [CUL-SC] #60 Hondenweer!
62: CUL SC #61 met een glaasje gluhwein
63: PI CUL SC #62 Laaauuuraa, een hele ...
64: [CUL-SC] #63 Meet, of geen meet? That's the question!
65: CUL-SC #64 met kerstballen
66: [CUL SC #65] Lekker SOPPEN!!
67: [CUL SC] #66 Kerstdiner try-out
68: [CUL-SC] #67 The land of the free, home of the brave
69: [Cul-SC] #69.. met 69 de kerst in :9
70: [Cul-SC] #70 Ik wou dat ik op de Costa Del SOL lag....
71: [Cul-SC] #71 Champagne & Vuurwerk
72: [CUL SC # 72] We hyven wat af!
73: [CUL SC #73] Taart!
74: [CUL SC #74] Met liefde bereid
75: [CUL SC #75] Albasten jubileum
76: [CUL SC #76] A dirty mind is a joy forever
77: [CUL SC #77] The single or not show
78: [CUL SC #78] Bier is ook eten.
79: [CUL SC#79] Met één bal kun je ook koken
80: [CUL-SC] #80 Er iiiiis en poeseke geboren op aard!
81: [CUL-SC] #81 Waar de echte mannen zich profileren
82: [CUL-SC ] #82 nu nog een OP ;)
83: [CUL-SC] #83 Mini-shopmeet!
84: [CUL SC] Deel 84 no perfume!
85: [CUL SC] Deel 85, waarin drank een centrale rol zal spelen.
86: [CUL-SC] Deel 86 Ontslakken met Steer!
87: [CUL-SC] Deel 87: CUL-SC als Werk-Ontwijkend-Gedrag!
88: [CUL SC] Deel 88, de ziekenboeg
89: [CUL SC Deel 89] Het Walhalla
90: [CUL SC Deel 90] Ongeldige paginatitel
91: [CUL SC 91] kwik, kwek en kwak op een bordje
92: [CUL CS92] Waarin we allemaal aan SOL's doosje geroken hebbe
93: [CUL-SC] #93 Opruimwerkzaamheden van allerlei aard!
94: [CUL-SC] #94: Allemaal nazaten van Eucje.
95: [CUL-SC #95] PIEMELSAPJES *O*
96: [CUL-SC #96] manic monday
97: [CUL-SC] #97 Iedereen een bellyrub van Lein!
98: [CUL SC #98] op de knietjes voor HEM O+
99: [CUL SC #99] Waar Nynke geen nieuwe opent!
100: [CUL SC #100] Tijd voor een jubileum-meet!!
101: [CUL SC # 101] In ieder geval schijnt de zon...
102: [CUL-SC] #102 Non-culinair gekrakeel
103: [CUL SC # 103] Waar Steer op zoek is naar Mrs. Right Now!
104: [CUL SC # 104] Met een trampoline in de slaapkamer
105: [CUL SC # 105] Je moeder is een wortel-prei quiche
106: [CUL-SC #106] Ellendig KneuzenClubje -O-
107: [CUL-SC] #107 Eten op toon!
108: [CUL-SC] #108 Blote buiken!
109: [CUL-SC #109] kweken vetrollen
110: [CUL-SC #110] waar alle dames strippen *O*
111: CUL SC # 111: nog even genieten van de winterkost!
112: [CUL-SC #112] hangen slingers op voor Tezz
113: [CUL-SC #113] De stam van de culiberen
114: Cul SC # 114 waar de yuppen gaan skien in de zomer!

Als je de laatste post hebt, open dan een nieuwe. De OP vind je hier: http://wiki.fok.nl/index.php/OP/CULSC


pi_57261598
Ik post hem hier nog maar even een keertje met een paar kleine aanpassingen:

Ik kom hier maar even vragen naar goede ideeën want ik vind het niet echt nodig om een apart topic te openen.
Ik wil vandaag weer eens lekker aan de slag in de keuken en kan nog wel wat inspiratie gebruiken. Ik zat te denken aan een meergangen menu, the sky (en de inhoud van mijn voorraadkast) is the limit

Amuses:
Een bloemkoolsoepje (want: nog een halve bloemkool over die op moet) maar ik heb geen room in huis. Iemand een leuk receptje voor bloemkoolsoep zonder room of iets anders leuks met een bloemkool?

Een glaasje van peer met een portsausje en een broodstengel omwikkeld met parmaham.



Voorgerecht:
Iets met kabbeljauwfilet victoriabaars? En een salade van rucola?

Hoofdgerecht (met dank aan SHE):
Frietjes van zoete aardappel op met menu met een zelfgemaakte mangochutney (want: mango's die op moeten)
Kangeroebiefstuk van de grill
Gegrilde groente (gestreepte aubergine, courgette, rode punt paprika)
Een sausje voor het een of ander?


Nagerecht:
Ik vond dit topic terwijl ik op zoek was naar een recept voor mangochutney en die honingbanaan leek me geflambeerd een erg goed idee. Met een glaasje PX sherry erbij.

Kaasplankje met port


Verder in huis:
lente-ui
prei
komkommer
kastanjechampignons
Bospeen
Bleekselderij
Witte kool
Ijsbergsla
Verse Kruiden: Thijm, rozemarijn, platte peterselie, dille, bieslook
Verse gember

Fruit: Bosbessen (ingevroren), bananen die op moeten, mango's, peren, sinaasappels, appels. pruimen, citroenen

Verbeteringen in menu, tips, recepten; het is allemaal zeer welkom!
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 9 maart 2008 @ 13:51:11 #3
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57261659
achja, uitgebuit.. Iig 1 restaurant waar ik NOOIT meer terugkom
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57261912
Het plaatje van de visch komt van de website van Yokoo, het restaurant waar Liejannuh vanavond gaat eten
  zondag 9 maart 2008 @ 14:04:06 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57261922
Ik heb lekker in bad uitgebuiKt van gisteren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57261933
@ mindermutsig, ik zou het toch maar ff lekker in een los nieuw topic zetten, daar krijgt ie veel meer bekijks en tips
pi_57263304
quote:
Op zondag 9 maart 2008 14:04 schreef Bluezz het volgende:
@ mindermutsig, ik zou het toch maar ff lekker in een los nieuw topic zetten, daar krijgt ie veel meer bekijks en tips
Ik ben inmiddels al even aan het googelen geweest en ben er al grotendeels uit.

Amuses
Bloemkoolsoep met kastanjechampignons en roomkaas
Glaasje van peer met portsaus en een broodstengel met parmaham

Voorgerecht
Victoriabaars met gember op een bedje van rucola

Hoofdgerecht
Kangeroebiefstuk (van de grill?)
Frietjes van zoete aardappel met mangochutney
Gestapelde, gegrilde groente (aubergine, courgette, paprika) met een of ander prutje ertussen wat ik nog moet verzinnen en misschien iets van een kaaskletskop bovenop

Nagerecht
Geflambeerde honingbanaan met een glaasje ijskoude PX sherry

Kaasplankje met vintage port

* MinderMutsig duikt het kelderluik in om de wijn uit te zoeken
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57263344
Hoelaat eten we
pi_57263482
quote:
Op zondag 9 maart 2008 15:09 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik ben inmiddels al even aan het googelen geweest en ben er al grotendeels uit.

Amuses
Bloemkoolsoep met kastanjechampignons en roomkaas
Glaasje van peer met portsaus en een broodstengel met parmaham

Voorgerecht
Victoriabaars met gember op een bedje van rucola

Hoofdgerecht
Kangeroebiefstuk (van de grill?)
Frietjes van zoete aardappel met mangochutney
Gestapelde, gegrilde groente (aubergine, courgette, paprika) met een of ander prutje ertussen wat ik nog moet verzinnen en misschien iets van een kaaskletskop bovenop

Nagerecht
Geflambeerde honingbanaan met een glaasje ijskoude PX sherry

Kaasplankje met vintage port

* MinderMutsig duikt het kelderluik in om de wijn uit te zoeken
Klinkt errug goed hoor! Sorry voor de NON-bijdrage aan het denkwerk, maar mijn hersens functioneren niet optimaal vandaag.

Gister inderdaad een sloot bier gedronken. Jupiler. Tegen beter weten in. Dus........hoofdpijn! Heb net in het bos gewandeld twee uur lang, dat lucht wel een beetje op....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57263625
belt net dat er misschien twee mensen extra komen eten
Hoe lang zou het duren om stijf bevroren biefstukjes te ontdooien?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57263876
quote:
Op zondag 9 maart 2008 15:23 schreef MinderMutsig het volgende:
belt net dat er misschien twee mensen extra komen eten [ afbeelding ]
Hoe lang zou het duren om stijf bevroren biefstukjes te ontdooien?
Lang! Want biefstuk moet je bij voorkeur ontdooien in de koelkast, 24 uur, en daarna nog een uurtje op kamertemperatuur laten komen.........

Heb je geen AH in de buurt die op zondag open is?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57263932
quote:
Op zondag 9 maart 2008 15:33 schreef Tezz het volgende:

[..]

Lang! Want biefstuk moet je bij voorkeur ontdooien in de koelkast, 24 uur, en daarna nog een uurtje op kamertemperatuur laten komen.........

Heb je geen AH in de buurt die op zondag open is?
Nee
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 9 maart 2008 @ 16:04:43 #13
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57264528
quote:
Op zondag 9 maart 2008 15:33 schreef Tezz het volgende:

[..]

Lang! Want biefstuk moet je bij voorkeur ontdooien in de koelkast, 24 uur, en daarna nog een uurtje op kamertemperatuur laten komen.........

Heb je geen AH in de buurt die op zondag open is?
Bij voorkeur ja..

Je kunt hem natuurlijk altijd gewoon onder de warme kraan flikkeren, geen probleem hoor

(Wel ingepakt, niet het vlees zelf dus!)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 9 maart 2008 @ 16:05:40 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57264550
Zo, mijn haartjes zijn ook weer geknipt door mij eigen privé-kapster .
Vraag me alleen nog steeds af waarom ze altijd vooraf zegt: "Kleed u zich maar geheel uit, meneer golfer. "

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 09-03-2008 17:05:15 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57264624
@DH: is het niet handiger als wij jou meenemen? Of zullen we gewoon afzonderlijk die kant uit gaan?

Zoooo, onze visite is net weg: oude vrienden van Mr CF. Erg gezellig, lekker lang geluncht... Ze hadden een zeer vermakelijke, maar enorm destructieve tweejarige bij zich, pfffffff. Even het huis weer aan kant maken

klote regen ik wil eigenlijk mijn nieuwe hardloopschoenen zometeen nog even inlopen

@ Euc, dat Livar-verhaal Dat wist ik zelfs nog wel. De Haagse Lounge is suf, trouwens
  zondag 9 maart 2008 @ 16:51:53 #16
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57265370
quote:
Op zondag 9 maart 2008 16:09 schreef ColdFeet het volgende:


@ Euc, dat Livar-verhaal Dat wist ik zelfs nog wel. De Haagse Lounge is suf, trouwens
Suf? Meen je dat?

Wij vonden het juist erg gezellig, tent helemaal vol met jonge (onze leeftijd) mensen, leuke muziek, lekker zitten etc etc, wat we van eten hebben langs zien komen zag er dan weer niet geweldig uit, maar daarvoor kwamen we niet. De mini loempia's waren iig puik gefrituurd
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57265505
Nah, misschien is het ook seizoensafhankelijk, maar ik ken het vooral als kijk-mij-eens-hip-en-wannabe-zijn met merkzonnebrillen. Niks tegen merkzonnebrillen, overigens

Lekker zitten ja, dat dan wel. Maar ontzettend over-the-top hip fingerfood dat nergens naar smaakt, nah.

Ik heb hetzelfde gevoel erbij als bij van die muntthee-drinkers die ineens overal opdoken: ze willen gewoon net te graag

Was je al bij Calla's geweest?
  zondag 9 maart 2008 @ 17:04:41 #18
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57265599
Nope, helaas af moeten zeggen, kreeg het uiteindelijk niet geregeld om op tijd weg te kunnen en weer op tijd terug te zijn voor andere verplichtigingen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57265600
quote:
Op zondag 9 maart 2008 16:04 schreef Euc- het volgende:

[..]

Bij voorkeur ja..

Je kunt hem natuurlijk altijd gewoon onder de warme kraan flikkeren, geen probleem hoor

(Wel ingepakt, niet het vlees zelf dus!)
Merci
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57265683
quote:
Op zondag 9 maart 2008 17:04 schreef Euc- het volgende:
Nope, helaas af moeten zeggen, kreeg het uiteindelijk niet geregeld om op tijd weg te kunnen en weer op tijd terug te zijn voor andere verplichtigingen
Dude! Had mij die reservering doorgesluisd!!
Calla's zit vlakbij de pub waar ik dit najaar veel rugby heb gekeken. Geloof ik.
  zondag 9 maart 2008 @ 17:14:13 #21
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57265737
Was al doorgesluisd naar bekenden

Lees ik het nou goed overigens; verplichtigingen? Zucht
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 9 maart 2008 @ 17:18:16 #22
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57265797
Over Rugby gesproken, vanmorgen nog ff de samenvatting Wales - Ierland gekeken, paar niet zo lieve overtredingen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 9 maart 2008 @ 17:19:58 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57265824
Ierland - Wales dus
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57265864
quote:
Op zondag 9 maart 2008 17:18 schreef Euc- het volgende:
Over Rugby gesproken, vanmorgen nog ff de samenvatting Wales - Ierland gekeken, paar niet zo lieve overtredingen
Woei! Dat is altijd leuke televisie.
Ik kijk alleen maar de competities van het zuidelijk halfrond Super 14 dus, nu. Bij vlagen
pi_57266065
Euc, leuk verslag, sorry voor de kutavond op een verder leuke dag. Net of je bedorven slagroom op je overheerlijke dessert krijgt Doe dan als restaurant niet mee met die culinaire week als je je zo gaat opstellen en dat eten serveert.

Ik was gisteren op een housewarming en daar waren ook wat kinderen bij. Wat een drama zo af en toe, CF Kindjes die met hun limonadeflesjes druppen op vloerbedekking en nieuwe bank en ouders die daar niets van zeiden. Een kindje wat een hele stapel nieuw serviesgoed omgooide. Een kindje dat steeds zijn autootje heel hard tegen de nieuwe kast aanreed. En de blikken èn gesprekken gaan dan alleen maar over die kinderen. Op wie ze nou echt lijken (het wicht is 3 maanden!!), of ze mooi of lelijk zijn (ik vond het erg standaard kinderen) en dat ze al zo goed lopen (ja, dat mag wel met 1,5 en heus als ze 18 zijn lopen ze allemaal uitstekend). Misschien maar goed dat ik nog geen moeder ben

Vrijdag heb ik subliem gekookt en gisteren lekker chinees buffet gehad (ouders gastheer hebben chinees restaurant). Vandaag dus maar even rustig aan doen. Allemaal nog een fijne zondag!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')