abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56769288


Vorige deeltjes:
quote:
1: Culinesse Slowchat - Deel 1 - Sjampie voor iedereen!
2: [CUL] SC - Deel 2 - en toen was het eerste deel vol :D
3: [CUL-SC] Deel 3 Gezellig babbelen over eten!
4: [CUL-SC] Deel 4 Gezellig babbelen over eten!
5: [CUL-SC] Deel 5 Komt ie dan hè, komt ie dan hè!
6: [CUL-SC] Deeltje 6. Koken met ballen!
7: [CUL-SC] Deeltje 7, Koken met (Paas)Eitjes
8: [CUL-SC] Deel 8. There's whisky in the jar!
9: [CUL SC] deel 9. Creatief met pannen, flessen en bestek.
10: [CUL-SC] Deel 10. Stages en lekker koken!!
11: [CUL SC] Deel 11: Lekker koken, lekker eten, lekker genieten
12: [CUL-SC] Deel 12. Babbels over eten en drinken.
13: [CUL SC] Deel 13: Ja! We gaan eten!
14: [CUL SC] Deel 14 koken, leren, werken, en eten!
15: [CUL SC] deel 14. koken is best moeilijk soms!
16: [CUL SC] deel 15 Eten drinken en gezelligheid
17: [CUL SC] deel 16 Klutsen, klotsen en kletsen!
18: [CUL SC] deel 17 Koken, met kijkers!
19: [CUL SC] deel 18 Obli Bedankt!
20: [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France
21: [CUL-SC] Deel 20 Niet zomaar koken, TOP koken!
22: [CUL-SC] Deel 21. Het is weer vakantie!
23: [CUL SC] Deel 22. Good mood food is okay!
24: [CUL-SC] Deel 23... Keep the Sundried Tomato's Alive
25: [CUL SC] Deel 24. Ik kook, jij ook?
26: [CUL-SC] Deel 25. Het Zilveren uitjes jubileum!
27: [CUL-SC] Aflevering 26: De meeting komt eraan!
28: [CUL-SC] Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet
29: [CUL-SC] Deel 28:Het verhaal van Nembrionic's pikante pics 2
30: [CUL-SC] Deel 29. Herst! Herfstvoer?
31: [CUL-SC] Deel 30: Zie ginds komt de..
32: [CUL-SC] Deel 31: Do you hear what I hear?...
33: [CUL-SC] Deel 32: SHE wil oesters, Nembi augurken met slag..
34: [CUL-SC] Deel 33: Champagne en oliebollen
35: [CUL-SC] deel 34 Martijn zijn verjaardagsdeel!
36: [CUL-SC] Deel 35 Tijd voor Stoofpotjes & Schoonmaaktips
37: [CUL-SC] Deel 36 Pannenkoeken enzo
38: [CUL-SC] Deel 37 Hotels, Restaurants, Cafés enzo
39: [CUL-SC] Deel 38 Het is weg! Op! :(
40: [CUL SC #39] Ober, refill!
41: [CUL SC #40] SMS Brätwurst ON naar 6969
42: [CUL SC #41]Waar paultjuhh een eitje bakt
43: [CUL SC #42] Allemaal aan de kook :7
44: [CUL SC #43] Kleine Wasjes Grote Wasjes
45: [CUL SC #44] Nu met 35% korting!
46: [CUL SC #45]: We zijn SOLidair maar niet SOLitair.
47: [CUL SC #46] Fris en fruitig
48: [CUL SC #47] Met SoL op reis!
49: [CUL SC] Deeltje #48 alweer
50: [CUL SC #49] Op naar de 50 !!
51: [CUL SC # 50] De jubileumversie met véél culmeetjes!!!
52: [CUL SC # 51] Wat zeggie!?
53: [CUL SC # 52] Waar SOL en HIJ een FLUITKETEL gebruiken
54: [CUL SC #53] muizenhapjes voor de poes
55: [CUL Slowchat] Deel 54: Muck's Army!
56: [CUL Slowchat] Deel 55: Tezz doet woef
57: [CUL-SC] #56:Waar Stereotomy zijn hertentamen kei-goed maakt *O*
58: CUL SC #57: lekker hapjes en lekkere mannen :9
59: CUL SC #58 met droge grotjes en spinnenwebben
60: [CUL-SC] #59 R&P, SEX, OUD, VBL, KAA, Waar is CUL!?
61: [CUL-SC] #60 Hondenweer!
62: CUL SC #61 met een glaasje gluhwein
63: PI CUL SC #62 Laaauuuraa, een hele ...
64: [CUL-SC] #63 Meet, of geen meet? That's the question!
65: CUL-SC #64 met kerstballen
66: [CUL SC #65] Lekker SOPPEN!!
67: [CUL SC] #66 Kerstdiner try-out
68: [CUL-SC] #67 The land of the free, home of the brave
69: [Cul-SC] #69.. met 69 de kerst in :9
70: [Cul-SC] #70 Ik wou dat ik op de Costa Del SOL lag....
71: [Cul-SC] #71 Champagne & Vuurwerk
72: [CUL SC # 72] We hyven wat af!
73: [CUL SC #73] Taart!
74: [CUL SC #74] Met liefde bereid
75: [CUL SC #75] Albasten jubileum
76: [CUL SC #76] A dirty mind is a joy forever
77: [CUL SC #77] The single or not show
78: [CUL SC #78] Bier is ook eten.
79: [CUL SC#79] Met één bal kun je ook koken
80: [CUL-SC] #80 Er iiiiis en poeseke geboren op aard!
81: [CUL-SC] #81 Waar de echte mannen zich profileren
82: [CUL-SC ] #82 nu nog een OP ;)
83: [CUL-SC] #83 Mini-shopmeet!
84: [CUL SC] Deel 84 no perfume!
85: [CUL SC] Deel 85, waarin drank een centrale rol zal spelen.
86: [CUL-SC] Deel 86 Ontslakken met Steer!
87: [CUL-SC] Deel 87: CUL-SC als Werk-Ontwijkend-Gedrag!
88: [CUL SC] Deel 88, de ziekenboeg
89: [CUL SC Deel 89] Het Walhalla
90: [CUL SC Deel 90] Ongeldige paginatitel
91: [CUL SC 91] kwik, kwek en kwak op een bordje
92: [CUL CS92] Waarin we allemaal aan SOL's doosje geroken hebbe
93: [CUL-SC] #93 Opruimwerkzaamheden van allerlei aard!
94: [CUL-SC] #94: Allemaal nazaten van Eucje.
95: [CUL-SC #95] PIEMELSAPJES *O*
96: [CUL-SC #96] manic monday
97: [CUL-SC] #97 Iedereen een bellyrub van Lein!
98: [CUL SC #98] op de knietjes voor HEM O+



Als je de laatste post hebt, open dan een nieuwe. De OP vind je hier: http://wiki.fok.nl/index.php/OP/CULSC
pi_56769302
Lapo vorige topic:
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 13:09 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Ik zou niet durven!

Zo, ik ga volleyballen! Fijne middag allemaal!
pi_56769409
Die Nynke zeg!


Paprika Risotto is overigens erg goed te eten.
pi_56769449
Risotto rulez!!!!

Ik heb net de bovenverdieping gepoetst en ga nu maar lekker hier beneden verder. Lekker met een raampje open en het zonnetje wat heerlijk binnen schijnt. Mijn hondje heeft zich opgekruld op een kussen in de zon, manlief ligt te snurken op de bank (tja, feestje gister he) en dochter is bij opa en oma aan het spelen. Heeeeerlijk rustig hier dus!!!!!

eigenlijk is dit een tvp
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 16 februari 2008 @ 13:27:50 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_56769490
Risotto is wel "in" de laatste tijd onder de Fokkers..
Ik hoor alleen maar mensen zeggen dat ze risotto gaan maken.

Voor mij wordt het vanavond Broccoli, voel me gelukkig weer wat beter, gister weer eens de hele dag misselijk.
pi_56769554
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 13:22 schreef Liejannuh het volgende:
Die Nynke zeg!


Paprika Risotto is overigens erg goed te eten.
Ja heh, sommige mensen...

Ga vanavond paddenstoelen-ristoot maken, voor papa en mij. Zo even in het risotto topic kijken voor een receptje, en anders even googlen...
pi_56769573
Ik heb nog een vraagje trouwens!

Ik heb een hele duren pannenset gekocht van het merk AMC (meer info hier)


Ik ben er errug blij mee. Het principe is dat je in deze pannen (wat eigenlijk meer is dan een gewone pannenset maar meer een kooksysteem is) kunt koken zonder toevoeging an water en kunt bakken zonder toevoeging van vet. Ik ben destijds op een proeverij geweest en daar lieten ze groentes proeven die gekookt waren in water en volgens de amc-wijze en het was dag en nacht verschil. Echt super lekker! Ook het vlees smaakte heerlijk. Kortom, niets dan lof. Uiteindelijk heb ik besloten om ze aan te schaffen, ondanks de belachelijk hoge prijs. Na een grondig verkoopgesprek heb ik een set besteld te waarde van (schrik niet) 1500 euro.
Ik heb nu: een grote wok, een hapjespan waar je ook een snelkookdeksel op kan zetten die je in 30 minuten perfect mals draadjesvlees oplevert (onder ander), een braadpan en twee kookpannen.

Het is echt belachelijk veel geld, maar ik heb het toch gedaan omdat koken mijn allergrootste hobby is en er zijn genoeg mensen die veel meer geld uitgeven aan een hobby. Ik heb er voor gespaard trouwens, ben anderhalf jaar bezig geweest en heb iedere maand geld apart gelegd wat ik anders had uitgegeven aan etentjes, kleren, prulletjes.

Oke, ik heb ze nu een week in huis en ben laaiend enthousiast. Ik zit echt de uren op de klok weg te tellen wanneer ik weer mag gaan koken, haha!

Ik kan op internet weinig vinden over deze pannen en ervaringen hiermee (behalve dan in diverse fora de discussie over de belachelijke prijs). Heeft iemand hier in CUL ervaring met dit systeem???
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56770128
Tezz, nee, sorry.

Ik zit hier als een oud wijf met een kussentje in mn rug. Echt vette rugpijn.... Zometeen even naar de stad om een yogamatje te kopen!
pi_56770202
tvp
pi_56770328
Ik ken wel mensen die zo'n set hebben en die zijn er ook echt laaiend enthousiast over.
Persoonlijk heb ik enige reserve, met name gezien de prijs. Voor nog niet de helft van dat geld koop ik namelijk iets in de toplijnen van Spring, Demeyere of Fissler om maar wat te noemen.
Ik heb dan ook de indruk dat de mensen die overstappen op dit eigenlijk altijd erg goedkope pannen hebben gehad en geen wat betaalbaarder goede pannen (zoals Fissler, Demeyere of Spring dus) hebben gehad. Maar goed, ik kan ongelijk hebben.
En uiteraard is het zo dat als je er tevreden over bent, het natuurlijk gewoon de investering waard is geweest
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_56770329
Hi there SoL

Tezz, mag ik een keer bij je komen eten? Ik ben onder de indruk van je kook-toewijding.
pi_56770824
Wat zal ik vanavond eens eten? Kan voor mezelf koken, mam kan eventueel mee eten. Zat zelf te denken aan *iets* met champignons of zuurkool. Beide zin in
pi_56771002
Risotto
Met paddestoelen dan dus he.
pi_56771906
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 15:01 schreef ColdFeet het volgende:
Risotto
Met paddestoelen dan dus he.
Heb je er een recept bij? Of is het gewoon uitje fruiten in roomboter, risottorijst erbij, blussen met droge witte wijn, gesneden paddenstoelen erbij, boullion erbij en wachten/roeren/boullion? En afsluiten met parmezaan?
pi_56772134
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 14:19 schreef beunkster het volgende:
Ik ken wel mensen die zo'n set hebben en die zijn er ook echt laaiend enthousiast over.
Persoonlijk heb ik enige reserve, met name gezien de prijs. Voor nog niet de helft van dat geld koop ik namelijk iets in de toplijnen van Spring, Demeyere of Fissler om maar wat te noemen.
Ik heb dan ook de indruk dat de mensen die overstappen op dit eigenlijk altijd erg goedkope pannen hebben gehad en geen wat betaalbaarder goede pannen (zoals Fissler, Demeyere of Spring dus) hebben gehad. Maar goed, ik kan ongelijk hebben.
En uiteraard is het zo dat als je er tevreden over bent, het natuurlijk gewoon de investering waard is geweest
DeMeyere was mijn andere keuze. Ik heb ervaring met pannen van DeMeyere en heb dus wel heel bewust de keuze gemaakt.

Overigens bespaar je (volgens amc) wel op energiekosten met hun pannen: je gebruikt namelijk veel minder gas dan met gewone pannen. En dat laatste klopt ook wel: je kookt op 2/3 (hoog vuur) en op lage stand (garen en braden) en de kooktijden zijn korter (door de geleiding van het systeem blijven de pannen langer warm en worden ze heter). OOk stoofpotten zijn klaar in een half uur (met de speciale deksel).
Maar ja, hoeveel je dit uiteindelijk gaat schelen op je gasrekening, ahum, volgens mij valt dat wel mee...
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56773337
Jeetje Tezz, wat een chique pannen heb je toch! 'Moet' je nu ook een nieuwe manier van koken aanleren?
pi_56773376
Over die besparing: dan praten we over hooguit 30 euro per jaar als je op gas kookt
Op elektrisch praat je over een besparing van hooguit 40 - 60 euro (afhankelijk van de vraag of je op halogeen/inductie of elektrisch kookt). En dan reken ik er op dat je ongeveer de helft aan kosten bespaard... dus reken dan maar uit wat het je bespaard per jaar

Ik denk ook niet dat je een keuze als dit neemt vanuit het oogpunt van besparing. Vandaar dat ik het bijzonder interessant vind waarom je tot deze keuze gekomen bent en niet Demeyere hebt gekozen
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_56773688
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 17:27 schreef Leintjeuh het volgende:
Jeetje Tezz, wat een chique pannen heb je toch! 'Moet' je nu ook een nieuwe manier van koken aanleren?
Yes, het is echt heel erg wennen! Ik ben nu een wokschotel aan het maken. Het gehakt aanbakken (zonder toevoeging van vet dus), groentes erbij en als het goed is kun je rijst of pasta (droog) toevoegen in de wok, wat water erbij en dan gaart het in dezelfde pan en de groentes garen niet meer extra mee. Ik ben benieuwd......
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56773824
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 17:29 schreef beunkster het volgende:
Over die besparing: dan praten we over hooguit 30 euro per jaar als je op gas kookt
Op elektrisch praat je over een besparing van hooguit 40 - 60 euro (afhankelijk van de vraag of je op halogeen/inductie of elektrisch kookt). En dan reken ik er op dat je ongeveer de helft aan kosten bespaard... dus reken dan maar uit wat het je bespaard per jaar

Ik denk ook niet dat je een keuze als dit neemt vanuit het oogpunt van besparing. Vandaar dat ik het bijzonder interessant vind waarom je tot deze keuze gekomen bent en niet Demeyere hebt gekozen
Ik had een aantal redenen om hiervoor te kiezen:

Allereerst: de smaak. Doordat je de groentes kookt zonder water blijven de vitamines behouden en gooi je geen 'smaak' weg met het kookwater. Zelfs een gekookte aardappel smaakt heerlijk, zelfs zonder jus!

Ten tweede: het is gezond! De vitamines blijven in je eten zitten. Ook het bakken zonder vet staat me erg aan. Ik grill mijn vlees trouwens ook wel, dus zonder vet ben ik wel gewend. Ik krijg genoeg vetten binnen door roomboter op mijn brood te smeren etc.

Ten derde: het gemak! Er zit een bepaald visio- en audiosysteem op de pannen, waardoor je in principe niet bij je pannen hoeft te blijven staan. Je kunt gewoon wat anders gaan doen in de tijd dat je eten op staat (met wokken is dat natuurlijk niet). Ook de snelkookdeksel om binnen een half uur perfect stoofvlees te krijgen is super!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56774610
Nou, even een klein verslagje van mijn wokschotel in mijn nieuwe pan:

Het was super! Ik heb het gehakt geruld, ui en knof toegevoegd en een zak wokgroentes (broccoli, wortel, rode ui en paprika) en meegebakken. Daarna wat kruiden er op, het hele zwikje naar de zijkanten van de wok geduwd en in het ontstane kuiltje spaghetinni gestrooid (ongekookt). Een klein beetje water erbij en de pasta toegedekt met het vlees/groente. Oh ja, nog een bakje tauge er over gestrooid. Toen moest de deksel erop en moest ik 8 minuten wachten (ook deksel niet optillen).
Na die 8 minuten was de spaghetini perfect gaar en de groentes net zo knapperig als dat ik ze na het wokken had.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56775913
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 18:30 schreef Tezz het volgende:
Nou, even een klein verslagje van mijn wokschotel in mijn nieuwe pan:

Het was super! Ik heb het gehakt geruld, ui en knof toegevoegd en een zak wokgroentes (broccoli, wortel, rode ui en paprika) en meegebakken. Daarna wat kruiden er op, het hele zwikje naar de zijkanten van de wok geduwd en in het ontstane kuiltje spaghetinni gestrooid (ongekookt). Een klein beetje water erbij en de pasta toegedekt met het vlees/groente. Oh ja, nog een bakje tauge er over gestrooid. Toen moest de deksel erop en moest ik 8 minuten wachten (ook deksel niet optillen).
Na die 8 minuten was de spaghetini perfect gaar en de groentes net zo knapperig als dat ik ze na het wokken had.
Vind je het (tot nu toe natuurlijk) het prijsverschil waard?
pi_56776396
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 19:34 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Vind je het (tot nu toe natuurlijk) het prijsverschil waard?
Ik ben wel erg enthousiast ja. En ik zie het ook een beetje als een investering in mijn hobby. Anderen gaan eenmaal per jaar bij een duur restaurant eten waar ze een rekening van 300 euro betalen. Na 5 jaar ben je dan net zo veel geld kwijt.....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56776485
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 19:58 schreef Tezz het volgende:
Ik ben wel erg enthousiast ja. En ik zie het ook een beetje als een investering in mijn hobby. Anderen gaan eenmaal per jaar bij een duur restaurant eten waar ze een rekening van 300 euro betalen. Na 5 jaar ben je dan net zo veel geld kwijt.....
Gelukkig ben je enthousiast, mag ook wel na een uitgave van 1500 euro
pi_56776821
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 20:02 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Gelukkig ben je enthousiast, mag ook wel na een uitgave van 1500 euro
Ach, ik ben wel trots op mezelf eigenlijk. Ik heb er echt eerst voor gespaard! Telkens als ik van plan was een dure lunch in de stad te kopen, heb ik dat geld apart gelegd en thuis een bruine boterham met kaas gegeten etc. etc. Dus het geld was anders toch wel op gegaan!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56777103
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 20:13 schreef Tezz het volgende:
Ach, ik ben wel trots op mezelf eigenlijk. Ik heb er echt eerst voor gespaard! Telkens als ik van plan was een dure lunch in de stad te kopen, heb ik dat geld apart gelegd en thuis een bruine boterham met kaas gegeten etc. etc. Dus het geld was anders toch wel op gegaan!
Dan zal je extra zuinig zijn op je pannen, denk ik? Je hubby zal ze niet mogen gebruiken?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')