De_Taartjesfee | woensdag 28 juli 2010 @ 21:46 |
D`n oude: Taarten en cupcakes decoreren # 19 Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13 Deel 14 Deel 15 Deel 16 Deel 17 Deel 18 Deel 19 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: [ afbeelding ] [ afbeelding ] [ afbeelding ] [ afbeelding ] Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! | |
De_Taartjesfee | woensdag 28 juli 2010 @ 21:49 |
quote: quote: | |
DevilsAndDust | woensdag 28 juli 2010 @ 22:00 |
Gelukkig heb ik een vrij simpel systeem voor wat betreft de vullingen die ik aanbied. Daar heb ik ze een aantal uit laten kiezen, en meer gaan ze dus ook niet proeven. | |
De_Taartjesfee | woensdag 28 juli 2010 @ 22:00 |
Ok dan is het misschien anders. En ik ben gewoon een lui varken, dat ook ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 juli 2010 @ 23:48 |
Vrijdag even kijken bij de blokker dan ![]() | |
Saruna | donderdag 29 juli 2010 @ 20:01 |
Ik heb een goede how-to gevonden op deleukstetaarten.nl http://www.deleukstetaarten.nl/howto/9/Roosjes Hoeft natuurlijk niet met marshmallowfondant, het kan ook met rolfondant en met marsepein, binnenkort uitproberen! ![]() | |
P.F. | vrijdag 30 juli 2010 @ 12:15 |
Heeft iemand een foto van hoe het er uit ziet als een kind bezig is met een meptaartje? | |
De_Taartjesfee | vrijdag 30 juli 2010 @ 12:27 |
Hangt er van af wat je er mee wil doen ![]() | |
P.F. | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:07 |
Ben benieuwd naar de binnenkant, heb nooit eerder zo iets gezien. | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:10 |
Hoe de binnenkant eruit ziet is afhankelijk van hoe 'ie gevuld is natuurlijk. Maar in principe is het net als een normale taart hoor. | |
P.F. | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:12 |
En het kindje slaat dan op de taart? | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:18 |
Jup, en grijpt er lekker met z'n handjes in om. | |
P.F. | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:19 |
Maar dat kan toch ook gewoon met een puntje taart of begrijp ik er nu niets van ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:22 |
Is toch leuk, een eigen taartje voor je eerste verjaardag? ![]() | |
De_Taartjesfee | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:29 |
Dat ziet er dan zo`n beetje zo uit ![]() ![]() | |
Saruna | vrijdag 30 juli 2010 @ 16:09 |
@foto hierboven: wat ontzettend schattig!!! ![]() Trouwens, ik heb een andere webshop gevonden dan DLT. www.taartendecoratie.nl is wat goedkoper, ik heb ongeveer 4-5 euro bespaard op mijn bestelling. Ik hoop dat het snel binnen is, kan ik beginnen! Ik ga een welkom-terug-taartje maken voor de ouders van m'n vriend die al bijna 3 weken op vakantie zijn. | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:40 |
![]() ![]() M'n tweede bruidsopdracht. Een aansnijtaartje en 30 cc's. | |
De_Taartjesfee | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:42 |
Strak! Erg netjes ![]() | |
LadyBlack | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:52 |
DaD, wat prachtig weer ![]() | |
Viking84 | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:55 |
quote: | |
Mini_rulez | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:56 |
quote:Oh, wat zijn ze weer mooi! ![]() Hoe werkt dat eigenlijk met ontwerpen? Heb jij een lijst van standaardontwerpen ofzo waar mensen uit kunnen kiezen, of vertellen zij wat ze ongeveer willen en bedenk je dan zelf iets? | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 18:02 |
quote:Ik maak wat mensen willen. Razz was erg duidelijk in wat ze wilde (kleuren, bloemen zoals op een andere taart die ik had gemaakt, dat kringelmotief, etc.), terwijl sigme alleen maar had gevraagd om iets vrolijks, bijvoorbeeld. Maar ik heb wel redelijk een eigen stijl, dus met een aanvraag voor een K3-taart (ik zeg maar wat) zul je me niet zo blij maken. | |
kwakz0r | vrijdag 30 juli 2010 @ 18:06 |
wat mooi DaD! | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 18:12 |
Bedankt, lieverds! Ik hoop maar dat het bruidspaar zelf er ook blij mee was. ![]() | |
Saruna | vrijdag 30 juli 2010 @ 18:19 |
Prachtig DaD! ![]() | |
Taartje | vrijdag 30 juli 2010 @ 19:08 |
Prachtig zijn ze geworden DaD! Echt hele mooie kleuren zo, het blauw knalt echt En ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 30 juli 2010 @ 19:10 |
Die blauw is Sky blue van Americolor. Ik ![]() | |
Ewelina | vrijdag 30 juli 2010 @ 23:53 |
quote:Wat een mooie! ![]() | |
Chickert | zaterdag 31 juli 2010 @ 00:06 |
Mijn eerste serieuze poging tot cupcakes decoreren (deels ook enthousiast gemaakt door alles wat ik hier heb gezien, deels was het enthousiasme al aanwezig ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Voor de dingen die ik wil maken zal ik eerst moeten investeren in wat goede materialen, maar goed... je moet ergens beginnen he ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 31 juli 2010 @ 04:38 |
quote:Zeker wel ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 31 juli 2010 @ 08:31 |
quote:Joepie! ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 31 juli 2010 @ 09:20 |
Wow wat een mooie taartjes zeg en die trouwtaarten, super! Ik heb een standaard springvorm zeg maar en niet echt zo'n hoog geval die je bijv. in de webshops ziet, is dat wel aan te raden? Want ik verhoog het nu met bakpapier maar het komt er niet mooi rond en gelijk uit zeg maar waardoor de marsepein erover doen wat lastiger gaat of hebben jullie De tip voor het verhogen met bakpapier. De laatste paar keren heb ik het biscuit niet mooi rond en daar gaat het dan al mis.... | |
progje | zaterdag 31 juli 2010 @ 12:02 |
quote:echt prachtig ![]() | |
PdeHoog | zondag 1 augustus 2010 @ 10:46 |
quote:Dat ziet er tof uit ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 1 augustus 2010 @ 11:03 |
quote:Ik gebruik steeds meer de bakvormen van PME, van 7,5 cm hoog. Zoveel gemakkelijker dan klooien met bakpapier. Ze zijn er ook in 10 cm hoog, maar het moet wel een beetje handelbaar blijven vind ik: een kapsel van 7,5 cm is met vullingen e.d. ook al gauw 9 à 10 cm. Hoger vind ik echt onnodig en is alleen maar onhandig. Chickert, ik vind ze leuk hoor! Heb alleen wel een beetje het gevoel alsof ik aangestaard word. ![]() En bedankt voor de reacties allemaal. ![]() | |
Chickert | zondag 1 augustus 2010 @ 11:20 |
Hahaha, ja, mijn bloemetje is inderdaad meer freaky oog geworden ![]() De MMF heb ik niet gekleurd, daar heb ik gewoon roze en witte marshmellows voor gebruikt. De botercreme was qua kleur niet zo goed gelukt... denk dat de kleur niet puur blijft door het gelige van de boter ofzo? Heb namelijk ook een keer het groen proberen te maken, maar dat werd zo'n ranzig kleurtje dat ik het maar in de vuilnisbak heb gedeponeerd ![]() Ik vind jouw taartje en cc's er ook super uitzien ![]() ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 1 augustus 2010 @ 11:23 |
Als je je boter lang genoeg klopt wordt het wit. | |
Chickert | zondag 1 augustus 2010 @ 11:32 |
quote:Joh! ![]() ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 1 augustus 2010 @ 11:37 |
Maak je een grapje, of heb je serieus botercrème gemaakt door boter te smelten? ![]() Om te voorkomen dat je hele keuken onder de poedersuiker zit kun je een theedoek over je kom hangen. Maar ik maak zelf liever botercrème van de mix van Funcakes, of anders Swiss merengue botercrème. Veel lekkerder dan 1:1, vind ik. | |
PdeHoog | zondag 1 augustus 2010 @ 12:08 |
Dames, jullie zijn hier de experts. Ik ga straks een taart bakken en in het recept (engels ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 1 augustus 2010 @ 12:11 |
Het spul wat er ook voor de pannekoeken is! | |
De_Taartjesfee | zondag 1 augustus 2010 @ 12:11 |
Ik denk dat het het meeste lijkt op poedersuiker ja. Zelf gebruik ik in recepten basterdsuiker ipv gewone suiker, omdat dat een wat zachter resultaat geeft ![]() | |
PdeHoog | zondag 1 augustus 2010 @ 12:12 |
Top. Dank voor de toelichting ![]() ![]() | |
het-is-mij | zondag 1 augustus 2010 @ 12:47 |
quote:oke dank je voor de reactie. Ik dacht ook al, dat scheelt een boel frustratie en mislukte biscuits om daar een keer wat geld aan uit te geven want vind het wel leuk. DAcht, eerst ff aan de experts vragen........ | |
Saruna | zondag 1 augustus 2010 @ 13:31 |
quote:Ik zat er al aan te denken om, als mijn kleurstofjes op zijn, (moeten ze eerst nog binnen komen. Morgen!) Americolor te bestellen. Je hebt me overtuigd! Het is goedkoper dan wat ik nu besteld hebt, maar als ik jouw creatie zo zie, is het nog mooi ook!! Ik heb zelf Sky Blue (en ook andere kleurtjes) van Sugarflair Paste Colors besteld. Hopelijk geven die net zo'n mooi resultaat! | |
Chickert | zondag 1 augustus 2010 @ 14:31 |
quote:Ja, ik heb echt botercreme gemaakt door boter te smelten en de poedersuiker er doorheen te 'roeren' ![]() Niet de goede methode? ![]() Haha, volgende keer dus gewoon op kamertemperatuur laten komen en met een theedoek eroverheen mixen? | |
Taartje | zondag 1 augustus 2010 @ 19:41 |
Inderdaad een theedoek erover. Ik mix de boter altijd eerst een beetje zacht, dan steeds een beetje poedersuiker erbij. Sowieso nooit de hele hoeveelheid poedersuiker ineens erbij, dat geeft een poedersuikerexplosie waar theedoeken ook maar met moeite tegen kunnen ![]() | |
Mr-Z | zondag 1 augustus 2010 @ 22:46 |
vandaag hebben we weer twee creaties gemaakt: ![]() ![]() Taarten 28 cm, gemaakt van kapsel, 2 lagen gevuld met gele room, verse aarbeien en met cointreau getrempeerd. gemaskeerd met botercreme. Afgewerkt met rolfondant en marsepein. | |
PdeHoog | zondag 1 augustus 2010 @ 22:54 |
Wat erg gaaf zeg ![]() ![]() | |
Saruna | maandag 2 augustus 2010 @ 20:52 |
Wauw, Mr-Z! Erg mooi!! Mijn complimenten! Hmpf, even m'n frustratie uiten... Ben vandaag op zoek geweest naar iets om m'n fondant op uit te rollen/te kneden, zonder dat het af zou geven of dat het fondant de putjes van het aanrecht of de tafel zou krijgen... Nou was mijn eerste gedachte een soort van mat. Dus, ik met goede hoop naar de Xenos, in de stad, die hadden alleen maar kleine matjes voor in de oven... Daarna ging ik naar de hobbywinkel, om te kijken of ze, ze daar misschien hadden. Maar die mevrouw had alleen een snijmat, en dat ding was een meter bij een meter, en verdorie 55 euro. Mooi dus dat ik dat niet ging betalen. Die vrouw gaf me de tip om bij een bouwmarkt te vragen of zij misschien iets hadden. Dus ik naar de Formido, kwam ik daar tegen wat ik zocht. Tafelzeil! Kijk ik naar het prijskaartje, val ik zowat flauw. 20 euro per meter!! Het huilen stond mij echt nader bij dan het lachen. Teleurgesteld droop ik af naar huis, en mijn vader vertelde me dat ik wel even bij de Leen Bakker kon kijken. In de stad hebben we een winkelpark, De Centrale, dus daar heen gegaan. Leen Bakker had het niet. Kwantum had het niet. Blokker had het niet. Uiteindelijk de Praxis ingelopen, "Meneer, heeft u ook tafelzeil..?" dat hadden ze niet. Ik stond op het punt rechtsomkeert te maken en weg te lopen, toen hij zei dat hij wel even het grote filiaal aan de andere kant van de stad zou bellen. Heeft ie voor me gedaan, en daar hadden ze het. Ik kon 'm wel zoenen! Natuurlijk was ik mijn mijn enthousiaste kop vergeten om te vragen hoeveel het daar koste. Dus ik bellen toen ik thuis kwam, koste het daar maar 9 á 10 euro per meter! Daar had ik het wel voor over, ik naar de andere kant van de stad gefietst, (ik was om twee uur vertrokken, en dit is dus al om kwart over 7 's avonds) hele aardige jongeman die me hielp met afsnijden. Heeft er zelfs nog een stukje bij gedaan, en gewoon een meter op geschreven. Uiteindelijk was ik met het bonnetje wat deze week in de folder zit maar 7,16 kwijt! Ik was zooo blij! Formido, steek dat tafelzeil maar op een plekje waar de zon nooit schijnt! Morgen beginnen met taart bakken. Yay! | |
Spuuglokje | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:47 |
Mooi dat het uiteindelijk gelukt is, Saruna. ![]() DaD wat mooi! ![]() Ik heb gisteren mijn bestelling binnengekregen van Cakesupplies, ik kan haast niet wachten tot ik m'n nieuwe rolstokken kan uittesten (summersale!) en ik had ook o.a. een taartvorm van 15 cm gekocht. Handig voor tussendoortaartjes. ![]() | |
Taartje | woensdag 4 augustus 2010 @ 20:39 |
FIjn dat het uiteindelijk gelukt is Saruna! Zelf gebruik ik altijd een grote plastic mat van de Ikea, die geloof ik eigenlijk bedoeld is voor onder bureaustoelen met wieltjes. Is antislip, ik had met zeil altijd ruzie. Spuuglokje, ben benieuwd wat je weer voor moois gaat maken met je nieuwe spulletjes! Heb me vanavond een blaar geknepen met de sugargun ![]() | |
Saruna | zondag 8 augustus 2010 @ 22:57 |
quote:Ik had bij de Blokker gevraagd. Maar die hadden het dus niet. ![]() Ik heb twee taarten gemaakt vorige week! Nog niet echt tijd gehad om ze te plaatsen, dus bij deze... Foto's zijn met telefoon gemaakt. Don't blame him, ik stond zó te trillen, ik was zo blij! ![]() Deze is een beetje wazig, maar voor de duidelijkheid: dat "rare streepje" moest Terschelling worden... Hopelijk is het een beetje te zien! ![]() ![]() Vlaggetjes (heel subtiel over de scheuren heen gedaan): ![]() Nederland ![]() België ![]() Luxemburg Goed, dit was m'n eerste taart.. Scheuren ten top, springvorm van m'n schoonmoeder gesloopt... Dat soort dingen, jullie kennen het vast wel. ![]() Mijn volgende taartje was véél beter gelukt. Ik was zó blij toen ik het fondant over de taart legde, zonder scheuren! Maar toen kwamen de problemen pas echt, see for yourself... ![]() Wat er fout ging: ik kreeg het fondant niet dun genoeg. Volgende keer haal ik een schrijfstift en doe ik het uit de losse pols. Hopelijk is het nog als eekhoorntje terug te zien. Iedereen vond het mooi, maar ik was er gewoon niet tevreden mee. Ben ik te kritisch...? Nou, dit waren ze dan.. | |
-Miauw- | zondag 8 augustus 2010 @ 23:03 |
quote:Ik vind ze lief ![]() | |
Taartje | dinsdag 10 augustus 2010 @ 09:28 |
Wat goed Saruna, je ziet bij de tweede taart al de grote vooruitgang! Nog een paar taarten en je bakt als een professional ![]() En dan nog het taartje dat me een blaar(tje) bezorgde met de sugargun ( ![]() ![]() | |
Holy_Goat | dinsdag 10 augustus 2010 @ 12:04 |
Met mijn vriendinnetje weer eens een taartje gemaakt voor bij de verjaardag van mn nichtje. met meptaartje! ![]() | |
LeNeHe | dinsdag 10 augustus 2010 @ 12:15 |
Leuk Taartje! Kan me voorstellen dat je blaren had, haha. Ik heb pas cupcakes gemaakt voor mijn oma's verjaardag. Dit is wel een leuk idee voor een volgende keer (mijn oma houdt ook van breien namelijk). (Moet ik wel weer een nieuwe sugargun, want mijn tweede is ook alweer naar de maan.) | |
LeNeHe | dinsdag 10 augustus 2010 @ 12:21 |
Holy Goat, lieve taartjes! En Saruna, je gaat met sprongen vooruit zo te zien. Hier dan mijn allereerste cc's, lastiger dan ik dacht, het papier ging overal los. Deze was voor mijn oma, met een roosje van modeling chocolate: ![]() En hier alles in de doos. ![]() | |
Taartje | dinsdag 10 augustus 2010 @ 17:19 |
LeNeHe,, heb je die modeling chocolate zelf gemaakt of gekocht? Ze gebruiken het ook altijd bij Cake Boss en ik was er best nieuwsgierig naar. Is het lekker en werkt het makkelijk? Het roosje is iig erg mooi! | |
mijsje | dinsdag 10 augustus 2010 @ 17:22 |
het is eigenlijk een taarten en cupcakes-decoratie topic, maar ik kom gewoon simpele cupcakes laten zien... ik heb namelijk vandaag voor het eerst ooit cupcakes gebakken, en ik was er best trots op (tot ik in dit topic de prachtige taarten/cupcakes zag... ![]() ![]() ![]() (de gele onderaan had ik al losgemaakt om de onderkant te bekijken en te proeven... mmmmmmmmmmmm appel-kaneel...) ik vind trouwens de brei-wol taart geweldig en de nijntje taart + meptaartje echt te schattig! ![]() leuke cupcakejes ook met dat bruin en die prachtige bloemen! ![]() | |
LeNeHe | dinsdag 10 augustus 2010 @ 18:38 |
Klinkt lekker mijsje appel-kaneel! ![]() Hoe voorkom je dat die papiertjes zo los gaan staan, of is dat gewoon onvermijdelijk? Taartje; die modelling chocolate heb ik gekocht via internet. Het is maar een klein dun zakje (ongeveer een half A-4tje. Maar voor een roosje heb je niet veel nodig. Het smaakt lekker, en werkt ook prima. Het wordt wel plakkerig als je veel gaat kneden en rollen door de warmte van bijv. je handen. | |
mijsje | dinsdag 10 augustus 2010 @ 19:11 |
bij mij zaten de papiertjes goed vast. (die gele had ik zelf al losgehaald voor ik de foto ging maken...) ik had de vormpjes in een metalen muffinvorm gedaan, en dat bleef prima zitten. (ik had papieren vormpjes van oetker) en inderdaad ![]() ![]() | |
Taartje | dinsdag 10 augustus 2010 @ 19:52 |
Bedankt voor de info LeNeHe ![]() | |
Saruna | woensdag 11 augustus 2010 @ 14:15 |
quote:Dankjewel! ![]() ![]() quote:Thnx, de volgende keer ga ik je tip echt gebruiken! Ik had het eerste taartje op een rond blik gezet, en toen rond gesneden. De tweede had ik op een bord gezet en toen gesneden, dat ging al wat beter. Maar ik ga jouw tip echt gebruiken! Super bedankt. Jouw breitaartje is echt lief! Wat vond je oma ervan? ![]() quote:Dankjewel! ![]() | |
LeNeHe | woensdag 11 augustus 2010 @ 19:50 |
Taartje, bedankt voor je tips, ik ga het de volgende keer zo proberen. Had ze inderdaad in een siliconenvorm gedaan. | |
DevilsAndDust | woensdag 11 augustus 2010 @ 23:33 |
Ik bak m'n cc's altijd in een siliconen vorm en heb nog nooit gehad dat de papiertjes loslieten. | |
emss | vrijdag 13 augustus 2010 @ 15:50 |
Vraagje... hoe blijven jullie slank bij deze hobbie? Ik moet toch alles echt wel proeven, en aaargh... het is moeilijk om niet aan te komen. | |
Taartje | zaterdag 14 augustus 2010 @ 09:28 |
quote: ![]() | |
Webkim | dinsdag 17 augustus 2010 @ 09:52 |
Man oh man, dat bakken is echt evil. ![]() Vandaag voor het eerst na een cursusmiddagje thuis aan het decoreren met marsepein en daar heb ik een vraagje over: ik heb van die FunCakes mix voor botercreme, maar ergens staat me nog bij dat marsepein níet in contact mag komen met water. Door die mix moet water. Dus kan ik dat dan wel gebruiken om af te smeren? | |
DevilsAndDust | dinsdag 17 augustus 2010 @ 09:55 |
Webkim, ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat de marsepein of fondant ging smelten door het afsmeren met bc van de mix. Maar dat schijnt inderdaad wel een mogelijkheid te zijn en eigenlijk wordt aangeraden om afsmeren te doen met bc 1:1. Maar ik ben gewoon te lui om twee keer bc te maken. | |
Webkim | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:02 |
Maar die 1:1 is dan 1 mix, 1 boter? En het water gewoon weglaten? Dan ga ik idd 2x maken. | |
DevilsAndDust | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:08 |
1:1 is gelijke delen poedersuiker en boter. Je kunt wel botercrème van de mix maken met minder water, geloof ik. Dat scheelt allicht iets. | |
Webkim | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:15 |
Minder water ja, ik las het net op DLT, daar had ik het ook ff gevraagd. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:17 |
Ik kom er niet meer uit bij al die sites ![]() Ik wil toch een keer beginnen, een taartje met marsepijn ![]() Wat moet ik precies bestellen? | |
DevilsAndDust | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:27 |
quote:Bekijk deze eens: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26350 Als je nog vragen hebt, roep maar. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:29 |
quote:Super bedankt!!! Ik ga even koekeloeren ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:36 |
Ik had zelf voor m'n eerste taart trouwens maar vrij weinig aangeschaft. Marsepein, twee potjes kleurstof, wat uitstekers... Je kunt ook prima een kapsel bakken zonder biscuitmix. Vullen met slagroom en jam uit de supermarkt, afsmeren met botercrème van gelijke delen roomboter en poedersuiker. Veel van de dingen die ik nu gebruik zijn wel echt geschikt voor taarten, maar zijn voor een beginner prima te vervangen door wat je in je keuken vindt. Taartzaag? Broodmes. Kunststof roller? Gewoon je houten deegroller of desnoods een lege wijnfles (zonder etiket). Smoother? Je handen. | |
emss | dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:57 |
Mag ik een beginners botercreme vraagje stellen? Het duizelt me van alle opties. 1:1 botercreme. Ik begrijp dat dit ideaal is voor afsmeren. Kun je dit met suikerbakkerspoeder maken ipv poedersuiker? Wat is lekkerder? Ik ben bang dat poedersuiker met boter niet zo lekker is, maar van suikerbakkerspoeder heb ik geen idee. Meringue botercreme (1:2:3): kun je hier zowel suikerbakkerspoeder als poedersuiker gebruiken? Of is kristalsuiker beter? En de meringue powder van Wilton? Is die hiervoor geschikt? | |
het-is-mij | dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:22 |
quote:Ik heb zo'n startersset marsepein aangeschaft. En een plastic roller van de bouwmarkt, die ik persoonlijk fijner vind dan een deegroller) hij is lekker lang en dun, vlgs mij stond ie bij de isolatiematerialen enzo en om de taart mee glad te strijken heb ik van de bouwmarkt zo'n spatelachtig ding die vlgs mij bij het voegen ofzo word gebruikt ![]() Ik had nog zo'n ronddraaiend houten plateau van de ikea en dat is wel makkelijk met afstrijken vond ik zelf! Succes ermee. Na onze vakantie ga ik serieus weer beginnen. Hoorde laatst van iemand die een springvorm had gekocht die je zelf in hoogte kon verstelen van 15 cm tot 30, dus die ga i nog maar eens in de collectie doen ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:33 |
Weet je zeker dat die 15 tot 30 cm in de hoogte zijn? ![]() | |
het-is-mij | dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:38 |
Hhmzz ik ga ff die mail checken, je brengt me aan het twijfelen haha ![]() kunnen we het op hormonen gooien? ![]() | |
het-is-mij | dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:41 |
vlgs mij mail verkeerd gelezen en is het de doorsnee, anyway, ik ga van de week gewoon ff bij die winkel kijken haha | |
het-is-mij | dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:52 |
quote:Bakken op hoogte van 30cm en dan lekker vullen haha, eet smakelijk ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2010 @ 15:43 |
Hee Ladies! Bestaat er ook een goedkope keukenmachine ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 17 augustus 2010 @ 15:49 |
De eerste die ik zo snel zie is eentje van 25 euro van Kijkshop. Kruidvat (geloof ik) heeft ze ook regelmatig in de aanbieding, maar ik weet niet wat die dan kosten. | |
Webkim | dinsdag 17 augustus 2010 @ 20:41 |
Tadaaaa! ![]() ![]() Hartenboltaartje met een vulling van lemoncurd en citroenpudding. De hartjes zijn uitgestoken door Sophie van 4 en toen we even 2 tellen de andere kant op keken hadden Sophie en Thomas (2 1/2) van de losliggende kleurtjes één grote klont gemaakt. Vandaar: een eh… gemarmerd parelrandje. ![]() ![]() Babybijtaart (oude logo) met een vulling van passievruchtenmousse en botercreme. | |
het-is-mij | dinsdag 17 augustus 2010 @ 20:48 |
@ Webkim, mooi zeg! Die bloemetjes zijn dat van die uitstekers waar je een keer op druk en dat het vormpje er dan uit komt zeg maar? | |
Webkim | dinsdag 17 augustus 2010 @ 20:51 |
quote: ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2010 @ 20:51 |
quote:Ohhhh 25 euro maar ![]() ![]() | |
Taartje | dinsdag 17 augustus 2010 @ 23:07 |
Wat zijn je taarten leuk geworden Webkim! Het gemarmerde effect doet me denken aan de kralen die je op de basisschool zelf maakte ![]() Vandaag een taartje gemaakt voor vrienden die 10 jaar getrouwd zijn. Zij vertelde een tijdje terug dat ze destijds zo teleurgesteld was over haar saaie, platte bruidstaart. Vandaar een kleine verrassing: de taartjes zijn 15 cm en 10 cm in doorsnee ![]() ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 18 augustus 2010 @ 10:08 |
quote:leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan ![]() (vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi) Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer ![]() Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme. ![]() | |
emss | woensdag 18 augustus 2010 @ 10:32 |
quote:Iemand? Alvast bedankt ;-) ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 18 augustus 2010 @ 11:24 |
Persoonlijk vind ik de 1:1 variant echt ranzig. veel te vet en zoet. liever maak ik or de 1:2:3 of de laatste 2x heb ik witte chocola boter creme gemaakt.1:1 vind ik trouwens ook beroerd afsmeren. wel goed voor dijkjes. voor de 1:2:3 gebruik ik altijd wilton poeder. beetje prutsen met beste verhouding poeder - water. verder gebruik ik er kristalsuiker voor. werkt prima. blijf au bain marie eiwit kloppen met suiker totdat gesuikerd eiwit tussen 2 vingers niet meer voelbaar is. ook de hoeveelheid boter (3) kun je aanpassen naar wens. met 1:2:2 houdt je een wat fluwelig substantie, 1:2:3 wat harder. even uitproberen wat je het prettigst vindt voor afsmeren. witte chocola botercreme is ook zeer geschikt voor vullen of afsmeren.200 ml slagroom bijna laten koken, dan 200 gr witte chocola erbij , vuur uit en roeren tot alles opgelost is. als helemaal koud is ( koelkast ) dan boter romig kloppen en langzaam elagroommengsel toevoen tijdens kloppen. voila! Evt nog even in koelkast om wat stevigere te krijgen. Genoeg info? | |
emss | woensdag 18 augustus 2010 @ 11:39 |
heeeeeeeeeeeeeel erg bedankt!!! Die 1:1 botercreme lijkt me ook vies ja. | |
Sts | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:03 |
Vraagje: Ik geef eind komende week een workshop taartdecoratie op de familiereünie van mijn vriend. Nu ben ik in dubio wat betreft de bekleding. Ik wilde eerst zeker voor marsepein gaan, omdat mijn ervaring is dat het bekleden daarmee echt veel en veel gemakkelijker is. Maar eigenlijk zou ik ook wel wat taarten met fondant willen (laten) maken voor de mensen die geen marsepein lusten en vanwege de prijs. Mijn ervaring met RegalIce is echter dat dat echt belachelijk snel scheurt. Dikker, dunner, meer poedersuiker, botercrème toevoegen ik was wanhopig, niets hielp. Het was totáál niet rekbaar. Ik vraag me nu af of ik pech heb gehad, gewoon een kluns ben of ik een ander merk moet hebben. Het was overigens ongekleurde fondant. | |
Sts | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:04 |
Mooie taarten weer zeg! Wat leuk ook, zo'n kleine stapeltaart. Niet enorm en toch indrukwekkend ![]() Oh, en ik weet niet of het spam is (haal dan maar weer weg), maar ik was zeer te spreken over de chatservice bij deleukstetaartenshop ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:11 |
Ik gebruik ook RegalIce (de pakken van 2,5 kg) en ik vind het heerlijk werken. Misschien had je een verkeerde verpakking of zo? Ik heb geen last van gescheur. | |
Sts | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:16 |
quote:OMG, ik ging het toch even checken, Pettinice dus. ![]() Maar dat is wel mooi, want ik wilde zo'n combipakket Regalice bestellen ![]() Jij vindt het dus niet enorm veel moeilijker dan marsepein? Dat is meestal een eitje, net als marsefond. Ik probeer mezelf er even van te overtuigen dat ik héus wel kan bekleden ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:17 |
Ik vind fondant tegenwoordig zelfs lekkerder werken dan marsepein. ![]() ![]() | |
Sts | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:21 |
quote:Hehe, dan zal het wel aan de verpakking of aan het merk gelegen hebben, want de afgelopen keer dat ik ermee ging bekleden was echt om te huilen, het scheurde telkens rustig 5 centimeter in. Mooi, dan kan ik de keuze aan degene die het een beetje regelt voorleggen. PettinIce boetseert gelukkig wel fijn ![]() | |
spanishgirl | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:56 |
quote:Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, ![]() ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 18 augustus 2010 @ 15:10 |
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies. | |
Sts | woensdag 18 augustus 2010 @ 15:14 |
quote:Hm ![]() ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 18 augustus 2010 @ 15:16 |
quote:Weet nog niet, zit in vriezer en eet ik zaterdag pas op. Ik heb een bienenstich cake recept gebruikt. Verder recept voor bonbon bloc: smelt 200 gram puur truffel bobbonbloc in 250 ml slagroom. Niet helemaal laten koken! Ik doe er 2 zakjes vanille suiker bij, maakt het wat zoeter en maakt de smaak voller. Geheel laten afkoelen , en op hoge stand mixen tot het beetje steviger wordt, slagroom achtig. Even half uurtje in koelkast en vulling is klaar om op de taart te gaan. | |
Holy_Goat | woensdag 18 augustus 2010 @ 15:17 |
quote:Neejoh je krijgt er hooguit spierpijn van. Alleen donkere kleuren zwart rood kopen. Is bijna niet zelf te kleuren. | |
het-is-mij | woensdag 18 augustus 2010 @ 18:15 |
quote:Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken? Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken. De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is? | |
Sts | woensdag 18 augustus 2010 @ 18:51 |
quote:Bedankt voor de tip, maar het is zo krap qua tijd dat ik dat vantevoren moet doen. ![]() Niet helemaal wat ik zelf oorspronkelijk in gedachten had, maar à la. Als zij het zo uitgebreid zat vinden, prima ![]() | |
Webkim | vrijdag 20 augustus 2010 @ 18:12 |
Minicuppies in progress:![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 20 augustus 2010 @ 18:46 |
Neeeeeeeeeee. ![]() ![]() ![]() Nu bieden ze in plaats daarvan een workshop aan van Annelies (van Tessel), en die maakt prachtige dingen, maar het is helemaal mijn stijl niet. Dus ik twijfel heel erg of ik dat wel moet doen. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 21 augustus 2010 @ 00:12 |
Leuk Webkim! Balen DaD ![]() | |
Taartje | zaterdag 21 augustus 2010 @ 14:59 |
Leuk zijn ze Webkim! Die minicupcakes zijn altijd van die perfecte éénhapssnacks! Mijn beste vriend vertrekt volgende week voor 5 maanden naar New Orleans om te studeren, vanavond geeft hij een afscheidsfeestje. Heb een taart gemaakt om hem eraan te herinneren wat hij allemaal moet missen ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 21 augustus 2010 @ 19:22 |
Mooi, Taartje!! | |
Drossie | zondag 22 augustus 2010 @ 08:49 |
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen. Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard? | |
Spuuglokje | zondag 22 augustus 2010 @ 11:39 |
quote:Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard. ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 22 augustus 2010 @ 11:39 |
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen. Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ![]() | |
Tallie1982 | maandag 23 augustus 2010 @ 23:25 |
Is het mogelijk ergens een toy story taart te bestellen online ? Of eentje laten te maken in de buurt van Zuid-Limburg? Is voor de verjaardag van mijn zoontje | |
Holy_Goat | dinsdag 24 augustus 2010 @ 00:18 |
quote:heb ik ook! de rode! ![]() | |
Saruna | dinsdag 24 augustus 2010 @ 12:26 |
Wauw! Mooi dat Hollandse taartje! Echt superleuk bedacht. ^^ Even een spoedvraagje: ik ben taart aan het maken voor mijn ouders. Kan ik het afsmeren ook met slagroom doen ipv botercreme? Doe ik er wel KlopFix doorheen. Want ik denk niet dat zij het botercreme lekker vinden, en slagroom kunnen ze altijd wel waarderen. Natuurlijk doe ik het dan ongezoet, want de taart zelf is al zoet genoeg. ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 24 augustus 2010 @ 12:28 |
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen! | |
Saruna | dinsdag 24 augustus 2010 @ 13:22 |
quote:Thnx voor je snelle reactie! ![]() Ik doe net m'n taartje in de oven, kom ik erachter dat ik vergeten ben zout toe te voegen... ![]() Les van vandaag: zeef de maizena en de bloem, anders krijg je klonten in je beslag... ![]() | |
The_Hives | woensdag 25 augustus 2010 @ 07:45 |
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik. Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit ![]() | |
Taartje | woensdag 25 augustus 2010 @ 13:06 |
Op welke zender is het te zien, The_Hives? ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 25 augustus 2010 @ 13:11 |
Ik heb er vorige week deel 1 van gezien bij een vriendin, maar helaas heb ik zelf alleen BBC World en kan ik het dus niet ontvangen. ![]() | |
DjinN | woensdag 25 augustus 2010 @ 15:54 |
Dit topic is super voor mij, als banketbakster in opleiding zijnde ![]() ![]() | |
Taartje | woensdag 25 augustus 2010 @ 16:20 |
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn! ![]() ![]() | |
The_Hives | woensdag 25 augustus 2010 @ 16:36 |
quote:BBC 1 of 2 . Dat weet ik niet meer ![]() ![]() http://www.bbc.co.uk/food/programmes#blq-container -edit- BBC 2 om 9 uur Nederlandse tijd | |
Spuuglokje | woensdag 25 augustus 2010 @ 17:26 |
quote:Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!' | |
Drossie | woensdag 25 augustus 2010 @ 17:32 |
quote:Ok, gisteren eentje besteld! | |
Taartje | woensdag 25 augustus 2010 @ 18:24 |
quote:Ik heb even verder gekeken dan m'n neus lang is ![]() ![]() | |
Muck | woensdag 25 augustus 2010 @ 23:16 |
quote:Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goed ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 26 augustus 2010 @ 11:08 |
quote:Inclusief kom? ![]() ![]() | |
Taartje | vrijdag 27 augustus 2010 @ 09:07 |
Is er iemand van de dames uit Vhv die plunger cutters van vlinders heeft? Heb ze nodig voor een taartbestelling, maar natuurlijk net drie dagen geleden een bestelling gedaan bij de webshop... | |
lirpA | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:11 |
Ik heb me ook maar aan het decoreren gewaagd en dit is dan het resultaat. Hij staat scheef, ik kan niet tekenen dus ook geen figuren uit de losse pols maken met piping gel, ik kan zelfs geen rechte lijnen trekken, maar ik heb het helemaal zelf gedaan en dus ben ik best wel trots! Hij is gevuld met drie lagen frambozenmousse en afgesmeerd met rozenbotercreme.![]() ![]() (en iedereen ziet natuurlijk direct dat het een juweldoosje is)! | |
mijsje | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:21 |
lirpA, lijkt me heerlijk! ![]() ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 27 augustus 2010 @ 12:46 |
Nou ik heb een verstelbare vorm hoor, het is een taartring die je van diameter 15 tot 30 in kunt stellen. Hoogte 7,5 cm. Eerste biscuit is klaar, heel mooi strak en de 2e staat er nu in. Maak nu kleintjes om te oefenen en dan uitdelen maar ![]() Als het resultaat een beetje oke is kom ik het showen ![]() | |
Trusten | vrijdag 27 augustus 2010 @ 22:03 |
Mooie dingen komen er weer voorbij! Heb zelf al in geen maanden een taart meer gemaakt maar ik heb sinds twee maanden een nieuwe vriend die dit weekend jarig is en het er al twee maanden over heeft....dus ik moest wel ![]() ![]() Helaas alleen een telefoonfoto. Hij is overigens fotograaf ![]() | |
Taartje | zaterdag 28 augustus 2010 @ 08:42 |
Wauw Trusten, wat een prachtige taart! Daar moeten heel wat freubeluurtjes in hebben gezeten ![]() | |
Muck | zaterdag 28 augustus 2010 @ 10:49 |
quote:Ohhh, dat heb ik even gemist ![]() Nee, het is inderdaad die standaard mixer die ik bedoelde ![]() | |
Raissa | zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:37 |
quote:Mooi gedaan! Wat ik me nou afvraag hè, die camera, is die ook gevuld? Of is dat een homp marsepein/fondant/of iets dergelijks? | |
Spuuglokje | zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:03 |
Weer wat taarten van mij die ik de afgelopen dagen gemaakt heb: Het kleine meptaartje: ![]() De 2 taarten van 25 cm doorsnede: ![]() ![]() | |
het-is-mij | zondag 29 augustus 2010 @ 12:55 |
@ Trusten, mooi zeg. Had je geen zin meer om te bakken? En nu weer helemaal zin om het op te pakken? @ Taartje, wat een mooie strakke taarten maak je toch altijd @ Spuuglokje, goed gelukt joh. Ook mooi strak en eenvoud, ik hou ervan! Nou de verstelbare taartvorm heeft zijn vruchten afgeworpen, mooie hoge, strakke biscuits. Vond de botercreme niet lekker, beetje citroenaroma erdoorheen, heerlijk! Het kleine taartje (die was vrij laag) bekleden ging goed, de 2e, 7,5 cm hoog wat lastiger, ik had er 2 vouwen in zitten onderin en die kreeg ik op de een of andere manier niet weg en hij ging aan de rand iets scheuren, miss. te dun uitgerold? Bij het eerste taartje gewoon blauw gebruikt (uit starterspakket) vor de 2e te weinig dus deze gemengd met witte marsepein, op de foto zie je het niet heel goed maar deze was een soort van gemarmerd, zag er leuk uit en de smaak was heerlijk. Lekker luchtige biscuit. Ik snap wel dat het wel errug handig is om zo'n mixer met kom te hebben want mijn mixer werd op een geg.moment wel erg warm haha. (klikbare foto's) Taartje 1 ![]() Taartje 2 ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door het-is-mij op 29-08-2010 16:47:49 ] | |
DevilsAndDust | zondag 29 augustus 2010 @ 13:46 |
Zijn dat je eerste taartjes, het-is-mij? Ze zien er geweldig uit! | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 augustus 2010 @ 13:51 |
quote:Ik ben dol op al dat soort programma's. In een eerdere uitzending hebben ze al eens gedecoreerde taarten maken zoals jullie hier posten | |
progje | zondag 29 augustus 2010 @ 16:24 |
ik zit nu in Amerika voor werk, en daar is dit programma op tv, ongelooflijk wat die allemaal maken http://www.wetv.com/amazing-wedding-cakes/index.html | |
loecje | zondag 29 augustus 2010 @ 16:32 |
quote:2x dezelfe foto?? ziet er wel heel lekker uit:) | |
het-is-mij | zondag 29 augustus 2010 @ 16:48 |
@ Dad, ja, in april een basisworkshop gedaan en nu maar eens thuis geprobeerd. Dank je @ Loecje, oeps haha, is veranderd maar wel hetzelfde idee ![]() | |
_Loki | zondag 29 augustus 2010 @ 17:03 |
Oh my een trouwtaart ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | zondag 29 augustus 2010 @ 18:43 |
Oh halleluja, dat is echt een prachtige Mariotaart! ![]() Linkje? | |
_Loki | zondag 29 augustus 2010 @ 19:00 |
http://technabob.com/blog(...)-nintendo-cake-ever/ | |
Taartje | maandag 30 augustus 2010 @ 14:11 |
Spuuglokje, prachtig weer! Ik houd van de stijlvolle eenvoud van je taarten ![]() | |
FutureFairytale | maandag 30 augustus 2010 @ 17:08 |
damn die Mariotaart is denk de mooiste taart die ik tot nu toe heb gezien ![]() | |
Warmemelk | maandag 30 augustus 2010 @ 18:41 |
Hee! Ik ben nieuw hier, maar heb al lekker rondgesnuffeld in dit topic, en ik ga donderdag ook beginnen! ![]() Ik heb net besteld bij deleukstetaarten.nl, maar nou was mijn vraag: Weten jullie wanneer alles geleverd wordt? Binnen 1 dag of niet? Er zat verder niks bij wat later binnenkwam ofzo.. ![]() Thanks. ![]() | |
Sts | maandag 30 augustus 2010 @ 19:13 |
quote:Naar eigen zeggen sturen ze alle bestellingen die ze voor 9u 's ochtends binnen hebben dezelfde dag nog naar naar TNT/GLS. De uiteindelijke levertijd is dan vervolgens afhankelijk van TNT/GLS (meestal nog 1 of 2 dagen). | |
Warmemelk | maandag 30 augustus 2010 @ 19:21 |
quote:Oke dankje!! ![]() ![]() | |
Taartje | maandag 30 augustus 2010 @ 21:17 |
Als je de spulletjes vandaag hebt besteld, denk ik dat ze er donderdag wel zullen zijn ![]() | |
rechtsedirecte | maandag 30 augustus 2010 @ 22:10 |
quote:niet vergeten de resultaten te posten!! | |
Warmemelk | maandag 30 augustus 2010 @ 22:29 |
quote:Maar natuurlijk! ![]() ![]() | |
Warmemelk | woensdag 1 september 2010 @ 15:13 |
Ik heb nog een paar vraagjes voor jullie ![]() - Is het mogelijk om zo'n mooie strook aan de onderkant van de taart netjes te snijden, zonder zo'n cutter? - Heb ik zo'n smoother echt heel hard nodig, of kan ik de fondant ook gewoon netjes met mijn handen gladstrijken? - Weten jullie nog iets lekkers voor de vulling? ![]() Ik wilde zelf sowieso graag swiss meringue buttercream maken waarvan hier in het topic ergens een filmpje staat. En kersenvlaaivulling met chocoladevlokken ![]() Alvast bedankt! ![]() P.S. ik was vergeten te zeggen: complimentjes voor al die mooie taartjes en cupcakes hier! ![]() | |
Taartje | woensdag 1 september 2010 @ 15:48 |
Warmemelk: Voor een strook aan de onderkant kun je best een lineaal oid gebruiken. Even laten liggen zodat hij een beetje steviger is en dan pas rond de taart leggen. De taart glad maken kun je doen met je handen, maar ik moet zeggen dat het resultaat met een smoother toch wel een stuk strakker is. Wat ideetjes voor vulling: •Banketbakkersroom •Alle soorten jam •Lemoncurd (soort dikke jam) •Bokkenpootjescrème •Chocoladecrème (melk, wit en puur) •Vanillecrème •Mandarijntjes uit blik met room •Botercrème •Koffiecrème •Speculoospasta •Caramelpasta •Hazelnootpasta Op de website www.deleukstetaarten.nl vind je heel veel recepten van vullingen. Omdat de taart met fondant van zichzelf nogal machtig is, zou ik niet te wild worden met smaken en het bij een beperkt aantal houden ![]() | |
Poezebeest | woensdag 1 september 2010 @ 20:39 |
quote:Taartje; Welke maten taartvorm heb je gebruikt voor deze? Mijn stapels doe ik altijd met 20, 25 en 30 en dan houd ik zo weinig ruimte over aan de zijkant. Die van jou hebben genoeg ruimte over! En zijn je bakvormen 7 cm of heb je hoger? | |
Saruna | woensdag 1 september 2010 @ 21:35 |
Hallo! Ik maak voor mijn lieve nichtje die vrijdag jarig is een My Little Pony taart, ik heb hiervoor roze kleurstof besteld voor de Pony, ook heb ik wat bloemetjes besteld, want ik vind dat dat er wel bij hoort. De achtergrond wordt lichtblauw. Heeft iemand nog leuke ideetjes voor deze taart? Of wordt het dan te druk. Sowieso komt haar naam en leeftijd er ook op te staan! By the way: ik had nog een paar kleuren over en daarmee een taartje gemaakt voor m'n ouders. Het resultaat: ![]() De vulling was banketbakkersroom en aardbeienjam, my favourite. ![]() Ik twijfel bij m'n nichtje tussen slagroom en banketbakkersroom... Wat zouden jullie doen? | |
Warmemelk | donderdag 2 september 2010 @ 17:28 |
Help! Iemand die me wil helpen hoe ik een foto hier moet plaatsen ![]() Ben niet al te technisch ![]() | |
Muck | donderdag 2 september 2010 @ 17:31 |
quote:Je moet de foto eerst ergens uploaden, daarna kun je hem hier plaatsen ![]() [img ] bestandsnaam van je ergens upgeloade foto [/img ] maar dan zonder spaties natuurlijk ![]() bijvoorbeeld: [img ] www.tinypic.detaartvanMuck.jpg [/ img] | |
Warmemelk | donderdag 2 september 2010 @ 17:48 |
Wat een gedoe zeg ![]() ![]() Volgens mij is ie wel een klein beetje groot, of lijkt dat maar zo? Edit: oh, het valt mee ![]() Even de uitleg: Mijn eerste taart dus ![]() Sjongejonge wat een werk! Ben alleen al een uur bezig geweest met die roosjes maken ![]() Oja, let even op hoe kunstig ik die blaadjes over de scheurtjes heb geplakt ![]() Vulling: kersenvlaaivulling/chocovlokken en chocoladebotercrème ![]() Ben er voor de eerste keer best trots op ![]() | |
Muck | donderdag 2 september 2010 @ 18:09 |
Hij is inderdaad wel érg groot. Hij mag op het forum maximaal 610 pixels breed zijn ![]() Hij ziet er hartstikke leuk uit! En dingen over scheurtjes plakken doe ik ook altijd hoor, mocht er ergens een scheurtje ontstaan zijn ![]() | |
Taartje | donderdag 2 september 2010 @ 19:08 |
quote:Ik gebruikte daarvoor 10, 15 en 20 cm. Zelfde afstanden dus, weet niet waar het dan aan ligt ![]() En de taart hierboven (naam even vergeten) is mooi geworden! Heel slim, om foutjes weg te werken onder blaadjes. Die tactiek gebruik ik ook altijd, en let er ook altijd goed op welk deel het mooist is, dat wordt dan de voorkant! ![]() | |
Saruna | donderdag 2 september 2010 @ 20:02 |
quote:Ik klikte en moest toen om mezelf lachen... ![]() quote:Mag je zeker trots op zijn voor je eerste keer! ![]() ![]() | |
lieflijntje | donderdag 2 september 2010 @ 21:14 |
Wow! Ik lees al een tijdje mee en zie de meest geweldige taarten voorbij komen! Al tijden denk ik erover om de stoute schoenen aan te trekken. Maar ik heb al zoveel hobby's waar ik aan begonnen ben en nooit heb afgemaakt, dat ik nog eventje blijf meekijken denk ik. Je bent er niet met 3 euro aan marsepein immers als je een mooie taart wilt maken. | |
Warmemelk | donderdag 2 september 2010 @ 22:00 |
quote:Haha Saruna, nog een slachtoffer hier van die link ![]() Maar hij was superlekker!! Het leek een beetje op schwarzwaldertaart met die kersen en chocola ![]() | |
Taartje | donderdag 2 september 2010 @ 22:16 |
quote:Misschien kun je een keer een workshop gaan doen? Kost éénmalig wel wat, maar mocht je het dan niets vinden dan ben je een ervaring rijker en heb je een mooie taart, maar niet allerlei spullen ingekocht die je niet meer gaat gebruiken. | |
lieflijntje | donderdag 2 september 2010 @ 22:35 |
Vriendin van me is er laatst mee begonnen, die had al aangeboden dat ik een xtje met haar samen kon doen! zij had een hele mooie taart voor der zoontje (2) gemaakt en zo kwam ik er ook op. | |
-Miauw- | vrijdag 3 september 2010 @ 08:40 |
quote:Ik ken het! Ik mag van mezelf pas beginnen met taarten bakken als ik mijn scriptie heb afgemaakt. Vervolgens zit ik de hele dag hier rond te neuzen zodat ik niet toekom aan het schrijven van die scriptie ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 3 september 2010 @ 08:51 |
quote:Dat is een goeie tip! ![]() | |
emss | vrijdag 3 september 2010 @ 13:55 |
Hoi allemaal, ik ben een complete beginner, maar ik heb me opgegeven voor PME1, 2 en 3. Omdat ik gewoon eens wat anders wil, ik word gek van m'n saaie kantoorbaan ![]() ![]() Wie heeft er hier ervaring met de PME cursussen? Heeft iemand een idee hoe elke les er per cursus uitziet? Ik kon op internet niets vinden. Ik heb een potentieel probleem: ik ga met het OV vervoer. Is dit een probleem qua spullen die ik elke week moet vervoeren denken jullie? Kan ik er vanuitgaan dat ik elke week een taart heen en weer naar de cursus locatie moet vervoeren? Dit zou opzich nog te doen zijn. Zelfs een stapeltaart zou ik opzich in verschillende dozen en in zo'n taarten-plasticzak kunnen vervoeren. En hoe zit het met de hoeveelheid huiswerk per week en per cursus? Hopelijk kan iemand mij helpen. Alvast bedankt! Oh ja, en het leukste: hebben jullie voorbeelden (foto's) van taarten die jullie voor PME hebben gemaakt? Daar ben ik namelijk heel benieuwd naar. [ Bericht 0% gewijzigd door emss op 03-09-2010 14:01:37 ] | |
lieflijntje | vrijdag 3 september 2010 @ 13:59 |
hier iemand anders die PME wou gaan doen als beginner | |
lieflijntje | vrijdag 3 september 2010 @ 14:55 |
Oeh vriendin vraagt of ik mee ga op een dag workshop in Oudenbosch waar ze al eens geweest is. Dat is leuk proberen of het iets voor mij is. Lekker is het vast wel ![]() | |
Jenny_ | vrijdag 3 september 2010 @ 22:47 |
Hallo allemaal, Ik wil voor mijn verjaardag deze schattige cakejes na gaan maken... nu is mijn vraag wat het witte spul op de cakejes is... marsepein? Bedankt alvast.... ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 3 september 2010 @ 22:49 |
Marsepein of fondant, dat kun je er zelf ook voor gebruiken.. Ik denk dat het allebei prima is, net wat je lekkerder vindt! | |
Jenny_ | vrijdag 3 september 2010 @ 22:54 |
quote:Thnx! Binnenkort ga ik lekker freubelen! Misschien kom ik hier dan weer even om advies vragen haha... | |
Taartje | zaterdag 4 september 2010 @ 10:32 |
Fondant is van zichzelf al wit, marsepein een beetje gelig. Dus als je graag echt wit wilt, kun je denk ik het best gaan voor fondant. Marsepein is ook wel wit te krijgen met poeder geloof ik, mocht je dat lekkerder vinden ![]() | |
Trusten | zaterdag 4 september 2010 @ 11:31 |
Marsepein kun je inderdaad ook wit maken maar ik vind het daarna echt niet fijn meer werken, het scheurt heel snel. Ik zou voor fondant gaan... | |
Spuuglokje | zaterdag 4 september 2010 @ 12:21 |
Je kunt ook marsepein kopen dat al wit gemaakt is voor je, dus kant en klaar in een pakje. ![]() | |
_Loki | zaterdag 4 september 2010 @ 13:08 |
Ik had witte marsepein gebruikt. Moet zeggen dat het wel heel lastig is om mee te werken als beginner, het rolt heel moeilijk en zwaar uit, en als je het iets verwarmt om het soepeler te maken, dan plakt het gigantisch. Ik zou fondant gebruiken. http://www.deleukstetaart(...)312e27997e588ce9bfb3 Deze smaakt ook heel lekker omdat er vanille doorheen zit ![]() | |
Jenny_ | zondag 5 september 2010 @ 10:56 |
quote:Super bedankt voor deze link. Ga hier zeker gebruik van maken! | |
De_Taartjesfee | zondag 5 september 2010 @ 11:34 |
Taarten als je je niet goed voelt geeft toch niet zo`n strak resultaat als anders ![]() ![]() Taartje voor mijzelf ![]() ![]() | |
Taartje | zondag 5 september 2010 @ 12:22 |
Wauw en toch zijn ze weer prachtig geworden Taartjesfee! Gefeliciteerd met je verjaardag ![]() ![]() | |
Nanook24 | zondag 5 september 2010 @ 14:41 |
quote:Ik vind ze gewoon hardstikke mooi geworden hoor TF! ![]() Waar kan ik dat vogeltje kopen? ![]() | |
tessie | zondag 5 september 2010 @ 14:44 |
Wow TF! Ik vind ze echt super mooi! Niks van te zien dat je je niet goed voelde hoor! Weet iemand nog iemand in de buurt van Almere waar ik mooi (geboorte)cupcakes kan bestellen trouwens? | |
Taartje | zondag 5 september 2010 @ 21:16 |
quote:Ik zou zo niemand daar uit de buurt weten. Misschien kun je een oproepje plaatsen op het forum van De Leukste Taarten? Afgelopen donderdag kwam er een meisje hier een taart halen (omgeving Eindhoven), dat uit Lelystad kwam! Ik vind het ergens wel een compliment, maar aan de andere kant... ![]() | |
DutchErrorist | dinsdag 7 september 2010 @ 13:01 |
![]() Hamburgers ![]() Smijn. en ik hebben deze gemaakt voor de verjaardag van een vriend (eerste keer dat smijn. en ik met frosting hebben gewerk) Ben wel blij met het uiteindelijke resultaat ![]() ![]() | |
Ewelina | dinsdag 7 september 2010 @ 14:02 |
quote:Vet! ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 7 september 2010 @ 14:05 |
cool DutchErrorist ![]() | |
Taartje | dinsdag 7 september 2010 @ 14:18 |
quote:Wat leuk! ![]() | |
Mr-Z | dinsdag 7 september 2010 @ 20:23 |
Afgelopen weekend weer twee taartjes gemaakt: ![]() ![]() ![]() | |
DutchErrorist | dinsdag 7 september 2010 @ 20:43 |
Gaaf gemaakt Mr-z ![]() ![]() Ons eindresultaat ![]() | |
Taartje | dinsdag 7 september 2010 @ 21:48 |
Leuk zo in die bakjes ![]() Offtopic: Wat een mooie krullen! ![]() | |
_Loki | dinsdag 7 september 2010 @ 22:03 |
Oooh hoe heb je dat gemaakt?:D | |
DutchErrorist | dinsdag 7 september 2010 @ 23:08 |
quote:Als je het over ons hebt ![]() Cupcakes maken, ze doormidden snijden en de randen ook bijsnijden.. Dunne brownies maken en in rondjes snijden... Frosting maken van roomboter en poedersuiker en vanille aroma.. De frosting kleuren met 3 verschillende kleuren (rood geel en groen) Brownies in de cupcakes doen met daarop de rood, geel en groene frosting dan de bovenkant van de cupcake en dan bestrooien met sesamzaadjes. | |
_Loki | woensdag 8 september 2010 @ 10:17 |
Oh dat is echt geniaal bedacht! ![]() Die wil ik ook eens maken, echt leuk! | |
FutureFairytale | woensdag 8 september 2010 @ 10:25 |
quote:en bedankt.. nu heb ik honger ![]() | |
Smijn. | woensdag 8 september 2010 @ 11:12 |
Dank voor jullie lieve reacties allemaal! Even een vraagje: weet iemand van jullie goede taartdecoratiecursussen in het noorden van Nederland? Ik woon in Drenthe en het lijkt me heel leuk om een keer zoiets te gaan doen. ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 8 september 2010 @ 17:47 |
Smijn, ik heb zelf verschillende cursussen bij Ellen's Creative Cakes in Donderen gedaan. [ Bericht 2% gewijzigd door Spuuglokje op 08-09-2010 18:02:59 ] | |
AnnekeM | vrijdag 10 september 2010 @ 16:17 |
Wauw! ![]() Ik heb 1,5 jaar geleden een workshop boltaart maken gevolgd tijdens een vrijgezellenfeestje van een vriendin. Was errug leuk om te doen. Helaas daarna geen tijd meer gehad om zelf een te maken. Maar nu wil ik er toch aan wagen, ook altijd leuk om cadeau te geven op een verjaardag. Een vraag; wat is de grootste springvorm-maat? Bij de Marskramer is de grootste 28 cm. Ze gaan voor mij informeren naar de 30 cm variant. Maar is er nog een grotere maat? Ik zag bij taartendecoratie.nl een leuke set met 4 springvormen, maar ik heb al 3 kleinere versies in huis. Wil alleen de allergrootste nog ![]() | |
Stansfield | vrijdag 10 september 2010 @ 18:14 |
Mijn vriendin vriendin is ook een beetje aan het taarten maken geslagen. Maar ze heeft nog niet al te veel spullen. Een boekje met recepten en wat taartvormen. Maar ze mist nog allerlei hulpmiddelen. En nu is ze volgende week jarig dus lijkt het me wel wat leuk om wat dingen te kopen. Nu heb ik al zo'n gladstrijker (ik weet de echte naam niet) gekocht. Maar wat heb je zeker nog meer nodig als je dit soort mooie taarten wil maken? | |
Taartje | vrijdag 10 september 2010 @ 18:17 |
AnnekeM, de grootste maat bakvorm bij De Leukste Taarten is 40 cm. Dat is geen springvorm, maar als je er biscuit in wil bakken heb je natuurlijk ook geen springvorm nodig. Even een galerij van de taarten van afgelopen week: voor drie verjaardagen en ééntje voor een vriendin die is afgestudeerd als arts: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zo, voor zover mijn overdaad aan foto's ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 10 september 2010 @ 18:50 |
Mooooooi! | |
Spuuglokje | vrijdag 10 september 2010 @ 19:07 |
Ik vind die strikken zo mooi Taartje, dat wil ik ook nog eens uitproberen! En wat leuk zo'n bolletjesrand in 3 verschillende kleurtjes! ![]() | |
Mirjam | vrijdag 10 september 2010 @ 19:08 |
ze hebben deze week hele leuke cupcake-standaards bij de xenos he? | |
Spuuglokje | vrijdag 10 september 2010 @ 19:42 |
Ik had deze week ook een taartopdracht, een vierkante taart van 25 cm doorsnede en een bijpassend mini-barbietaartje:![]() ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | vrijdag 10 september 2010 @ 20:14 |
Prachtig Spuug en Taartje! | |
LadyBlack | vrijdag 10 september 2010 @ 20:17 |
Die dokterstaart!! ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 10 september 2010 @ 20:37 |
quote:Bedankt voor de tip! Dan ga ik daar morgen eens even kijken. Ik had er van de week al een bij de Makro gekocht (dus tijdens de actie van 2+1 gratis op het Wilton en Funcakes assortiment), maar ik ben ook wel benieuwd naar die van de Xenos! En nog een is nooit weg. ![]() | |
_Loki | vrijdag 10 september 2010 @ 21:05 |
![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 10 september 2010 @ 21:11 |
Hee bedankt voor de afbeelding en gelijk de prijsinfo, Loki! Die lijken heel veel op die van Wilton, alleen een stuk goedkoper! ![]() | |
Taartje | vrijdag 10 september 2010 @ 21:47 |
Spuuglokje, wat een práchtige taart! ![]() | |
_Loki | vrijdag 10 september 2010 @ 22:49 |
Hier nog wat leuke links voor inspiratie ![]() http://www.uphaa.com/blog/index.php/10-creative-cake-designs/ http://www.uphaa.com/blog/index.php/cakes-wtf/ http://www.uphaa.com/blog/index.php/geekiest-cakes/ http://www.uphaa.com/blog/index.php/wedding-cakes/ | |
Spuuglokje | vrijdag 10 september 2010 @ 22:52 |
Dank je Taartje. ![]() ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 10 september 2010 @ 22:53 |
Heel erg mooi, Spuuglokje en Taartje! Ik heb vandaag een bruidstaart en cupcakes afgeleverd waar ik verre van tevreden over was. ![]() | |
Stansfield | vrijdag 10 september 2010 @ 23:38 |
Iemand nog tips voor mij?? Zie post hierboven.. | |
_Loki | vrijdag 10 september 2010 @ 23:51 |
Oh nog een http://www.humor-articles.com/cakes-too-neat-to-eat/ | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 11 september 2010 @ 00:17 |
Ik heb dit boek net gekregen:![]() Nu moet ik wel ![]() | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 11 september 2010 @ 00:20 |
-dubbel- [ Bericht 96% gewijzigd door Principessa.Farfallus op 11-09-2010 00:28:48 ] | |
rechtsedirecte | zaterdag 11 september 2010 @ 00:27 |
quote:dit cupcakes op de voorkant zijn echt supermooi!! wat een tijd zal daar in gaan zitten (heb geen ervaring...kan een maaltje piepers en groente koken en daarmee houden mijn culinaire kunsten wel op, des te meer bewondering voor de meesterwerkjes die jullie hier laten zien) | |
Lishe | zaterdag 11 september 2010 @ 09:39 |
Spuug, ik stalk je gewoon tot hier. ![]() De taarten waren een geweldig succes! En vandaag beginnen we aan het hertje! Het is zoveel dat we er met gemak 2 dagen mee kunnen! Prinsessentaartje werd door jarige dochter heel lief gedeeld! Dankudanku, en ik (en al het bezoek) sta versteld van je kunsten. | |
De_Taartjesfee | zaterdag 11 september 2010 @ 09:46 |
Welke vulling zat er in? ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 11 september 2010 @ 09:47 |
quote:Wat is je budget? Ik ben zelf erg blij met m'n sugargun namelijk! | |
Stansfield | zaterdag 11 september 2010 @ 10:12 |
quote:Eigenlijk zou ik gewoon een lijstje benodigdheden willen, dat ik daar zelf wat leuke dingen uit kan kiezen. | |
De_Taartjesfee | zaterdag 11 september 2010 @ 10:18 |
smoother, uitstekers voor sierrandjes, kleine rolstok voor kleine hoeveelheden marsepein, een klein rolmesje om marsepein secuur mee uit te snijden, sugargun, tylose, biscuitmix, botercrememix, kleurstoffen (pasta), kleurpoedersm glansspray. Dat zijn dingen waar je wel wat mee kan. Succes met uitzoeken ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 11 september 2010 @ 14:18 |
![]() ![]() quote:Een laag aardbeienvlaaivulling en een dun laagje Funcakes botercreme. En ik heb ook de verschillende lagen biscuitmix met trempeersiroop bosvruchten besprenkeld. Ik heb deze vullingen gekozen omdat ze iets aardbeierigs wou, en omdat ik wist dat er meerdere dagen van gegeten werd, en deze vullingen zijn goed buiten de koeling te houden. | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 11 september 2010 @ 15:35 |
Ik wil mijn eerste cup cakes ooit gaan maken... Maar het is een amerikaansch boek dus weet niet of je al deze ingrediënten gewoon in Nederland kunt kopen?![]() ![]() -Ik neem aan dat ik de cupcakes zelf moet/kan bakken. Waar haal ik dan die mini bakpapiertjes? -Ik heb nu iets van 5x6=30 neppe oreo's van de lidl.. dus daar moet ik nog een doos van bijhalen -vanilla frosting? is dat poedersuiker + water? - zwarte kleurstof: toko? -mini marshmellows (ik zie niet echt waar ze die gebruiken?) -32 mini chocolat chips (zijn gewoon koekjes toch? zie ik ook nergens.. -chocolade zonnebloempitten? haha wat??? -32 chocolat cereals (die moeten vast wel bij de appie liggen..) -16 green paper liners.. das gewoon het gras toch? | |
_Loki | zaterdag 11 september 2010 @ 16:01 |
Voor frosting zou ik eiwit met poedersuiker gebruiken, dat wordt meer een creme dus is makkelijker te gebruiken én is mooier. Je kan ook botercreme maken. | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 11 september 2010 @ 16:21 |
En hoe gaat dat dan in z'n werk? | |
Spuuglokje | zaterdag 11 september 2010 @ 16:27 |
De meest simpele vorm van botercreme maken is roomboter mixen op de hoogste stand, 5 à 10 minuten tot het witromig is, dan gezeefde poedersuiker erbij doen (net zoveel poedersuiker als boter, dus 1:1), goed door elkaar mixen en klaar. Voor een extra lekker smaakje kun je er bijvoorbeeld wat citroenaroma van Dr Oetker doorheen mixen. Je kunt ook kant en klare vanilla frosting kopen, dat ziet er zo uit: ![]() | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 11 september 2010 @ 16:53 |
Oke, denk dat ik doe wat er in het recept staat, anders smaakt het misschien een beetje vreemd.. | |
kahlie | zaterdag 11 september 2010 @ 20:05 |
quote:Daar zat ik dus vandaag naar te kijken, naar die 2+1 aanbieding en ik wist niet wat ik moest halen ![]() Heb jij aanwijzingen voor een beginner of zijn er ook mensen misschien hier die iets willen hebben? Ik zat te kijken naar: de set voor taarten decoreren (spuitmondjes e.d.), die voor cupcakes, die voor glazuurachtige stiften hadden ze niet, de verschillende soorten fondant, marsepein e.d. Ik wilde gewoon wat leuks om kerstcupcakes of taartjes te maken. Ik heb zelf wel veel met biscuitdeeg gewerkt (mocca taart met biscuitdeeg) maar die maakte ik altijd gewoon af met mocca-creme d'r op en omheen en dan veel hagelslag op de randen (of amandalschaafsel) + moccaboontjes op de taart. Dat was wel erg leuk, maar iets anders met decoreren wil ik ook wel! Tips? Oh, taartsnijder en smoother e.d. heb ik al. | |
SV-tje | zondag 12 september 2010 @ 00:56 |
quote:Wat voor actie was dit? Ik heb bij de Makro nog nooit Wilton en Funcakes gezien ![]() | |
Spuuglokje | zondag 12 september 2010 @ 12:01 |
quote:Het stond in de nieuwste folder aangekondigd dat het nieuw in het assortiment was. Ik ga altijd naar de Makro in Groningen, en daar hadden ze voorheen dus niet eens biscuitmix in het assortiment. En nu dus wel spulletjes. Ik heb er die cupcakestandaard voor 23 cupcakes gekocht, de circus carousel cake set, een pak biscuitmix, een paar tubes gekleurde icing, cake release en een pakje bruine fondant. Ik had héél graag die castle set gehad, maar die hadden ze niet in Groningen (stond een afbeelding van in de folder, dus ik had me er stiekem al op verheugd). | |
SV-tje | zondag 12 september 2010 @ 12:05 |
quote:Heb net even op de website in de folder gekeken (dank je voor de tip) en als het nieuw in het assortiment is, klopt het dat ik het inderdaad nooit heb gezien. Morgen dus eerst naar Makro ![]() Dank je wel ![]() | |
Spuuglokje | zondag 12 september 2010 @ 12:05 |
Kahlie, ik zou als het voor kerst is een pakje groen en een pakje rood fondant of marsepein kopen. En gekleurde icing is ook leuk. En zo'n setje met spuitmondjes is inderdaad handig. Die spuitmondjes kun je met een Wilton adaptor ook zo op die icing tubetjes schroeven. | |
#ANONIEM | zondag 12 september 2010 @ 19:12 |
quote:Dat spul heb ik ook nog staan ![]() ![]() | |
AnnekeM | zondag 12 september 2010 @ 19:42 |
quote:Kun je mij vertellen welke folder het precies was, en welke blz? Ik heb ook online gekeken maar kan hem niet vinden ![]() Als ze het in Leeuwarden ook hebben, gaan we morgen ook even langs. Ik wil ook graag zelf deze taarten maken, dus dan is een soort van beginnersset wel handig. edit; al gevonden: Food blz 43 [ Bericht 1% gewijzigd door AnnekeM op 12-09-2010 19:48:27 ] | |
AnnekeM | zondag 12 september 2010 @ 20:08 |
Is de cake Leveler een aanrader? | |
AnnekeM | zondag 12 september 2010 @ 20:44 |
Als ik zie wat je allemaal nodig hebt voor een "leuke" hobby. Het is niet goedkoop. Nu kwam ik op een idee om met iemand af en toe wat materialen uit te lenen, zodat je niet beide hetzelfde materiaal aan hoeft te schaffen, zoals uitsteekvormpjes e.d. Maar ook ervaringen uitwisselen is altijd leuk. Wie voelt zich hier wat voor? Ik ben zelf woonachtig in Friesland. PM me dan even ![]() | |
Viking84 | zondag 12 september 2010 @ 20:47 |
quote:Hoi ![]() ![]() | |
kahlie | zondag 12 september 2010 @ 21:11 |
quote:Dat zag ik dus, maar ik weet niet wat een wilton adapter/adaptor is? Ik zag ze op andere sites wel te koop voor ong. 90 cent, maarruh, zitten ze niet in een pakket ofzo? Anders moet ik het weer los aanschaffen en dat lijkt me qua verzendkosten dan weer niet handig. Fijn dat ik mensen blij hebt gemaakt met de Makro aanbieding ![]() | |
Mr-Z | maandag 13 september 2010 @ 06:49 |
quote:Als je een beetje vaste hand hebt kan dit ook gewoon met een normaal brood mes. | |
RenRen- | maandag 13 september 2010 @ 13:53 |
Hoi ![]() | |
Mirjam | maandag 13 september 2010 @ 17:54 |
quote:wat is dat? ![]() | |
RenRen- | maandag 13 september 2010 @ 18:18 |
quote:http://www.bakerella.com/hope-these-put-a-smile-on-your-face/ Zulke ![]() Ik vroeg me namelijk af wat je bij vanillecake kunt stoppen zodat het niet té zoet wordt. Maar ik ben niet oz creatief met eten | |
De_Taartjesfee | maandag 13 september 2010 @ 19:21 |
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur. Lekker! De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit ![]() | |
Smijn. | maandag 13 september 2010 @ 20:08 |
quote:Ik denk dat dat door de structuur komt ![]() | |
Stansfield | dinsdag 14 september 2010 @ 10:32 |
Zijn er bij de Ikea eigenlijk spullen te vinden om mooie taarten mee te maken, of is daar niks wat de moeite waard is en zul je toch echt naar de kookwinkels moeten? | |
Lijnloos | dinsdag 14 september 2010 @ 10:38 |
Weet iemand trouwens of de sligro ook iets van Fondant of Marsepein verkoopt? Daar kom ik namelijk elke dag langs en we hebben een pasje ervan. Scheelt het zoeken naar een winkel in de buurt (is er niet) of verzendkosten.... | |
Hiddendoe | dinsdag 14 september 2010 @ 10:42 |
quote:Prachtig, hoe maak je dat die pleisters er zo realistisch uitzien ![]() ![]() | |
RenRen- | dinsdag 14 september 2010 @ 11:23 |
quote:Maar is dat niet heeeel zoet? Zeker in combinatie met chocola? (Ik doe geen puur, dus vandaar ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 14 september 2010 @ 11:25 |
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen ![]() | |
RenRen- | dinsdag 14 september 2010 @ 11:31 |
quote:Nee, dat snap ik, maar ik wil dat de binnenkant minder zoet is. Zou mascarpone daarvoor zorgen? | |
De_Taartjesfee | dinsdag 14 september 2010 @ 11:34 |
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten ![]() | |
RenRen- | dinsdag 14 september 2010 @ 11:42 |
quote: ![]() ![]() | |
AnnekeM | dinsdag 14 september 2010 @ 22:41 |
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49. Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder? Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59 Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing? | |
Chickert | dinsdag 14 september 2010 @ 23:21 |
quote:Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken ![]() Ik heb het zelf ook maar 1x gemaakt, met goedkope marshmellows van de Lidl (amerika-thema ofzo ![]() ![]() | |
AnnekeM | woensdag 15 september 2010 @ 09:35 |
quote:Prima gelukt. De eerste (wit) is wat hard geworden, waarschijnlijk teveel poedersuiker gebruikt. Want ik heb hem nog even goed uitgerold om te kijken wat het effect is en daarvoor heb ik ook poedersuiker gebruikt op het aanrechtblad. De tweede (roze) daartegen is nog ietsje plakkerig en dat heb ik bewust zo gelaten. Ik kan dan bij gebruik altijd nog een beetje poedersuiker bij doen. De MMF is nu lekker flexibel en daardoor beter uitrolbaar. Ik heb alles in een kom gedaan, eerst met lepel de boel mengen en later op aanrechtblad verder gekneed. Op zich vind ik het plakkerige best meevallen. Heb het véél erger meegemaakt. Brooddeeg daartegen vind ik veel moeilijker. Volgende keer wil ik mijn nieuwe Kennie gebruiken met deegmolen ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 15 september 2010 @ 10:32 |
AnnekeM, ik koop kant en klare MMF. ![]() | |
DarkElf | vrijdag 17 september 2010 @ 11:49 |
Hi ik heb een vraagje ![]() is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af? | |
PaarsBeestje | vrijdag 17 september 2010 @ 12:15 |
quote:Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten. | |
DarkElf | vrijdag 17 september 2010 @ 14:21 |
quote:ok en moet je ze dan alleen laten ontdooien of nog oppiepen in de oven ofzo? | |
Ilse86 | zondag 19 september 2010 @ 14:18 |
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Anne | zondag 19 september 2010 @ 14:19 |
Mooi ![]() | |
Mirjam | zondag 19 september 2010 @ 14:19 |
quote:héél erg mooi | |
tessie | zondag 19 september 2010 @ 14:42 |
Ow wow, super mooi! En idd, ook hele mooie foto's! | |
Nanook24 | zondag 19 september 2010 @ 16:37 |
Móói Ilse. ![]() Hoe heb je de bloemen zo netjes op de zijkant van de taart gezet? Het lijkt mij dat doordat ze bol staan ze niet zo makkelijk netjes blijven plakken. | |
Raissa | zondag 19 september 2010 @ 17:09 |
Wow, zo'n bruidstaart wil ik ook op mijn bruiloft ![]() | |
PaarsBeestje | zondag 19 september 2010 @ 17:30 |
quote:Vreselijk leuk met die harten bovenop! ![]() ![]() | |
Ewelina | zondag 19 september 2010 @ 18:55 |
quote:Best blij? Hier mag je echt ontzettend trots op zijn, wat een mooie taart! ![]() | |
Stansfield | maandag 20 september 2010 @ 09:39 |
Zo mooie taart zeg. Ik heb voor mijn vriendin deze gekocht: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050 Leuke beginset voor weinig geld denk ik. | |
Hiddendoe | maandag 20 september 2010 @ 13:40 |
quote:Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen. En het is ook hygiënischer ![]() | |
#ANONIEM | maandag 20 september 2010 @ 13:55 |
quote:Dat deed ik ook... tot ik er achter kwam dat de allergoedkoopste boterhamzakjes daar niet geschikt voor zijn en ik het zakje kapot kneep ![]() ![]() | |
Spuuglokje | maandag 20 september 2010 @ 14:39 |
quote:Ik koop bij de groothandel een lading snoepzakken waar ik het puntje vanaf knip. Werkt perfect, en veel goedkoper dan bijvoorbeeld de disposable Wilton spuitzakken. | |
LeNeHe | woensdag 22 september 2010 @ 19:07 |
Ilse... mooi! ![]() Ik heb zo'n WIlton afwasbare spuitzak, maar vind het ook niet de beste oplossing (in die naad zit allemaal kleurstof na 2x gebruiken, dat krijg ik er ook niet uit. | |
AnnekeM | donderdag 23 september 2010 @ 09:16 |
quote:de allergoedkoopste zijn daar idd ook niet voor geschikt. Ik zou de wat steviger nemen, of diepvrieszakjes. | |
Hiddendoe | donderdag 23 september 2010 @ 09:37 |
quote: ![]() ![]() | |
emss | donderdag 23 september 2010 @ 10:05 |
Oh my freakin' lord.... www.maakeentaart.nl (deze vrouw toevallig ontmoet. Ze geeft workshops, maar ik was niet erg onder de indruk van haar taart, wat ik echt raar vond, omdat ze zoveel ervaring had, eigen bedrijf, verschillende opleidingen gevolgd. Toch maar geen workshops volgen bij haar. Alles zit ook onder de poedersuiker.). [ Bericht 35% gewijzigd door emss op 23-09-2010 10:26:51 ] | |
Taartje | donderdag 23 september 2010 @ 10:25 |
Haar website is hier geloof ik een heleboel topics terug ook al eens langsgekomen. Ik begrijp het ook niet helemaal, hoe je zoveel ervaring op kunt doen en opleidingen kunt volgen, maar dan toch trots op jezelf kunt zijn na zulke slordige taarten. Als je beginner bent snap ik best dat er nog veel mis of net niet kan zijn aan een taart, maar als je jezelf goed genoeg vindt om workshops te geven en toch van die rafelige randjes aan je uitgestoken bloemetjes accepteert (om maar wat kleins te noemen)... Ik zou mezelf toch wel even achter de oren krabben en vooral voor mezélf blijven bakken. Kan me voorstellen dat wanneer je bij deze mevrouw een workshop hebt geboekt, de teleurstelling erg groot kan/zal zijn. | |
emss | donderdag 23 september 2010 @ 10:28 |
Ze was haar workshops ook (goedkoop) aan het aanbieden.... nu snap ik waarom.. dat fondant verzuipt bijna in de poedersuiker. Inderdaad, ik geloof dat deze site al eerder is besproken, maar nu heb ik met eigen ogen gezien hoe ze een taart schots en scheef in elkaar zette. Fondant scheen door... Lelijke foto's ook op haar site. (rafelige bloemen idd). | |
De_Taartjesfee | donderdag 23 september 2010 @ 12:56 |
fuckin'hell! dat doet mijn 7jarige nog wel beter ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door De_Taartjesfee op 23-09-2010 13:01:33 ] | |
RenRen- | donderdag 23 september 2010 @ 13:25 |
Niet dat ik er veel van kan, dus misschien heb ik helemaal geen recht van spreken. Maar wat lelijk zeg. ![]() ![]() | |
Nanook24 | donderdag 23 september 2010 @ 15:27 |
Iemand de howtomaakeenkrulstrik al ingekeken? ![]() Ik begrijp niet dat mensen op deze manier hun diensten durven te verkopen. Ik heb ook mijn eerste taartjes online staan maar daar zie je tenminste nog wel dat er een stijgende lijn in zit bij wat ik maak. | |
E.T. | donderdag 23 september 2010 @ 15:52 |
Als echte taarten-n00b .. is het niet de bedoeling dat die reepjes marsepein veel, heel veel dunner moeten zijn voor die strik?? ![]() De rest ziet er ook niet uit trouwens ![]() | |
loecje | donderdag 23 september 2010 @ 16:34 |
quote:oei die is echt erg. dat kan zelfs ik als taart-noob zien. (is ovenloos dus geen taarten bakken:( ) | |
DevilsAndDust | donderdag 23 september 2010 @ 16:36 |
Leren van hoe het niet moet kan heel effectief zijn. | |
Nanook24 | donderdag 23 september 2010 @ 19:53 |
quote: ![]() | |
GotC | donderdag 23 september 2010 @ 20:26 |
Nou, m'n 1e taart staat in de koelkast te harden ![]() ![]() Maar hebben jullie misschien tips om het beslag echt goed te laten rijzen? Het wil bij mij niet echt top lukken.. | |
krakkemieke | donderdag 23 september 2010 @ 21:01 |
Ik bak nooit meer taarten maar vroeger maakte ik graag biscuitbeslag. Als het is dat je een harde, ipv luchtige laag onderin hebt, neem dan een glazen schaal om je beslag te mixen. Dan kan je precies zien of je beslag goed is. Ik weet er niks van, maar dat ging bij mij altijd fout...... | |
AnnekeM | vrijdag 24 september 2010 @ 09:52 |
quote:Twee belangrijke dingen: 1) beslagkom moet vetvrij zijn 2) eieren op kamertemperatuur en beste is wat opwarmen. Eerst de eieren (in eierschaal ![]() Daarna de eieren samen met het water RUIM! mixen op de hoogste stand, word het lekker schuimig en stevig. Na ca. 8 minuten (als de eieren flink schuimig en stevig zijn) doe je de mix beetje bij beetje erbij. Je zult zien dat het beslag iets inzakt, maar geen probleem. Als je de mix er in 1x bij doet, maakt je de luchtigheid van de eieren kapot. Ik doe het altijd met een eetlepel en dan rustig beetje strooien. Dit ook ruim 8 minuten mixen. De mix zal dan weer erg schuimig en stevig zijn. De puntjes moeten blijven staan. Als je hierna nog problemen hebt met het rijzen van de biscuitdeeg, kun je nog proberen om de ovenstand langzaam op te voeren, voorbeeld: 13 minuten op 150 graden, 13 minuten op 165 graden en 13 minuten op 175-180 graden. Dit laatste doe ik niet meer, omdat het mixen met de keukenmachine al voldoende is. Bij mij blijft hij ca. 35 minuten op stand 175-180. Met een sateprikker kijk ik of de biscuit gaar is. Sinds ik een keukenmachine heb, worden mijn biscuits erg hoog! Ik moet nu al kleinere hoeveelheden ![]() De eerste keer kwam de biscuit bijna 10 cm over de rand heen, oops. ![]() ![]() Misschien heb je hier wat aan, staan heel veel vragen op antwoorden en tips. http://www.deleukstetaarten.nl/faq | |
GotC | vrijdag 24 september 2010 @ 15:32 |
Thanks! ![]() Ik ga het straks even uitproberen. | |
AnnekeM | vrijdag 24 september 2010 @ 15:47 |
quote:Zijn er een aantal dingen die zij anders deed? Ik ben benieuwd welke. | |
GotC | vrijdag 24 september 2010 @ 17:28 |
quote:Sorry, die wie anders deed? ![]() En: M'n 1e taart! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
AnnekeM | zaterdag 25 september 2010 @ 22:23 |
quote:oops, foutje van mijn kant. Ik vraag mij af wat je precies anders deed, dan mijn bovenstaande beschrijving om goede luchtige biscuit te krijgen. Jammer dat je taartje zo dun is, of is dit bewust? Wat is de vulling? ![]() | |
Lotje-Plusone | zondag 26 september 2010 @ 16:21 |
quote:Dit taartje is echt fantastisch!! ![]() ![]() ![]() Ik vind ioor te gek | |
tliciouz | zondag 26 september 2010 @ 20:44 |
Is er iemand hier die in de buurt van Arnhem woont en taartjes maakt? Ik wil namelijk een taart voor mijn 20e verjaardag laten maken! ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 september 2010 @ 20:45 |
quote:Die ik straks op mag eten ![]() Nieuw deel: Taarten en cupcakes decoreren #21 [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2010 20:49:12 ] |