abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86394059
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
Ik denk dat dat door de structuur komt :o ik had ook van die balletjes gedraaid met de restjes cake en botercrème van die hamburgers en die vond ik hetzelfde mondgevoel hebben.
pi_86413604
Zijn er bij de Ikea eigenlijk spullen te vinden om mooie taarten mee te maken, of is daar niks wat de moeite waard is en zul je toch echt naar de kookwinkels moeten?
pi_86413759
Weet iemand trouwens of de sligro ook iets van Fondant of Marsepein verkoopt? Daar kom ik namelijk elke dag langs en we hebben een pasje ervan. Scheelt het zoeken naar een winkel in de buurt (is er niet) of verzendkosten....
pi_86413861
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 22:46 schreef Mr-Z het volgende:
vandaag hebben we weer twee creaties gemaakt:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Taarten 28 cm, gemaakt van kapsel, 2 lagen gevuld met gele room, verse aarbeien en met cointreau getrempeerd. gemaskeerd met botercreme.

Afgewerkt met rolfondant en marsepein.
Prachtig, hoe maak je dat die pleisters er zo realistisch uitzien :o _O_
pi_86414937
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
Maar is dat niet heeeel zoet? Zeker in combinatie met chocola? (Ik doe geen puur, dus vandaar :') )
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:25:43 #256
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86415001
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86415173
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 11:25 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen :)
Nee, dat snap ik, maar ik wil dat de binnenkant minder zoet is. Zou mascarpone daarvoor zorgen?
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:34:16 #258
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86415250
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten :P
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86415480
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 11:34 schreef De_Taartjesfee het volgende:
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten :P
:+ Okai. Duurt nog wel even, maar ik heb er heel veel zin in om het te maken _O-
pi_86443801
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49.

Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder?
Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59

Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing?
pi_86445535
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 22:41 schreef AnnekeM het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49.

Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder?
Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59

Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing?
Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken :P

Ik heb het zelf ook maar 1x gemaakt, met goedkope marshmellows van de Lidl (amerika-thema ofzo :P) en van gilse poedersuiker. Werkte mi prima... maar ik ben geen doorgewinterde bakker/versierde als sommige hier ;)
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_86451642
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 23:21 schreef Chickert het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken :P
Prima gelukt. De eerste (wit) is wat hard geworden, waarschijnlijk teveel poedersuiker gebruikt. Want ik heb hem nog even goed uitgerold om te kijken wat het effect is en daarvoor heb ik ook poedersuiker gebruikt op het aanrechtblad.
De tweede (roze) daartegen is nog ietsje plakkerig en dat heb ik bewust zo gelaten. Ik kan dan bij gebruik altijd nog een beetje poedersuiker bij doen. De MMF is nu lekker flexibel en daardoor beter uitrolbaar.

Ik heb alles in een kom gedaan, eerst met lepel de boel mengen en later op aanrechtblad verder gekneed. Op zich vind ik het plakkerige best meevallen. Heb het véél erger meegemaakt. Brooddeeg daartegen vind ik veel moeilijker.
Volgende keer wil ik mijn nieuwe Kennie gebruiken met deegmolen :D
  woensdag 15 september 2010 @ 10:32:50 #263
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86452908
AnnekeM, ik koop kant en klare MMF. :')
pi_86530825
Hi ik heb een vraagje :) ik las dat je gebakken cupcakes (zonder frosting enzo) heel goed kan invriezen.

is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86531805
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 11:49 schreef DarkElf het volgende:
Hi ik heb een vraagje :) ik las dat je gebakken cupcakes (zonder frosting enzo) heel goed kan invriezen.

is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af?
Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten.
pi_86536467
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 12:15 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten.
ok en moet je ze dan alleen laten ontdooien of nog oppiepen in de oven ofzo?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86599992
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)






pi_86600013
Mooi O+. Mooie foto's ook.
pi_86600019
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
héél erg mooi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86600834
Ow wow, super mooi! En idd, ook hele mooie foto's!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_86604474
Móói Ilse. ^O^

Hoe heb je de bloemen zo netjes op de zijkant van de taart gezet? Het lijkt mij dat doordat ze bol staan ze niet zo makkelijk netjes blijven plakken.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_86605610
Wow, zo'n bruidstaart wil ik ook op mijn bruiloft O+
pi_86606315
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Vreselijk leuk met die harten bovenop! _O_ O+
pi_86608666
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Best blij? Hier mag je echt ontzettend trots op zijn, wat een mooie taart! O+
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_86627586
Zo mooie taart zeg.

Ik heb voor mijn vriendin deze gekocht:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050

Leuke beginset voor weinig geld denk ik.
pi_86634404
quote:
Op maandag 20 september 2010 09:39 schreef Stansfield het volgende:
Zo mooie taart zeg.

Ik heb voor mijn vriendin deze gekocht:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050

Leuke beginset voor weinig geld denk ik.
Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen.
En het is ook hygiënischer :s)
pi_86634925
quote:
Op maandag 20 september 2010 13:40 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen.
En het is ook hygiënischer :s)
Dat deed ik ook... tot ik er achter kwam dat de allergoedkoopste boterhamzakjes daar niet geschikt voor zijn en ik het zakje kapot kneep :X :D
  maandag 20 september 2010 @ 14:39:29 #278
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86636375
quote:
Op maandag 20 september 2010 13:40 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen.
En het is ook hygiënischer :s)
Ik koop bij de groothandel een lading snoepzakken waar ik het puntje vanaf knip. Werkt perfect, en veel goedkoper dan bijvoorbeeld de disposable Wilton spuitzakken.
pi_86721860
Ilse... mooi! :Y

Ik heb zo'n WIlton afwasbare spuitzak, maar vind het ook niet de beste oplossing (in die naad zit allemaal kleurstof na 2x gebruiken, dat krijg ik er ook niet uit.
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_86739195
quote:
Op maandag 20 september 2010 13:55 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Dat deed ik ook... tot ik er achter kwam dat de allergoedkoopste boterhamzakjes daar niet geschikt voor zijn en ik het zakje kapot kneep :X :D
de allergoedkoopste zijn daar idd ook niet voor geschikt. Ik zou de wat steviger nemen, of diepvrieszakjes.
pi_86739712
quote:
Op maandag 20 september 2010 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik koop bij de groothandel een lading snoepzakken waar ik het puntje vanaf knip. Werkt perfect, en veel goedkoper dan bijvoorbeeld de disposable Wilton spuitzakken.
^O^ ^O^
pi_86740542
Oh my freakin' lord.... www.maakeentaart.nl

(deze vrouw toevallig ontmoet. Ze geeft workshops, maar ik was niet erg onder de indruk van haar taart, wat ik echt raar vond, omdat ze zoveel ervaring had, eigen bedrijf, verschillende opleidingen gevolgd. Toch maar geen workshops volgen bij haar. Alles zit ook onder de poedersuiker.).

[ Bericht 35% gewijzigd door emss op 23-09-2010 10:26:51 ]
pi_86741164
Haar website is hier geloof ik een heleboel topics terug ook al eens langsgekomen. Ik begrijp het ook niet helemaal, hoe je zoveel ervaring op kunt doen en opleidingen kunt volgen, maar dan toch trots op jezelf kunt zijn na zulke slordige taarten. Als je beginner bent snap ik best dat er nog veel mis of net niet kan zijn aan een taart, maar als je jezelf goed genoeg vindt om workshops te geven en toch van die rafelige randjes aan je uitgestoken bloemetjes accepteert (om maar wat kleins te noemen)... Ik zou mezelf toch wel even achter de oren krabben en vooral voor mezélf blijven bakken. Kan me voorstellen dat wanneer je bij deze mevrouw een workshop hebt geboekt, de teleurstelling erg groot kan/zal zijn.
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86741232
Ze was haar workshops ook (goedkoop) aan het aanbieden.... nu snap ik waarom.. dat fondant verzuipt bijna in de poedersuiker. Inderdaad, ik geloof dat deze site al eerder is besproken, maar nu heb ik met eigen ogen gezien hoe ze een taart schots en scheef in elkaar zette. Fondant scheen door... Lelijke foto's ook op haar site. (rafelige bloemen idd).
  donderdag 23 september 2010 @ 12:56:05 #285
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86745866
fuckin'hell! dat doet mijn 7jarige nog wel beter :X

[ Bericht 0% gewijzigd door De_Taartjesfee op 23-09-2010 13:01:33 ]
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86746841
Niet dat ik er veel van kan, dus misschien heb ik helemaal geen recht van spreken. Maar wat lelijk zeg. :{ Die How-to's zien er ook echt niet goed uit. Ik krijg er geen honger van iig _O-
pi_86751359
Iemand de howtomaakeenkrulstrik al ingekeken? :X

Ik begrijp niet dat mensen op deze manier hun diensten durven te verkopen. Ik heb ook mijn eerste taartjes online staan maar daar zie je tenminste nog wel dat er een stijgende lijn in zit bij wat ik maak.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  donderdag 23 september 2010 @ 15:52:52 #288
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_86752359
Als echte taarten-n00b .. is het niet de bedoeling dat die reepjes marsepein veel, heel veel dunner moeten zijn voor die strik?? :o
De rest ziet er ook niet uit trouwens :{
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_86753975
quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:27 schreef Nanook24 het volgende:
Iemand de howtomaakeenkrulstrik al ingekeken? :X

Ik begrijp niet dat mensen op deze manier hun diensten durven te verkopen. Ik heb ook mijn eerste taartjes online staan maar daar zie je tenminste nog wel dat er een stijgende lijn in zit bij wat ik maak.
oei die is echt erg. dat kan zelfs ik als taart-noob zien. (is ovenloos dus geen taarten bakken:( )
pi_86754069
Leren van hoe het niet moet kan heel effectief zijn.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_86761916
quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:52 schreef E.T. het volgende:
Als echte taarten-n00b .. is het niet de bedoeling dat die reepjes marsepein veel, heel veel dunner moeten zijn voor die strik?? :o
:Y
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  donderdag 23 september 2010 @ 20:26:57 #292
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_86763565
Nou, m'n 1e taart staat in de koelkast te harden :o (tenminste, de ganache om de taart :P). Biscuitbeslag gevuld met chocolade- en vanille ganache.
Maar hebben jullie misschien tips om het beslag echt goed te laten rijzen? Het wil bij mij niet echt top lukken..
pi_86765367
Ik bak nooit meer taarten maar vroeger maakte ik graag biscuitbeslag.
Als het is dat je een harde, ipv luchtige laag onderin hebt, neem dan een glazen schaal om je beslag te mixen. Dan kan je precies zien of je beslag goed is.
Ik weet er niks van, maar dat ging bij mij altijd fout......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_86779653
quote:
Op donderdag 23 september 2010 20:26 schreef GotC het volgende:
Nou, m'n 1e taart staat in de koelkast te harden :o (tenminste, de ganache om de taart :P). Biscuitbeslag gevuld met chocolade- en vanille ganache.
Maar hebben jullie misschien tips om het beslag echt goed te laten rijzen? Het wil bij mij niet echt top lukken..
Twee belangrijke dingen:
1) beslagkom moet vetvrij zijn
2) eieren op kamertemperatuur en beste is wat opwarmen.

Eerst de eieren (in eierschaal ;)) in een schaaltje met warm water leggen, ca. 10 minuten. Ik doet ook altijd flink warm water in mijn beslagkom om de RVS kom op temperatuur te laten komen. Als je de eieren gaat splitsen, haal je het water uit de beslagkom en splitsen maar (beslagkom hoeft niet afgedroogd te worden).

Daarna de eieren samen met het water RUIM! mixen op de hoogste stand, word het lekker schuimig en stevig. Na ca. 8 minuten (als de eieren flink schuimig en stevig zijn) doe je de mix beetje bij beetje erbij. Je zult zien dat het beslag iets inzakt, maar geen probleem. Als je de mix er in 1x bij doet, maakt je de luchtigheid van de eieren kapot. Ik doe het altijd met een eetlepel en dan rustig beetje strooien. Dit ook ruim 8 minuten mixen. De mix zal dan weer erg schuimig en stevig zijn. De puntjes moeten blijven staan.

Als je hierna nog problemen hebt met het rijzen van de biscuitdeeg, kun je nog proberen om de ovenstand langzaam op te voeren, voorbeeld: 13 minuten op 150 graden, 13 minuten op 165 graden en 13 minuten op 175-180 graden. Dit laatste doe ik niet meer, omdat het mixen met de keukenmachine al voldoende is. Bij mij blijft hij ca. 35 minuten op stand 175-180. Met een sateprikker kijk ik of de biscuit gaar is.

Sinds ik een keukenmachine heb, worden mijn biscuits erg hoog! Ik moet nu al kleinere hoeveelheden :') Dus bakblik van 24 cm -> hoeveelheid nemen voor 22 cm en dan nog rijst het er vaak over maar niet extreem.
De eerste keer kwam de biscuit bijna 10 cm over de rand heen, oops. _O- gelukkig geen vieze oven, maar een héle hoge biscuit. Net een koksmuts :D

Misschien heb je hier wat aan, staan heel veel vragen op antwoorden en tips.
http://www.deleukstetaarten.nl/faq
  vrijdag 24 september 2010 @ 15:32:14 #295
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_86791878
Thanks! :*
Ik ga het straks even uitproberen.
pi_86792534
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 15:32 schreef GotC het volgende:
Thanks! :*
Ik ga het straks even uitproberen.
Zijn er een aantal dingen die zij anders deed? Ik ben benieuwd welke.
  vrijdag 24 september 2010 @ 17:28:51 #297
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_86796482
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 15:47 schreef AnnekeM het volgende:

[..]

Zijn er een aantal dingen die zij anders deed? Ik ben benieuwd welke.
Sorry, die wie anders deed? :@

En:
M'n 1e taart! O+ (niks bijzonders, maar ik ben er stiekem best trots op :Y)


pi_86843700
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 17:28 schreef GotC het volgende:

[..]

Sorry, die wie anders deed? :@
oops, foutje van mijn kant.

Ik vraag mij af wat je precies anders deed, dan mijn bovenstaande beschrijving om goede luchtige biscuit te krijgen.

Jammer dat je taartje zo dun is, of is dit bewust?
Wat is de vulling? :9
pi_86863836
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:08 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan :)
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)

Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer :P

Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.

[ afbeelding ]
Dit taartje is echt fantastisch!! O+ O+ O+
Ik vind ioor te gek
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_86873893
Is er iemand hier die in de buurt van Arnhem woont en taartjes maakt? Ik wil namelijk een taart voor mijn 20e verjaardag laten maken! :9
All good things are wild and free.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')