abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86197469
Dank voor jullie lieve reacties allemaal! Even een vraagje: weet iemand van jullie goede taartdecoratiecursussen in het noorden van Nederland? Ik woon in Drenthe en het lijkt me heel leuk om een keer zoiets te gaan doen. O+
  woensdag 8 september 2010 @ 17:47:04 #202
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86211257
Smijn, ik heb zelf verschillende cursussen bij Ellen's Creative Cakes in Donderen gedaan.

[ Bericht 2% gewijzigd door Spuuglokje op 08-09-2010 18:02:59 ]
pi_86282094
Wauw! O+

Ik heb 1,5 jaar geleden een workshop boltaart maken gevolgd tijdens een vrijgezellenfeestje van een vriendin. Was errug leuk om te doen. Helaas daarna geen tijd meer gehad om zelf een te maken.
Maar nu wil ik er toch aan wagen, ook altijd leuk om cadeau te geven op een verjaardag.

Een vraag; wat is de grootste springvorm-maat? Bij de Marskramer is de grootste 28 cm. Ze gaan voor mij informeren naar de 30 cm variant. Maar is er nog een grotere maat?
Ik zag bij taartendecoratie.nl een leuke set met 4 springvormen, maar ik heb al 3 kleinere versies in huis. Wil alleen de allergrootste nog ;)
pi_86286286
Mijn vriendin vriendin is ook een beetje aan het taarten maken geslagen. Maar ze heeft nog niet al te veel spullen. Een boekje met recepten en wat taartvormen. Maar ze mist nog allerlei hulpmiddelen. En nu is ze volgende week jarig dus lijkt het me wel wat leuk om wat dingen te kopen. Nu heb ik al zo'n gladstrijker (ik weet de echte naam niet) gekocht. Maar wat heb je zeker nog meer nodig als je dit soort mooie taarten wil maken?
pi_86286352
AnnekeM, de grootste maat bakvorm bij De Leukste Taarten is 40 cm. Dat is geen springvorm, maar als je er biscuit in wil bakken heb je natuurlijk ook geen springvorm nodig.

Even een galerij van de taarten van afgelopen week: voor drie verjaardagen en ééntje voor een vriendin die is afgestudeerd als arts:

(taart en strik van 30 cm doorsnee. Koste me bijna m'n hard, zo fragiel als die strik was!)

(kroontje niet helemaal goed uitgesneden in photoshop, te lui O-) )





Zo, voor zover mijn overdaad aan foto's :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86287307
Mooooooi!
  vrijdag 10 september 2010 @ 19:07:34 #207
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86287967
Ik vind die strikken zo mooi Taartje, dat wil ik ook nog eens uitproberen! En wat leuk zo'n bolletjesrand in 3 verschillende kleurtjes! ^O^
pi_86287992
ze hebben deze week hele leuke cupcake-standaards bij de xenos he?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 10 september 2010 @ 19:42:58 #209
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86289305
Ik had deze week ook een taartopdracht, een vierkante taart van 25 cm doorsnede en een bijpassend mini-barbietaartje:





pi_86290436
Prachtig Spuug en Taartje!
  vrijdag 10 september 2010 @ 20:17:18 #211
171422 LadyBlack
paint it black
pi_86290566
Die dokterstaart!! _O_
  vrijdag 10 september 2010 @ 20:37:34 #212
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86291461
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 19:08 schreef Mirjam het volgende:
ze hebben deze week hele leuke cupcake-standaards bij de xenos he?
Bedankt voor de tip! Dan ga ik daar morgen eens even kijken. Ik had er van de week al een bij de Makro gekocht (dus tijdens de actie van 2+1 gratis op het Wilton en Funcakes assortiment), maar ik ben ook wel benieuwd naar die van de Xenos! En nog een is nooit weg. :)
pi_86292953

:D
  vrijdag 10 september 2010 @ 21:11:35 #214
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86293270
Hee bedankt voor de afbeelding en gelijk de prijsinfo, Loki! Die lijken heel veel op die van Wilton, alleen een stuk goedkoper! :o
pi_86294964
Spuuglokje, wat een práchtige taart! _O_
A balanced diet is a cookie in each hand
  vrijdag 10 september 2010 @ 22:52:03 #217
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86297788
Dank je Taartje. O+ En jij ook prinseszondererwt. O+ Het lijkt misschien zo klaar, maar tjonge, het was héél véél werk. Nou ja, dat barbietaartje was niet veel werk natuurlijk, maar zo'n hertje zit er niet in een kwartiertje op. :X
pi_86297853
Heel erg mooi, Spuuglokje en Taartje!

Ik heb vandaag een bruidstaart en cupcakes afgeleverd waar ik verre van tevreden over was. -O- . Ik neem de komende tijd ook absoluut geen bestellingen meer aan, ik heb het echt veel te druk met m'n opleiding, stage en werk.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_86299711
Iemand nog tips voor mij?? Zie post hierboven..
pi_86301396
Ik heb dit boek net gekregen:


Nu moet ik wel :P!
pi_86301495
-dubbel-

[ Bericht 96% gewijzigd door Principessa.Farfallus op 11-09-2010 00:28:48 ]
  zaterdag 11 september 2010 @ 00:27:44 #223
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86301795
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 00:17 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Ik heb dit boek net gekregen:
[ afbeelding ]

Nu moet ik wel :P!
dit cupcakes op de voorkant zijn echt supermooi!! wat een tijd zal daar in gaan zitten (heb geen ervaring...kan een maaltje piepers en groente koken en daarmee houden mijn culinaire kunsten wel op, des te meer bewondering voor de meesterwerkjes die jullie hier laten zien)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 11 september 2010 @ 09:39:10 #224
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_86306414
Spuug, ik stalk je gewoon tot hier. ;)
De taarten waren een geweldig succes! En vandaag beginnen we aan het hertje! Het is zoveel dat we er met gemak 2 dagen mee kunnen!
Prinsessentaartje werd door jarige dochter heel lief gedeeld!
Dankudanku, en ik (en al het bezoek) sta versteld van je kunsten.
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  zaterdag 11 september 2010 @ 09:46:50 #225
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86306499
Welke vulling zat er in? :9
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86306507
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 23:38 schreef Stansfield het volgende:
Iemand nog tips voor mij?? Zie post hierboven..
Wat is je budget? Ik ben zelf erg blij met m'n sugargun namelijk!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_86306835
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 09:47 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Wat is je budget? Ik ben zelf erg blij met m'n sugargun namelijk!
Eigenlijk zou ik gewoon een lijstje benodigdheden willen, dat ik daar zelf wat leuke dingen uit kan kiezen.
  zaterdag 11 september 2010 @ 10:18:26 #228
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86306910
smoother, uitstekers voor sierrandjes, kleine rolstok voor kleine hoeveelheden marsepein, een klein rolmesje om marsepein secuur mee uit te snijden, sugargun, tylose, biscuitmix, botercrememix, kleurstoffen (pasta), kleurpoedersm glansspray.
Dat zijn dingen waar je wel wat mee kan.
Succes met uitzoeken :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 11 september 2010 @ 14:18:03 #229
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86312865
O+ Bedankt Lishe! :*
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 09:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Welke vulling zat er in? :9
Een laag aardbeienvlaaivulling en een dun laagje Funcakes botercreme. En ik heb ook de verschillende lagen biscuitmix met trempeersiroop bosvruchten besprenkeld. Ik heb deze vullingen gekozen omdat ze iets aardbeierigs wou, en omdat ik wist dat er meerdere dagen van gegeten werd, en deze vullingen zijn goed buiten de koeling te houden.
pi_86314906
Ik wil mijn eerste cup cakes ooit gaan maken... Maar het is een amerikaansch boek dus weet niet of je al deze ingrediënten gewoon in Nederland kunt kopen?




-Ik neem aan dat ik de cupcakes zelf moet/kan bakken. Waar haal ik dan die mini bakpapiertjes?
-Ik heb nu iets van 5x6=30 neppe oreo's van de lidl.. dus daar moet ik nog een doos van bijhalen
-vanilla frosting? is dat poedersuiker + water?
- zwarte kleurstof: toko?
-mini marshmellows (ik zie niet echt waar ze die gebruiken?)
-32 mini chocolat chips (zijn gewoon koekjes toch? zie ik ook nergens..
-chocolade zonnebloempitten? haha wat???
-32 chocolat cereals (die moeten vast wel bij de appie liggen..)
-16 green paper liners.. das gewoon het gras toch?
pi_86315616
Voor frosting zou ik eiwit met poedersuiker gebruiken, dat wordt meer een creme dus is makkelijker te gebruiken én is mooier. Je kan ook botercreme maken.
pi_86316075
En hoe gaat dat dan in z'n werk?
  zaterdag 11 september 2010 @ 16:27:00 #233
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86316192
De meest simpele vorm van botercreme maken is roomboter mixen op de hoogste stand, 5 à 10 minuten tot het witromig is, dan gezeefde poedersuiker erbij doen (net zoveel poedersuiker als boter, dus 1:1), goed door elkaar mixen en klaar. Voor een extra lekker smaakje kun je er bijvoorbeeld wat citroenaroma van Dr Oetker doorheen mixen.
Je kunt ook kant en klare vanilla frosting kopen, dat ziet er zo uit:
pi_86316818
Oke, denk dat ik doe wat er in het recept staat, anders smaakt het misschien een beetje vreemd..
pi_86321782
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 20:37 schreef Spuuglokje het volgende:
Bedankt voor de tip! Dan ga ik daar morgen eens even kijken. Ik had er van de week al een bij de Makro gekocht (dus tijdens de actie van 2+1 gratis op het Wilton en Funcakes assortiment), maar ik ben ook wel benieuwd naar die van de Xenos! En nog een is nooit weg. :)
Daar zat ik dus vandaag naar te kijken, naar die 2+1 aanbieding en ik wist niet wat ik moest halen :@

Heb jij aanwijzingen voor een beginner of zijn er ook mensen misschien hier die iets willen hebben? Ik zat te kijken naar: de set voor taarten decoreren (spuitmondjes e.d.), die voor cupcakes, die voor glazuurachtige stiften hadden ze niet, de verschillende soorten fondant, marsepein e.d.

Ik wilde gewoon wat leuks om kerstcupcakes of taartjes te maken. Ik heb zelf wel veel met biscuitdeeg gewerkt (mocca taart met biscuitdeeg) maar die maakte ik altijd gewoon af met mocca-creme d'r op en omheen en dan veel hagelslag op de randen (of amandalschaafsel) + moccaboontjes op de taart. Dat was wel erg leuk, maar iets anders met decoreren wil ik ook wel!

Tips?

Oh, taartsnijder en smoother e.d. heb ik al.
  zondag 12 september 2010 @ 00:56:54 #236
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_86331507
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 20:37 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip! Dan ga ik daar morgen eens even kijken. Ik had er van de week al een bij de Makro gekocht (dus tijdens de actie van 2+1 gratis op het Wilton en Funcakes assortiment), maar ik ben ook wel benieuwd naar die van de Xenos! En nog een is nooit weg. :)
Wat voor actie was dit? Ik heb bij de Makro nog nooit Wilton en Funcakes gezien :{ Weet je of dit voor elke Makro geld? Ik kan nog wel wat dingen gebruiken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 12 september 2010 @ 12:01:58 #237
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86338000
quote:
Op zondag 12 september 2010 00:56 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Wat voor actie was dit? Ik heb bij de Makro nog nooit Wilton en Funcakes gezien :{ Weet je of dit voor elke Makro geld? Ik kan nog wel wat dingen gebruiken.
Het stond in de nieuwste folder aangekondigd dat het nieuw in het assortiment was. Ik ga altijd naar de Makro in Groningen, en daar hadden ze voorheen dus niet eens biscuitmix in het assortiment. En nu dus wel spulletjes. Ik heb er die cupcakestandaard voor 23 cupcakes gekocht, de circus carousel cake set, een pak biscuitmix, een paar tubes gekleurde icing, cake release en een pakje bruine fondant. Ik had héél graag die castle set gehad, maar die hadden ze niet in Groningen (stond een afbeelding van in de folder, dus ik had me er stiekem al op verheugd).
  zondag 12 september 2010 @ 12:05:26 #238
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_86338102
quote:
Op zondag 12 september 2010 12:01 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Het stond in de nieuwste folder aangekondigd dat het nieuw in het assortiment was. Ik ga altijd naar de Makro in Groningen, en daar hadden ze voorheen dus niet eens biscuitmix in het assortiment. En nu dus wel spulletjes. Ik heb er die cupcakestandaard voor 23 cupcakes gekocht, de circus carousel cake set, een pak biscuitmix, een paar tubes gekleurde icing, cake release en een pakje bruine fondant. Ik had héél graag die castle set gehad, maar die hadden ze niet in Groningen (stond een afbeelding van in de folder, dus ik had me er stiekem al op verheugd).
Heb net even op de website in de folder gekeken (dank je voor de tip) en als het nieuw in het assortiment is, klopt het dat ik het inderdaad nooit heb gezien. Morgen dus eerst naar Makro :Y
Dank je wel *O*
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 12 september 2010 @ 12:05:51 #239
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86338113
Kahlie, ik zou als het voor kerst is een pakje groen en een pakje rood fondant of marsepein kopen. En gekleurde icing is ook leuk. En zo'n setje met spuitmondjes is inderdaad handig. Die spuitmondjes kun je met een Wilton adaptor ook zo op die icing tubetjes schroeven.
pi_86352376
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 16:27 schreef Spuuglokje het volgende:
De meest simpele vorm van botercreme maken is roomboter mixen op de hoogste stand, 5 à 10 minuten tot het witromig is, dan gezeefde poedersuiker erbij doen (net zoveel poedersuiker als boter, dus 1:1), goed door elkaar mixen en klaar. Voor een extra lekker smaakje kun je er bijvoorbeeld wat citroenaroma van Dr Oetker doorheen mixen.
Je kunt ook kant en klare vanilla frosting kopen, dat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Dat spul heb ik ook nog staan :D :9 kun je daar ook gewoon van die mooie toeven mee maken?
pi_86353501
quote:
Op zondag 12 september 2010 12:05 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Heb net even op de website in de folder gekeken (dank je voor de tip) en als het nieuw in het assortiment is, klopt het dat ik het inderdaad nooit heb gezien. Morgen dus eerst naar Makro :Y
Dank je wel *O*
Kun je mij vertellen welke folder het precies was, en welke blz?
Ik heb ook online gekeken maar kan hem niet vinden :(
Als ze het in Leeuwarden ook hebben, gaan we morgen ook even langs.

Ik wil ook graag zelf deze taarten maken, dus dan is een soort van beginnersset wel handig.

edit; al gevonden: Food blz 43

[ Bericht 1% gewijzigd door AnnekeM op 12-09-2010 19:48:27 ]
pi_86354706
Is de cake Leveler een aanrader?

pi_86356369
Als ik zie wat je allemaal nodig hebt voor een "leuke" hobby. Het is niet goedkoop.
Nu kwam ik op een idee om met iemand af en toe wat materialen uit te lenen, zodat je niet beide hetzelfde materiaal aan hoeft te schaffen, zoals uitsteekvormpjes e.d. Maar ook ervaringen uitwisselen is altijd leuk.
Wie voelt zich hier wat voor? Ik ben zelf woonachtig in Friesland.
PM me dan even :)
  zondag 12 september 2010 @ 20:47:19 #244
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_86356504
quote:
Op zondag 12 september 2010 20:44 schreef AnnekeM het volgende:
Als ik zie wat je allemaal nodig hebt voor een "leuke" hobby. Het is niet goedkoop.
Nu kwam ik op een idee om met iemand af en toe wat materialen uit te lenen, zodat je niet beide hetzelfde materiaal aan hoeft te schaffen, zoals uitsteekvormpjes e.d. Maar ook ervaringen uitwisselen is altijd leuk.
Wie voelt zich hier wat voor? Ik ben zelf woonachtig in Friesland.
PM me dan even :)
Hoi :W. Ik wilde zeggen dat ik wel eens een taartje wil proeven, maar ik bedacht me net dat ik nu niet zo eenvoudig meer kan langswippen bij jou _O-.
Niet meer actief op Fok!
pi_86357841
quote:
Op zondag 12 september 2010 12:05 schreef Spuuglokje het volgende:
Kahlie, ik zou als het voor kerst is een pakje groen en een pakje rood fondant of marsepein kopen. En gekleurde icing is ook leuk. En zo'n setje met spuitmondjes is inderdaad handig. Die spuitmondjes kun je met een Wilton adaptor ook zo op die icing tubetjes schroeven.
Dat zag ik dus, maar ik weet niet wat een wilton adapter/adaptor is? Ik zag ze op andere sites wel te koop voor ong. 90 cent, maarruh, zitten ze niet in een pakket ofzo? Anders moet ik het weer los aanschaffen en dat lijkt me qua verzendkosten dan weer niet handig.

Fijn dat ik mensen blij hebt gemaakt met de Makro aanbieding *O*
  maandag 13 september 2010 @ 06:49:42 #246
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_86371557
quote:
Op zondag 12 september 2010 20:08 schreef AnnekeM het volgende:
Is de cake Leveler een aanrader?

[ afbeelding ]
Als je een beetje vaste hand hebt kan dit ook gewoon met een normaal brood mes.
pi_86380459
Hoi :@ Worden er hier weleens van die cakeballetjes gemaakt?
pi_86389038
quote:
Op maandag 13 september 2010 13:53 schreef RenRen- het volgende:
Hoi :@ Worden er hier weleens van die cakeballetjes gemaakt?
wat is dat? :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86389729
quote:
Op maandag 13 september 2010 17:54 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat is dat? :o
http://www.bakerella.com/hope-these-put-a-smile-on-your-face/
Zulke :o

Ik vroeg me namelijk af wat je bij vanillecake kunt stoppen zodat het niet té zoet wordt. Maar ik ben niet oz creatief met eten
  maandag 13 september 2010 @ 19:21:01 #250
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86391866
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86394059
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
Ik denk dat dat door de structuur komt :o ik had ook van die balletjes gedraaid met de restjes cake en botercrème van die hamburgers en die vond ik hetzelfde mondgevoel hebben.
pi_86413604
Zijn er bij de Ikea eigenlijk spullen te vinden om mooie taarten mee te maken, of is daar niks wat de moeite waard is en zul je toch echt naar de kookwinkels moeten?
pi_86413759
Weet iemand trouwens of de sligro ook iets van Fondant of Marsepein verkoopt? Daar kom ik namelijk elke dag langs en we hebben een pasje ervan. Scheelt het zoeken naar een winkel in de buurt (is er niet) of verzendkosten....
pi_86413861
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 22:46 schreef Mr-Z het volgende:
vandaag hebben we weer twee creaties gemaakt:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Taarten 28 cm, gemaakt van kapsel, 2 lagen gevuld met gele room, verse aarbeien en met cointreau getrempeerd. gemaskeerd met botercreme.

Afgewerkt met rolfondant en marsepein.
Prachtig, hoe maak je dat die pleisters er zo realistisch uitzien :o _O_
pi_86414937
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
Maar is dat niet heeeel zoet? Zeker in combinatie met chocola? (Ik doe geen puur, dus vandaar :') )
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:25:43 #256
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86415001
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86415173
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 11:25 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen :)
Nee, dat snap ik, maar ik wil dat de binnenkant minder zoet is. Zou mascarpone daarvoor zorgen?
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:34:16 #258
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86415250
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten :P
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86415480
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 11:34 schreef De_Taartjesfee het volgende:
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten :P
:+ Okai. Duurt nog wel even, maar ik heb er heel veel zin in om het te maken _O-
pi_86443801
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49.

Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder?
Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59

Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing?
pi_86445535
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 22:41 schreef AnnekeM het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49.

Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder?
Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59

Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing?
Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken :P

Ik heb het zelf ook maar 1x gemaakt, met goedkope marshmellows van de Lidl (amerika-thema ofzo :P) en van gilse poedersuiker. Werkte mi prima... maar ik ben geen doorgewinterde bakker/versierde als sommige hier ;)
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_86451642
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 23:21 schreef Chickert het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken :P
Prima gelukt. De eerste (wit) is wat hard geworden, waarschijnlijk teveel poedersuiker gebruikt. Want ik heb hem nog even goed uitgerold om te kijken wat het effect is en daarvoor heb ik ook poedersuiker gebruikt op het aanrechtblad.
De tweede (roze) daartegen is nog ietsje plakkerig en dat heb ik bewust zo gelaten. Ik kan dan bij gebruik altijd nog een beetje poedersuiker bij doen. De MMF is nu lekker flexibel en daardoor beter uitrolbaar.

Ik heb alles in een kom gedaan, eerst met lepel de boel mengen en later op aanrechtblad verder gekneed. Op zich vind ik het plakkerige best meevallen. Heb het véél erger meegemaakt. Brooddeeg daartegen vind ik veel moeilijker.
Volgende keer wil ik mijn nieuwe Kennie gebruiken met deegmolen :D
  woensdag 15 september 2010 @ 10:32:50 #263
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86452908
AnnekeM, ik koop kant en klare MMF. :')
pi_86530825
Hi ik heb een vraagje :) ik las dat je gebakken cupcakes (zonder frosting enzo) heel goed kan invriezen.

is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86531805
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 11:49 schreef DarkElf het volgende:
Hi ik heb een vraagje :) ik las dat je gebakken cupcakes (zonder frosting enzo) heel goed kan invriezen.

is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af?
Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten.
pi_86536467
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 12:15 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten.
ok en moet je ze dan alleen laten ontdooien of nog oppiepen in de oven ofzo?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86599992
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)






pi_86600013
Mooi O+. Mooie foto's ook.
pi_86600019
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
héél erg mooi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86600834
Ow wow, super mooi! En idd, ook hele mooie foto's!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_86604474
Móói Ilse. ^O^

Hoe heb je de bloemen zo netjes op de zijkant van de taart gezet? Het lijkt mij dat doordat ze bol staan ze niet zo makkelijk netjes blijven plakken.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_86605610
Wow, zo'n bruidstaart wil ik ook op mijn bruiloft O+
pi_86606315
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Vreselijk leuk met die harten bovenop! _O_ O+
pi_86608666
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Best blij? Hier mag je echt ontzettend trots op zijn, wat een mooie taart! O+
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_86627586
Zo mooie taart zeg.

Ik heb voor mijn vriendin deze gekocht:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050

Leuke beginset voor weinig geld denk ik.
pi_86634404
quote:
Op maandag 20 september 2010 09:39 schreef Stansfield het volgende:
Zo mooie taart zeg.

Ik heb voor mijn vriendin deze gekocht:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050

Leuke beginset voor weinig geld denk ik.
Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen.
En het is ook hygiënischer :s)
pi_86634925
quote:
Op maandag 20 september 2010 13:40 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen.
En het is ook hygiënischer :s)
Dat deed ik ook... tot ik er achter kwam dat de allergoedkoopste boterhamzakjes daar niet geschikt voor zijn en ik het zakje kapot kneep :X :D
  maandag 20 september 2010 @ 14:39:29 #278
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86636375
quote:
Op maandag 20 september 2010 13:40 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Zomaar even een reactie die verder losstaat van dit topic: ik gebruik altijd boterhamzakjes waar ik een puntje van afknip als spuitzak. Vind ik makkelijker dan zo'n echte die je steeds moet afwassen.
En het is ook hygiënischer :s)
Ik koop bij de groothandel een lading snoepzakken waar ik het puntje vanaf knip. Werkt perfect, en veel goedkoper dan bijvoorbeeld de disposable Wilton spuitzakken.
pi_86721860
Ilse... mooi! :Y

Ik heb zo'n WIlton afwasbare spuitzak, maar vind het ook niet de beste oplossing (in die naad zit allemaal kleurstof na 2x gebruiken, dat krijg ik er ook niet uit.
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_86739195
quote:
Op maandag 20 september 2010 13:55 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Dat deed ik ook... tot ik er achter kwam dat de allergoedkoopste boterhamzakjes daar niet geschikt voor zijn en ik het zakje kapot kneep :X :D
de allergoedkoopste zijn daar idd ook niet voor geschikt. Ik zou de wat steviger nemen, of diepvrieszakjes.
pi_86739712
quote:
Op maandag 20 september 2010 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik koop bij de groothandel een lading snoepzakken waar ik het puntje vanaf knip. Werkt perfect, en veel goedkoper dan bijvoorbeeld de disposable Wilton spuitzakken.
^O^ ^O^
pi_86740542
Oh my freakin' lord.... www.maakeentaart.nl

(deze vrouw toevallig ontmoet. Ze geeft workshops, maar ik was niet erg onder de indruk van haar taart, wat ik echt raar vond, omdat ze zoveel ervaring had, eigen bedrijf, verschillende opleidingen gevolgd. Toch maar geen workshops volgen bij haar. Alles zit ook onder de poedersuiker.).

[ Bericht 35% gewijzigd door emss op 23-09-2010 10:26:51 ]
pi_86741164
Haar website is hier geloof ik een heleboel topics terug ook al eens langsgekomen. Ik begrijp het ook niet helemaal, hoe je zoveel ervaring op kunt doen en opleidingen kunt volgen, maar dan toch trots op jezelf kunt zijn na zulke slordige taarten. Als je beginner bent snap ik best dat er nog veel mis of net niet kan zijn aan een taart, maar als je jezelf goed genoeg vindt om workshops te geven en toch van die rafelige randjes aan je uitgestoken bloemetjes accepteert (om maar wat kleins te noemen)... Ik zou mezelf toch wel even achter de oren krabben en vooral voor mezélf blijven bakken. Kan me voorstellen dat wanneer je bij deze mevrouw een workshop hebt geboekt, de teleurstelling erg groot kan/zal zijn.
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86741232
Ze was haar workshops ook (goedkoop) aan het aanbieden.... nu snap ik waarom.. dat fondant verzuipt bijna in de poedersuiker. Inderdaad, ik geloof dat deze site al eerder is besproken, maar nu heb ik met eigen ogen gezien hoe ze een taart schots en scheef in elkaar zette. Fondant scheen door... Lelijke foto's ook op haar site. (rafelige bloemen idd).
  donderdag 23 september 2010 @ 12:56:05 #285
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86745866
fuckin'hell! dat doet mijn 7jarige nog wel beter :X

[ Bericht 0% gewijzigd door De_Taartjesfee op 23-09-2010 13:01:33 ]
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86746841
Niet dat ik er veel van kan, dus misschien heb ik helemaal geen recht van spreken. Maar wat lelijk zeg. :{ Die How-to's zien er ook echt niet goed uit. Ik krijg er geen honger van iig _O-
pi_86751359
Iemand de howtomaakeenkrulstrik al ingekeken? :X

Ik begrijp niet dat mensen op deze manier hun diensten durven te verkopen. Ik heb ook mijn eerste taartjes online staan maar daar zie je tenminste nog wel dat er een stijgende lijn in zit bij wat ik maak.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  donderdag 23 september 2010 @ 15:52:52 #288
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_86752359
Als echte taarten-n00b .. is het niet de bedoeling dat die reepjes marsepein veel, heel veel dunner moeten zijn voor die strik?? :o
De rest ziet er ook niet uit trouwens :{
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_86753975
quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:27 schreef Nanook24 het volgende:
Iemand de howtomaakeenkrulstrik al ingekeken? :X

Ik begrijp niet dat mensen op deze manier hun diensten durven te verkopen. Ik heb ook mijn eerste taartjes online staan maar daar zie je tenminste nog wel dat er een stijgende lijn in zit bij wat ik maak.
oei die is echt erg. dat kan zelfs ik als taart-noob zien. (is ovenloos dus geen taarten bakken:( )
pi_86754069
Leren van hoe het niet moet kan heel effectief zijn.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_86761916
quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:52 schreef E.T. het volgende:
Als echte taarten-n00b .. is het niet de bedoeling dat die reepjes marsepein veel, heel veel dunner moeten zijn voor die strik?? :o
:Y
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  donderdag 23 september 2010 @ 20:26:57 #292
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_86763565
Nou, m'n 1e taart staat in de koelkast te harden :o (tenminste, de ganache om de taart :P). Biscuitbeslag gevuld met chocolade- en vanille ganache.
Maar hebben jullie misschien tips om het beslag echt goed te laten rijzen? Het wil bij mij niet echt top lukken..
pi_86765367
Ik bak nooit meer taarten maar vroeger maakte ik graag biscuitbeslag.
Als het is dat je een harde, ipv luchtige laag onderin hebt, neem dan een glazen schaal om je beslag te mixen. Dan kan je precies zien of je beslag goed is.
Ik weet er niks van, maar dat ging bij mij altijd fout......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_86779653
quote:
Op donderdag 23 september 2010 20:26 schreef GotC het volgende:
Nou, m'n 1e taart staat in de koelkast te harden :o (tenminste, de ganache om de taart :P). Biscuitbeslag gevuld met chocolade- en vanille ganache.
Maar hebben jullie misschien tips om het beslag echt goed te laten rijzen? Het wil bij mij niet echt top lukken..
Twee belangrijke dingen:
1) beslagkom moet vetvrij zijn
2) eieren op kamertemperatuur en beste is wat opwarmen.

Eerst de eieren (in eierschaal ;)) in een schaaltje met warm water leggen, ca. 10 minuten. Ik doet ook altijd flink warm water in mijn beslagkom om de RVS kom op temperatuur te laten komen. Als je de eieren gaat splitsen, haal je het water uit de beslagkom en splitsen maar (beslagkom hoeft niet afgedroogd te worden).

Daarna de eieren samen met het water RUIM! mixen op de hoogste stand, word het lekker schuimig en stevig. Na ca. 8 minuten (als de eieren flink schuimig en stevig zijn) doe je de mix beetje bij beetje erbij. Je zult zien dat het beslag iets inzakt, maar geen probleem. Als je de mix er in 1x bij doet, maakt je de luchtigheid van de eieren kapot. Ik doe het altijd met een eetlepel en dan rustig beetje strooien. Dit ook ruim 8 minuten mixen. De mix zal dan weer erg schuimig en stevig zijn. De puntjes moeten blijven staan.

Als je hierna nog problemen hebt met het rijzen van de biscuitdeeg, kun je nog proberen om de ovenstand langzaam op te voeren, voorbeeld: 13 minuten op 150 graden, 13 minuten op 165 graden en 13 minuten op 175-180 graden. Dit laatste doe ik niet meer, omdat het mixen met de keukenmachine al voldoende is. Bij mij blijft hij ca. 35 minuten op stand 175-180. Met een sateprikker kijk ik of de biscuit gaar is.

Sinds ik een keukenmachine heb, worden mijn biscuits erg hoog! Ik moet nu al kleinere hoeveelheden :') Dus bakblik van 24 cm -> hoeveelheid nemen voor 22 cm en dan nog rijst het er vaak over maar niet extreem.
De eerste keer kwam de biscuit bijna 10 cm over de rand heen, oops. _O- gelukkig geen vieze oven, maar een héle hoge biscuit. Net een koksmuts :D

Misschien heb je hier wat aan, staan heel veel vragen op antwoorden en tips.
http://www.deleukstetaarten.nl/faq
  vrijdag 24 september 2010 @ 15:32:14 #295
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_86791878
Thanks! :*
Ik ga het straks even uitproberen.
pi_86792534
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 15:32 schreef GotC het volgende:
Thanks! :*
Ik ga het straks even uitproberen.
Zijn er een aantal dingen die zij anders deed? Ik ben benieuwd welke.
  vrijdag 24 september 2010 @ 17:28:51 #297
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_86796482
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 15:47 schreef AnnekeM het volgende:

[..]

Zijn er een aantal dingen die zij anders deed? Ik ben benieuwd welke.
Sorry, die wie anders deed? :@

En:
M'n 1e taart! O+ (niks bijzonders, maar ik ben er stiekem best trots op :Y)


pi_86843700
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 17:28 schreef GotC het volgende:

[..]

Sorry, die wie anders deed? :@
oops, foutje van mijn kant.

Ik vraag mij af wat je precies anders deed, dan mijn bovenstaande beschrijving om goede luchtige biscuit te krijgen.

Jammer dat je taartje zo dun is, of is dit bewust?
Wat is de vulling? :9
pi_86863836
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:08 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan :)
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)

Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer :P

Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.

[ afbeelding ]
Dit taartje is echt fantastisch!! O+ O+ O+
Ik vind ioor te gek
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_86873893
Is er iemand hier die in de buurt van Arnhem woont en taartjes maakt? Ik wil namelijk een taart voor mijn 20e verjaardag laten maken! :9
All good things are wild and free.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')