abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86394059
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
Ik denk dat dat door de structuur komt :o ik had ook van die balletjes gedraaid met de restjes cake en botercrème van die hamburgers en die vond ik hetzelfde mondgevoel hebben.
pi_86413604
Zijn er bij de Ikea eigenlijk spullen te vinden om mooie taarten mee te maken, of is daar niks wat de moeite waard is en zul je toch echt naar de kookwinkels moeten?
pi_86413759
Weet iemand trouwens of de sligro ook iets van Fondant of Marsepein verkoopt? Daar kom ik namelijk elke dag langs en we hebben een pasje ervan. Scheelt het zoeken naar een winkel in de buurt (is er niet) of verzendkosten....
pi_86413861
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 22:46 schreef Mr-Z het volgende:
vandaag hebben we weer twee creaties gemaakt:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Taarten 28 cm, gemaakt van kapsel, 2 lagen gevuld met gele room, verse aarbeien en met cointreau getrempeerd. gemaskeerd met botercreme.

Afgewerkt met rolfondant en marsepein.
Prachtig, hoe maak je dat die pleisters er zo realistisch uitzien :o _O_
pi_86414937
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maak ze wel eens als er een kapsel mislukt. Kapsel verkruimelen en er net zoveel 1:1 botercreme doorheen mixen tot je een deeg hebt waar je ballen van kan draaien. Ballen maken en deze door chocolade(ganache) halen, naar voorkeur melk, wit of puur.
Lekker!
De mensen aan wie ik ze laat proeven vragen altijd of er ook marsepein in zit :D
Maar is dat niet heeeel zoet? Zeker in combinatie met chocola? (Ik doe geen puur, dus vandaar :') )
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:25:43 #256
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86415001
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86415173
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 11:25 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Wel zoet ja, maar gewoon zoet. Niet dat het glazuur van je tanden klapt ofzo. Het is minder zoet dan gewone marsepeingedecoreerde taart want er zit geen marsepein in/op/doorheen :)
Nee, dat snap ik, maar ik wil dat de binnenkant minder zoet is. Zou mascarpone daarvoor zorgen?
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:34:16 #258
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86415250
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten :P
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86415480
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 11:34 schreef De_Taartjesfee het volgende:
dunno..probeer het eens zou ik zeggen en laat het me weten :P
:+ Okai. Duurt nog wel even, maar ik heb er heel veel zin in om het te maken _O-
pi_86443801
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49.

Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder?
Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59

Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing?
pi_86445535
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 22:41 schreef AnnekeM het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst MMF gemaakt. Eerst 4 verschillende winkels afgestruind voor marshmellows, eindelijk geslaagd. Nu vraag ik mij af; waar kopen jullie je marshmellows en wat kosten ze? Bij de C1000, Aldi en Lidl hadden ze niets, ik ben geslaagd bij de Poeizs Supermarkt (friesland) voor een zak Frisia wit/roze voor ¤ 1,49.

Maken jullie de MMF met gewone poedersuiker, of suikerbakkerspoeder?
Ik heb voor de MMF de poedersuiker van van Gilse gehaald, ¤ 0,59

Waar gebruiken jullie suikerbakkerspoeder het meest voor? Royal Icing?
Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken :P

Ik heb het zelf ook maar 1x gemaakt, met goedkope marshmellows van de Lidl (amerika-thema ofzo :P) en van gilse poedersuiker. Werkte mi prima... maar ik ben geen doorgewinterde bakker/versierde als sommige hier ;)
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_86451642
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 23:21 schreef Chickert het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe je MMF is geworden en of je handen nog plakken :P
Prima gelukt. De eerste (wit) is wat hard geworden, waarschijnlijk teveel poedersuiker gebruikt. Want ik heb hem nog even goed uitgerold om te kijken wat het effect is en daarvoor heb ik ook poedersuiker gebruikt op het aanrechtblad.
De tweede (roze) daartegen is nog ietsje plakkerig en dat heb ik bewust zo gelaten. Ik kan dan bij gebruik altijd nog een beetje poedersuiker bij doen. De MMF is nu lekker flexibel en daardoor beter uitrolbaar.

Ik heb alles in een kom gedaan, eerst met lepel de boel mengen en later op aanrechtblad verder gekneed. Op zich vind ik het plakkerige best meevallen. Heb het véél erger meegemaakt. Brooddeeg daartegen vind ik veel moeilijker.
Volgende keer wil ik mijn nieuwe Kennie gebruiken met deegmolen :D
  woensdag 15 september 2010 @ 10:32:50 #263
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86452908
AnnekeM, ik koop kant en klare MMF. :')
pi_86530825
Hi ik heb een vraagje :) ik las dat je gebakken cupcakes (zonder frosting enzo) heel goed kan invriezen.

is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86531805
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 11:49 schreef DarkElf het volgende:
Hi ik heb een vraagje :) ik las dat je gebakken cupcakes (zonder frosting enzo) heel goed kan invriezen.

is dat zo en hoe werkt dat dan na ontdooien? (moeten ze dan nog een oven in of zijn ze gewoon goed?) of raden jullie t af?
Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten.
pi_86536467
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 12:15 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik heb ze eerder ingevroren. Ging prima (bananenchocolade cupcakes in mijn geval, waarvan ik er gewoon teveel had gebakken). Papiertjes bleven ook gewoon mooi zitten.
ok en moet je ze dan alleen laten ontdooien of nog oppiepen in de oven ofzo?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86599992
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)






pi_86600013
Mooi O+. Mooie foto's ook.
pi_86600019
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
héél erg mooi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86600834
Ow wow, super mooi! En idd, ook hele mooie foto's!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_86604474
Móói Ilse. ^O^

Hoe heb je de bloemen zo netjes op de zijkant van de taart gezet? Het lijkt mij dat doordat ze bol staan ze niet zo makkelijk netjes blijven plakken.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_86605610
Wow, zo'n bruidstaart wil ik ook op mijn bruiloft O+
pi_86606315
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Vreselijk leuk met die harten bovenop! _O_ O+
pi_86608666
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:18 schreef Ilse86 het volgende:
Hier mijn laatste creatie: mijn eerste betaalde opdracht en tevens eerste bruidstaart (voor kennissen). Was wel een beetje zenuwachtig, maar toch best blij met het resultaat :)


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Best blij? Hier mag je echt ontzettend trots op zijn, wat een mooie taart! O+
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_86627586
Zo mooie taart zeg.

Ik heb voor mijn vriendin deze gekocht:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050

Leuke beginset voor weinig geld denk ik.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')