abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74822928
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14

cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_74823074
Cakevp !
pi_74823153
Kerst-taart-inspiratie-tvp.
pi_74823259
En nog even een overzichtje van de laatste taarten:

Van tessie:


Van Kings:


Van Taartje:






Van mevrouw DrukVout:




En van mezelf doe ik alleen even de taart voor mijn collega op herhaling:
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_74823331
oeee
heeft iemand het basis cake deeg recept toevallig?
Ik dacht eerst 2x gewicht aan hele eieren met 1x gewicht aan suiker opkloppen tot een geheel, en dan nog iets x gewicht aan patent bloem en een beeetje mayzena. Maarrrr dat is iets van lang geleden en weet ik niet meer

Ook het basisrecept biscuitdeeg weet ik niet meer
pi_74823346
Weer een:

Topic Vol Prachtige taartjes!
Find your prince, before you start kissing frogs
pi_74823640
om niet een helemaal nutteloze tvp te plaatsen een handig filmpje voor de beginners (zoals ik)

pi_74824116
Ohja, MMF maken: mijn eigen howto tut
quote:
Benodigdheden
Als volgt, recept van recepten hier op de site, maar in eigen bewoording

Gekocht
2x van gilse 250gr poedersuiker a 49 ct (reclame ipv 59 ct)
1x zakje marshmallows (rose-gele zak 1.30 eu bij appie)
1x een beetje margarine (had ik al)

Uit de kraan :
2x 1 eetlepel water

Uit de Keukenkast en lade
(1 of 2x) soepkommetje (hema kom)
1x stevige mengkom, bij voorkeur van RVS denk ik, maar ik heb gewoon een
plastice zonder krassen. (krassen worden kleefplekken)
1x stevige metalen lepel (mijn niet zo stevige boog, en brak.)
1x gewone eetlepel
1x dessert lepeltje

Apparatuur
1x magnetron die in ieder geval 29 (niet 30! haha) seconden lang op 900 Watt kan
1x een kraan in de buurt


Zo, nu ik alles heb kan ik van start gaan. Ik heb eigenlijk 2x nu MMF gemaakt, 1x
wit als eerste probeersel, en 1x rose als 2e probeersel. (handig! die zitten allebei in
1 zak) De 2e keer ging eigenlijk minder goed maar dat kan ook zo lijken omdat
roze marshmallow op een witte beslagkom meer indruk achterlaat dan wit op wit.

Begin als volgt. Ruim je aanrecht of tafel op. Ikzelf heb echt een hekel aan werken
op rommelige en niet schone vlakken. Plus het is wel zo higienisch dat je niet naast
je bord met pizzaresten van (eer)(eer)(eer)gisteren zit te werken.

Vul 1 soepkommetje voor het grootste deel met poedersuiker. Wel zo handig want
dan gaat de bus later niet plakken. Ik had een halve bus over van 2 bussen na 2x
mmf maken. TIP: sloop gelijk die doseerklep eruit. Ikzelf snij die hele bovenkant
eraf. (ik haat stuivende suiker). Uiteraard hoeft dit niet.

Vul het andere soepkommetje met 11 marshmallows. Waarom 11 weet ik niet, maar
het leek me wel handig, en het werkte. (ohja, omdat ik maar 11 witte had en de
rest roze (44) )

Daarna doe je 1 eetlepel (zoveel erop kan) met water bij de marshmallows, en
maak je de lepel weer droog. Ikzelf haat dus echt beschrijvingen met vage
aanduidingen zoals 1 eetlepel, dus om even duidelijk te zijn, ik gebruik zo'n lepel van de hema, met gekleurd handvat en belletjes erin.

Ik heb daarna dus mijn soepkommetje marshmallows in de micro wave gedaan
(jeej) en em dan op 900 watt, 30 seconden gezet. Ik moest em echter
noodgedwongen uitdoen op 29 seconden want anders was ie gaan overlopen. 29
seconden dus, want je wilt geen (heel erg) plakkerige magnetron.

Daarna kwam dus mijn dessertlepel van pas (ook van hema maar dat boeit niet)
om zodra de kom uit de magnetron kwam de boel van eens flink door te roeren.
Pas op, onderkant kommetje kan heet zijn! Overigens stinkt die lucht die
dan vrijkomt zeg. Bah bah bah wat een stink. (fabrieksdrijfgassen om de
marshmallows luchtig te maken denk ik)

Als alles goed doorgeroerd is (half minuutje roeren), en let erop dat je het
resterende water goed meemengt, giet je het hele gevalletje in het midden van je
beslagkom. Voila! Handen zijn nog steeds niet plakkerig.

Daarna heb ik het als volgt gedaan. Ongeveer 1/4e van de poedersuiker in het
kommetje bij de beslagkom in gedaan. Daarna roeren met de afgedroogde! lepel.
Als alle poeder suiker weg is een beetje erbij doen. Let er op dat je niet doelloos
gaat roeren maar dat je juist alles bij elkaar wilt houden. Schraap met je lepel dan
ook aan randen plakkende MMF-in-wording van de randen. Als je lepel aan de holle
kant teveel MMF-to-be bevat dan ff met je 2e lepel afschrapen. Ga door met
toevoegen tot het mengen met je lepel niet bepaald effectief meer is. Lees: dat je
zowat Ted van de Parre moet zijn om door te gaan met lepelmengen. Tegen die tijd
is je niet zo sterke lepel waarschijnlijk al wel gebroken. (gewoon stoppen als je
substantie niet al te plakkerig meer oogt. Dat ie zeg maar goed in te deuken is
zonder vast te plakken. Ook zal ie niet meer zo aan je kom plakken en er steeds
minder aan je kom vast blijven zitten.)

Nu kun je met het beetje margarine je handen invetten. (klein beetje maar)
Doop dan even je vingers in het poedersuiker kommetje, en maak heel je handen
zo op die manier bepoederd. (niet de bovenkant natuurlijk)

Dan heb ik gewoon nog poedersuiker in de kom gedaan, het balletje opgepakt,
totaal niet sticky dus, en er met 2 handen in de lucht een worstje van gedraaid, dan
dubbelvouwen en weer worstje draaien tot ie een betje begint te plakken, maar nog
net geen spul op je handen achterlaat. (denk aan post it plakkertjes). Daarna weer
dubbelvouwen, worstje draaien, en dan weer in de kom wat poeder suiker
meestampen. Niet te hard want dat stuift.

Op een gegeven moment dacht ik dat ie wel stevig genoeg was. Maar dat is dus
alleen nog mijn enige vraag: wanneer is het stevig genoeg? (moet een testje voor
zijn te bedenken)

Als je denkt genoeg p'suiker te hebben toegevoegd, maak er dan een cilindertje van
gelijkend op zon marshmallow, en rol het in folie, 2x deed ik, en dan nog
boterhamzakje eromheen.

Ik heb roze gemaakt (yekki bah barbi roze) en wit.

En zou nog wel 2x wat kunnen brouwen uit 1 zon zak marshmallows.

Totaal gewicht was bij de ene 280 gram en de ander 285 gram. Misschien zou ik
kunnen proberen of ze als ze precies op 300 gram uitkomen goed uitrolbaar zijn.
Denk dat dat ook wel een indicator is over de stevigheid van de MMF.

--------------
conclusie

Anyway, kraan even aan, de spullen afspoelen is gedaan in 1 minuutje met warm
water, doekje over je aanrecht tegen mieren (poedersuiker stuift uiteindelijk toch
altijd) en je handen zijn ook zo weer schoon. Plus een klein beetje vettig wat ook
wel weer goed is voor je handen hehe.

Heb geen foto, maar resultaat spreekt voor zich. 2 mooie rolletjes, gemaakt samen
binnen 25 minuten incluis spullen pakken schoonmaken en opruimen, voor totaal
ongeveer 1.5 euro.

Eat that kookwinkel a 15 eu per kilo in zwolle! (alhoewel hun spul vast wel beter is
dan mijn spul)

--------------

einde
Dank aan: tips op deleukstetaarten.nl , exvriendin, wiens hobby ik eigenlijk gestolen heb,
(vind ze niet leuk, en zegt dat ik altijd maar even enthousiast ben en dan
weer stop, wat stiekem ook wel waar is omdat ik nog niet de juiste hobby heb
gevonden... (missichien dit?)), het recept op die site

Met zeer zeer zeer vriendelijke, hartelijke lieve groet (als de plakkerigheid niet in
men mmf zat dan maar hier),
pi_74824136
djuu, is het voor jou niet een idee om eens een workshop te gaan doen ergens? Dan merk je vanzelf hoe snel het gaat kriebelen voor je een volgende taart gaat maken en of het dus een bevlieging is of iets dat je echt leuk vindt. (En mocht het uiteindelijk een bevlieging zijn dan zijn er hier vast wel weer mensen die je van je spullen af willen helpen. )

Ik heb trouwens vanmiddag bij de bouwmarkt een kunststof afvoerbuis van 4 cm rond aangeschaft...die 50cm rollers zijn me veel te duur. Ik moet hem alleen nog even door op maat laten zagen.

Oh en Holy_Goat ik gebruik dit recept is dat misschien wat je zoekt?

4 Eieren
4 Eetlepels warm water
150 gr Suiker
1 Zakje vanillesuiker
Snufje zout
125 gr Bloem
75 gr maizena
2 tot 3 Theelepels bakpoeder
Eventueel geraspte schil van 1 citroen

Eierdooiers met het water schuimig mixen, beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker, zout en de cirtoenschil toevoegen. De massa tot een créme mixen.

Eiwit stijf kloppen en op de eierdooier créme laten glijden. Bloem met de maizena en bakpoeder vermengen en over de créme zeven. De massa voorzichtig door elkaar scheppen. (Kan misschien met de mixer op de laatste stand, heb ik niet geprobeerd!). Overscheppen in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Bij een temperatuur van 175-195 graden ongeveer 35 minuten bakken. Afhankelijk van je oven.

Ik heb dit gebruikt voor een springvorm van 20 cm. Dus bij een grotere vorm ingredienten aanpassen
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_74824355
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:01 schreef Nanook24 het volgende:
Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten?
pi_74824718
Ik ken ook iemand die gewoon een pvc buis gebruikt als roller. Volgens mij heeft ze die zelfs in de bouwmarkt laten afzagen op maat.
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_74825133
@nanook ja, dat ben ik ook van plan, heb al een adresje gevonden waar dat kan

maar ik heb al een zak marshmallows en poedersuiker gekocht, dus misschien dat ik vanavond alvast eens ga proberen om fondant te maken
pi_74825198
oja, waar kopen jullie kleurstoffen? ik heb hier bij de buurtsuper gekeken maar daar hadden ze 't niet, ik ga morgen even bij de appie of andere grotere supermarkt kijken.. hebben ze 't daar wel, of moet je daarvoor naar andere speciale winkeltjes? (bij de appie ook even kijken naar kant-en-klare cupcakejes en/of kapsel om mee te experimenteren )
pi_74825283
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:35 schreef djuu het volgende:
oja, waar kopen jullie kleurstoffen? ik heb hier bij de buurtsuper gekeken maar daar hadden ze 't niet, ik ga morgen even bij de appie of andere grotere supermarkt kijken.. hebben ze 't daar wel, of moet je daarvoor naar andere speciale winkeltjes? (bij de appie ook even kijken naar kant-en-klare cupcakejes en/of kapsel om mee te experimenteren )
Die vloeibare kleurstoffen van de toko zijn niet geschikt om marsepein of fondant mee te kleuren. Ik bestel daarom altijd bij DLT van die wilton geconcentreerde kleurstof potjes. Ze zijn heel klein maar je hebt er vaak maar een klein beetje van nodig.
pi_74825384
Het kan trouwens ook zijn dat je ze elders kunt kopen, maar ik weet niet waar dus bestel ik ze gewoon bij de DLTS.

Zo zien ze er iig uit.

pi_74828110
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:08 schreef Holy_Goat het volgende:
Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten?
Het recept dat ik gaf is idd van biscuit deeg. Het door elkaar scheppen doe je met een spatel (als je mixt met de mixer dan 'sla' je alle lucht er uit en dat is nou juist niet de bedoeling) en dan tot je één egale massa hebt.

Het bakpapier gebruik ik altijd voor de bodem omdat de meeste springvormen zo'n 'bubbeltjes' structuur hebben. En juist die bodem gebruik je als bovenkant voor je taart dus die wil je zo glad mogelijk hebben.
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:25 schreef Bortecinem het volgende:
Is dat filmpje in de OP een grap?
Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  woensdag 18 november 2009 @ 20:07:08 #18
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_74828689
Ik gebruik enkel pvc buizen als rolstok, ideaal!! De eerste heb ik zelf voor de Praxis in stukken staan zagen maar laatst heb ik de pa van laten zagen

Bij mij is het al een tijdje wat rustiger met taartjes maar dat is ben ik bang stilte voor de storm... Enige nadeel is dat die storm vooral door mij gesubsidieerd wordt Paps is bijna jarig, nichtje van m'n vriend (weet nog niet of ik tijd vind voor een cadeau-taartje voor haar), kerst komt er aan, collega heeft nog een taartje tegoed... Gelukkig ook halverwege december een opdracht voor 50 personen en een opdracht voor een ronde taart van 24 cm

Kunnen we de workshops bij Wendy en Constance weer subsidiëren
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_74829926
Ik zit op het moment midden in een taarten storm, er zijn in mijn omgeving veel jarigen in december en met de taartjes voor Sinterklaas en Kerst ben in daardoor wekelijks taarten aan het bakken.

Maar 50 personen daar zou ik het heel benauwd van krijgen als ik zo'n opdracht zou krijgen.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_74831261
quote:
Op woensdag 18 november 2009 19:52 schreef Nanook24 het volgende:


Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet.
Hahaha oh, sorry. Ik had er blijkbaar overheen gelezen.
pi_74831488
Wauw Lips, voor 50 personen is inderdaad een flinke bestelling! Wel heel gaaf Ga je één taart maken, of meerdere?

Ik heb een bestelling gekregen voor 30 cupcakes voor een babyshower, 15 met een botercremetoef en 15 met fondant. Iemand die tips heeft voor mooie uitstekers? Vind de tappits van DLT niet zo, de siliconen babyvoetjes staat hoog in de favorieten. Nog andere tips?
A balanced diet is a cookie in each hand
  woensdag 18 november 2009 @ 22:06:48 #22
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_74833431
Voor die 50 maar ik 2 hoge taarten van 25 x 25. Heb met de bestelster overlegd en ze haar per persoon petitfour formaat in gedachte. Aangezien mijn taarten meestal 8 a 9 cm hoog zijn en met 3 lagen vulling durf ik het wel aan voor de gasten stukjes van 5 x 5 te tellen.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_74834824
Maken jullie ook allemaal inderdaad taarten voor Sinterklaas en kerst en zo?

Pas je dan de vulling nog aan?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_74835653
ik heb voor dit weekend een taart gevuld met speculoos en botercreme met speculaaskruiden ja

[ Bericht 1% gewijzigd door Dizzy-Miss-Lizzy op 19-11-2009 09:04:04 ]
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_74837248
hoe lang ben je daar zo ongeveer mee bezig lips?

ik heb vanavond een beetje MMF gemaakt... erg simpel
maar ik denk dat het iets te droog is geworden... de smaak is goed, maar het voelt erg stug en ook wat poederig... maar misschien is dat ook wel de bedoeling?

misschien kan iemand een soort van beschrijving geven hoe goede MMF aanvoelt?

bij gebrek aan een deegroller heb ik een klein stukje uitgerold met een vitaminebruistablettenkokertje (yeah, goed galgjewoord) en wat figuurtjes uitgestoken met wat vormpjes die ik voor een paar cent bij de wibra gescoord heb
als ondergrond heb ik (teveel) bloem op het aanrecht gestrooid, is dat handig? of kan je het beter invetten?

sorry hoor, voor al deze vragen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')