quote:Benodigdheden
Als volgt, recept van recepten hier op de site, maar in eigen bewoording
Gekocht
2x van gilse 250gr poedersuiker a 49 ct (reclame ipv 59 ct)
1x zakje marshmallows (rose-gele zak 1.30 eu bij appie)
1x een beetje margarine (had ik al)
Uit de kraan :
2x 1 eetlepel water
Uit de Keukenkast en lade
(1 of 2x) soepkommetje (hema kom)
1x stevige mengkom, bij voorkeur van RVS denk ik, maar ik heb gewoon een
plastice zonder krassen. (krassen worden kleefplekken)
1x stevige metalen lepel (mijn niet zo stevige boog, en brak.)
1x gewone eetlepel
1x dessert lepeltje
Apparatuur
1x magnetron die in ieder geval 29 (niet 30! haha) seconden lang op 900 Watt kan
1x een kraan in de buurt
Zo, nu ik alles heb kan ik van start gaan. Ik heb eigenlijk 2x nu MMF gemaakt, 1x
wit als eerste probeersel, en 1x rose als 2e probeersel. (handig! die zitten allebei in
1 zak) De 2e keer ging eigenlijk minder goed maar dat kan ook zo lijken omdat
roze marshmallow op een witte beslagkom meer indruk achterlaat dan wit op wit.
Begin als volgt. Ruim je aanrecht of tafel op. Ikzelf heb echt een hekel aan werken
op rommelige en niet schone vlakken. Plus het is wel zo higienisch dat je niet naast
je bord met pizzaresten van (eer)(eer)(eer)gisteren zit te werken.
Vul 1 soepkommetje voor het grootste deel met poedersuiker. Wel zo handig want
dan gaat de bus later niet plakken. Ik had een halve bus over van 2 bussen na 2x
mmf maken. TIP: sloop gelijk die doseerklep eruit. Ikzelf snij die hele bovenkant
eraf. (ik haat stuivende suiker). Uiteraard hoeft dit niet.
Vul het andere soepkommetje met 11 marshmallows. Waarom 11 weet ik niet, maar
het leek me wel handig, en het werkte. (ohja, omdat ik maar 11 witte had en de
rest roze (44) )
Daarna doe je 1 eetlepel (zoveel erop kan) met water bij de marshmallows, en
maak je de lepel weer droog. Ikzelf haat dus echt beschrijvingen met vage
aanduidingen zoals 1 eetlepel, dus om even duidelijk te zijn, ik gebruik zo'n lepel van de hema, met gekleurd handvat en belletjes erin.
Ik heb daarna dus mijn soepkommetje marshmallows in de micro wave gedaan
(jeej) en em dan op 900 watt, 30 seconden gezet. Ik moest em echter
noodgedwongen uitdoen op 29 seconden want anders was ie gaan overlopen. 29
seconden dus, want je wilt geen (heel erg) plakkerige magnetron.
Daarna kwam dus mijn dessertlepel van pas (ook van hema maar dat boeit niet)
om zodra de kom uit de magnetron kwam de boel van eens flink door te roeren.
Pas op, onderkant kommetje kan heet zijn! Overigens stinkt die lucht die
dan vrijkomt zeg. Bah bah bah wat een stink. (fabrieksdrijfgassen om de
marshmallows luchtig te maken denk ik)
Als alles goed doorgeroerd is (half minuutje roeren), en let erop dat je het
resterende water goed meemengt, giet je het hele gevalletje in het midden van je
beslagkom. Voila! Handen zijn nog steeds niet plakkerig.
Daarna heb ik het als volgt gedaan. Ongeveer 1/4e van de poedersuiker in het
kommetje bij de beslagkom in gedaan. Daarna roeren met de afgedroogde! lepel.
Als alle poeder suiker weg is een beetje erbij doen. Let er op dat je niet doelloos
gaat roeren maar dat je juist alles bij elkaar wilt houden. Schraap met je lepel dan
ook aan randen plakkende MMF-in-wording van de randen. Als je lepel aan de holle
kant teveel MMF-to-be bevat dan ff met je 2e lepel afschrapen. Ga door met
toevoegen tot het mengen met je lepel niet bepaald effectief meer is. Lees: dat je
zowat Ted van de Parre moet zijn om door te gaan met lepelmengen. Tegen die tijd
is je niet zo sterke lepel waarschijnlijk al wel gebroken. (gewoon stoppen als je
substantie niet al te plakkerig meer oogt. Dat ie zeg maar goed in te deuken is
zonder vast te plakken. Ook zal ie niet meer zo aan je kom plakken en er steeds
minder aan je kom vast blijven zitten.)
Nu kun je met het beetje margarine je handen invetten. (klein beetje maar)
Doop dan even je vingers in het poedersuiker kommetje, en maak heel je handen
zo op die manier bepoederd. (niet de bovenkant natuurlijk)
Dan heb ik gewoon nog poedersuiker in de kom gedaan, het balletje opgepakt,
totaal niet sticky dus, en er met 2 handen in de lucht een worstje van gedraaid, dan
dubbelvouwen en weer worstje draaien tot ie een betje begint te plakken, maar nog
net geen spul op je handen achterlaat. (denk aan post it plakkertjes). Daarna weer
dubbelvouwen, worstje draaien, en dan weer in de kom wat poeder suiker
meestampen. Niet te hard want dat stuift.
Op een gegeven moment dacht ik dat ie wel stevig genoeg was. Maar dat is dus
alleen nog mijn enige vraag: wanneer is het stevig genoeg? (moet een testje voor
zijn te bedenken)
Als je denkt genoeg p'suiker te hebben toegevoegd, maak er dan een cilindertje van
gelijkend op zon marshmallow, en rol het in folie, 2x deed ik, en dan nog
boterhamzakje eromheen.
Ik heb roze gemaakt (yekki bah barbi roze) en wit.
En zou nog wel 2x wat kunnen brouwen uit 1 zon zak marshmallows.
Totaal gewicht was bij de ene 280 gram en de ander 285 gram. Misschien zou ik
kunnen proberen of ze als ze precies op 300 gram uitkomen goed uitrolbaar zijn.
Denk dat dat ook wel een indicator is over de stevigheid van de MMF.
--------------
conclusie
Anyway, kraan even aan, de spullen afspoelen is gedaan in 1 minuutje met warm
water, doekje over je aanrecht tegen mieren (poedersuiker stuift uiteindelijk toch
altijd) en je handen zijn ook zo weer schoon. Plus een klein beetje vettig wat ook
wel weer goed is voor je handen hehe.
Heb geen foto, maar resultaat spreekt voor zich. 2 mooie rolletjes, gemaakt samen
binnen 25 minuten incluis spullen pakken schoonmaken en opruimen, voor totaal
ongeveer 1.5 euro.
Eat that kookwinkel a 15 eu per kilo in zwolle! (alhoewel hun spul vast wel beter is
dan mijn spul)
--------------
einde
Dank aan: tips op deleukstetaarten.nl , exvriendin, wiens hobby ik eigenlijk gestolen heb,
(vind ze niet leuk, en zegt dat ik altijd maar even enthousiast ben en dan
weer stop, wat stiekem ook wel waar is omdat ik nog niet de juiste hobby heb
gevonden... (missichien dit?)), het recept op die site
Met zeer zeer zeer vriendelijke, hartelijke lieve groet (als de plakkerigheid niet in
men mmf zat dan maar hier),
Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten?quote:Op woensdag 18 november 2009 18:01 schreef Nanook24 het volgende:
Die vloeibare kleurstoffen van de toko zijn niet geschikt om marsepein of fondant mee te kleuren. Ik bestel daarom altijd bij DLT van die wilton geconcentreerde kleurstof potjes. Ze zijn heel klein maar je hebt er vaak maar een klein beetje van nodig.quote:Op woensdag 18 november 2009 18:35 schreef djuu het volgende:
oja, waar kopen jullie kleurstoffen? ik heb hier bij de buurtsuper gekeken maar daar hadden ze 't niet, ik ga morgen even bij de appie of andere grotere supermarkt kijken.. hebben ze 't daar wel, of moet je daarvoor naar andere speciale winkeltjes? (bij de appie ook even kijken naar kant-en-klare cupcakejes en/of kapsel om mee te experimenteren)
Het recept dat ik gaf is idd van biscuit deeg. Het door elkaar scheppen doe je met een spatel (als je mixt met de mixer dan 'sla' je alle lucht er uit en dat is nou juist niet de bedoeling) en dan tot je één egale massa hebt.quote:Op woensdag 18 november 2009 18:08 schreef Holy_Goat het volgende:
Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten?
Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet.quote:Op woensdag 18 november 2009 18:25 schreef Bortecinem het volgende:
Is dat filmpje in de OP een grap?![]()
Hahaha oh, sorry. Ik had er blijkbaar overheen gelezen.quote:Op woensdag 18 november 2009 19:52 schreef Nanook24 het volgende:
Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet.
Nee, het is eigenlijk niet de bedoeling maar als je je fondant nog even een paar seconden in de magnetron doet (echt maar 5 ofzo!!!) dan wordt het wel weer iets soepeler.quote:Op woensdag 18 november 2009 23:39 schreef djuu het volgende:
ik heb vanavond een beetje MMF gemaakt... erg simpel
maar ik denk dat het iets te droog is geworden... de smaak is goed, maar het voelt erg stug en ook wat poederig... maar misschien is dat ook wel de bedoeling?
Als je de fondant over je taart legt en daarna de zijkanten vlak gaat strijken kun je het beste zorgen dat je de plooien die je hebt zo goed mogelijk verdeelt zodat je niet op het eind één heel grote plooi overhoud die je nergens meer kunt vlak strijken.quote:Op donderdag 19 november 2009 08:45 schreef Holy_Goat het volgende:
Hoe krijg je die laag zo glad eigenlijk?
Heyey, die fondant laag over je taart....
Ik krijg hem ook nooit zo mooi gladEn dan heb ik het over de
zijkant, want daar heb ik dus altijd wel een plooi of wat...
Hoe kan ik dat voorkomen?
Dat kan ik je achteraf pas precies vertellenquote:Op woensdag 18 november 2009 23:39 schreef djuu het volgende:
hoe lang ben je daar zo ongeveer mee bezig lips?
Dank je! Ik vraag me altijd af hoe jullie die spuitzakken schoonmaken...quote:Op vrijdag 20 november 2009 14:31 schreef Inu het volgende:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050
Ik doe hem gewoon binnenstebuiten en dan onder de kraan afpoetsen...quote:Op vrijdag 20 november 2009 14:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Dank je! Ik vraag me altijd af hoe jullie die spuitzakken schoonmaken...
Haha, die tijd moet ik nog gaan makenquote:Op maandag 23 november 2009 15:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik was jullie kwijt!
Lips, waar haal je in hemelsnaam de tijd vandaan?. Ik ben komend weekend jarig en ga dan 12 cupcakes en een klein taartje maken en zit me nu al suf te piekeren wanneer ik dat ga doen.
. Wel supertof dat het zo lekker loopt bij je!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |