abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 18 augustus 2010 @ 14:56:25 #101
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_85436962
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:08 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan :)
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)

Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer :P

Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.

[ afbeelding ]
Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, O+ O+ smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
pi_85437529
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
pi_85437760
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 15:10 schreef Holy_Goat het volgende:
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
Hm :{ Ik wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren :@
pi_85437839
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:56 schreef spanishgirl het volgende:

[..]

Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, O+ O+ smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
Weet nog niet, zit in vriezer en eet ik zaterdag pas op. Ik heb een bienenstich cake recept gebruikt. Verder recept voor bonbon bloc: smelt 200 gram puur truffel bobbonbloc in 250 ml slagroom. Niet helemaal laten koken! Ik doe er 2 zakjes vanille suiker bij, maakt het wat zoeter en maakt de smaak voller. Geheel laten afkoelen , en op hoge stand mixen tot het beetje steviger wordt, slagroom achtig. Even half uurtje in koelkast en vulling is klaar om op de taart te gaan.
pi_85437893
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 15:14 schreef Sts het volgende:

[..]

Hm :{ Ik wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren :@
Neejoh je krijgt er hooguit spierpijn van. Alleen donkere kleuren zwart rood kopen. Is bijna niet zelf te kleuren.
pi_85444816
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:03 schreef Sts het volgende:
Vraagje:
Ik geef eind komende week een workshop taartdecoratie op de familiereünie van mijn vriend. Nu ben ik in dubio wat betreft de bekleding. Ik wilde eerst zeker voor marsepein gaan, omdat mijn ervaring is dat het bekleden daarmee echt veel en veel gemakkelijker is. Maar eigenlijk zou ik ook wel wat taarten met fondant willen (laten) maken voor de mensen die geen marsepein lusten en vanwege de prijs. Mijn ervaring met RegalIce is echter dat dat echt belachelijk snel scheurt. Dikker, dunner, meer poedersuiker, botercrème toevoegen ik was wanhopig, niets hielp. Het was totáál niet rekbaar. Ik vraag me nu af of ik pech heb gehad, gewoon een kluns ben of ik een ander merk moet hebben. Het was overigens ongekleurde fondant.
Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren

De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
pi_85445783
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 18:15 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren

De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
Bedankt voor de tip, maar het is zo krap qua tijd dat ik dat vantevoren moet doen. :P Achja, komt wel goed. Ik ga voor voorgekleurde marsepein voor de bekleding en voorgekleurde fondant voor de versiering. De vullingen zijn kant-en-klaar/voorgemaakt, net als de botercrème. Ze hoeven alleen te vullen, te bekleden en wat vormpjes te gebruiken of eventueel te boetseren voor de liefhebbers (maar dan loopt het uit).
Niet helemaal wat ik zelf oorspronkelijk in gedachten had, maar à la. Als zij het zo uitgebreid zat vinden, prima ):O
pi_85520172
Minicuppies in progress:

Hardloper.
IG @webkim
pi_85520985
Neeeeeeeeeee. :'( . Komt Wendy (dé Wendy) eindelijk eens naar het noorden van het land, en heb ik daarvoor nog een plekje bemachtigd ook, gaat het niet door! Te veel afmeldingen en Wendy komt niet voor minder dan 10 personen. :'( . Heb er vrij voor gevraagd op m'n werk en alles. ;( .

Nu bieden ze in plaats daarvan een workshop aan van Annelies (van Tessel), en die maakt prachtige dingen, maar het is helemaal mijn stijl niet. Dus ik twijfel heel erg of ik dat wel moet doen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85532190
Leuk Webkim!

Balen DaD :{
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_85543481
Leuk zijn ze Webkim! Die minicupcakes zijn altijd van die perfecte éénhapssnacks!

Mijn beste vriend vertrekt volgende week voor 5 maanden naar New Orleans om te studeren, vanavond geeft hij een afscheidsfeestje. Heb een taart gemaakt om hem eraan te herinneren wat hij allemaal moet missen ;)

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85549700
Mooi, Taartje!!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85563659
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zondag 22 augustus 2010 @ 11:39:17 #114
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85565304
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 08:49 schreef Drossie het volgende:
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard. :)
pi_85565309
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.

Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ;).
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85629819
Is het mogelijk ergens een toy story taart te bestellen online ? Of eentje laten te maken in de buurt van Zuid-Limburg? Is voor de verjaardag van mijn zoontje
pi_85631755
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.

Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ;).
heb ik ook! de rode! :D
pi_85641910
Wauw! Mooi dat Hollandse taartje! Echt superleuk bedacht. ^^

Even een spoedvraagje: ik ben taart aan het maken voor mijn ouders. Kan ik het afsmeren ook met slagroom doen ipv botercreme? Doe ik er wel KlopFix doorheen. Want ik denk niet dat zij het botercreme lekker vinden, en slagroom kunnen ze altijd wel waarderen. Natuurlijk doe ik het dan ongezoet, want de taart zelf is al zoet genoeg. :)
pi_85641951
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85643817
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 12:28 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
Thnx voor je snelle reactie! :D

Ik doe net m'n taartje in de oven, kom ik erachter dat ik vergeten ben zout toe te voegen... ;( Iemand hier ervaringen mee? Heeft het invloed op de structuur van m'n taartje..?

Les van vandaag: zeef de maizena en de bloem, anders krijg je klonten in je beslag... :|W
  woensdag 25 augustus 2010 @ 07:45:20 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85676449
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik.

Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_85685279
Op welke zender is het te zien, The_Hives? :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85685464
Ik heb er vorige week deel 1 van gezien bij een vriendin, maar helaas heb ik zelf alleen BBC World en kan ik het dus niet ontvangen. ;( . Ik vond het een leuk programma.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85692149
Dit topic is super voor mij, als banketbakster in opleiding zijnde O+ :D
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_85693373
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn! :Y) Nu wil ik het boek waar ze uit komen bestellen, maar Bol.com kan niet leveren. Ga ik nog even lekker twijfelen of ik hem via Amazon ga bestellen (gezien het bijschrift 'Usually ships within 1 to 4 months.) }:|
A balanced diet is a cookie in each hand
  woensdag 25 augustus 2010 @ 16:36:15 #126
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85694092
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 13:06 schreef Taartje het volgende:
Op welke zender is het te zien, The_Hives? :)
BBC 1 of 2 . Dat weet ik niet meer :@ :@

http://www.bbc.co.uk/food/programmes#blq-container

-edit-

BBC 2 om 9 uur Nederlandse tijd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:26:23 #127
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85696087
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 16:20 schreef Taartje het volgende:
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn! :Y) Nu wil ik het boek waar ze uit komen bestellen, maar Bol.com kan niet leveren. Ga ik nog even lekker twijfelen of ik hem via Amazon ga bestellen (gezien het bijschrift 'Usually ships within 1 to 4 months.) }:|
Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!'
pi_85696289
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard. :)
Ok, gisteren eentje besteld!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_85698018
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 17:26 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!'
Ik heb even verder gekeken dan m'n neus lang is :+ en ze hebben ze bij de Selexyz gewoon. Eén tot twee weken levertijd, dus dat scheelt me een hoop wachten :D
A balanced diet is a cookie in each hand
  woensdag 25 augustus 2010 @ 23:16:36 #130
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_85711001
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 20:51 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Ohhhh 25 euro maar :o ik ga kijken, thanks! :D
Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goed ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_85722194
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 23:16 schreef Muck het volgende:

[..]


Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goed ^O^
Inclusief kom? :o Ik wil zo eentje die je zelf niet vast hoeft te houden he. De 10 euro standaard mixer heb ik al :D
pi_85761158
Is er iemand van de dames uit Vhv die plunger cutters van vlinders heeft? Heb ze nodig voor een taartbestelling, maar natuurlijk net drie dagen geleden een bestelling gedaan bij de webshop...
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85764280
Ik heb me ook maar aan het decoreren gewaagd en dit is dan het resultaat. Hij staat scheef, ik kan niet tekenen dus ook geen figuren uit de losse pols maken met piping gel, ik kan zelfs geen rechte lijnen trekken, maar ik heb het helemaal zelf gedaan en dus ben ik best wel trots! Hij is gevuld met drie lagen frambozenmousse en afgesmeerd met rozenbotercreme.






(en iedereen ziet natuurlijk direct dat het een juweldoosje is)!
pi_85764597
lirpA, lijkt me heerlijk! :D en scheef en niet recht kunnen tekenen? dat is toch haske hip tegenwoordig? ;)
pi_85767679
Nou ik heb een verstelbare vorm hoor, het is een taartring die je van diameter 15 tot 30 in kunt stellen.
Hoogte 7,5 cm.
Eerste biscuit is klaar, heel mooi strak en de 2e staat er nu in.
Maak nu kleintjes om te oefenen en dan uitdelen maar ;)

Als het resultaat een beetje oke is kom ik het showen ;)
pi_85787532
Mooie dingen komen er weer voorbij! Heb zelf al in geen maanden een taart meer gemaakt maar ik heb sinds twee maanden een nieuwe vriend die dit weekend jarig is en het er al twee maanden over heeft....dus ik moest wel :)



Helaas alleen een telefoonfoto. Hij is overigens fotograaf ;)
pi_85799646
Wauw Trusten, wat een prachtige taart! Daar moeten heel wat freubeluurtjes in hebben gezeten :D
A balanced diet is a cookie in each hand
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 10:49:01 #138
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_85800870
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 11:08 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Inclusief kom? :o Ik wil zo eentje die je zelf niet vast hoeft te houden he. De 10 euro standaard mixer heb ik al :D
Ohhh, dat heb ik even gemist :@
Nee, het is inderdaad die standaard mixer die ik bedoelde :P
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_85801702
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 22:03 schreef Trusten het volgende:
Mooie dingen komen er weer voorbij! Heb zelf al in geen maanden een taart meer gemaakt maar ik heb sinds twee maanden een nieuwe vriend die dit weekend jarig is en het er al twee maanden over heeft....dus ik moest wel :)

[ afbeelding ]

Helaas alleen een telefoonfoto. Hij is overigens fotograaf ;)
Mooi gedaan!
Wat ik me nou afvraag hè, die camera, is die ook gevuld? Of is dat een homp marsepein/fondant/of iets dergelijks?
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:03:32 #140
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85809497
Weer wat taarten van mij die ik de afgelopen dagen gemaakt heb:

Het kleine meptaartje:


De 2 taarten van 25 cm doorsnede:


pi_85829261
@ Trusten, mooi zeg.
Had je geen zin meer om te bakken?
En nu weer helemaal zin om het op te pakken?

@ Taartje, wat een mooie strakke taarten maak je toch altijd

@ Spuuglokje, goed gelukt joh.
Ook mooi strak en eenvoud, ik hou ervan!

Nou de verstelbare taartvorm heeft zijn vruchten afgeworpen, mooie hoge, strakke biscuits.
Vond de botercreme niet lekker, beetje citroenaroma erdoorheen, heerlijk!
Het kleine taartje (die was vrij laag) bekleden ging goed, de 2e, 7,5 cm hoog wat lastiger, ik had er 2 vouwen in zitten onderin en die kreeg ik op de een of andere manier niet weg en hij ging aan de rand iets scheuren, miss. te dun uitgerold?
Bij het eerste taartje gewoon blauw gebruikt (uit starterspakket) vor de 2e te weinig dus deze gemengd met witte marsepein, op de foto zie je het niet heel goed maar deze was een soort van gemarmerd, zag er leuk uit en de smaak was heerlijk.
Lekker luchtige biscuit.

Ik snap wel dat het wel errug handig is om zo'n mixer met kom te hebben want mijn mixer werd op een geg.moment wel erg warm haha.

(klikbare foto's)
Taartje 1

Taartje 2


[ Bericht 0% gewijzigd door het-is-mij op 29-08-2010 16:47:49 ]
pi_85830724
Zijn dat je eerste taartjes, het-is-mij? Ze zien er geweldig uit!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85830929
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 07:45 schreef The_Hives het volgende:
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik.

Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit :@
Ik ben dol op al dat soort programma's. In een eerdere uitzending hebben ze al eens gedecoreerde taarten maken zoals jullie hier posten
pi_85836445
ik zit nu in Amerika voor werk, en daar is dit programma op tv, ongelooflijk wat die allemaal maken

http://www.wetv.com/amazing-wedding-cakes/index.html
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_85836833
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 12:55 schreef het-is-mij het volgende:
@ Trusten, mooi zeg.
Had je geen zin meer om te bakken?
En nu weer helemaal zin om het op te pakken?

@ Taartje, wat een mooie strakke taarten maak je toch altijd

@ Spuuglokje, goed gelukt joh.
Ook mooi strak en eenvoud, ik hou ervan!

Nou de verstelbare taartvorm heeft zijn vruchten afgeworpen, mooie hoge, strakke biscuits.
Vond de botercreme niet lekker, beetje citroenaroma erdoorheen, heerlijk!
Het kleine taartje (die was vrij laag) bekleden ging goed, de 2e, 7,5 cm hoog wat lastiger, ik had er 2 vouwen in zitten onderin en die kreeg ik op de een of andere manier niet weg en hij ging aan de rand iets scheuren, miss. te dun uitgerold?
Bij het eerste taartje gewoon blauw gebruikt (uit starterspakket) vor de 2e te weinig dus deze gemengd met witte marsepein, op de foto zie je het niet heel goed maar deze was een soort van gemarmerd, zag er leuk uit en de smaak was heerlijk.
Lekker luchtige biscuit.

Ik snap wel dat het wel errug handig is om zo'n mixer met kom te hebben want mijn mixer werd op een geg.moment wel erg warm haha.

(klikbare foto's)
Taartje 1
[ link | afbeelding ]
Taartje 2
[ link | afbeelding ]
2x dezelfe foto??
ziet er wel heel lekker uit:)
pi_85837491
@ Dad, ja, in april een basisworkshop gedaan en nu maar eens thuis geprobeerd.
Dank je

@ Loecje, oeps haha, is veranderd maar wel hetzelfde idee ;)
pi_85838107
Oh my een trouwtaart :D

pi_85841549
Oh halleluja, dat is echt een prachtige Mariotaart! _O_
Linkje?
pi_85871353
Spuuglokje, prachtig weer! Ik houd van de stijlvolle eenvoud van je taarten O+
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85878252
damn die Mariotaart is denk de mooiste taart die ik tot nu toe heb gezien :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85881203
Hee!
Ik ben nieuw hier, maar heb al lekker rondgesnuffeld in dit topic, en ik ga donderdag ook beginnen! *O*
Ik heb net besteld bij deleukstetaarten.nl, maar nou was mijn vraag:
Weten jullie wanneer alles geleverd wordt? Binnen 1 dag of niet? Er zat verder niks bij wat later binnenkwam ofzo.. :?

Thanks. :)
pi_85882263
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 18:41 schreef Warmemelk het volgende:
Hee!
Ik ben nieuw hier, maar heb al lekker rondgesnuffeld in dit topic, en ik ga donderdag ook beginnen! *O*
Ik heb net besteld bij deleukstetaarten.nl, maar nou was mijn vraag:
Weten jullie wanneer alles geleverd wordt? Binnen 1 dag of niet? Er zat verder niks bij wat later binnenkwam ofzo.. :?

Thanks. :)
Naar eigen zeggen sturen ze alle bestellingen die ze voor 9u 's ochtends binnen hebben dezelfde dag nog naar naar TNT/GLS. De uiteindelijke levertijd is dan vervolgens afhankelijk van TNT/GLS (meestal nog 1 of 2 dagen).
pi_85882568
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 19:13 schreef Sts het volgende:

[..]

Naar eigen zeggen sturen ze alle bestellingen die ze voor 9u 's ochtends binnen hebben dezelfde dag nog naar naar TNT/GLS. De uiteindelijke levertijd is dan vervolgens afhankelijk van TNT/GLS (meestal nog 1 of 2 dagen).
Oke dankje!! ^O^ Hopen dat het er donderdag is dan :P
pi_85886975
Als je de spulletjes vandaag hebt besteld, denk ik dat ze er donderdag wel zullen zijn :)
A balanced diet is a cookie in each hand
  maandag 30 augustus 2010 @ 22:10:16 #156
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_85889733
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 19:21 schreef Warmemelk het volgende:

[..]

Oke dankje!! ^O^ Hopen dat het er donderdag is dan :P
niet vergeten de resultaten te posten!!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_85890954
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 22:10 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

niet vergeten de resultaten te posten!!
Maar natuurlijk! *) zal es kijken of het lukt om een foto te posten O-)
pi_85950694
Ik heb nog een paar vraagjes voor jullie O-) :
- Is het mogelijk om zo'n mooie strook aan de onderkant van de taart netjes te snijden, zonder zo'n cutter?
- Heb ik zo'n smoother echt heel hard nodig, of kan ik de fondant ook gewoon netjes met mijn handen gladstrijken?
- Weten jullie nog iets lekkers voor de vulling? :D Ik heb 5 lagen te vullen, dus 6 delen.
Ik wilde zelf sowieso graag swiss meringue buttercream maken waarvan hier in het topic ergens een filmpje staat.
En kersenvlaaivulling met chocoladevlokken O+ Maar zal ik dat gewoon om en om doen, of nog een extra smaak erbij?

Alvast bedankt! _O_

P.S. ik was vergeten te zeggen: complimentjes voor al die mooie taartjes en cupcakes hier! ^O^
pi_85951813
Warmemelk:

Voor een strook aan de onderkant kun je best een lineaal oid gebruiken. Even laten liggen zodat hij een beetje steviger is en dan pas rond de taart leggen. De taart glad maken kun je doen met je handen, maar ik moet zeggen dat het resultaat met een smoother toch wel een stuk strakker is. Wat ideetjes voor vulling:


•Banketbakkersroom
•Alle soorten jam
•Lemoncurd (soort dikke jam)
•Bokkenpootjescrème
•Chocoladecrème (melk, wit en puur)
•Vanillecrème
•Mandarijntjes uit blik met room
•Botercrème
•Koffiecrème
•Speculoospasta
•Caramelpasta
•Hazelnootpasta

Op de website www.deleukstetaarten.nl vind je heel veel recepten van vullingen. Omdat de taart met fondant van zichzelf nogal machtig is, zou ik niet te wild worden met smaken en het bij een beperkt aantal houden :) Succes!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85962192
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 14:59 schreef Taartje het volgende:
Leuk zijn ze Webkim! Die minicupcakes zijn altijd van die perfecte éénhapssnacks!

Mijn beste vriend vertrekt volgende week voor 5 maanden naar New Orleans om te studeren, vanavond geeft hij een afscheidsfeestje. Heb een taart gemaakt om hem eraan te herinneren wat hij allemaal moet missen ;)

[ afbeelding ]
Taartje; Welke maten taartvorm heb je gebruikt voor deze? Mijn stapels doe ik altijd met 20, 25 en 30 en dan houd ik zo weinig ruimte over aan de zijkant. Die van jou hebben genoeg ruimte over! En zijn je bakvormen 7 cm of heb je hoger?
pi_85964585
Hallo!

Ik maak voor mijn lieve nichtje die vrijdag jarig is een My Little Pony taart, ik heb hiervoor roze kleurstof besteld voor de Pony, ook heb ik wat bloemetjes besteld, want ik vind dat dat er wel bij hoort. De achtergrond wordt lichtblauw. Heeft iemand nog leuke ideetjes voor deze taart? Of wordt het dan te druk. Sowieso komt haar naam en leeftijd er ook op te staan!

By the way: ik had nog een paar kleuren over en daarmee een taartje gemaakt voor m'n ouders. Het resultaat:



De vulling was banketbakkersroom en aardbeienjam, my favourite. O+
Ik twijfel bij m'n nichtje tussen slagroom en banketbakkersroom... Wat zouden jullie doen?
pi_85991194
Help!
Iemand die me wil helpen hoe ik een foto hier moet plaatsen O-)
Ben niet al te technisch :P
  donderdag 2 september 2010 @ 17:31:24 #163
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_85991294
quote:
Op donderdag 2 september 2010 17:28 schreef Warmemelk het volgende:
Help!
Iemand die me wil helpen hoe ik een foto hier moet plaatsen O-)
Ben niet al te technisch :P
Je moet de foto eerst ergens uploaden, daarna kun je hem hier plaatsen :)


[img ] bestandsnaam van je ergens upgeloade foto [/img ]
maar dan zonder spaties natuurlijk ;)

bijvoorbeeld:

[img ] www.tinypic.detaartvanMuck.jpg [/ img]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_85991764
Wat een gedoe zeg :P

Volgens mij is ie wel een klein beetje groot, of lijkt dat maar zo?
Edit: oh, het valt mee :P
Even de uitleg:
Mijn eerste taart dus :D
Sjongejonge wat een werk! Ben alleen al een uur bezig geweest met die roosjes maken :P
Oja, let even op hoe kunstig ik die blaadjes over de scheurtjes heb geplakt O-)
Vulling: kersenvlaaivulling/chocovlokken en chocoladebotercrème O+
Ben er voor de eerste keer best trots op *)
  donderdag 2 september 2010 @ 18:09:29 #165
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_85992332
Hij is inderdaad wel érg groot. Hij mag op het forum maximaal 610 pixels breed zijn :)

Hij ziet er hartstikke leuk uit! En dingen over scheurtjes plakken doe ik ook altijd hoor, mocht er ergens een scheurtje ontstaan zijn O-)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_85994292
quote:
Op woensdag 1 september 2010 20:39 schreef Poezebeest het volgende:

[..]

Taartje; Welke maten taartvorm heb je gebruikt voor deze? Mijn stapels doe ik altijd met 20, 25 en 30 en dan houd ik zo weinig ruimte over aan de zijkant. Die van jou hebben genoeg ruimte over! En zijn je bakvormen 7 cm of heb je hoger?
Ik gebruikte daarvoor 10, 15 en 20 cm. Zelfde afstanden dus, weet niet waar het dan aan ligt :D Ik heb de 10 cm bakvormen, maar na afsnijden van de bolle bovenkant kom ik meestal rond de 7 cm uit.

En de taart hierboven (naam even vergeten) is mooi geworden! Heel slim, om foutjes weg te werken onder blaadjes. Die tactiek gebruik ik ook altijd, en let er ook altijd goed op welk deel het mooist is, dat wordt dan de voorkant! :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85996287
quote:
Op donderdag 2 september 2010 17:31 schreef Muck het volgende:

[..]


Je moet de foto eerst ergens uploaden, daarna kun je hem hier plaatsen :)


[img ] bestandsnaam van je ergens upgeloade foto [/img ]
maar dan zonder spaties natuurlijk ;)

bijvoorbeeld:

[img ] www.tinypic.detaartvanMuck.jpg [/ img]
Ik klikte en moest toen om mezelf lachen... :@

quote:
Op donderdag 2 september 2010 17:48 schreef Warmemelk het volgende:
Wat een gedoe zeg :P
[ afbeelding ]
Volgens mij is ie wel een klein beetje groot, of lijkt dat maar zo?
Edit: oh, het valt mee :P
Even de uitleg:
Mijn eerste taart dus :D
Sjongejonge wat een werk! Ben alleen al een uur bezig geweest met die roosjes maken :P
Oja, let even op hoe kunstig ik die blaadjes over de scheurtjes heb geplakt O-)
Vulling: kersenvlaaivulling/chocovlokken en chocoladebotercrème O+
Ben er voor de eerste keer best trots op *)
Mag je zeker trots op zijn voor je eerste keer! :O Enne, was ie lekker? ;)
pi_85999249
Wow! Ik lees al een tijdje mee en zie de meest geweldige taarten voorbij komen!
Al tijden denk ik erover om de stoute schoenen aan te trekken. Maar ik heb al zoveel hobby's waar ik aan begonnen ben en nooit heb afgemaakt, dat ik nog eventje blijf meekijken denk ik. Je bent er niet met 3 euro aan marsepein immers als je een mooie taart wilt maken.
pi_86001559
quote:
Op donderdag 2 september 2010 20:02 schreef Saruna het volgende:

[..]

Ik klikte en moest toen om mezelf lachen... :@
[..]

Mag je zeker trots op zijn voor je eerste keer! :O Enne, was ie lekker? ;)
Haha Saruna, nog een slachtoffer hier van die link :@
Maar hij was superlekker!! Het leek een beetje op schwarzwaldertaart met die kersen en chocola :9~
pi_86002752
quote:
Op donderdag 2 september 2010 21:14 schreef lieflijntje het volgende:
Wow! Ik lees al een tijdje mee en zie de meest geweldige taarten voorbij komen!
Al tijden denk ik erover om de stoute schoenen aan te trekken. Maar ik heb al zoveel hobby's waar ik aan begonnen ben en nooit heb afgemaakt, dat ik nog eventje blijf meekijken denk ik. Je bent er niet met 3 euro aan marsepein immers als je een mooie taart wilt maken.
Misschien kun je een keer een workshop gaan doen? Kost éénmalig wel wat, maar mocht je het dan niets vinden dan ben je een ervaring rijker en heb je een mooie taart, maar niet allerlei spullen ingekocht die je niet meer gaat gebruiken.
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86004050
Vriendin van me is er laatst mee begonnen, die had al aangeboden dat ik een xtje met haar samen kon doen! zij had een hele mooie taart voor der zoontje (2) gemaakt en zo kwam ik er ook op.
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:40:53 #172
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_86011429
quote:
Op donderdag 2 september 2010 21:14 schreef lieflijntje het volgende:
Wow! Ik lees al een tijdje mee en zie de meest geweldige taarten voorbij komen!
Al tijden denk ik erover om de stoute schoenen aan te trekken. Maar ik heb al zoveel hobby's waar ik aan begonnen ben en nooit heb afgemaakt, dat ik nog eventje blijf meekijken denk ik. Je bent er niet met 3 euro aan marsepein immers als je een mooie taart wilt maken.
Ik ken het! Ik mag van mezelf pas beginnen met taarten bakken als ik mijn scriptie heb afgemaakt. Vervolgens zit ik de hele dag hier rond te neuzen zodat ik niet toekom aan het schrijven van die scriptie :D :')
With the stars as her umbrella
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:51:50 #173
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86011641
quote:
Op donderdag 2 september 2010 22:16 schreef Taartje het volgende:

[..]

Misschien kun je een keer een workshop gaan doen? Kost éénmalig wel wat, maar mocht je het dan niets vinden dan ben je een ervaring rijker en heb je een mooie taart, maar niet allerlei spullen ingekocht die je niet meer gaat gebruiken.
Dat is een goeie tip! ^O^
pi_86021141
Hoi allemaal, ik ben een complete beginner, maar ik heb me opgegeven voor PME1, 2 en 3. Omdat ik gewoon eens wat anders wil, ik word gek van m'n saaie kantoorbaan :r En ik ben best creatief al zeg ik het zelf :P

Wie heeft er hier ervaring met de PME cursussen? Heeft iemand een idee hoe elke les er per cursus uitziet? Ik kon op internet niets vinden. Ik heb een potentieel probleem: ik ga met het OV vervoer. Is dit een probleem qua spullen die ik elke week moet vervoeren denken jullie? Kan ik er vanuitgaan dat ik elke week een taart heen en weer naar de cursus locatie moet vervoeren? Dit zou opzich nog te doen zijn. Zelfs een stapeltaart zou ik opzich in verschillende dozen en in zo'n taarten-plasticzak kunnen vervoeren.

En hoe zit het met de hoeveelheid huiswerk per week en per cursus? Hopelijk kan iemand mij helpen. Alvast bedankt!

Oh ja, en het leukste: hebben jullie voorbeelden (foto's) van taarten die jullie voor PME hebben gemaakt? Daar ben ik namelijk heel benieuwd naar.

[ Bericht 0% gewijzigd door emss op 03-09-2010 14:01:37 ]
pi_86023441
Oeh vriendin vraagt of ik mee ga op een dag workshop in Oudenbosch waar ze al eens geweest is. Dat is leuk proberen of het iets voor mij is. Lekker is het vast wel ;)
  vrijdag 3 september 2010 @ 22:47:54 #177
154854 Jenny_
Don't be hasty
pi_86044049
Hallo allemaal,

Ik wil voor mijn verjaardag deze schattige cakejes na gaan maken... nu is mijn vraag wat het witte spul op de cakejes is... marsepein? Bedankt alvast....

Dreams do come true
pi_86044127
Marsepein of fondant, dat kun je er zelf ook voor gebruiken.. Ik denk dat het allebei prima is, net wat je lekkerder vindt!
  vrijdag 3 september 2010 @ 22:54:13 #179
154854 Jenny_
Don't be hasty
pi_86044326
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 22:49 schreef Breathtaking het volgende:
Marsepein of fondant, dat kun je er zelf ook voor gebruiken.. Ik denk dat het allebei prima is, net wat je lekkerder vindt!
Thnx! Binnenkort ga ik lekker freubelen! Misschien kom ik hier dan weer even om advies vragen haha...
Dreams do come true
pi_86054193
Fondant is van zichzelf al wit, marsepein een beetje gelig. Dus als je graag echt wit wilt, kun je denk ik het best gaan voor fondant. Marsepein is ook wel wit te krijgen met poeder geloof ik, mocht je dat lekkerder vinden :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86055200
Marsepein kun je inderdaad ook wit maken maar ik vind het daarna echt niet fijn meer werken, het scheurt heel snel. Ik zou voor fondant gaan...
  zaterdag 4 september 2010 @ 12:21:48 #182
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_86056539
Je kunt ook marsepein kopen dat al wit gemaakt is voor je, dus kant en klaar in een pakje. :)
pi_86058036
Ik had witte marsepein gebruikt. Moet zeggen dat het wel heel lastig is om mee te werken als beginner, het rolt heel moeilijk en zwaar uit, en als je het iets verwarmt om het soepeler te maken, dan plakt het gigantisch.
Ik zou fondant gebruiken.
http://www.deleukstetaart(...)312e27997e588ce9bfb3
Deze smaakt ook heel lekker omdat er vanille doorheen zit :)
  zondag 5 september 2010 @ 10:56:00 #184
154854 Jenny_
Don't be hasty
pi_86083044
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 13:08 schreef _Loki het volgende:
Ik had witte marsepein gebruikt. Moet zeggen dat het wel heel lastig is om mee te werken als beginner, het rolt heel moeilijk en zwaar uit, en als je het iets verwarmt om het soepeler te maken, dan plakt het gigantisch.
Ik zou fondant gebruiken.
http://www.deleukstetaart(...)312e27997e588ce9bfb3
Deze smaakt ook heel lekker omdat er vanille doorheen zit :)
Super bedankt voor deze link. Ga hier zeker gebruik van maken!
Dreams do come true
  zondag 5 september 2010 @ 11:34:36 #185
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86083819
Taarten als je je niet goed voelt geeft toch niet zo`n strak resultaat als anders :X


Taartje voor mijzelf O+
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86085046
Wauw en toch zijn ze weer prachtig geworden Taartjesfee! Gefeliciteerd met je verjaardag :) Die vogeltjes van Jojojanneke zijn zo leuk O+
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86089172
quote:
Op zondag 5 september 2010 11:34 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Taarten als je je niet goed voelt geeft toch niet zo`n strak resultaat als anders :X
Ik vind ze gewoon hardstikke mooi geworden hoor TF! ^O^

Waar kan ik dat vogeltje kopen? O-)
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_86089270
Wow TF! Ik vind ze echt super mooi! Niks van te zien dat je je niet goed voelde hoor!

Weet iemand nog iemand in de buurt van Almere waar ik mooi (geboorte)cupcakes kan bestellen trouwens?
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_86102641
quote:
Op zondag 5 september 2010 14:44 schreef tessie het volgende:
Wow TF! Ik vind ze echt super mooi! Niks van te zien dat je je niet goed voelde hoor!

Weet iemand nog iemand in de buurt van Almere waar ik mooi (geboorte)cupcakes kan bestellen trouwens?
Ik zou zo niemand daar uit de buurt weten. Misschien kun je een oproepje plaatsen op het forum van De Leukste Taarten?

Afgelopen donderdag kwam er een meisje hier een taart halen (omgeving Eindhoven), dat uit Lelystad kwam! Ik vind het ergens wel een compliment, maar aan de andere kant... :o
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86161039


Hamburgers O+

Smijn. en ik hebben deze gemaakt voor de verjaardag van een vriend (eerste keer dat smijn. en ik met frosting hebben gewerk) Ben wel blij met het uiteindelijke resultaat :o

O+
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_86162864
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 13:01 schreef DutchErrorist het volgende:
[ afbeelding ]

Hamburgers O+

Smijn. en ik hebben deze gemaakt voor de verjaardag van een vriend (eerste keer dat smijn. en ik met frosting hebben gewerk) Ben wel blij met het uiteindelijke resultaat :o

O+
Vet! :D
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_86162944
cool DutchErrorist *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86163328
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 13:01 schreef DutchErrorist het volgende:
[ afbeelding ]

Hamburgers O+

Smijn. en ik hebben deze gemaakt voor de verjaardag van een vriend (eerste keer dat smijn. en ik met frosting hebben gewerk) Ben wel blij met het uiteindelijke resultaat :o

O+
Wat leuk! :D
A balanced diet is a cookie in each hand
  dinsdag 7 september 2010 @ 20:23:08 #194
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_86177888
Afgelopen weekend weer twee taartjes gemaakt:


pi_86178964
Gaaf gemaakt Mr-z :o



Ons eindresultaat *O*
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_86182660
Leuk zo in die bakjes :)

Offtopic: Wat een mooie krullen! O+
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_86183426
Oooh hoe heb je dat gemaakt?:D
pi_86186876
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 22:03 schreef _Loki het volgende:
Oooh hoe heb je dat gemaakt?:D
Als je het over ons hebt O+

Cupcakes maken, ze doormidden snijden en de randen ook bijsnijden..
Dunne brownies maken en in rondjes snijden...
Frosting maken van roomboter en poedersuiker en vanille aroma..
De frosting kleuren met 3 verschillende kleuren (rood geel en groen)
Brownies in de cupcakes doen met daarop de rood, geel en groene frosting dan de bovenkant van de cupcake en dan bestrooien met sesamzaadjes.
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_86195895
Oh dat is echt geniaal bedacht! :)
Die wil ik ook eens maken, echt leuk!
pi_86196105
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 23:08 schreef DutchErrorist het volgende:

[..]

Als je het over ons hebt O+

Cupcakes maken, ze doormidden snijden en de randen ook bijsnijden..
Dunne brownies maken en in rondjes snijden...
Frosting maken van roomboter en poedersuiker en vanille aroma..
De frosting kleuren met 3 verschillende kleuren (rood geel en groen)
Brownies in de cupcakes doen met daarop de rood, geel en groene frosting dan de bovenkant van de cupcake en dan bestrooien met sesamzaadjes.
en bedankt.. nu heb ik honger }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')