Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart,quote:Op woensdag 18 augustus 2010 10:08 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan![]()
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)
Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer
Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.
[ afbeelding ]
Hmquote:Op woensdag 18 augustus 2010 15:10 schreef Holy_Goat het volgende:
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
Weet nog niet, zit in vriezer en eet ik zaterdag pas op. Ik heb een bienenstich cake recept gebruikt. Verder recept voor bonbon bloc: smelt 200 gram puur truffel bobbonbloc in 250 ml slagroom. Niet helemaal laten koken! Ik doe er 2 zakjes vanille suiker bij, maakt het wat zoeter en maakt de smaak voller. Geheel laten afkoelen , en op hoge stand mixen tot het beetje steviger wordt, slagroom achtig. Even half uurtje in koelkast en vulling is klaar om op de taart te gaan.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 14:56 schreef spanishgirl het volgende:
[..]
Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart,![]()
smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
Neejoh je krijgt er hooguit spierpijn van. Alleen donkere kleuren zwart rood kopen. Is bijna niet zelf te kleuren.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 15:14 schreef Sts het volgende:
[..]
HmIk wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren
Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?quote:Op woensdag 18 augustus 2010 14:03 schreef Sts het volgende:
Vraagje:
Ik geef eind komende week een workshop taartdecoratie op de familiereünie van mijn vriend. Nu ben ik in dubio wat betreft de bekleding. Ik wilde eerst zeker voor marsepein gaan, omdat mijn ervaring is dat het bekleden daarmee echt veel en veel gemakkelijker is. Maar eigenlijk zou ik ook wel wat taarten met fondant willen (laten) maken voor de mensen die geen marsepein lusten en vanwege de prijs. Mijn ervaring met RegalIce is echter dat dat echt belachelijk snel scheurt. Dikker, dunner, meer poedersuiker, botercrème toevoegen ik was wanhopig, niets hielp. Het was totáál niet rekbaar. Ik vraag me nu af of ik pech heb gehad, gewoon een kluns ben of ik een ander merk moet hebben. Het was overigens ongekleurde fondant.
Bedankt voor de tip, maar het is zo krap qua tijd dat ik dat vantevoren moet doen.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 18:15 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren
De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard.quote:Op zondag 22 augustus 2010 08:49 schreef Drossie het volgende:
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
heb ik ook! de rode!quote:Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.
Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding)..
Thnx voor je snelle reactie!quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 12:28 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
BBC 1 of 2 . Dat weet ik niet meerquote:Op woensdag 25 augustus 2010 13:06 schreef Taartje het volgende:
Op welke zender is het te zien, The_Hives?
Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!'quote:Op woensdag 25 augustus 2010 16:20 schreef Taartje het volgende:
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn!Nu wil ik het boek waar ze uit komen bestellen, maar Bol.com kan niet leveren. Ga ik nog even lekker twijfelen of ik hem via Amazon ga bestellen (gezien het bijschrift 'Usually ships within 1 to 4 months.)
Ok, gisteren eentje besteld!quote:Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard.
Ik heb even verder gekeken dan m'n neus lang isquote:Op woensdag 25 augustus 2010 17:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!'
Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goedquote:Op dinsdag 17 augustus 2010 20:51 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ohhhh 25 euro maarik ga kijken, thanks!
Inclusief kom?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 23:16 schreef Muck het volgende:
[..]
Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goed
Ohhh, dat heb ik even gemistquote:Op donderdag 26 augustus 2010 11:08 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Inclusief kom?Ik wil zo eentje die je zelf niet vast hoeft te houden he. De 10 euro standaard mixer heb ik al
Mooi gedaan!quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 22:03 schreef Trusten het volgende:
Mooie dingen komen er weer voorbij! Heb zelf al in geen maanden een taart meer gemaakt maar ik heb sinds twee maanden een nieuwe vriend die dit weekend jarig is en het er al twee maanden over heeft....dus ik moest wel
[ afbeelding ]
Helaas alleen een telefoonfoto. Hij is overigens fotograaf![]()
Ik ben dol op al dat soort programma's. In een eerdere uitzending hebben ze al eens gedecoreerde taarten maken zoals jullie hier postenquote:Op woensdag 25 augustus 2010 07:45 schreef The_Hives het volgende:
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik.
Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit
2x dezelfe foto??quote:Op zondag 29 augustus 2010 12:55 schreef het-is-mij het volgende:
@ Trusten, mooi zeg.
Had je geen zin meer om te bakken?
En nu weer helemaal zin om het op te pakken?
@ Taartje, wat een mooie strakke taarten maak je toch altijd
@ Spuuglokje, goed gelukt joh.
Ook mooi strak en eenvoud, ik hou ervan!
Nou de verstelbare taartvorm heeft zijn vruchten afgeworpen, mooie hoge, strakke biscuits.
Vond de botercreme niet lekker, beetje citroenaroma erdoorheen, heerlijk!
Het kleine taartje (die was vrij laag) bekleden ging goed, de 2e, 7,5 cm hoog wat lastiger, ik had er 2 vouwen in zitten onderin en die kreeg ik op de een of andere manier niet weg en hij ging aan de rand iets scheuren, miss. te dun uitgerold?
Bij het eerste taartje gewoon blauw gebruikt (uit starterspakket) vor de 2e te weinig dus deze gemengd met witte marsepein, op de foto zie je het niet heel goed maar deze was een soort van gemarmerd, zag er leuk uit en de smaak was heerlijk.
Lekker luchtige biscuit.
Ik snap wel dat het wel errug handig is om zo'n mixer met kom te hebben want mijn mixer werd op een geg.moment wel erg warm haha.
(klikbare foto's)
Taartje 1
[ link | afbeelding ]
Taartje 2
[ link | afbeelding ]
Naar eigen zeggen sturen ze alle bestellingen die ze voor 9u 's ochtends binnen hebben dezelfde dag nog naar naar TNT/GLS. De uiteindelijke levertijd is dan vervolgens afhankelijk van TNT/GLS (meestal nog 1 of 2 dagen).quote:Op maandag 30 augustus 2010 18:41 schreef Warmemelk het volgende:
Hee!
Ik ben nieuw hier, maar heb al lekker rondgesnuffeld in dit topic, en ik ga donderdag ook beginnen!![]()
Ik heb net besteld bij deleukstetaarten.nl, maar nou was mijn vraag:
Weten jullie wanneer alles geleverd wordt? Binnen 1 dag of niet? Er zat verder niks bij wat later binnenkwam ofzo..![]()
Thanks.
Oke dankje!!quote:Op maandag 30 augustus 2010 19:13 schreef Sts het volgende:
[..]
Naar eigen zeggen sturen ze alle bestellingen die ze voor 9u 's ochtends binnen hebben dezelfde dag nog naar naar TNT/GLS. De uiteindelijke levertijd is dan vervolgens afhankelijk van TNT/GLS (meestal nog 1 of 2 dagen).
niet vergeten de resultaten te posten!!quote:Op maandag 30 augustus 2010 19:21 schreef Warmemelk het volgende:
[..]
Oke dankje!!Hopen dat het er donderdag is dan
Maar natuurlijk!quote:Op maandag 30 augustus 2010 22:10 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
niet vergeten de resultaten te posten!!
Taartje; Welke maten taartvorm heb je gebruikt voor deze? Mijn stapels doe ik altijd met 20, 25 en 30 en dan houd ik zo weinig ruimte over aan de zijkant. Die van jou hebben genoeg ruimte over! En zijn je bakvormen 7 cm of heb je hoger?quote:Op zaterdag 21 augustus 2010 14:59 schreef Taartje het volgende:
Leuk zijn ze Webkim! Die minicupcakes zijn altijd van die perfecte éénhapssnacks!
Mijn beste vriend vertrekt volgende week voor 5 maanden naar New Orleans om te studeren, vanavond geeft hij een afscheidsfeestje. Heb een taart gemaakt om hem eraan te herinneren wat hij allemaal moet missen![]()
[ afbeelding ]
Je moet de foto eerst ergens uploaden, daarna kun je hem hier plaatsenquote:Op donderdag 2 september 2010 17:28 schreef Warmemelk het volgende:
Help!
Iemand die me wil helpen hoe ik een foto hier moet plaatsen![]()
Ben niet al te technisch
Ik gebruikte daarvoor 10, 15 en 20 cm. Zelfde afstanden dus, weet niet waar het dan aan ligtquote:Op woensdag 1 september 2010 20:39 schreef Poezebeest het volgende:
[..]
Taartje; Welke maten taartvorm heb je gebruikt voor deze? Mijn stapels doe ik altijd met 20, 25 en 30 en dan houd ik zo weinig ruimte over aan de zijkant. Die van jou hebben genoeg ruimte over! En zijn je bakvormen 7 cm of heb je hoger?
Ik klikte en moest toen om mezelf lachen...quote:Op donderdag 2 september 2010 17:31 schreef Muck het volgende:
[..]
Je moet de foto eerst ergens uploaden, daarna kun je hem hier plaatsen
[img ] bestandsnaam van je ergens upgeloade foto [/img ]
maar dan zonder spaties natuurlijk
bijvoorbeeld:
[img ] www.tinypic.detaartvanMuck.jpg [/ img]
Mag je zeker trots op zijn voor je eerste keer!quote:Op donderdag 2 september 2010 17:48 schreef Warmemelk het volgende:
Wat een gedoe zeg![]()
[ afbeelding ]
Volgens mij is ie wel een klein beetje groot, of lijkt dat maar zo?
Edit: oh, het valt mee
Even de uitleg:
Mijn eerste taart dus
Sjongejonge wat een werk! Ben alleen al een uur bezig geweest met die roosjes maken
Oja, let even op hoe kunstig ik die blaadjes over de scheurtjes heb geplakt![]()
Vulling: kersenvlaaivulling/chocovlokken en chocoladebotercrème![]()
Ben er voor de eerste keer best trots op![]()
Haha Saruna, nog een slachtoffer hier van die linkquote:Op donderdag 2 september 2010 20:02 schreef Saruna het volgende:
[..]
Ik klikte en moest toen om mezelf lachen...![]()
[..]
Mag je zeker trots op zijn voor je eerste keer!Enne, was ie lekker?
Misschien kun je een keer een workshop gaan doen? Kost éénmalig wel wat, maar mocht je het dan niets vinden dan ben je een ervaring rijker en heb je een mooie taart, maar niet allerlei spullen ingekocht die je niet meer gaat gebruiken.quote:Op donderdag 2 september 2010 21:14 schreef lieflijntje het volgende:
Wow! Ik lees al een tijdje mee en zie de meest geweldige taarten voorbij komen!
Al tijden denk ik erover om de stoute schoenen aan te trekken. Maar ik heb al zoveel hobby's waar ik aan begonnen ben en nooit heb afgemaakt, dat ik nog eventje blijf meekijken denk ik. Je bent er niet met 3 euro aan marsepein immers als je een mooie taart wilt maken.
Ik ken het! Ik mag van mezelf pas beginnen met taarten bakken als ik mijn scriptie heb afgemaakt. Vervolgens zit ik de hele dag hier rond te neuzen zodat ik niet toekom aan het schrijven van die scriptiequote:Op donderdag 2 september 2010 21:14 schreef lieflijntje het volgende:
Wow! Ik lees al een tijdje mee en zie de meest geweldige taarten voorbij komen!
Al tijden denk ik erover om de stoute schoenen aan te trekken. Maar ik heb al zoveel hobby's waar ik aan begonnen ben en nooit heb afgemaakt, dat ik nog eventje blijf meekijken denk ik. Je bent er niet met 3 euro aan marsepein immers als je een mooie taart wilt maken.
Dat is een goeie tip!quote:Op donderdag 2 september 2010 22:16 schreef Taartje het volgende:
[..]
Misschien kun je een keer een workshop gaan doen? Kost éénmalig wel wat, maar mocht je het dan niets vinden dan ben je een ervaring rijker en heb je een mooie taart, maar niet allerlei spullen ingekocht die je niet meer gaat gebruiken.
Thnx! Binnenkort ga ik lekker freubelen! Misschien kom ik hier dan weer even om advies vragen haha...quote:Op vrijdag 3 september 2010 22:49 schreef Breathtaking het volgende:
Marsepein of fondant, dat kun je er zelf ook voor gebruiken.. Ik denk dat het allebei prima is, net wat je lekkerder vindt!
Super bedankt voor deze link. Ga hier zeker gebruik van maken!quote:Op zaterdag 4 september 2010 13:08 schreef _Loki het volgende:
Ik had witte marsepein gebruikt. Moet zeggen dat het wel heel lastig is om mee te werken als beginner, het rolt heel moeilijk en zwaar uit, en als je het iets verwarmt om het soepeler te maken, dan plakt het gigantisch.
Ik zou fondant gebruiken.
http://www.deleukstetaart(...)312e27997e588ce9bfb3
Deze smaakt ook heel lekker omdat er vanille doorheen zit
Ik vind ze gewoon hardstikke mooi geworden hoor TF!quote:Op zondag 5 september 2010 11:34 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Taarten als je je niet goed voelt geeft toch niet zo`n strak resultaat als anders
Ik zou zo niemand daar uit de buurt weten. Misschien kun je een oproepje plaatsen op het forum van De Leukste Taarten?quote:Op zondag 5 september 2010 14:44 schreef tessie het volgende:
Wow TF! Ik vind ze echt super mooi! Niks van te zien dat je je niet goed voelde hoor!
Weet iemand nog iemand in de buurt van Almere waar ik mooi (geboorte)cupcakes kan bestellen trouwens?
Vet!quote:Op dinsdag 7 september 2010 13:01 schreef DutchErrorist het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgers
Smijn. en ik hebben deze gemaakt voor de verjaardag van een vriend (eerste keer dat smijn. en ik met frosting hebben gewerk) Ben wel blij met het uiteindelijke resultaat
Wat leuk!quote:Op dinsdag 7 september 2010 13:01 schreef DutchErrorist het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgers
Smijn. en ik hebben deze gemaakt voor de verjaardag van een vriend (eerste keer dat smijn. en ik met frosting hebben gewerk) Ben wel blij met het uiteindelijke resultaat
Als je het over ons hebtquote:
en bedankt.. nu heb ik hongerquote:Op dinsdag 7 september 2010 23:08 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Als je het over ons hebt
Cupcakes maken, ze doormidden snijden en de randen ook bijsnijden..
Dunne brownies maken en in rondjes snijden...
Frosting maken van roomboter en poedersuiker en vanille aroma..
De frosting kleuren met 3 verschillende kleuren (rood geel en groen)
Brownies in de cupcakes doen met daarop de rood, geel en groene frosting dan de bovenkant van de cupcake en dan bestrooien met sesamzaadjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |