abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 18 augustus 2010 @ 14:56:25 #101
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_85436962
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:08 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan :)
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)

Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer :P

Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.

[ afbeelding ]
Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, O+ O+ smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
pi_85437529
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
pi_85437760
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 15:10 schreef Holy_Goat het volgende:
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
Hm :{ Ik wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren :@
pi_85437839
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:56 schreef spanishgirl het volgende:

[..]

Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, O+ O+ smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
Weet nog niet, zit in vriezer en eet ik zaterdag pas op. Ik heb een bienenstich cake recept gebruikt. Verder recept voor bonbon bloc: smelt 200 gram puur truffel bobbonbloc in 250 ml slagroom. Niet helemaal laten koken! Ik doe er 2 zakjes vanille suiker bij, maakt het wat zoeter en maakt de smaak voller. Geheel laten afkoelen , en op hoge stand mixen tot het beetje steviger wordt, slagroom achtig. Even half uurtje in koelkast en vulling is klaar om op de taart te gaan.
pi_85437893
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 15:14 schreef Sts het volgende:

[..]

Hm :{ Ik wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren :@
Neejoh je krijgt er hooguit spierpijn van. Alleen donkere kleuren zwart rood kopen. Is bijna niet zelf te kleuren.
pi_85444816
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:03 schreef Sts het volgende:
Vraagje:
Ik geef eind komende week een workshop taartdecoratie op de familiereünie van mijn vriend. Nu ben ik in dubio wat betreft de bekleding. Ik wilde eerst zeker voor marsepein gaan, omdat mijn ervaring is dat het bekleden daarmee echt veel en veel gemakkelijker is. Maar eigenlijk zou ik ook wel wat taarten met fondant willen (laten) maken voor de mensen die geen marsepein lusten en vanwege de prijs. Mijn ervaring met RegalIce is echter dat dat echt belachelijk snel scheurt. Dikker, dunner, meer poedersuiker, botercrème toevoegen ik was wanhopig, niets hielp. Het was totáál niet rekbaar. Ik vraag me nu af of ik pech heb gehad, gewoon een kluns ben of ik een ander merk moet hebben. Het was overigens ongekleurde fondant.
Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren

De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
pi_85445783
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 18:15 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren

De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
Bedankt voor de tip, maar het is zo krap qua tijd dat ik dat vantevoren moet doen. :P Achja, komt wel goed. Ik ga voor voorgekleurde marsepein voor de bekleding en voorgekleurde fondant voor de versiering. De vullingen zijn kant-en-klaar/voorgemaakt, net als de botercrème. Ze hoeven alleen te vullen, te bekleden en wat vormpjes te gebruiken of eventueel te boetseren voor de liefhebbers (maar dan loopt het uit).
Niet helemaal wat ik zelf oorspronkelijk in gedachten had, maar à la. Als zij het zo uitgebreid zat vinden, prima ):O
pi_85520172
Minicuppies in progress:

Hardloper.
IG @webkim
pi_85520985
Neeeeeeeeeee. :'( . Komt Wendy (dé Wendy) eindelijk eens naar het noorden van het land, en heb ik daarvoor nog een plekje bemachtigd ook, gaat het niet door! Te veel afmeldingen en Wendy komt niet voor minder dan 10 personen. :'( . Heb er vrij voor gevraagd op m'n werk en alles. ;( .

Nu bieden ze in plaats daarvan een workshop aan van Annelies (van Tessel), en die maakt prachtige dingen, maar het is helemaal mijn stijl niet. Dus ik twijfel heel erg of ik dat wel moet doen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85532190
Leuk Webkim!

Balen DaD :{
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_85543481
Leuk zijn ze Webkim! Die minicupcakes zijn altijd van die perfecte éénhapssnacks!

Mijn beste vriend vertrekt volgende week voor 5 maanden naar New Orleans om te studeren, vanavond geeft hij een afscheidsfeestje. Heb een taart gemaakt om hem eraan te herinneren wat hij allemaal moet missen ;)

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85549700
Mooi, Taartje!!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85563659
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zondag 22 augustus 2010 @ 11:39:17 #114
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85565304
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 08:49 schreef Drossie het volgende:
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard. :)
pi_85565309
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.

Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ;).
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85629819
Is het mogelijk ergens een toy story taart te bestellen online ? Of eentje laten te maken in de buurt van Zuid-Limburg? Is voor de verjaardag van mijn zoontje
pi_85631755
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.

Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ;).
heb ik ook! de rode! :D
pi_85641910
Wauw! Mooi dat Hollandse taartje! Echt superleuk bedacht. ^^

Even een spoedvraagje: ik ben taart aan het maken voor mijn ouders. Kan ik het afsmeren ook met slagroom doen ipv botercreme? Doe ik er wel KlopFix doorheen. Want ik denk niet dat zij het botercreme lekker vinden, en slagroom kunnen ze altijd wel waarderen. Natuurlijk doe ik het dan ongezoet, want de taart zelf is al zoet genoeg. :)
pi_85641951
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85643817
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 12:28 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
Thnx voor je snelle reactie! :D

Ik doe net m'n taartje in de oven, kom ik erachter dat ik vergeten ben zout toe te voegen... ;( Iemand hier ervaringen mee? Heeft het invloed op de structuur van m'n taartje..?

Les van vandaag: zeef de maizena en de bloem, anders krijg je klonten in je beslag... :|W
  woensdag 25 augustus 2010 @ 07:45:20 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85676449
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik.

Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_85685279
Op welke zender is het te zien, The_Hives? :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85685464
Ik heb er vorige week deel 1 van gezien bij een vriendin, maar helaas heb ik zelf alleen BBC World en kan ik het dus niet ontvangen. ;( . Ik vond het een leuk programma.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85692149
Dit topic is super voor mij, als banketbakster in opleiding zijnde O+ :D
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_85693373
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn! :Y) Nu wil ik het boek waar ze uit komen bestellen, maar Bol.com kan niet leveren. Ga ik nog even lekker twijfelen of ik hem via Amazon ga bestellen (gezien het bijschrift 'Usually ships within 1 to 4 months.) }:|
A balanced diet is a cookie in each hand
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')