abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85383762
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 10:27 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Bekijk deze eens: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26350

Als je nog vragen hebt, roep maar. :).
Super bedankt!!!

Ik ga even koekeloeren :)
pi_85383973
Ik had zelf voor m'n eerste taart trouwens maar vrij weinig aangeschaft. Marsepein, twee potjes kleurstof, wat uitstekers... Je kunt ook prima een kapsel bakken zonder biscuitmix. Vullen met slagroom en jam uit de supermarkt, afsmeren met botercrème van gelijke delen roomboter en poedersuiker.

Veel van de dingen die ik nu gebruik zijn wel echt geschikt voor taarten, maar zijn voor een beginner prima te vervangen door wat je in je keuken vindt. Taartzaag? Broodmes. Kunststof roller? Gewoon je houten deegroller of desnoods een lege wijnfles (zonder etiket). Smoother? Je handen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85386801
Mag ik een beginners botercreme vraagje stellen? Het duizelt me van alle opties.

1:1 botercreme. Ik begrijp dat dit ideaal is voor afsmeren. Kun je dit met suikerbakkerspoeder maken ipv poedersuiker? Wat is lekkerder? Ik ben bang dat poedersuiker met boter niet zo lekker is, maar van suikerbakkerspoeder heb ik geen idee.

Meringue botercreme (1:2:3): kun je hier zowel suikerbakkerspoeder als poedersuiker gebruiken? Of is kristalsuiker beter? En de meringue powder van Wilton? Is die hiervoor geschikt?
pi_85387785
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 10:17 schreef charmed_angel het volgende:
Ik kom er niet meer uit bij al die sites :D

Ik wil toch een keer beginnen, een taartje met marsepijn ;)
Wat moet ik precies bestellen?
Ik heb zo'n startersset marsepein aangeschaft.
En een plastic roller van de bouwmarkt, die ik persoonlijk fijner vind dan een deegroller) hij is lekker lang en dun, vlgs mij stond ie bij de isolatiematerialen enzo en om de taart mee glad te strijken heb ik van de bouwmarkt zo'n spatelachtig ding die vlgs mij bij het voegen ofzo word gebruikt ;)

Ik had nog zo'n ronddraaiend houten plateau van de ikea en dat is wel makkelijk met afstrijken vond ik zelf!
Succes ermee.
Na onze vakantie ga ik serieus weer beginnen.

Hoorde laatst van iemand die een springvorm had gekocht die je zelf in hoogte kon verstelen van 15 cm tot 30, dus die ga i nog maar eens in de collectie doen ;)
pi_85388201
Weet je zeker dat die 15 tot 30 cm in de hoogte zijn? :D.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85388376
Hhmzz ik ga ff die mail checken, je brengt me aan het twijfelen haha :@

kunnen we het op hormonen gooien? ;)
pi_85388480
vlgs mij mail verkeerd gelezen en is het de doorsnee, anyway, ik ga van de week gewoon ff bij die winkel kijken haha
pi_85388939
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 12:33 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je zeker dat die 15 tot 30 cm in de hoogte zijn? :D.
Bakken op hoogte van 30cm en dan lekker vullen haha, eet smakelijk ;) :Y)
pi_85396600
Hee Ladies! Bestaat er ook een goedkope keukenmachine :D? Een mixer op een kom hoeft toch niet zo duur te zijn :@? Iemand tips?
pi_85396826
De eerste die ik zo snel zie is eentje van 25 euro van Kijkshop. Kruidvat (geloof ik) heeft ze ook regelmatig in de aanbieding, maar ik weet niet wat die dan kosten.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85409163
Tadaaaa! 8-) Geknutseld met schoonzus, die niet mee kon naar de beginnersworkshop laatst en toch wel wilde weten hoe&wat.



Hartenboltaartje met een vulling van lemoncurd en citroenpudding.

De hartjes zijn uitgestoken door Sophie van 4 en toen we even 2 tellen de andere kant op keken hadden Sophie en Thomas (2 1/2) van de losliggende kleurtjes één grote klont gemaakt. Vandaar: een eh… gemarmerd parelrandje. :)



Babybijtaart (oude logo) met een vulling van passievruchtenmousse en botercreme.
Hardloper.
IG @webkim
pi_85409454
@ Webkim, mooi zeg!

Die bloemetjes zijn dat van die uitstekers waar je een keer op druk en dat het vormpje er dan uit komt zeg maar?
pi_85409591
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 20:48 schreef het-is-mij het volgende:
@ Webkim, mooi zeg!

Die bloemetjes zijn dat van die uitstekers waar je een keer op druk en dat het vormpje er dan uit komt zeg maar?
:Y
Hardloper.
IG @webkim
pi_85409610
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 15:49 schreef DevilsAndDust het volgende:
De eerste die ik zo snel zie is eentje van 25 euro van Kijkshop. Kruidvat (geloof ik) heeft ze ook regelmatig in de aanbieding, maar ik weet niet wat die dan kosten.
Ohhhh 25 euro maar :o ik ga kijken, thanks! :D
pi_85416231
Wat zijn je taarten leuk geworden Webkim! Het gemarmerde effect doet me denken aan de kralen die je op de basisschool zelf maakte :D Vind de kleuren ervan erg mooi geworden.

Vandaag een taartje gemaakt voor vrienden die 10 jaar getrouwd zijn. Zij vertelde een tijdje terug dat ze destijds zo teleurgesteld was over haar saaie, platte bruidstaart. Vandaar een kleine verrassing: de taartjes zijn 15 cm en 10 cm in doorsnee :) Wat je trouwens op de foto niet ziet, is dat hij parelmoer glittert en niet wit is!

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85426658
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 23:07 schreef Taartje het volgende:
Wat zijn je taarten leuk geworden Webkim! Het gemarmerde effect doet me denken aan de kralen die je op de basisschool zelf maakte :D Vind de kleuren ervan erg mooi geworden.

Vandaag een taartje gemaakt voor vrienden die 10 jaar getrouwd zijn. Zij vertelde een tijdje terug dat ze destijds zo teleurgesteld was over haar saaie, platte bruidstaart. Vandaar een kleine verrassing: de taartjes zijn 15 cm en 10 cm in doorsnee :) Wat je trouwens op de foto niet ziet, is dat hij parelmoer glittert en niet wit is!

[ afbeelding ]
leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan :)
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)

Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer :P

Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.

pi_85427270
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:57 schreef emss het volgende:
Mag ik een beginners botercreme vraagje stellen? Het duizelt me van alle opties.

1:1 botercreme. Ik begrijp dat dit ideaal is voor afsmeren. Kun je dit met suikerbakkerspoeder maken ipv poedersuiker? Wat is lekkerder? Ik ben bang dat poedersuiker met boter niet zo lekker is, maar van suikerbakkerspoeder heb ik geen idee.

Meringue botercreme (1:2:3): kun je hier zowel suikerbakkerspoeder als poedersuiker gebruiken? Of is kristalsuiker beter? En de meringue powder van Wilton? Is die hiervoor geschikt?
Iemand? Alvast bedankt ;-) ;)
pi_85428761
Persoonlijk vind ik de 1:1 variant echt ranzig. veel te vet en zoet. liever maak ik or de 1:2:3 of de laatste 2x heb ik witte chocola boter creme gemaakt.1:1 vind ik trouwens ook beroerd afsmeren. wel goed voor dijkjes.

voor de 1:2:3 gebruik ik altijd wilton poeder. beetje prutsen met beste verhouding poeder - water. verder gebruik ik er kristalsuiker voor. werkt prima. blijf au bain marie eiwit kloppen met suiker totdat gesuikerd eiwit tussen 2 vingers niet meer voelbaar is. ook de hoeveelheid boter (3) kun je aanpassen naar wens. met 1:2:2 houdt je een wat fluwelig substantie, 1:2:3 wat harder. even uitproberen wat je het prettigst vindt voor afsmeren.

witte chocola botercreme is ook zeer geschikt voor vullen of afsmeren.200 ml slagroom bijna laten koken, dan 200 gr witte chocola erbij , vuur uit en roeren tot alles opgelost is. als helemaal koud is ( koelkast ) dan boter romig kloppen en langzaam elagroommengsel toevoen tijdens kloppen. voila! Evt nog even in koelkast om wat stevigere te krijgen.

Genoeg info?
pi_85429287
heeeeeeeeeeeeeel erg bedankt!!! Die 1:1 botercreme lijkt me ook vies ja.
pi_85434680
Vraagje:
Ik geef eind komende week een workshop taartdecoratie op de familiereünie van mijn vriend. Nu ben ik in dubio wat betreft de bekleding. Ik wilde eerst zeker voor marsepein gaan, omdat mijn ervaring is dat het bekleden daarmee echt veel en veel gemakkelijker is. Maar eigenlijk zou ik ook wel wat taarten met fondant willen (laten) maken voor de mensen die geen marsepein lusten en vanwege de prijs. Mijn ervaring met RegalIce is echter dat dat echt belachelijk snel scheurt. Dikker, dunner, meer poedersuiker, botercrème toevoegen ik was wanhopig, niets hielp. Het was totáál niet rekbaar. Ik vraag me nu af of ik pech heb gehad, gewoon een kluns ben of ik een ander merk moet hebben. Het was overigens ongekleurde fondant.
pi_85434721
Mooie taarten weer zeg!
Wat leuk ook, zo'n kleine stapeltaart. Niet enorm en toch indrukwekkend :)

Oh, en ik weet niet of het spam is (haal dan maar weer weg), maar ik was zeer te spreken over de chatservice bij deleukstetaartenshop O+ Binnen 10 seconden (werkelijk) had ik antwoord.
pi_85434978
Ik gebruik ook RegalIce (de pakken van 2,5 kg) en ik vind het heerlijk werken. Misschien had je een verkeerde verpakking of zo? Ik heb geen last van gescheur.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85435205
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:11 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik gebruik ook RegalIce (de pakken van 2,5 kg) en ik vind het heerlijk werken. Misschien had je een verkeerde verpakking of zo? Ik heb geen last van gescheur.
OMG, ik ging het toch even checken, Pettinice dus. :@
Maar dat is wel mooi, want ik wilde zo'n combipakket Regalice bestellen ^O^
Jij vindt het dus niet enorm veel moeilijker dan marsepein? Dat is meestal een eitje, net als marsefond. Ik probeer mezelf er even van te overtuigen dat ik héus wel kan bekleden :')
pi_85435288
Ik vind fondant tegenwoordig zelfs lekkerder werken dan marsepein. :). Heb er even aan moeten wennen, maar nu baal ik als een klant marsepein wil. :P.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85435442
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:17 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik vind fondant tegenwoordig zelfs lekkerder werken dan marsepein. :). Heb er even aan moeten wennen, maar nu baal ik als een klant marsepein wil. :P.
Hehe, dan zal het wel aan de verpakking of aan het merk gelegen hebben, want de afgelopen keer dat ik ermee ging bekleden was echt om te huilen, het scheurde telkens rustig 5 centimeter in. Mooi, dan kan ik de keuze aan degene die het een beetje regelt voorleggen.
PettinIce boetseert gelukkig wel fijn :)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 14:56:25 #101
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_85436962
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:08 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

leuk taartje! ik vind die "simpele" roosjes er leuk bij staan :)
(vaak vindt ik die veel te echt lijkende roosjes niet zo mooi)

Zelf met dinnetje ook weer aan de slag geweest. Pfft zoveelste binnen korte tijd alweer.... Vakantie,toen nijntje taart (zie boven) en nu deze weer :P

Vulling : puur-truffel bonbonbloc, aardbeien jam. Botercreme: op basis van ganache, witte choco botercreme.

[ afbeelding ]
Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, O+ O+ smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
pi_85437529
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
pi_85437760
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 15:10 schreef Holy_Goat het volgende:
Wat betreft de fondant, koop een emmer van 5kg bij de leukste taarten shop.30eu, maar dan heb je ook wat. Veruit het best om mee te werkeen. Witte regalice heb ik geen ervaring mee, wel met diverse gekleurde regalice pakjes: troep! Plakt, ruikt vies, smaakt vies.
Hm :{ Ik wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren :@
pi_85437839
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:56 schreef spanishgirl het volgende:

[..]

Wauw, wat een geweldig leuke en lieve taart, O+ O+ smaakte hij lekker? Heb je misschien het recept van je taart?
Weet nog niet, zit in vriezer en eet ik zaterdag pas op. Ik heb een bienenstich cake recept gebruikt. Verder recept voor bonbon bloc: smelt 200 gram puur truffel bobbonbloc in 250 ml slagroom. Niet helemaal laten koken! Ik doe er 2 zakjes vanille suiker bij, maakt het wat zoeter en maakt de smaak voller. Geheel laten afkoelen , en op hoge stand mixen tot het beetje steviger wordt, slagroom achtig. Even half uurtje in koelkast en vulling is klaar om op de taart te gaan.
pi_85437893
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 15:14 schreef Sts het volgende:

[..]

Hm :{ Ik wil toch echt voorgekleurde. Ik moet al voor 6 taarten botercrème, vulling en kapsels maken. Ik zie het niet zo zitten om dan nog een paar kg fondant en marsepein te kleuren, dat duurt uren :@
Neejoh je krijgt er hooguit spierpijn van. Alleen donkere kleuren zwart rood kopen. Is bijna niet zelf te kleuren.
pi_85444816
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:03 schreef Sts het volgende:
Vraagje:
Ik geef eind komende week een workshop taartdecoratie op de familiereünie van mijn vriend. Nu ben ik in dubio wat betreft de bekleding. Ik wilde eerst zeker voor marsepein gaan, omdat mijn ervaring is dat het bekleden daarmee echt veel en veel gemakkelijker is. Maar eigenlijk zou ik ook wel wat taarten met fondant willen (laten) maken voor de mensen die geen marsepein lusten en vanwege de prijs. Mijn ervaring met RegalIce is echter dat dat echt belachelijk snel scheurt. Dikker, dunner, meer poedersuiker, botercrème toevoegen ik was wanhopig, niets hielp. Het was totáál niet rekbaar. Ik vraag me nu af of ik pech heb gehad, gewoon een kluns ben of ik een ander merk moet hebben. Het was overigens ongekleurde fondant.
Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren

De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
pi_85445783
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 18:15 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Laat je het de mensen zelf doen of laat je ze kijken?
Ik had een tijd terug een vrijgezellenfeest en taart maken.
De ene helft van de groep ging met iemand de taart snijden, vullen en afsmeren

De andere helft van de groep ging kleuren en uitrollen en daarna werd de groep omgedraaid, weet niet of dat een mogelijkheid is?
Bedankt voor de tip, maar het is zo krap qua tijd dat ik dat vantevoren moet doen. :P Achja, komt wel goed. Ik ga voor voorgekleurde marsepein voor de bekleding en voorgekleurde fondant voor de versiering. De vullingen zijn kant-en-klaar/voorgemaakt, net als de botercrème. Ze hoeven alleen te vullen, te bekleden en wat vormpjes te gebruiken of eventueel te boetseren voor de liefhebbers (maar dan loopt het uit).
Niet helemaal wat ik zelf oorspronkelijk in gedachten had, maar à la. Als zij het zo uitgebreid zat vinden, prima ):O
pi_85520172
Minicuppies in progress:

Hardloper.
IG @webkim
pi_85520985
Neeeeeeeeeee. :'( . Komt Wendy (dé Wendy) eindelijk eens naar het noorden van het land, en heb ik daarvoor nog een plekje bemachtigd ook, gaat het niet door! Te veel afmeldingen en Wendy komt niet voor minder dan 10 personen. :'( . Heb er vrij voor gevraagd op m'n werk en alles. ;( .

Nu bieden ze in plaats daarvan een workshop aan van Annelies (van Tessel), en die maakt prachtige dingen, maar het is helemaal mijn stijl niet. Dus ik twijfel heel erg of ik dat wel moet doen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85532190
Leuk Webkim!

Balen DaD :{
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_85543481
Leuk zijn ze Webkim! Die minicupcakes zijn altijd van die perfecte éénhapssnacks!

Mijn beste vriend vertrekt volgende week voor 5 maanden naar New Orleans om te studeren, vanavond geeft hij een afscheidsfeestje. Heb een taart gemaakt om hem eraan te herinneren wat hij allemaal moet missen ;)

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85549700
Mooi, Taartje!!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85563659
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zondag 22 augustus 2010 @ 11:39:17 #114
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85565304
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 08:49 schreef Drossie het volgende:
Mijn vriendin is fanatiek beginnen bakken en wil nu graag een Kitchenaid mengmachine kopen.
Ik vind het vrij duur. Zijn er goedkopere goede alternatieven of is het zijn geld echt waard?
Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard. :)
pi_85565309
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.

Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ;).
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85629819
Is het mogelijk ergens een toy story taart te bestellen online ? Of eentje laten te maken in de buurt van Zuid-Limburg? Is voor de verjaardag van mijn zoontje
pi_85631755
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik kan het gebruik van een machine alleen maar aanraden! Wat ben ik blij met de mijne als ik op één dag biscuitmix, cupcakemix, botercrème en slagroom moet kloppen.

Zelf heb ik de Kenwood Patissier - doet (wat mij betreft) absoluut niet onder voor een KitchenAid qua prestaties. Hij kostte alleen wel maar 99 euro ex. btw (de Makro heeft regelmatig deze aanbieding). ;).
heb ik ook! de rode! :D
pi_85641910
Wauw! Mooi dat Hollandse taartje! Echt superleuk bedacht. ^^

Even een spoedvraagje: ik ben taart aan het maken voor mijn ouders. Kan ik het afsmeren ook met slagroom doen ipv botercreme? Doe ik er wel KlopFix doorheen. Want ik denk niet dat zij het botercreme lekker vinden, en slagroom kunnen ze altijd wel waarderen. Natuurlijk doe ik het dan ongezoet, want de taart zelf is al zoet genoeg. :)
pi_85641951
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85643817
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 12:28 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij het gebruik van slagroom is de kans dat je marsepein of fondant gaat smelten veel groter. Persoonlijk zou ik de gok niet nemen!
Thnx voor je snelle reactie! :D

Ik doe net m'n taartje in de oven, kom ik erachter dat ik vergeten ben zout toe te voegen... ;( Iemand hier ervaringen mee? Heeft het invloed op de structuur van m'n taartje..?

Les van vandaag: zeef de maizena en de bloem, anders krijg je klonten in je beslag... :|W
  woensdag 25 augustus 2010 @ 07:45:20 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85676449
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik.

Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_85685279
Op welke zender is het te zien, The_Hives? :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85685464
Ik heb er vorige week deel 1 van gezien bij een vriendin, maar helaas heb ik zelf alleen BBC World en kan ik het dus niet ontvangen. ;( . Ik vond het een leuk programma.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85692149
Dit topic is super voor mij, als banketbakster in opleiding zijnde O+ :D
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_85693373
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn! :Y) Nu wil ik het boek waar ze uit komen bestellen, maar Bol.com kan niet leveren. Ga ik nog even lekker twijfelen of ik hem via Amazon ga bestellen (gezien het bijschrift 'Usually ships within 1 to 4 months.) }:|
A balanced diet is a cookie in each hand
  woensdag 25 augustus 2010 @ 16:36:15 #126
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85694092
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 13:06 schreef Taartje het volgende:
Op welke zender is het te zien, The_Hives? :)
BBC 1 of 2 . Dat weet ik niet meer :@ :@

http://www.bbc.co.uk/food/programmes#blq-container

-edit-

BBC 2 om 9 uur Nederlandse tijd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:26:23 #127
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85696087
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 16:20 schreef Taartje het volgende:
Ik heb vandaag Whoopie Pies gemaakt (n.a.v. het recept op deze site: http://www.mycakes.nl/). Niet normaal hoe lekker die dingen zijn! :Y) Nu wil ik het boek waar ze uit komen bestellen, maar Bol.com kan niet leveren. Ga ik nog even lekker twijfelen of ik hem via Amazon ga bestellen (gezien het bijschrift 'Usually ships within 1 to 4 months.) }:|
Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!'
pi_85696289
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 11:39 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Er zijn goedkopere alternatieven, maar het is zijn geld echt waard. :)
Ok, gisteren eentje besteld!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_85698018
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 17:26 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Gewoon bestellen! Dat duurt vast geen 4 maanden. En over een paar weken denk je 'Als ik meteen had besteld had ik 'm nu al (bijna) in huis gehad!'
Ik heb even verder gekeken dan m'n neus lang is :+ en ze hebben ze bij de Selexyz gewoon. Eén tot twee weken levertijd, dus dat scheelt me een hoop wachten :D
A balanced diet is a cookie in each hand
  woensdag 25 augustus 2010 @ 23:16:36 #130
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_85711001
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 20:51 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Ohhhh 25 euro maar :o ik ga kijken, thanks! :D
Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goed ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_85722194
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 23:16 schreef Muck het volgende:

[..]


Bij de hema hebben ze er één voor een tientje, die mixt ook erg goed ^O^
Inclusief kom? :o Ik wil zo eentje die je zelf niet vast hoeft te houden he. De 10 euro standaard mixer heb ik al :D
pi_85761158
Is er iemand van de dames uit Vhv die plunger cutters van vlinders heeft? Heb ze nodig voor een taartbestelling, maar natuurlijk net drie dagen geleden een bestelling gedaan bij de webshop...
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85764280
Ik heb me ook maar aan het decoreren gewaagd en dit is dan het resultaat. Hij staat scheef, ik kan niet tekenen dus ook geen figuren uit de losse pols maken met piping gel, ik kan zelfs geen rechte lijnen trekken, maar ik heb het helemaal zelf gedaan en dus ben ik best wel trots! Hij is gevuld met drie lagen frambozenmousse en afgesmeerd met rozenbotercreme.






(en iedereen ziet natuurlijk direct dat het een juweldoosje is)!
pi_85764597
lirpA, lijkt me heerlijk! :D en scheef en niet recht kunnen tekenen? dat is toch haske hip tegenwoordig? ;)
pi_85767679
Nou ik heb een verstelbare vorm hoor, het is een taartring die je van diameter 15 tot 30 in kunt stellen.
Hoogte 7,5 cm.
Eerste biscuit is klaar, heel mooi strak en de 2e staat er nu in.
Maak nu kleintjes om te oefenen en dan uitdelen maar ;)

Als het resultaat een beetje oke is kom ik het showen ;)
pi_85787532
Mooie dingen komen er weer voorbij! Heb zelf al in geen maanden een taart meer gemaakt maar ik heb sinds twee maanden een nieuwe vriend die dit weekend jarig is en het er al twee maanden over heeft....dus ik moest wel :)



Helaas alleen een telefoonfoto. Hij is overigens fotograaf ;)
pi_85799646
Wauw Trusten, wat een prachtige taart! Daar moeten heel wat freubeluurtjes in hebben gezeten :D
A balanced diet is a cookie in each hand
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 10:49:01 #138
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_85800870
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 11:08 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Inclusief kom? :o Ik wil zo eentje die je zelf niet vast hoeft te houden he. De 10 euro standaard mixer heb ik al :D
Ohhh, dat heb ik even gemist :@
Nee, het is inderdaad die standaard mixer die ik bedoelde :P
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_85801702
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 22:03 schreef Trusten het volgende:
Mooie dingen komen er weer voorbij! Heb zelf al in geen maanden een taart meer gemaakt maar ik heb sinds twee maanden een nieuwe vriend die dit weekend jarig is en het er al twee maanden over heeft....dus ik moest wel :)

[ afbeelding ]

Helaas alleen een telefoonfoto. Hij is overigens fotograaf ;)
Mooi gedaan!
Wat ik me nou afvraag hè, die camera, is die ook gevuld? Of is dat een homp marsepein/fondant/of iets dergelijks?
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:03:32 #140
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_85809497
Weer wat taarten van mij die ik de afgelopen dagen gemaakt heb:

Het kleine meptaartje:


De 2 taarten van 25 cm doorsnede:


pi_85829261
@ Trusten, mooi zeg.
Had je geen zin meer om te bakken?
En nu weer helemaal zin om het op te pakken?

@ Taartje, wat een mooie strakke taarten maak je toch altijd

@ Spuuglokje, goed gelukt joh.
Ook mooi strak en eenvoud, ik hou ervan!

Nou de verstelbare taartvorm heeft zijn vruchten afgeworpen, mooie hoge, strakke biscuits.
Vond de botercreme niet lekker, beetje citroenaroma erdoorheen, heerlijk!
Het kleine taartje (die was vrij laag) bekleden ging goed, de 2e, 7,5 cm hoog wat lastiger, ik had er 2 vouwen in zitten onderin en die kreeg ik op de een of andere manier niet weg en hij ging aan de rand iets scheuren, miss. te dun uitgerold?
Bij het eerste taartje gewoon blauw gebruikt (uit starterspakket) vor de 2e te weinig dus deze gemengd met witte marsepein, op de foto zie je het niet heel goed maar deze was een soort van gemarmerd, zag er leuk uit en de smaak was heerlijk.
Lekker luchtige biscuit.

Ik snap wel dat het wel errug handig is om zo'n mixer met kom te hebben want mijn mixer werd op een geg.moment wel erg warm haha.

(klikbare foto's)
Taartje 1

Taartje 2


[ Bericht 0% gewijzigd door het-is-mij op 29-08-2010 16:47:49 ]
pi_85830724
Zijn dat je eerste taartjes, het-is-mij? Ze zien er geweldig uit!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85830929
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 07:45 schreef The_Hives het volgende:
gisteravond The Great British bake-off gezien. Daar gaat het niet om avond/lunch eten maar meer om koekjes, merenques (als ik het goed schrijf), cake en dat soort dingen. Misschien leuk voor sommigen hier om te volgen. Volgende week weer geloof ik.

Gister werden ondermeer scones, koekjes en petit fours gemaakt. Maar als ik eerlijk ben zien mijn scones er een stuk beter uit :@
Ik ben dol op al dat soort programma's. In een eerdere uitzending hebben ze al eens gedecoreerde taarten maken zoals jullie hier posten
pi_85836445
ik zit nu in Amerika voor werk, en daar is dit programma op tv, ongelooflijk wat die allemaal maken

http://www.wetv.com/amazing-wedding-cakes/index.html
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_85836833
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 12:55 schreef het-is-mij het volgende:
@ Trusten, mooi zeg.
Had je geen zin meer om te bakken?
En nu weer helemaal zin om het op te pakken?

@ Taartje, wat een mooie strakke taarten maak je toch altijd

@ Spuuglokje, goed gelukt joh.
Ook mooi strak en eenvoud, ik hou ervan!

Nou de verstelbare taartvorm heeft zijn vruchten afgeworpen, mooie hoge, strakke biscuits.
Vond de botercreme niet lekker, beetje citroenaroma erdoorheen, heerlijk!
Het kleine taartje (die was vrij laag) bekleden ging goed, de 2e, 7,5 cm hoog wat lastiger, ik had er 2 vouwen in zitten onderin en die kreeg ik op de een of andere manier niet weg en hij ging aan de rand iets scheuren, miss. te dun uitgerold?
Bij het eerste taartje gewoon blauw gebruikt (uit starterspakket) vor de 2e te weinig dus deze gemengd met witte marsepein, op de foto zie je het niet heel goed maar deze was een soort van gemarmerd, zag er leuk uit en de smaak was heerlijk.
Lekker luchtige biscuit.

Ik snap wel dat het wel errug handig is om zo'n mixer met kom te hebben want mijn mixer werd op een geg.moment wel erg warm haha.

(klikbare foto's)
Taartje 1
[ link | afbeelding ]
Taartje 2
[ link | afbeelding ]
2x dezelfe foto??
ziet er wel heel lekker uit:)
pi_85837491
@ Dad, ja, in april een basisworkshop gedaan en nu maar eens thuis geprobeerd.
Dank je

@ Loecje, oeps haha, is veranderd maar wel hetzelfde idee ;)
pi_85838107
Oh my een trouwtaart :D

pi_85841549
Oh halleluja, dat is echt een prachtige Mariotaart! _O_
Linkje?
pi_85871353
Spuuglokje, prachtig weer! Ik houd van de stijlvolle eenvoud van je taarten O+
A balanced diet is a cookie in each hand
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')