abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85105489
Klinkt lekker mijsje appel-kaneel! :9

Hoe voorkom je dat die papiertjes zo los gaan staan, of is dat gewoon onvermijdelijk?

Taartje; die modelling chocolate heb ik gekocht via internet. Het is maar een klein dun zakje (ongeveer een half A-4tje. Maar voor een roosje heb je niet veel nodig.
Het smaakt lekker, en werkt ook prima. Het wordt wel plakkerig als je veel gaat kneden en rollen door de warmte van bijv. je handen.
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_85106796
bij mij zaten de papiertjes goed vast. (die gele had ik zelf al losgehaald voor ik de foto ging maken...) ik had de vormpjes in een metalen muffinvorm gedaan, en dat bleef prima zitten. (ik had papieren vormpjes van oetker)
en inderdaad :9 errug lekker inderdaad! appel kaneel is een prima combinatie ^O^
pi_85108523
Bedankt voor de info LeNeHe :) Wat bij mij de truc deed tegen loslatende papiertjes (soms gingen ze wel los, soms niet) was bakken in een metalen muffinpan. Na de baktijd uit de oven halen, zware (snij)plank erop en dan het geheel omdraaien. Paar minuutjes wachten en dan de cupcakes één voor één rechtop zetten. De cupcakes worden dan mooi plat én ik heb geen last meer van loslatende papiertjes. Kan toeval zijn, maar het is altijd te proberen natuurlijk!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85139412
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 12:21 schreef LeNeHe het volgende:
Holy Goat, lieve taartjes!
En Saruna, je gaat met sprongen vooruit zo te zien.
Dankjewel! :D Jouw cc's zijn echt superschattig! :D Kreeg er echt meteen honger van, hihi. ^^

quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:28 schreef Taartje het volgende:
Wat goed Saruna, je ziet bij de tweede taart al de grote vooruitgang! Nog een paar taarten en je bakt als een professional ;) Bij de eerste taart zie ik dat de onderrand een beetje rafelig is. Mijn tip: afsnijden met een pizzames. Daarmee kun je heel makkelijk in één beweging rond!

Thnx, de volgende keer ga ik je tip echt gebruiken! Ik had het eerste taartje op een rond blik gezet, en toen rond gesneden. De tweede had ik op een bord gezet en toen gesneden, dat ging al wat beter. Maar ik ga jouw tip echt gebruiken! Super bedankt.
Jouw breitaartje is echt lief! Wat vond je oma ervan? :)

quote:
Op zondag 8 augustus 2010 23:03 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik vind ze lief O+
Dankjewel! :@
pi_85153413
Taartje, bedankt voor je tips, ik ga het de volgende keer zo proberen. Had ze inderdaad in een siliconenvorm gedaan.
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_85163545
Ik bak m'n cc's altijd in een siliconen vorm en heb nog nooit gehad dat de papiertjes loslieten.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85241028
Vraagje... hoe blijven jullie slank bij deze hobbie? Ik moet toch alles echt wel proeven, en aaargh... het is moeilijk om niet aan te komen.
pi_85272173
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 15:50 schreef emss het volgende:
Vraagje... hoe blijven jullie slank bij deze hobbie? Ik moet toch alles echt wel proeven, en aaargh... het is moeilijk om niet aan te komen.
_O- Deze hobby is een goede training in zelfbeheersing, dat zeker!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_85382794
Man oh man, dat bakken is echt evil. }) Zeker als je nog zoveel moet afvallen als ik. Anyways, mijn omgeving is erg blij met alle baksels die ik uitdeel. Gisteren heb ik nog een misdadig goede Nigella chocoladetaart gemaakt. Oef..!

Vandaag voor het eerst na een cursusmiddagje thuis aan het decoreren met marsepein en daar heb ik een vraagje over: ik heb van die FunCakes mix voor botercreme, maar ergens staat me nog bij dat marsepein níet in contact mag komen met water. Door die mix moet water. Dus kan ik dat dan wel gebruiken om af te smeren?
Hardloper.
IG @webkim
pi_85382845
Webkim, ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat de marsepein of fondant ging smelten door het afsmeren met bc van de mix. Maar dat schijnt inderdaad wel een mogelijkheid te zijn en eigenlijk wordt aangeraden om afsmeren te doen met bc 1:1. Maar ik ben gewoon te lui om twee keer bc te maken.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85383047
Maar die 1:1 is dan 1 mix, 1 boter?
En het water gewoon weglaten?
Dan ga ik idd 2x maken.
Hardloper.
IG @webkim
pi_85383214
1:1 is gelijke delen poedersuiker en boter.

Je kunt wel botercrème van de mix maken met minder water, geloof ik. Dat scheelt allicht iets.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85383379
Minder water ja, ik las het net op DLT, daar had ik het ook ff gevraagd. ^O^
Hardloper.
IG @webkim
pi_85383428
Ik kom er niet meer uit bij al die sites :D

Ik wil toch een keer beginnen, een taartje met marsepijn ;)
Wat moet ik precies bestellen?
pi_85383725
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 10:17 schreef charmed_angel het volgende:
Ik kom er niet meer uit bij al die sites :D

Ik wil toch een keer beginnen, een taartje met marsepijn ;)
Wat moet ik precies bestellen?
Bekijk deze eens: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26350

Als je nog vragen hebt, roep maar. :).
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85383762
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 10:27 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Bekijk deze eens: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26350

Als je nog vragen hebt, roep maar. :).
Super bedankt!!!

Ik ga even koekeloeren :)
pi_85383973
Ik had zelf voor m'n eerste taart trouwens maar vrij weinig aangeschaft. Marsepein, twee potjes kleurstof, wat uitstekers... Je kunt ook prima een kapsel bakken zonder biscuitmix. Vullen met slagroom en jam uit de supermarkt, afsmeren met botercrème van gelijke delen roomboter en poedersuiker.

Veel van de dingen die ik nu gebruik zijn wel echt geschikt voor taarten, maar zijn voor een beginner prima te vervangen door wat je in je keuken vindt. Taartzaag? Broodmes. Kunststof roller? Gewoon je houten deegroller of desnoods een lege wijnfles (zonder etiket). Smoother? Je handen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85386801
Mag ik een beginners botercreme vraagje stellen? Het duizelt me van alle opties.

1:1 botercreme. Ik begrijp dat dit ideaal is voor afsmeren. Kun je dit met suikerbakkerspoeder maken ipv poedersuiker? Wat is lekkerder? Ik ben bang dat poedersuiker met boter niet zo lekker is, maar van suikerbakkerspoeder heb ik geen idee.

Meringue botercreme (1:2:3): kun je hier zowel suikerbakkerspoeder als poedersuiker gebruiken? Of is kristalsuiker beter? En de meringue powder van Wilton? Is die hiervoor geschikt?
pi_85387785
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 10:17 schreef charmed_angel het volgende:
Ik kom er niet meer uit bij al die sites :D

Ik wil toch een keer beginnen, een taartje met marsepijn ;)
Wat moet ik precies bestellen?
Ik heb zo'n startersset marsepein aangeschaft.
En een plastic roller van de bouwmarkt, die ik persoonlijk fijner vind dan een deegroller) hij is lekker lang en dun, vlgs mij stond ie bij de isolatiematerialen enzo en om de taart mee glad te strijken heb ik van de bouwmarkt zo'n spatelachtig ding die vlgs mij bij het voegen ofzo word gebruikt ;)

Ik had nog zo'n ronddraaiend houten plateau van de ikea en dat is wel makkelijk met afstrijken vond ik zelf!
Succes ermee.
Na onze vakantie ga ik serieus weer beginnen.

Hoorde laatst van iemand die een springvorm had gekocht die je zelf in hoogte kon verstelen van 15 cm tot 30, dus die ga i nog maar eens in de collectie doen ;)
pi_85388201
Weet je zeker dat die 15 tot 30 cm in de hoogte zijn? :D.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85388376
Hhmzz ik ga ff die mail checken, je brengt me aan het twijfelen haha :@

kunnen we het op hormonen gooien? ;)
pi_85388480
vlgs mij mail verkeerd gelezen en is het de doorsnee, anyway, ik ga van de week gewoon ff bij die winkel kijken haha
pi_85388939
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 12:33 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je zeker dat die 15 tot 30 cm in de hoogte zijn? :D.
Bakken op hoogte van 30cm en dan lekker vullen haha, eet smakelijk ;) :Y)
pi_85396600
Hee Ladies! Bestaat er ook een goedkope keukenmachine :D? Een mixer op een kom hoeft toch niet zo duur te zijn :@? Iemand tips?
pi_85396826
De eerste die ik zo snel zie is eentje van 25 euro van Kijkshop. Kruidvat (geloof ik) heeft ze ook regelmatig in de aanbieding, maar ik weet niet wat die dan kosten.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_85409163
Tadaaaa! 8-) Geknutseld met schoonzus, die niet mee kon naar de beginnersworkshop laatst en toch wel wilde weten hoe&wat.



Hartenboltaartje met een vulling van lemoncurd en citroenpudding.

De hartjes zijn uitgestoken door Sophie van 4 en toen we even 2 tellen de andere kant op keken hadden Sophie en Thomas (2 1/2) van de losliggende kleurtjes één grote klont gemaakt. Vandaar: een eh… gemarmerd parelrandje. :)



Babybijtaart (oude logo) met een vulling van passievruchtenmousse en botercreme.
Hardloper.
IG @webkim
pi_85409454
@ Webkim, mooi zeg!

Die bloemetjes zijn dat van die uitstekers waar je een keer op druk en dat het vormpje er dan uit komt zeg maar?
pi_85409591
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 20:48 schreef het-is-mij het volgende:
@ Webkim, mooi zeg!

Die bloemetjes zijn dat van die uitstekers waar je een keer op druk en dat het vormpje er dan uit komt zeg maar?
:Y
Hardloper.
IG @webkim
pi_85409610
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 15:49 schreef DevilsAndDust het volgende:
De eerste die ik zo snel zie is eentje van 25 euro van Kijkshop. Kruidvat (geloof ik) heeft ze ook regelmatig in de aanbieding, maar ik weet niet wat die dan kosten.
Ohhhh 25 euro maar :o ik ga kijken, thanks! :D
pi_85416231
Wat zijn je taarten leuk geworden Webkim! Het gemarmerde effect doet me denken aan de kralen die je op de basisschool zelf maakte :D Vind de kleuren ervan erg mooi geworden.

Vandaag een taartje gemaakt voor vrienden die 10 jaar getrouwd zijn. Zij vertelde een tijdje terug dat ze destijds zo teleurgesteld was over haar saaie, platte bruidstaart. Vandaar een kleine verrassing: de taartjes zijn 15 cm en 10 cm in doorsnee :) Wat je trouwens op de foto niet ziet, is dat hij parelmoer glittert en niet wit is!

A balanced diet is a cookie in each hand
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')