quote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
quote:Op maandag 13 juli 2009 12:15 schreef taxhaven het volgende:
Ik maak me zorgen om de laatste werkloosheid-berichten
Die van officiele bronnen of die in je omgeving? Want bij mij in de omgeving lijkt het ook te exploderen de laatste tijd... veel jonge(re) mensen met tijdelijke contracten. En ja, die zijn als eerste aan de beurt. God, wat ben ik blij met mijn vaste contract. Alhoewel dat ook geen hol meer zegt momenteel...quote:Op maandag 13 juli 2009 12:15 schreef taxhaven het volgende:
Ik maak me zorgen om de laatste werkloosheid-berichten
http://blogs.tijd.be/zanna/quote:Ik geef geen krimp
Laten we met zijn allen economisch krimpen in plaats van altijd te willen groeien. Gedaan met die idiote oneindige maatschappelijke ratrace. Schluss. Afgelopen. Alleen nog genieten. 'Beter' in plaats van 'meer'. Is dat geen goed idee?
Neen! Ik vind dat geen goed idee. Ook al was dat idee in De Tijd zowat het idee van de vorige week. Axel Miller, de gewezen topman van Dexia, kwam er vorig weekend mee af. Enkele dagen later vertelde een kersvers collega-columnist - zijn naam ontsnapt me - dat Bert Heemskerk, de gewezen topman van Rabobank, krèk hetzelfde zei. Miller en Heemskerk, ze zijn niet van de minsten. En ze hebben allebei de crisis van nabij meegemaakt, van naderbij dan hen lief was. Dus, als zij al suggereren dat economische groei geen goed idee is, waarom zou ik hun suggestie dan geen goed idee vinden?
Ten eerste omdat het geen realistisch idee is. Wij leven in een extreem open globale economie, waar de band tussen vooruitgang en welvaart onverbreekbaar is. We moéten vooruit, anders gaan anderen in onze plaats vooruit en stagneren we. Stagneren betekent achteruitgaan. Niet alleen in kille economische cijfers en statistieken, maar ook in welvaart en welzijn.
Ten tweede omdat ze op de verkeerde rozen schieten. Immers, wat is er zo verkeerd aan willen groeien? Nu de crisis al zo lang aansleept, merk ik dat begrippen als 'groei' en 'ondernemerschap', 'risico' en 'beurs' voor velen lelijke begrippen geworden zijn. Alsof dat viertal aan de basis ligt van onze economische malaise.
Velen verwarren die begrippen met de begrippen 'hebzucht' en 'speculatie'. Dié liggen wél aan de basis van onze economische malaise. Hoe kwam het dat de olieprijs precies een jaar geleden naar bijna 150 dollar galoppeerde? Dat een doorsnee Amerikaans huis in 2007 absurd duur was? Dat een internetbedrijfje ooit meer kostte dan een oliegigant? Juist: door een pandemie van hebzucht en speculatie.
Al die scheeftrekkingen zijn een uit de hand gelopen voortvloeisel uit een van de meest robuuste wetten uit de economische geschiedenis: de wet van vraag en aanbod. Willen velen dat bepaalde aandeel hebben en zijn er relatief weinig van beschikbaar? Dan stijgt de prijs. Maar gaat men het aanbod van dat aandeel zoveel mogelijk beperken (zoals vroeger met internetaandelen en zoals vaak in de grondstoffenmarkten gebeurt) of via geslaagde hypecampagnes de vraag opdrijven, dan is de basis voor overdrijving gelegd. Krijgen bedrijfsleiders of vastgoedmakelaars royale bonussen als ze ultrakortetermijndoelstellingen halen? Ook dan is de basis voor overdrijving gelegd. En dan zal die overdrijving zichzelf gaan voeden. Altijd meer, altijd duurder. Laat de knappe bollen oplossingen formuleren om die overdrijvingen te voorkomen, in plaats van te stellen dat we met zijn allen moeten krimpen.
En een ondernemer die de ambitie heeft te groeien, die risico's wil nemen om van onder zijn kerktoren uit te komen: laat die vooral doen. Als die dan een mooi bedrijf bij elkaar gewerkt heeft dat voor de volgende levensfase risicokapitaal behoeft, dan wil ik zeker een investering in zijn aandelen overwegen. Liever dat dan aandelen mijden omdat dat woord nu zo lelijk klinkt. Liever dat dan mee met de meute te roepen dat 'groei', 'beurs', 'risico' en 'ondernemerschap' vieze woorden zijn.
Ik ben geen professioneel belegger, ik ben een piepkleine belegger. Gelukkig maar. Want als professioneel belegger zou ik het moeilijk hebben met de aandelenfobie die zijn sector tegenwoordig in zijn greep heeft. Ik zou me schamen als ik zou moeten uitleggen waarom ik vandaag geen aandelen wil en waarom ik twee jaar geleden, toen ze veel duurder waren, zoveel mogelijk aandelen wilde.
Gelukkig hoef ik me niet te schamen. Ik hoef er in de volgende weken niet eens aan te denken. Ik neem vakantie. Een marktenheerschap neemt het even van me over. En ik neem me voor om in die weken niet te veel beleggingstips te lezen ('De Kapellekensbaan', van Boon, daarentegen!). Ik zal dus nauwelijks iets lezen over negatieve groei, risicoaversies, beleggerswantrouwen, 'mijd aandelen' en 'eerste groene scheuten'. Hoe komt het trouwens dat die groene scheuten even hip zijn als die krimpadviezen? Groene scheuten, moeten die niet groeien, soms?
oh leuk. een pleidooi voor permagrowth.quote:
Een erg hol pleidooi ook, ze voert geen enkele onderbouwing aan hoe je oneindige groei op een eindige planeet mogelijk maakt. Nee, iets vurig wensen is niet voldoende om alle energie, water en grondstoffen tevoorschijn te toveren om zo een steeds groeiende wereldbevolking te onderhouden (laat staan voor allen de leefomstandigheden ook steeds beter te maken).quote:Op maandag 13 juli 2009 20:17 schreef simmu het volgende:
[..]
oh leuk. een pleidooi voor permagrowth.
weet je; ooit zijn de spulletjes gewoon op t.a.v het totaal aantal mensen. dan krijg je schaarste en als je dan maar zakelijk genoeg bent kan je vet winst maken. tot de dag dat alles echt helemaal op is. dan is het namelijk op en heeft niemand iets meer.
zo. goed genoeg kiss gedaan? of moeten jip & janneke eraan te pas komen?
ja, ik heb een kuthumeur. ja mijn geduld is ook op. is een schaars goed aan het worden hier in huis. wie biedt?
Maar het pleidooi van die 2 bankdirecteuren is natuurlijk net zo hol, als het niet zelf veel holler is, en mocht het toch waar zijn wat die 2 bankdirecteuren beweren dan vraag ik mij af waarom zulke brassers ooit die functie hebben kunnen bereiken omdat je als directie toch het beleid met een toekomst visie uit zou moeten zetten. Wanneer de toekomst visie van deze directie veranderd door een economische crisis dan vraag ik me echt af waarop hun vorige visie gebaseerd was.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 07:06 schreef Perrin het volgende:
[..]
Een erg hol pleidooi ook, ze voert geen enkele onderbouwing aan hoe je oneindige groei op een eindige planeet mogelijk maakt. Nee, iets vurig wensen is niet voldoende om alle energie, water en grondstoffen tevoorschijn te toveren om zo een steeds groeiende wereldbevolking te onderhouden (laat staan voor allen de leefomstandigheden ook steeds beter te maken).
Jaarcontract verlengd met 1 jaar, was me eerst verteld dat ik 0% kans zou hebben op verlenging, zal dan wel 0.1% geweest zijnquote:Op maandag 13 juli 2009 18:06 schreef Q. het volgende:
[..]
Die van officiele bronnen of die in je omgeving? Want bij mij in de omgeving lijkt het ook te exploderen de laatste tijd... veel jonge(re) mensen met tijdelijke contracten. En ja, die zijn als eerste aan de beurt. God, wat ben ik blij met mijn vaste contract. Alhoewel dat ook geen hol meer zegt momenteel...
Zou jij investeren in een bedrijf dat denkt dat 't momenteel wel genoeg is qua groei?quote:Op maandag 13 juli 2009 20:17 schreef simmu het volgende:
[..]
oh leuk. een pleidooi voor permagrowth.
weet je; ooit zijn de spulletjes gewoon op t.a.v het totaal aantal mensen. dan krijg je schaarste en als je dan maar zakelijk genoeg bent kan je vet winst maken. tot de dag dat alles echt helemaal op is. dan is het namelijk op en heeft niemand iets meer.
zo. goed genoeg kiss gedaan? of moeten jip & janneke eraan te pas komen?
ja, ik heb een kuthumeur. ja mijn geduld is ook op. is een schaars goed aan het worden hier in huis. wie biedt?
WTF?quote:De Amerikaanse bankgroep Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 3,44 miljard dollar of 4,93 dollar per aandeel. Daarmee heeft de groep haar hoogste kwartaalwinst ooit gerealiseerd.
De sterke cijfers, die veel beter zijn dan analisten hadden verwacht, zijn te danken aan de tradinginkomsten, die tot een recordhoogte zijn gestegen.
Tja..quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:32 schreef tony_clifton- het volgende:
http://www.tijd.be/nieuws(...)inst.8208351-433.art
[..]
WTF?
Sja, dit is toch niet echt een verrassing gezien het rare intraday marktverloop de laatste maanden.quote:De sterke cijfers, die veel beter zijn dan analisten hadden verwacht, zijn te danken aan de tradinginkomsten, die tot een recordhoogte zijn gestegen.
Hoe bedoel je? Hun programma dat automatisch op de markten inspeelt en zo van de volatiliteit gebruik maakt ofzo?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:49 schreef SeLang het volgende:
[..]
Sja, dit is toch niet echt een verrassing gezien het rare intraday marktverloop de laatste maanden.
En waar denk jij dat Goldman het geld vandaan tovert om elk jaar gemiddeld 700.000 dollar bonus per medewerker uit te keren?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:52 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Hun programma dat automatisch op de markten inspeelt en zo van de volatiliteit gebruik maakt ofzo?
Dat van grootschalige marktmanipulatie geloof ik voor 90% niet, da's imo net zoals de VS Iran manipuleren - mochten ze willen zouden ze 't nog niet deftig kunnen.
Als mensen zo weinigbetekenend zoals jij en ik van die grootschalige manipulatie zouden weten, dan kan je stellen dat 't niet meer is dan een publiek geheim. Iedereen weet 't en niemand doet er iets tegen? Naah... I don't buy it.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:55 schreef Perrin het volgende:
[..]
En waar denk jij dat Goldman het geld vandaan tovert om elk jaar gemiddeld 700.000 dollar bonus per medewerker uit te keren?
Trading is zero-sum. Dat geld komt dus rechtstreeks uit de zak van iemand anders. Als je het intraday verloop op de S&P500 een beetje hebt gevolgd de laatste maanden, dan heb je hele rare dingen kunnen zien. Volgens mij wordt er daadwerkelijk gemanipuleerd.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:52 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Hun programma dat automatisch op de markten inspeelt en zo van de volatiliteit gebruik maakt ofzo?
Dat van grootschalige marktmanipulatie geloof ik voor 90% niet, da's imo net zoals de VS Iran manipuleren - mochten ze willen zouden ze 't nog niet deftig kunnen.
quote:De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs boekte een recordkwartaalwinst. De bank verdiende 3,44 miljard dollar (2,45 miljard euro) in één kwartaal. Goldman Sachs profiteerde op een grandioze manier van de financiële crisis, een gebrek aan concurrentie en blijvende steun van de Amerikaanse overheid.
(tijd) - De verbluffende cijfers van Goldman Sachs zijn ongetwijfeld een opsteker voor de financiële wereld. Sommige instellingen hebben duidelijk de financiële crisis achter zich gelaten. Of toch niet?
Over de kwaliteit van de resultaten kan men altijd twisten. Goldman Sachs is een zakenbank en trading maakt dan altijd een substantieel deel uit van de winst. Maar uit de kwartaalcijfers blijkt dat de zakenbank het voorbije kwartaal wel erg grote risico’s heeft genomen, en daar ook voor is beloond.
De kanttekening die men kan maken, is dat de zakenbank officieel een bankholding is geworden en onder toezicht staat van de centrale bank, de Federal Reserve. Is het in de naweeën van de financiële crisis geoorloofd om onmiddellijk voor het volle risico te gaan?
Bovendien teert de zakenbank op impliciete en expliciete staatssteun. Goldman Sachs kreeg 10 miljard dollar overheidsgeld dat de bank inmiddels al terugbetaalde. Maar ze heeft nog altijd toegang tot de goedkope kredietlijnen die de centrale bank ter beschikking stelt. Het nemen van risico’s kan dus tegen een lage prijs voor de bank.
Goldman Sachs overleefde zonder een zichtbaar schrammetje de financiële crisis. Sterker nog, het adviseerde de overheid tijdens de woelige dagen tijdens het vorige najaar. Toenmalige minister van Financiën Henry Paulson was een gewezen topman van de zakenbank. Dat is ook een donker trekje van Goldman Sachs. De bank is hofleverancier van ministers en adviseurs van de Amerikaanse regering.
Daardoor beschikt ze over een indrukwekkend netwerk van kennis en macht. In hoeverre is sprake van collusie? Vele analisten stellen dat de macht van Goldman Sachs wel erg groot is voor een bank uit Wall Street.
Met het terugbetalen van de directe staatssteun bevrijdde Goldman Sachs zich ook van de strikte voorwaarden over het bonussenbeleid. De werknemers mogen gerust zijn. Het wordt weer prachtig in 2009. Tijdens de eerste jaarhelft zette Goldman Sachs de kokette som van 11,36 miljard dollar weg voor de verloning van het personeel. Dat is 1 miljard dollar meer dan de bank kreeg toegestopt door de overheid.
Bij dat soort cijfers rijst de vraag dan ook of de overheidssteun bij Goldman Sachs wel terecht was. Door die steun kon de bank met gemak de afstand met de gedecimeerde rivalen vergroten. De dominantie van Goldman Sachs blijft op die manier toenemen, met steun van de Amerikaanse regering. En te oordelen naar de cijfers lijken de bankiers niet van de crisis geleerd te hebben. De genomen risico’s blijven hoog en de verloning van dat gedrag ook. Alsof er niks gebeurd is in het najaar van 2008.
staatsteun nodig hebben staat gelijk aan de crisis doorstaan? ofwel is de schrijver een idioot die niet redeneren kan, ofwel bespeur ik hier een mentaliteitsomslag die nogal riekt.quote:Bovendien teert de zakenbank op impliciete en expliciete staatssteun. Goldman Sachs kreeg 10 miljard dollar overheidsgeld dat de bank inmiddels al terugbetaalde. Maar ze heeft nog altijd toegang tot de goedkope kredietlijnen die de centrale bank ter beschikking stelt. Het nemen van risico’s kan dus tegen een lage prijs voor de bank.
Goldman Sachs overleefde zonder een zichtbaar schrammetje de financiële crisis.
Beetje lang misschien maar kwam het stuk tegen op bloomberg. Moest het gewoon ff posten....quote:Nordic Banks Sell Potholders, Plastics as Buyout Firms Squeezed
July 15 (Bloomberg) -- DnB NOR ASA, Norway’s largest bank, will soon sell candleholders, curtains and potholders, as well as mortgages and credit cards.
DnB will add the household products when it takes over Kid Interioer AS, a Norwegian retailer with more than 100 shops, after parent Nordisk Tekstil Holding breached terms of its loan. Nordisk Tekstil is owned by buyout firm IK Investment Partners.
Nordic banks, including Svenska Handelsbanken AB and Danske Bank A/S, are becoming plastics makers and building managers, as they try to protect more than $22 billion of loans to private equity firms squeezed by the global financial crisis. The region’s lenders are particularly vulnerable after helping finance a wave of acquisitions that made Scandinavia among Europe’s biggest private equity markets.
Passengers at Stockholm's main train station
“The banks will lose money no matter what happens,” said Robert Spliid, head of Saxo Bank A/S’s Zurich branch. “If the company goes bankrupt, the banks lose everything. If they keep it alive, they’ll have to sell it with a discount.”
Private equity “was a gold mine as long as the economy kept booming,” Spliid said.
Sweden’s economy, the biggest in the region, may shrink 5.5 percent this year as demand for the country’s exports wanes and unemployment rises, the Paris-based Organization for Economic Cooperation and Development forecast last month.
Nordea Bank headquarters
The amount of money invested in venture capital and buyouts in Sweden increased more than fourfold to 48.8 billion kronor ($6.2 billion) from 2001 through 2007, according to data compiled by the Swedish Private Equity & Venture Capital Association in Stockholm. Defaults on European leveraged loans may rise to 15 percent in the next 18 months from 1.8 percent at the end of 2008, Fitch Ratings said in an April 22 report.
Banks Seize Companies
DnB NOR headquarters
That’s forcing Nordic banks to manage non-financial companies.
Copenhagen-based Danske Bank, Denmark’s largest lender, took control of Swedish facilities management firm Addici Holding AB last month after London-based Argan Capital Advisors LLP breached the terms on a 628 million-kronor loan.
Handelsbanken, Sweden’s second-biggest bank, seized parts of Plastal Group and Plastal Holding AB on July 2 after a cash infusion from Stockholm-based private equity firm Nordic Capital failed to save the plastic-parts maker from bankruptcy. Handelsbanken, which loaned the company 2.1 billion kronor, plans to merge Plastal’s Belgian, Norwegian and Swedish units into a new company.
The takeover is designed to “protect our collateral,” the Stockholm-based bank said in a statement.
Bigger Losses Ahead
Taking over defaulting borrowers, rather than letting them go bankrupt, may result in bigger losses if the banks fail to turn around their new enterprises, said Bjarne Jensen, a financial consultant at Bjarne Jensen Consult ApS in Copenhagen.
“This is the last thing banks want to do,” Jensen said. “They are essentially betting on a turn in the economy, and if that drags out they may have to foot an even bigger bill than if they had let the companies go down in the first place.”
Danske tried to mitigate that danger by naming John Dueholm, deputy chief executive officer of Stockholm-based SAS Group, owner of Scandinavia’s largest airline, as chairman of Addici. With experience as a management board member at security company Group 4 Falck A/S and ISS Global A/S, the world’s largest cleaning-services provider, Danske is betting Dueholm can turn around Addici before a sale.
‘Sensible Solution’
Danske doesn’t want to own non-financial companies, the bank said June 26, when it took over Addici, which provides management services for offices, airports and hospitals and is based in Bromma, Sweden.
“The bank wants to divest the operation when market conditions allow it,” Danske said in a statement. “At the moment, the takeover is the most sensible solution to secure the bank’s engagement and at the same time protect Addici, its employees, clients and suppliers.”
DnB NOR declined to comment on how it will run Kid Interioer, which had sales of about 860 million kroner ($133 million) last year. The bank has said it plans to complete the takeover by today.
“Generally, taking over companies as part of a financial solution is not ideal for most banks,” said DnB spokesman Morten Skauge, who declined to comment on why the company couldn’t reach a solution with Nordisk Tekstil.
The Oslo-based lender doesn’t rule out additional takeovers if they’re necessary to protect the bank’s interests, he said.
‘Lower Returns’
“We have said for quite some time now that the private equity industry is entering a period of lower returns compared to the ‘boom’ years when credit was readily available and cheap,” said Camilla Telander, a spokeswoman for London-based IK Investment, the majority owner of Nordisk Tekstil.
quote:What went wrong with economics
And how the discipline should change to avoid the mistakes of the past
OF ALL the economic bubbles that have been pricked, few have burst more spectacularly than the reputation of economics itself. A few years ago, the dismal science was being acclaimed as a way of explaining ever more forms of human behaviour, from drug-dealing to sumo-wrestling. Wall Street ransacked the best universities for game theorists and options modellers. And on the public stage, economists were seen as far more trustworthy than politicians. John McCain joked that Alan Greenspan, then chairman of the Federal Reserve, was so indispensable that if he died, the president should “prop him up and put a pair of dark glasses on him.”
In the wake of the biggest economic calamity in 80 years that reputation has taken a beating. In the public mind an arrogant profession has been humbled. Though economists are still at the centre of the policy debate—think of Ben Bernanke or Larry Summers in America or Mervyn King in Britain—their pronouncements are viewed with more scepticism than before. The profession itself is suffering from guilt and rancour. In a recent lecture, Paul Krugman, winner of the Nobel prize in economics in 2008, argued that much of the past 30 years of macroeconomics was “spectacularly useless at best, and positively harmful at worst.” Barry Eichengreen, a prominent American economic historian, says the crisis has “cast into doubt much of what we thought we knew about economics.”
quote:Joe Biden: ‘We Have to Go Spend Money to Keep From Going Bankrupt’
“And folks look, AARP knows and the people with me here today know, the president knows, and I know, that the status quo is simply not acceptable,” Biden said at the event on Thursday in Alexandria, Va. “It’s totally unacceptable. And it’s completely unsustainable. Even if we wanted to keep it the way we have it now. It can’t do it financially.”
“We’re going to go bankrupt as a nation,” Biden said.
“Now, people when I say that look at me and say, ‘What are you talking about, Joe? You’re telling me we have to go spend money to keep from going bankrupt?’” Biden said. “The answer is yes, that's what I’m telling you.”
http://www.moneycontrol.c(...)/40/newsvideo/406688quote:Ultimate Crisis Is Still Coming: Marc Faber
Published: Friday, 17 Jul 2009 | 3:51 AM ET
We haven't seen the last of the crisis despite all talk about green shoots, and the surge in markets was caused by nothing more than the excess liquidity coming from central banks, Marc Faber, author of the Gloom, Boom and Doom Report, told CNBC Friday.
"If you pump money into the system and you create large fiscal deficits, you create volatility," Faber said.
"We've seen an intermediate low in March, we'll rally for a year or so or maybe 18 months… the ultimate crisis will happen much later, and the ultimate crisis would clean the system," he added.
Asked when this would be, he said he could not forecast a precise timing: "it may be 5 years time, 10 years time, but that's not the last crisis."
There are two opposing views, those who believe deflation is the big danger, with asset prices and demand collapsing, and those who think the biggest risk is inflation and a weak dollar, Faber said.
"In general in a crisis such as we have today where there is a deficiency of demand and huge overcapacity under normal conditions you would have deflation… now comes in the government and creates these huge deficits," he added as an explanation for his belonging to the "inflationists" camp.
"Already you have money-printers Mr. Bernanke and Mervyn King… we have never had this experiment in the history of mankind, all governments throwing money at the system," Faber said.
One way of dealing with the crisis would be to fire half the government workers in the world, "because if you shift government activity to the private sector the economy becomes more dynamic," he said.
"It's a transition time that is maybe painful. Why does California have these problems? It's not that there are too many teachers in California but the education department is very bloated," Faber added.
Dat is niet de bedoeling. De consensus moet worden dat we out of the problems zijn, zodat we daarna juist down gaan.quote:Op vrijdag 17 juli 2009 12:49 schreef simmu het volgende:
tsja. volgens mij hadden we hier in dit topic zo onderhand wel een redelijke consensus over het idee dat we in een gigantische suckerrally zitten.
jij sensatiedel jijquote:Op vrijdag 17 juli 2009 12:51 schreef pberends het volgende:
[..]
Dat is niet de bedoeling. De consensus moet worden dat we out of the problems zijn, zodat we daarna juist down gaan.
Tijdens die crisis gaat er toch hyperinflatie zijn, kan je beter duurzame goederen en goud hebben dan fictief geld op een bank.quote:Op vrijdag 17 juli 2009 14:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Wat gaan jullie eigenlijk doen tijdens de supercrisis? Zou spaargeld veilig zijn op de bank of krijg je dan ook Kaupthing achtige taferelen? Spreiden dat je bij elke bank onder de limiet zit om gedekt te zijn door de overheid?
Je kan het beste diversiferen, en uiteraard geen schulden hebben.quote:Op vrijdag 17 juli 2009 14:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Wat gaan jullie eigenlijk doen tijdens de supercrisis? Zou spaargeld veilig zijn op de bank of krijg je dan ook Kaupthing achtige taferelen? Spreiden dat je bij elke bank onder de limiet zit om gedekt te zijn door de overheid?
Goh, komen ze erachter dat Obama een Goldman Sachs-shadowemployee is?quote:Een CNN-analist wijt het verlies aan de mening van de Amerikanen over de manier waarop Obama de economie aanpakt. Een groeiend aantal Amerikanen vindt dat Obama geen helder plan heeft om de problemen van het land op te lossen.
dat hele GS moeten ze aan banden leggen onbegrijpbaar dat hun eigenlijk de macht in handen hebben.quote:
Een half miljard als gouden handdruk? Amaai zenne, da's een aardige zakcentquote:
Alles wat Max Keiser zegt is waar natuurlijk.quote:Op zaterdag 18 juli 2009 10:16 schreef edwinh het volgende:
[..]
dat hele GS moeten ze aan banden leggen onbegrijpbaar dat hun eigenlijk de macht in handen hebben.
Oeeeeeee, Max Keiser is de nieuwe Hitler, je hebt gelijk!quote:Op zaterdag 18 juli 2009 16:21 schreef Halcon het volgende:
[..]
Alles wat Max Keiser zegt is waar natuurlijk.Gevaarlijke gasten dit. Met dit soort praatjes is Hitler ook ooit groot geworden.
http://xandernieuws.punt.nl/?id=515591&r=1&tbl_archief="e:Op zaterdag 18 juli 2009 17:02 schreef pberends het volgende:
[..]
Oeeeeeee, Max Keiser is de nieuwe Hitler, je hebt gelijk!
Ik denk dat hier vergeten wordt onderscheid te maken tussen zionisten en 'normale' joden.quote:Op zaterdag 18 juli 2009 17:04 schreef Halcon het volgende:
[..]
http://xandernieuws.punt.nl/?id=515591&r=1&tbl_archief=&
Die laten ze niet vallen.... dat zit het MKB daar met een dikke kater en hebben ze een leuk probleem.quote:Op zondag 19 juli 2009 17:50 schreef edwinh het volgende:
here we go CIT gaat vallen
http://925.nl/archief/2009/07/19/zonder-staatssteun-valt-cit-om
Volgde CIT ook al een tijdje...quote:The number of jobs that depend on the successful outcome of the CIT crisis is immeasurable.
DAT zeiden ze ook van lehmanquote:Op zondag 19 juli 2009 17:55 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Die laten ze niet vallen.... dat zit het MKB daar met een dikke kater en hebben ze een leuk probleem.
Voorzie nog wel een reddingsoperatie.... anders verwacht maar een dikke + met de werkloosheidscijfers..
[..]
Volgde CIT ook al een tijdje...![]()
de hele wereld is gek en dom, behalve pberends en prutzenberg, vat ik het zo goed samen?quote:Op zondag 19 juli 2009 15:14 schreef pberends het volgende:
http://www.colbertnation.(...)13-2009/paul-krugman
Krugman bij Colbert![]()
.
Man man, die man is ook niet te geloven.
"Business got us into this mess" (Ehm, niet het constante overheidsingrijpen en de Fed?)
"Stimulus will help" (Right, alleen on the short run)
"People in the White House know what the problems are" ()
Je vergeet mij...quote:Op zondag 19 juli 2009 18:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
de hele wereld is gek en dom, behalve pberends, vat ik het zo goed samen?
quote:
Bericht klopt toch? Ik snap het niet 100% met dat bankholder, JP Morgen en tresury gezeikquote:
dat gezeik is chapter 11, vergelijkbaar met het Nederlandse surseance van betaling.quote:Op zondag 19 juli 2009 21:13 schreef pberends het volgende:
[..]
Bericht klopt toch? Ik snap het niet 100% met dat bankholder, JP Morgen en tresury gezeik.
Het is sowieso een mooie voor Ger Hukker-berichten.quote:Op zondag 19 juli 2009 21:14 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[ afbeelding ]
dekt de lading van het FP econ. nieuws, of wat bedoel je te zeggen
Denk je niet dat er ondertussen genoeg bewijs is dat de mens wel degelijk het ecosysteem zwaar aan't beïnvloeden is?quote:Op zondag 19 juli 2009 22:32 schreef pberends het volgende:
Oh, ik had nog een column geschreven:
http://frontpage.fok.nl/column/9971/
Vreemd... was de overheid niet failliet?quote:Op maandag 20 juli 2009 12:23 schreef tony_clifton- het volgende:
http://www.tijd.be/nieuws(...)puin.8210428-433.art
IJsland begint ook zwaar geld te pompen in de failliete banken.
quote:White House putting off release of budget update
WASHINGTON — The White House is being forced to acknowledge the wide gap between its once-upbeat predictions about the economy and today's bleak landscape.
The administration's annual midsummer budget update is sure to show higher deficits and unemployment and slower growth than projected in President Barack Obama's budget in February and update in May, and that could complicate his efforts to get his signature health care and global-warming proposals through Congress.
The release of the update — usually scheduled for mid-July — has been put off until the middle of next month, giving rise to speculation the White House is delaying the bad news at least until Congress leaves town on its August 7 summer recess.
quote:IG: Treasury 'failed' to adopt bailout safeguards
The government’s top watchdog over the $700 billion financial rescue package said the Treasury Department has "repeatedly failed" to adopt his recommendations that would make the program more transparent and accountable to taxpayers.
Neil Barofsky, the special inspector general over the Troubled Asset Relief Program (TARP), will tell lawmakers on Tuesday that taxpayers are being left in the dark about what banks are doing with bailout money, don't know the value of the government's investments and will not know the full extent of how the money is invested.
Barofsky said that while the TARP program that Congress passed amounts to $700 billion, the total federal government support since 2007 for the economy and the financial sector could reach a far higher figure of $23.7 trillion. The government has committed significantly more money through a variety of other federal agencies and programs.
Tot zover de stress-test en de uitgangspunten.quote:Op maandag 20 juli 2009 13:52 schreef Perrin het volgende:
quote:USPS May Be Unable to Make Payroll in October and Retiree Health Plan Costs
On July 14, unions representing United States Postal Service (USPS) workers wrote the White House with "extreme urgency" asking for a meeting to address lack of funding for both employee payroll in October and health benefits for retired employees.
The letter, which the FederalTimes.com blog provided a scanned copy late last week, says:
"[USPS] top executives are now saying that the USPS will default on a $5.4 billion payment to prefund future retiree health benefits on September 30, 2009. And its government affairs representative are now telling Congressional staff that the Postal Service may not be able to make payroll in October and will be forced to issue IOUs instead."
The letter was co-signed by the presidents of the American Postal Workers Union, National Rural Letter Carriers' Association, National Association of Letter Carriers and National Postal Mailhandlers Union, and sent to White House Deputy Chief of Staff, Jim Messina.
quote:
Zullen we een iou drukkerij gaan opzetten in deze barre tijden, compleet met echtheidskenmerken en dan noemen we het gewoon op den duur ook geld.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 16:42 schreef pberends het volgende:
Hoe werken IOU's eigenlijk? Dat zijn toch gewoon onbetaalde rekeningen ofzo?
Dat doet de Fed alquote:Op dinsdag 21 juli 2009 16:46 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Zullen we een iou drukkerij gaan opzetten in deze barre tijden, compleet met echtheidskenmerken en dan noemen we het gewoon op den duur ook geld.
IOU = "I owe you" ..niks meer of minder dan een schuldbekentenis.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 16:42 schreef pberends het volgende:
Hoe werken IOU's eigenlijk? Dat zijn toch gewoon onbetaalde rekeningen ofzo?
quote:An IOU is a credit for the seller and a debt for the buyer. If the IOU becomes negotiable, meaning others will accept it in exchange for goods and services, the IOU is money
tof, zo ga ik ook m'n rekeningen betalen.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 17:46 schreef Perrin het volgende:
[..]
IOU = "I owe you" ..niks meer of minder dan een schuldbekentenis.
[..]
Hey, 't heeft toch niks met vanmiddag te maken I hopequote:
lieverd, niks tegen je posts (behalve dat je het allemaal ook hier post). trek je toch gewoon niks aan van een stel randdebielenquote:
zo is dat , gewoon doorgaan, de zwijgende meerderheid staat achter jequote:Op dinsdag 21 juli 2009 20:09 schreef simmu het volgende:
[..]
lieverd, niks tegen je posts (behalve dat je het allemaal ook hier post). trek je toch gewoon niks aan van een stel randdebielen
quote:The Future of the Dollar
The one item that has yet to be utilized is U.S. dollar depreciation, and if memory serves us correctly, FDR snuffed out the worst part of the Great Depression when he unilaterally devalued the dollar to gold in 1933 by 40% (and fixing the price of gold at $35/oz). We’re not sure that President Obama is going to re-price the dollar price of gold. Then again, can anything be ruled out? But we are sure that as the unemployment rate makes new highs and increasingly poses a political hurdle in a mid-term election year, that it would make perfect sense, for a country that always operates in its best interest — even if it may not be in everyone’s best interest — to sanction a U.S. dollar devaluation as a means to stimulate the domestic economy.
merci,quote:Op dinsdag 21 juli 2009 21:58 schreef Perrin het volgende:
David Rosenberg, Chief Economist at Gluskin Sheff, formerly Chief Economist for Merrill Lynch:
[..]
begrijp ik goed dat je vraagt naar de (al dan niet aanwezige) connectie tussen de beurs en de dollar?quote:Op dinsdag 21 juli 2009 21:32 schreef edwinh het volgende:
Ik heb er eens over na zitten te denken maar als we nu hogere toppen gaan zetten en stel dat de bull market begonnen is, dan kan dit de val van dollar versnelt inluiden. Het geld wordt namelijk uit de USD en Bonds gehaald en in aandelen gezet, de dollar zal verzwakken en steeds meer partijen zullen hem dumpen met eventueel uit eindelijk de crash van de dollar.....Daarnaast weet iedereen dat de dollar feitelijk weinig meer waard is want VS gaat nooit haar schulden uberhaupt afkunnen lossen. Wat zijn jullie gedachten hierover?
die connectie is er. Ik denk alleen dat er nog heel veel geld in de valuta USD zit, als dit in snel tempo in de potientiele bullmarket wordt gepompt dat kan de dollar wel heel snel zakken en vervolgens een kettingreactie hierop vallen.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:09 schreef simmu het volgende:
[..]
begrijp ik goed dat je vraagt naar de (al dan niet aanwezige) connectie tussen de beurs en de dollar?
Er zijn wel meer manieren.. flink exporteren bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 22 juli 2009 11:55 schreef _Qmars_ het volgende:
De enige manier om de VS te saneren van zijn schulden, is de dollar te laten vallen. Of zie ik dit fout?
Met een dure dollar wil niemand die rotzooi kopen, en het probleem is dat de VS niet veel meer produceerd om te exporteren behalve benzineslurpers en daarop zit niemand meer te wachten.quote:Op woensdag 22 juli 2009 13:06 schreef Perrin het volgende:
[..]
Er zijn wel meer manieren.. flink exporteren bijvoorbeeld.
De enige manier om alle schulden te saneren is te stoppen met overheidssteun geven aan bedrijven die niet kunnen overleven in een kapitalistisch systeem, en aan mensen die te veel geleend hebben voor hun huis om te consumeren. Laat ze allemaal failliet gaan en hups, gesaneerd zijn de schulden. Heeft wel wat gevolgen: heel veel werklozen etc. Dat is niet prettig, maar zie het als de kater van een paar decennia feesten aan de herione (vrij naar Peter Schiff).quote:Op woensdag 22 juli 2009 11:55 schreef _Qmars_ het volgende:
De enige manier om de VS te saneren van zijn schulden, is de dollar te laten vallen. Of zie ik dit fout?
Buffett de boot in met Wells Fargo. Op naar de 0 met het aandeel.quote:Slechte kredieten stijgen fors bij Wells Fargo
22-07-2009 16:19:43
Brussel (tijd) - Wells Fargo maakte woensdag voorbeurs een recordwinst voor het tweede kwartaal bekend. Tegelijkertijd wordt het leningenboek zwaar getroffen door de verslechtering van de Amerikaanse economie. Dat nieuws verzuurt woensdag mee de stemming op Wall Street.
De nettowinst toewijsbaar aan de gewone aandeelhouders steeg 47 procent in het tweede kwartaal tot 2,58 miljard dollar of 57 dollarcent per aandeel. Over dezelfde periode een jaar terug boekte de bank een nettowinst van 1,75 miljard dollar of 53 cent per aandeel.
De omzet verdubbelde nagenoeg tot 22,51 miljard dollar. 39 procent daarvan is op het conto van Wachovia te schrijven, de bank die Wells Fargo in januari opslokte.
De stijgende omzet- en winstcijfers worden overschaduwd door de forse verzwakking van het leningenboek. De 'nonperforming assets', leningen die niet meer afbetaald worden, stegen in het tweede kwartaal tot 18,34 miljard dollar. Dat is bijna de helft meer dan het aantal slechte leningen in het eerste kwartaal. Toen bedroeg dat cijfer nog 12,61 miljard dollar.
De forse verslechtering van de kredieten bij Wells Fargo zijn toe te schrijven aan de snelle achteruitgang van de Amerikaanse economie. Wells Fargo verwijst onder meer naar de flink verslechterende kwaliteit van het leningenboek met betrekking tot commercieel vastgoed.
Het aandeel krijgt er woensdag van langs op Wall Street. Na goed een half uur handel verliest Wells Fargo ruim 5 procent. Warren Buffett is via zijn holding Berkshire Hathaway de grootste aandeelhouder van Wells Fargo.
Dat is een optie. Wat ook kan is geen geld meer steken in niet renderende ondernemingen en kansloze klaplopers met een "toverhypotheek".quote:Op woensdag 22 juli 2009 11:55 schreef _Qmars_ het volgende:
De enige manier om de VS te saneren van zijn schulden, is de dollar te laten vallen. Of zie ik dit fout?
En daarmee is het probleem van de enorme staatschuld en begrotingstekorten natuurlijk meteen verdwenen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 21:38 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dat is een optie. Wat ook kan is geen geld meer steken in niet renderende ondernemingen en kansloze klaplopers met een "toverhypotheek".
Niet direct, maar je legt wel een gezonde basis om daar aan te gaan werken. Dat doe je niet door allerlei inefficiency in stand te houden en klaplopers die hun lening niet kunnen betalen nog eens extra te laten lenen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 22:13 schreef Q. het volgende:
[..]
En daarmee is het probleem van de enorme staatschuld en begrotingstekorten natuurlijk meteen verdwenen.
Ook gehoord: "De Amerikaanse consument zal deze keer de crisis niet oplossen". Na de DotCom bubble deden ze dat inderdaad. Door geleend geld uit geven.quote:Op woensdag 22 juli 2009 22:29 schreef pberends het volgende:
Dit blijft ook een leuke van analisten:
"Ja, de bedrijfscijfers vallen mee door kostenbesparingen. Maar nu moet de consument het werk gaan doen om echt herstel te krijgen in de tweede helft van het jaar"
Oh, vandaar dat bedrijven massaal mensen ontslaan. Zodat consumenten lekker gaan uitgeven.
Ik let zelf niet op begrotingstekorten, bekijk Japan maar.quote:Op woensdag 22 juli 2009 22:13 schreef Q. het volgende:
[..]
En daarmee is het probleem van de enorme staatschuld en begrotingstekorten natuurlijk meteen verdwenen.
Mee eens. Laat de markt haar zuiverende werk doen. Obamaniac maakt dit probleem alleen nog maar 10000x erger. Het enige wat hij doet is De Grote Zuivering uitstellen. En de dollar vernietigen while doing it. Ik wil Bush terug.quote:Op woensdag 22 juli 2009 22:55 schreef Halcon het volgende:
[..]
Niet direct, maar je legt wel een gezonde basis om daar aan te gaan werken. Dat doe je niet door allerlei inefficiency in stand te houden en klaplopers die hun lening niet kunnen betalen nog eens extra te laten lenen.
Inflate or default on debt.quote:Op woensdag 22 juli 2009 23:26 schreef Halcon het volgende:
Obama en co proberen dat nu kunstmatig weer in gang te zetten... Dan heb je er echt weinig van begrepen.
Een collega van me gaf aan dat hij denkt dat Obama bewust aanstuurt op een gruwelijke inflatie, desnoods door flink wat dollars bij te drukken, zodat de schulden verdampen.
Dat lijkt me overdreven, maar goed bezig is Obama zeker niet.
Lange termijn-denken en visie is politieke zelfmoord.quote:Op woensdag 22 juli 2009 23:28 schreef pberends het volgende:
[..]
Obama moet gewoon een zwaardere recessie toelaten zodat het handelstekort 0 wordt. Maar dat laat hij niet toe
De kwaliteit van debiteuren holt achteruit (wat toch op zijn minst moet leiden tot het plaatsen onder iets als 'dubieuze debiteuren' en het vergroten van de voorziening die daar voor bestaat) maar toch wordt er een recordwinst geboekt. Dat geeft toch mooi aan wat voor puinhoop er gemaakt wordt van de belangrijke fundamenten van de economie. Zelfs de jaarrekening is niet meer te vertrouwen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 16:34 schreef pberends het volgende:
[..]
Buffett de boot in met Wells Fargo. Op naar de 0 met het aandeel.
quote:
De rentes gaan dus volgens dit bericht de komende jaren rond de 0% blijven en om inflatie te voorkomen denkt men geld uit de markt te kunnen halen. Ik geloof er eigenlijk weinig van dat deze maatregelen zo gaan werken, maar we gaan het zien.quote:Bernanke: exit levert geen probleem
op22 juli 2009, 7:35 uur | FD.nl
Door: Clahsen, A.
De Federal Reserve is vol vertrouwen dat hij zijn ruime monetaire beleid kan terugdraaien om een snelle stijging van de inflatie voor te zijn.
Dit heeft Fed-voorzitter Ben Bernanke dinsdag gezegd in het Amerikaanse Congres. Volgens hem zijn er voldoende instrumenten om de honderden miljarden dollars terug te halen die in het financiële systeem zijn gepompt.
Sinds de ernst van de financiële crisis afneemt, groeit de zorg dat de onconventionele maatregelen van de Fed een nieuwe crisis veroorzaken. Met een scala aan programma's en opkoopoperaties wordt zo veel geld in de markt gepompt dat dit volgens critici zal leiden tot een hoge inflatie als dit niet tijdig wordt afgeknepen.
Met zijn verklaring en een ingezonden stuk in The Wall Street Journal probeert Bernanke die kritiek te pareren. Volgens hem heeft de Fed voldoende instrumenten.
Zo kan de Fed de leningen die aan de financiële sector zijn verstrekt, laten aflopen. Daardoor wordt geld aan het systeem onttrokken. Verder kan de rente verhoogd worden op de deposito's die banken bij de Fed hebben gestald. Dat maakt het aantrekkelijker om het geld te laten staan dan om het uit te zetten tegen een lagere rente.
Verder kan de Fed de opgekochte staats- en bedrijfsobligaties verkopen zodat de marktrentes oplopen en lenen duurder wordt. Ook kan de Fed tegen onderpand geld lenen om liquiditeit aan de markt te onttrekken. Ten slotte kan de rente altijd worden verhoogd.
Bernanke laat er echter geen enkel misverstand over bestaan dat er voorlopig geen wijziging in het beleid is te verwachten. Hoewel de economie voorzichtig lijkt te stabiliseren, zal de rente nog lange tijd op bijna nul blijven.
Econoom Bernd Weidensteiner van Commerzbank noemt de toespraak van Bernanke helder 'maar een goede routekaart garandeert nog niet dat de bestuurder ook op tijd op de plaats van bestemming aankomt'. Weidensteiner: 'Alleen als de markt gelooft dat de Fed op tijd kan optreden, blijven de inflatieverwachtingen (en de rentes, red.) laag. In andere woorden: een duidelijke exitstrategie biedt de Fed de noodzakelijke ruimte om de rente dicht bij nul te houden.'
Ach ja, ik haal 'm er maar weer eens bij:quote:Op donderdag 23 juli 2009 09:05 schreef Basp1 het volgende:
[..]
[..]
De rentes gaan dus volgens dit bericht de komende jaren rond de 0% blijven en om inflatie te voorkomen denkt men geld uit de markt te kunnen halen. Ik geloof er eigenlijk weinig van dat deze maatregelen zo gaan werken, maar we gaan het zien.
Dit zijn alleen maar statische statistische cijfertjes, tot nu toe heeft niemand van de echte economen hier nog nooit kunen vertellen waarom bijvoorbeeld bij de inflatiecijfers in nederland ook niet de woonkosten zitten. Dat zal in de VS ook wel het geval zijn, het aanpassen van het mandje goederen om de inflatie cijfers te manipuleren.quote:Op donderdag 23 juli 2009 12:30 schreef pberends het volgende:
Wat ze gaan doen is het publiek vertellen dat de inflatie slechts -1 tot 3% is, terwijl de werkelijk inflatie zo'n 3 procent hoger ligt. In die zin betaald het publiek de bailouts dus met inflatie, alleen laten officiële cijfers dit gewoon niet zien. Zo kunnen Obama en Bernanke nog lang mooi weer spelen.
Uiteraard, maar toen wist men tenminste dat er echt inflatie was, en werd er wat tegen gedaan. Nu wordt inflatie sterk onderbelicht en doet men er niets tegen.quote:Op donderdag 23 juli 2009 12:52 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dit zijn alleen maar statische statistische cijfertjes, tot nu toe heeft niemand van de echte economen hier nog nooit kunen vertellen waarom bijvoorbeeld bij de inflatiecijfers in nederland ook niet de woonkosten zitten. Dat zal in de VS ook wel het geval zijn, het aanpassen van het mandje goederen om de inflatie cijfers te manipuleren.
Deze inflatie cijfers zijn nog niets in vergelijking met de jaren 70 en 80 waarbij pieken boven de 12% zaten.
CBS uiteraard, die afkortingen ook allemaal, typoquote:Op donderdag 23 juli 2009 12:56 schreef Bolkesteijn het volgende:
Het CBS doet de inflatiecijfers.Het CPB gebruikt de CBS gegevens als input voor hun economische modellen. Het CBS kwantificeert de historie en het CPB doet voorspellingen, in inderdaad, met het mandje kun je natuurlijk de inflatiecijfers beinvloeden. Beter zou het al zijn om van CPI ontwikkelingen te spreken, dat doet meer recht aan de wijze waarop inflatie gemeten wordt.
Moeten we een schaduwstatistiek.nl opzetten dan denk je wel opeens dat het hier net zoveel gebeurd als in de VS.quote:Op donderdag 23 juli 2009 12:54 schreef pberends het volgende:
En ja, het CPB manipuleert inflatiecijfers ook, alhoewel ik denk dat het iets minder zal zijn dan de VS dat doet.
Blijft een held, maar het is wel reclame voor dat zilverbedrijf natuurlijk.quote:
Hier een stukje over de connectie tussen dollarkoers en beurskoers:quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:19 schreef edwinh het volgende:
[..]
die connectie is er. Ik denk alleen dat er nog heel veel geld in de valuta USD zit, als dit in snel tempo in de potientiele bullmarket wordt gepompt dat kan de dollar wel heel snel zakken en vervolgens een kettingreactie hierop vallen.
quote:The last week or two I had noticed that the /DX (dollar index) had a somewhat-odd correlation to the stock market - one that had not been present to the same degree, if present at all, before.
Specifically, it would move just before the /ES - S&P futures - moved, and the correlation between the two was almost lock-step.
I had mentally blocked out the worst of the possibilities until last night, when it was said right up front by a user who had lunch with a banker in Australia: The dollar has become a carry-trade funding currency; he was executing an increasing number of these trades with the dollar.
We are following Japan's script almost exactly, but our trip down this road will be far worse than it was for them, because as a nation we are monstrous net importers and in tremendous debt, both as consumers and as a government, where Japan is a net exporter and their population is full of savers.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aeY.UV6r3uiEquote:Roubini Says Risk of ‘Double Dip’ Global Recession (Update1)
Last Updated: July 23, 2009 15:33 EDT
July 23 (Bloomberg) -- The global economy may fall back into a recession by late 2010 or 2011 because of rising government debt, higher oil prices and a lack of job growth, said Nouriel Roubini, the New York University economist who predicted the credit crisis.
A “perfect storm” of fiscal deficits, rising bond yields, “soaring” oil prices, weak profits and a stagnant labor market could “blow the recovering world economy back into a double-dip recession,” he wrote in a research note today. “It is getting more likely unless a clear exit strategy from the massive monetary and fiscal stimulus is outlined even before it is implemented.”
Roubini, chairman of Roubini Global Economics and a professor at NYU’s Stern School of Business, predicted that the global economy will begin recovering near the end of 2009. The U.S. economy is likely to grow about 1 percent in the next two years, less than the 3 percent “trend,” he said.
Roubini based his short-term outlook on the worsening condition of the U.S. housing and labor markets, which he called “inextricably linked.” He said a “weak” job market will contribute to another 13 percent to 18 percent drop in house prices, bringing total declines nationally to as much as 45 percent from their peak.
As a result, Roubini predicted a new round of distress for a financial industry facing economic conditions that were worse than regulators factored into so-called stress tests earlier this year.
11% Unemployment
“The worst-case assumption in U.S. stress tests were that unemployment could average 10.3 percent next year,” Roubini wrote. “The reality is clearly going to be worse as the unemployment rate is likely to peak around 11 percent.”
Emerging markets may fare better than the industrial world because, “paradoxically,” many have better sounder economic foundations than more advanced nations.
“We are now closer than we were six months ago to the end of the worst financial crisis since the Great Depression and the worst global recession in decades,” Roubini wrote. “But the road ahead will be very rough and bumpy.”
Earlier today, a National Association of Realtors report showed sales of existing homes in the U.S. rose in June for a third consecutive month. Purchases climbed 3.6 percent to an annual rate of 4.89 million, stronger than forecast and the highest level since October, the group said.
The report helped push the Dow Jones Industrial Average above 9,000 for the first time since January. The Dow was up 213.12, or 2.4 percent, at 9,094.4 at 3:15 p.m. in New York.
Oh, ik zal nog wel blijven posten hoor, maar de intellectuelere posts laat ik wel achterwege. Men komt er dan vanzelf wel achter hoe erg de situatie is.quote:Op vrijdag 24 juli 2009 13:56 schreef Drugshond het volgende:
PB zit niet te zeiken over de FP..... do your job and get the mission done (who else).
We zitten nog niet eens halverwege de curve of what's next.... volgend jaar dubbele werkeloosheidcijfers.
moderator/nieuwsposter.... verwacht altijd wat tegenwind. Zeker nu half gapend Nederland crisismoe is. And it ain't over till the fat lady sings.![]()
Wacht maar op een bank holliday (sept ?) en de schijnwerpers zullen stralen. bakken
quote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Oh, ik zal nog wel blijven posten hoor, maar de intellectuelere posts laat ik wel achterwege. Men komt er dan vanzelf wel achter hoe erg de situatie is.
Zo denken Nederlanders wel ja. Die denken zelfs dat de crisis grotendeels voorbij is (als je van die straatgesprekken ziet tussen NOVA, Netwerk en het winkelpubliekquote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:09 schreef Q. het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
"Er is geen crisis, ik zie immers niets"
zet je er ook even bij wat de huidge dekkingsgraad is? Staat volgens mij ook in alle perspublicaties...quote:Op donderdag 23 juli 2009 15:44 schreef pberends het volgende:
ING en Shell: miljarden naar pensioenen
Niets aan de hand, doorlopen.
quote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Oh, ik zal nog wel blijven posten hoor, maar de intellectuelere posts laat ik wel achterwege. Men komt er dan vanzelf wel achter hoe erg de situatie is.
Please niet.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Oh, ik zal nog wel blijven posten hoor, maar de intellectuelere posts laat ik wel achterwege. Men komt er dan vanzelf wel achter hoe erg de situatie is.
Ach who gives a fuck, zolang we elkaar de berichten posten op forum en niet op FP is er toch niks aan de hand, niet iedereen hoeft te weten hoe slecht het er eigenlijk voor staat, als iedereen dit zou weten dan was er pas echt een crisis!, die lui op FP houden nou meer van verhalen zoals "Paris is anal ontmaagd door ronaldo!"quote:Op zaterdag 25 juli 2009 11:39 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Please niet.
Komaan zeg, die types die nooit iets posten en dan beginnen roepen van flauwekul en ik ben intelligenter kan je toch niet anders dan keihard uitlachen?
Oi ja oké, ik dacht dat hij 't forum bedoelde. De FP is toch zo marginaal als maar kan. Nog nooit zo veel slechte woord'grappen' gezien als daar.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:23 schreef edwinh het volgende:
[..]
Ach who gives a fuck, zolang we elkaar de berichten posten op forum en niet op FP is er toch niks aan de hand, niet iedereen hoeft te weten hoe slecht het er eigenlijk voor staat, als iedereen dit zou weten dan was er pas echt een crisis!, die lui op FP houden nou meer van verhalen zoals "Paris is anal ontmaagd door ronaldo!"
Moi? o_Oquote:
http://www.nytimes.com/2009/07/24/business/24trading.html?_r=2&emc=eta1quote:It is the hot new thing on Wall Street, a way for a handful of traders to master the stock market, peek at investors’ orders and, critics say, even subtly manipulate share prices.
Skip to next paragraph
Multimedia
The Thirty-Millisecond AdvantageGraphic
The Thirty-Millisecond Advantage
Today's Business: Charles Duhigg on Trading Strategies
It is called high-frequency trading — and it is suddenly one of the most talked-about and mysterious forces in the markets.
Powerful computers, some housed right next to the machines that drive marketplaces like the New York Stock Exchange, enable high-frequency traders to transmit millions of orders at lightning speed and, their detractors contend, reap billions at everyone else’s expense.
These systems are so fast they can outsmart or outrun other investors, humans and computers alike. And after growing in the shadows for years, they are generating lots of talk.
Nearly everyone on Wall Street is wondering how hedge funds and large banks like Goldman Sachs are making so much money so soon after the financial system nearly collapsed. High-frequency trading is one answer.
And when a former Goldman Sachs programmer was accused this month of stealing secret computer codes — software that a federal prosecutor said could “manipulate markets in unfair ways” — it only added to the mystery. Goldman acknowledges that it profits from high-frequency trading, but disputes that it has an unfair advantage.
Yet high-frequency specialists clearly have an edge over typical traders, let alone ordinary investors. The Securities and Exchange Commission says it is examining certain aspects of the strategy.
“This is where all the money is getting made,” said William H. Donaldson, former chairman and chief executive of the New York Stock Exchange and today an adviser to a big hedge fund. “If an individual investor doesn’t have the means to keep up, they’re at a huge disadvantage.”
For most of Wall Street’s history, stock trading was fairly straightforward: buyers and sellers gathered on exchange floors and dickered until they struck a deal. Then, in 1998, the Securities and Exchange Commission authorized electronic exchanges to compete with marketplaces like the New York Stock Exchange. The intent was to open markets to anyone with a desktop computer and a fresh idea.
But as new marketplaces have emerged, PCs have been unable to compete with Wall Street’s computers. Powerful algorithms — “algos,” in industry parlance — execute millions of orders a second and scan dozens of public and private marketplaces simultaneously. They can spot trends before other investors can blink, changing orders and strategies within milliseconds.
High-frequency traders often confound other investors by issuing and then canceling orders almost simultaneously. Loopholes in market rules give high-speed investors an early glance at how others are trading. And their computers can essentially bully slower investors into giving up profits — and then disappear before anyone even knows they were there.
High-frequency traders also benefit from competition among the various exchanges, which pay small fees that are often collected by the biggest and most active traders — typically a quarter of a cent per share to whoever arrives first. Those small payments, spread over millions of shares, help high-speed investors profit simply by trading enormous numbers of shares, even if they buy or sell at a modest loss.
“It’s become a technological arms race, and what separates winners and losers is how fast they can move,” said Joseph M. Mecane of NYSE Euronext, which operates the New York Stock Exchange. “Markets need liquidity, and high-frequency traders provide opportunities for other investors to buy and sell.”
The rise of high-frequency trading helps explain why activity on the nation’s stock exchanges has exploded. Average daily volume has soared by 164 percent since 2005, according to data from NYSE. Although precise figures are elusive, stock exchanges say that a handful of high-frequency traders now account for a more than half of all trades. To understand this high-speed world, consider what happened when slow-moving traders went up against high-frequency robots earlier this month, and ended up handing spoils to lightning-fast computers.
It was July 15, and Intel, the computer chip giant, had reporting robust earnings the night before. Some investors, smelling opportunity, set out to buy shares in the semiconductor company Broadcom. (Their activities were described by an investor at a major Wall Street firm who spoke on the condition of anonymity to protect his job.) The slower traders faced a quandary: If they sought to buy a large number of shares at once, they would tip their hand and risk driving up Broadcom’s price. So, as is often the case on Wall Street, they divided their orders into dozens of small batches, hoping to cover their tracks. One second after the market opened, shares of Broadcom started changing hands at $26.20.
The slower traders began issuing buy orders. But rather than being shown to all potential sellers at the same time, some of those orders were most likely routed to a collection of high-frequency traders for just 30 milliseconds — 0.03 seconds — in what are known as flash orders. While markets are supposed to ensure transparency by showing orders to everyone simultaneously, a loophole in regulations allows marketplaces like Nasdaq to show traders some orders ahead of everyone else in exchange for a fee.
In less than half a second, high-frequency traders gained a valuable insight: the hunger for Broadcom was growing. Their computers began buying up Broadcom shares and then reselling them to the slower investors at higher prices. The overall price of Broadcom began to rise.
Soon, thousands of orders began flooding the markets as high-frequency software went into high gear. Automatic programs began issuing and canceling tiny orders within milliseconds to determine how much the slower traders were willing to pay. The high-frequency computers quickly determined that some investors’ upper limit was $26.40. The price shot to $26.39, and high-frequency programs began offering to sell hundreds of thousands of shares.
The result is that the slower-moving investors paid $1.4 million for about 56,000 shares, or $7,800 more than if they had been able to move as quickly as the high-frequency traders.
Multiply such trades across thousands of stocks a day, and the profits are substantial. High-frequency traders generated about $21 billion in profits last year, the Tabb Group, a research firm, estimates.
“You want to encourage innovation, and you want to reward companies that have invested in technology and ideas that make the markets more efficient,” said Andrew M. Brooks, head of United States equity trading at T. Rowe Price, a mutual fund and investment company that often competes with and uses high-frequency techniques. “But we’re moving toward a two-tiered marketplace of the high-frequency arbitrage guys, and everyone else. People want to know they have a legitimate shot at getting a fair deal. Otherwise, the markets lose their integrity.”
Ik krijg enorm veel zin om die presentator te wurgen, wat een mongool.quote:
Vergeet ook niet een veel kleinere overheid, minder voorzieningen etcetera. Oftewel: 10 jaar op een houtje bijten voor het gros der Amerikanen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 21:38 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dat is een optie. Wat ook kan is geen geld meer steken in niet renderende ondernemingen en kansloze klaplopers met een "toverhypotheek".
"I'm bullish on the US!!!" einz zwei dreiquote:Op zondag 26 juli 2009 12:06 schreef Q. het volgende:
[..]
Ik krijg enorm veel zin om die presentator te wurgen, wat een mongool.
http://www.demorgen.be/dm(...)lar-premies-op.dhtmlquote:Een topmakelaar van Citigroup eist dat de Amerikaanse bank honderd miljoen dollar aan beloofde premies uitbetaalt. Dat bericht de krant The Wall Street Journal vandaag.
Bonus 2009
De 58-jarige toptrader Andrew Hall is hoofd van Phibro, de divisie energie-trading van de groep. Hij eist dat Citigroup zijn belofte nakomt en zijn bonus voor 2009 uitkeert. Hall is kunstverzamelaar en tevens de trotse eigenaar van een Duits kasteel. Vorig jaar streek hij een premie van 100 miljoen dollar op omdat Phibro ondanks de financiële crisis goed presteerde.
Overheid
Zo is Citigroup in een lastig parket beland. De bank wil uiteraard haar beste makelaars behouden, maar het is voor haar ook allesbehalve evident om riante bonussen uit te keren. Sinds vorig jaar ontving Citigroup immers al 45 miljard dollar aan staatssteun. De Amerikaanse overheid is sindsdien ook de belangrijkste aandeelhouder. Eerder kreeg ook verzekeringsmaatschappij AIG al de wind van voren omdat ze ondanks massale staatssteun bonussen wou uitkeren.
ik hoop vooral dat je inziet hoe zeer je door de media bullshit machine gebruikt wordt.quote:Op zondag 26 juli 2009 16:43 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
http://www.demorgen.be/dm(...)lar-premies-op.dhtml
Ik hoop dat er een wild hert over de slotgracht van zijn kasteel springt en vervolgens zijn/haar behoefte doet op het meest waardevolle stuk in zijn kunstcollectie.![]()
En als er facaliën over zouden zijn op zijn gezicht, maar da's natuurlijk bonus.
populist 2.0, maar hey, d'er staat een PI bij,nietwaarquote:Op zondag 26 juli 2009 13:50 schreef pberends het volgende:
[..]
"I'm bullish on the US!!!" einz zwei drei
Opmerkelijk hoe Roubini vol lof over Bernanke spreekt, terwijl hij tegelijkertijd zegt dat hij de bubbles heeft veroorzaaktquote:Op zondag 26 juli 2009 18:59 schreef edwinh het volgende:
http://www.nytimes.com/2009/07/26/opinion/26roubini.html?_r=1
Dan moet de grasmaaier er eens goed overheenquote:Op zondag 26 juli 2009 17:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik hoop vooral dat je inziet hoe zeer je door de media bullshit machine gebruikt wordt.
Wishfull thinking natuurlijk. Sign of the times. Manisch.danwel
Over bonus zullen we het maar niet hebben, stel je voor dat iemand boven het maaiveld uitsteekt, godsamme.....
quote:De overwinning van Juan Manuel Garate op de Mont Ventoux vond Heleen Crielaard een geweldige prestatie. Maar het optreden van de Rabobankploeg noemde het hoofd sponsoring van de bank 'niet best'.
Of daar consequenties aan verbonden worden, wilde Crielaard zondag in Parijs niet zeggen. "Uiteraard evalueren we na afloop een grote ronde. Als het goed is gegaan, zoals in de Giro, doen we dat net zo.''
"Natuurlijk zijn er redenen aan te voeren, maar het overall-beeld van deze Tour was niet best. Ik heb genoten van Laurens ten Dam en Juan Antonio Flecha die, hoe gehavend ze ook waren, toch hun best deden. De strijdlust van een aantal jongens is me in positieve zin opgevallen. Op andere momenten was het minder maar het is niet aan mij om de individuele prestaties van de renners te evalueren.''
Werkt prima zo te zien, Journalism 2.0..quote:Op maandag 27 juli 2009 15:02 schreef Drugshond het volgende:
[ afbeelding ]
Kijk dat lijkt me nou weer een leuk boekwerkje. Voor op vakantie of zo.
Ritholtz is een 'Alte' bekende...quote:Op maandag 27 juli 2009 15:10 schreef Perrin het volgende:
[..]
Werkt prima zo te zien, Journalism 2.0..
Ook [ link | afbeelding ] van Barry Ritholtz verscheen recent.
Green shoots!quote:Verkoop nieuwe huizen stijgt in juni harder dan verwacht
27-07-2009 16:16:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in juni van dit jaar voor de derde maand op rij op maandbasis gestegen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.
Het aantal verkochte nieuwe woningen in juni komt uit op 384.000, een stijging van 11,0% op maandbasis. Economen rekenden vooraf op een stijging met 2,3% tot 350.000 verkochte huizen. De meevallende cijfers leveren nieuw bewijs dat de Amerikaanse huizenmarkt herstellende is van de crisis. Kopers worden aangetrokken door de lage prijzen. Een mogelijk herstel van de huizenmarkt gaat echter langzaam. Bestaande huizen zijn wegens de gedwongen verkopen nog steeds goedkoper dan nieuwe huizen.
De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in de Verenigde Staten kwam in juni 2008 uit op $206.200, een daling van 12% ten opzichte van $234.300 in juni 2008. In mei kostte een nieuw huis gemiddeld nog $219.000.
Op jaarbasis is er nog steeds sprake van een daling van het aantal verkochte nieuwe huizen. Ten opzichte van juni 2008 werden er de afgelopen maand 21,3% minder nieuwe huizen verkocht.
In mei is cijfer opwaarts bijgesteld naar 346.000 van 342.000 eerder.
Ik doe mee aan de "crisis-is-voorbij-hype". Worden de putjes goedkoper.quote:Op maandag 27 juli 2009 17:33 schreef freud het volgende:
AEX sloot vrijdag 0,0007% hoger
En wie zegt er dat pberends alleen maar doemdenker is. Moet zeggen dat ik bijna lle topics meelees, en serieuze complimenten wil geven aan de posters hier
.
Begin dan positief nieuws wel met "Er was eens...".quote:Op maandag 27 juli 2009 18:13 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik doe mee aan de "crisis-is-voorbij-hype". Worden de putjes goedkoper.
Och niets dat een beetje hoge inflatie niet kan oplossen. Het kan gewoon niet anders of we gaan die kant op. En dat is helemaal niet erg.quote:Op maandag 27 juli 2009 15:37 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Ritholtz is een 'Alte' bekende...
Nou ja reken er maar op dat over deze crisis nog veel 'goeds - in termen van verhelderend' geschreven gaat worden.... Het leukste is al deze premature werkjes staan op de vooravond van rocket-stage-2 (Alt-A, Option ARM en de resets).
Vraag me eerder af hoe Bernanke en Paulson achter de curve zijn beland om de dollar een beetje te beschermen. En hoe ze de volgende tidal wave gaan behandelen.
Pro
In heel de wereld is het kut met peren zoveel sterke munten blijven er niet over met een gezonde in- en export verhouding.
Cons
Groeiende werkeloosheid verdampt alles wat kredietwaardig leek.
=========================================================================
Blijkt een bijzondere precaire balans tussen bank instituties onderling. FED, BOE, ECB bla bla bla.
Maar 1 ding is wel duidelijk...... we smijten een veelvoud van miljarden in het systeem (We jump all together) en de burgeraap merkt er niks van. En dat alles voor een status-quo van voor 2007
Hou toch op. Het enige waarmee die traders boven de massa uitsteken, is het het walgelijk misbruik van hun positie door zulke bonussen te verlangen. Van mij mogen ze tegen 99% belast worden. En dan komen ze er nog goed af vergeleken met hun oudklasgenoten op de Lagere Uitgeestse Lampenhandelschool.quote:Op zondag 26 juli 2009 17:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Over bonus zullen we het maar niet hebben, stel je voor dat iemand boven het maaiveld uitsteekt, godsamme.....
Dit dus.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 14:42 schreef dvr het volgende:
[..]
Hou toch op. Het enige waarmee die traders boven de massa uitsteken, is het het walgelijk misbruik van hun positie door zulke bonussen te verlangen. Van mij mogen ze tegen 99% belast worden. En dan komen ze er nog goed af vergeleken met hun oudklasgenoten op de Lagere Uitgeestse Lampenhandelschool.
het is je ontgaan zijn dat er een veelvoud van mensen zijn onder het niveau van de Votrons die hun werk wel goed doen, en die je vervolgens vrolijk over dezelfde kam scheert?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:34 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dit dus.
Het is je ontgaan dat er gigantische bonussen uitgekeerd zijn aan lui die door aanhoudende verkeerde beslissingen miljardenbedrijven tegen de grond hebben gekregen?
Niet iets dat beloond hoeft te worden vind ik.
Votron van Fortis geeft trouwens les crisismanagement aan een of andere universiteit in Zwitserland.
Ik zou 'm nog niet laten managen moesten er binnen een half uur 500 gasten voor mijn deur staan voor een wijn en anthraxparty met nog geen één tafel gedekt en een serieus te kort aan kaasblokjes.
Ehm, Votron is nog altijd de verantwoordelijke? Hij is degene die de poen schept, hij is degene die zijn handtekening onder de belangrijke documenten zet, en vooral, hij en hij alleen was de architect van de groei en de ondergang?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:54 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
het is je ontgaan zijn dat er een veelvoud van mensen zijn onder het niveau van de Votrons die hun werk wel goed doen, en die je vervolgens vrolijk over dezelfde kam scheert?
het gaat mij erom dat je elke medewerker klakkeloos geschakeld met Votron.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:55 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ehm, Votron is nog altijd de verantwoordelijke? Hij is degene die de poen schept, hij is degene die zijn handtekening onder de belangrijke documenten zet, en vooral, hij en hij alleen was de architect van de groei en de ondergang?
Als hij inderdaad niet wil luisteren naar zijn lakeien die 't wel goed hadden is dat zijn probleem, en een reden te meer om hem in plaats van bonusgeld toe te stoppen gewoon buiten te zetten.
Huh?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:57 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
het gaat mij erom dat je elke medewerker klakkeloos geschakeld met Votron.
Bonus als scheldwoord.
Relativeren.
en dus is iedereen fout?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:02 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Huh?
Dat geld van de bonussen wordt echt niet netjes verdeeld onder de kaderleden hoor?
En daarbij, waarom zouden zij geld toe moeten krijgen wanneer 't duidelijk is dat de zaken slecht gaan? Ook al doen ze hun job goed, daarvoor krijgen ze hun loon!
kijk, jij hebt een punt dat er heus nog wel ergens vaardige bestuurders te vinden zijn, maar anderen hebben ook gelijk dat als er aan alle kanten bezuinigd en ontslagen wordt, die bonussen ook weg moeten.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
en dus is iedereen fout?
veel functies in de financiele wereld brengen een laag vast loon, en de rest is variabel en resultaatafhankelijk.
Er werken echt meer mensen dan alleen Votron in de financiele wereld hoor.
waarom, je zou juist denken dat je in deze moeilijke tijden vooral vaardig talent wil aantrekken of vasthouden die iets beter en efficienter kan dan een ander?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:13 schreef simmu het volgende:
[..]
kijk, jij hebt een punt dat er heus nog wel ergens vaardige bestuurders te vinden zijn, maar anderen hebben ook gelijk dat als er aan alle kanten bezuinigd en ontslagen wordt, die bonussen ook weg moeten.
En wat versta jij onder een vast laag loon, 2* modaal.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
en dus is iedereen fout?
veel functies in de financiele wereld brengen een laag vast loon, en de rest is variabel en resultaatafhankelijk.
Er werken echt meer mensen dan alleen Votron in de financiele wereld hoor.
touchéquote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:43 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En wat versta jij onder een vast laag loon, 2* modaal.![]()
Ik vind een laag loon gewoon iets boven minimum ongeveer 1550 bruto per maand dus.
Wat is dan realistisch?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:46 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
touché
maar niet helemaal realistisch
Ik ben overigens zelf ZZP'er, dus beschouw mijn hele fee maar als variabel. Maar ik weet verdomde goed waarom bedrijven mij inhuren.
dat laatste is eigenlijk wel het geval. Alhoewel ik met even veel plezier een kluls aanneem hoor.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat is dan realistisch?
Ik ben in het MKB werkzaam en mensen in de productie hebben zulke "lage/normale" salarissen, dan krijgen ze nog een ploegentoeslag erbij en houdt het wel op.
ZZP'er, ik neem aan dat jij klanten hebt die gewoon een opdracht hebben, jij geeft een prijs voor die opdracht af, en hoeveel uur jij er daarna over doet zal de opdrachtgever worst wezen zolang die opdracht maar voor de deadline en het opgegeven bedrag uitgevoerdt word. Ik neem niet aan dat je ze gewoon aannemen en zeggen beste dinosaur_Sr we zien aan het eind wel hoeveel uur je er over gedaan hebt. En als ze dat wel doen weten die klanten vaak ook totaal niet waar men zelf mee bezig is. Wat natuurlijk ook goed mogelijk is maar weer een heel ander verhaal is.
Citi heeft 11,1% van zijn staatssteun aan bonussen uitgekeerd. Zie bonusbonanzatopic.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 18:14 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
dat laatste is eigenlijk wel het geval. Alhoewel ik met even veel plezier een kluls aanneem hoor.
Niet iedereen die in de financiele wereld rondloopt is een profiteur. Er zijn zeker mensen die ook gewoon presteren voor de riante vergoedingen die betaald worden. Dan heb ik het niet over vele miljoenen +, dat gaat mijn bevattingsvermogen te boven.
quote:Op vrijdag 31 juli 2009 20:01 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
http://www.thedailyshow.c(...)crisis-investigation
Geniaal filmpjequote:If Timothy Geithner is as bad at handling the economy as he is at picking bathroom tiles, he won't need to sell his house.![]()
Banken met idiote winsten vielen mij het meest op de afgelopen weken, het wordt steeds meer een grote klucht, als er nog geen sprake was van een financiële sprookjeswereld, dan is die er nu wel. Zo kunnen de banken afschrijvingen nu uitstellen totdat het activum echt op geen enkele manier meer de cash-inflow kan genereren waarvoor hij in de boeken staat. Meer info in deze postquote:Op zaterdag 1 augustus 2009 12:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
is hier nog wat gebeurd?
ik heb zo`n 10 delen gemist vanaf de vakantie
Sowieso, 5 expertsquote:Op zaterdag 1 augustus 2009 15:35 schreef Q. het volgende:
Zijn die lui echt zo dom? Dat geloof je toch niet?
De meeste mensen die acteren in het You Tube-geweld van Pberends stonden niet vooraan bij het uitdelen van de verstandelijke vermogens.quote:Op zaterdag 1 augustus 2009 15:35 schreef Q. het volgende:
Zijn die lui echt zo dom? Dat geloof je toch niet?
quote:Op zondag 2 augustus 2009 11:22 schreef Halcon het volgende:
[..]
De meeste mensen die acteren in het You Tube-geweld van Pberends stonden niet vooraan bij het uitdelen van de verstandelijke vermogens.
Peter Schiff overdrijft ook en je ziet hem in discussies ook steeds meer in de problemen komen, nu het toch niet helemaal zo lijkt te gaan als hij voorspeld heeft.quote:Op zondag 2 augustus 2009 16:33 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Volgens mij dient de helft van die mensen om desinformatie te verspreiden. Het is vaak zo ongelooflijk dom wat ze uitkramen dat ik het me niet voor kan stellen dat ze echt niet beter weten. Uit hun manier van praten blijkt dit ook vind ik, Peter Schiff lijkt wel de enige realistische down to earth persoon die er bij zit.
Ik weet niet waar je precies op doelt, maar ligt dat niet mede aan de idiote maatregelen die de overheid + fed nemen? Gerald Celente heeft dit probleem zegt hij zelf, er worden zulke onvoorstelbare dingen gedaan dat dit onvoorspelbaar is.quote:Op zondag 2 augustus 2009 16:34 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Peter Schiff overdrijft ook en je ziet hem in discussies ook steeds meer in de problemen komen, nu het toch niet helemaal zo lijkt te gaan als hij voorspeld heeft.
Dat klopt wel. Maar daarmee komen de doemscenario's van Peter Schiff voorlopig dus ook niet uit, terwijl die daar toch ook een hele grote mond over had.quote:Op zondag 2 augustus 2009 17:00 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ik weet niet waar je precies op doelt, maar ligt dat niet mede aan de idiote maatregelen die de overheid + fed nemen? Gerald Celente heeft dit probleem zegt hij zelf, er worden zulke onvoorstelbare dingen gedaan dat dit onvoorspelbaar is.
Nouja, daar begint dus langzaam een beetje twijfel over te rijzen. Schiff roept echt al maanden dat de dollar "nu hard minder waard wordt en zeer binnenkort toch echt gaat vallen!". Ondertussen schommelt die dollar al maanden rond dezelfde 1.41/¤ en lijkt er van een verdere val geen sprake. Maar hij blijft het maar herhalen, elke keer weer al maanden lang.quote:Op zondag 2 augustus 2009 17:39 schreef pberends het volgende:
Wat Schiff en Celente zeggen is dat het niet uitmaakt wat de Fed en de overheid doet, want of ze nu niets doen of wel iets doen, het zal beide -uiteindelijk- resulteren in een Depressie voor de VS.
Of ze grijpen in en creëren daarmee hyperinflatie en een val van de dollar.
Of ze grijpen niet in, en later zo een veel diepere recessie toe.
Schiff is een long-term investor hoor, die heeft echt een tijdspan van meer dan 5 jaar. Als hij zegt dat de dollar gaat crashen dan heeft ie het over de wat langere termijn.quote:Op zondag 2 augustus 2009 17:47 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Nouja, daar begint dus langzaam een beetje twijfel over te rijzen. Schiff roept echt al maanden dat de dollar "nu hard minder waard wordt en zeer binnenkort toch echt gaat vallen!". Ondertussen schommelt die dollar al maanden rond dezelfde 1.41/¤ en lijkt er van een verdere val geen sprake. Maar hij blijft het maar herhalen, elke keer weer al maanden lang.
Niet zo gek ook, want zonder val van de dollar kan Schiff wel inpakken.
Als je tijdspanne maar lang genoeg is, krijg je vanzelf een keer gelijk met je voorspelling. En ik heb het idee dat veel van dit soort 'goeroes' dat verrekte goed door hebben.quote:Op zondag 2 augustus 2009 17:59 schreef pberends het volgende:
[..]
Schiff is een long-term investor hoor, die heeft echt een tijdspan van meer dan 5 jaar. Als hij zegt dat de dollar gaat crashen dan heeft ie het over de wat langere termijn.
Versus de euro heeft de USD geen nieuwe lows gemaakt, maar de USD index wel.
5 tot 7 procent? Waar?quote:laatst gewijzigd: 02-08-2009 15:41
'Fed zal rente niet voor 2011 verhogen'
De Fed zal de rente niet voor 2011 gaan verhogen, omdat er in de VS nog steeds een gevaar voor deflatie is. Dit zegt Paul McCully van Pimco in een interview op de Australische televisie.
Pimco is de grootste obligatiebelegger van de wereld. McCully zegt ook zijn portefeuille op deze voorspelling aan te passen. Hij verwacht dat de Amerikaanse economie op een groeipercentage van 3 procent uitkomt en niet meer op het gemiddelde tussen de 5 en 7 procent waarmee de economie de voorgaande jaren groeide.
onzin, bij 3% groei zitten de VS in 2011 misschien op hetzelfde niveau van 2007. Waarom zou dat hyperinflatie tot gevolg hebben?quote:Op zondag 2 augustus 2009 19:28 schreef pberends het volgende:
Dit is ook zo ongelofelijk:
[..]
5 tot 7 procent? Waar?
Bij een groei van 3% zou de VS onderhand hyperinflatie hebben (als ze rente dan vrolijk op 0 blijft).
Olieprijzen staan nu bij een krimp al op 70 dollar. Op hoeveel gaat olie staan als de VS daadwerkelijk 3 procent zou groeien?quote:Op zondag 2 augustus 2009 19:30 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
onzin, bij 3% groei zitten de VS in 2011 misschien op hetzelfde niveau van 2007. Waarom zou dat hyperinflatie tot gevolg hebben?
Dat hangt vooral van het aantal speculanten a la pberends af.quote:Op zondag 2 augustus 2009 19:31 schreef pberends het volgende:
[..]
Olieprijzen staan nu bij een krimp al op 70 dollar. Op hoeveel gaat olie staan als de VS daadwerkelijk 3 procent zou groeien?
Eens, maar bij een groei van 3 procent zijn de vraag veel en veel groter moeten worden.quote:Op zondag 2 augustus 2009 19:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Dat hangt vooral van het aantal speculanten a la pberends af.
Leg de handel in futures en andere bullshit stil, en de olieprijs staat in een week op 30 USD.
Er liggen schepen te wachten om ze niet gelost kunnen worden, terwijl Shell op sommige plekken op slechts 30% capactiteit draait.
De olieprijs is een farce door alle goudzoekers.
Een beetje de berichten uit het US congress gevolgd de laatste weken?
het isquote:Op zondag 2 augustus 2009 19:37 schreef pberends het volgende:
[..]
Eens, maar bij een groei van 3 procent zijn de vraag veel en veel groter moeten worden.
Ja als je creditcard niet meer werkt en je salaris is gehalveerd dan moet je wel hequote:Op zondag 2 augustus 2009 19:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
B. er is wezenlijk iets veranderd in het denken van Amerikanen, geloof me
Aziequote:Op zondag 2 augustus 2009 19:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
het is
A. een druppel op de gloeiende plaat, het is eerder Azie wat deze vraag stuurt
B. er is wezenlijk iets veranderd in het denken van Amerikanen, geloof me
Ik ben zeker niet negatief over de Europese economie eigenlijk. De Amerikaanse economie is een kaartenhuis, en de Chinezen liegen keihard over hun groeicijfers, die eerder bij de 2-3% liggen.quote:Op zondag 2 augustus 2009 23:16 schreef jkdjjsop het volgende:
Iedereen onderschat de grootste economie ter wereld. Onderschatting is iets goeds. De EU zal het stokje overnemen van de VS als sterktste economie ter wereld. Totdat Azië het stokje definitief van haar over zal nemen, over een jaar of 30.
Allemaal waar. Maar wij hebben de Duitsers.quote:Op maandag 3 augustus 2009 13:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik ben zeker niet negatief over de Europese economie eigenlijk. De Amerikaanse economie is een kaartenhuis, en de Chinezen liegen keihard over hun groeicijfers, die eerder bij de 2-3% liggen.
Jammergenoeg zitten Europese banken wel dieper in de shit dan Aziatische en Amerikaanse banken.
http://en.wikipedia.org/wiki/Green_shootsquote:Op maandag 3 augustus 2009 14:35 schreef tony_clifton- het volgende:
Is de term greenshoots eigenlijk nieuw van deze crisis? Weet ondertussen wel wat 't is maar nog nooit eerder gehoord.
Het zijn groene scheuten.quote:Op maandag 3 augustus 2009 14:35 schreef tony_clifton- het volgende:
Is de term greenshoots eigenlijk nieuw van deze crisis? Weet ondertussen wel wat 't is maar nog nooit eerder gehoord.
maar als hij had gezegd dat iedereen de crisis onderschat, was het natuurlijk een heldquote:Op maandag 3 augustus 2009 14:37 schreef pberends het volgende:
'Einde Amerikaanse crisis erg dichtbij'
Blijft echt geniaal deze vent. Ondanks dat hij de geloofwaardigheid heeft van een Nina Brink, luistert toch iedereen nog naar hem.
ik denk dat ze niet echt een keus hebben, toch, althans op termijn? Wel een rare timing.quote:Op maandag 3 augustus 2009 14:55 schreef pberends het volgende:
'Herstel economie nabij'
Belastingverhogingen? Daar gaat het herstel.
Wat ik schokkender vind in de VS is dat bij elke recessie geroepen wordt: "Verlaag de belastingen, dan komen we uit de recessie!!!"quote:Op maandag 3 augustus 2009 15:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik denk dat ze niet echt een keus hebben, toch, althans op termijn? Wel een rare timing.
Overigens, als de belastingen omhoog gaan, is dit direct de eerste en laatste termijn van Obama. Als er iets onvergeeflijk is in de USA, is het dat wel. Welke puinhoop komt de USA dan in terecht, midden in healthcare reform een andere koers?
dat begrijp je zelf ook wel, stemmingsmakertjequote:Op maandag 3 augustus 2009 15:44 schreef pberends het volgende:
[..]
Wat ik schokkender vind in de VS is dat bij elke recessie geroepen wordt: "Verlaag de belastingen, dan komen we uit de recessie!!!"
Als dat de oplossing is, waarom dan niet direct alle belastingen op 0.
Dat weet ik zo net nog niet. De volgende President komt in dezelfde puinhoop terecht. Die zal toch ook de belasting moeten verhogen.quote:Op maandag 3 augustus 2009 15:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik denk dat ze niet echt een keus hebben, toch, althans op termijn? Wel een rare timing.
Overigens, als de belastingen omhoog gaan, is dit direct de eerste en laatste termijn van Obama. Als er iets onvergeeflijk is in de USA, is het dat wel. Welke puinhoop komt de USA dan in terecht, midden in healthcare reform een andere koers?
Bush had de belastingen al moeten verhogen, maar zowel Bush, Obama als the next one gaan het niet doen.quote:Op maandag 3 augustus 2009 15:50 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Dat weet ik zo net nog niet. De volgende President komt in dezelfde puinhoop terecht. Die zal toch ook de belasting moeten verhogen.
Gewoon op naar de hyperinflatie van de dollar, dan stijgen de lonen van normale mensen flink door, de ambtenaren laat men minder snel stijgen en de prijzen van goederen gaan helemaal door het dak heen. Waardoor ze door de btw op goederen veel meer geld gaan binnenkrijgen, ambtenaren worden geodkoper hierdoor slinkt het begrotingstekort. Ze hebben de belastingen niet hoeven te verhogen en de ambtenaren salarissen niet hoeven te korten.quote:Op maandag 3 augustus 2009 15:50 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Dat weet ik zo net nog niet. De volgende President komt in dezelfde puinhoop terecht. Die zal toch ook de belasting moeten verhogen.
Onmogelijk, tenzij men echt aanstuurt op een val van de dollar. Dat zou mij wel goed uitkomen, maar ik geloof er niet zo in.quote:Op maandag 3 augustus 2009 16:12 schreef pberends het volgende:
[..]
Bush had de belastingen al moeten verhogen, maar zowel Bush, Obama als the next one gaan het niet doen.
De centrale overheid van de USA kent geen btwquote:Op maandag 3 augustus 2009 16:16 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gewoon op naar de hyperinflatie van de dollar, dan stijgen de lonen van normale mensen flink door, de ambtenaren laat men minder snel stijgen en de prijzen van goederen gaan helemaal door het dak heen. Waardoor ze door de btw op goederen veel meer geld gaan binnenkrijgen, ambtenaren worden geodkoper hierdoor slinkt het begrotingstekort. Ze hebben de belastingen niet hoeven te verhogen en de ambtenaren salarissen niet hoeven te korten.
Verschilt per staat idd en sommige staten hebben gewoon VAT.quote:Op maandag 3 augustus 2009 16:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
De centrale overheid van de USA kent geen btw
Er is wel sales tax, maar dat is state, en deels zelfs city als ik me niet vergis. Maar niet federal.
Ik wist inderdaad wel dat de sales tax bij staten kan verschillen. Hoe wordt dan de centrale overheid gefinancierd?quote:Op maandag 3 augustus 2009 16:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
De centrale overheid van de USA kent geen btw
Er is wel sales tax, maar dat is state, en deels zelfs city als ik me niet vergis. Maar niet federal.
Federal income tax. Etc.quote:Op maandag 3 augustus 2009 16:22 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik wist inderdaad wel dat de sales tax bij staten kan verschillen. Hoe wordt dan de centrale overheid gefinancierd?
niet uit VAT of sales tax, maar uit personal income tax, federal corporate income tax, etc.quote:Op maandag 3 augustus 2009 16:22 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik wist inderdaad wel dat de sales tax bij staten kan verschillen. Hoe wordt dan de centrale overheid gefinancierd?
Die val van de dollar gebeurt al jaren natuurlijk. Puur op de pof leven.quote:Op maandag 3 augustus 2009 16:17 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Onmogelijk, tenzij men echt aanstuurt op een val van de dollar. Dat zou mij wel goed uitkomen, maar ik geloof er niet zo in.
nou ja, een jaar geleden stond het ding op 1.60, nu op 1.44.quote:Op maandag 3 augustus 2009 17:13 schreef pberends het volgende:
[..]
Die val van de dollar gebeurt al jaren natuurlijk. Puur op de pof leven.
wat nou, herstel?quote:Lichte versnelling in daling uitzenduren, -omzet periode 7
04-08-2009 10:28:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het totaal aantal uren in periode van week 25 tot en met 28 daalde met 26% en de uitzendomzet nam af met 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt dinsdag uit de meest recente cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).
Hiermee is de afname groter dan in de voorgaande 4-weeks periode, toen een krimp van 24% in uren en 22% in omzet plaatsvond.
Het gaat in dit verband om periode 7 en die telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus niet gecorrigeerd.
Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met 21% en dat de omzet met 12% afnam. De administratieve sector liet een daling zien van 20% in uren en 17% in omzet. De uren in de industriele sector vertoonden een daling van 29% en de omzet daalde met 30%. Het aantal uren in de technische sector daalde met 32% en de omzet daalde met 29%.
Misschien op "erg lange" termijn. Zie eerder een lange stagnatie binnen een bepaalde bandbreedte op de AEX en in de economie. Denk dat die bandbreedte op de AEX kleiner wordt naarmate we langer in dit verhaal zitten. De somberheid zal ook snel toeslaan wanneer keer op keer blijkt dat de green shoots toch echt geel zijn en blijkt dat we steeds met de kop in het zand en op doorgeslagen sentiment kopen. Ook moet men alle cijfers die nu uitkomen en de koersstijgingen in het licht van kunstmatige (en eindige) invloeden blijven zien.In de berichtgeving zie je dat dat toch snel vergeten wordt. Ik blijf erbij dat we meteen de zure appel hadden moeten opvreten, nu krijgen we de hele zooi als een boemrang terug in ons gezicht zonder dat het iets oplevert, ahwel misschien schijnveiligheid, of uitstel, maar dat zijn vrij tijdelijke zaken.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 10:35 schreef jkdjjsop het volgende:
Ik zie het herstel ook niet. Ik zie nog steeds een totale ineenstorting.
In principe geef ik je gelijk, maar ik twijfel daar nog over. "Door de zure appel heen" had dan wel betekend: exit Fortis, exit ABN AMRO, exit ING en waarschijnlijk ook gewoon exit Rabobank (want die draait in eerste instantie op voor de rootzooi van de rest). Probeer je eens voor te stellen wat dat voor gevolgen had gehad voor de Nederlandse samenleving. Dat is bijna onvoorstelbaar.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:38 schreef dramatiek het volgende:
Ik blijf erbij dat we meteen de zure appel hadden moeten opvreten, nu krijgen we de hele zooi als een boemrang terug in ons gezicht zonder dat het iets oplevert, ahwel misschien schijnveiligheid, of uitstel, maar dat zijn vrij tijdelijke zaken.
Amerikanen gaven in juni weer meer uit dan dat ze er in inkomen op vooruit gingen.quote:04-08-2009 14:30:00 VS persoonlijke uitgaven +0,4% in juni; verwachting was +0,3%
04-08-2009 14:30:00 VS persoonlijk inkomen -1,3% in juni; verwachting was -1,2%
quote:AP ENTERPRISE: Biggest revenue drop since 1932
The numbers could hardly be more stark: Tax receipts are on pace to drop 18 percent this year, the biggest single-year decline since the Great Depression, while the federal deficit balloons to a record $1.8 trillion.
Other figures in an Associated Press analysis underscore the recession's impact: Individual income tax receipts are down 22 percent from a year ago. Corporate income taxes are down 57 percent. Social Security tax receipts could drop for only the second time since 1940, and Medicare taxes are on pace to drop for only the third time ever.
The last time the government's revenues were this bleak, the year was 1932 in the midst of the Depression.
Ja zo is dat we gaan de kredietbubble verder op blazen, welke bank dat aan hen leent weet ik nietquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:49 schreef pberends het volgende:
Leuke cijfers vandaag:
[..]
Amerikanen gaven in juni weer meer uit dan dat ze er in inkomen op vooruit gingen.
Maak er dan wel een 'De crisis is voorbij versie 3.6' van of zoquote:
quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:28 schreef tony_clifton- het volgende:
Iemand bekend met Atlas Shrugged btw?
quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:49 schreef pberends het volgende:
Leuke cijfers vandaag:
[..]
Amerikanen gaven in juni weer meer uit dan dat ze er in inkomen op vooruit gingen.
Dus gewoon nog meer lenenquote:In de VS blijven de oninbare creditcardschulden groeien, tegelijk met de sterk groeiende werkloosheid. Maar voor het eerst in de geschiedenis groeien de oninbare Amerikaanse creditcardschulden sneller dan de werkloosheid. In Nederland wordt de grootste golf werklozen pas dit najaar en komend voorjaar verwacht.
En dat terwijl het van de Nederlandse overheid is.quote:MARKET TALK: Moody's verlaagt ratings ABN AMRO
04-08-2009 20:37:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietbeoordelaar Moody's verlaagt de rating op verschillende onderdelen van ABN AMRO. De lange termijn rating voor deposits en senior debt is verlaagd naar Aa3 van Aa2 en de bank financial strength rating is verlaagd naar C+ van B-. Moody's stelt dat de ratings niet langer in overeenstemming waren met de huidige financiele positie van de bank en ook niet met het mogelijke financiele profiel in de toekomst. Moody's stelde de rating van de moeder maatschappij ABN AMRO Holding nv bij naar A1 van Aa3 en het bevestigde de korte termijn rating van ABN AMRO Bank NV en ABN AMRO Noord-Amerika Finance Inc. De lange termijn ratings blijven onder herziening vanwege een mogelijke downgrade. (SDW)
Even een ANP-dumpje: Berlusconi woest over interview dochterquote:Op woensdag 5 augustus 2009 13:42 schreef Zero2Nine het volgende:
Hee pberens even off-topic maar er mogen ook wel weer wat Ome Berlus berichten op de frontpage.
Die bedoelde ik ja, zag m op spitsnieuws langskomen maar daar hebben ze niet dat blitse "Ome Berlus"-icoontjequote:Op woensdag 5 augustus 2009 13:57 schreef pberends het volgende:
[..]
Even een ANP-dumpje: Berlusconi woest over interview dochter
We hebben er nog veel meer in de aanbieding...quote:Op woensdag 5 augustus 2009 13:59 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Die bedoelde ik ja, zag m op spitsnieuws langskomen maar daar hebben ze niet dat blitse "Ome Berlus"-icoontje
quote:Lockhart To Resign From FHFA
James Lockhart, the director of the Federal Housing Finance Agency, is expected to announce his resignation very soon, the American Banker reported Wednesday, citing several sources. The timing of his departure is unclear, though sources said Lockhart may remain on the job until the end of September. Representatives from the Finance Agency and the Treasury did not immediately respond to requests for comment.
Berlusconi koopt snel nieuwe spitsquote:Op woensdag 5 augustus 2009 19:20 schreef Zero2Nine het volgende:
Ome Berlus heeft met zijn AC Milan wellicht Klaas-Jan Huntelaar gekocht, maar iig een nieuwe spits. Dus hij laat het geld voorlopig nog wel rollen. Zeker geen economic girlieman.
http://www.spitsnieuws.nl(...)igt_nieuwe_spit.html
Alu hoedjes! Volgens Ome Bama is het nog geen 10%quote:Op woensdag 5 augustus 2009 21:55 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
20,5% werkloosheid in de VS.
Er breekt meteen een burgeroorlog uit als ze de echte cijfers laten zien, zoals inflatie.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 22:09 schreef Q. het volgende:
[..]
Alu hoedjes! Volgens Ome Bama is het nog geen 10%
Waar komt dit nou weer vandaanquote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:07 schreef freud het volgende:
Hmm, de uitweg is gevonden voor de niet bestaande crisis! Me love onion.
Zou me niets verbazen dat dit een keer gaat komen. Landen kunnen failliet gaan.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:07 schreef freud het volgende:
Hmm, de uitweg is gevonden voor de niet bestaande crisis! Me love onion.
Wheheeh, geniaal.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:07 schreef freud het volgende:
Hmm, de uitweg is gevonden voor de niet bestaande crisis! Me love onion.
quote:‘Underwater’ Mortgages to Hit 48%
Aug. 5 (Bloomberg) -- Almost half of U.S. homeowners with a mortgage are likely to owe more than their properties are worth before the housing recession ends, Deutsche Bank AG said.
The percentage of “underwater” loans may rise to 48 percent, or 25 million homes, as prices drop through the first quarter of 2011, Karen Weaver and Ying Shen, analysts in New York at Deutsche Bank, wrote in a report today.
quote:U.S. Considers Remaking Mortgage Giants
The Obama administration is considering an overhaul of Fannie Mae and Freddie Mac that would strip the mortgage finance giants of hundreds of billions of dollars in troubled loans and create a new structure to support the home-loan market, government officials said.
The bad debts the firms own would be placed in new government-backed financial institutions -- so-called bad banks -- that would take responsibility for collecting as much of the outstanding balance as possible. What would be left would be two healthy financial companies with a clean slate.
Ah, eindelijk iemand die gewoon eerlijk is. Prijsdalingen tot 2011, daar heeft de belegger nog niet aan gedacht.quote:as prices drop through the first quarter of 2011, Karen Weaver and Ying Shen, analysts in New York at Deutsche Bank, wrote in a report today.
quote:Piraterij: een ongekende welvaartswinst
Wat mij nog het meest verbaasd rondom de 'digitale piraterij'-discussie zijn de welvaartseffecten van piraterij. Of men hoort hier niets over, of er is vermeende economische schade omdat artiesten, filmproducenten en softwareontwikkelaars inkomsten zouden missen. Dit zal mogelijk deels waar zijn, zij het niet dat piraterij de algemene bevolking een ongekende welvaartswinst heeft bezorgd.
Door piraterij kan iedereen, of men nu het minimumloon of twee keer modaal heeft, enorme hoeveelheden films, muziek en andere media gratis downloaden. Vooral voor mensen die weinig geld hebben is dit een enorme welvaartswinst. Niet alleen hebben zij meer media, nu kunnen zij met het geld dat ze normaliter aan CD's en DVD's hadden uitgegeven, aan nuttigere dingen besteden, zoals het afbetalen van schulden of het kopen van een goede ergonomische bureaustoel om maar even een voorbeeld te noemen.
Dat populaire artiesten en acteurs ongekende hoeveelheden dollars en euro's verdienen met hun bezigheden is een teken aan de wal dat legale media veel te duur zijn. En waar komt dat geld vandaan? Dat komt vooral uit de zakken van lage en middeninkomens die media kopen. Legale media zijn hiermee een ordinaire welvaartsdistributie van arm naar rijk. Dit kan prima een paar tandjes lager, of zelfs de helft lager.
BREIN-directeur Tim Kuik wijst vaak op het moreel besef dat piraterij slecht zou zijn, vooral voor de economie. De waarheid ligt echter 180 graden anders: Kuik is niets minder dan een corporate whore die de zakken van al goed gevulde zakken nog verder vult, waar hij tegelijkertijd een riant salaris uit betaald krijgt.
Waarschijnlijk zouden zelfs de helft alle Nederlanders failliet zijn als ze voor elke media die ze bezitten betaald hadden. Als autoriteiten (zoals politici) de bevolking rijker willen maken, moeten zij niet piraterij tegen willen gaan, maar stimuleren!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |