quote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
quote:Op maandag 13 juli 2009 12:15 schreef taxhaven het volgende:
Ik maak me zorgen om de laatste werkloosheid-berichten
Die van officiele bronnen of die in je omgeving? Want bij mij in de omgeving lijkt het ook te exploderen de laatste tijd... veel jonge(re) mensen met tijdelijke contracten. En ja, die zijn als eerste aan de beurt. God, wat ben ik blij met mijn vaste contract. Alhoewel dat ook geen hol meer zegt momenteel...quote:Op maandag 13 juli 2009 12:15 schreef taxhaven het volgende:
Ik maak me zorgen om de laatste werkloosheid-berichten
http://blogs.tijd.be/zanna/quote:Ik geef geen krimp
Laten we met zijn allen economisch krimpen in plaats van altijd te willen groeien. Gedaan met die idiote oneindige maatschappelijke ratrace. Schluss. Afgelopen. Alleen nog genieten. 'Beter' in plaats van 'meer'. Is dat geen goed idee?
Neen! Ik vind dat geen goed idee. Ook al was dat idee in De Tijd zowat het idee van de vorige week. Axel Miller, de gewezen topman van Dexia, kwam er vorig weekend mee af. Enkele dagen later vertelde een kersvers collega-columnist - zijn naam ontsnapt me - dat Bert Heemskerk, de gewezen topman van Rabobank, krèk hetzelfde zei. Miller en Heemskerk, ze zijn niet van de minsten. En ze hebben allebei de crisis van nabij meegemaakt, van naderbij dan hen lief was. Dus, als zij al suggereren dat economische groei geen goed idee is, waarom zou ik hun suggestie dan geen goed idee vinden?
Ten eerste omdat het geen realistisch idee is. Wij leven in een extreem open globale economie, waar de band tussen vooruitgang en welvaart onverbreekbaar is. We moéten vooruit, anders gaan anderen in onze plaats vooruit en stagneren we. Stagneren betekent achteruitgaan. Niet alleen in kille economische cijfers en statistieken, maar ook in welvaart en welzijn.
Ten tweede omdat ze op de verkeerde rozen schieten. Immers, wat is er zo verkeerd aan willen groeien? Nu de crisis al zo lang aansleept, merk ik dat begrippen als 'groei' en 'ondernemerschap', 'risico' en 'beurs' voor velen lelijke begrippen geworden zijn. Alsof dat viertal aan de basis ligt van onze economische malaise.
Velen verwarren die begrippen met de begrippen 'hebzucht' en 'speculatie'. Dié liggen wél aan de basis van onze economische malaise. Hoe kwam het dat de olieprijs precies een jaar geleden naar bijna 150 dollar galoppeerde? Dat een doorsnee Amerikaans huis in 2007 absurd duur was? Dat een internetbedrijfje ooit meer kostte dan een oliegigant? Juist: door een pandemie van hebzucht en speculatie.
Al die scheeftrekkingen zijn een uit de hand gelopen voortvloeisel uit een van de meest robuuste wetten uit de economische geschiedenis: de wet van vraag en aanbod. Willen velen dat bepaalde aandeel hebben en zijn er relatief weinig van beschikbaar? Dan stijgt de prijs. Maar gaat men het aanbod van dat aandeel zoveel mogelijk beperken (zoals vroeger met internetaandelen en zoals vaak in de grondstoffenmarkten gebeurt) of via geslaagde hypecampagnes de vraag opdrijven, dan is de basis voor overdrijving gelegd. Krijgen bedrijfsleiders of vastgoedmakelaars royale bonussen als ze ultrakortetermijndoelstellingen halen? Ook dan is de basis voor overdrijving gelegd. En dan zal die overdrijving zichzelf gaan voeden. Altijd meer, altijd duurder. Laat de knappe bollen oplossingen formuleren om die overdrijvingen te voorkomen, in plaats van te stellen dat we met zijn allen moeten krimpen.
En een ondernemer die de ambitie heeft te groeien, die risico's wil nemen om van onder zijn kerktoren uit te komen: laat die vooral doen. Als die dan een mooi bedrijf bij elkaar gewerkt heeft dat voor de volgende levensfase risicokapitaal behoeft, dan wil ik zeker een investering in zijn aandelen overwegen. Liever dat dan aandelen mijden omdat dat woord nu zo lelijk klinkt. Liever dat dan mee met de meute te roepen dat 'groei', 'beurs', 'risico' en 'ondernemerschap' vieze woorden zijn.
Ik ben geen professioneel belegger, ik ben een piepkleine belegger. Gelukkig maar. Want als professioneel belegger zou ik het moeilijk hebben met de aandelenfobie die zijn sector tegenwoordig in zijn greep heeft. Ik zou me schamen als ik zou moeten uitleggen waarom ik vandaag geen aandelen wil en waarom ik twee jaar geleden, toen ze veel duurder waren, zoveel mogelijk aandelen wilde.
Gelukkig hoef ik me niet te schamen. Ik hoef er in de volgende weken niet eens aan te denken. Ik neem vakantie. Een marktenheerschap neemt het even van me over. En ik neem me voor om in die weken niet te veel beleggingstips te lezen ('De Kapellekensbaan', van Boon, daarentegen!). Ik zal dus nauwelijks iets lezen over negatieve groei, risicoaversies, beleggerswantrouwen, 'mijd aandelen' en 'eerste groene scheuten'. Hoe komt het trouwens dat die groene scheuten even hip zijn als die krimpadviezen? Groene scheuten, moeten die niet groeien, soms?
oh leuk. een pleidooi voor permagrowth.quote:
Een erg hol pleidooi ook, ze voert geen enkele onderbouwing aan hoe je oneindige groei op een eindige planeet mogelijk maakt. Nee, iets vurig wensen is niet voldoende om alle energie, water en grondstoffen tevoorschijn te toveren om zo een steeds groeiende wereldbevolking te onderhouden (laat staan voor allen de leefomstandigheden ook steeds beter te maken).quote:Op maandag 13 juli 2009 20:17 schreef simmu het volgende:
[..]
oh leuk. een pleidooi voor permagrowth.
weet je; ooit zijn de spulletjes gewoon op t.a.v het totaal aantal mensen. dan krijg je schaarste en als je dan maar zakelijk genoeg bent kan je vet winst maken. tot de dag dat alles echt helemaal op is. dan is het namelijk op en heeft niemand iets meer.
zo. goed genoeg kiss gedaan? of moeten jip & janneke eraan te pas komen?
ja, ik heb een kuthumeur. ja mijn geduld is ook op. is een schaars goed aan het worden hier in huis. wie biedt?
Maar het pleidooi van die 2 bankdirecteuren is natuurlijk net zo hol, als het niet zelf veel holler is, en mocht het toch waar zijn wat die 2 bankdirecteuren beweren dan vraag ik mij af waarom zulke brassers ooit die functie hebben kunnen bereiken omdat je als directie toch het beleid met een toekomst visie uit zou moeten zetten. Wanneer de toekomst visie van deze directie veranderd door een economische crisis dan vraag ik me echt af waarop hun vorige visie gebaseerd was.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 07:06 schreef Perrin het volgende:
[..]
Een erg hol pleidooi ook, ze voert geen enkele onderbouwing aan hoe je oneindige groei op een eindige planeet mogelijk maakt. Nee, iets vurig wensen is niet voldoende om alle energie, water en grondstoffen tevoorschijn te toveren om zo een steeds groeiende wereldbevolking te onderhouden (laat staan voor allen de leefomstandigheden ook steeds beter te maken).
Jaarcontract verlengd met 1 jaar, was me eerst verteld dat ik 0% kans zou hebben op verlenging, zal dan wel 0.1% geweest zijnquote:Op maandag 13 juli 2009 18:06 schreef Q. het volgende:
[..]
Die van officiele bronnen of die in je omgeving? Want bij mij in de omgeving lijkt het ook te exploderen de laatste tijd... veel jonge(re) mensen met tijdelijke contracten. En ja, die zijn als eerste aan de beurt. God, wat ben ik blij met mijn vaste contract. Alhoewel dat ook geen hol meer zegt momenteel...
Zou jij investeren in een bedrijf dat denkt dat 't momenteel wel genoeg is qua groei?quote:Op maandag 13 juli 2009 20:17 schreef simmu het volgende:
[..]
oh leuk. een pleidooi voor permagrowth.
weet je; ooit zijn de spulletjes gewoon op t.a.v het totaal aantal mensen. dan krijg je schaarste en als je dan maar zakelijk genoeg bent kan je vet winst maken. tot de dag dat alles echt helemaal op is. dan is het namelijk op en heeft niemand iets meer.
zo. goed genoeg kiss gedaan? of moeten jip & janneke eraan te pas komen?
ja, ik heb een kuthumeur. ja mijn geduld is ook op. is een schaars goed aan het worden hier in huis. wie biedt?
WTF?quote:De Amerikaanse bankgroep Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 3,44 miljard dollar of 4,93 dollar per aandeel. Daarmee heeft de groep haar hoogste kwartaalwinst ooit gerealiseerd.
De sterke cijfers, die veel beter zijn dan analisten hadden verwacht, zijn te danken aan de tradinginkomsten, die tot een recordhoogte zijn gestegen.
Tja..quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:32 schreef tony_clifton- het volgende:
http://www.tijd.be/nieuws(...)inst.8208351-433.art
[..]
WTF?
Sja, dit is toch niet echt een verrassing gezien het rare intraday marktverloop de laatste maanden.quote:De sterke cijfers, die veel beter zijn dan analisten hadden verwacht, zijn te danken aan de tradinginkomsten, die tot een recordhoogte zijn gestegen.
Hoe bedoel je? Hun programma dat automatisch op de markten inspeelt en zo van de volatiliteit gebruik maakt ofzo?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:49 schreef SeLang het volgende:
[..]
Sja, dit is toch niet echt een verrassing gezien het rare intraday marktverloop de laatste maanden.
En waar denk jij dat Goldman het geld vandaan tovert om elk jaar gemiddeld 700.000 dollar bonus per medewerker uit te keren?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:52 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Hun programma dat automatisch op de markten inspeelt en zo van de volatiliteit gebruik maakt ofzo?
Dat van grootschalige marktmanipulatie geloof ik voor 90% niet, da's imo net zoals de VS Iran manipuleren - mochten ze willen zouden ze 't nog niet deftig kunnen.
Als mensen zo weinigbetekenend zoals jij en ik van die grootschalige manipulatie zouden weten, dan kan je stellen dat 't niet meer is dan een publiek geheim. Iedereen weet 't en niemand doet er iets tegen? Naah... I don't buy it.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:55 schreef Perrin het volgende:
[..]
En waar denk jij dat Goldman het geld vandaan tovert om elk jaar gemiddeld 700.000 dollar bonus per medewerker uit te keren?
Trading is zero-sum. Dat geld komt dus rechtstreeks uit de zak van iemand anders. Als je het intraday verloop op de S&P500 een beetje hebt gevolgd de laatste maanden, dan heb je hele rare dingen kunnen zien. Volgens mij wordt er daadwerkelijk gemanipuleerd.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:52 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Hun programma dat automatisch op de markten inspeelt en zo van de volatiliteit gebruik maakt ofzo?
Dat van grootschalige marktmanipulatie geloof ik voor 90% niet, da's imo net zoals de VS Iran manipuleren - mochten ze willen zouden ze 't nog niet deftig kunnen.
quote:De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs boekte een recordkwartaalwinst. De bank verdiende 3,44 miljard dollar (2,45 miljard euro) in één kwartaal. Goldman Sachs profiteerde op een grandioze manier van de financiële crisis, een gebrek aan concurrentie en blijvende steun van de Amerikaanse overheid.
(tijd) - De verbluffende cijfers van Goldman Sachs zijn ongetwijfeld een opsteker voor de financiële wereld. Sommige instellingen hebben duidelijk de financiële crisis achter zich gelaten. Of toch niet?
Over de kwaliteit van de resultaten kan men altijd twisten. Goldman Sachs is een zakenbank en trading maakt dan altijd een substantieel deel uit van de winst. Maar uit de kwartaalcijfers blijkt dat de zakenbank het voorbije kwartaal wel erg grote risico’s heeft genomen, en daar ook voor is beloond.
De kanttekening die men kan maken, is dat de zakenbank officieel een bankholding is geworden en onder toezicht staat van de centrale bank, de Federal Reserve. Is het in de naweeën van de financiële crisis geoorloofd om onmiddellijk voor het volle risico te gaan?
Bovendien teert de zakenbank op impliciete en expliciete staatssteun. Goldman Sachs kreeg 10 miljard dollar overheidsgeld dat de bank inmiddels al terugbetaalde. Maar ze heeft nog altijd toegang tot de goedkope kredietlijnen die de centrale bank ter beschikking stelt. Het nemen van risico’s kan dus tegen een lage prijs voor de bank.
Goldman Sachs overleefde zonder een zichtbaar schrammetje de financiële crisis. Sterker nog, het adviseerde de overheid tijdens de woelige dagen tijdens het vorige najaar. Toenmalige minister van Financiën Henry Paulson was een gewezen topman van de zakenbank. Dat is ook een donker trekje van Goldman Sachs. De bank is hofleverancier van ministers en adviseurs van de Amerikaanse regering.
Daardoor beschikt ze over een indrukwekkend netwerk van kennis en macht. In hoeverre is sprake van collusie? Vele analisten stellen dat de macht van Goldman Sachs wel erg groot is voor een bank uit Wall Street.
Met het terugbetalen van de directe staatssteun bevrijdde Goldman Sachs zich ook van de strikte voorwaarden over het bonussenbeleid. De werknemers mogen gerust zijn. Het wordt weer prachtig in 2009. Tijdens de eerste jaarhelft zette Goldman Sachs de kokette som van 11,36 miljard dollar weg voor de verloning van het personeel. Dat is 1 miljard dollar meer dan de bank kreeg toegestopt door de overheid.
Bij dat soort cijfers rijst de vraag dan ook of de overheidssteun bij Goldman Sachs wel terecht was. Door die steun kon de bank met gemak de afstand met de gedecimeerde rivalen vergroten. De dominantie van Goldman Sachs blijft op die manier toenemen, met steun van de Amerikaanse regering. En te oordelen naar de cijfers lijken de bankiers niet van de crisis geleerd te hebben. De genomen risico’s blijven hoog en de verloning van dat gedrag ook. Alsof er niks gebeurd is in het najaar van 2008.
staatsteun nodig hebben staat gelijk aan de crisis doorstaan? ofwel is de schrijver een idioot die niet redeneren kan, ofwel bespeur ik hier een mentaliteitsomslag die nogal riekt.quote:Bovendien teert de zakenbank op impliciete en expliciete staatssteun. Goldman Sachs kreeg 10 miljard dollar overheidsgeld dat de bank inmiddels al terugbetaalde. Maar ze heeft nog altijd toegang tot de goedkope kredietlijnen die de centrale bank ter beschikking stelt. Het nemen van risico’s kan dus tegen een lage prijs voor de bank.
Goldman Sachs overleefde zonder een zichtbaar schrammetje de financiële crisis.
Beetje lang misschien maar kwam het stuk tegen op bloomberg. Moest het gewoon ff posten....quote:Nordic Banks Sell Potholders, Plastics as Buyout Firms Squeezed
July 15 (Bloomberg) -- DnB NOR ASA, Norway’s largest bank, will soon sell candleholders, curtains and potholders, as well as mortgages and credit cards.
DnB will add the household products when it takes over Kid Interioer AS, a Norwegian retailer with more than 100 shops, after parent Nordisk Tekstil Holding breached terms of its loan. Nordisk Tekstil is owned by buyout firm IK Investment Partners.
Nordic banks, including Svenska Handelsbanken AB and Danske Bank A/S, are becoming plastics makers and building managers, as they try to protect more than $22 billion of loans to private equity firms squeezed by the global financial crisis. The region’s lenders are particularly vulnerable after helping finance a wave of acquisitions that made Scandinavia among Europe’s biggest private equity markets.
Passengers at Stockholm's main train station
“The banks will lose money no matter what happens,” said Robert Spliid, head of Saxo Bank A/S’s Zurich branch. “If the company goes bankrupt, the banks lose everything. If they keep it alive, they’ll have to sell it with a discount.”
Private equity “was a gold mine as long as the economy kept booming,” Spliid said.
Sweden’s economy, the biggest in the region, may shrink 5.5 percent this year as demand for the country’s exports wanes and unemployment rises, the Paris-based Organization for Economic Cooperation and Development forecast last month.
Nordea Bank headquarters
The amount of money invested in venture capital and buyouts in Sweden increased more than fourfold to 48.8 billion kronor ($6.2 billion) from 2001 through 2007, according to data compiled by the Swedish Private Equity & Venture Capital Association in Stockholm. Defaults on European leveraged loans may rise to 15 percent in the next 18 months from 1.8 percent at the end of 2008, Fitch Ratings said in an April 22 report.
Banks Seize Companies
DnB NOR headquarters
That’s forcing Nordic banks to manage non-financial companies.
Copenhagen-based Danske Bank, Denmark’s largest lender, took control of Swedish facilities management firm Addici Holding AB last month after London-based Argan Capital Advisors LLP breached the terms on a 628 million-kronor loan.
Handelsbanken, Sweden’s second-biggest bank, seized parts of Plastal Group and Plastal Holding AB on July 2 after a cash infusion from Stockholm-based private equity firm Nordic Capital failed to save the plastic-parts maker from bankruptcy. Handelsbanken, which loaned the company 2.1 billion kronor, plans to merge Plastal’s Belgian, Norwegian and Swedish units into a new company.
The takeover is designed to “protect our collateral,” the Stockholm-based bank said in a statement.
Bigger Losses Ahead
Taking over defaulting borrowers, rather than letting them go bankrupt, may result in bigger losses if the banks fail to turn around their new enterprises, said Bjarne Jensen, a financial consultant at Bjarne Jensen Consult ApS in Copenhagen.
“This is the last thing banks want to do,” Jensen said. “They are essentially betting on a turn in the economy, and if that drags out they may have to foot an even bigger bill than if they had let the companies go down in the first place.”
Danske tried to mitigate that danger by naming John Dueholm, deputy chief executive officer of Stockholm-based SAS Group, owner of Scandinavia’s largest airline, as chairman of Addici. With experience as a management board member at security company Group 4 Falck A/S and ISS Global A/S, the world’s largest cleaning-services provider, Danske is betting Dueholm can turn around Addici before a sale.
‘Sensible Solution’
Danske doesn’t want to own non-financial companies, the bank said June 26, when it took over Addici, which provides management services for offices, airports and hospitals and is based in Bromma, Sweden.
“The bank wants to divest the operation when market conditions allow it,” Danske said in a statement. “At the moment, the takeover is the most sensible solution to secure the bank’s engagement and at the same time protect Addici, its employees, clients and suppliers.”
DnB NOR declined to comment on how it will run Kid Interioer, which had sales of about 860 million kroner ($133 million) last year. The bank has said it plans to complete the takeover by today.
“Generally, taking over companies as part of a financial solution is not ideal for most banks,” said DnB spokesman Morten Skauge, who declined to comment on why the company couldn’t reach a solution with Nordisk Tekstil.
The Oslo-based lender doesn’t rule out additional takeovers if they’re necessary to protect the bank’s interests, he said.
‘Lower Returns’
“We have said for quite some time now that the private equity industry is entering a period of lower returns compared to the ‘boom’ years when credit was readily available and cheap,” said Camilla Telander, a spokeswoman for London-based IK Investment, the majority owner of Nordisk Tekstil.
quote:What went wrong with economics
And how the discipline should change to avoid the mistakes of the past
OF ALL the economic bubbles that have been pricked, few have burst more spectacularly than the reputation of economics itself. A few years ago, the dismal science was being acclaimed as a way of explaining ever more forms of human behaviour, from drug-dealing to sumo-wrestling. Wall Street ransacked the best universities for game theorists and options modellers. And on the public stage, economists were seen as far more trustworthy than politicians. John McCain joked that Alan Greenspan, then chairman of the Federal Reserve, was so indispensable that if he died, the president should “prop him up and put a pair of dark glasses on him.”
In the wake of the biggest economic calamity in 80 years that reputation has taken a beating. In the public mind an arrogant profession has been humbled. Though economists are still at the centre of the policy debate—think of Ben Bernanke or Larry Summers in America or Mervyn King in Britain—their pronouncements are viewed with more scepticism than before. The profession itself is suffering from guilt and rancour. In a recent lecture, Paul Krugman, winner of the Nobel prize in economics in 2008, argued that much of the past 30 years of macroeconomics was “spectacularly useless at best, and positively harmful at worst.” Barry Eichengreen, a prominent American economic historian, says the crisis has “cast into doubt much of what we thought we knew about economics.”
quote:Joe Biden: ‘We Have to Go Spend Money to Keep From Going Bankrupt’
“And folks look, AARP knows and the people with me here today know, the president knows, and I know, that the status quo is simply not acceptable,” Biden said at the event on Thursday in Alexandria, Va. “It’s totally unacceptable. And it’s completely unsustainable. Even if we wanted to keep it the way we have it now. It can’t do it financially.”
“We’re going to go bankrupt as a nation,” Biden said.
“Now, people when I say that look at me and say, ‘What are you talking about, Joe? You’re telling me we have to go spend money to keep from going bankrupt?’” Biden said. “The answer is yes, that's what I’m telling you.”
http://www.moneycontrol.c(...)/40/newsvideo/406688quote:Ultimate Crisis Is Still Coming: Marc Faber
Published: Friday, 17 Jul 2009 | 3:51 AM ET
We haven't seen the last of the crisis despite all talk about green shoots, and the surge in markets was caused by nothing more than the excess liquidity coming from central banks, Marc Faber, author of the Gloom, Boom and Doom Report, told CNBC Friday.
"If you pump money into the system and you create large fiscal deficits, you create volatility," Faber said.
"We've seen an intermediate low in March, we'll rally for a year or so or maybe 18 months… the ultimate crisis will happen much later, and the ultimate crisis would clean the system," he added.
Asked when this would be, he said he could not forecast a precise timing: "it may be 5 years time, 10 years time, but that's not the last crisis."
There are two opposing views, those who believe deflation is the big danger, with asset prices and demand collapsing, and those who think the biggest risk is inflation and a weak dollar, Faber said.
"In general in a crisis such as we have today where there is a deficiency of demand and huge overcapacity under normal conditions you would have deflation… now comes in the government and creates these huge deficits," he added as an explanation for his belonging to the "inflationists" camp.
"Already you have money-printers Mr. Bernanke and Mervyn King… we have never had this experiment in the history of mankind, all governments throwing money at the system," Faber said.
One way of dealing with the crisis would be to fire half the government workers in the world, "because if you shift government activity to the private sector the economy becomes more dynamic," he said.
"It's a transition time that is maybe painful. Why does California have these problems? It's not that there are too many teachers in California but the education department is very bloated," Faber added.
Dat is niet de bedoeling. De consensus moet worden dat we out of the problems zijn, zodat we daarna juist down gaan.quote:Op vrijdag 17 juli 2009 12:49 schreef simmu het volgende:
tsja. volgens mij hadden we hier in dit topic zo onderhand wel een redelijke consensus over het idee dat we in een gigantische suckerrally zitten.
jij sensatiedel jijquote:Op vrijdag 17 juli 2009 12:51 schreef pberends het volgende:
[..]
Dat is niet de bedoeling. De consensus moet worden dat we out of the problems zijn, zodat we daarna juist down gaan.
Tijdens die crisis gaat er toch hyperinflatie zijn, kan je beter duurzame goederen en goud hebben dan fictief geld op een bank.quote:Op vrijdag 17 juli 2009 14:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Wat gaan jullie eigenlijk doen tijdens de supercrisis? Zou spaargeld veilig zijn op de bank of krijg je dan ook Kaupthing achtige taferelen? Spreiden dat je bij elke bank onder de limiet zit om gedekt te zijn door de overheid?
Je kan het beste diversiferen, en uiteraard geen schulden hebben.quote:Op vrijdag 17 juli 2009 14:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Wat gaan jullie eigenlijk doen tijdens de supercrisis? Zou spaargeld veilig zijn op de bank of krijg je dan ook Kaupthing achtige taferelen? Spreiden dat je bij elke bank onder de limiet zit om gedekt te zijn door de overheid?
Goh, komen ze erachter dat Obama een Goldman Sachs-shadowemployee is?quote:Een CNN-analist wijt het verlies aan de mening van de Amerikanen over de manier waarop Obama de economie aanpakt. Een groeiend aantal Amerikanen vindt dat Obama geen helder plan heeft om de problemen van het land op te lossen.
dat hele GS moeten ze aan banden leggen onbegrijpbaar dat hun eigenlijk de macht in handen hebben.quote:
Een half miljard als gouden handdruk? Amaai zenne, da's een aardige zakcentquote:
Alles wat Max Keiser zegt is waar natuurlijk.quote:Op zaterdag 18 juli 2009 10:16 schreef edwinh het volgende:
[..]
dat hele GS moeten ze aan banden leggen onbegrijpbaar dat hun eigenlijk de macht in handen hebben.
Oeeeeeee, Max Keiser is de nieuwe Hitler, je hebt gelijk!quote:Op zaterdag 18 juli 2009 16:21 schreef Halcon het volgende:
[..]
Alles wat Max Keiser zegt is waar natuurlijk.Gevaarlijke gasten dit. Met dit soort praatjes is Hitler ook ooit groot geworden.
http://xandernieuws.punt.nl/?id=515591&r=1&tbl_archief="e:Op zaterdag 18 juli 2009 17:02 schreef pberends het volgende:
[..]
Oeeeeeee, Max Keiser is de nieuwe Hitler, je hebt gelijk!
Ik denk dat hier vergeten wordt onderscheid te maken tussen zionisten en 'normale' joden.quote:Op zaterdag 18 juli 2009 17:04 schreef Halcon het volgende:
[..]
http://xandernieuws.punt.nl/?id=515591&r=1&tbl_archief=&
Die laten ze niet vallen.... dat zit het MKB daar met een dikke kater en hebben ze een leuk probleem.quote:Op zondag 19 juli 2009 17:50 schreef edwinh het volgende:
here we go CIT gaat vallen
http://925.nl/archief/2009/07/19/zonder-staatssteun-valt-cit-om
Volgde CIT ook al een tijdje...quote:The number of jobs that depend on the successful outcome of the CIT crisis is immeasurable.
DAT zeiden ze ook van lehmanquote:Op zondag 19 juli 2009 17:55 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Die laten ze niet vallen.... dat zit het MKB daar met een dikke kater en hebben ze een leuk probleem.
Voorzie nog wel een reddingsoperatie.... anders verwacht maar een dikke + met de werkloosheidscijfers..
[..]
Volgde CIT ook al een tijdje...![]()
de hele wereld is gek en dom, behalve pberends en prutzenberg, vat ik het zo goed samen?quote:Op zondag 19 juli 2009 15:14 schreef pberends het volgende:
http://www.colbertnation.(...)13-2009/paul-krugman
Krugman bij Colbert![]()
.
Man man, die man is ook niet te geloven.
"Business got us into this mess" (Ehm, niet het constante overheidsingrijpen en de Fed?)
"Stimulus will help" (Right, alleen on the short run)
"People in the White House know what the problems are" ()
Je vergeet mij...quote:Op zondag 19 juli 2009 18:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
de hele wereld is gek en dom, behalve pberends, vat ik het zo goed samen?
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |