jammer zeg van die vormpjes, dat is niet leukquote:Op zondag 22 mei 2011 17:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, die zijn hopeloos gefaald....
Ik heb zelf geen cupcakehouders en de papiertjes waren blijkbaar te slap, ze zijn er dus allemaal uitgelopen of meeeeega uitgezakt, waardoor het een soort cake-blobs zijn...
Ik wacht even tot ze afgekoeld zijn om te proeven, dan kijk ik of ik er nog buttercream op maak of het helemaal laat zitten. Fotowaardig gaan ze in ieder geval niet worden helaas...
* BBQ-kip cupcakehouders op haar te-kopen-lijstje zet
ik kiek er ff naar want het gebeurt tegenwooordig automatischquote:
die vormpjes van dr oetker zijn trouwens heel goed stevig (veel meer dan die van de xenos) mocht je ze in de winkel zien.quote:Op zondag 22 mei 2011 19:00 schreef BBQ-kip het volgende:
Dit was mijn 2e keer cakejes bakken sinds jaaaaaaren. Vorige keer met vormhouders en nu zonder, weet niet of het altijd gebeurt, maar ik ga het er niet meer op wagen
* BBQ-kip er eentje uit de koelkast gaat plukken
quote:Op zondag 22 mei 2011 20:30 schreef SV-tje het volgende:
Vrijdagavond en nacht bezig geweest met de taart voor een vriendin die net een kleintje heeft gekregen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit was het totale cadeau:
[ afbeelding ]
En de cupcakes voor vandaag in de Efteling:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heel erg mooi en goed gelukt voor een eerste boltaartje!quote:Op zondag 22 mei 2011 21:03 schreef Silmarwen het volgende:
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.
En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!
BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!
Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van.Hij was erg lekker iig!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
Uploaden naar photobucket of soortgelijke site en dan de IMG link hier plakkenquote:Op maandag 23 mei 2011 09:37 schreef palma het volgende:
hmmmmmm nou wil ik een foto uploaden maar ik weet niet hoe???
Uit Taart & cake decoraties van Paris Cutler:quote:Op donderdag 19 mei 2011 14:32 schreef Danielle83 het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
Ik bak ook wel eens muffins met gesmolten boter, die blijven ook zompig. Daar zou het niet aan mogen liggen.quote:Op maandag 23 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken
Ik voel me echt heel dom nu... Ik dacht dat als je een boltaartje wilde maken, je een speciale bakvorm nodig had om die bol te bakken. Maar kennelijk puzzel je dat dus gewoon in elkaar van een "normale" biscuit?quote:Op zondag 22 mei 2011 21:03 schreef Silmarwen het volgende:
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.
En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!
BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!
Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van.Hij was erg lekker iig!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
Zo dom is dat niet, want je hebt twee manieren om aan en bol te komen. Een daarvan is puzzelen maar de andere is bakken in een vorm.quote:Op maandag 23 mei 2011 21:32 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Ik voel me echt heel dom nu... Ik dacht dat als je een boltaartje wilde maken, je een speciale bakvorm nodig had om die bol te bakken. Maar kennelijk puzzel je dat dus gewoon in elkaar van een "normale" biscuit?
Nee niet te lang gebakken. Heb ze meerdere malen korter/langer proberen te bakken en dat was het probleem niet. De honing kan het best zijn ja. Toch is het stom, en zonde want ze waren te lekkerquote:Op maandag 23 mei 2011 17:58 schreef _Loki het volgende:
Ik denk net te lang gebakken, dan zijn ze als ze vers zijn nog goed en als ze afkoelen steenhard.
Ik speel ook al ff met het idee, maar alle recepten die ik tegenkom maken gebruik van 2 ounces rode kleurstof. Ik ben alleen nog nooit de vloeibare kleurstof tegengekomen die ze blijkbaar in de US gebruiken.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 17:48 schreef MarjoBlabla het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor red velvet cupcakes? Ik wil die namelijk binnenkort een keer proberen te maken
Rode vloeibare kleurstof is gewoon bij de toko te koop.. Ik heb in ieder geval daar mijn flesje vandaan..quote:Op dinsdag 24 mei 2011 19:48 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik speel ook al ff met het idee, maar alle recepten die ik tegenkom maken gebruik van 2 ounces rode kleurstof. Ik ben alleen nog nooit de vloeibare kleurstof tegengekomen die ze blijkbaar in de US gebruiken.
Ik zal eens kijken bij de toko hier in de buurt. Misschien dat je wat kan met bovenstaand recept dan?quote:Op dinsdag 24 mei 2011 19:55 schreef MarjoBlabla het volgende:
Rode vloeibare kleurstof is gewoon bij de toko te koop.. Ik heb in ieder geval daar mijn flesje vandaan..
Ik ga een combinatie van 2 recepten gebruiken. In een ander recept staat 1,5 eetlepel aan kleurstof.. Dus ik doe gewoon dat, in combinatie met dat recept van jou xD Want je hebt niet zo veel kleurstof nodig! Ik heb al eens eerder gewoon rode cupcakes gemaakt, daar was een eetlepel genoeg voor dacht ik..quote:Op dinsdag 24 mei 2011 20:53 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik zal eens kijken bij de toko hier in de buurt. Misschien dat je wat kan met bovenstaand recept dan?Er gaat wel een hoop in! Laat je weten of het gelukt is?
Ok, laat weten hoe het gaat. Gebruik je dan een eetlepel vloeibare kleurstof of paste?quote:Op woensdag 25 mei 2011 08:43 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik ga een combinatie van 2 recepten gebruiken. In een ander recept staat 1,5 eetlepel aan kleurstof.. Dus ik doe gewoon dat, in combinatie met dat recept van jou xD Want je hebt niet zo veel kleurstof nodig! Ik heb al eens eerder gewoon rode cupcakes gemaakt, daar was een eetlepel genoeg voor dacht ik..
Ik zou de creamcheese frosting maken uit de link die ik eerder heb gepost, denk dat wit met rood mooi staatquote:Op donderdag 26 mei 2011 16:06 schreef MarjoBlabla het volgende:
Vloeibaar.. Ik ga ze zo proberen te maken, wish me luck!
Iemand nog een geweldig recept voor de toef?
Ja, dat wel.. Maar het is niet erg mooi, als je ze weg wilt geven..quote:Op donderdag 26 mei 2011 18:50 schreef loecje het volgende:
eet mooi makkelijk toch als je ze er zo uit kan pakken?
Dat van de Jamin is pas net, dus iig geen oud nieuwsquote:Op vrijdag 27 mei 2011 01:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.
Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
quote:Op vrijdag 27 mei 2011 12:53 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm die cupcakes zien er lekker uit Skaai!![]()
En die schoentjes zijn leuk zeg, SV-tje.![]()
En die chocoladetaart oeh heerlijk!! Mooi ook, met 1 roos, Miss_Isis, ik hou van de kracht van eenvoud!![]()
Vandaag moet ik 2 taarten afmaken. Gisteren heb ik al gebakken en afgesmeerd, dus vandaag ga ik bekleden en decoreren. De eerste taart heb ik net af, een dinosaurustaart.
Ik heb een ronde taart gemaakt, gevuld met aardbeienspul en bovenop extra heuvels van biscuitmix, afgesmeerd met botercreme:
[ afbeelding ]
Bekleed met groene fondant:
[ afbeelding ]
Het uiteindelijke resultaat, met grassprietjes van groene icing en nepdinosaurusjes, met de naam en leeftijd van bruine fondant op de zijrand:
[ afbeelding ]
Ik heb er uiteindelijk ongeveer 2 a 2,5 van gemaakt. Ze waren wel erg lekker! Ik vermoed dat ze alleen wat langer in de oven hadden gemoeten. De grote waren nog niet helemaal gaar, jammer genoeg. De mini's waren wel goed en erugh lekkerquote:Op vrijdag 27 mei 2011 09:03 schreef -Trinity- het volgende:
MarjoBlabla, zijn ze wel mooi rood geworden met 1,5 lepel kleurstof?
Ik heb vandaag gekeken bij de Jamin in Amersfoort.. Hier hebben ze het helaas nietquote:Op vrijdag 27 mei 2011 01:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.
Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
Ok, dus ze moeten langer dan in dat recept staat? Heb je die uit mijn link gebruikt? Ik wil ze ook echt binnenkort gaan makenquote:Op vrijdag 27 mei 2011 17:29 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb er uiteindelijk ongeveer 2 a 2,5 van gemaakt. Ze waren wel erg lekker! Ik vermoed dat ze alleen wat langer in de oven hadden gemoeten. De grote waren nog niet helemaal gaar, jammer genoeg. De mini's waren wel goed en erugh lekker
Ja, in combinatie met het recept dat op deleukstetaarten.nl staat:) Vond het te veel gedoe om alles om te rekenen:pquote:Op vrijdag 27 mei 2011 19:24 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ok, dus ze moeten langer dan in dat recept staat? Heb je die uit mijn link gebruikt? Ik wil ze ook echt binnenkort gaan maken.
Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring?quote:Op vrijdag 27 mei 2011 19:49 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ja, in combinatie met het recept dat op deleukstetaarten.nl staat:) Vond het te veel gedoe om alles om te rekenen:p
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)quote:Op vrijdag 27 mei 2011 20:04 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring?
Ah, merci! Zal ik zeker doenquote:Op vrijdag 27 mei 2011 20:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)
Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren!
Lekker hè van die bosbessenmuffinsquote:Op maandag 23 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken
Internetquote:
Maar als je niks anders nodig hebt is dat vrij duur i.v.m. verzendkosten.quote:Op maandag 30 mei 2011 15:12 schreef _Loki het volgende:
[..]
Internet
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
Mja, ik wil het vanavond maken voor morgenquote:Op maandag 30 mei 2011 15:12 schreef _Loki het volgende:
[..]
Internet
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
coolquote:Op dinsdag 31 mei 2011 12:42 schreef MissHobje het volgende:
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst
[ afbeelding ]
Hoe krijg jij die mooie glitterglans over je fondant?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 12:42 schreef MissHobje het volgende:
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst
[ afbeelding ]
Dust powder fairy magic sparkles van squires kitchen (ik heb de absinthe kleur (vleugje groenig?) heet het, zal ff plaatje zoeken met het merkjequote:Op dinsdag 31 mei 2011 14:37 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Hoe krijg jij die mooie glitterglans over je fondant?
Dat van vloeibaar wist ik, ik wist niet dat zo ook echt rolfondant hadden. Maar ik ga het even voor je kijken en je hoort het dan morgenavond van me (denk ik).quote:Op donderdag 2 juni 2011 19:43 schreef MissHobje het volgende:
Poe je moet ff opletten met de rolbare en vloeibare fondant, heel vaak pakken mensen de vloeibare ipv dat ze liever de rolbare hadden willen hebbenoe en zou je voor mij willen kijken wat de vloeibare fondant in emmer (kilo of 5 denk ik) kost inclusief btw? dat zou top zijn, moet ik f weten
Heb je een mix gebruikt of een recept?quote:Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Harajuku. het volgende:
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze inWat doe ik dan verkeerd?
Volgens mij zelfs het recept uit de OPquote:Op donderdag 9 juni 2011 17:56 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Heb je een mix gebruikt of een recept?
Zat er bakpoeder in?quote:Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Harajuku. het volgende:
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze inWat doe ik dan verkeerd?
Ehm ik heb de muffins ingepakt staan met een zak eromheen, botercrème doe ik er morgen pas bij het serveren opquote:Op donderdag 9 juni 2011 21:42 schreef MarjoBlabla het volgende:
@ Skaai,
Foto's?:D En wat is je recept van de botercreme met passievrucht? Het klinkt namelijk heeeel erg lekker en ik zoek nog steeds goede recepten voor botercreme..
Ik bedoelde de funcakes mix van deleukstetaarten en idd niet van die alleen water toevoegen pakken uit de winkel, dat is niksquote:Op donderdag 9 juni 2011 18:13 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Volgens mij zelfs het recept uit de OP, aangevuld met dingen zoals kaneel en kersen, ik bak nooit met van die kant-en-klare pakjes.
dus dat was mn fout gisterquote:
Zuiveringszout is baking soda en dat wordt in Engelse recepten vaak gebruikt in plaats van bakpoeder. Maar volgens mij moet je daar inderdaad net iets meer van indoen dan van bakpoeder (als ik het goed onthouden heb).quote:Op vrijdag 10 juni 2011 21:28 schreef Skaai het volgende:
Ik gebruik geen zuiveringszout, gewoon huis tuin en keuken zout![]()
Zou niet weten of dat zo'n verschil maakt hoor The_Hives
klopt, maar ik had al zelfrijzend bakmeel en daarnaast extra zuiveringszout, misschien dat dat te veel was waardoor ze eerst opgeblazen werden en vervolgens inzaktenquote:Op zaterdag 11 juni 2011 14:48 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Zuiveringszout is baking soda en dat wordt in Engelse recepten vaak gebruikt in plaats van bakpoeder. Maar volgens mij moet je daar inderdaad net iets meer van indoen dan van bakpoeder (als ik het goed onthouden heb).
Van keukenzout rijst beslag volgens mij niet.
Doe er partjes citroen op of maak een mooie versiering met lemon curd (té lekker)quote:Op zaterdag 11 juni 2011 14:21 schreef Kuhly het volgende:
Ik heb een citroen kwarktaart gemaakt, maar wat zou ik daar nog op kunnen doen, vind hem er zo saai uitzien nu.
Ik bewaar het meestal buiten de koelkast, alleen na het afsmeren met botercrème zet ik hem in de koelkast om deze een beetje te laten stijven. Na het bekleden bewaar ik taarten niet meer op een koude plaats, omdat het marsepein dan gaat zweten.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 17:08 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Zo.. mijn eerste taartje heb ik gebakken!
Niet super hoog geworden, maar zeker eetbaar en gaar..
Nu heb ik m voor morgen nodig..
Ik wil m vanaaf gaan afmaken: vullen (banketbakkersroom, die niet uit de koeling komt), afsmeren met botercreme en bekleden met marsepein..
Kan ik dit geheel nou tot morgen gewoon buiten de koeling bewaren?
Ik bewaar alles in taartdozen die ik op een donkere plaats ga neerzetten..
Hoe maak je die kaneelkruimel?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Appelmuffins met kaneelkruimel (ik moest wel, appel + kaneel is) in de oven en ik heb een passievrucht botercreme gemaakt
.
100gr suikerquote:
Thanksquote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:21 schreef Skaai het volgende:
[..]
100gr suiker
75gr witte bloem
50gr boter in stukjes
1,5 tl kaneelpoeder
Dit alles door elkaar mengen (beetje prakken) totdat je kruimels hebt, die dan over de muffins verdelen en helemaal meebakken. Als je denkt dat de kruimels te grof worden of dat het gaat plakken, gooi er nog wat bloem doorheen
Ehm ik gooi er zelfs abrikozen yoghurt doorheenquote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Thanksen die appelmuffins, is dat nog iets specifieks of gooi je gewoon appels bij je deeg
?
Nomnom! Wat een leuke vormpjesquote:
van ikeaquote:
De roze:quote:Op donderdag 9 juni 2011 21:24 schreef Skaai het volgende:
Wat is jouw recept voor frosting/creme laag want het ziet er wel mooi uit zeg.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok, nieuwe poging:
2 juli gaan we de eerste verjaardag van onze zoon vieren. Ik wil heel graag zelf een taart maken. Ik heb wel ervaring met zelf taarten maken zoals appeltaart, monchoutaart en kwartaart (zonder pakjes uiteraard) maar wilde nu graag een taart maken met marsepein in de vorm van een 1. Wat ik nu denk nodig te hebben is het volgende:
2 cakes bakken van biscuitdeeg (1 in 3en en 1 hele zodat je een "1" kunt maken)
doormidden snijden en jam o.i.d. in doen.
Blauwe marsepein om mee te bekleden
1 frostingsheet bestellen met figuurtjes om mee te decoreren.
Volgens mij heb ik iets te makkelijk gedacht, vandaar dat ik hier maar even advies kom inwinnen. Ik zie dat jullie botercreme gebruiken. Dat is om het doorgesneden gedeelte mee te besmeren en de buitenkant voordat je de marsepein erop legt? Is er verder nog iets wat ik moet weten/wat handig is.
Mijn taarten lukken over het algemeen goed en ik vind het erg leuk om te bakken, maar dit is weer even een nieuwe uitdaging.
quote:Op vrijdag 17 juni 2011 14:34 schreef pessie het volgende:
Als dit je eerste taart wordt om te bekleden, zou ik beginnen met een ronde en geen vormtaart, die zijn door alle vouwen en plooien haske moeilijk. Ik zou een ronde taart maken met daarop een 1 van gekleurde marsepein.. Ik maak mijn taarten altijd in drie fases: bakken van de taart zelf (laten afkoelen), vullen en crumbcoaten (laten opstijven) en tenslotte bekleden en versieren. Trek hier genoeg tijd voor uit, ook om dus steeds tussendoor af te laten koelen en de coating op te laten stijven. Dan krijg je een veel strakkere taart. Verder gebruik ik vaak poedersuiker met een beetje water om decoraties op te plakken, kleurstof om de fondant of marsepein te kleuren, operatiehandschoenen om te voorkomen dat ik zelf onder kom te zitten en crisco om mijn werkblad en deegroller mee in te vetten als ik de fondant/marsepein uitrol. Een smoother is ook erg handig om ervoor te zorgen dat je bij het bekleden geen vingers in de marsepein krijgt als je deze aanbrengt en gladstrijkt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok, nieuwe poging:
2 juli gaan we de eerste verjaardag van onze zoon vieren. Ik wil heel graag zelf een taart maken. Ik heb wel ervaring met zelf taarten maken zoals appeltaart, monchoutaart en kwartaart (zonder pakjes uiteraard) maar wilde nu graag een taart maken met marsepein in de vorm van een 1. Wat ik nu denk nodig te hebben is het volgende:
2 cakes bakken van biscuitdeeg (1 in 3en en 1 hele zodat je een "1" kunt maken)
doormidden snijden en jam o.i.d. in doen.
Blauwe marsepein om mee te bekleden
1 frostingsheet bestellen met figuurtjes om mee te decoreren.
Volgens mij heb ik iets te makkelijk gedacht, vandaar dat ik hier maar even advies kom inwinnen. Ik zie dat jullie botercreme gebruiken. Dat is om het doorgesneden gedeelte mee te besmeren en de buitenkant voordat je de marsepein erop legt? Is er verder nog iets wat ik moet weten/wat handig is.
Mijn taarten lukken over het algemeen goed en ik vind het erg leuk om te bakken, maar dit is weer even een nieuwe uitdaging.
Oja: als je de taart wil vullen met jam, vergeet dan niet een dijkje van botercrème te spuiten langs de randen voordat je hem vult en verder gaat met coaten.
Weet jij heel toevallig of er verschil is tussen de 2 versies van 500 Cupcakes? Ik heb zelf het boek van de bruine cupcake, zoals op jouw plaatje plaatje, maar ik zie vooral op internet een versie met een roze cupcake op de voorkant.. Het is niet de Engelse versie, daar heb ik al naar gekeken..quote:Op zaterdag 11 juni 2011 20:39 schreef Skaai het volgende:
Wel handig als je een lekkere druipfrosting of whatever erop wil doen
Ik heb van de week dit boek gekocht
[ afbeelding ]
echt leuk idd! zag aan het eerste plaatje niet dat het cake wasquote:Op zondag 19 juni 2011 17:25 schreef Isabeau het volgende:
Niet door mij gemaakt, maar ik moet dit plaatje even delen! Wat een leuk idee
[ afbeelding ]
Aha, eindelijk duidelijkheid!quote:Op zondag 19 juni 2011 11:10 schreef _Loki het volgende:
Die bruine is de herziene en uitgebreidere versie van de roze
De vork gaf het wel een beetje weg.quote:Op zondag 19 juni 2011 17:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
echt leuk idd! zag aan het eerste plaatje niet dat het cake was
Hij is erg leukquote:Op dinsdag 21 juni 2011 08:02 schreef charmed_angel het volgende:
Hoi hoi!
Gister workshop taarten decoreren gedaan. Ik ben best wel trots op mijn eerste taart
[ afbeelding ]
Ja he?quote:
quote:Op zondag 19 juni 2011 09:43 schreef Skaai het volgende:
Ik gebruik geen spuitzak maar zo'n ehm handpompje waar je ook eieren mee vult ofzo, super makkelijk
En bedankt
woow die is mooi geluktquote:Op dinsdag 21 juni 2011 08:02 schreef charmed_angel het volgende:
Hoi hoi!
Gister workshop taarten decoreren gedaan. Ik ben best wel trots op mijn eerste taart
[ afbeelding ]
oeh dat ziet er lekker uitquote:Op dinsdag 21 juni 2011 15:41 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een klein proeftaartje gemaakt zodat ik een beetje weet hoe het straks moet. Ik vond het minder lastig/tijdrovend dan een appeltaart. Ik moet alleen wel meer botercreme gebruiken (als in veel meer). Maar de smaak was goed! Voor de verjaardag van onze zoon gebruik ik uiteraard blauwe muisjes en blauwe fondant. En zal ik em leuk decoreren. Die muisjes bovenop waren om te kijken of dat wat is, ik vind van niet.
Hij was lekker! Gisteravond was hij nog beter, toen had hij dus 24 uur in de koelkast gestaan.quote:
Als je een vriezer hebt waar hij in past wel een paar maanden.quote:Op woensdag 22 juni 2011 12:35 schreef LovelyLady het volgende:
Hoeveel uur/dagen/weken kan je een taart van te voren maken
Als ik het heb over een taart van biscuitmix/botercreme/fondant en yoghurt/kersenvulling achtig iets?
ik zou dus ook eerst de taart kunnen maken, invriezen en later doorsnijden en vullen/bekleden?quote:Op woensdag 22 juni 2011 12:41 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Als je een vriezer hebt waar hij in past wel een paar maanden.
Op de leukstetaarten.nl staat volgens mij wel een lijstje welke vullingen goed zijn in te vriezen.
Ja zeker!quote:Op woensdag 22 juni 2011 12:43 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
ik zou dus ook eerst de taart kunnen maken, invriezen en later doorsnijden en vullen/bekleden?
Mooi gelukt hoorquote:Op donderdag 23 juni 2011 18:18 schreef Maaikebb het volgende:
[ afbeelding ]
Hopelijk doetie het! Toch even een accountje aangemaakt om m'n eerste taart te showen!
Hij was erg lekker!
jeetje wat sneuquote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:50 schreef Catch22- het volgende:
http://twitpic.com/5fqvai
te kort in de oven geweest neem ik aan? Zijn de eerste cupcakes van mijn meisje...
Dat is een hele goede! In de periode dat ik nog zelf biscuitdeeg probeerde te maken (als in 8 jaar geleden) stond in mijn boek "roeren", ik dacht met houten lepel. Met als gevolg dat ik een hele dikke massa kreeg die absoluut niet wilde rijzen. Zo ziet dit er wel een beetje uit. Volgende keer kijken dat je beslag goed luchtig is.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 10:15 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Mooi gelukt hoor
Wat had je als vulling?
[..]
jeetje wat sneu
Te snel uit de oven gehaald? Ik zou het ook niet weten... Wat voor mix heb je gebruikt, en heb je lang genoeg gemixed?
quote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:50 schreef Catch22- het volgende:
http://twitpic.com/5fqvai
te kort in de oven geweest neem ik aan? Zijn de eerste cupcakes van mijn meisje...
Hoe smaakten ze?quote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:50 schreef Catch22- het volgende:
http://twitpic.com/5fqvai
te kort in de oven geweest neem ik aan? Zijn de eerste cupcakes van mijn meisje...
Snijplank er bovenop leggen als je ze warm uit de oven haaltquote:Op vrijdag 24 juni 2011 12:59 schreef LovelyLady het volgende:
Ik krijg mijn cupcakes niet mooi plat , ze barsten of open of ze rijzen scheef...
Heeft iemand nog tips wat dat betreft?
Dan worden ze net als mijn oma, gerimpeld en verfrommeldquote:Op vrijdag 24 juni 2011 13:07 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Snijplank er bovenop leggen als je ze warm uit de oven haalt
Bij mij niet, plus ik versier dat deel toch altijdquote:Op vrijdag 24 juni 2011 13:15 schreef LovelyLady het volgende:
Dan worden ze net als mijn oma, gerimpeld en verfrommeld
ik gebruik de papiertjes in een cupcake blik (siliconenvorm)quote:Op vrijdag 24 juni 2011 13:17 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Bij mij niet, plus ik versier dat deel toch altijd. Gebruik je zo'n cupcakeblik of zet je de papiertjes los op een bakplaat?
Ik heb een hard cupcakeblik, daarin worden ze altijd netjes van vorm en als ik ze meteen uit de oven 'plet' met een glazen snijplank voor een halve tot een minuut worden ze ook nog mooi plat en recht omdat het blik de plank tegenhoudt..quote:Op vrijdag 24 juni 2011 13:20 schreef LovelyLady het volgende:
ik gebruik de papiertjes in een cupcake blik (siliconenvorm)
Ah dat is wel balen zeg!quote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:50 schreef Catch22- het volgende:
http://twitpic.com/5fqvai
te kort in de oven geweest neem ik aan? Zijn de eerste cupcakes van mijn meisje...
Ik ga het de volgende keer gewoon proberenquote:Op vrijdag 24 juni 2011 13:33 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik heb een hard cupcakeblik, daarin worden ze altijd netjes van vorm en als ik ze meteen uit de oven 'plet' met een glazen snijplank voor een halve tot een minuut worden ze ook nog mooi plat en recht omdat het blik de plank tegenhoudt..
Je oventemperatuur wat minder hoog zettenquote:Op vrijdag 24 juni 2011 12:59 schreef LovelyLady het volgende:
Ik krijg mijn cupcakes niet mooi plat , ze barsten of open of ze rijzen scheef...
Heeft iemand nog tips wat dat betreft?
Heb t niet eens geprobeerd, ze waren niet eens gaar.quote:
gedaan en dit is het resultaat:quote:Op vrijdag 24 juni 2011 18:16 schreef pessie het volgende:
[..]
Je oventemperatuur wat minder hoog zetten
Oke wat is er gebeurd? Je moet ze wel heel erg kort in de oven hebben gehad danquote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:50 schreef Catch22- het volgende:
http://twitpic.com/5fqvai
te kort in de oven geweest neem ik aan? Zijn de eerste cupcakes van mijn meisje...
quote:Op vrijdag 24 juni 2011 21:47 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
gedaan en dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
Op zich wel netjes toch?
volgende keer toch iets minder erin doen dan komen ze ook niet zo hoog uit... het is even uitkienen. maar ze rijzen iig niet scheef, en ze barsten ook niet open...
-edit- na 5 minuten te hebben afgekoeld zijn ze een beetje ingekakt dus dan is heul die plank niet eens nodig...
Bedankt voor jullie adviezenIk denk dat het hier wel mee gaat lukken
quote:Op vrijdag 27 mei 2011 20:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)
Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren!
Misschien kan je de topping gebruiken van een monchou taartquote:Op zaterdag 25 juni 2011 13:56 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Groot
ik heb ze uiteindelijk een half uur op 160C gedaan, want mijn oven kent geen 175, alleen 180 en de vorige keer dat ik dat deed brandden mijn cupcakes aan, dus dan maar wat langer op een lagere temperatuur. Bij mij blijven ze wel gewoon in de papiertjes zitten overigens. Ik wil alleen kijken of ik een wat vastere vorm van die roomkaastopping kan vinden, deze ziet er nog wat vloeibaar uit en zakt een beetje in, ik wil liever wat stevigers. Overigens vind ik met een spuitzak even makkelijk werken als met zo'n spuit, op een zak passen wat meer mondjes dus dat is erg handig.
Ze smaken wel erg lekker, heb het recept van deleukstetaarten.nl gebruikt en de topping is ook erg lekker, die komt hiervandaan.
Aan de buitenkant zien ze er niet erg rood uit, heb uiteindelijk één eetlepel kleurstof gebruikt, misschien valt het aan de binnenkant mee en anders volgende keer 2 tot 2,5 el.
Ik denk dat ik dan een vergelijkbaar resultaat krijg, ik heb nu roomkaas (is toch hetzelfde als monchou of niet?), boter en suiker. De vorige keer probeerde in het ook met roomkaas en slagroom maar dat kakte helemaal in.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:07 schreef LovelyLady het volgende:
Misschien kan je de topping gebruiken van een monchou taart? (monchou, suiker, half geslagen room)
Oeh kersen monchou cupcakes...
* LovelyLady onthouden gaat
Verder zien ze er wel erg tasty uit hoor
De mijne zijn altijd mooi stevig heur.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:33 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dan een vergelijkbaar resultaat krijg, ik heb nu roomkaas (is toch hetzelfde als monchou of niet?), boter en suiker. De vorige keer probeerde in het ook met roomkaas en slagroom maar dat kakte helemaal in.
Oh wat zien ze er mooi uitquote:Op zaterdag 25 juni 2011 15:40 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er lekker uit Trinity!
Ik heb voor het eerst cupcakes gedecoreerd. De cherry chip cupcakes heb ik met roze fondant bekleed en de chocolade cupcakes met groene marsepein.
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 25 juni 2011 18:06 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oh wat zien ze er mooi uit
Ik heb zojuist mini cupcakes met lemon curd erin uit de oven gehald. En heb de Hara-topping gemaakt, nu met vanille en wat citroensap erdoorheen maar dat laatste proef je bijna niet
. Had citroen aroma gekocht maar vergeten bij mijn zus
.
Bij mij blijft werkt de opgeklopte slagroom ook goed i.c.m monchou, roomboter en poedersuiker.
Ik zou gewoon verse limoen gebruiken Skaai, veel lekkerder van smaak en die proef je welquote:Op zaterdag 25 juni 2011 18:06 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oh wat zien ze er mooi uit
Ik heb zojuist mini cupcakes met lemon curd erin uit de oven gehald. En heb de Hara-topping gemaakt, nu met vanille en wat citroensap erdoorheen maar dat laatste proef je bijna niet
. Had citroen aroma gekocht maar vergeten bij mijn zus
.
Bij mij blijft werkt de opgeklopte slagroom ook goed i.c.m monchou, roomboter en poedersuiker.
kersen-monchou cupcakes, die ga ik onthoudenquote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:07 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Misschien kan je de topping gebruiken van een monchou taart? (monchou, suiker, half geslagen room)
Oeh kersen monchou cupcakes...
* LovelyLady onthouden gaat
Verder zien ze er wel erg tasty uit hoor
Ik vind zelf dat monchou wat stugger is dan roomkaas zelf ... en je moet eerst de slagroom kloppen en dan de monchou er door.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:33 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dan een vergelijkbaar resultaat krijg, ik heb nu roomkaas (is toch hetzelfde als monchou of niet?), boter en suiker. De vorige keer probeerde in het ook met roomkaas en slagroom maar dat kakte helemaal in.
Voor een eerste keer gaat het je ontzettend goed af. Ze zijn hartstikke leukquote:Op zaterdag 25 juni 2011 15:40 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er lekker uit Trinity!
Ik heb voor het eerst cupcakes gedecoreerd. De cherry chip cupcakes heb ik met roze fondant bekleed en de chocolade cupcakes met groene marsepein.
[ afbeelding ]
Welke verhoudingenquote:Op zaterdag 25 juni 2011 15:42 schreef Harajuku. het volgende:
De mijne zijn altijd mooi stevig heur.
geweldig!quote:Op zondag 26 juni 2011 23:43 schreef SV-tje het volgende:
Mijn laatste 2 creaties, de pioenroos heb ik op een workshop gemaakt bij Miss Pebble in Eindhoven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Prachtigquote:Op zondag 26 juni 2011 23:43 schreef SV-tje het volgende:
Mijn laatste 2 creaties, de pioenroos heb ik op een workshop gemaakt bij Miss Pebble in Eindhoven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
100 gram boterquote:
Thx luv! Ga ik die de volgende keer eens proberen! Voor hoeveel cupcakes is dit ongeveer?quote:Op maandag 27 juni 2011 14:17 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
100 gram boter
200 gram monchou
120 ml geklopte slagroom
1 bus poedersuiker
2 theelepels vanille extract
roze levensmiddelen kleurstof
Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar. Kleur de helft van de topping met rose levensmiddelen kleurstof.
Overigens zonder klopfix, gewoon zo'n bakje geklopte slagroom.
Met die mix kon ik er zelfs bijna 24 mee decoreren, ligt er maar net aan hoe je het doseertquote:
Het leek me al vrij veel voor maar 12.quote:Op woensdag 29 juni 2011 09:52 schreef Skaai het volgende:
Met die mix kon ik er zelfs bijna 24 mee decoreren, ligt er maar net aan hoe je het doseert
Nicequote:Op woensdag 29 juni 2011 10:51 schreef LovelyLady het volgende:
Et voila
Het begin is er
[ afbeelding ]
Hij is wel een beetje ingekakt.. maar goed dat mag de voorpret niet bedervenquote:
Boter halen? Lenen bij de buuf/buurman?quote:Op woensdag 29 juni 2011 12:33 schreef Skaai het volgende:
Chocolade bosbessen cupcakes zijn niet gaar en ik heb ze zelfs langer in de oven gelaten dan moest. Dus ik wilde mijn gewone bosbessen met kruimellaag cupcakes maken en nu is mijn boter op (voor de kruimellaag
.)
hihi jammer dat de rest mislukt isquote:Op woensdag 29 juni 2011 12:57 schreef Skaai het volgende:
Nee ik vind het even goed zo, het is hier te warm om te blijven bakken. Ik heb wel 12 prachtige gelukte frambozen muffins staan en daar doen ze het maar mee. Ik produceer straks nog een mooie topping en dan vind ik het gesneden
.
Heb precies het recept aangehouden en ben nog geen cupcake queen dus ik zou het niet wetenquote:Op woensdag 29 juni 2011 13:26 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
hihi jammer dat de rest mislukt is
Enig idee hoe het komt?
Zonde zegquote:Op woensdag 29 juni 2011 13:31 schreef Skaai het volgende:
[..]
Heb precies het recept aangehouden en ben nog geen cupcake queen dus ik zou het niet weten. Mijn vermoeden is dat ik ze langer moet bakken op een andere temperatuur. Ik heb ze maar weggegooid
Thx, had alleen wel enige moeite met het wegwerken van plooien in de gele fondant, dus dat heb ik maar verborgen om wat versieringenquote:
quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:15 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Thx, had alleen wel enige moeite met het wegwerken van plooien in de gele fondant, dus dat heb ik maar verborgen om wat versieringen.
Laat je ook jouw eindresultaat zien?
MarjoBlabla had hetzelfde probleem volgens mij.. Iets waardoor ze krimpen als ze afkoelen?quote:Op donderdag 30 juni 2011 10:03 schreef LovelyLady het volgende:
Iemand enig idee waarom mijn cupcakes los komen te zitten van het papiertje?
ik ga even de volgende serie met een plank afdekkenquote:Op donderdag 30 juni 2011 10:28 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
MarjoBlabla had hetzelfde probleem volgens mij.. Iets waardoor ze krimpen als ze afkoelen?
Dit ware leuke thomas de trein cupcake papiertjesquote:Op donderdag 30 juni 2011 14:03 schreef Spuuglokje het volgende:
Het ligt aan de papiertjes.Ik heb eens een serie half met papiertjes van AH en half met papiertjes van de Hema gedaan, en die van AH lieten allemaal los, terwijl die van de Hema perfect bleven.
Dat ziet er erg lekker uit, zoiets wil ik binnenkort proberen maar dan met een vruchtenvulling.quote:Op dinsdag 21 juni 2011 15:41 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een klein proeftaartje gemaakt zodat ik een beetje weet hoe het straks moet. Ik vond het minder lastig/tijdrovend dan een appeltaart. Ik moet alleen wel meer botercreme gebruiken (als in veel meer). Maar de smaak was goed! Voor de verjaardag van onze zoon gebruik ik uiteraard blauwe muisjes en blauwe fondant. En zal ik em leuk decoreren. Die muisjes bovenop waren om te kijken of dat wat is, ik vind van niet.
De Hema verkoopt ze ook. Ik was daar net en heb meteen eentje gekocht, kon ik voor 1,50 niet laten liggenquote:
Als 'ie helemaal is afgekoeld kan je gewoon doorgaan. Ik wacht wel altijd tot 'ie echt afgekoeld is voordat ik hem doorsnijd.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 15:09 schreef Serinde het volgende:
De Hema verkoopt ze ook. Ik was daar net en heb meteen eentje gekocht, kon ik voor 1,50 niet laten liggen![]()
M'n eerste biscuitdeegje is aan het afkoelen. Ben benieuwd!
Wachten jullie allemaal tot de volgende dag om het baksel verder af te maken? Kan/wil eigenlijk niet wachten
Dat is goed berichtquote:Op zaterdag 2 juli 2011 16:37 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Als 'ie helemaal is afgekoeld kan je gewoon doorgaan. Ik wacht wel altijd tot 'ie echt afgekoeld is voordat ik hem doorsnijd.
misschien de oven iets lager zetten en langer er in?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 20:37 schreef Nijna het volgende:
Ik heb cupcakes gemaakt vanmiddag met van die mix van funcakes. Volgens mij zijn ze wel lekker, althans, de stukjes die ik eruit heb geboord om te vullen waren lekker
Ze waren alleen iets "hard" aan de bovenkant. Hebben ze er dan te lang ingestaan of op te hoge temperatuur? Iemand een idee?
Dat ziet er goed uitquote:Op woensdag 6 juli 2011 09:16 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
De taart van afgelopen zaterdag! Ik vond em leuk gelukt!
die is léuk! Ga ik onthoudenquote:Op donderdag 7 juli 2011 07:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Deze kwam ik tegen op internet en ik vond hem zo leuk dat ik hem met jullie wilde delen,.
[ afbeelding ]
Als je zoiets gaat maken wel foto's he!quote:Op donderdag 7 juli 2011 09:14 schreef _Loki het volgende:
[..]
die is léuk! Ga ik onthouden
Lijkt me ook wel leuk om een vierkant plateau vol te maken dat de zee en het strand groter zijn, met nog hangmatjes erbij enzo
Ik heb 4 eieren gebruik en een cakeblik (wegens niet meewerkende springvormquote:1 ei (M): 30g suiker : 30g bloem : snufje zout
Voor een springvorm van 24cm heb je ruim voldoende aan 5 eieren.
Leg de eieren (kan ook vanuit de koelkast) in een kom met heet water. Ga ondertussen alle andere spullen klaarzetten. Controleer tussendoor of het water nog goed warm is, als het heel erg is afgekoeld doe je opnieuw heet water in de kom met eieren.
Doe de eieren, zout en suiker in een beslagkom en flink mixen. Het ligt aan de (hoogste)snelheid van je mixer hoe lang je moet mixen. De eiermix moet er uiteindelijk heel licht geel uit komen te zien en als lobbige slagroom aanvoelen. Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het ei staan, want dan komt er geen lucht in je beslag. Dus bij grote hoeveelheden kun je dan beter in 2 delen mixen.
Na het mixen voeg je de gezeefde bloem met kleine beetjes tegelijk toe. Gebruik hiervoor GEEN mixer, maar schep het met bv. een spatel door je beslag.
Schep je beslag in de vorm (ik gebruik altijd bakpapier voor een mooi strak resultaat) en zet het meteen in de voorverwarmde oven. Ik heb een heteluchtoven en bak op 180gC.
2/3 eieren: 30min.
3-6 eieren: 40min.
7-10 eieren: 50 min.
Variaties:
0,5 eetlepel speculaaskruiden op 2 eieren toevoegen
1/3 deel van de bloem vervangen door cacao
Ja, dat had ik ook willen doen als ik meer tijd had gehad voor de taart.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:17 schreef trui het volgende:
heel cool inderdaad!
al was 't ook wel mooi geweest als z'n naam in van die echte 'Lego' letters geschreven was, bedenk ik me nu.
Is het zo gek dat mij opvalt dat het recept meer 'natte' bestanddelen bevatten dan droge en dat daarom de cakes misschien niet gaar worden...quote:Op maandag 18 juli 2011 22:30 schreef expiratorial het volgende:
het zijn 2 verschillende recepten,het zou wel toeval zijn als het allebei niet goed is. en het komt nog uit een speciaal kookboek voor cupcakes ook :S
de basis luid iig;
250 gr boter
125 ml melk
3 eieren
225 gr suiker
190 gr bakmeel
Er zullen er vast meer zijn hoorquote:Op vrijdag 22 juli 2011 15:31 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Ben ik de enige man die hier meeleest?
Ben zelf meer van het grove gebak, dat gepruts met vormpjes en kleurtjes is met teveel werk, maar het ziet er altijd wel mooi uit.
Even proberen, laat het je wetenquote:Op zaterdag 23 juli 2011 21:24 schreef BBQ-kip het volgende:
Beetje poedersuiker ofzo bij doen? Of heb je nog botercrememix (poeder) wat je erbij kunt doen?
Ik vind het een goed woordquote:Op zaterdag 23 juli 2011 21:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Gesmolten chocolade? Anders nog een beetje chocolade toevoegen als het nog te schiftig is (weet niet of dat een woord is eigenlijk)
Proef je dan niet te veel boter? Ik eb van mijn moeder regelmatig klachten dat het te veel boter isquote:Op zaterdag 23 juli 2011 22:32 schreef BBQ-kip het volgende:
Iets meer boter erdoor mikken zou ik dan doen en melk lekker weglaten. Nu het meer afgekoeld is, is het nog steeds geschift of kun je het nu wel door elkaar kloppen?
Ik had de boter op kamertemperatuur, chocolade wel warm, maar dat ging goed, alles zag er prima uit, smaakte lekker. En toen de melkquote:Op zondag 24 juli 2011 11:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik zou het juist allemaal lauw toevoegen, de melk maar ook de boter (zacht, op kamertemperatuur) en de tot lauw afgekoelde gesmolten chocolade. Nog net vloeibaar. Doe je dit allemaal heet of in ieder geval te warm bij elkaar, dan kan ik me voorstellen dat de boter smelt en alles in de schift gaat. Dat wordt er niet lekkerder van zeg maar
Spuitzak+mondjes, muffinbakblikquote:Op zondag 24 juli 2011 12:02 schreef roos85 het volgende:
Ik wil binnenkort beginnen met het decoreren van cupcakes en taarten, ik denk dat verstandig is te beginnen bij cupcakes.
Hebben jullie nog tips van wat er absoluut niet mag ontbreken in het starterspakket?
Weegschaal, mixer, maatbeker e.d. heb ik
Is wel heel handig, staat leuk en je weer zeker dat je cakejes altijd mooi uit de vorm komen.quote:Op zondag 24 juli 2011 12:15 schreef roos85 het volgende:
[..]
Oke dankje
Heb ik ook van die papieren cakevormpjes, heb je die perse nodig?
Ik gebruik een spuitzak, er kwamen hier ook van die spuiten langs maar ik vind dat die meer kracht kosten.quote:Op zondag 24 juli 2011 14:17 schreef loecje het volgende:
gebruiken jullie allemaal een spuitzak of zijn er nog andere mogelijkheden? ben opzoek naar iets dat minder kracht kost dan een normale spuitzak...
zoiets misschien?quote:Op zondag 24 juli 2011 14:17 schreef loecje het volgende:
gebruiken jullie allemaal een spuitzak of zijn er nog andere mogelijkheden? ben opzoek naar iets dat minder kracht kost dan een normale spuitzak...
Als je een wegwerpspuitzak gebruikt met een niet te kleine spuitmond en je draait de achterkant dicht hoef je bijna geen kracht te gebruiken voordat bv. de botercreme eruitloopt. Je moet er wel voor zorgen dat je je botercreme niet te vast/hard is.quote:Op zondag 24 juli 2011 14:35 schreef loecje het volgende:
ik zal wel weer iets zoeken dat niet bestaat...
dat ziet er ook wel makkelijk uit.quote:
Weet alleen niet zo'n ding heet..quote:
oh das rotquote:moet ook zeggen dat ik op het moment 0,0 knijpkracht heb. had vanochtend zelfs ruzie met de tandpastamisschien moet ik gewoon niet vandaag cupcakes willen maken.
Mja, dan ben je vandaag beter af met niet versierde cakejes denk ikquote:Op zondag 24 juli 2011 14:42 schreef loecje het volgende:
[..]
dat ziet er ook wel makkelijk uit.
moet ook zeggen dat ik op het moment 0,0 knijpkracht heb. had vanochtend zelfs ruzie met de tandpastamisschien moet ik gewoon niet vandaag cupcakes willen maken.
heb idd van de wegwerp dingen. hoe ik het er nu uit heb gekregen.. met handpalmen tegen elkaar drukken. maar dan kan je niet sturen dus het ziet er niet uit.
ach als het maar lekker is![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |