abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 juni 2011 @ 14:17:46 #201
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_98718491
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:51 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Welke verhoudingen :)?
100 gram boter
200 gram monchou
120 ml geklopte slagroom
1 bus poedersuiker
2 theelepels vanille extract
roze levensmiddelen kleurstof

Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar. Kleur de helft van de topping met rose levensmiddelen kleurstof.

Overigens zonder klopfix, gewoon zo'n bakje geklopte slagroom.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_98718709
quote:
14s.gif Op maandag 27 juni 2011 14:17 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

100 gram boter
200 gram monchou
120 ml geklopte slagroom
1 bus poedersuiker
2 theelepels vanille extract
roze levensmiddelen kleurstof

Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar. Kleur de helft van de topping met rose levensmiddelen kleurstof.

Overigens zonder klopfix, gewoon zo'n bakje geklopte slagroom.
Thx luv! Ga ik die de volgende keer eens proberen! Voor hoeveel cupcakes is dit ongeveer?
  maandag 27 juni 2011 @ 14:30:13 #203
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_98718971
Eeeeeeeehh, ik geloof 12.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_98807708
Ik ga zo mijn eerste taart maken (althans eerst de biscuitvulling)
lang mixen :o
pi_98807776
Ik ga van het weekend cupcakes maken...
Fake it till you make it...
  † In Memoriam † woensdag 29 juni 2011 @ 09:52:57 #206
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98808538
quote:
11s.gif Op maandag 27 juni 2011 14:30 schreef Harajuku. het volgende:
Eeeeeeeehh, ik geloof 12.
Met die mix kon ik er zelfs bijna 24 mee decoreren, ligt er maar net aan hoe je het doseert :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98809786
quote:
10s.gif Op woensdag 29 juni 2011 09:52 schreef Skaai het volgende:
Met die mix kon ik er zelfs bijna 24 mee decoreren, ligt er maar net aan hoe je het doseert :P
Het leek me al vrij veel voor maar 12.
pi_98810093
Et voila ;)
Het begin is er *O*


[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2011 10:52:08 ]
  woensdag 29 juni 2011 @ 11:38:56 #209
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_98811690
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 10:51 schreef LovelyLady het volgende:
Et voila ;)
Het begin is er *O*
[ afbeelding ]
Nice :o
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † woensdag 29 juni 2011 @ 12:33:39 #210
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98813847
Chocolade bosbessen cupcakes zijn niet gaar en ik heb ze zelfs langer in de oven gelaten dan moest ;(. Dus ik wilde mijn gewone bosbessen met kruimellaag cupcakes maken en nu is mijn boter op (voor de kruimellaag }:|.)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98814557
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 11:38 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Nice :o
Hij is wel een beetje ingekakt.. maar goed dat mag de voorpret niet bederven :D
Inmiddels heb ik hem doorgesneden en de botercreme is ook al klaar... straks de vulling maken en de taart vullen en bekleden met botercreme
quote:
9s.gif Op woensdag 29 juni 2011 12:33 schreef Skaai het volgende:
Chocolade bosbessen cupcakes zijn niet gaar en ik heb ze zelfs langer in de oven gelaten dan moest ;(. Dus ik wilde mijn gewone bosbessen met kruimellaag cupcakes maken en nu is mijn boter op (voor de kruimellaag }:|.)
Boter halen? Lenen bij de buuf/buurman? :D
  † In Memoriam † woensdag 29 juni 2011 @ 12:57:42 #212
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98814705
Nee ik vind het even goed zo :P, het is hier te warm om te blijven bakken. Ik heb wel 12 prachtige gelukte frambozen muffins staan en daar doen ze het maar mee. Ik produceer straks nog een mooie topping en dan vind ik het gesneden :D.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98815883
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2011 12:57 schreef Skaai het volgende:
Nee ik vind het even goed zo :P, het is hier te warm om te blijven bakken. Ik heb wel 12 prachtige gelukte frambozen muffins staan en daar doen ze het maar mee. Ik produceer straks nog een mooie topping en dan vind ik het gesneden :D.
hihi jammer dat de rest mislukt is -O-
Enig idee hoe het komt?
  † In Memoriam † woensdag 29 juni 2011 @ 13:31:47 #214
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98816135
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 13:26 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

hihi jammer dat de rest mislukt is -O-
Enig idee hoe het komt?
Heb precies het recept aangehouden en ben nog geen cupcake queen dus ik zou het niet weten ;(. Mijn vermoeden is dat ik ze langer moet bakken op een andere temperatuur. Ik heb ze maar weggegooid :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98816562
quote:
11s.gif Op woensdag 29 juni 2011 13:31 schreef Skaai het volgende:

[..]

Heb precies het recept aangehouden en ben nog geen cupcake queen dus ik zou het niet weten ;(. Mijn vermoeden is dat ik ze langer moet bakken op een andere temperatuur. Ik heb ze maar weggegooid :P
Zonde zeg -O-

Oh even mijn vulling voor mijn taart laten zien :


Yoghurt-kersen :@
pi_98823142

Vanillacake!
pi_98823243
quote:
7s.gif Op woensdag 29 juni 2011 16:09 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Vanillacake!
Cute O+
mooi gemaakt hoor
pi_98823457
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 16:11 schreef LovelyLady het volgende:
Cute O+
mooi gemaakt hoor
Thx, had alleen wel enige moeite met het wegwerken van plooien in de gele fondant, dus dat heb ik maar verborgen om wat versieringen :@.

Laat je ook jouw eindresultaat zien :D?
pi_98826703
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 16:15 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Thx, had alleen wel enige moeite met het wegwerken van plooien in de gele fondant, dus dat heb ik maar verborgen om wat versieringen :@.

Laat je ook jouw eindresultaat zien :D?
:Y ik ga vanavond verder met vullen en met botercreme smeren, morgen fondant :Y
pi_98837387
Ik kon toch niet wachten :@
En het komt ook wel beter uit want dan heb ik morgen alle zorg voor de cupcakes die ik ook nog moet maken


edit: hij is natuurlijk nog niet af :D
Ik ben niet zo crea, ik heb zo'n eetbare plaat van Thomas de trein besteld...
wat moet ik daar eigenlijk onder smeren?

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2011 21:13:05 ]
pi_98856991
Iemand enig idee waarom mijn cupcakes los komen te zitten van het papiertje? }:|

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2011 10:03:40 ]
pi_98857674
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 10:03 schreef LovelyLady het volgende:
Iemand enig idee waarom mijn cupcakes los komen te zitten van het papiertje? }:|
MarjoBlabla had hetzelfde probleem volgens mij.. Iets waardoor ze krimpen als ze afkoelen?
pi_98857718
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 10:28 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

MarjoBlabla had hetzelfde probleem volgens mij.. Iets waardoor ze krimpen als ze afkoelen?
ik ga even de volgende serie met een plank afdekken
volgens mij ligt het aan de papiertjes }:|
Nouja ik ga er maar het beste van maken :@

[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2011 10:42:50 ]
  donderdag 30 juni 2011 @ 14:03:33 #224
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_98865441
Het ligt aan de papiertjes. :Y Ik heb eens een serie half met papiertjes van AH en half met papiertjes van de Hema gedaan, en die van AH lieten allemaal los, terwijl die van de Hema perfect bleven.
pi_98865825
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 14:03 schreef Spuuglokje het volgende:
Het ligt aan de papiertjes. :Y Ik heb eens een serie half met papiertjes van AH en half met papiertjes van de Hema gedaan, en die van AH lieten allemaal los, terwijl die van de Hema perfect bleven.
Dit ware leuke thomas de trein cupcake papiertjes
Nahja ik heb het er mee moeten doen en dit is het resultaat:



Nu de Taart nog ;) komt later ;)
Bijna af ;)


[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2011 14:33:22 ]
pi_98883934
Eindresultaat:
  † In Memoriam † vrijdag 1 juli 2011 @ 17:48:42 #227
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98917646
Wat een lief Thomas taartje O+

Mijn moeder is zondag jarig. Ik denk eraan om morgen 3 soorten muffins te maken, van ieder 6 ofzo. Ik denk aan de frambozen/witte chocolade muffins, citroen muffins en ik weet nog niet of ik de appel met kaneel kruimellaag doe of de bosbessen met kaneel kruimellaag :P. Ik neig naar het laatste, vooral omdat ik dan bij de bosbessen een blauw/paarse topping kan maken :D

[ Bericht 10% gewijzigd door Skaai op 01-07-2011 17:59:04 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 1 juli 2011 @ 22:29:06 #228
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_98929669
Die bovenkantjes zijn zo leuk versierd dat niemand op die papiertjes let, Lovelylady. Goed gedaan hoor! ^O^

Ik heb vandaag een taart gemaakt voor morgen, voor het gezamenlijke verjaardagsfeest van m'n dochter Sterre en haar beste vriendin. :) (Ze waren al jarig in februari en april, maar ze wilden een survivalfeest geven, dus nu is het er lekker weer voor. En zo is het het tegelijkertijd een beetje een afscheidsfeestje, want ze zitten in groep acht.)

  † In Memoriam † zaterdag 2 juli 2011 @ 05:16:52 #229
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98940507
Oh wat een prachtige taart O+.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98943351
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 15:41 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een klein proeftaartje gemaakt zodat ik een beetje weet hoe het straks moet. Ik vond het minder lastig/tijdrovend dan een appeltaart. Ik moet alleen wel meer botercreme gebruiken (als in veel meer). Maar de smaak was goed! Voor de verjaardag van onze zoon gebruik ik uiteraard blauwe muisjes en blauwe fondant. En zal ik em leuk decoreren. Die muisjes bovenop waren om te kijken of dat wat is, ik vind van niet.
Dat ziet er erg lekker uit, zoiets wil ik binnenkort proberen maar dan met een vruchtenvulling.
Ik ga maar eens een lijstje maken met boodschappen en vanmiddag oefenen, vriendlief is toch de rest van de dag weg en dan kan ik zonder schaamte mislukte baksels ongezien weg gaan gooien ;)

Ik ben echt een superbeginner dus ik ga eerst even bijlezen in deze reeks voor tips en trucs :)
pi_98949569
quote:
6s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 19:20 schreef Skaai het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ik heb 'm van Dr. Oetker :D
De Hema verkoopt ze ook. Ik was daar net en heb meteen eentje gekocht, kon ik voor 1,50 niet laten liggen :D

M'n eerste biscuitdeegje is aan het afkoelen. Ben benieuwd!

Wachten jullie allemaal tot de volgende dag om het baksel verder af te maken? Kan/wil eigenlijk niet wachten :')
pi_98952221
quote:
5s.gif Op zaterdag 2 juli 2011 15:09 schreef Serinde het volgende:
De Hema verkoopt ze ook. Ik was daar net en heb meteen eentje gekocht, kon ik voor 1,50 niet laten liggen :D

M'n eerste biscuitdeegje is aan het afkoelen. Ben benieuwd!

Wachten jullie allemaal tot de volgende dag om het baksel verder af te maken? Kan/wil eigenlijk niet wachten :')
Als 'ie helemaal is afgekoeld kan je gewoon doorgaan. Ik wacht wel altijd tot 'ie echt afgekoeld is voordat ik hem doorsnijd.
pi_98956178
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2011 16:37 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Als 'ie helemaal is afgekoeld kan je gewoon doorgaan. Ik wacht wel altijd tot 'ie echt afgekoeld is voordat ik hem doorsnijd.
Dat is goed bericht ;)

Cupcakes met het recept uit de OP staan nu in de oven. Het zag er best ranzig uit vond ik, stond bijna op het punt om opnieuw te beginnen. Maar omdat alleen het meel er nog bij moest, ben ik maar doorgegaan. En het werd zowaar een beslag :o

Ben benieuwd hoe ze er straks uitkomen. Las op deleukstetaarten.nl ook een aantal recepten en daarbij gaan de cupcakes eigenlijk altijd 15 of 20 min. de oven in. Ik hou het dus maar even in de gaten :)

Als het een succes is ga ik na de vakantie wat spulletjes kopen zoals een bakblik voor de cakejes (mits geld over ;) )
pi_98960408
Ik heb cupcakes gemaakt vanmiddag met van die mix van funcakes. Volgens mij zijn ze wel lekker, althans, de stukjes die ik eruit heb geboord om te vullen waren lekker ;)
Ze waren alleen iets "hard" aan de bovenkant. Hebben ze er dan te lang ingestaan of op te hoge temperatuur? Iemand een idee?
Fake it till you make it...
  woensdag 6 juli 2011 @ 09:16:54 #235
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_99100745


De taart van afgelopen zaterdag! Ik vond em leuk gelukt!
pi_99100822
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2011 20:37 schreef Nijna het volgende:
Ik heb cupcakes gemaakt vanmiddag met van die mix van funcakes. Volgens mij zijn ze wel lekker, althans, de stukjes die ik eruit heb geboord om te vullen waren lekker ;)
Ze waren alleen iets "hard" aan de bovenkant. Hebben ze er dan te lang ingestaan of op te hoge temperatuur? Iemand een idee?
misschien de oven iets lager zetten en langer er in?
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 09:16 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]

De taart van afgelopen zaterdag! Ik vond em leuk gelukt!
Dat ziet er goed uit _O_
Mooi hoor...

Ik zou deze week ook nog een taart gaan maken voor mijn oudste zoon... het gaat alleen een beetje lastig met een verstuikte enkel :D
Vriendlief heeft een stoel in de keuken gezet en alles klaar gezet dus ik ga straks een poging wagen om alvast een begin te maken
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 7 juli 2011 @ 07:51:23 #237
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_99141034
Deze kwam ik tegen op internet en ik vond hem zo leuk dat ik hem met jullie wilde delen, :+ .

[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
  donderdag 7 juli 2011 @ 09:13:13 #238
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_99141959
quote:
7s.gif Op woensdag 29 juni 2011 16:09 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Vanillacake!
:9~

Echt heel goed gelukt!
pi_99141980
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 07:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Deze kwam ik tegen op internet en ik vond hem zo leuk dat ik hem met jullie wilde delen, :+ .

[ afbeelding ]
die is léuk! Ga ik onthouden :D
Lijkt me ook wel leuk om een vierkant plateau vol te maken dat de zee en het strand groter zijn, met nog hangmatjes erbij enzo :)
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 7 juli 2011 @ 09:18:32 #240
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_99142049
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 09:14 schreef _Loki het volgende:

[..]

die is léuk! Ga ik onthouden :D
Lijkt me ook wel leuk om een vierkant plateau vol te maken dat de zee en het strand groter zijn, met nog hangmatjes erbij enzo :)
Als je zoiets gaat maken wel foto's he! ;)
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_99142092
Uiteraard :D in de zomervakantie heb ik zat tijd dus misschien binnenkort :)
pi_99148865
ChipsZak, die is echt leuk inderdaad :D

Mijn biscuitdeeg was niet luchtig genoeg. Het was meer een cake. Wel lekker, daar niet van.

Het door mij gebruikte recept:
quote:
1 ei (M): 30g suiker : 30g bloem : snufje zout
Voor een springvorm van 24cm heb je ruim voldoende aan 5 eieren.

Leg de eieren (kan ook vanuit de koelkast) in een kom met heet water. Ga ondertussen alle andere spullen klaarzetten. Controleer tussendoor of het water nog goed warm is, als het heel erg is afgekoeld doe je opnieuw heet water in de kom met eieren.

Doe de eieren, zout en suiker in een beslagkom en flink mixen. Het ligt aan de (hoogste)snelheid van je mixer hoe lang je moet mixen. De eiermix moet er uiteindelijk heel licht geel uit komen te zien en als lobbige slagroom aanvoelen. Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het ei staan, want dan komt er geen lucht in je beslag. Dus bij grote hoeveelheden kun je dan beter in 2 delen mixen.

Na het mixen voeg je de gezeefde bloem met kleine beetjes tegelijk toe. Gebruik hiervoor GEEN mixer, maar schep het met bv. een spatel door je beslag.

Schep je beslag in de vorm (ik gebruik altijd bakpapier voor een mooi strak resultaat) en zet het meteen in de voorverwarmde oven. Ik heb een heteluchtoven en bak op 180gC.

2/3 eieren: 30min.
3-6 eieren: 40min.
7-10 eieren: 50 min.

Variaties:
0,5 eetlepel speculaaskruiden op 2 eieren toevoegen
1/3 deel van de bloem vervangen door cacao

Ik heb 4 eieren gebruik en een cakeblik (wegens niet meewerkende springvorm :') )
Tijdens het bakken kwam hij heel erg omhoog, aan het eind van de baktijd was hij weer net zo hoog als het blik ongeveer. Het gedeelte met de gardes niet onder het beslag heb ik netjes opgevolgd, is een vereiste om het luchtig te krijgen dacht ik :) Waar kan het misgegaan zijn?

Ik heb met het recept uit de OP cupcakes gebakken die supermooi plat geworden zijn :s)
Ik heb ze later bewaard in een afsluitbare plastic bak, twee dagen later waren ze erg lekker maar ook ontzettend plakkerig aan de bovenkant! (Niet versierd). Hoe is dat tegen te gaan of is dat normaal?
pi_99155438
Niet zo mooi als de thomas de trein taart, maarja rechte plaat, ronde taart -O-
  donderdag 7 juli 2011 @ 15:28:56 #244
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_99155482
Sjonge, wat jullie maken is een vorm van kunst, echt mooi _O_ Goed dat 't allemaal zo lekker klinkt, anders zou 't zonde zijn om op te eten :@
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
  zaterdag 9 juli 2011 @ 16:36:34 #245
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_99246070
Mijn neefje Marek wilde heel graag een Legotaart. En omdat ik wat minder tijd had dan normaal, heb ik in de winkel een Legobootje gekocht voor op de taart. Da's meteen een extra cadeautje. :)



Fotootje van bovenaf:

pi_99315571
Wat een supertoffe taart Spuuglokje O+
  maandag 11 juli 2011 @ 13:25:11 #247
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_99317375
Dank je wel LovelyLady! :D
  woensdag 13 juli 2011 @ 11:17:08 #248
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_99404991
heel cool inderdaad! O+

al was 't ook wel mooi geweest als z'n naam in van die echte 'Lego' letters geschreven was, bedenk ik me nu.
in de haak.
pi_99430275
Mijn mama is vandaag jarig en mijn vader heeft een taart laten maken:



Ik vind 'm echt geweldig. O+
pi_99430386
wow, Isegrim! Daar is iemand heel lang zoet mee geweest _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_99430490
Beetje uitleg erbij: mijn ouders wonen in Hempens. Ze gaan vaak naar Vlieland (mijn vader werkt 's zomers op Vlieland). Ze hebben een boot die Alveùs II heet en hun voornamen beginnen met W en C. :)
  donderdag 14 juli 2011 @ 18:08:23 #252
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_99467580
quote:
99s.gif Op woensdag 13 juli 2011 11:17 schreef trui het volgende:
heel cool inderdaad! O+

al was 't ook wel mooi geweest als z'n naam in van die echte 'Lego' letters geschreven was, bedenk ik me nu.
Ja, dat had ik ook willen doen als ik meer tijd had gehad voor de taart. :)
  donderdag 14 juli 2011 @ 18:42:47 #253
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99468995
Morgen en zaterdag cupcakes en aansnijdtaartje maken, wat verschillende botercrèmesmaakjes proberen en proberen het taartje met fondant te bekleden.
Spannend, maar heb er zin in :)
Lekker uitproberen samen met mijn zusjes en dan mogen zij samen begin september aan de slag voor mijn bruiloft ;)
En het worden geen 30 cupcakes die ze moeten gaan opmaken, maar 100, want we hebben het feestje een beetje geupgrade :D
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 14 juli 2011 @ 19:19:53 #254
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_99470649
Isegrim, die is echt heel erg gaaf!
  zaterdag 16 juli 2011 @ 02:37:14 #255
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99531184
Vandaag weer oefenen voor mijn bruidstaartje en cupcakes :)
Het begon met een zooi cakejes die mooie cupcakes werden (geen foto's van)

Tevens hadden we deze dames die graag ingepakt en opgemaakt wilden worden



En deze was zielig uit de bakvorm gekozen, snik!



En toen werd de zielige gechopt en omgevormd tot een paar mini oefentaartjes.

Mijn zusje was lekker aan het fröbelen en maakte dit überfoute taartje voor de gein. We gingen vandaag oefenen met fondant om de taart heen krijgen, versiersels komen later wel. Ik vind hem eigenlijk wel schattig geworden met de bloemen en de dotjes ;)



En toen heb ik geoefend met de fondant om het kleine ronde taartje (eerste fotootje links).
3 lagen gemaakt van het kapsel, 1 tussenlaag botercreme en 1 tussenlaag frambozenjam.
Ik ga 9-9 trouwen, dus mijn zus wil er de datum op een blad spuiten. Dat moet natuurlijk netter, de kleur van het blad is nu gek en de bloemen kloppen ook niet, maar het is een beetje het idee hoe het moet worden.
De bedoeling is dat mijn zussen een zooi cupcakes maken en een klein aansnijtaartje voor ons, die wordt dan versierd met bloemen, een blad met de trouwdatum en een klein bruidpaartje :)

Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_99532886
Wat heb je die fondant netjes gekregen ^O^ De kleur van de blaadjes op de foto is overigens wel ok, toch? Moet het groener?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 16 juli 2011 @ 16:28:04 #257
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99544948
Het is nu een beetje primaire kleur groen-groen. Ik wil wat meer bladgroen-groen. Dus dat wordt een mini beetje zwart erdoor kneden denk ik. Komt wel goed ;)

Fondant erover heen draperen en uitwrijven/aaien deed me gek genoeg heel erg denken aan behangen :D
Door de botercrème waarmee ik het taartje had ingesmeerd ging het eigenlijk wel goed, hielp ook mee dat per toeval mijn fondant precies de goede dikte was uitgerold.

Leuk hoor! Denk dat ik als mijn nichtje wat groter is (nu 4 maanden), ik haar lekker ga verwennen met af en toe een leuk taartje! Is best goed te doen, zeker met al die easy-to-make-bakmixen. We hebben nu Funcakes biscuitmix en Funcakes botercrèmemix gebruikt, ideaal spul en echt lekker vind ik!

Dit was het resultaat van mijn zus van vandaag, dit is de grootste taart tot nu toe, het aansijtaartje wordt een slag kleiner, maar wel met dit patroontje in de fondant, dan een paar paarse bloemen erop, een bruidspaartje en 1 groot blad met onze trouwdatum.
Superleuk!



En met bloemen erop



Het is biscuitmixgevuld met botercreme en frambozenjam, besmeerd met botercreme en dan een laagje vanillefondant.

[ Bericht 4% gewijzigd door BBQ-kip op 16-07-2011 16:49:40 (Fotootje van de taart bloemen erop) ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_99551765
Mooie taartjes BBQ-kippie _O_
Vooral die witte met die bloemetjes vind ik erg geslaagd :Y
  † In Memoriam † zaterdag 16 juli 2011 @ 19:33:22 #259
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_99552701
BBQ-kip wat een mooi taartje O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 16 juli 2011 @ 20:12:41 #260
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99554248
Muchos gracias! *O*
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_99638039
vraagje, ik ben aan het cupcake bakken geslagen maar ze worden maar niet gaar
eerst volgens het recept op 160 graden,moest 20 minuten maar heb toen de tijd verlengd naar 40 minuten en 175 graden maar niet gaar. vanavond weer geprobeerd maar dan op 200 graden en na een half uur nog niet gaar. laat ze afkoelen in de oven maar dat helpt niet. iemand enig idee waar dit aan kan liggen? ik gebruik witte fijne suiker en zelfrijzend bakmeel. ik bak ze in papiertjes in een muffin blik met van die muffin vormpjes erin
  maandag 18 juli 2011 @ 22:18:24 #262
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_99640516
Dan moet het haast wel aan het recept liggen, expiratorial. Hoe luidt het?
pi_99641269
het zijn 2 verschillende recepten,het zou wel toeval zijn als het allebei niet goed is. en het komt nog uit een speciaal kookboek voor cupcakes ook :S
de basis luid iig;

250 gr boter
125 ml melk
3 eieren
225 gr suiker
190 gr bakmeel
pi_99653604
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 22:30 schreef expiratorial het volgende:
het zijn 2 verschillende recepten,het zou wel toeval zijn als het allebei niet goed is. en het komt nog uit een speciaal kookboek voor cupcakes ook :S
de basis luid iig;

250 gr boter
125 ml melk
3 eieren
225 gr suiker
190 gr bakmeel
Is het zo gek dat mij opvalt dat het recept meer 'natte' bestanddelen bevatten dan droge en dat daarom de cakes misschien niet gaar worden... :@ (een wilde gok hoor)

En wel vreemd dat het zo in een receptenboek vermeld staat...
pi_99653840
Dat is inderdaad bijna twee keer zoveel melk als ik gebruik.
Laatste keer het recept uit de OP gebruikt en weer goed gelukt!
pi_99656618
ook even showen met onze eerste echte zelf gemaakte taarten




ze waren een groot succes...
je mag de moed even verliezen, maar de hoop NOOIT opgeven Luna Jade Xandy
Kyan
pi_99657846
hmzzzzz zal het dus daaraan liggen... :S
zal even kijken welk recept er staat in de op :)
en mooie taarten zeg,lujaxa!
pi_99797159
Ik ben dinsdag jarig, en ik ga 2 soorten cupcakes maken. Vanillecakejes met vanilleroom (Iemand nog tips voor een lekker luchtige boterroom a la Lily's en Ten to three?) en nog een batch andere cupcakes, ik wil iets bijzonders doen. Heeft iemand een idee? Maar wel met ingredienten die makkelijk te vinden zijn.
pi_99797675
Ben ik de enige man die hier meeleest :')?

Ben zelf meer van het grove gebak, dat gepruts met vormpjes en kleurtjes is met teveel werk, maar het ziet er altijd wel mooi uit.
Geen referral hier.
  vrijdag 22 juli 2011 @ 16:37:35 #270
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99801281
Ik ben geen man, maar ik ben dan ook zelf meer van het gefriemel.
Als mijn vriend echter iets van gebak maakt, is het vrijwel altijd een appel-calvadosslof. Groot gebak, zwaar, grof uitziend, lekker met alcohol erin en stukken appel. Wel erg grappig ;)

Wat voor grof gebak maak jij graag?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 juli 2011 @ 19:11:59 #271
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_99808340
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 15:31 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Ben ik de enige man die hier meeleest :')?

Ben zelf meer van het grove gebak, dat gepruts met vormpjes en kleurtjes is met teveel werk, maar het ziet er altijd wel mooi uit.
Er zullen er vast meer zijn hoor ;) gewoon lekker blijven doen en vooral ook mee posten _O_
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 22 juli 2011 @ 21:57:17 #272
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_99815982
Het is weer een wat drukkere tijd ten op zichte van de taarten. Na de stapeltaart van een tijdje geleden voor mijn schoonouders heb ik nu 2 cupcakes gemaakt als verjaardagscadeautje voor m'n zus. Cadeautje is dus inclusief de stolpjes en het dienblad.





Als toetje voor de straatBBQ heb ik onderstaande stapeltaart gemaakt. Bovenste laag is chocoladebiscuit, gevuld met marsmousse en bonbonblokmousse en afgesmeerd met chocolade botercreme.
De onderste laag is gevuld met Mona aardbeienkwarktaarttoetje, slagroom en verse aardbeien.

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_99823802
Wow SV-tje! Leer mij dat O+ O+ O+
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  zaterdag 23 juli 2011 @ 16:17:27 #274
343702 kippiedippie
JeWeetTogZelf
pi_99840911



Deze vond ik toch wel heel schattig!










[ Bericht 14% gewijzigd door kippiedippie op 23-07-2011 16:23:49 ]
pi_99852208
Ik was heerlijk chocoladeroom aan het maken, smaakte al lekker, moest er volgens het recept melk bij... Gaat het schiften. :(
  zaterdag 23 juli 2011 @ 21:24:27 #276
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99853489
Beetje poedersuiker ofzo bij doen? Of heb je nog botercrememix (poeder) wat je erbij kunt doen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_99853601
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:24 schreef BBQ-kip het volgende:
Beetje poedersuiker ofzo bij doen? Of heb je nog botercrememix (poeder) wat je erbij kunt doen?
Even proberen, laat het je weten :) Ik heb het gerdaan met beetje boter, beetje suiker, veel chocolade, heel klein beetje melk..

Nope, werkt niet ;(
  zaterdag 23 juli 2011 @ 21:28:57 #278
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99853708
Gesmolten chocolade? Anders nog een beetje chocolade toevoegen als het nog te schiftig is (weet niet of dat een woord is eigenlijk :P)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_99853833
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Gesmolten chocolade? Anders nog een beetje chocolade toevoegen als het nog te schiftig is (weet niet of dat een woord is eigenlijk :P)
Ik vind het een goed woord :+ Alle chocolade is op.. Ach, morgen weer een poging! Zou het ook kunnen zonder melk?
Recept was, 200 gram gesmolten chocolade, 50 gram boter, 50 gram poedersuiker, 10 ml melk.
  zaterdag 23 juli 2011 @ 22:32:08 #280
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99856706
Iets meer boter erdoor mikken zou ik dan doen en melk lekker weglaten. Nu het meer afgekoeld is, is het nog steeds geschift of kun je het nu wel door elkaar kloppen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_99856787
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 22:32 schreef BBQ-kip het volgende:
Iets meer boter erdoor mikken zou ik dan doen en melk lekker weglaten. Nu het meer afgekoeld is, is het nog steeds geschift of kun je het nu wel door elkaar kloppen?
Proef je dan niet te veel boter? Ik eb van mijn moeder regelmatig klachten dat het te veel boter is :D
Het is nogsteeds enorm geschift, echt klonter s met een plasje helder water (Waar dat vandaan komt weet ik niet, melk is niet helder)
  † In Memoriam † zondag 24 juli 2011 @ 05:13:10 #282
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_99867161
Misschien de melk volgende keer heel warm maken (koken?) en door de warme gesmolten chocolade doen?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 24 juli 2011 @ 11:20:12 #283
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_99870199
Ik zou het juist allemaal lauw toevoegen, de melk maar ook de boter (zacht, op kamertemperatuur) en de tot lauw afgekoelde gesmolten chocolade. Nog net vloeibaar. Doe je dit allemaal heet of in ieder geval te warm bij elkaar, dan kan ik me voorstellen dat de boter smelt en alles in de schift gaat. Dat wordt er niet lekkerder van zeg maar ;)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 24 juli 2011 @ 11:27:26 #284
322264 PeterPastoor
SEKSGOED.NL
pi_99870326
Er zijn toppings te krijgen voor taarten en dergelijke in choco- aardbei- en veel meer smaken. Wij maken dit ook geregeld. Erg lekker :D
  zondag 24 juli 2011 @ 11:36:45 #285
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_99870521
De afgelopen twee dagen tussen het klussen door deze Spiderman taart gemaakt voor een kleinzoon van de buurvrouw een paar deuren verderop.
Mijn eerste bestelling die niet voor vrienden of familie is.





Gevuld met zwitserse room en aardbeienjam.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_99870536
wow, SV-tje, dat ziet er goed uit _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 24 juli 2011 @ 11:39:39 #287
322264 PeterPastoor
SEKSGOED.NL
pi_99870587
Zow dat ziet er goe uit! :D
  zondag 24 juli 2011 @ 12:02:41 #288
300082 roos85
JUICHEN!
pi_99871186
Ik wil binnenkort beginnen met het decoreren van cupcakes en taarten, ik denk dat verstandig is te beginnen bij cupcakes.
Hebben jullie nog tips van wat er absoluut niet mag ontbreken in het starterspakket?
Weegschaal, mixer, maatbeker e.d. heb ik ;)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_99871392
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 11:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik zou het juist allemaal lauw toevoegen, de melk maar ook de boter (zacht, op kamertemperatuur) en de tot lauw afgekoelde gesmolten chocolade. Nog net vloeibaar. Doe je dit allemaal heet of in ieder geval te warm bij elkaar, dan kan ik me voorstellen dat de boter smelt en alles in de schift gaat. Dat wordt er niet lekkerder van zeg maar ;)
Ik had de boter op kamertemperatuur, chocolade wel warm, maar dat ging goed, alles zag er prima uit, smaakte lekker. En toen de melk :')
pi_99871399
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 12:02 schreef roos85 het volgende:
Ik wil binnenkort beginnen met het decoreren van cupcakes en taarten, ik denk dat verstandig is te beginnen bij cupcakes.
Hebben jullie nog tips van wat er absoluut niet mag ontbreken in het starterspakket?
Weegschaal, mixer, maatbeker e.d. heb ik ;)
Spuitzak+mondjes, muffinbakblik
  zondag 24 juli 2011 @ 12:15:39 #291
300082 roos85
JUICHEN!
pi_99871537
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 12:11 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Spuitzak+mondjes, muffinbakblik
Oke dankje :)

Heb ik ook van die papieren cakevormpjes, heb je die perse nodig?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_99871855
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 12:15 schreef roos85 het volgende:

[..]

Oke dankje :)

Heb ik ook van die papieren cakevormpjes, heb je die perse nodig?
Is wel heel handig, staat leuk en je weer zeker dat je cakejes altijd mooi uit de vorm komen.
pi_99875792
gebruiken jullie allemaal een spuitzak of zijn er nog andere mogelijkheden? ben opzoek naar iets dat minder kracht kost dan een normale spuitzak...
pi_99876122
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 14:17 schreef loecje het volgende:
gebruiken jullie allemaal een spuitzak of zijn er nog andere mogelijkheden? ben opzoek naar iets dat minder kracht kost dan een normale spuitzak...
Ik gebruik een spuitzak, er kwamen hier ook van die spuiten langs maar ik vind dat die meer kracht kosten.
pi_99876516
ik zal wel weer iets zoeken dat niet bestaat...
pi_99876611
Maar de kracht die je moet zetten bij een spuitzak valt toch best mee. Ik zorg altijd dat ik de bovenkant goed "dichtdraai" en dan staat er zoveel druk op dat je maar heel weinig kracht hoeft te zetten.
  zondag 24 juli 2011 @ 14:39:51 #297
300082 roos85
JUICHEN!
pi_99876706
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 14:17 schreef loecje het volgende:
gebruiken jullie allemaal een spuitzak of zijn er nog andere mogelijkheden? ben opzoek naar iets dat minder kracht kost dan een normale spuitzak...
zoiets misschien?

Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 24 juli 2011 @ 14:40:28 #298
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_99876732
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 14:35 schreef loecje het volgende:
ik zal wel weer iets zoeken dat niet bestaat...
Als je een wegwerpspuitzak gebruikt met een niet te kleine spuitmond en je draait de achterkant dicht hoef je bijna geen kracht te gebruiken voordat bv. de botercreme eruitloopt. Je moet er wel voor zorgen dat je je botercreme niet te vast/hard is.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_99876821
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 14:39 schreef roos85 het volgende:

[..]

zoiets misschien?

[ afbeelding ]
dat ziet er ook wel makkelijk uit.

moet ook zeggen dat ik op het moment 0,0 knijpkracht heb. had vanochtend zelfs ruzie met de tandpasta :X misschien moet ik gewoon niet vandaag cupcakes willen maken.

heb idd van de wegwerp dingen. hoe ik het er nu uit heb gekregen.. met handpalmen tegen elkaar drukken. maar dan kan je niet sturen dus het ziet er niet uit.
ach als het maar lekker is ;)
  zondag 24 juli 2011 @ 14:44:17 #300
300082 roos85
JUICHEN!
pi_99876919
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 14:42 schreef loecje het volgende:

[..]

dat ziet er ook wel makkelijk uit.
Weet alleen niet zo'n ding heet..
quote:
moet ook zeggen dat ik op het moment 0,0 knijpkracht heb. had vanochtend zelfs ruzie met de tandpasta :X misschien moet ik gewoon niet vandaag cupcakes willen maken.
oh das rot :(
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')