100 gram boterquote:
Thx luv! Ga ik die de volgende keer eens proberen! Voor hoeveel cupcakes is dit ongeveer?quote:Op maandag 27 juni 2011 14:17 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
100 gram boter
200 gram monchou
120 ml geklopte slagroom
1 bus poedersuiker
2 theelepels vanille extract
roze levensmiddelen kleurstof
Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar. Kleur de helft van de topping met rose levensmiddelen kleurstof.
Overigens zonder klopfix, gewoon zo'n bakje geklopte slagroom.
Met die mix kon ik er zelfs bijna 24 mee decoreren, ligt er maar net aan hoe je het doseertquote:
Het leek me al vrij veel voor maar 12.quote:Op woensdag 29 juni 2011 09:52 schreef Skaai het volgende:
Met die mix kon ik er zelfs bijna 24 mee decoreren, ligt er maar net aan hoe je het doseert
Nicequote:Op woensdag 29 juni 2011 10:51 schreef LovelyLady het volgende:
Et voila
Het begin is er
[ afbeelding ]
Hij is wel een beetje ingekakt.. maar goed dat mag de voorpret niet bedervenquote:
Boter halen? Lenen bij de buuf/buurman?quote:Op woensdag 29 juni 2011 12:33 schreef Skaai het volgende:
Chocolade bosbessen cupcakes zijn niet gaar en ik heb ze zelfs langer in de oven gelaten dan moest. Dus ik wilde mijn gewone bosbessen met kruimellaag cupcakes maken en nu is mijn boter op (voor de kruimellaag
.)
hihi jammer dat de rest mislukt isquote:Op woensdag 29 juni 2011 12:57 schreef Skaai het volgende:
Nee ik vind het even goed zo, het is hier te warm om te blijven bakken. Ik heb wel 12 prachtige gelukte frambozen muffins staan en daar doen ze het maar mee. Ik produceer straks nog een mooie topping en dan vind ik het gesneden
.
Heb precies het recept aangehouden en ben nog geen cupcake queen dus ik zou het niet wetenquote:Op woensdag 29 juni 2011 13:26 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
hihi jammer dat de rest mislukt is
Enig idee hoe het komt?
Zonde zegquote:Op woensdag 29 juni 2011 13:31 schreef Skaai het volgende:
[..]
Heb precies het recept aangehouden en ben nog geen cupcake queen dus ik zou het niet weten. Mijn vermoeden is dat ik ze langer moet bakken op een andere temperatuur. Ik heb ze maar weggegooid
Thx, had alleen wel enige moeite met het wegwerken van plooien in de gele fondant, dus dat heb ik maar verborgen om wat versieringenquote:
quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:15 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Thx, had alleen wel enige moeite met het wegwerken van plooien in de gele fondant, dus dat heb ik maar verborgen om wat versieringen.
Laat je ook jouw eindresultaat zien?
MarjoBlabla had hetzelfde probleem volgens mij.. Iets waardoor ze krimpen als ze afkoelen?quote:Op donderdag 30 juni 2011 10:03 schreef LovelyLady het volgende:
Iemand enig idee waarom mijn cupcakes los komen te zitten van het papiertje?
ik ga even de volgende serie met een plank afdekkenquote:Op donderdag 30 juni 2011 10:28 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
MarjoBlabla had hetzelfde probleem volgens mij.. Iets waardoor ze krimpen als ze afkoelen?
Dit ware leuke thomas de trein cupcake papiertjesquote:Op donderdag 30 juni 2011 14:03 schreef Spuuglokje het volgende:
Het ligt aan de papiertjes.Ik heb eens een serie half met papiertjes van AH en half met papiertjes van de Hema gedaan, en die van AH lieten allemaal los, terwijl die van de Hema perfect bleven.
Dat ziet er erg lekker uit, zoiets wil ik binnenkort proberen maar dan met een vruchtenvulling.quote:Op dinsdag 21 juni 2011 15:41 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een klein proeftaartje gemaakt zodat ik een beetje weet hoe het straks moet. Ik vond het minder lastig/tijdrovend dan een appeltaart. Ik moet alleen wel meer botercreme gebruiken (als in veel meer). Maar de smaak was goed! Voor de verjaardag van onze zoon gebruik ik uiteraard blauwe muisjes en blauwe fondant. En zal ik em leuk decoreren. Die muisjes bovenop waren om te kijken of dat wat is, ik vind van niet.
De Hema verkoopt ze ook. Ik was daar net en heb meteen eentje gekocht, kon ik voor 1,50 niet laten liggenquote:
Als 'ie helemaal is afgekoeld kan je gewoon doorgaan. Ik wacht wel altijd tot 'ie echt afgekoeld is voordat ik hem doorsnijd.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 15:09 schreef Serinde het volgende:
De Hema verkoopt ze ook. Ik was daar net en heb meteen eentje gekocht, kon ik voor 1,50 niet laten liggen![]()
M'n eerste biscuitdeegje is aan het afkoelen. Ben benieuwd!
Wachten jullie allemaal tot de volgende dag om het baksel verder af te maken? Kan/wil eigenlijk niet wachten
Dat is goed berichtquote:Op zaterdag 2 juli 2011 16:37 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Als 'ie helemaal is afgekoeld kan je gewoon doorgaan. Ik wacht wel altijd tot 'ie echt afgekoeld is voordat ik hem doorsnijd.
misschien de oven iets lager zetten en langer er in?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 20:37 schreef Nijna het volgende:
Ik heb cupcakes gemaakt vanmiddag met van die mix van funcakes. Volgens mij zijn ze wel lekker, althans, de stukjes die ik eruit heb geboord om te vullen waren lekker
Ze waren alleen iets "hard" aan de bovenkant. Hebben ze er dan te lang ingestaan of op te hoge temperatuur? Iemand een idee?
Dat ziet er goed uitquote:Op woensdag 6 juli 2011 09:16 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
De taart van afgelopen zaterdag! Ik vond em leuk gelukt!
die is léuk! Ga ik onthoudenquote:Op donderdag 7 juli 2011 07:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Deze kwam ik tegen op internet en ik vond hem zo leuk dat ik hem met jullie wilde delen,.
[ afbeelding ]
Als je zoiets gaat maken wel foto's he!quote:Op donderdag 7 juli 2011 09:14 schreef _Loki het volgende:
[..]
die is léuk! Ga ik onthouden
Lijkt me ook wel leuk om een vierkant plateau vol te maken dat de zee en het strand groter zijn, met nog hangmatjes erbij enzo
Ik heb 4 eieren gebruik en een cakeblik (wegens niet meewerkende springvormquote:1 ei (M): 30g suiker : 30g bloem : snufje zout
Voor een springvorm van 24cm heb je ruim voldoende aan 5 eieren.
Leg de eieren (kan ook vanuit de koelkast) in een kom met heet water. Ga ondertussen alle andere spullen klaarzetten. Controleer tussendoor of het water nog goed warm is, als het heel erg is afgekoeld doe je opnieuw heet water in de kom met eieren.
Doe de eieren, zout en suiker in een beslagkom en flink mixen. Het ligt aan de (hoogste)snelheid van je mixer hoe lang je moet mixen. De eiermix moet er uiteindelijk heel licht geel uit komen te zien en als lobbige slagroom aanvoelen. Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het ei staan, want dan komt er geen lucht in je beslag. Dus bij grote hoeveelheden kun je dan beter in 2 delen mixen.
Na het mixen voeg je de gezeefde bloem met kleine beetjes tegelijk toe. Gebruik hiervoor GEEN mixer, maar schep het met bv. een spatel door je beslag.
Schep je beslag in de vorm (ik gebruik altijd bakpapier voor een mooi strak resultaat) en zet het meteen in de voorverwarmde oven. Ik heb een heteluchtoven en bak op 180gC.
2/3 eieren: 30min.
3-6 eieren: 40min.
7-10 eieren: 50 min.
Variaties:
0,5 eetlepel speculaaskruiden op 2 eieren toevoegen
1/3 deel van de bloem vervangen door cacao
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |