abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97396632
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 20:04 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring? :*
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)

Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren! *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  vrijdag 27 mei 2011 @ 21:29:26 #52
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97400436
Lief boltaartje, Trinity!

Mijn tweede taart voor vandaag is ook eindelijk af!



pi_97412076
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 20:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)

Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren! *O*
Ah, merci! Zal ik zeker doen :Y.
pi_97422903
quote:
11s.gif Op maandag 23 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken :P
Lekker hè van die bosbessenmuffins :P Mag ik vragen welk recept jij gebruikt? Ik heb er zo een van een Amerikaanse site en die zijn ook erg jummie. Amerikaanse muffinrecepten zijn ook vaker met zonnebloemolie en denk dat dat toch is waarom ze lekker zompig en chummy blijven zeg maar.
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
  zondag 29 mei 2011 @ 17:51:31 #55
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97462692
Mensen die (in de buurt) en in Rotterdam wonen..
Ik was gister in het Kookpunt .. :9~

Ze hebben daar een hele hoek vol met bakspullen!
Alles werd nog ingericht .. maar owww! :o
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zondag 29 mei 2011 @ 18:24:22 #56
198722 Dizzy-Miss-Lizzy
spin me around
pi_97463721
Spuug wat een prachtige taarten weer _O_
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97463775
Als je een geweldig (fictief) boek wil lezen over een vrouw die haar eigen cupcake café opent moet je echt 'Meet me at the Cupcake Café' lezen van Jenny Colgan. Ik heb de Engelse versie thuis (en net uit) en het is écht een fantastisch boek.. Ik heb heeeeel erg stiekem om over tig jaar mijn eigen winkeltje te openen en dan is dit toch wel erugh leuk om te lezen..
Er staan ook heel erg veel recepten in, die ik nu allemaal wil proberen _O_
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  maandag 30 mei 2011 @ 14:03:09 #58
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97494586
Hai, waar kan je kleurstoffen kopen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_97497138
quote:
5s.gif Op maandag 30 mei 2011 14:03 schreef Harajuku. het volgende:
Hai, waar kan je kleurstoffen kopen?
Internet :D
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
pi_97497169
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 15:12 schreef _Loki het volgende:

[..]

Internet :D
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
Maar als je niks anders nodig hebt is dat vrij duur i.v.m. verzendkosten.
Je kan een turkse toko proberen!
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97497261
Dat is waar.
Ik keek er net op, zie ik dit voorbij komen:

Geweldig!
  maandag 30 mei 2011 @ 16:12:07 #62
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97499487
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 15:12 schreef _Loki het volgende:

[..]

Internet :D
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
Mja, ik wil het vanavond maken voor morgen :') De toko hier was ineens weg, supermarkt heeft alleen gelpennen maar ik heb toch wat gevonden.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_97500614
Weet iemand waar je deze glitters kunt krijgen:


Ik heb zelf edible silk, dat is alleen iets fijner en zilver van kleur volgens mij.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:42:39 #64
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97535593
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 31 mei 2011 @ 13:50:51 #65
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97538009
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 12:42 schreef MissHobje het volgende:
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst :D
[ afbeelding ]
cool *;
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 14:16:05 #66
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97538993
Appelmuffins met kaneelkruimel (ik moest wel, appel + kaneel is O+) in de oven en ik heb een passievrucht botercreme gemaakt :D.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97539940
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 12:42 schreef MissHobje het volgende:
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst :D
[ afbeelding ]
Hoe krijg jij die mooie glitterglans over je fondant? O+
  woensdag 1 juni 2011 @ 10:52:49 #68
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97574862
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 14:37 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Hoe krijg jij die mooie glitterglans over je fondant? O+
Dust powder fairy magic sparkles van squires kitchen (ik heb de absinthe kleur (vleugje groenig?) heet het, zal ff plaatje zoeken met het merkje ;) en ik heb zo;n kwast waar je wat poeder in doet en dan kun je heerlijk door poederen :D


[ Bericht 13% gewijzigd door MissHobje op 01-06-2011 10:58:44 (ff plaatje toegevoegd ) ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97626282
Ik ga morgen naar de Sligro, even kijken voor spulletjes, aangezien ik hoorde dat ze het daar ook verkopen. Hebben jullie tips voor me, waar ik echt even voor moet kijken of juist dingen die je moet laten staan?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  donderdag 2 juni 2011 @ 19:43:46 #70
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97630045
Poe je moet ff opletten met de rolbare en vloeibare fondant, heel vaak pakken mensen de vloeibare ipv dat ze liever de rolbare hadden willen hebben :D oe en zou je voor mij willen kijken wat de vloeibare fondant in emmer (kilo of 5 denk ik) kost inclusief btw? dat zou top zijn, moet ik f weten :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97630704
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 19:43 schreef MissHobje het volgende:
Poe je moet ff opletten met de rolbare en vloeibare fondant, heel vaak pakken mensen de vloeibare ipv dat ze liever de rolbare hadden willen hebben :D oe en zou je voor mij willen kijken wat de vloeibare fondant in emmer (kilo of 5 denk ik) kost inclusief btw? dat zou top zijn, moet ik f weten :D
Dat van vloeibaar wist ik, ik wist niet dat zo ook echt rolfondant hadden. Maar ik ga het even voor je kijken en je hoort het dan morgenavond van me (denk ik).
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97742738
Ik post hier normaal gesproken nooit en ik ben niet zo fanatiek als jullie (ik bak zelden een taart :P), maar toch wil ik mijn laatste creatie tonen.

Een Hello Kitty taart die ik voor de verjaardag van mijn kleine nichtje had gemaakt. Gevuld met een laagje jam, slagroom en aardbeien.

pi_97746793


mijn eerste cupcakes :D ik zie dat ze te laag zijn maar ik ben er toch wel trots op.....
  maandag 6 juni 2011 @ 11:11:50 #74
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97778445
Wat een leuke cupcakes, palma! ^O^
En een mooie stapeltaart, Landysh! ^O^
pi_97910545
pi_97931218
Trinity wat een prachtige taart joh! Echt leuk met die sterren.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 17:00:11 #77
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97943744
Ik heb kleine cupcake vormpjes maar vraag me af of de cupcakes dan net zo lang in de oven moeten als de grotere, aangezien er minder moet worden gebakken :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:02:28 #78
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97943848
Er komen hier weer leuke dingen voorbij zeg :Y

Ik heb ook een vraagje..

Ik ga voor mijn verjaardag een taart maken (20 cm rond en daarbij een stuk of 20 cupcakes).
Weet iemand hoeveel botercreme ik ongeveer nodig heb ?

De taart moet worden afgesmeerd en voor de cupcakes wil ik een dun laagje gebruiken voordat het marsepein erop gaat (als lijm zeg maar)..

Please advice ?! :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_97944146
Mijn ervaring is dat 1 pakje boter met 1 bus poedersuiker ruim voldoende is om een taart van 20cm af te smeren. Ik hou dan altijd nog over wat ik dan invries.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:11:55 #80
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97944234
En hoeveel botercreme mix moet ik daarbij gebruiken..
Ik heb poedervorm .. En ik neem aan een pakje boter (250 gram in deze) ?
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_97944485
Een pakje boter is 250 gram ja.

Heb je de funcakes mix? Dan geldt: Nog toe te voegen per 100 gram mix: 100 gram suikerbakkerspoeder (poedersuiker), 200 ml water en 250 gram boter

Dus met 100 gram mix zou je voldoende botercreme aan kunnen maken voor wat jij wilt gaan doen er mee.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:44:26 #82
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97945486
En suikerbakkerspoeder heb ik dus niet :@ ...
Dat wordt dus heeeel fijn poedersuiker erdoorheen zeven, weet dat het dan iets van klontjes geeft ..
Maar tijd om te bestellen heb ik niet meer ;)

Bedankt DML :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:46:37 #83
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97945569
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze in :') Wat doe ik dan verkeerd?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_97945947
quote:
5s.gif Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Harajuku. het volgende:
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze in :') Wat doe ik dan verkeerd?
Heb je een mix gebruikt of een recept?
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 juni 2011 @ 18:13:53 #85
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97946591
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 17:56 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:

[..]

Heb je een mix gebruikt of een recept?
Volgens mij zelfs het recept uit de OP :D, aangevuld met dingen zoals kaneel en kersen, ik bak nooit met van die kant-en-klare pakjes.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 19:34:12 #86
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97949875
quote:
5s.gif Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Harajuku. het volgende:
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze in :') Wat doe ik dan verkeerd?
Zat er bakpoeder in? :o

Ik heb overigens een frosting geprobeerd te maken (met bloem en melk) en dat moest op kamertemperatuur komen maar het werd net pudding :')

Heb zojuist dus mini muffins gemaakt en ik had beslag voor 24 muffins dacht ik maar uiteindelijk heb ik er 48 mee kunnen vullen :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 9 juni 2011 @ 19:41:01 #87
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97950166
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Dit was het. En die spuitzak is ook geen vriend van mij, hoe doe je dat nu mooi? Mijne waren een beetje zielig. Een paar gingen wel redelijk, maar de meeste was niets. Is er ergens een duidelijke uitleg te vinden of zo?


Kijk ze ook zielig ingekakt zijn ;( En ze kwamen zo prachtig de oven uit, ik voelde me echt genaaid

Eet smakelijk vast Skaai _O-
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 21:24:49 #88
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97955144
Ik heb mijn mengsel nog in de koelkast staan maar gooi 'm weg. Smaakt voor geen ene meter, zelfs een vieze griesmeelpudding is nog lekkerder. Heb maar botercreme met passievrucht smaak gemaakt, smaakte er vorige keer ook goed bij :')

Wat is jouw recept voor frosting/creme laag want het ziet er wel mooi uit zeg O+.

Oh en ik had besloten mini appelcupcakes te maken. Bakvorm gekocht, cupcakevormpjes enzo, dus ik heel enthousiast die mix maken in de veronderstelling dat het recept voor 12 grote muffins wel gelijk moest zijn aan 24 kleine. Nou ik kon verdorie 48 mini muffins bouwen van dat recept dus mijn collega's zijn morgen heel blij met me :'). De ene helft gewoon muffin en daar doe ik botercreme op, de andere helft met kaneelkruimel laag :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97956240
@ Skaai,

Foto's?:D En wat is je recept van de botercreme met passievrucht? Het klinkt namelijk heeeel erg lekker en ik zoek nog steeds goede recepten voor botercreme.. *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 21:50:11 #90
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97956695
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 21:42 schreef MarjoBlabla het volgende:
@ Skaai,

Foto's?:D En wat is je recept van de botercreme met passievrucht? Het klinkt namelijk heeeel erg lekker en ik zoek nog steeds goede recepten voor botercreme.. *O*
Ehm ik heb de muffins ingepakt staan met een zak eromheen, botercrème doe ik er morgen pas bij het serveren op :P.

Botercrème: 200 gram boter, 175 gram poedersuiker, 10ml melk en 2,5 tl passievrucht essence (of naar smaak, kan wat meer of minder zijn)
Eerst de boter goed opkloppen met de mixer, dan voorzichtig de poedersuiker erdoor doen. Het stuift nog al dus ik schep het in drie keer erdoor en tussendoor mix ik het. Daarna de melk met de passievrucht essence erdoorheen mixen en in de koelkast op laten stijven :).

Passievrucht essence heb ik hier bij de toko gehaald, hebben ze wel 10 verschillende smaken als het er niet meer zijn :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97965607
quote:
11s.gif Op donderdag 9 juni 2011 18:13 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Volgens mij zelfs het recept uit de OP :D, aangevuld met dingen zoals kaneel en kersen, ik bak nooit met van die kant-en-klare pakjes.
Ik bedoelde de funcakes mix van deleukstetaarten en idd niet van die alleen water toevoegen pakken uit de winkel, dat is niks :P

Ik gebruik zelf dus die mix voor cupcakes en herken het daarmee niet. Van hetzelfde merk had ik het probleem wel met de taartenmix. Wat daarbij hielp was om niet in 1x op de hoogste stand af te bakken maar elke 10 minuten de temperatuur wat afbouwen.

Zoek anders eens op het forum van deleukstetaarten in het bakgedeelte. De vraag wordt daar vaker gesteld.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † vrijdag 10 juni 2011 @ 16:40:50 #92
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97986708
Muffins zijn goed ontvangen op de werkvloer *O* en ze zijn allemaal op gegaan 8-)


Volgende stap is chocolademuffins denk ik 8-)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 10 juni 2011 @ 16:45:01 #93
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97986878
Die zien er smakelijk uit, Skaai! :9
  vrijdag 10 juni 2011 @ 16:50:04 #94
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_97987102
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juni 2011 19:34 schreef Skaai het volgende:

[..]

Zat er bakpoeder in? :o

dus dat was mn fout gister :@ had er wat extra zuiveringszout in :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † vrijdag 10 juni 2011 @ 21:28:05 #95
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97999592
Ik gebruik geen zuiveringszout, gewoon huis tuin en keuken zout :P
Zou niet weten of dat zo'n verschil maakt hoor The_Hives :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98023742
Ik heb een citroen kwarktaart gemaakt, maar wat zou ik daar nog op kunnen doen, vind hem er zo saai uitzien nu.
Ajax Amsterdam
pi_98024585
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 21:28 schreef Skaai het volgende:
Ik gebruik geen zuiveringszout, gewoon huis tuin en keuken zout :P
Zou niet weten of dat zo'n verschil maakt hoor The_Hives :)
Zuiveringszout is baking soda en dat wordt in Engelse recepten vaak gebruikt in plaats van bakpoeder. Maar volgens mij moet je daar inderdaad net iets meer van indoen dan van bakpoeder (als ik het goed onthouden heb).
Van keukenzout rijst beslag volgens mij niet.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zaterdag 11 juni 2011 @ 15:19:20 #98
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_98025604
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 14:48 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Zuiveringszout is baking soda en dat wordt in Engelse recepten vaak gebruikt in plaats van bakpoeder. Maar volgens mij moet je daar inderdaad net iets meer van indoen dan van bakpoeder (als ik het goed onthouden heb).
Van keukenzout rijst beslag volgens mij niet.
klopt, maar ik had al zelfrijzend bakmeel en daarnaast extra zuiveringszout, misschien dat dat te veel was waardoor ze eerst opgeblazen werden en vervolgens inzakten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zaterdag 11 juni 2011 @ 16:49:32 #99
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98029082
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 14:21 schreef Kuhly het volgende:
Ik heb een citroen kwarktaart gemaakt, maar wat zou ik daar nog op kunnen doen, vind hem er zo saai uitzien nu.
Doe er partjes citroen op of maak een mooie versiering met lemon curd (té lekker)
Je kan er ook dotjes citroen-botercrème op doen, alleen weet ik niet of die combinatie met kwark te machtig wordt :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 11 juni 2011 @ 17:08:39 #100
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_98029839
Zo.. mijn eerste taartje heb ik gebakken! :)
Niet super hoog geworden, maar zeker eetbaar en gaar..

Nu heb ik m voor morgen nodig..

Ik wil m vanaaf gaan afmaken: vullen (banketbakkersroom, die niet uit de koeling komt), afsmeren met botercreme en bekleden met marsepein..
Kan ik dit geheel nou tot morgen gewoon buiten de koeling bewaren?
Ik bewaar alles in taartdozen die ik op een donkere plaats ga neerzetten..
Wir müssen leben, bis wir sterben!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')