abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 22 mei 2011 @ 17:41:22 #1
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97162002
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #22

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22

cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En uit het vorige topic:

Bruidstaart van Ilse86



Eerste taartje van GotC:



Lief hertje van Spuuglokje:



Mooie strik door Taartje:



En de cupcakeburger van DutchErrorist & Smijn:



[ Bericht 0% gewijzigd door MissHobje op 22-05-2011 17:51:54 ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97162167
Van 21 naar 23?
  zondag 22 mei 2011 @ 17:44:36 #3
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97162179
quote:
8s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, die zijn hopeloos gefaald....
Ik heb zelf geen cupcakehouders en de papiertjes waren blijkbaar te slap, ze zijn er dus allemaal uitgelopen of meeeeega uitgezakt, waardoor het een soort cake-blobs zijn... :(

Ik wacht even tot ze afgekoeld zijn om te proeven, dan kijk ik of ik er nog buttercream op maak of het helemaal laat zitten. Fotowaardig gaan ze in ieder geval niet worden helaas...

* BBQ-kip cupcakehouders op haar te-kopen-lijstje zet
jammer zeg van die vormpjes, dat is niet leuk ;( waar heb je die vandaan? welk merk?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 17:44:59 #4
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97162207
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:44 schreef Hydrogeny het volgende:
Van 21 naar 23?
ik kiek er ff naar want het gebeurt tegenwooordig automatisch :D
Het klopt gewoon hoor deel 22 is vol :o maar moest nog even deel 22 in de op erbij zetten, dat is ook weer done ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 18:21:30 #5
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97163764
Oeps, excusez moi! Had niet door dat ik 'em dicht gooide...

Stom he van die vormpjes, maar ja... Ze waren van Xenos, echt übergoedkoop.
Was niks aan de hand geweest, als ik van die bakplaten met muffingaten erin had gehad, maar die had ik dus niet :P

Botercrème toch maar gemaakt (paars!), staat nu in de koelkast op te stijven. Het ziet er echt NIET uit, maar misschien toch wel lekker ;)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 22 mei 2011 @ 18:55:47 #6
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97165245
hmm wel gek dat dat zo gebeurt toch ? ik bak altijd in een vorm dus ik weet niet hoe het gaat als ik die niet gebruik, maar zo te lezen is dat niet handig dus :o! jammer, maar smaakt vast top!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 19:00:35 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97165468
Dit was mijn 2e keer cakejes bakken sinds jaaaaaaren. Vorige keer met vormhouders en nu zonder, weet niet of het altijd gebeurt, maar ik ga het er niet meer op wagen ;)

* BBQ-kip er eentje uit de koelkast gaat plukken :9
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 22 mei 2011 @ 20:02:56 #8
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97168657
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 19:00 schreef BBQ-kip het volgende:
Dit was mijn 2e keer cakejes bakken sinds jaaaaaaren. Vorige keer met vormhouders en nu zonder, weet niet of het altijd gebeurt, maar ik ga het er niet meer op wagen ;)

* BBQ-kip er eentje uit de koelkast gaat plukken :9
die vormpjes van dr oetker zijn trouwens heel goed stevig (veel meer dan die van de xenos) mocht je ze in de winkel zien.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 22 mei 2011 @ 20:15:15 #9
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97169213
Ik ben niet van de fondant en marsepein maar ben wel dol op cupcakes en heb vandaag sinds tijden weer wat in elkaar geflanst en bohhh wat waren ze lekker!
Bosbessen met een kaneelkruimel laag en een dot vanille botercreme!

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 22 mei 2011 @ 20:30:18 #10
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97170077
Vrijdagavond en nacht bezig geweest met de taart voor een vriendin die net een kleintje heeft gekregen:









Dit was het totale cadeau:


En de cupcakes voor vandaag in de Efteling:

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 22 mei 2011 @ 20:51:29 #11
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97171483
Skaai! O+ heerlijke cupcake :9

en Sv-tje wat een prachtige taart! geweldig cadeau zo zeg *O*
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 20:54:40 #12
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_97171697
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 20:30 schreef SV-tje het volgende:
Vrijdagavond en nacht bezig geweest met de taart voor een vriendin die net een kleintje heeft gekregen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit was het totale cadeau:
[ afbeelding ]

En de cupcakes voor vandaag in de Efteling:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
_O_ _O_ _O_
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 22 mei 2011 @ 21:03:46 #13
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97172333
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.

En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!

BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!

Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van. ;) Hij was erg lekker iig!









Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
pi_97176791
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 21:03 schreef Silmarwen het volgende:
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.

En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!

BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!

Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van. ;) Hij was erg lekker iig!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
Heel erg mooi en goed gelukt voor een eerste boltaartje!
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97189292
hmmmmmm nou wil ik een foto uploaden maar ik weet niet hoe???
pi_97192336
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 09:37 schreef palma het volgende:
hmmmmmm nou wil ik een foto uploaden maar ik weet niet hoe???
Uploaden naar photobucket of soortgelijke site en dan de IMG link hier plakken ;)

Wat een mooie en lekkere cupcakes en taarten weer hier zeg! Die Barbie taart is ook erg leuk gedaan!

Ik heb afgelopen weekend een choco-taart gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Nog nooit eerder een taart gedecoreerd, maar het ging naar omstandigheden best goed vond ik. Helaas zat het bakpapier niet mooi in de vorm, waardoor de taart aan één kant een soort deuk had. Ik dacht dit op te kunnen lossen door het met de hand bij te snijden, maar daar werd het niet beter op... Vandaar dus de ongelijke, gebutste zijkanten. Uiteindelijk maar gelaten voor wat het is, dan maar niet helemaal rond. Het resultaat na het overgieten met ganache:







Een chocoladetaart met chocoladeganache vulling en frambozen (die ganache had ik ook met deels frambozenchocolade gemaakt, dus daar zat ook een extra smaakje aan), overgoten met vloeibare ganache van extra-pure chocolade en gedecoreerd met een marsepeinen roosje. Iedereen vond het erg lekker zeiden ze, de taart was door alle chocola alleen wel behoorlijk machtig. Al met al wel voor herhaling vatbaar vond ik zelf! :Y)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 23 mei 2011 @ 12:50:51 #17
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97195234
Silmarwen wat een prachtige barbie :D lekker zoet roze O+

Wow goed gelukt miss Isis ;) enne welk recept nu gebruikt?

Iedereen gaat zo mega vooruit met de prachtige creaties, echt leuk om te zien!!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97198435
Vriendlief heeft het recept gekozen, en hij koos het 'simpele' recept. 500 gr chocola, 10 eieren, 50 gr suiker en een klein beetje (35 gr) bloem (door mij vervangen door ongeveer 50 gr zelfrijzend bakmeel). Werd erg chocoladig! Ik was nog even bang dat het in zou zakken of niet hoog genoeg zou worden dus heb het andere recept achter de hand gehouden, maar dat bleek gelukkig niet nodig :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  † In Memoriam † maandag 23 mei 2011 @ 14:16:57 #19
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97199099
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97203120
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 14:32 schreef Danielle83 het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
Uit Taart & cake decoraties van Paris Cutler:
Sinaasappel-amandeltaart zonder bloem (melk- en glutenvrij)
Voor 1 ronde taart van 22cm of een vierkante van 20cm:
2-3 sinaasappels (met gave schil, omdat de hele vrucht wordt gebruikt)
8 eieren
420g fijne kristalsuiker
1 tl bakpoeder
420g gemalen amandelen

1. Was de sinaasappels goed en leg ze in een grote steelpan; zet ze helemaal onder water. Leg een klein bord op de sinaasappels om ze ondergedompeld te houden. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de sinaasappels 1 uur sudderen, tot ze heel zacht zijn.
2. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier (het moet 2cm boven de rand uitsteken)
3. Laat de sinaasappels goed uitlekken, leg ze daarna weer in de pan en laat ze afkoelen. Snijd elke sinaasappel in vier stukken, verwijder eventuele pitten en pureer ze daarna in een blender of keukenmachine.
4. Klop de eieren, suiker en het bakpoeder met wat zout tot een romige massa. Klop de amandelen en de sinaasappelpuree erdoor. Laat dit 20 min. staan en verwarm de oven voor op 180C.
5. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de taart anderhalf uur, of tot een prikker die u in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de bakvorm.

Bewaar de taart maximaal 1 week in een luchtdichte doos in de koelkast, of vries hem in en gebruik hem binnen 2 maanden.

ik heb ook nog een recept voor zuivelvrije mokkabrownies en gluten- en zuivelvrije sinas-chocolademoussetaart. Allemaal nog nooit geprobeerd, dus ik weet niet of het goeie zijn helaas.
pi_97205852
quote:
11s.gif Op maandag 23 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken :P
Ik bak ook wel eens muffins met gesmolten boter, die blijven ook zompig. Daar zou het niet aan mogen liggen.
  maandag 23 mei 2011 @ 16:44:08 #22
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97205906
Misschien door de honing? Ooit eens honing op brood gedaan? Is binnen een paar uur superhard!
pi_97209505
Ik denk net te lang gebakken, dan zijn ze als ze vers zijn nog goed en als ze afkoelen steenhard.
pi_97215147
Wat gebruiken jullie eigenlijk allemaal om je taart te vullen en hem mee te crumbcoaten? Ik las een paar topics terug iets over Baileys botercrème, dat lijkt me wel lekker (normale botercreme vind ik niet zo), heeft iemand daar een receptje van? Moet je die in de koelkast laten opstijven?

Bij de taarten tot nu toe heb ik chocoladeganache gebruikt, maar ik moet nog even oefenen voordat ik het mooi strak krijg denk ik :).
pi_97222112
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 21:03 schreef Silmarwen het volgende:
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.

En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!

BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!

Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van. ;) Hij was erg lekker iig!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
Ik voel me echt heel dom nu... Ik dacht dat als je een boltaartje wilde maken, je een speciale bakvorm nodig had om die bol te bakken. Maar kennelijk puzzel je dat dus gewoon in elkaar van een "normale" biscuit?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 23 mei 2011 @ 21:38:58 #26
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97222562
I(k geloof dat je ook echt een boltaartje kunt maken, maar de garing daarvan lijkt me een drama. Je bakt gewoon een taart zoals je normaal zou doen, snijdt deze in reepjes en dan pak je een schaal en leg je een eerste laag. Moet ongeveer 1 cm breed zijn. Dan smeer je je slagroom, of andere vulling (niet te nat) en voeg je eventueel wat vruchtjes toe. Dan weer een laag biscuitcake en zo tot hij gevuld is. Ik heb de schaal wel eerst bekleed met cellofaan, als je dan de schaal eraf haalt, kun je de cellofaan tegenhouden en blijft hij mooi in vorm.
  maandag 23 mei 2011 @ 22:34:00 #27
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97226537
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 21:32 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Ik voel me echt heel dom nu... Ik dacht dat als je een boltaartje wilde maken, je een speciale bakvorm nodig had om die bol te bakken. Maar kennelijk puzzel je dat dus gewoon in elkaar van een "normale" biscuit?
Zo dom is dat niet, want je hebt twee manieren om aan en bol te komen. Een daarvan is puzzelen maar de andere is bakken in een vorm.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  † In Memoriam † maandag 23 mei 2011 @ 23:26:56 #28
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97230004
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 17:58 schreef _Loki het volgende:
Ik denk net te lang gebakken, dan zijn ze als ze vers zijn nog goed en als ze afkoelen steenhard.
Nee niet te lang gebakken. Heb ze meerdere malen korter/langer proberen te bakken en dat was het probleem niet. De honing kan het best zijn ja. Toch is het stom, en zonde want ze waren te lekker ;(
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97255255
Heeft iemand een goed recept voor red velvet cupcakes? Ik wil die namelijk binnenkort een keer proberen te maken O+
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97261376
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 17:48 schreef MarjoBlabla het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor red velvet cupcakes? Ik wil die namelijk binnenkort een keer proberen te maken O+
Ik speel ook al ff met het idee, maar alle recepten die ik tegenkom maken gebruik van 2 ounces rode kleurstof. Ik ben alleen nog nooit de vloeibare kleurstof tegengekomen die ze blijkbaar in de US gebruiken.
pi_97261755
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 19:48 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik speel ook al ff met het idee, maar alle recepten die ik tegenkom maken gebruik van 2 ounces rode kleurstof. Ik ben alleen nog nooit de vloeibare kleurstof tegengekomen die ze blijkbaar in de US gebruiken.
Rode vloeibare kleurstof is gewoon bij de toko te koop.. Ik heb in ieder geval daar mijn flesje vandaan..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97265280
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 19:55 schreef MarjoBlabla het volgende:
Rode vloeibare kleurstof is gewoon bij de toko te koop.. Ik heb in ieder geval daar mijn flesje vandaan..
Ik zal eens kijken bij de toko hier in de buurt. Misschien dat je wat kan met bovenstaand recept dan? :) Er gaat wel een hoop in! Laat je weten of het gelukt is? :D
pi_97282834
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 20:53 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik zal eens kijken bij de toko hier in de buurt. Misschien dat je wat kan met bovenstaand recept dan? :) Er gaat wel een hoop in! Laat je weten of het gelukt is? :D
Ik ga een combinatie van 2 recepten gebruiken. In een ander recept staat 1,5 eetlepel aan kleurstof.. Dus ik doe gewoon dat, in combinatie met dat recept van jou xD Want je hebt niet zo veel kleurstof nodig! Ik heb al eens eerder gewoon rode cupcakes gemaakt, daar was een eetlepel genoeg voor dacht ik..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97283313
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 08:43 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik ga een combinatie van 2 recepten gebruiken. In een ander recept staat 1,5 eetlepel aan kleurstof.. Dus ik doe gewoon dat, in combinatie met dat recept van jou xD Want je hebt niet zo veel kleurstof nodig! Ik heb al eens eerder gewoon rode cupcakes gemaakt, daar was een eetlepel genoeg voor dacht ik..
Ok, laat weten hoe het gaat. Gebruik je dan een eetlepel vloeibare kleurstof of paste?
pi_97342057
Vloeibaar.. Ik ga ze zo proberen te maken, wish me luck!
Iemand nog een geweldig recept voor de toef?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97343054
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 16:06 schreef MarjoBlabla het volgende:
Vloeibaar.. Ik ga ze zo proberen te maken, wish me luck!
Iemand nog een geweldig recept voor de toef?
Ik zou de creamcheese frosting maken uit de link die ik eerder heb gepost, denk dat wit met rood mooi staat :). Ik heb bij de plaatselijke toko ook vloeibare kleurstof gevonden, dus ik ga me er binnenkort ook eens aan wagen!
pi_97344502
Ze staan nu in de oven.. pfoe wat is dat recept een gedoe zeg xD
Ik hoop dat ze mooi worden, aangezien ik de helft aan een vriend/collega wilde geven die morgen voor het laatst is, aangezien hij komend weekend naar Groningen verhuis. Ik moet hem extra verslaafd maken aan mijn cupcakes, want over 2,5 maand ga ik hem achterna om daar te studeren. Dan kan ik mijn ouders + zussen niet meer vetmesten, dus dan maar nieuwe slachtoffers zoeken *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97345538
Oke, dit heb ik nog nooit meegemaakt.. Ik heb vandaag voor het eerst die dokter oetker papiertjes gebruikt (vond de kleurtjes wel handig..rood voor mn red velvet cupcakes). ik tilde dus net een cupcake uit het bakblik, draaide hem om, om de onderkant te voelen.. VALT HET CAKEJE ERUIT! Herkent iemand dit? Ik wilde namelijk die lading gebruiken voor mijn cadeautje, maar ik ga niet zulke cakejes weggeven..

-Edit
Ik zie net dat het hetzelfde probleem is bij mijn wiltonpapiertjes..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97349098
eet mooi makkelijk toch als je ze er zo uit kan pakken?
pi_97349737
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 18:50 schreef loecje het volgende:
eet mooi makkelijk toch als je ze er zo uit kan pakken?
Ja, dat wel.. Maar het is niet erg mooi, als je ze weg wilt geven..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97369085
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.

Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97371451
MarjoBlabla, zijn ze wel mooi rood geworden met 1,5 lepel kleurstof?
pi_97371484
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 01:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.

Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
Dat van de Jamin is pas net, dus iig geen oud nieuws :)
Stond deze week nog in de krant en ik ben het vergeten te melden ;)

http://www.jamin.nl/taarten-i972.html Met e-mail voor foto's en recepten, dus spammen maar :D
  vrijdag 27 mei 2011 @ 12:53:04 #44
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97379192
Mmmm die cupcakes zien er lekker uit Skaai! :9~
En die schoentjes zijn leuk zeg, SV-tje. O+
En die chocoladetaart oeh heerlijk!! Mooi ook, met 1 roos, Miss_Isis, ik hou van de kracht van eenvoud! ^O^

Vandaag moet ik 2 taarten afmaken. Gisteren heb ik al gebakken en afgesmeerd, dus vandaag ga ik bekleden en decoreren. De eerste taart heb ik net af, een dinosaurustaart.
Ik heb een ronde taart gemaakt, gevuld met aardbeienspul en bovenop extra heuvels van biscuitmix, afgesmeerd met botercreme:


Bekleed met groene fondant:


Het uiteindelijke resultaat, met grassprietjes van groene icing en nepdinosaurusjes, met de naam en leeftijd van bruine fondant op de zijrand:
  vrijdag 27 mei 2011 @ 15:04:33 #45
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97384439
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 12:53 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm die cupcakes zien er lekker uit Skaai! :9~
En die schoentjes zijn leuk zeg, SV-tje. O+
En die chocoladetaart oeh heerlijk!! Mooi ook, met 1 roos, Miss_Isis, ik hou van de kracht van eenvoud! ^O^

Vandaag moet ik 2 taarten afmaken. Gisteren heb ik al gebakken en afgesmeerd, dus vandaag ga ik bekleden en decoreren. De eerste taart heb ik net af, een dinosaurustaart.
Ik heb een ronde taart gemaakt, gevuld met aardbeienspul en bovenop extra heuvels van biscuitmix, afgesmeerd met botercreme:
[ afbeelding ]

Bekleed met groene fondant:
[ afbeelding ]

Het uiteindelijke resultaat, met grassprietjes van groene icing en nepdinosaurusjes, met de naam en leeftijd van bruine fondant op de zijrand:
[ afbeelding ]
_O_
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_97388310
Mooi Spuuglokje!

Edit: gisteren gemaakt
pi_97390313
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 09:03 schreef -Trinity- het volgende:
MarjoBlabla, zijn ze wel mooi rood geworden met 1,5 lepel kleurstof?
Ik heb er uiteindelijk ongeveer 2 a 2,5 van gemaakt. Ze waren wel erg lekker! Ik vermoed dat ze alleen wat langer in de oven hadden gemoeten. De grote waren nog niet helemaal gaar, jammer genoeg. De mini's waren wel goed en erugh lekker *O*

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 01:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.

Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
Ik heb vandaag gekeken bij de Jamin in Amersfoort.. Hier hebben ze het helaas niet :N Ik hoop dat ze het wel in Groningen hebben..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97394595
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:29 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb er uiteindelijk ongeveer 2 a 2,5 van gemaakt. Ze waren wel erg lekker! Ik vermoed dat ze alleen wat langer in de oven hadden gemoeten. De grote waren nog niet helemaal gaar, jammer genoeg. De mini's waren wel goed en erugh lekker *O*
Ok, dus ze moeten langer dan in dat recept staat? Heb je die uit mijn link gebruikt? Ik wil ze ook echt binnenkort gaan maken *O*.
pi_97395701
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 19:24 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ok, dus ze moeten langer dan in dat recept staat? Heb je die uit mijn link gebruikt? Ik wil ze ook echt binnenkort gaan maken *O*.
Ja, in combinatie met het recept dat op deleukstetaarten.nl staat:) Vond het te veel gedoe om alles om te rekenen:p
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97396405
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 19:49 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ja, in combinatie met het recept dat op deleukstetaarten.nl staat:) Vond het te veel gedoe om alles om te rekenen:p
Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring? :*
pi_97396632
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 20:04 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring? :*
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)

Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren! *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  vrijdag 27 mei 2011 @ 21:29:26 #52
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97400436
Lief boltaartje, Trinity!

Mijn tweede taart voor vandaag is ook eindelijk af!



pi_97412076
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 20:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)

Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren! *O*
Ah, merci! Zal ik zeker doen :Y.
pi_97422903
quote:
11s.gif Op maandag 23 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken :P
Lekker hè van die bosbessenmuffins :P Mag ik vragen welk recept jij gebruikt? Ik heb er zo een van een Amerikaanse site en die zijn ook erg jummie. Amerikaanse muffinrecepten zijn ook vaker met zonnebloemolie en denk dat dat toch is waarom ze lekker zompig en chummy blijven zeg maar.
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
  zondag 29 mei 2011 @ 17:51:31 #55
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97462692
Mensen die (in de buurt) en in Rotterdam wonen..
Ik was gister in het Kookpunt .. :9~

Ze hebben daar een hele hoek vol met bakspullen!
Alles werd nog ingericht .. maar owww! :o
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zondag 29 mei 2011 @ 18:24:22 #56
198722 Dizzy-Miss-Lizzy
spin me around
pi_97463721
Spuug wat een prachtige taarten weer _O_
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97463775
Als je een geweldig (fictief) boek wil lezen over een vrouw die haar eigen cupcake café opent moet je echt 'Meet me at the Cupcake Café' lezen van Jenny Colgan. Ik heb de Engelse versie thuis (en net uit) en het is écht een fantastisch boek.. Ik heb heeeeel erg stiekem om over tig jaar mijn eigen winkeltje te openen en dan is dit toch wel erugh leuk om te lezen..
Er staan ook heel erg veel recepten in, die ik nu allemaal wil proberen _O_
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  maandag 30 mei 2011 @ 14:03:09 #58
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97494586
Hai, waar kan je kleurstoffen kopen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_97497138
quote:
5s.gif Op maandag 30 mei 2011 14:03 schreef Harajuku. het volgende:
Hai, waar kan je kleurstoffen kopen?
Internet :D
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
pi_97497169
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 15:12 schreef _Loki het volgende:

[..]

Internet :D
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
Maar als je niks anders nodig hebt is dat vrij duur i.v.m. verzendkosten.
Je kan een turkse toko proberen!
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97497261
Dat is waar.
Ik keek er net op, zie ik dit voorbij komen:

Geweldig!
  maandag 30 mei 2011 @ 16:12:07 #62
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97499487
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 15:12 schreef _Loki het volgende:

[..]

Internet :D
www.deleukstetaartenshop.nl hebben ze veel. Vooral dat poeder is echt heul sterk en fijn om mee te werken.
Mja, ik wil het vanavond maken voor morgen :') De toko hier was ineens weg, supermarkt heeft alleen gelpennen maar ik heb toch wat gevonden.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_97500614
Weet iemand waar je deze glitters kunt krijgen:


Ik heb zelf edible silk, dat is alleen iets fijner en zilver van kleur volgens mij.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:42:39 #64
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97535593
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 31 mei 2011 @ 13:50:51 #65
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97538009
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 12:42 schreef MissHobje het volgende:
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst :D
[ afbeelding ]
cool *;
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 14:16:05 #66
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97538993
Appelmuffins met kaneelkruimel (ik moest wel, appel + kaneel is O+) in de oven en ik heb een passievrucht botercreme gemaakt :D.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97539940
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 12:42 schreef MissHobje het volgende:
Klein "zomaar" cadeautje voor een dinnetje, ff snel in elkaar geflanst :D
[ afbeelding ]
Hoe krijg jij die mooie glitterglans over je fondant? O+
  woensdag 1 juni 2011 @ 10:52:49 #68
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97574862
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 14:37 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Hoe krijg jij die mooie glitterglans over je fondant? O+
Dust powder fairy magic sparkles van squires kitchen (ik heb de absinthe kleur (vleugje groenig?) heet het, zal ff plaatje zoeken met het merkje ;) en ik heb zo;n kwast waar je wat poeder in doet en dan kun je heerlijk door poederen :D


[ Bericht 13% gewijzigd door MissHobje op 01-06-2011 10:58:44 (ff plaatje toegevoegd ) ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97626282
Ik ga morgen naar de Sligro, even kijken voor spulletjes, aangezien ik hoorde dat ze het daar ook verkopen. Hebben jullie tips voor me, waar ik echt even voor moet kijken of juist dingen die je moet laten staan?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  donderdag 2 juni 2011 @ 19:43:46 #70
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97630045
Poe je moet ff opletten met de rolbare en vloeibare fondant, heel vaak pakken mensen de vloeibare ipv dat ze liever de rolbare hadden willen hebben :D oe en zou je voor mij willen kijken wat de vloeibare fondant in emmer (kilo of 5 denk ik) kost inclusief btw? dat zou top zijn, moet ik f weten :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97630704
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 19:43 schreef MissHobje het volgende:
Poe je moet ff opletten met de rolbare en vloeibare fondant, heel vaak pakken mensen de vloeibare ipv dat ze liever de rolbare hadden willen hebben :D oe en zou je voor mij willen kijken wat de vloeibare fondant in emmer (kilo of 5 denk ik) kost inclusief btw? dat zou top zijn, moet ik f weten :D
Dat van vloeibaar wist ik, ik wist niet dat zo ook echt rolfondant hadden. Maar ik ga het even voor je kijken en je hoort het dan morgenavond van me (denk ik).
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97742738
Ik post hier normaal gesproken nooit en ik ben niet zo fanatiek als jullie (ik bak zelden een taart :P), maar toch wil ik mijn laatste creatie tonen.

Een Hello Kitty taart die ik voor de verjaardag van mijn kleine nichtje had gemaakt. Gevuld met een laagje jam, slagroom en aardbeien.

pi_97746793


mijn eerste cupcakes :D ik zie dat ze te laag zijn maar ik ben er toch wel trots op.....
  maandag 6 juni 2011 @ 11:11:50 #74
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97778445
Wat een leuke cupcakes, palma! ^O^
En een mooie stapeltaart, Landysh! ^O^
pi_97910545
pi_97931218
Trinity wat een prachtige taart joh! Echt leuk met die sterren.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 17:00:11 #77
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97943744
Ik heb kleine cupcake vormpjes maar vraag me af of de cupcakes dan net zo lang in de oven moeten als de grotere, aangezien er minder moet worden gebakken :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:02:28 #78
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97943848
Er komen hier weer leuke dingen voorbij zeg :Y

Ik heb ook een vraagje..

Ik ga voor mijn verjaardag een taart maken (20 cm rond en daarbij een stuk of 20 cupcakes).
Weet iemand hoeveel botercreme ik ongeveer nodig heb ?

De taart moet worden afgesmeerd en voor de cupcakes wil ik een dun laagje gebruiken voordat het marsepein erop gaat (als lijm zeg maar)..

Please advice ?! :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_97944146
Mijn ervaring is dat 1 pakje boter met 1 bus poedersuiker ruim voldoende is om een taart van 20cm af te smeren. Ik hou dan altijd nog over wat ik dan invries.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:11:55 #80
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97944234
En hoeveel botercreme mix moet ik daarbij gebruiken..
Ik heb poedervorm .. En ik neem aan een pakje boter (250 gram in deze) ?
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_97944485
Een pakje boter is 250 gram ja.

Heb je de funcakes mix? Dan geldt: Nog toe te voegen per 100 gram mix: 100 gram suikerbakkerspoeder (poedersuiker), 200 ml water en 250 gram boter

Dus met 100 gram mix zou je voldoende botercreme aan kunnen maken voor wat jij wilt gaan doen er mee.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:44:26 #82
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97945486
En suikerbakkerspoeder heb ik dus niet :@ ...
Dat wordt dus heeeel fijn poedersuiker erdoorheen zeven, weet dat het dan iets van klontjes geeft ..
Maar tijd om te bestellen heb ik niet meer ;)

Bedankt DML :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  donderdag 9 juni 2011 @ 17:46:37 #83
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97945569
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze in :') Wat doe ik dan verkeerd?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_97945947
quote:
5s.gif Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Harajuku. het volgende:
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze in :') Wat doe ik dan verkeerd?
Heb je een mix gebruikt of een recept?
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 juni 2011 @ 18:13:53 #85
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97946591
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 17:56 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:

[..]

Heb je een mix gebruikt of een recept?
Volgens mij zelfs het recept uit de OP :D, aangevuld met dingen zoals kaneel en kersen, ik bak nooit met van die kant-en-klare pakjes.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 19:34:12 #86
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97949875
quote:
5s.gif Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Harajuku. het volgende:
Mijn cupcakes kwamen perfeeeeeeeeeeeeeect de oven uit, daarna kakten ze in :') Wat doe ik dan verkeerd?
Zat er bakpoeder in? :o

Ik heb overigens een frosting geprobeerd te maken (met bloem en melk) en dat moest op kamertemperatuur komen maar het werd net pudding :')

Heb zojuist dus mini muffins gemaakt en ik had beslag voor 24 muffins dacht ik maar uiteindelijk heb ik er 48 mee kunnen vullen :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 9 juni 2011 @ 19:41:01 #87
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_97950166
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Dit was het. En die spuitzak is ook geen vriend van mij, hoe doe je dat nu mooi? Mijne waren een beetje zielig. Een paar gingen wel redelijk, maar de meeste was niets. Is er ergens een duidelijke uitleg te vinden of zo?


Kijk ze ook zielig ingekakt zijn ;( En ze kwamen zo prachtig de oven uit, ik voelde me echt genaaid

Eet smakelijk vast Skaai _O-
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 21:24:49 #88
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97955144
Ik heb mijn mengsel nog in de koelkast staan maar gooi 'm weg. Smaakt voor geen ene meter, zelfs een vieze griesmeelpudding is nog lekkerder. Heb maar botercreme met passievrucht smaak gemaakt, smaakte er vorige keer ook goed bij :')

Wat is jouw recept voor frosting/creme laag want het ziet er wel mooi uit zeg O+.

Oh en ik had besloten mini appelcupcakes te maken. Bakvorm gekocht, cupcakevormpjes enzo, dus ik heel enthousiast die mix maken in de veronderstelling dat het recept voor 12 grote muffins wel gelijk moest zijn aan 24 kleine. Nou ik kon verdorie 48 mini muffins bouwen van dat recept dus mijn collega's zijn morgen heel blij met me :'). De ene helft gewoon muffin en daar doe ik botercreme op, de andere helft met kaneelkruimel laag :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97956240
@ Skaai,

Foto's?:D En wat is je recept van de botercreme met passievrucht? Het klinkt namelijk heeeel erg lekker en ik zoek nog steeds goede recepten voor botercreme.. *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 21:50:11 #90
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97956695
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 21:42 schreef MarjoBlabla het volgende:
@ Skaai,

Foto's?:D En wat is je recept van de botercreme met passievrucht? Het klinkt namelijk heeeel erg lekker en ik zoek nog steeds goede recepten voor botercreme.. *O*
Ehm ik heb de muffins ingepakt staan met een zak eromheen, botercrème doe ik er morgen pas bij het serveren op :P.

Botercrème: 200 gram boter, 175 gram poedersuiker, 10ml melk en 2,5 tl passievrucht essence (of naar smaak, kan wat meer of minder zijn)
Eerst de boter goed opkloppen met de mixer, dan voorzichtig de poedersuiker erdoor doen. Het stuift nog al dus ik schep het in drie keer erdoor en tussendoor mix ik het. Daarna de melk met de passievrucht essence erdoorheen mixen en in de koelkast op laten stijven :).

Passievrucht essence heb ik hier bij de toko gehaald, hebben ze wel 10 verschillende smaken als het er niet meer zijn :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97965607
quote:
11s.gif Op donderdag 9 juni 2011 18:13 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Volgens mij zelfs het recept uit de OP :D, aangevuld met dingen zoals kaneel en kersen, ik bak nooit met van die kant-en-klare pakjes.
Ik bedoelde de funcakes mix van deleukstetaarten en idd niet van die alleen water toevoegen pakken uit de winkel, dat is niks :P

Ik gebruik zelf dus die mix voor cupcakes en herken het daarmee niet. Van hetzelfde merk had ik het probleem wel met de taartenmix. Wat daarbij hielp was om niet in 1x op de hoogste stand af te bakken maar elke 10 minuten de temperatuur wat afbouwen.

Zoek anders eens op het forum van deleukstetaarten in het bakgedeelte. De vraag wordt daar vaker gesteld.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † vrijdag 10 juni 2011 @ 16:40:50 #92
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97986708
Muffins zijn goed ontvangen op de werkvloer *O* en ze zijn allemaal op gegaan 8-)


Volgende stap is chocolademuffins denk ik 8-)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 10 juni 2011 @ 16:45:01 #93
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97986878
Die zien er smakelijk uit, Skaai! :9
  vrijdag 10 juni 2011 @ 16:50:04 #94
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_97987102
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juni 2011 19:34 schreef Skaai het volgende:

[..]

Zat er bakpoeder in? :o

dus dat was mn fout gister :@ had er wat extra zuiveringszout in :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † vrijdag 10 juni 2011 @ 21:28:05 #95
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97999592
Ik gebruik geen zuiveringszout, gewoon huis tuin en keuken zout :P
Zou niet weten of dat zo'n verschil maakt hoor The_Hives :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_98023742
Ik heb een citroen kwarktaart gemaakt, maar wat zou ik daar nog op kunnen doen, vind hem er zo saai uitzien nu.
Ajax Amsterdam
pi_98024585
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 21:28 schreef Skaai het volgende:
Ik gebruik geen zuiveringszout, gewoon huis tuin en keuken zout :P
Zou niet weten of dat zo'n verschil maakt hoor The_Hives :)
Zuiveringszout is baking soda en dat wordt in Engelse recepten vaak gebruikt in plaats van bakpoeder. Maar volgens mij moet je daar inderdaad net iets meer van indoen dan van bakpoeder (als ik het goed onthouden heb).
Van keukenzout rijst beslag volgens mij niet.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zaterdag 11 juni 2011 @ 15:19:20 #98
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_98025604
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 14:48 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Zuiveringszout is baking soda en dat wordt in Engelse recepten vaak gebruikt in plaats van bakpoeder. Maar volgens mij moet je daar inderdaad net iets meer van indoen dan van bakpoeder (als ik het goed onthouden heb).
Van keukenzout rijst beslag volgens mij niet.
klopt, maar ik had al zelfrijzend bakmeel en daarnaast extra zuiveringszout, misschien dat dat te veel was waardoor ze eerst opgeblazen werden en vervolgens inzakten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zaterdag 11 juni 2011 @ 16:49:32 #99
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_98029082
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 14:21 schreef Kuhly het volgende:
Ik heb een citroen kwarktaart gemaakt, maar wat zou ik daar nog op kunnen doen, vind hem er zo saai uitzien nu.
Doe er partjes citroen op of maak een mooie versiering met lemon curd (té lekker)
Je kan er ook dotjes citroen-botercrème op doen, alleen weet ik niet of die combinatie met kwark te machtig wordt :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 11 juni 2011 @ 17:08:39 #100
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_98029839
Zo.. mijn eerste taartje heb ik gebakken! :)
Niet super hoog geworden, maar zeker eetbaar en gaar..

Nu heb ik m voor morgen nodig..

Ik wil m vanaaf gaan afmaken: vullen (banketbakkersroom, die niet uit de koeling komt), afsmeren met botercreme en bekleden met marsepein..
Kan ik dit geheel nou tot morgen gewoon buiten de koeling bewaren?
Ik bewaar alles in taartdozen die ik op een donkere plaats ga neerzetten..
Wir müssen leben, bis wir sterben!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')