abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 22 mei 2011 @ 17:41:22 #1
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97162002
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #22

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22

cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En uit het vorige topic:

Bruidstaart van Ilse86



Eerste taartje van GotC:



Lief hertje van Spuuglokje:



Mooie strik door Taartje:



En de cupcakeburger van DutchErrorist & Smijn:



[ Bericht 0% gewijzigd door MissHobje op 22-05-2011 17:51:54 ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97162167
Van 21 naar 23?
  zondag 22 mei 2011 @ 17:44:36 #3
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97162179
quote:
8s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, die zijn hopeloos gefaald....
Ik heb zelf geen cupcakehouders en de papiertjes waren blijkbaar te slap, ze zijn er dus allemaal uitgelopen of meeeeega uitgezakt, waardoor het een soort cake-blobs zijn... :(

Ik wacht even tot ze afgekoeld zijn om te proeven, dan kijk ik of ik er nog buttercream op maak of het helemaal laat zitten. Fotowaardig gaan ze in ieder geval niet worden helaas...

* BBQ-kip cupcakehouders op haar te-kopen-lijstje zet
jammer zeg van die vormpjes, dat is niet leuk ;( waar heb je die vandaan? welk merk?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 17:44:59 #4
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97162207
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:44 schreef Hydrogeny het volgende:
Van 21 naar 23?
ik kiek er ff naar want het gebeurt tegenwooordig automatisch :D
Het klopt gewoon hoor deel 22 is vol :o maar moest nog even deel 22 in de op erbij zetten, dat is ook weer done ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 18:21:30 #5
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97163764
Oeps, excusez moi! Had niet door dat ik 'em dicht gooide...

Stom he van die vormpjes, maar ja... Ze waren van Xenos, echt übergoedkoop.
Was niks aan de hand geweest, als ik van die bakplaten met muffingaten erin had gehad, maar die had ik dus niet :P

Botercrème toch maar gemaakt (paars!), staat nu in de koelkast op te stijven. Het ziet er echt NIET uit, maar misschien toch wel lekker ;)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 22 mei 2011 @ 18:55:47 #6
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97165245
hmm wel gek dat dat zo gebeurt toch ? ik bak altijd in een vorm dus ik weet niet hoe het gaat als ik die niet gebruik, maar zo te lezen is dat niet handig dus :o! jammer, maar smaakt vast top!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 19:00:35 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97165468
Dit was mijn 2e keer cakejes bakken sinds jaaaaaaren. Vorige keer met vormhouders en nu zonder, weet niet of het altijd gebeurt, maar ik ga het er niet meer op wagen ;)

* BBQ-kip er eentje uit de koelkast gaat plukken :9
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 22 mei 2011 @ 20:02:56 #8
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97168657
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 19:00 schreef BBQ-kip het volgende:
Dit was mijn 2e keer cakejes bakken sinds jaaaaaaren. Vorige keer met vormhouders en nu zonder, weet niet of het altijd gebeurt, maar ik ga het er niet meer op wagen ;)

* BBQ-kip er eentje uit de koelkast gaat plukken :9
die vormpjes van dr oetker zijn trouwens heel goed stevig (veel meer dan die van de xenos) mocht je ze in de winkel zien.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 22 mei 2011 @ 20:15:15 #9
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97169213
Ik ben niet van de fondant en marsepein maar ben wel dol op cupcakes en heb vandaag sinds tijden weer wat in elkaar geflanst en bohhh wat waren ze lekker!
Bosbessen met een kaneelkruimel laag en een dot vanille botercreme!

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 22 mei 2011 @ 20:30:18 #10
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97170077
Vrijdagavond en nacht bezig geweest met de taart voor een vriendin die net een kleintje heeft gekregen:









Dit was het totale cadeau:


En de cupcakes voor vandaag in de Efteling:

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 22 mei 2011 @ 20:51:29 #11
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97171483
Skaai! O+ heerlijke cupcake :9

en Sv-tje wat een prachtige taart! geweldig cadeau zo zeg *O*
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 22 mei 2011 @ 20:54:40 #12
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_97171697
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 20:30 schreef SV-tje het volgende:
Vrijdagavond en nacht bezig geweest met de taart voor een vriendin die net een kleintje heeft gekregen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit was het totale cadeau:
[ afbeelding ]

En de cupcakes voor vandaag in de Efteling:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
_O_ _O_ _O_
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 22 mei 2011 @ 21:03:46 #13
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97172333
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.

En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!

BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!

Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van. ;) Hij was erg lekker iig!









Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
pi_97176791
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 21:03 schreef Silmarwen het volgende:
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.

En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!

BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!

Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van. ;) Hij was erg lekker iig!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
Heel erg mooi en goed gelukt voor een eerste boltaartje!
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97189292
hmmmmmm nou wil ik een foto uploaden maar ik weet niet hoe???
pi_97192336
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 09:37 schreef palma het volgende:
hmmmmmm nou wil ik een foto uploaden maar ik weet niet hoe???
Uploaden naar photobucket of soortgelijke site en dan de IMG link hier plakken ;)

Wat een mooie en lekkere cupcakes en taarten weer hier zeg! Die Barbie taart is ook erg leuk gedaan!

Ik heb afgelopen weekend een choco-taart gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Nog nooit eerder een taart gedecoreerd, maar het ging naar omstandigheden best goed vond ik. Helaas zat het bakpapier niet mooi in de vorm, waardoor de taart aan één kant een soort deuk had. Ik dacht dit op te kunnen lossen door het met de hand bij te snijden, maar daar werd het niet beter op... Vandaar dus de ongelijke, gebutste zijkanten. Uiteindelijk maar gelaten voor wat het is, dan maar niet helemaal rond. Het resultaat na het overgieten met ganache:







Een chocoladetaart met chocoladeganache vulling en frambozen (die ganache had ik ook met deels frambozenchocolade gemaakt, dus daar zat ook een extra smaakje aan), overgoten met vloeibare ganache van extra-pure chocolade en gedecoreerd met een marsepeinen roosje. Iedereen vond het erg lekker zeiden ze, de taart was door alle chocola alleen wel behoorlijk machtig. Al met al wel voor herhaling vatbaar vond ik zelf! :Y)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 23 mei 2011 @ 12:50:51 #17
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97195234
Silmarwen wat een prachtige barbie :D lekker zoet roze O+

Wow goed gelukt miss Isis ;) enne welk recept nu gebruikt?

Iedereen gaat zo mega vooruit met de prachtige creaties, echt leuk om te zien!!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97198435
Vriendlief heeft het recept gekozen, en hij koos het 'simpele' recept. 500 gr chocola, 10 eieren, 50 gr suiker en een klein beetje (35 gr) bloem (door mij vervangen door ongeveer 50 gr zelfrijzend bakmeel). Werd erg chocoladig! Ik was nog even bang dat het in zou zakken of niet hoog genoeg zou worden dus heb het andere recept achter de hand gehouden, maar dat bleek gelukkig niet nodig :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  † In Memoriam † maandag 23 mei 2011 @ 14:16:57 #19
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97199099
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97203120
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 14:32 schreef Danielle83 het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
Uit Taart & cake decoraties van Paris Cutler:
Sinaasappel-amandeltaart zonder bloem (melk- en glutenvrij)
Voor 1 ronde taart van 22cm of een vierkante van 20cm:
2-3 sinaasappels (met gave schil, omdat de hele vrucht wordt gebruikt)
8 eieren
420g fijne kristalsuiker
1 tl bakpoeder
420g gemalen amandelen

1. Was de sinaasappels goed en leg ze in een grote steelpan; zet ze helemaal onder water. Leg een klein bord op de sinaasappels om ze ondergedompeld te houden. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de sinaasappels 1 uur sudderen, tot ze heel zacht zijn.
2. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier (het moet 2cm boven de rand uitsteken)
3. Laat de sinaasappels goed uitlekken, leg ze daarna weer in de pan en laat ze afkoelen. Snijd elke sinaasappel in vier stukken, verwijder eventuele pitten en pureer ze daarna in een blender of keukenmachine.
4. Klop de eieren, suiker en het bakpoeder met wat zout tot een romige massa. Klop de amandelen en de sinaasappelpuree erdoor. Laat dit 20 min. staan en verwarm de oven voor op 180C.
5. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de taart anderhalf uur, of tot een prikker die u in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de bakvorm.

Bewaar de taart maximaal 1 week in een luchtdichte doos in de koelkast, of vries hem in en gebruik hem binnen 2 maanden.

ik heb ook nog een recept voor zuivelvrije mokkabrownies en gluten- en zuivelvrije sinas-chocolademoussetaart. Allemaal nog nooit geprobeerd, dus ik weet niet of het goeie zijn helaas.
pi_97205852
quote:
11s.gif Op maandag 23 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Vraagje he, ik heb ooit honingmuffins gehad en die waren de volgende dag zo hard en droog dat ik er een raam mee kon ingooien. Nu heb ik vanmorgen mijn laatste bosbessenmuffin opgegeten en hij was gewoon nog ontzettend lekker en bijna net zo zompig en nomnom als gisteren!
Kan dat komen doordat ik zonnebloemolie in plaats van boter heb gebruikt? Dat is namelijk de enige reden die ik me kan bedenken :P
Ik bak ook wel eens muffins met gesmolten boter, die blijven ook zompig. Daar zou het niet aan mogen liggen.
  maandag 23 mei 2011 @ 16:44:08 #22
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97205906
Misschien door de honing? Ooit eens honing op brood gedaan? Is binnen een paar uur superhard!
pi_97209505
Ik denk net te lang gebakken, dan zijn ze als ze vers zijn nog goed en als ze afkoelen steenhard.
pi_97215147
Wat gebruiken jullie eigenlijk allemaal om je taart te vullen en hem mee te crumbcoaten? Ik las een paar topics terug iets over Baileys botercrème, dat lijkt me wel lekker (normale botercreme vind ik niet zo), heeft iemand daar een receptje van? Moet je die in de koelkast laten opstijven?

Bij de taarten tot nu toe heb ik chocoladeganache gebruikt, maar ik moet nog even oefenen voordat ik het mooi strak krijg denk ik :).
pi_97222112
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 21:03 schreef Silmarwen het volgende:
Skaai, kaneelkruimel! Dat klinkt echt heel erg lekker.

En wow, die schoentjes. O.o Wat knap en mooi!

BBQ, bij mij liepen de schaapcupcakes ook wat uit, een vormhouder is echt een pre!

Vandaag dus de Barbie-taart voor mijn dochters derde verjaardag. Slagroom framboos vulling en biscuitcake. Niet heel fancy, houdt ze toch niet zo van. ;) Hij was erg lekker iig!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn eerste boltaart en dus eerste Barbie-taart!
Ik voel me echt heel dom nu... Ik dacht dat als je een boltaartje wilde maken, je een speciale bakvorm nodig had om die bol te bakken. Maar kennelijk puzzel je dat dus gewoon in elkaar van een "normale" biscuit?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 23 mei 2011 @ 21:38:58 #26
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97222562
I(k geloof dat je ook echt een boltaartje kunt maken, maar de garing daarvan lijkt me een drama. Je bakt gewoon een taart zoals je normaal zou doen, snijdt deze in reepjes en dan pak je een schaal en leg je een eerste laag. Moet ongeveer 1 cm breed zijn. Dan smeer je je slagroom, of andere vulling (niet te nat) en voeg je eventueel wat vruchtjes toe. Dan weer een laag biscuitcake en zo tot hij gevuld is. Ik heb de schaal wel eerst bekleed met cellofaan, als je dan de schaal eraf haalt, kun je de cellofaan tegenhouden en blijft hij mooi in vorm.
  maandag 23 mei 2011 @ 22:34:00 #27
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97226537
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 21:32 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Ik voel me echt heel dom nu... Ik dacht dat als je een boltaartje wilde maken, je een speciale bakvorm nodig had om die bol te bakken. Maar kennelijk puzzel je dat dus gewoon in elkaar van een "normale" biscuit?
Zo dom is dat niet, want je hebt twee manieren om aan en bol te komen. Een daarvan is puzzelen maar de andere is bakken in een vorm.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  † In Memoriam † maandag 23 mei 2011 @ 23:26:56 #28
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97230004
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 17:58 schreef _Loki het volgende:
Ik denk net te lang gebakken, dan zijn ze als ze vers zijn nog goed en als ze afkoelen steenhard.
Nee niet te lang gebakken. Heb ze meerdere malen korter/langer proberen te bakken en dat was het probleem niet. De honing kan het best zijn ja. Toch is het stom, en zonde want ze waren te lekker ;(
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97255255
Heeft iemand een goed recept voor red velvet cupcakes? Ik wil die namelijk binnenkort een keer proberen te maken O+
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97261376
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 17:48 schreef MarjoBlabla het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor red velvet cupcakes? Ik wil die namelijk binnenkort een keer proberen te maken O+
Ik speel ook al ff met het idee, maar alle recepten die ik tegenkom maken gebruik van 2 ounces rode kleurstof. Ik ben alleen nog nooit de vloeibare kleurstof tegengekomen die ze blijkbaar in de US gebruiken.
pi_97261755
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 19:48 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik speel ook al ff met het idee, maar alle recepten die ik tegenkom maken gebruik van 2 ounces rode kleurstof. Ik ben alleen nog nooit de vloeibare kleurstof tegengekomen die ze blijkbaar in de US gebruiken.
Rode vloeibare kleurstof is gewoon bij de toko te koop.. Ik heb in ieder geval daar mijn flesje vandaan..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97265280
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 19:55 schreef MarjoBlabla het volgende:
Rode vloeibare kleurstof is gewoon bij de toko te koop.. Ik heb in ieder geval daar mijn flesje vandaan..
Ik zal eens kijken bij de toko hier in de buurt. Misschien dat je wat kan met bovenstaand recept dan? :) Er gaat wel een hoop in! Laat je weten of het gelukt is? :D
pi_97282834
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 20:53 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik zal eens kijken bij de toko hier in de buurt. Misschien dat je wat kan met bovenstaand recept dan? :) Er gaat wel een hoop in! Laat je weten of het gelukt is? :D
Ik ga een combinatie van 2 recepten gebruiken. In een ander recept staat 1,5 eetlepel aan kleurstof.. Dus ik doe gewoon dat, in combinatie met dat recept van jou xD Want je hebt niet zo veel kleurstof nodig! Ik heb al eens eerder gewoon rode cupcakes gemaakt, daar was een eetlepel genoeg voor dacht ik..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97283313
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 08:43 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik ga een combinatie van 2 recepten gebruiken. In een ander recept staat 1,5 eetlepel aan kleurstof.. Dus ik doe gewoon dat, in combinatie met dat recept van jou xD Want je hebt niet zo veel kleurstof nodig! Ik heb al eens eerder gewoon rode cupcakes gemaakt, daar was een eetlepel genoeg voor dacht ik..
Ok, laat weten hoe het gaat. Gebruik je dan een eetlepel vloeibare kleurstof of paste?
pi_97342057
Vloeibaar.. Ik ga ze zo proberen te maken, wish me luck!
Iemand nog een geweldig recept voor de toef?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97343054
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 16:06 schreef MarjoBlabla het volgende:
Vloeibaar.. Ik ga ze zo proberen te maken, wish me luck!
Iemand nog een geweldig recept voor de toef?
Ik zou de creamcheese frosting maken uit de link die ik eerder heb gepost, denk dat wit met rood mooi staat :). Ik heb bij de plaatselijke toko ook vloeibare kleurstof gevonden, dus ik ga me er binnenkort ook eens aan wagen!
pi_97344502
Ze staan nu in de oven.. pfoe wat is dat recept een gedoe zeg xD
Ik hoop dat ze mooi worden, aangezien ik de helft aan een vriend/collega wilde geven die morgen voor het laatst is, aangezien hij komend weekend naar Groningen verhuis. Ik moet hem extra verslaafd maken aan mijn cupcakes, want over 2,5 maand ga ik hem achterna om daar te studeren. Dan kan ik mijn ouders + zussen niet meer vetmesten, dus dan maar nieuwe slachtoffers zoeken *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97345538
Oke, dit heb ik nog nooit meegemaakt.. Ik heb vandaag voor het eerst die dokter oetker papiertjes gebruikt (vond de kleurtjes wel handig..rood voor mn red velvet cupcakes). ik tilde dus net een cupcake uit het bakblik, draaide hem om, om de onderkant te voelen.. VALT HET CAKEJE ERUIT! Herkent iemand dit? Ik wilde namelijk die lading gebruiken voor mijn cadeautje, maar ik ga niet zulke cakejes weggeven..

-Edit
Ik zie net dat het hetzelfde probleem is bij mijn wiltonpapiertjes..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97349098
eet mooi makkelijk toch als je ze er zo uit kan pakken?
pi_97349737
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 18:50 schreef loecje het volgende:
eet mooi makkelijk toch als je ze er zo uit kan pakken?
Ja, dat wel.. Maar het is niet erg mooi, als je ze weg wilt geven..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97369085
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.

Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97371451
MarjoBlabla, zijn ze wel mooi rood geworden met 1,5 lepel kleurstof?
pi_97371484
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 01:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.

Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
Dat van de Jamin is pas net, dus iig geen oud nieuws :)
Stond deze week nog in de krant en ik ben het vergeten te melden ;)

http://www.jamin.nl/taarten-i972.html Met e-mail voor foto's en recepten, dus spammen maar :D
  vrijdag 27 mei 2011 @ 12:53:04 #44
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_97379192
Mmmm die cupcakes zien er lekker uit Skaai! :9~
En die schoentjes zijn leuk zeg, SV-tje. O+
En die chocoladetaart oeh heerlijk!! Mooi ook, met 1 roos, Miss_Isis, ik hou van de kracht van eenvoud! ^O^

Vandaag moet ik 2 taarten afmaken. Gisteren heb ik al gebakken en afgesmeerd, dus vandaag ga ik bekleden en decoreren. De eerste taart heb ik net af, een dinosaurustaart.
Ik heb een ronde taart gemaakt, gevuld met aardbeienspul en bovenop extra heuvels van biscuitmix, afgesmeerd met botercreme:


Bekleed met groene fondant:


Het uiteindelijke resultaat, met grassprietjes van groene icing en nepdinosaurusjes, met de naam en leeftijd van bruine fondant op de zijrand:
  vrijdag 27 mei 2011 @ 15:04:33 #45
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97384439
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 12:53 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm die cupcakes zien er lekker uit Skaai! :9~
En die schoentjes zijn leuk zeg, SV-tje. O+
En die chocoladetaart oeh heerlijk!! Mooi ook, met 1 roos, Miss_Isis, ik hou van de kracht van eenvoud! ^O^

Vandaag moet ik 2 taarten afmaken. Gisteren heb ik al gebakken en afgesmeerd, dus vandaag ga ik bekleden en decoreren. De eerste taart heb ik net af, een dinosaurustaart.
Ik heb een ronde taart gemaakt, gevuld met aardbeienspul en bovenop extra heuvels van biscuitmix, afgesmeerd met botercreme:
[ afbeelding ]

Bekleed met groene fondant:
[ afbeelding ]

Het uiteindelijke resultaat, met grassprietjes van groene icing en nepdinosaurusjes, met de naam en leeftijd van bruine fondant op de zijrand:
[ afbeelding ]
_O_
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_97388310
Mooi Spuuglokje!

Edit: gisteren gemaakt
pi_97390313
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 09:03 schreef -Trinity- het volgende:
MarjoBlabla, zijn ze wel mooi rood geworden met 1,5 lepel kleurstof?
Ik heb er uiteindelijk ongeveer 2 a 2,5 van gemaakt. Ze waren wel erg lekker! Ik vermoed dat ze alleen wat langer in de oven hadden gemoeten. De grote waren nog niet helemaal gaar, jammer genoeg. De mini's waren wel goed en erugh lekker *O*

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 01:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest dus excuus als ik oud nieuws herhaal maar ik zag dat de Jamin in Leidschendam nu een heel assortiment heeft aan spullen waaronder ook funcakes mixen maar ook Wilton etc.

Verder gaat a.s. zaterdag in Naaldwijk een nieuw filiaal van de leukstetaartenshop open.
Ik heb vandaag gekeken bij de Jamin in Amersfoort.. Hier hebben ze het helaas niet :N Ik hoop dat ze het wel in Groningen hebben..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97394595
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:29 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb er uiteindelijk ongeveer 2 a 2,5 van gemaakt. Ze waren wel erg lekker! Ik vermoed dat ze alleen wat langer in de oven hadden gemoeten. De grote waren nog niet helemaal gaar, jammer genoeg. De mini's waren wel goed en erugh lekker *O*
Ok, dus ze moeten langer dan in dat recept staat? Heb je die uit mijn link gebruikt? Ik wil ze ook echt binnenkort gaan maken *O*.
pi_97395701
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 19:24 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ok, dus ze moeten langer dan in dat recept staat? Heb je die uit mijn link gebruikt? Ik wil ze ook echt binnenkort gaan maken *O*.
Ja, in combinatie met het recept dat op deleukstetaarten.nl staat:) Vond het te veel gedoe om alles om te rekenen:p
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_97396405
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 19:49 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ja, in combinatie met het recept dat op deleukstetaarten.nl staat:) Vond het te veel gedoe om alles om te rekenen:p
Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring? :*
pi_97396632
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 20:04 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ok thx, hoe lang en op welke temp raar jij 't nu aan dan, met je ervaring? :*
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)

Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren! *O*
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')