Oke wat is er gebeurd? Je moet ze wel heel erg kort in de oven hebben gehad danquote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:50 schreef Catch22- het volgende:
http://twitpic.com/5fqvai
te kort in de oven geweest neem ik aan? Zijn de eerste cupcakes van mijn meisje...
quote:Op vrijdag 24 juni 2011 21:47 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
gedaan en dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
Op zich wel netjes toch?
volgende keer toch iets minder erin doen dan komen ze ook niet zo hoog uit... het is even uitkienen. maar ze rijzen iig niet scheef, en ze barsten ook niet open...
-edit- na 5 minuten te hebben afgekoeld zijn ze een beetje ingekakt dus dan is heul die plank niet eens nodig...
Bedankt voor jullie adviezenIk denk dat het hier wel mee gaat lukken
quote:Op vrijdag 27 mei 2011 20:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Hahaha, ik denk wel gewoon die temperatuur die zij aangeven, maar zeker 5 minuten langer.. Ik had hem nu zo'n 18 minuten.. Ik zal denk ik toch wel dan voor de 25 minuten gaan.. De mini's waren gewoon in 20 min gaar (normaal zo'n 15 min)
Als jij ze maakt, post je er dan even iets over? Kan ik weer van jouw ervaring leren!
Misschien kan je de topping gebruiken van een monchou taartquote:Op zaterdag 25 juni 2011 13:56 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Groot
ik heb ze uiteindelijk een half uur op 160C gedaan, want mijn oven kent geen 175, alleen 180 en de vorige keer dat ik dat deed brandden mijn cupcakes aan, dus dan maar wat langer op een lagere temperatuur. Bij mij blijven ze wel gewoon in de papiertjes zitten overigens. Ik wil alleen kijken of ik een wat vastere vorm van die roomkaastopping kan vinden, deze ziet er nog wat vloeibaar uit en zakt een beetje in, ik wil liever wat stevigers. Overigens vind ik met een spuitzak even makkelijk werken als met zo'n spuit, op een zak passen wat meer mondjes dus dat is erg handig.
Ze smaken wel erg lekker, heb het recept van deleukstetaarten.nl gebruikt en de topping is ook erg lekker, die komt hiervandaan.
Aan de buitenkant zien ze er niet erg rood uit, heb uiteindelijk één eetlepel kleurstof gebruikt, misschien valt het aan de binnenkant mee en anders volgende keer 2 tot 2,5 el.
Ik denk dat ik dan een vergelijkbaar resultaat krijg, ik heb nu roomkaas (is toch hetzelfde als monchou of niet?), boter en suiker. De vorige keer probeerde in het ook met roomkaas en slagroom maar dat kakte helemaal in.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:07 schreef LovelyLady het volgende:
Misschien kan je de topping gebruiken van een monchou taart? (monchou, suiker, half geslagen room)
Oeh kersen monchou cupcakes...
* LovelyLady onthouden gaat
Verder zien ze er wel erg tasty uit hoor
De mijne zijn altijd mooi stevig heur.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:33 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dan een vergelijkbaar resultaat krijg, ik heb nu roomkaas (is toch hetzelfde als monchou of niet?), boter en suiker. De vorige keer probeerde in het ook met roomkaas en slagroom maar dat kakte helemaal in.
Oh wat zien ze er mooi uitquote:Op zaterdag 25 juni 2011 15:40 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er lekker uit Trinity!
Ik heb voor het eerst cupcakes gedecoreerd. De cherry chip cupcakes heb ik met roze fondant bekleed en de chocolade cupcakes met groene marsepein.
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 25 juni 2011 18:06 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oh wat zien ze er mooi uit
Ik heb zojuist mini cupcakes met lemon curd erin uit de oven gehald. En heb de Hara-topping gemaakt, nu met vanille en wat citroensap erdoorheen maar dat laatste proef je bijna niet
. Had citroen aroma gekocht maar vergeten bij mijn zus
.
Bij mij blijft werkt de opgeklopte slagroom ook goed i.c.m monchou, roomboter en poedersuiker.
Ik zou gewoon verse limoen gebruiken Skaai, veel lekkerder van smaak en die proef je welquote:Op zaterdag 25 juni 2011 18:06 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oh wat zien ze er mooi uit
Ik heb zojuist mini cupcakes met lemon curd erin uit de oven gehald. En heb de Hara-topping gemaakt, nu met vanille en wat citroensap erdoorheen maar dat laatste proef je bijna niet
. Had citroen aroma gekocht maar vergeten bij mijn zus
.
Bij mij blijft werkt de opgeklopte slagroom ook goed i.c.m monchou, roomboter en poedersuiker.
kersen-monchou cupcakes, die ga ik onthoudenquote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:07 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Misschien kan je de topping gebruiken van een monchou taart? (monchou, suiker, half geslagen room)
Oeh kersen monchou cupcakes...
* LovelyLady onthouden gaat
Verder zien ze er wel erg tasty uit hoor
Ik vind zelf dat monchou wat stugger is dan roomkaas zelf ... en je moet eerst de slagroom kloppen en dan de monchou er door.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 14:33 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dan een vergelijkbaar resultaat krijg, ik heb nu roomkaas (is toch hetzelfde als monchou of niet?), boter en suiker. De vorige keer probeerde in het ook met roomkaas en slagroom maar dat kakte helemaal in.
Voor een eerste keer gaat het je ontzettend goed af. Ze zijn hartstikke leukquote:Op zaterdag 25 juni 2011 15:40 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er lekker uit Trinity!
Ik heb voor het eerst cupcakes gedecoreerd. De cherry chip cupcakes heb ik met roze fondant bekleed en de chocolade cupcakes met groene marsepein.
[ afbeelding ]
Welke verhoudingenquote:Op zaterdag 25 juni 2011 15:42 schreef Harajuku. het volgende:
De mijne zijn altijd mooi stevig heur.
geweldig!quote:Op zondag 26 juni 2011 23:43 schreef SV-tje het volgende:
Mijn laatste 2 creaties, de pioenroos heb ik op een workshop gemaakt bij Miss Pebble in Eindhoven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Prachtigquote:Op zondag 26 juni 2011 23:43 schreef SV-tje het volgende:
Mijn laatste 2 creaties, de pioenroos heb ik op een workshop gemaakt bij Miss Pebble in Eindhoven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |