Ik bewaar het meestal buiten de koelkast, alleen na het afsmeren met botercrème zet ik hem in de koelkast om deze een beetje te laten stijven. Na het bekleden bewaar ik taarten niet meer op een koude plaats, omdat het marsepein dan gaat zweten.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 17:08 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Zo.. mijn eerste taartje heb ik gebakken!
Niet super hoog geworden, maar zeker eetbaar en gaar..
Nu heb ik m voor morgen nodig..
Ik wil m vanaaf gaan afmaken: vullen (banketbakkersroom, die niet uit de koeling komt), afsmeren met botercreme en bekleden met marsepein..
Kan ik dit geheel nou tot morgen gewoon buiten de koeling bewaren?
Ik bewaar alles in taartdozen die ik op een donkere plaats ga neerzetten..
Hoe maak je die kaneelkruimel?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 14:16 schreef Skaai het volgende:
Appelmuffins met kaneelkruimel (ik moest wel, appel + kaneel is) in de oven en ik heb een passievrucht botercreme gemaakt
.
100gr suikerquote:
Thanksquote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:21 schreef Skaai het volgende:
[..]
100gr suiker
75gr witte bloem
50gr boter in stukjes
1,5 tl kaneelpoeder
Dit alles door elkaar mengen (beetje prakken) totdat je kruimels hebt, die dan over de muffins verdelen en helemaal meebakken. Als je denkt dat de kruimels te grof worden of dat het gaat plakken, gooi er nog wat bloem doorheen
Ehm ik gooi er zelfs abrikozen yoghurt doorheenquote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Thanksen die appelmuffins, is dat nog iets specifieks of gooi je gewoon appels bij je deeg
?
Nomnom! Wat een leuke vormpjesquote:
van ikeaquote:
De roze:quote:Op donderdag 9 juni 2011 21:24 schreef Skaai het volgende:
Wat is jouw recept voor frosting/creme laag want het ziet er wel mooi uit zeg.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok, nieuwe poging:
2 juli gaan we de eerste verjaardag van onze zoon vieren. Ik wil heel graag zelf een taart maken. Ik heb wel ervaring met zelf taarten maken zoals appeltaart, monchoutaart en kwartaart (zonder pakjes uiteraard) maar wilde nu graag een taart maken met marsepein in de vorm van een 1. Wat ik nu denk nodig te hebben is het volgende:
2 cakes bakken van biscuitdeeg (1 in 3en en 1 hele zodat je een "1" kunt maken)
doormidden snijden en jam o.i.d. in doen.
Blauwe marsepein om mee te bekleden
1 frostingsheet bestellen met figuurtjes om mee te decoreren.
Volgens mij heb ik iets te makkelijk gedacht, vandaar dat ik hier maar even advies kom inwinnen. Ik zie dat jullie botercreme gebruiken. Dat is om het doorgesneden gedeelte mee te besmeren en de buitenkant voordat je de marsepein erop legt? Is er verder nog iets wat ik moet weten/wat handig is.
Mijn taarten lukken over het algemeen goed en ik vind het erg leuk om te bakken, maar dit is weer even een nieuwe uitdaging.
quote:Op vrijdag 17 juni 2011 14:34 schreef pessie het volgende:
Als dit je eerste taart wordt om te bekleden, zou ik beginnen met een ronde en geen vormtaart, die zijn door alle vouwen en plooien haske moeilijk. Ik zou een ronde taart maken met daarop een 1 van gekleurde marsepein.. Ik maak mijn taarten altijd in drie fases: bakken van de taart zelf (laten afkoelen), vullen en crumbcoaten (laten opstijven) en tenslotte bekleden en versieren. Trek hier genoeg tijd voor uit, ook om dus steeds tussendoor af te laten koelen en de coating op te laten stijven. Dan krijg je een veel strakkere taart. Verder gebruik ik vaak poedersuiker met een beetje water om decoraties op te plakken, kleurstof om de fondant of marsepein te kleuren, operatiehandschoenen om te voorkomen dat ik zelf onder kom te zitten en crisco om mijn werkblad en deegroller mee in te vetten als ik de fondant/marsepein uitrol. Een smoother is ook erg handig om ervoor te zorgen dat je bij het bekleden geen vingers in de marsepein krijgt als je deze aanbrengt en gladstrijkt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok, nieuwe poging:
2 juli gaan we de eerste verjaardag van onze zoon vieren. Ik wil heel graag zelf een taart maken. Ik heb wel ervaring met zelf taarten maken zoals appeltaart, monchoutaart en kwartaart (zonder pakjes uiteraard) maar wilde nu graag een taart maken met marsepein in de vorm van een 1. Wat ik nu denk nodig te hebben is het volgende:
2 cakes bakken van biscuitdeeg (1 in 3en en 1 hele zodat je een "1" kunt maken)
doormidden snijden en jam o.i.d. in doen.
Blauwe marsepein om mee te bekleden
1 frostingsheet bestellen met figuurtjes om mee te decoreren.
Volgens mij heb ik iets te makkelijk gedacht, vandaar dat ik hier maar even advies kom inwinnen. Ik zie dat jullie botercreme gebruiken. Dat is om het doorgesneden gedeelte mee te besmeren en de buitenkant voordat je de marsepein erop legt? Is er verder nog iets wat ik moet weten/wat handig is.
Mijn taarten lukken over het algemeen goed en ik vind het erg leuk om te bakken, maar dit is weer even een nieuwe uitdaging.
Oja: als je de taart wil vullen met jam, vergeet dan niet een dijkje van botercrème te spuiten langs de randen voordat je hem vult en verder gaat met coaten.
Weet jij heel toevallig of er verschil is tussen de 2 versies van 500 Cupcakes? Ik heb zelf het boek van de bruine cupcake, zoals op jouw plaatje plaatje, maar ik zie vooral op internet een versie met een roze cupcake op de voorkant.. Het is niet de Engelse versie, daar heb ik al naar gekeken..quote:Op zaterdag 11 juni 2011 20:39 schreef Skaai het volgende:
Wel handig als je een lekkere druipfrosting of whatever erop wil doen
Ik heb van de week dit boek gekocht
[ afbeelding ]
echt leuk idd! zag aan het eerste plaatje niet dat het cake wasquote:Op zondag 19 juni 2011 17:25 schreef Isabeau het volgende:
Niet door mij gemaakt, maar ik moet dit plaatje even delen! Wat een leuk idee
[ afbeelding ]
Aha, eindelijk duidelijkheid!quote:Op zondag 19 juni 2011 11:10 schreef _Loki het volgende:
Die bruine is de herziene en uitgebreidere versie van de roze
De vork gaf het wel een beetje weg.quote:Op zondag 19 juni 2011 17:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
echt leuk idd! zag aan het eerste plaatje niet dat het cake was
Hij is erg leukquote:Op dinsdag 21 juni 2011 08:02 schreef charmed_angel het volgende:
Hoi hoi!
Gister workshop taarten decoreren gedaan. Ik ben best wel trots op mijn eerste taart
[ afbeelding ]
Ja he?quote:
quote:Op zondag 19 juni 2011 09:43 schreef Skaai het volgende:
Ik gebruik geen spuitzak maar zo'n ehm handpompje waar je ook eieren mee vult ofzo, super makkelijk
En bedankt
woow die is mooi geluktquote:Op dinsdag 21 juni 2011 08:02 schreef charmed_angel het volgende:
Hoi hoi!
Gister workshop taarten decoreren gedaan. Ik ben best wel trots op mijn eerste taart
[ afbeelding ]
oeh dat ziet er lekker uitquote:Op dinsdag 21 juni 2011 15:41 schreef pessie het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een klein proeftaartje gemaakt zodat ik een beetje weet hoe het straks moet. Ik vond het minder lastig/tijdrovend dan een appeltaart. Ik moet alleen wel meer botercreme gebruiken (als in veel meer). Maar de smaak was goed! Voor de verjaardag van onze zoon gebruik ik uiteraard blauwe muisjes en blauwe fondant. En zal ik em leuk decoreren. Die muisjes bovenop waren om te kijken of dat wat is, ik vind van niet.
Hij was lekker! Gisteravond was hij nog beter, toen had hij dus 24 uur in de koelkast gestaan.quote:
Als je een vriezer hebt waar hij in past wel een paar maanden.quote:Op woensdag 22 juni 2011 12:35 schreef LovelyLady het volgende:
Hoeveel uur/dagen/weken kan je een taart van te voren maken
Als ik het heb over een taart van biscuitmix/botercreme/fondant en yoghurt/kersenvulling achtig iets?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |