quote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
krijgen de deflatievoorspellers die voor gek uitgemaakt werden eigenlijk nog iets leuks buiten het gelijk?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 11:19 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
deflatie komt eraan is er ook een grafiek met in welke sectoren het hardste de prijzen dalen
Een medaille!quote:Op donderdag 6 augustus 2009 12:03 schreef simmu het volgende:![]()
[..]
krijgen de deflatievoorspellers die voor gek uitgemaakt werden eigenlijk nog iets leuks buiten het gelijk?
En dat voor een lustrum langquote:Op donderdag 6 augustus 2009 12:28 schreef Perrin het volgende:
En over een aantal jaar gaat deze wisselmedaille naar de inflationista's.
Geen BNR aan, maar ik betwijfel sterk of deflatie op langer termijn wel een invloed heeft op de consumptie. Koopkracht is niet het motief voor consumptie, dat komt voor uit behoeften waar je in probeert te voorzien door te consumeren. Een gevolg van deflatie is wel dat schulden groter worden, voor de uitlener is dat gunstig voor de lener is dat ongunstig, ook vanuit dit oogpunt is er geen unaniem stempel 'fout' te geven.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 12:37 schreef dramatiek het volgende:
Iemand die BNR op heeft staan? Prem met zijn stelling, Ik wil deflatie, stel al u aankopen uit.
Bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)pond.8216983-600.artquote:Bank of England breidt obligatie-aankopen uit tot 175 miljard pond
De Bank of England heeft donderdag zoals verwacht de basisrente behouden op 0,5 procent. De Britse centrale bank verraste echter de markten door haar obligatie-aankopenprogramma met 50 miljard pond uit te breiden tot 175 miljard pond.
(tijd) - Economen hadden verwacht dat de BoE net haar obligatie-aankopen zou stopzetten, of althans een pauze zou inlassen. Ook een lichte uitbreiding met 25 miljard pond was door sommigen naar voor geschoven. Eind juli waren de laatste miljarden van de 125 miljard pond die tot dusver was voorzien, immers opgebruikt.
De BoE kocht de voorbije vijf maanden staats- en bedrijfsobligaties om de langetermijnrente te drukken en zo de kredietverlening en de economische groei te stimuleren. Recente indicatoren wijzen uit dat de ingreep succesvol was.
Met de beslissing het budget voor obligatie-aankopen met 50 miljard pond op te trekken wil de BoE nog eens drie maanden voort kunnen. Het geld hiervoor wordt bijgedrukt.
Plus dat de lonen ook kunnen gaan dalen dus de koopkracht hoeft niet groter te worden. In het begin waarschijnlijk wel omdat de lonen natuurlijk niet meteen omlaag gaan, de CAOs worden wel gerespecteerd.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 12:43 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Geen BNR aan, maar ik betwijfel sterk of deflatie op langer termijn wel een invloed heeft op de consumptie. Koopkracht is niet het motief voor consumptie, dat komt voor uit behoeften waar je in probeert te voorzien door te consumeren. Een gevolg van deflatie is wel dat schulden groter worden, voor de uitlener is dat gunstig voor de lener is dat ongunstig, ook vanuit dit oogpunt is er geen unaniem stempel 'fout' te geven.
Straks ga je bij heel veel bedrijven zien, dat bijvoorbeeld minder reistijdvergoeding zal worden gegeven. Vriend van mij krijgt na de bouwvak helemaal geen vergoeding meer, terwijl hij eerst 2 uur per dag kreeg.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:36 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Plus dat de lonen ook kunnen gaan dalen dus de koopkracht hoeft niet groter te worden. In het begin waarschijnlijk wel omdat de lonen natuurlijk niet meteen omlaag gaan, de CAOs worden wel gerespecteerd.
britain gaat failliet, het is het einde van het britse pondquote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:32 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)pond.8216983-600.art
Zal niet lang duren of het minimumloon wordt verlaagd en dat is het begin van het einde voor de loonslaaf zonder vast contract.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:36 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Plus dat de lonen ook kunnen gaan dalen dus de koopkracht hoeft niet groter te worden. In het begin waarschijnlijk wel omdat de lonen natuurlijk niet meteen omlaag gaan, de CAOs worden wel gerespecteerd.
Ik vind de BoE nog grappiger dan de Fed. Het is werkelijk niet te geloven hoe ze met geld smijten, terwijl de rootcause van de UK ligt aan hun grote handelstekort. Dat tekort kun je niet tegengaan door met geld te smijten, sterker nog, het verergert de situatie alleen maar.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:32 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)pond.8216983-600.art
quote:Merkel moves on failing banks
Angela Merkel would give the German banking supervisor powers to dismiss the management of failing banks and suspend shareholders’ rights if re-elected chancellor next month, according to legislation drafted by her economics minister.
The text, a copy of which was obtained by the Financial Times on Thursday, would give Bafin, the regulator, sweeping powers to fire managers and restructure systemically relevant banks that are threatened with insolvency.
Such rules, if implemented, would replace the temporary laws rushed through parliament late last year as the government scrambled to stabilise the banking sector with a permanent legal framework.
They would also address the risk of banks reverting to excessive risk-taking in the knowledge that they would be bailed out, a Berlin official said.
Het is de toekomst van de lenende, consumerende en nauwelijks nog iets producerende westerse wereld.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 14:47 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik vind de BoE nog grappiger dan de Fed. Het is werkelijk niet te geloven hoe ze met geld smijten, terwijl de rootcause van de UK ligt aan hun grote handelstekort. Dat tekort kun je niet tegengaan door met geld te smijten, sterker nog, het verergert de situatie alleen maar.
En het feit dat we eigenlijk een duitse provincie zijn.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 15:44 schreef henkway het volgende:
[..]
Het is de toekomst van de lenende, consumerende en nauwelijks nog iets producerende westerse wereld.
Wat wil je ook met een land die zelfs de callcenters die U iets moeten verkopen geoutsourced heeft .
Nederland dankt zijn naar omstandigheden redelijke positie aan het doorvoeren en verschepen van Chinese zaken
Dat ook ja, er zijn slechtere buren.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 17:23 schreef Q. het volgende:
[..]
En het feit dat we eigenlijk een duitse provincie zijn.
quote:Werkloze New Yorkse eist collegegeld terug
Het is voor veel mensen tegenwoordig lastig om een baan te vinden. En de meesten zullen de slechte economische situatie de schuld geven. Zo niet de 27-jarige Trina Thompson. De New Yorkse zegt dat haar opleiding te weinig heeft gedaan om haar aan een baan te helpen en ze eist daarom het collegegeld van 70.000 dollar terug. Thompson behaalde in april haar diploma Informatie Technologie op het Monroe College in The Bronx. Nog altijd zit ze werkeloos thuis en volgens haar ligt dat aan de school. Een woordvoerder van het Monroe College vertelt wcbs dat ‘de rechtszaak op helemaal niets is gebaseerd’. Het is onbekend wanneer de zaak voor de rechter komt.
Trieste situatie voor vele duizenden studenten in de USA die zitten opgezadeld met een flinke lening. Die dachten ze wel terug te kunnen betalen na de studie als ze een baan hadden, probleem is alleen dat er amper werk is waardoor dit soort mensen vrij zwaar de pineut zijn..quote:
Ben zelf ook niet zo blij met m'n studieschuld met oog op komende deflatie. Maar 70K is wel heel veel, daar moet je in Nederland goed je best voor doenquote:Op vrijdag 7 augustus 2009 10:18 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Trieste situatie voor vele duizenden studenten in de USA die zitten opgezadeld met een flinke lening. Die dachten ze wel terug te kunnen betalen na de studie als ze een baan hadden, probleem is alleen dat er amper werk is waardoor dit soort mensen vrij zwaar de pineut zijn..
Volgens mij loopt je studieschuld in de USA sneller op dan hier in Nederland. Ik zit zelf ook nog met een studieschuld van 4.5k omdat ik met mijn studie gestopt ben dit jaarquote:Op vrijdag 7 augustus 2009 10:26 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Ben zelf ook niet zo blij met m'n studieschuld met oog op komende deflatie. Maar 70K is wel heel veel, daar moet je in Nederland goed je best voor doen
Dat was Thomas Jefferson.quote:If American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered.
quote:Manufacture or Borrow (Until We Can't)
Things have gone wrong with our economy. So let's go back to some basics and see if we can figure out where we went wrong. Let's start with the most basic of basics in an economy: wealth comes from making things that you can trade with others.
It is a simple concept worth repeating: if you make something you can trade it for things other people make. As you make things and trade them you build wealth. In an economy making and trading things creates good jobs and brings to the people income and goods they need.
So obviously manufacturing is the key to a healthy economy. Trade means fairly trading the things you manufacture for things that others manufacture. And it is a simple jump from there to understanding that if you don't make things you have to borrow to be able to pay for things other people make, or you go without. You can borrow and borrow -- until you can't.
Everything else in the economy flows from the manufacturing. When it comes down to it you can't have a healthy service sector unless you are manufacturing items to sell and trade because you can't pay for the restaurant bill or insurance or hotel room or lawyer or even the doctor if you don't make something to sell and trade. And mostly you can't keep buying the things made elsewhere. You can only borrow for so long.
But somehow as country we have lost sight of this most basic idea. Instead of maintaining and promoting manufacturing we say it isn't important anymore. We say that we have instead transitioned to a "post-industrial" service economy and/or a knowledge / information economy. (What does that even mean -- instead of making and trading, we serve and think? And borrow I guess.)
Ik zou niet eens zeggen dat het een land is die dat idee verloren is, ieder bedrijf moest maar gaan outsourcen want globalisatie was het toverwoord voor de toekomst. Alle omhoog gevallen korte termijn denkertjes die hebben hun bonnussen binnen gehaald en de gehele westerse wereld opgezadeld met deze onbalans tussen productie en overige diensten.quote:But somehow as country we have lost sight of this most basic idea.
Dit lijkt wel op de 'kenniseconomie' van Nederland.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 15:38 schreef Perrin het volgende:
[..]
[quote]We say that we have instead transitioned to a "post-industrial" service economy and/or a knowledge / information economy. (What does that even mean -- instead of making and trading, we serve and think? And borrow I guess
Maar wij hebben geen handelstekort. Nederland is nog meer een producerend land dan je zou denken.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 16:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dit lijkt wel op de 'kenniseconomie' van Nederland.
Dit is inderdaad het basisidee van de economie. Alleen Britten en Amerikanen lijken het niet meer te snappen.quote:
Precies, kennis is prima, maar dan moet je er wel wat mee doen.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 16:41 schreef Q. het volgende:
[..]
Maar wij hebben geen handelstekort. Nederland is nog meer een producerend land dan je zou denken.
Is het echt produceren of moeten we het vooral van de logistiek en transport hebben en dus het vervoer van die goedkoop geproduceerde zooi de binnenlanden van europa in.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 16:41 schreef Q. het volgende:
[..]
Maar wij hebben geen handelstekort. Nederland is nog meer een producerend land dan je zou denken.
Als je veel meer exporteert dan importeert is het logisch dat je veel produceert.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 16:48 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Is het echt produceren of moeten we het vooral van de logistiek en transport hebben en dus het vervoer van die goedkoop geproduceerde zooi de binnenlanden van europa in.
quote:We do not have an automobile crisis in the U.S., the average American household already has 2.3 cars.
Cash for clunkersquote:Four out of the top five models of new cars being purchased as part of "cash for clunkers" are foreign cars. Therefore, very little of this newly printed money is going to the bailed out U.S. automobile manufacturers. We are increasing our trade deficit with Japan and other foreign countries at a time when we should be manufacturing cars that we export to the rest of the world, so that we can shrink our trade deficit.
Zouden ze Schiff een paar boeken van Cruyf cadeau gegeven hebben?quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 09:29 schreef pberends het volgende:
Peter Schiff in NOVA.
"Consumenten zijn optimistisch omdat ze de problemen niet begrijpen. Maar dat optimisme verdwijnt als de realiteit duidelijk wordt."
Peilingen zouden verboden moeten worden of enige validiteit moeten vertonen. Of peilingen de werkelijkheid scheppen of de werkelijkheid de peilingen is altijd maar de vraag. (naar aanleiding van de tv fragmenten)quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 09:29 schreef pberends het volgende:
http://www.novatv.nl/page(...)/Obama+in+zwaar+weer
Obama in zwaar weer
3 aug 09 - Door Willem Lust en Merel Miedema
Peter Schiff in NOVA.
"Consumenten zijn optimistisch omdat ze de problemen niet begrijpen. Maar dat optimisme verdwijnt als de realiteit duidelijk wordt."
Schiff verwacht een dollarcrash. En als de dollar crashed zal de VS hun import niet meer kunnen betalen. Dan breekt de hel pas echt los, omdat de VS weinig zelfvoorzienend is (lees: oorlog).quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 12:32 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Peilingen zouden verboden moeten worden of enige validiteit moeten vertonen. Of peilingen de werkelijkheid scheppen of de werkelijkheid de peilingen is altijd maar de vraag. (naar aanleiding van de tv fragmenten)
Is de Schiff "realiteit" vergelijkbaar met de dubbele dip van Roubini of doelt Schiff met zijn "als de realiteit duidelijk wordt" op een total collapse, een mega depressie of andere termen met dezelfde strekking?
Als banken en corporaties alle leegstaande huizen massaal gaan opkopen is dat een beetje aan de hand ja.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 10:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dat was Thomas Jefferson.
Is dit niet exact wat er aan de hand is?
Er zijn de laatste jaren wel meer dingen gebeurt die ik eigenlijk niet zo snel zag gebeuren...quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:08 schreef Goverman het volgende:
Het dalen van salarissen zie ik niet zo snel gebeuren eigenlijk...
quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:08 schreef Goverman het volgende:
^^ e.e.a. is natuurlijk niet relevant als je:
A. al een hypotheek hebt afgesloten met een rentevaste periode
B. je inkomen niet achteruit gaat
A zal voor weinigen een probleem betekenen, B is natuurlijk wel tricky voor degenen die werkloos gaan worden. Het dalen van salarissen zie ik niet zo snel gebeuren eigenlijk...
Opzich maakt dat nog niet eens zoveel uit. Op het moment dat men niet minder salaris accepteert zullen er gewoon meer ontslagen vallen.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:08 schreef Goverman het volgende:
^^ e.e.a. is natuurlijk niet relevant als je:
A. al een hypotheek hebt afgesloten met een rentevaste periode
B. je inkomen niet achteruit gaat
A zal voor weinigen een probleem betekenen, B is natuurlijk wel tricky voor degenen die werkloos gaan worden. Het dalen van salarissen zie ik niet zo snel gebeuren eigenlijk...
hehe, ik ben ook zo lang mogelijk trouw gebleven aan de blauwe leeuw, totdat ik abrupt afgesloten werd en opeens bij de kassa stond zonder werkende pinpas.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:40 schreef Zero2Nine het volgende:
Vandaag voor het eerste betaald met het duivelse oranje pasje (onlangs pas ontvangen), ik voel me een verrader. De blauwe leeuw voorgoed de rug toegekeerd
A) In de VS zijn veel hypotheken variabel en de nominale hypotheekrente is daar momenteel aan het stijgen (om maar niet te spreken over reele rente)quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:08 schreef Goverman het volgende:
^^ e.e.a. is natuurlijk niet relevant als je:
A. al een hypotheek hebt afgesloten met een rentevaste periode
B. je inkomen niet achteruit gaat
A zal voor weinigen een probleem betekenen, B is natuurlijk wel tricky voor degenen die werkloos gaan worden. Het dalen van salarissen zie ik niet zo snel gebeuren eigenlijk...
Dat gaat ook nog een "giller" worden inderdaad. Leuk voor de werkloosheidsstatistieken, maar slecht voor de (korte termijn) consumentenbestedingen. En sociale onrust...quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:36 schreef SeLang het volgende:
[..]
A) In de VS zijn veel hypotheken variabel en de nominale hypotheekrente is daar momenteel aan het stijgen (om maar niet te spreken over reele rente)
B) Het inkomen van veel mensen daar IS aan het dalen (in ruil voor baanbehoud). Anderen verliezen hun baan, en tussen volgende maand en het eind van het jaar loopt de uitkering af van 1,5 miljoen mensen.
* kuch*quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:08 schreef Goverman het volgende:
Het dalen van salarissen zie ik niet zo snel gebeuren eigenlijk...
quote:American Incomes Head Down, Threatening Recovery in Spending
Aug. 5 (Bloomberg) -- Household income in the U.S. is weakening as the influence of the government’s stimulus plan wanes, prompting economists, Federal Reserve officials and a Nobel laureate to warn that consumer spending may struggle.
“Consumers have started to change their behavior and they are going to save more,” said Richard Berner, co-head of global economics at Morgan Stanley in New York and a former researcher at the Fed. “You have pressure on wages, you have employment still declining.”
Wages and salaries, which drive recoveries in spending, fell 4.7 percent in the 12 months through June, the biggest drop since records began in 1960, according to Commerce Department figures released yesterday. The Obama administration’s tax cuts, extended jobless benefits and a one-time Social Security bonus have helped mask the damage done by the worst employment slump since the Great Depression.
Personal incomes, which include interest income, dividends, rents and other payments as well as wages, tumbled 1.3 percent in June, more than forecast and the biggest drop in four years, yesterday’s Commerce report showed. Excluding the effects of the stimulus plan, June incomes would have dropped 0.1 percent after no change in May, according to the report. In May, one-time additional payments to Social Security recipients boosted incomes 1.3 percent.
One of every 10 American workers will be without a job by early 2010, economists project, shaking the confidence of those still on payrolls and discouraging spending. It may take as long as 15 years for consumers to fully repair finances battered by the decline in home values, stocks and employment, said Edmund Phelps, winner of the Nobel prize in economics in 2006.
Shrinking Net Worth
Decreasing pay is not the only hurdle for consumers. Plunging home prices and stocks reduced household net worth by a record $13.9 trillion from the third quarter of 2007 through this year’s first quarter, according to figures from the Fed.
“Households are going to have to do an awful lot of rebuilding of their wealth,” Phelps, a professor at Columbia University in New York, said this week in an interview on Bloomberg Television. “Even if that rebuilding goes on at a pretty good clip, it will take 12 or 15 years for households to get to the wealth level that they had several years ago. Consumer demand is going to take a long time to rebuild to normal levels.”
In the second half, incomes and spending will be hurt by the loss of transitory factors such as lower fuel prices, decreased tax rates and the one-time payment to retirees, William Dudley, president of the Fed Bank of New York, said in a speech last week.
Save More
“Consumer spending is unlikely to rise much faster than income” because of the need to boost savings, he said. “Weak income growth will be an effective constraint on the pace of consumer spending.”
Companies continue to trim expenses, threatening further cuts in pay and benefits. Tenneco Inc., the world’s largest maker of vehicle-exhaust systems, temporarily lowered pay and hours worked to reduce labor costs by 10 percent. Earlier this year, the Lake Forest, Illinois-based company suspended contributions to employees’ 401(k) retirement accounts and cut pay for the top 50 executives.
Government assistance such as the “cash-for-clunkers” program will help postpone the inevitable increase in savings and slowdown in spending as more baby boomers approach retirement, said David Rosenberg, chief economist at Gluskin Sheff & Associates Inc. in Toronto.
“Spending is in desperate need of gimmicks like cash-for- clunkers in order to grow on a short-term basis,” he said.
Lifting Auto Sales
The program, which offers as much as $4,500 for trading in older, less fuel-efficient cars, ran through its $1 billion fund in about a week, and Congress is considering adding $2 billion. Auto industry data this week showed sales jumped to an 11.3 million annual pace last month, the highest level since September.
Mounting joblessness is among reasons that economists such as Rosenberg say will prompt Americans to save more. Unemployment, already at a 26-year high of 9.5 percent in June, may top 10 percent by early next year, according to the median estimate of economists surveyed by Bloomberg last month.
Economists estimate that a Labor Department report at the end of the week will show employers cut an additional 328,000 workers from payrolls in July. That would bring the total loss of jobs since the recession began in December 2007 to 6.8 million.
The savings rate in June fell to 4.6 percent as incomes dropped, yesterday’s Commerce Department report showed. The rate, which reached a 14-year high of 6.2 percent the previous month, is likely to keep climbing, Rosenberg said. A rate as high as 15 percent can’t be ruled out, he said.
“This is a different consumer than we had in the past 20 years,” Rosenberg said. “People are going to increasingly be putting more money into cookie jars, rather than into buying more cookie jars.”
http://frontpage.fok.nl/column.fok/10056/1/quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:45 schreef SeLang het volgende:
Echt, iedereen die denkt dat de crisis voorbij is leeft volgens mij in een parallel universum ofzo
Ik heb dat ding ook sinds kort pas opgehaald ( na bijna 2 jaar bestookt te zijn door postbank, dat ik me moest legitiemeren op kantoor sneekquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:40 schreef Zero2Nine het volgende:
Vandaag voor het eerste betaald met het duivelse oranje pasje (onlangs pas ontvangen), ik voel me een verrader. De blauwe leeuw voorgoed de rug toegekeerd
dan is dit geen ATM, maar een DPquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:05 schreef pberends het volgende:
[..]
http://frontpage.fok.nl/column.fok/10056/1/
2 solutions:
- ga door op het ouderwetse liedje en laat je valuta omvallen
- laat een diepere recessie toe en red je valuta
Ik zie de pond binnen een aantal jaar nog wel omvallen.
Verhelpen met: Mijn Betaalpasquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:40 schreef Zero2Nine het volgende:
Vandaag voor het eerste betaald met het duivelse oranje pasje (onlangs pas ontvangen), ik voel me een verrader. De blauwe leeuw voorgoed de rug toegekeerd
quote:Opnieuw staatssteun voor Fannie Mae
NEW YORK - De Amerikaanse hypotheekbank Fannie Mae is nog niet uit de problemen. De grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten leed in het tweede kwartaal een verlies van 14,8 miljard dollar (10,3 miljard euro) en moet opnieuw bij de overheid aankloppen voor financiële steun.
Fannie Mae vraagt de Staat 10,7 miljard dollar om te overleven. Het geld komt uit een pot van 400 miljard dollar die de Amerikaanse regering reserveerde voor de hypotheekbank en zusterorganisatie Freddie Mac. Met de kredieten moeten beide hypotheekbanken, die vorig jaar door de overheid van de ondergang werden gered, hypotheekleningen van in de problemen geraakte huiseigenaren aanpassen.
Met het achtste achtereenvolgende kwartaalverlies liepen de totale verliezen van Fannie Mae in de afgelopen twee jaar op tot ruim 100 miljard dollar.
quote:Delta Lloyd wil naar beurs
De Nederlandse verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd wil naar de beurs. Het Britse moederbedrijf Aviva gaat een deel van zijn aandelen verkopen, waardoor particuliere beleggers mede-eigenaar kunnen worden van de verkoper van verzekeringsproducten als Ohra, Delta Lloyd en ABN Amro verzekeringen.
De timing van de beursgang wil Delta Lloyd op een later moment bekend maken. ‘Een beursgang geeft ons ruimte om een rol te kunnen spelen in de marktconsolidatie die we in Nederland en België voorzien’, aldus Delta Lloyd-topman Niek Hoek. Voorlopige behoudt Aviva een meerderheid van de aandelen.
Moederbedrijf Aviva heeft door de afwijkende structuur van Delta Lloyd niet heel veel te zeggen over het bedrijf. Dankzij een zogeheten structuurregime kunnen commissarissen en bestuurders onafhankelijk de koers van het bedrijf bepalen. Het is nog onduidelijk of Delta Lloyd na een beursintroductie aan deze situatie een einde wil maken.
Minder kwetsbaar
Delta Lloyd is het afgelopen jaar minder kwetsbaar gebleken voor de kredietcrisis. De verzekeraar deed geen beroep op de staatsteun die verzekeraars als Aegon, SNS Reaal en ING wel nodig hadden. Volgens bestuurder Niek Hoek was Delta Lloyd minder geïnfecteerd door het korte termijndenken. Ook is Delta Lloyd zuiniger geweest met bonussen.
Meer een DAP.quote:
iddquote:
quote:Volgens Taibbi is de volgende grote zeepbel die Goldman wil opblazen de handel in rechten om CO2 uit te stoten.
ah just give me breakquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:41 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
http://www2.goldmansachs.com/
Dubieus overigens; de frontpage van Goldman Sachs.
'Goldman manipuleert markten grootschalig'
[..].
Simpel.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:45 schreef SeLang het volgende:
Echt, iedereen die denkt dat de crisis voorbij is leeft volgens mij in een parallel universum ofzo
Dat is zowat de moeder van alle hypo-zooi grafieken.quote:
Ga eens een posting of 10 terug. Ik las het vandaag ook.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:52 schreef edwinh het volgende:
Peter Schiff is er btw al, Peter for president
http://www.schiffforsenate.com/
Wat ik denk dat er gaat gebeuren is het volgende:quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:15 schreef edwinh het volgende:
"There is a bubble that the FED and the government are creating right now and this is a bubble in government debt, in the size of it. They are being very sucessful at that.
Eventually the US Government will go bankrupt the way California is almost bankrupt, but that will take some time. The next bubble im my opinion can be a bubble again in equities." Marc Faber, Bloomberg TV
ow sry, moest vandaag werken en had geen zin om alles door te lezenquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:56 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Ga eens een posting of 10 terug. Ik las het vandaag ook.
En de killer is dat die resets/ recasts wel eens op veel hogere renteniveaus kunnen gaan plaatsvinden. Bernanke's poging om de hypotheekrentes naar beneden te trekken door treasuries te kopen met vers geprint geld is in elk geval jammerlijk mislukt.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:54 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Dat is zowat de moeder van alle hypo-zooi grafieken.
Leg deze maar eens naast het genationaliseerde stuk van ING en W.Bos voor 70 % inschat dat hij een goeie deal heeft gemaakt. Well we will see.
Als deze voorspelling uitkomt dan staan we in mijn ogen dus aan het begin van een depressie.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:58 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wat ik denk dat er gaat gebeuren is het volgende:
In de VS wordt er noodgedwongen meer gespaard voor pensioenen e.d. (spaarquote is nu al enorm gestegen). Dat leidt tot een veel kleiner handelstekort met China, japan etc. Het gevolg is dat die landen minder treasuries hoeven te kopen om hun munt laag te houden.
Nu is er een probleem, want Obama moet juist veel meer geld lenen. Maar van wie? Want wereldwijd vergroot bijna iedereen zijn begrotingstekort en iedereen wil meer geld lenen. Die leningen bieden dus tegen elkaar op en het gevolg is een stijgende reele rente.
Nu zal een deel van de treasuries worden gekocht door de Amerikanen zelf (ipv door Chinezen) want zij moeten immers meer sparen voor pensioen e.d. Het verschil is dat Chinezen de treasuries kochten tegen elke prijs, want het ging hun niet om het beleggingsrendement maar puur om de dollars te recyclen zodat hun eigen munt niet teveel steeg tov de US$. Maar het nieuwe type treasury beleggers (o.a. Amerikaanse burgers) doen het natuurlijk puur voor het rendement. En zij gaan nooit hele lage yields accepteren, want dan wijken ze gewoon uit naar alternatieven met hogere yield. Dat is iets wat Chinezen niet konden doen. Kortom, ik verwacht hogere (reele) rentes in de komende jaren. Daarmee worden tevens huizen en aandelen minder aantrekkelijk en zullen verder dalen.
Voorspellen is moeilijk, maar dit is mijn scenario.
Within a few years the only bidder who shows up on the auction is the FEDquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 20:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
En de killer is dat die resets/ recasts wel eens op veel hogere renteniveaus kunnen gaan plaatsvinden. Bernanke's poging om de hypotheekrentes naar beneden te trekken door treasuries te kopen met vers geprint geld is in elk geval jammerlijk mislukt.
Ja maar dat is dus nu al mislukt. De aankopen van de FED hebben het wantrouwen alleen maar aangewakkerd en de lange rente is juist gestegen. Het zou mij nieteens verbazen als de FED binnenkort gaat stoppen met quantitative easing.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 20:06 schreef edwinh het volgende:
[..]
Within a few years the only bidder who shows up on the auction is the FED
[ afbeelding ]
quote:5. Conclusions
Using a database of principal residences of company CEOs, we study whether these
executives’ decisions about home ownership contain information useful for predicting the future
path of their companies’ stock prices. We find that CEOs who acquire extremely large
properties exhibit inferior ex post stock performance, a result consistent with large mansions and
estates being proxies for CEO entrenchment. We also find that the method of financing a
home’s acquisition is informative about future stock returns. A general pattern of CEO sales of
their firms’ shares and options exists over the twelve months leading up to the date of home
acquisition. However, when the CEO does not sell any shares, his stock performs significantly
better ex post than the stocks of firms whose CEOs do liquidate equity to finance their houses.
The retention of company shares simultaneous with a new home purchase, despite the presence
of an evident personal liquidity need, appears to send a signal of commitment by a CEO to his
company.
Nooit geweten dat Nederland de laagste werkloosheid heeft.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 19:59 schreef simmu het volgende:
interactief kaartje, dus enkel een linkje
http://www.nrc.nl/international/article2160480.ece
Yup we schrijven jan 2009.... en dat is zich nu aan het ontvouwen.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 20:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
En de killer is dat die resets/ recasts wel eens op veel hogere renteniveaus kunnen gaan plaatsvinden. Bernanke's poging om de hypotheekrentes naar beneden te trekken door treasuries te kopen met vers geprint geld is in elk geval jammerlijk mislukt.
A. misschien is de rest dan dom en ben ik dan erg slim... Anyway, de plaatjes uit de VS met variabele rentes kennen we wel, maar hoe zit dit in Nederland? Voor de NHG is het zelfs verplicht om een vaste rente te hebben (ergens tussen de 5 en de 30 jaar).quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:36 schreef SeLang het volgende:
[..]
A) In de VS zijn veel hypotheken variabel en de nominale hypotheekrente is daar momenteel aan het stijgen (om maar niet te spreken over reele rente)
B) Het inkomen van veel mensen daar IS aan het dalen (in ruil voor baanbehoud). Anderen verliezen hun baan, en tussen volgende maand en het eind van het jaar loopt de uitkering af van 1,5 miljoen mensen.
enquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 20:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
En de killer is dat die resets/ recasts wel eens op veel hogere renteniveaus kunnen gaan plaatsvinden. Bernanke's poging om de hypotheekrentes naar beneden te trekken door treasuries te kopen met vers geprint geld is in elk geval jammerlijk mislukt.
En dit snap ik dus niet... Enerzijds wordt er gewezen op het gevaar van deflatie, maar anderzijds gaat de rente op de langlopende obligaties stijgen... Dat zou juist op meer inflatie duiden... Nu kan ik mij voorstellen dat wanneer er veel geld wordt gecreëerd uit het niets (quantitative easing heette dit toch?), dat de inflatie dan vanzelf gaat toenemen. Maar... in dat geval is deflatie buiten beeld en is er dus op dat gebied niets meer aan de hand. Of vergeet ik nu wat?quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 20:28 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ja maar dat is dus nu al mislukt. De aankopen van de FED hebben het wantrouwen alleen maar aangewakkerd en de lange rente is juist gestegen. Het zou mij nieteens verbazen als de FED binnenkort gaat stoppen met quantitative easing.
Eigenlijk is dit het begin van het einde voor het paradigma van de 'Greenspan put': dat een meltdown onmogelijk is omdat de FED er altijd een bodem onder kan leggen. Je ziet nu dat de FED tegen grenzen begint op te lopen. Volgens mij is dit zeer significant, maar wordt momenteel door de aandelenmarkt nog genegeerd.
Anyway, we wachten het wel af.
Lies, bloody lies and statistics.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 21:38 schreef waht het volgende:
[..]
Nooit geweten dat Nederland de laagste werkloosheid heeft.
Rente (althans kapitaalmarktrente) komt gewoon tot stand door vraag en aanbod. Het is eigenlijk de prijs die door beleggers voor leningen (zoals treasuries) wordt betaald. Als er een groot aanbod is van treasuries dan gaat de prijs daarvan naar beneden (= rente omhoog).quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 23:57 schreef Goverman het volgende:
[..]
en
[..]
En dit snap ik dus niet... Enerzijds wordt er gewezen op het gevaar van deflatie, maar anderzijds gaat de rente op de langlopende obligaties stijgen... Dat zou juist op meer inflatie duiden... Nu kan ik mij voorstellen dat wanneer er veel geld wordt gecreëerd uit het niets (quantitative easing heette dit toch?), dat de inflatie dan vanzelf gaat toenemen. Maar... in dat geval is deflatie buiten beeld en is er dus op dat gebied niets meer aan de hand. Of vergeet ik nu wat?
Overigens begreep ik dat analisten en economen er ook niet niet uit waren wat het gaat worden: (hyper)inflatie of deflatie...
Ik vind dat altijd zo'n rare aanname (vaak gemaakt in de macro-economie), ook als de inflatie 4 % is is het verstandiger je geld uit te lenen tegen 3 % dan het niet uit te lenen. Verder is de reële rente inderdaad gedefinieerd als de nominale rente min de inflatie (mits het om lage percentages gaat), en ook dat is geen logische benadering mijn ogen, de inflatie doet de (relatieve) rentelasten immers alleen maar dalen als de inkomsten door de inflatie stijgen, je moet van die inflatie kunnen profiteren als lener.quote:Op zondag 9 augustus 2009 01:20 schreef SeLang het volgende:
Natuurlijk is er ook een link met inflatie, want je gaat geen geld uitlenen tegen 3% als je een inflatie van 4% verwacht. Onder normale omstandigheden ligt de rente daarom boven de inflatie.
Ja sommigen zullen dat doen, maar anderen zullen hun geld dan in iets anders steken. De zeer lage (en eventjes zelfs negatieve) reele rente is bijvoorbeeld een van de aanjagers geweest van de commodities bubble en de REIT bubble van de afgelopen jaren. Je krijgt risicozoekend gedrag in een poging om toch de inflatie bij te houden.quote:Op zondag 9 augustus 2009 01:31 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind dat altijd zo'n rare aanname (vaak gemaakt in de macro-economie), ook als de inflatie 4 % is is het verstandiger je geld uit te lenen tegen 3 % dan het niet uit te lenen.
Dat doe je toch ook? Een huis zal ongeveer met de inflatie meestijgen (gemiddeld).quote:Verder is de reële rente inderdaad gedefinieerd als de nominale rente min de inflatie (mits het om lage percentages gaat), en ook dat is geen logische benadering mijn ogen, de inflatie doet de (relatieve) rentelasten immers alleen maar dalen als de inkomsten door de inflatie stijgen, je moet van die inflatie kunnen profiteren als lener.
quote:Dear Citizen
Due to the current financial situation caused by the slowdown in the economy, I, President Obama have decided to implement a scheme to put workers of 50 years of age and above on early retirement.
This scheme will be known as RAPE (retire aged people early)
Persons selected to be RAPED can apply to congress to be considered for the SHAFT scheme (Special Help after Forced Termination)
Persons who have been RAPED and SHAFTED will be reviewed under the SCREW program (scheme covering retired -early workers)
A person may be RAPED once, SHAFTED twice and SCREWED as many times as I President Obama and GS deem appropriate.
Persons who have been RAPED could get AIDS ( additional income for dependents & spouse) or HERPES ( Half earnings for retired personnel early severance)
Obviously persons who have AIDS or HERPES will not be SHAFTED or SCREWED any further by the President and his associates.
Persons who are not RAPED and are staying on will receive as much SHIT(Special high intensity training) as possible.
I President Obama have always prided myself on the amount of SHIT we give our citizens.
Should you feel that you do not receive enough SHIT, please bring this to the attention of your Congressman who has been trained to give you all the SHIT you can handle.
PS-- Due to budget cuts and the rising cost of electricity, gas and oil as well as current market conditions, the Light at the END of the Tunnel has been turned off.
Thank You for Your Time
quote:
Zeker omdat de bonds eigenlijk een obligatie (letterlijk) zijn voor het herbetalen van dollarsquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 20:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
En de killer is dat die resets/ recasts wel eens op veel hogere renteniveaus kunnen gaan plaatsvinden. Bernanke's poging om de hypotheekrentes naar beneden te trekken door treasuries te kopen met vers geprint geld is in elk geval jammerlijk mislukt.
America is doomed for the next two decades.quote:Op zondag 9 augustus 2009 18:04 schreef pberends het volgende:
[..]
Zeker omdat de bonds eigenlijk een obligatie (letterlijk) zijn voor het herbetalen van dollars. Helaas verliezen dollars hun waarde als de Fed de geldpers aanzet. Epische faal. De Fed is trapped.
"assuming that private borrowers pay down debt at the same pace as they did in Japan"quote:Op zondag 9 augustus 2009 19:13 schreef edwinh het volgende:
[..]
America is doomed for the next two decades.
Aug. 7 (Bloomberg) -- The U.S. economy may be just as sluggish during the next 20 years as Japan’s economy was in the last 20, according to Comstock Partners, a money manager founded and run by Charles Minter.
Stimulus programs and a surging money supply aren’t likely to “solve a problem of excess debt generation that resulted from greed and living way beyond our means,” the firm wrote yesterday in an unsigned report on its Web site. “We could wind up with a lost couple of decades.”
The CHART OF THE DAY shows U.S. total debt and gross domestic product since 1952, along with the ratio between them, based on data compiled by Bloomberg. The ratio rose in the first quarter to 372 percent even as household borrowing dropped for a second straight quarter, an unprecedented streak.
The U.S. is headed for “a deleveraging period” in which the amount of so-called private debt, including consumer borrowing, collapses as government borrowing explodes, Comstock wrote.
Assuming that private borrowers pay down debt at the same pace as they did in Japan after its 1980s economic bubble burst, the savings rate will climb to about 10 percent in 2018, the report said. The estimate was made in a study by the Federal Reserve Bank of San Francisco that Comstock cited. It’s more than double the 4.6 percent rate for June.
Citing the study in addition to its own research, Comstock wrote that reduced borrowing may curtail growth in U.S. consumer spending by 0.75 percentage point annually on average during the next nine years
Gelukkig hebben ze nu een nieuwe minister van financieen.quote:Verdachte telefoontjes Paulson naar Goldman Sachs
De Amerikaanse oud-minister van Financiën, Henry Paulson, heeft geregeld contact gehad met zijn voormalige werkgever Goldman Sachs. Daarmee heeft hij de schijn van belangenverstrengeling tegen zich.
Financiële crisis
Tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis belde Paulson vaak naar Lloyd Blankfein, de topman van Goldman Sachs. Paulson was tot 2006 zelf directeur van de grootste Amerikaanse zakenbank.
New York Times
Het telefoonverkeer werd openbaar gemaakt door The New York Times. Van 15 tot 21 september 2008 belde Paulson zeker 24 keer met Blankfein. Veel vaker dan naar andere topbestuurders van grote financiële instellingen.
Regels
Henry Paulson werd in 2006 minister van Financiën. Daarvoor was hij CEO bij Goldman Sachs en moest hij al zijn belangen in de zakenbank opgeven. Hij mocht alleen rechtstreeks contact met zijn voormalige werkgever hebben met toestemming van het Witte Huis.
Toestand kritiek
In de week van 15 september 2008, toen Paulson veelvuldig contact had met Goldman Sachs, was de toestand op de financiële markten kritiek. De concurrenten van de bank, Bear Stearns en Lehman Brothers, waren over de kop gegaan. Ook AIG, de grootste verzekeraar van de VS, wankelde. Goldman Sachs had bij AIG grote tegoeden uitstaan op AIG.
Staatssteun
AIG werd met staatssteun gered, waardoor Goldman Sachs 13 miljard dollar kon veilig stellen. Daarna kreeg de bank een kapitaalinjectie van 10 miljard dollar van de overheid en werd het statuut aangepast zodat de bank gemakkelijker toegang kreeg tot de geldmarkt.
Vraag
De hamvraag is of Paulson AIG redde om Goldman Sachs te behoeden voor een crisis of failliet. Paulson vroeg op 17 september 2008 om te mogen onderhandelen met Goldman Sachs. Hij kreeg het groene licht, maar toen had hij al contact gehad.
Voorkeursbehandeling
De telefoontjes naar Goldman Sachs roepen vragen op. Waarnemers stellen dat er sprake is van belangenverstrengeling. Paulson ontkende eerder in een parlementaire hoorzitting dat hij een voorkeurbehandeling had gegeven aan Goldman Sachs.
Bron: RTLZ
Gefeliciteerd nog met de verjaardag van je kindjequote:Op zondag 9 augustus 2009 18:47 schreef simmu het volgende:
houden we het gezellig dames? tis hier ouders niet hoor!
Ze vergeten nog even dat de onbeschikbaarheid van (goedkope/betaalbare) olie een extreme druk op de Amerikaanse en wereld-economie zal leggen.quote:Op zondag 9 augustus 2009 19:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
"assuming that private borrowers pay down debt at the same pace as they did in Japan"
Amerikanen zijn duidelijk geen Japanners, lijkt mij niet dat die massaal en duurzaam schuld gaan afbetalen, andere cultuur.
Geloof graag dat er een drukkende invloed van spaargedrag op consumptiebestedingen uitgaat, maar vergelijking met Japan gaat m.i. cultureel volkomen mank.
over 10+ jaar misschien. Zolang Shell o.a. in Nigeria op 30% productie draait, en er toch nog steeds zo'n overschot aan olie is dat schepen simpel niet gelost kunnen worden, al zouden ze het willen, valt die onbeschikbaarheid wel mee, lijkt me.quote:Op zondag 9 augustus 2009 21:01 schreef Q. het volgende:
[..]
Ze vergeten nog even dat de onbeschikbaarheid van (goedkope/betaalbare) olie een extreme druk op de Amerikaanse en wereld-economie zal leggen.
nou ja, de spaarquote in de VS kan natuurlijk alleen maar omhoogquote:Op zondag 9 augustus 2009 21:23 schreef SeLang het volgende:
Ik denk wel dat de spaarquote in de VS duurzaam omhoog gaat. Mensen beginnen door te krijgen dat ze een enorm gat hebben in hun pensioenvoorziening. Sparen zal pure noodzaak zijn.
Inderdaad en iedere Afrikaan en Chinees verkoopt zijn ziel en zaligheid voor die IOU'squote:Op zondag 9 augustus 2009 21:32 schreef LXIV het volgende:
Lekker belangrijk toch dat het systeem niet perfect is! Er is geen ander systeem geweest dat ons zo lang zo'n ongekende welvaart heeft gebracht en dat heeft geleid tot zulke technologische ontwikkelingen. Uiteindelijk is al dat geld en zijn al die schulden natuurlijk fictief, of in ieder geval imaginair, want gewoon door mensen bedacht. Als we het nog 30 jaar kunnen rekken, dan ben ik daar tevreden mee. We moeten niet vergeten dat het uiteindelijk allemaal imaginair is.
Desnoods nihiliseren we over 40 jaar alle geld, schulden en bezittingen en beginnen we met een schone lei. Het is allemaal maar een bedacht systeempje.
Het heeft er alle schijn van dat de grenzen van het manipuleren zo'n beetje zijn bereikt. Zie bijvoorbeeld het feit dat het de FED niet meer lukt om de stijging van hypotheekrente te stoppen. En het uitgavegedrag van consumenten beinvloeden lukt ook alleen nog maar tegen extreem hoge kosten. Het grootste probleem voor de overheden gaat worden om treasuries nog verkocht te krijgen in de toekomst. En daartoe zullen ze echt iets moeten gaan laten zien wat lijkt op moderatie. Ze kunnen nog even een bubble opblazen, maar ik denk niet dat het dit keer weer 7 jaar duurt voordat de afrekening komt.quote:Op zondag 9 augustus 2009 21:28 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
nou ja, de spaarquote in de VS kan natuurlijk alleen maar omhoog![]()
Maar ik denk dat zodra de beurzen weer wat hoger staan, dat ze deze les ook weer onzettend snel vergeten zijn. In die zin is het versterkend: beurs omlaag, spaarquote omhoog, bestedingen omlaag. Ik geloof best dat de beleidsmakers de beurskoersen als beleidsinstrument verklaard hebben, en daar met hun beleid rekening mee houden.
Vraag is of ze genoeg power hebben daarzo. Ik heb de neiging te denken van wel, althans op korte tot middellange termijn. Welke rekening daar tegenover staat op termijn? Ik weet niet of de wereld daar zo mee bezig is.
Is dit nu gratis geld of zit er een addertje onder het gras?quote:Resultaten
Theoretische waarde: ¤ 3,94
Huidige laatkoers: ¤ 8,15
Verschil: ¤ 4,21
Kans dat fonds hoger/lager noteert aan einde
looptijd van deze serie:
Lager: 100 %
Hoger: 0 %
Zonder er naar te hebben gekeken: ik denk dat ze hier rekenen met een normaalverdeling want dat rekent makkelijk. Maar beurskoersen volgen geen normaalverdeling maar hebben 'fat tails'. Het model zal de prijs dan onderrschatten.quote:Op zondag 9 augustus 2009 22:23 schreef LXIV het volgende:
Heren, heren! Politesse!
Laten we dit sub-elite-sub-forum gewoon beschaafd houden.
Ik was pas een beetje aan het rommelen op IEX.nl met de optiecalculator die op basis van de theorie van Black&Scholes en vond daar voor sommige langlopende series extreem afwijkende waarden.
http://www.iex.nl/stocks/optiecalc.asp?iId=210964
Theoretisch moet de waarde van de put RD ongeveer zo zijn:
[..]
Is dit nu gratis geld of zit er een addertje onder het gras?
quote:Op zondag 9 augustus 2009 22:23 schreef LXIV het volgende:
Heren, heren! Politesse!
Laten we dit sub-elite-sub-forum gewoon beschaafd houden.
Je vergeet het dividend. Het bedrijf keert viermaal per jaar dividend uit van say 30 cent. Dat tikt best aan over die hele periode! Als de beurs stabiel blijft en niet stijgt, zal het aandeel door dividenduitkeringen dus zakken met een eurotje of vier.quote:Op zondag 9 augustus 2009 22:23 schreef LXIV het volgende:
Heren, heren! Politesse!
Laten we dit sub-elite-sub-forum gewoon beschaafd houden.
Ik was pas een beetje aan het rommelen op IEX.nl met de optiecalculator die op basis van de theorie van Black&Scholes en vond daar voor sommige langlopende series extreem afwijkende waarden.
http://www.iex.nl/stocks/optiecalc.asp?iId=210964
Theoretisch moet de waarde van de put RD ongeveer zo zijn:
[..]
Is dit nu gratis geld of zit er een addertje onder het gras?
Dan zou RD over 20 jaar op nul moeten komen te staan! Die dividenden komen toch gewoon uit operationele opbrengsten voort! (Al snap ik wel dat het dividend invloed heeft op de prijsbepaling van opties)quote:Op maandag 10 augustus 2009 10:44 schreef macondo het volgende:
[..]
Je vergeet het dividend. Het bedrijf keert viermaal per jaar dividend uit van say 30 cent. Dat tikt best aan over die hele periode! Als de beurs stabiel blijft en niet stijgt, zal het aandeel door dividenduitkeringen dus zakken met een eurotje of vier.
Zo strikt wil ik het niet brengen. De koper van de optie zal zijn risico afdekken door 100% aandelen bij te kopen. Wat er met de koers van het aandeel verder zal gebeuren zal hem een worst wezen : hij pakt 5 cent winst bij het opzetten van de positie (hij koopt de put 5 cent te goedkoop), en de rest van de looptijd pakt hij gewoon dividend op de aandelen. Maar dat heeft hij al ingeprijst, en verdient hij dus niets aan.quote:Op maandag 10 augustus 2009 10:57 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan zou RD over 20 jaar op nul moeten komen te staan! Die dividenden komen toch gewoon uit operationele opbrengsten voort! (Al snap ik wel dat het dividend invloed heeft op de prijsbepaling van opties)
Ik ben benieuwd hoe RD er over 20 jaar voor staat. Met goedkope zonne-technologie, mogelijke zero-point energy en elektrische auto's zal RD weinig macht meer hebben. Bovendien hebben ze ook niet de eeuwige voorraden.quote:Op maandag 10 augustus 2009 10:57 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan zou RD over 20 jaar op nul moeten komen te staan! Die dividenden komen toch gewoon uit operationele opbrengsten voort! (Al snap ik wel dat het dividend invloed heeft op de prijsbepaling van opties)
met de upstream activiteiten zullen ze altijd winst kunnen maken.quote:Op maandag 10 augustus 2009 13:25 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd hoe RD er over 20 jaar voor staat. Met goedkope zonne-technologie, mogelijke zero-point energy en elektrische auto's zal RD weinig macht meer hebben. Bovendien hebben ze ook niet de eeuwige voorraden.
quote:ma 10 aug 2009, 14:26
Vooruitzichten Duitse economie blijven somber
BERLIJN (AFN) - De Duitse economie stevent dit jaar nog altijd af op de ergste recessie in zestig jaar, ondanks recente tekenen van enig herstel. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse minister van Economische Zaken Karl-Theodor Guttenberg maandag bekendgemaakt.
quote:DAMNIT, STOP THE LOOTING NOW!
Your duty is not to uphold The Robbing, Thieving Bankers - it is to uphold THE CONSTITUTION.
It is pretty damn clear to this commentator that what our "banking industry" has turned into has, by its own words and actions over the last five years, DEMONSTRATED THAT IT IS A DOMESTIC ENEMY OF THE NATION AND CONSTITUTION OF THE UNITED STATES!
Do those of you in Washington understand that robbery at this grand scale cannot work and must not be allowed to continue? Do you understand that "Pax Romana" was brought down by this very same sort of corruption? Do you understand that we are absolutely dependent on CHINA and JAPAN to fund our operating credit requirements in The Federal Government, and that should they give us the finger The Federal Budget would implode by 50% overnight?
IF THAT HAPPENS HOW WILL YOU FEED THE PEOPLE?
Do you understand that these frauds and thieves are not the Chinese and Japanese, nor the Saudis? That they have the money, and we need to borrow it? That they have oil, and we need to buy it? That they are not stupid and that eventually they will tire of the lying, thieving and political misdirection, and if they do before you clean up this crap our nation is absolutely, irretrievably and without question SCREWED?
I love my country, but today, I fear for her future.
WAKE UP AMERICA.
STOP THE LOOTING AND START PROSECUTING.
Dat hadden ze met de EV1 al wel bewezen. Er werken echt wel hele capabele mensen bij dat bedrijf hoor, alleen dat management is zo verrot.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 17:21 schreef pberends het volgende:
General Motors: Volt loopt 1 op 100
Eindelijk iets positiefs van dat kutbedrijf. Ze kunnen het wel.
scherp +1quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 18:44 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
Toch nog een late casual joke erin.
het neemt af laatste maanden.. green shoots!!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 18:44 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
Toch nog een late casual joke erin.
Dat handelstekorten afnemen is opzich positief voor de financiële positie van een land, maar laat wel zien dat de wereldhandel afneemt.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 19:04 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
het neemt af laatste maanden.. green shoots!!
Valt wel tegen het verbruik op alleen benzine is 50 mpg. http://gm-volt.com/about/quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 17:21 schreef pberends het volgende:
General Motors: Volt loopt 1 op 100
Eindelijk iets positiefs van dat kutbedrijf. Ze kunnen het wel.
[offtopic]quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 19:15 schreef antonwachter het volgende:
[..]
Valt wel tegen het verbruik op alleen benzine is 50 mpg. http://gm-volt.com/about/
Elektrische auto is zeker de toekomst, maar ik zie nog even iets meer in LPG tot 2015.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 22:03 schreef SeLang het volgende:
Best leuk die Volt. En een koppel van 370 NM.
Er staat alleen niet in de specs hoe zwaar dat ding is.
En ik maak me wat zorgen over de prijs en levensduur van die Li-ion batterij.
Wel opvallend dat dat het benzineverbruik 50mpg is. Dat is erg zuinig, terwijl je een indirecte omzetting hebt ( benzinemotor --> electriciteit --> electromotor). Misschien omdat die benzinemotor maar om één toerental hoeft te draaien en een gedefinieerde belasting heeft dat ze hem daarom efficienter kunnen maken?
Dat lijkt mij de enige reden waarom een auto zuiniger zou kunnen rijden. Plus het effect dat energie die bij het remmen verloren gaat nu opgeslagen wordt in de accu. Maar dat is op de snelweg niet zo heel veel.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 22:03 schreef SeLang het volgende:
Best leuk die Volt. En een koppel van 370 NM.
Er staat alleen niet in de specs hoe zwaar dat ding is.
En ik maak me wat zorgen over de prijs en levensduur van die Li-ion batterij.
Wel opvallend dat dat het benzineverbruik 50mpg is. Dat is erg zuinig, terwijl je een indirecte omzetting hebt ( benzinemotor --> electriciteit --> electromotor). Misschien omdat die benzinemotor maar om één toerental hoeft te draaien en een gedefinieerde belasting heeft dat ze hem daarom efficienter kunnen maken?
Het zou goed kunnen dat de accu nu juist het zwakke punt is in de werkelijke kostenberekening. Anderzijds is het wel weer zo dat een electromotor nauwelijks aan slijtage of storingen onderhevig is, dus misschien compenseert dat de totale afschrijving weer.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 22:26 schreef SeLang het volgende:
De accu is 16kWh en daar kun je 40 mijl (=64km) mee rijden.
Stel dat het rendement van opladen van de accu 100% is, dan kost een volle accu ongeveer £1,05 op nachtstroom en £2,43 op dagstroom. Een liter benzine kost momenteel £1,02 en daar rij ik met mijn auto ongeveer 17km mee (en met die Volt kennelijk ~21km als hij op de benzinemotor loopt).
Maar hoe vaak kun je die accu op- en ontladen voordat hij einde levensduur is? Een laptop Li-ion batterij gaat ongeveer 4 jaar mee. Stel, 1x per dag opladen, dat is dan totaal ca 1500x. Een Li-ion batterij van 16kWh zal wel een paar duizend £ gaan kosten, dus dat is dan £1 a £2 per oplaadbeurt. Accu opladen op nachtstoom kost dan dus eigenlijk £3, en daar koop je in de UK momenteel 3 liter peut voor waar je ook bijna 60km mee kunt rijden. In de USA kost benzine natuurlijk veel minder...
Misschien zit ik er helemaal naast met de kosten van die accu, maar toch.
Ja, een electrische auto kan veel minder onderdelen hebben. Al wordt dat hier dan weer een beetje teniet gedaan door die additionele benzinemotor.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 22:35 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het zou goed kunnen dat de accu nu juist het zwakke punt is in de werkelijke kostenberekening. Anderzijds is het wel weer zo dat een electromotor nauwelijks aan slijtage of storingen onderhevig is, dus misschien compenseert dat de totale afschrijving weer.
40km lijkt me wat optimistisch. Voor zo'n Volt heb je dan ca 10kWh nodig. Op een perfect zonnige dag ontvang je in het beste geval zo'n 1kW/m2 van de zon. Maar hoe efficient zijn de beste commercieel verkrijgbare solar panels? Ik denk max 20%. Voor 9 uur in de zon heb je dan 5,5m2 oppervlak nodig. Maar die oppervlakken moeten dan ook continue loodrecht op de zon staan. Verder is de zon niet 9 uur per dag fel want zij is veel minder krachtig als ze laag staat. Anyway, ik vind het idee ook leuk hoor, en misschien dat de panels nog eens een factor 2 beter kunnen worden, wie weet...quote:Ik zou het heel gaaf vinden wanneer er auto's kwamen met electromotoren die helemaal behangen waren met zonnepanelen. Tijdens het rijden levert dat veel te weinig energie. Maar als de auto een werkdag (9 uur) in de zon staat kan hij wel weer genoeg energie opvangen om pakweg 40 km te rijden. Dan staat je auto de terugreis te verdienen als jij aan het werk bent. Dat lijkt me erg gaaf!
Door een goede lobby van herman schreer, is er een practisch systeem wat met een feedin tarief werkt opgezet, waardoor iederen die cellen op zijn dak kan leggen en ze zichzelf wel terug verdienen.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 23:38 schreef LXIV het volgende:
Als je door Duitsland rijdt zie je werkelijk op ieder dak wel een zonnepaneel liggen. Moet je voorstellen als je dat in heel Europa doet met 100 miljoen huizen! Dat zijn heel wat Giga-watts.
Het is toch niet te geloven dat ING maar 71 miljoen euro winst maakt. Gratis geld van de overheid en het ECB, flinke rentemarges en enorme kostenbesparingen/verkopen onderdelen.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 09:23 schreef Zero2Nine het volgende:
Er wordt tenminste winst gemaakt(niet bij de bankdivisie trouwens) Maar naar het geld kan Wouter voorlopig fluiten werd er net even medegedeeld bij RTL-Z
quote:Bacteriedrankjes uit de mode
Drankjes met 'goede' darmbacteriën blijken niet meer zo populair. De verkoop van de probiotica ligt inmiddels 11% lager dan in 2007, terwijl de markt voor dergelijke drankjes in de jaren daarvoor elk jaar spectaculair groeide.
Het UMC meldde vorig jaar dat 24 patiënten waren overleden bij experimenten met probiotica. Dat nieuws betekende meteen een klap voor merken als Vifit, Actimel en Yakult. Anderhalf jaar later is de imagoschade nog niet hersteld.
"Dit zijn bij uitstek producten waar het gaat om vertrouwen. Imagoschade komt daar blijkbaar harder aan", zegt onderzoeker Hans Feenstra van Nielsen.
Knollen voor citroenen
Volgens het RIVM zou de wetenschappelijke onderbouwing van de drankjes onvoldoende zijn en zijn consumenten door de crisis ook veel kritischer geworden. "Ze laten zich geen knollen voor citroenen verkopen, ze willen feiten", vertelt merkendeskundige Paul Moers in het Nederlands Dagblad.
"Zo moet de hypotheekadviseur precies uitleggen waarom hij een bepaalde hypotheek adviseert. De fabrikanten van probiotica zullen met meer bewijs moeten komen, dat hun drankjes wat doen voor de gezondheid."
Doe dronk ik vroeger ook wel eens, maar die helpen echt voor een flikker. Pure luchtverkoperij is het. Die drankjes zijn immens duur.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 10:29 schreef Zero2Nine het volgende:
Er is nog een bubbel doorgeprikt, die van de populaire stoelgangbevorderderende yoghurtdrankjes met bifulusactiregularis en weet ik wat nog meer (van die smakelijke reclames)
http://www.spitsnieuws.nl(...)jes_uit_de_mode.html
[..]
Zoals ik al zei zullen ze extra veel voorzieningen treffen en afschrijven. Dat is gewoon slim. Je kunt net zoveel winst maken als je zelf wil natuurlijk. Zeker tegenwoordig.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 10:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Het is toch niet te geloven dat ING maar 71 miljoen euro winst maakt. Gratis geld van de overheid en het ECB, flinke rentemarges en enorme kostenbesparingen/verkopen onderdelen.
Schrijf dan meteen alle rotzooi af. Jammergenoeg moet ING dan meteen genationaliseerd worden.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 10:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Zoals ik al zei zullen ze extra veel voorzieningen treffen en afschrijven. Dat is gewoon slim. Je kunt net zoveel winst maken als je zelf wil natuurlijk. Zeker tegenwoordig.
Ze gaan natuurlijk elk jaar een beetje afschrijven, precies genoeg dat ze de Nederlandse belastingbetaler elk jaar een oor aan kunnen naaien.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 10:53 schreef pberends het volgende:
[..]
Schrijf dan meteen alle rotzooi af. Jammergenoeg moet ING dan meteen genationaliseerd worden.
Precies ja. Of we krijgen een salami-nationalisatie.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 10:55 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Ze gaan natuurlijk elk jaar een beetje afschrijven, precies genoeg dat ze de Nederlandse belastingbetaler elk jaar een oor aan kunnen naaien.
Als ze het slim spelen kost die hele staatssteun ze niks of levert ze zelfs geld op. Ik hoef geen dividend te zien als ik weet dat er op die manier ook iedere keer 70ct richting de staat gaat. Tref maar voorzieningen voor alle bedenkbare omstandigheden en pot dat geld op. En over drie jaar Bos die miljard aandelen geven. Die vrij kleine verwatering trekken we wel. Met die 15 miljard kun je sowieso 1,5 miljard aandelen opkopen, dus dat is slimmer dan cash betalen met 50% bonus voor de staat.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 10:55 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Ze gaan natuurlijk elk jaar een beetje afschrijven, precies genoeg dat ze de Nederlandse belastingbetaler elk jaar een oor aan kunnen naaien.
Dat klopt wel ja. Beide huizen waar ik heb gewoond hebben een woonkamer van niks. Als je een huis koopt/huurt hebben ze het ook over "bedroom" en "double sized bedroom". "Double sized" betekent dat er een tweepersoons bed in pastquote:Engelsen wonen in konijnenhokken
Nederlanders hebben op de Grieken en Denen na de grootste nieuwbouw huizen in Europa. Waar de gemiddelde Engelsman een woonkamer heeft van 15 vierkante meter, komen wij uit op 28.
Volgens de Daily Mail leven de Engelsen in de konijnenhokken van Europa.
In het onderzoek zijn huizen die gebouwd zijn tussen 203 en 2006 opgemeten. Nieuw dieptepunt is een net opgeleverd project in Essex met woonkamers van 3x3.6 meter.
Het gemiddelde nieuwbouw huis in Nederland meet 115 vierkante meter en telt vier kamers. Griekenland meet 126 meter en de woonkamer bijna 40 vierkante meter. Deense huizen zijn ongeveer even groot, aldus een onderzoek van de Engelse overheid.
daar sta ik van te kijkenquote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat klopt wel ja. Beide huizen waar ik heb gewoond hebben een woonkamer van niks. Als je een huis koopt/huurt hebben ze het ook over "bedroom" en "double sized bedroom". "Double sized" betekent dat er een tweepersoons bed in past
Hahaha, ik dacht dat het in NL erg was met die grondschaarste. Blijkt nog mee te vallen dus.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat klopt wel ja. Beide huizen waar ik heb gewoond hebben een woonkamer van niks. Als je een huis koopt/huurt hebben ze het ook over "bedroom" en "double sized bedroom". "Double sized" betekent dat er een tweepersoons bed in past
http://www.dailymail.co.u(...)allest-rooms-EU.html Toch kan ik de hoge positie van Nederland maar moeilijk geloven, zeker niet dat we hoger staan dan Duitsland. Laat ze de tuin ook eens meerekenen en kijken hoe hoog Nederland dan nog eindigt.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat klopt wel ja. Beide huizen waar ik heb gewoond hebben een woonkamer van niks. Als je een huis koopt/huurt hebben ze het ook over "bedroom" en "double sized bedroom". "Double sized" betekent dat er een tweepersoons bed in past
Gisteren zat ik te zappen en was er op de BBC (kan ook brt met een bbc programma geweest zijn)een programma over japan. Die presentator ging bij een advocaat die in tokio woonde langs. Die advocaat had een appartement van wel 5m^2 met alles erop en erin. Alleen geen keuken.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:10 schreef SeLang het volgende:
Dat klopt wel ja. Beide huizen waar ik heb gewoond hebben een woonkamer van niks. Als je een huis koopt/huurt hebben ze het ook over "bedroom" en "double sized bedroom". "Double sized" betekent dat er een tweepersoons bed in past
Precies.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:08 schreef LXIV het volgende:
[..]
Als ze het slim spelen kost die hele staatssteun ze niks of levert ze zelfs geld op. Ik hoef geen dividend te zien als ik weet dat er op die manier ook iedere keer 70ct richting de staat gaat. Tref maar voorzieningen voor alle bedenkbare omstandigheden en pot dat geld op. En over drie jaar Bos die miljard aandelen geven. Die vrij kleine verwatering trekken we wel. Met die 15 miljard kun je sowieso 1,5 miljard aandelen opkopen, dus dat is slimmer dan cash betalen met 50% bonus voor de staat.
Wat is dat? Nationalisatie met het mes op de keel, omdat Bos nu niet meer terugkan?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:02 schreef pberends het volgende:
[..]
Precies ja. Of we krijgen een salami-nationalisatie.
5m2 is stukken minder dan de cheapass hotelkamer die ik enke jaren terug in Tokio had. Lijkt me een nogal sterk verhaal.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:19 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gisteren zat ik te zappen en was er op de BBC (kan ook brt met een bbc programma geweest zijn)een programma over japan. Die presentator ging bij een advocaat die in tokio woonde langs. Die advocaat had een appartement van wel 5m^2 met alles erop en erin. Alleen geen keuken.
http://multiblog.vrt.be/c(...)of-fire-afl-4-japan/quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:27 schreef JodyBernal het volgende:
5m2 is stukken minder dan de cheapass hotelkamer die ik enke jaren terug in Tokio had. Lijkt me een nogal sterk verhaal.
Zou mooi zijn. Maar ik moet het nog zien.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:31 schreef SeLang het volgende:
Dat hele Obama pimp gebeuren met zogenaamd hoge winsten voor financials en hernieuwde megabonussen graaft het graf voor het bailout circus, let maar op!
Als er over een jaar weer overheidsgeld bij moet dan is er totaal geen draagvlak meer en krijg je gewoon een volledige nationalisatie.
Zijn de leverages dan al zoveel verminderd? Er komt nog een hele golf amerikaanse hypotheken rotzooi aan waarbij de rentes gereset worden. Dan kan men de rentes wel verhogen maar kan de bank ook meteen de huizen als afgeschreven beschouwen.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:41 schreef JodyBernal het volgende:
Ze moeten het wel heel erg verkloten als er over een paar jaar weer geld bij moet. De ergste pijn is al genomen, denk ik, en het is nu een kwestie van de rentes verhogen en achterover leunen. Wel zal de winstgevendheid langdurig onder druk staan, maar ik zie geen problemen meer ontstaan op de balans.
O.a. de Rabobank is vrij conservatief, en in plaats van een bailout aan te nemen is die nu bezig z'n klanten uit te zuigen.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:59 schreef SeLang het volgende:
Er zijn ook conservatievere banken in Europa, maar o.a. ING hoort daar niet bij.
Met een beetje geluk wordt deze subsidie dus gedeeltelijk teruggedraaidquote:Onzekerheid steunregeling pijnpunt ING
12 augustus 2009, 11:10 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Onzekerheid over de steunregeling van de Staat voor de Amerikaanse hypotheekportefeuille blijft een pijnpunt voor ING. Woensdag zei het concern dat Nederland op korte termijn in gesprek gaat met de Europese Commissie over de steun. De bankverzekeraar speculeerde niet over de uitkomst, maar stelde wel dat deze een behoorlijke invloed op het bedrijf kan hebben.
De regeling tussen ING en het ministerie van Financiën werd in februari gesloten. Voor een premie garandeert de Staat een groot deel van de eventuele verliezen op de hypotheken in de VS.
Dat de regeling geen overbodige luxe is, bleek woensdag nog eens. ING meldde dat het percentage hypotheeknemers met problemen is in het afgelopen kwartaal toegenomen van 17,2 procent tot 20,9 procent. ING deed een afschrijving van 323 miljoen euro op de portefeuille.
Risico
Volgens de analisten bestaat er een risico dat Brussel aanpassing van de steunregeling zal eisen. ,,Er is een serieus risico voor veranderingen in de faciliteit'', aldus Jaap Meijer van Evolution Securities.
Maarten Altena van SNS Securities zei te verwachten dat de premie die ING betaalt voor de regeling, verhoogd zal worden of dat het deel van de portefeuille waarop de Staat de verliezen dekt zal worden verlaagd. Altena zei het teleurstellend te vinden dat er nog steeds geen definitieve goedkeuring is voor de regeling.
Oh Bos, wat heb je gedaanquote:Dat de regeling geen overbodige luxe is, bleek woensdag nog eens. ING meldde dat het percentage hypotheeknemers met problemen is in het afgelopen kwartaal toegenomen van 17,2 procent tot 20,9 procent.
Neelie gaat ING slopenquote:Op woensdag 12 augustus 2009 12:58 schreef SeLang het volgende:
[..]
Met een beetje geluk wordt deze subsidie dus gedeeltelijk teruggedraaid
Als ik kamerlid was zou ik Bos naar de kamer roepen om in dat geval uit te leggen hoe het dan ontstane gat in de begroting als gevolg van het wegvallen van de 'zogenaamde' winstgeving ING deals gedicht moet worden.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 12:58 schreef SeLang het volgende:
Met een beetje geluk wordt deze subsidie dus gedeeltelijk teruggedraaid
In feite is ieder reddingspoging voor ING gerechtvaardigd (politiek gezien), als ING omvalt mag Nederland garant staan voor 800 miljard aan deposito's.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 13:21 schreef JodyBernal het volgende:
Het is natuurlijk ook te belachelijk voor woorden: de overheid die als verzekeraar van extreem risicovolle beleggingen optreedt. Hoe dit fout kan gaan hebben we gezien bij AIG. Straks mag de Nederlandse overheid zichzelf een bailout geven.
Ik snap dan ook niet hoe Bos dit in z'n cum laude afgestudeerde PvdA-harses heeft gehaald om het zo te regelen.
Waar heb je dat getal vandaan? Ik heb daar namelijk m'n twijfels over. Om te beginnen staat de NL overheid maar garant voor een deel van de spaartegoeden (bijvoorbeeld niet die in de VS). En daarbij ook nog eens tot 100k p.p. 800 milard vind ik dan wel erg veel voor een bankje als ING..quote:Op woensdag 12 augustus 2009 13:47 schreef Bolkesteijn het volgende:
In feite is ieder reddingspoging voor ING gerechtvaardigd (politiek gezien), als ING omvalt mag Nederland garant staan voor 800 miljard aan deposito's.
Achja, bouw nog maar weer wat bij. We hebben toch te weinig onroerend goed in Nederland.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:19 schreef Zero2Nine het volgende:
Kabinet geeft bouw eerste injectie
Dit zet natuurlijk wel de deur open voor subsidie aan andere sectoren. Bij de banken kon je nog dat riedeltje afdraaien van de systeemfunctie, essentieel voor de economie etc. Is de bouwsector zo belangrijk t.o.v. andere sectoren?
ligt er maar net aan wat je bouwt he.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:32 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Achja, bouw nog maar weer wat bij. We hebben toch te weinig onroerend goed in Nederland.
In de plaats waar ik woon staat het halve winkelcentrum al leeg vanwege faillissementen en belachelijk hoge huren. En nee, dat is niet in Drenthe maar ergens in de Randstad.
Wat had jij in gedachten?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:34 schreef simmu het volgende:
[..]
ligt er maar net aan wat je bouwt he.
ING is 1 van de grootste banken ter wereldquote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:30 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Waar heb je dat getal vandaan? Ik heb daar namelijk m'n twijfels over. Om te beginnen staat de NL overheid maar garant voor een deel van de spaartegoeden (bijvoorbeeld niet die in de VS). En daarbij ook nog eens tot 100k p.p. 800 milard vind ik dan wel erg veel voor een bankje als ING..
ik heb niet direct iets in gedachten. ik reageer op je post waarin je refereert naar winkelcentra als referentie naar de gehele bouw. dat is wat kort door de bocht lijkt mij.quote:
ING is een van de grootste banken ter wereld hoor.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:30 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Waar heb je dat getal vandaan? Ik heb daar namelijk m'n twijfels over. Om te beginnen staat de NL overheid maar garant voor een deel van de spaartegoeden (bijvoorbeeld niet die in de VS). En daarbij ook nog eens tot 100k p.p. 800 milard vind ik dan wel erg veel voor een bankje als ING..
Ik zie eerder nog wel wat infrastructurele projecten van de grond komen ipv woningbouw. En dat target van 60.000 was dat eigenlijk niet 80.000?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:37 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Overigens zal de stimulatie van de bouw wel inhouden dat projecten vervroegd worden en dat de huizenbouw wordt doorgezet om de targets van 60.000 huizen per jaar te halen
quote:'Geen toename wanbetaling hypotheken'
Uitgegeven: 12 augustus 2009 11:35
Laatst gewijzigd: 12 augustus 2009 14:20
AMSTERDAM - ING ziet geen toename in het aantal Nederlanders dat betalingsproblemen heeft op zijn hypotheek. Dit zei bestuursvoorzitter Jan Hommen woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers van de bankverzekeraar.
Op ongeveer 1 procent van de hypotheken heeft ING te maken met een betalingsachterstand. Ondanks de recessie en de moeilijke huizenmarkt is dit cijfer constant gebleven.
''Er is geen toename in wanbetalingen'', zei Hommen. ING heeft voor 136 miljard euro aan hypotheken uitstaan op de Nederlandse woningmarkt en is een van de grootste hypotheekverstrekkers van het land.
Huizenprijzen
Door de daling van de huizenprijzen is de potentiële opbrengst voor de bank bij een gedwongen verkoop minder. Om eventuele verliezen hieruit op te vangen heeft ING een voorziening genomen van ongeveer 35 miljoen euro.
ING-Direct (o.a. hier in de UK) wordt gewoon voor ¤100.000 per rekening gedekt door de Nederlandse staat hoor. In de VS weet ik trouwens niet zeker hoe dat zit.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:30 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Waar heb je dat getal vandaan? Ik heb daar namelijk m'n twijfels over. Om te beginnen staat de NL overheid maar garant voor een deel van de spaartegoeden (bijvoorbeeld niet die in de VS). En daarbij ook nog eens tot 100k p.p. 800 milard vind ik dan wel erg veel voor een bankje als ING..
Nog niet nee... tot de ontslaggolf-pleuris uitbreekt.quote:- ING ziet geen toename in het aantal Nederlanders dat betalingsproblemen heeft op zijn hypotheek.
Bovendien is zijn de rentetarieven wereldwijd totaal verkracht. Maar dat blijft niet zo he...quote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:59 schreef pberends het volgende:
[..]
Nog niet nee... tot de ontslaggolf-pleuris uitbreekt.
quote:If You Read Nothing Else About the Financial Crisis Read (and Remember) This...
"The crash has laid bare many unpleasant truths about the United States. One of the most alarming, says a former chief economist of the International Monetary Fund, is that the finance industry has effectively captured our government—a state of affairs that more typically describes emerging markets, and is at the center of many emerging-market crises.
If the IMF’s staff could speak freely about the U.S., it would tell us what it tells all countries in this situation: recovery will fail unless we break the financial oligarchy that is blocking essential reform. And if we are to prevent a true depression, we’re running out of time."
Dat lijdt door naar een ander leuk artikel over de bananen replubliek de USA en hoe de financiele sector daar verder ingewikkeld is.quote:
En dan verwacht ik zelfs dat het alleen de normale beloningen zijn zonder bonussen.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 16:27 schreef sitting_elfling het volgende:
Hoe zou het komen dat vanaf de jaren 80 .. het personeel 'plots' met een stijgende lijn steeds meer ging verdienen?
OMFGquote:Op woensdag 12 augustus 2009 16:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat lijdt door naar een ander leuk artikel over de bananen replubliek de USA en hoe de financiele sector daar verder ingewikkeld is.
[ afbeelding ]
Hoe zou het komen dat vanaf de jaren 80 .. het personeel 'plots' met een stijgende lijn steeds meer ging verdienen?
Dat valt toch ook wel mee? Ik dacht dat het meeste toch wel vrij 'depleted' was op de massa kolen na wat ze in de States hebben.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:06 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
OMFG45% van de winsten voor rekening van de financials. Dan weet je zeker dat er iets goed mis is in een land als de VS met veel natural resources e.d..
Neehoor, dat valt niet mee. Heel veel kool inderdaad, maar voor de rest zit ook bijna alles er in de grond. Probleem is wel dat ze van bijna alles veel meer gebruiken dan ze uit de grond halen. En wat dacht je van de enorme oppervlakte aan bijnagratis farmland?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat valt toch ook wel mee? Ik dacht dat het meeste toch wel vrij 'depleted' was op de massa kolen na wat ze in de States hebben.
Ander verhaal imho. Nederland is een klein landje met maar een paar pijlers waar de economie op draait (met name diensten, bij gebrek aan beter).quote:Overigen zou ik het plaatje van Nederland ook wel eens willen zien. Die is van nature ook altijd erg rijk in de financials geweest en zullen daar ook wel veel winst uit halen.
Dat farmland wat nogal aan het uitdrogen is en waarvan men bang is dat er weer een zogeheten dustbowl aan zit te komen.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:27 schreef JodyBernal het volgende:
En wat dacht je van de enorme oppervlakte aan bijnagratis farmland?
http://www.theatlantic.com/doc/200905/imf-advicequote:Op woensdag 12 augustus 2009 16:27 schreef sitting_elfling het volgende:
Dat lijdt door naar een ander leuk artikel over de bananen replubliek de USA en hoe de financiele sector daar verder ingewikkeld is.
Jep, zeer veel kolen. Olieproductie nog steeds het derde (of vierde) land qua hoeveelheid. Gasproductie tweede, na Rusland. Inderdaad importeren ze van gas en olie heel veel.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:27 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
Neehoor, dat valt niet mee. Heel veel kool inderdaad, maar voor de rest zit ook bijna alles er in de grond. Probleem is wel dat ze van bijna alles veel meer gebruiken dan ze uit de grond halen. En wat dacht je van de enorme oppervlakte aan bijnagratis farmland?
Ja ze zouden nog in stoomautos die op kolen gestookt worden moeten rondrijden.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:55 schreef pberends het volgende:
Het is te achterlijk voor woorden dat de VS uberhaupt olie gebruikt. Echt een spelletje dat door de olie-elite is gespeeld.
Op gas en elektriciteit valt prima te rijden.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:59 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ja ze zouden nog in stoomautos die op kolen gestookt worden moeten rondrijden.
Om er toch serieus op in te gaan, GM heeft net een auto met een verbruik van 1l/100km getoond. Het kan dus wel degelijk.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:59 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ja ze zouden nog in stoomautos die op kolen gestookt worden moeten rondrijden.
Nu nog accu's voor die duizenden tientonners die dagelijks door de VS scheuren.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 18:03 schreef pberends het volgende:
[..]
Op gas en elektriciteit valt prima te rijden.
quote:Home Price Declines Accelerate in Second Quarter
Aug. 12 (Bloomberg) -- Home price declines in the U.S. accelerated in the second quarter, dropping by a record 15.6 percent from a year earlier, as foreclosures weighed on values.
nice beter dan verwacht kopen kopen kopenquote:
Ik moest idd ook even lachen toen ik dat las.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:01 schreef pberends het volgende:
http://www.cnbc.com/id/32369139
New York Fed Aggressively Hiring Traders: Report
PPT.
ja het is lachen, maar de tranen springen je ter gelijke tijd in de ogen. Tjonge jonge dat dit allemaal gebeurt.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 19:22 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik moest idd ook even lachen toen ik dat las.
De FED is een soort hedgefund geworden.
http://www.rtl.nl/%28/fin(...)NG-hypotheken_VS.xmlquote:laatst gewijzigd: 12-08-2009 18:59
'Ook staat verliest op ING-hypotheken VS'
Ook de Nederlandse staat heeft het afgelopen halfjaar verlies geleden op de Amerikaanse hypothekenportefeuille van ING. Een financiële buffer is nog wel groot genoeg om de verliezen te kunnen absorberen.
ING heeft meer problemen met Amerikaanse hypotheken dan gedacht
Dit zei Koos Timmermans, de ING-bestuurder die bij het concern verantwoordelijk is voor het risicobeleid, woensdag bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers van de bank-verzekeraar.
80 procent
De staat heeft in januari 80 procent van het risico op de hypotheken overgenomen van ING. Vier vijfde van de inkomsten uit de portefeuille gaat naar de staat. Dit betekent echter ook dat de staat inkomsten misloopt als de wanbetalingen op de hypotheken oplopen.
Door de misère op de Amerikaanse huizenmarkt is dat het afgelopen halfjaar gebeurd. Op ruim een vijfde van de hypotheken is nu sprake van een betalingsachterstand of zelfs huisuitzetting.
784 miljoen euro verlies
ING heeft daarom het afgelopen halfjaar over zijn deel van de portefeuille een bedrag van 196 miljoen euro aan zogenoemde kredietverliezen geïncasseerd. Volgens Timmermans van ING is het verlies voor de staat het viervoudige. Voor het ministerie van Financiën zou dat een verlies van 784 miljoen euro betekenen.
Goede investering...
Desondanks denkt Timmermans dat de overheid goed zit met zijn investering. "Ze hebben een omvangrijke buffer van meer dan 2 miljard dollar voor het absorberen van verliezen. Dit is niet iets voor de staat om zich zorgen over te maken.'' Het ministerie van Financiën liet in een verklaring weten dat de betalingen op de Amerikaanse hypotheken tot nu toe goed verlopen en ziet geen reden voor pessimisme. Op Prinsjesdag zal minister Wouter Bos de ramingen op de Amerikaanse portefeuille aan de Tweede Kamer sturen. Pas volgend jaar is precies duidelijk wat de eventuele verliezen over 2009 zijn.
...blijkt over 10 jaar
Bos schatte de kans dat hij gaat verliezen op de Amerikaanse hypotheken eerder op 25 procent, met een maximale schade van 600 miljoen dollar. De kans op winst (2 miljard dollar in tien jaar tijd), schatte Bos bij het sluiten van de deal met ING op 75 procent.
Ah, 600 miljoen dollar.quote:Bos schatte de kans dat hij gaat verliezen op de Amerikaanse hypotheken eerder op 25 procent, met een maximale schade van 600 miljoen dollar
Ah, nu al 784 miljoen euro.quote:ING heeft daarom het afgelopen halfjaar over zijn deel van de portefeuille een bedrag van 196 miljoen euro aan zogenoemde kredietverliezen geïncasseerd. Volgens Timmermans van ING is het verlies voor de staat het viervoudige. Voor het ministerie van Financiën zou dat een verlies van 784 miljoen euro betekenen.
Grappig dat hierop de dollar aansterkt.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 20:09 schreef edwinh het volgende:
Federal Budget Balance -180.7B -175.0B -94.3B
OMDAT er een onvangrijke buffer is, is het een goede investering? Wat voor gedachtegang heeft deze IQ-loze bankier?quote:Desondanks denkt Timmermans dat de overheid goed zit met zijn investering. "Ze hebben een omvangrijke buffer van meer dan 2 miljard dollar voor het absorberen van verliezen. Dit is niet iets voor de staat om zich zorgen over te maken."
Oh vandaar... ze gaan dus wel degelijk een exit-strategie toepassen. Jammer voor de markt, de lolly's zijn op.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 20:38 schreef edwinh het volgende:
Fed gaat dus tot eind oktober treasurys opkopen maar dan............yield rocket high!
The Fed is out of control.quote:The Fed has bought $252.8 billion of longer-term Treasuries since beginning its program. The effort hasn’t stopped a jump in yields as investors began to anticipate a recovery.
Extrapoleert u even mee?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 20:33 schreef pberends het volgende:
'Ook staat verliest op ING-hypotheken VS'
[..]
Ah, 600 miljoen dollar.
[..]
Ah, nu al 784 miljoen euro.
pberends is ook aan zijn leventje gehecht hoor, dat zijn we allemaal. wbt het individu: afhankelijk van hoe goed je dingen geregeld hebt ben je de sjaak. werkeloos raken terwijl je net een neiuw huis gekocht hebt en de oude nog niet weg is --> de sjaak. werkeloos maar je had nu eenmaal gewoon geen gigahypotheek --> niet de sjaak. beetje kans afhankelijk en een beetje economie en/of gezond denken afhankelijk.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 20:53 schreef Q. het volgende:
Ik vind al die [ afbeelding ] - smilies van je een beetje eng pberends, ik weet dat het allemaal onvermijdelijk is enzo maar ik word er eigenlijk niet heel vrolijk van, ik ben nogal aan mijn semi-luxe leventje gehecht en ik vind het eigenlijk best kut dat het allemaal op korte termijn afgelopen gaat zijn.
Waar word je niet vrolijk van? De AEX op naar de 400 punten!quote:Op woensdag 12 augustus 2009 20:53 schreef Q. het volgende:
Ik vind al die [ afbeelding ] - smilies van je een beetje eng pberends, ik weet dat het allemaal onvermijdelijk is enzo maar ik word er eigenlijk niet heel vrolijk van, ik ben nogal aan mijn semi-luxe leventje gehecht en ik vind het eigenlijk best kut dat het allemaal op korte termijn afgelopen gaat zijn.
Jep simmu. Je hebt wel gelijk. Maar soms heb ik het idee dat de appel nu maar even zuur moet zijn, zodat we vooruit kunnen in de komende jaren, ipv alles gericht zo op de korte termijn. Ben en blijf van mening dan het economische plaatje voor lange termijn niet goed is, en juist door geld creatie van nu, de beurzen op korte termijn blijven stijgen, in hoop vertrouwen te wekken en de economie weer aan te wakkeren. Eigenlijk vind ik dat erg risico volquote:Op woensdag 12 augustus 2009 21:49 schreef simmu het volgende:
[..]
pberends is ook aan zijn leventje gehecht hoor, dat zijn we allemaal. wbt het individu: afhankelijk van hoe goed je dingen geregeld hebt ben je de sjaak. werkeloos raken terwijl je net een neiuw huis gekocht hebt en de oude nog niet weg is --> de sjaak. werkeloos maar je had nu eenmaal gewoon geen gigahypotheek --> niet de sjaak. beetje kans afhankelijk en een beetje economie en/of gezond denken afhankelijk.
maar algeheel is de appel heus niet zo zuur. weet je, doe eens grappig. lees eens krantenartikelen van rond 1930. niet de internationale dingen, maar de economische dingen. minyanville had daar ooit wat in dacht ik
Over welk incident heeft Taleb het in het begin?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 21:52 schreef pberends het volgende:
http://www.huffingtonpost(...)econom_n_257708.html
Leuk filmpje met Taleb: "Short-term markets mean nothing"
50 miljard dollar kan een collapse in de stockmarket van 12% veroorzaken; waarbij biljoenen virtueel verdampen.
een of andere franse trader afgeknald ofzo?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 22:03 schreef pberends het volgende:
[..]
Over welk incident heeft Taleb het in het begin?
Jérôme Kerviel, die in z'n eentje eventjes ¤5 miljard verloor in een paar dagenquote:Op woensdag 12 augustus 2009 22:03 schreef pberends het volgende:
[..]
Over welk incident heeft Taleb het in het begin?
Wie nu een luxe-leventje heeft, zal dat later ook wel hebben. Althans, in vergelijking tot anderen.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 20:53 schreef Q. het volgende:
Ik vind al die [ afbeelding ] - smilies van je een beetje eng pberends, ik weet dat het allemaal onvermijdelijk is enzo maar ik word er eigenlijk niet heel vrolijk van, ik ben nogal aan mijn semi-luxe leventje gehecht en ik vind het eigenlijk best kut dat het allemaal op korte termijn afgelopen gaat zijn.
jah dat was ie jah kan ik me nog wel voor de geest halen , de tering he niet bestquote:Op woensdag 12 augustus 2009 22:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Jérôme Kerviel, die in z'n eentje eventjes ¤5 miljard verloor in een paar dagen
whehe, jij doet echt *alles* om een wijf te scoren he!quote:Op woensdag 12 augustus 2009 22:23 schreef dvr het volgende:
[..]
Wie nu een luxe-leventje heeft, zal dat later ook wel hebben. Althans, in vergelijking tot anderen.
Een groot voordeel van een crisis is dat de onderklasse, waar je vroeger niets van merkte maar die zich de afgelopen vijfentwintig jaar met de kruimels van de welgestelden tot een luidruchtige, agressieve en onwelriekende factor in het openbare leven had opgewerkt, spoedig weer aan de bedelstaf zal geraken. Bij gebrek aan fondsen zal het crapule zich dan beduidend minder vaak in de winkelstraat, op de snelweg of op de sportclub manifesteren. Bovendien komen hun vrouwen -wat dommig, maar genetisch gepredisponeerd tot een weelderig, sterk gestel- dan weer beschikbaar voor degenen die het nog wél kunnen laten hangen.
De Plunge Attack Teamquote:Op woensdag 12 augustus 2009 22:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Jérôme Kerviel, die in z'n eentje eventjes ¤5 miljard verloor in een paar dagen
wat mij niet meer dan logisch lijkt, wat dat betreft heeft bos het nog een stuk beter gedaanquote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:31 schreef SeLang het volgende:
Dat hele Obama pimp gebeuren met zogenaamd hoge winsten voor financials en hernieuwde megabonussen graaft het graf voor het bailout circus, let maar op!
Als er over een jaar weer overheidsgeld bij moet dan is er totaal geen draagvlak meer en krijg je gewoon een volledige nationalisatie.
Ambtenaarquote:Op donderdag 13 augustus 2009 11:16 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
ach over een jaar afgestudeerd en kan zo de financiele wereld in
Bos deed het totaan de laatste ING bailout wel redelijk.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 11:07 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
wat mij niet meer dan logisch lijkt, wat dat betreft heeft bos het nog een stuk beter gedaan
quote:Forbes: A 'Jobless' And 'Wageless' Recovery?
Any sustained and strong improvement in growth has to come from a revival in private demand, and not from temporary factors like inventory adjustment and policy measures. The U.S. consumer, who, as we've noted, still accounts for close to 70% of GDP, is pulling back. Investment, which still trails consumer spending at home, will be weak. Exports will be a source of growth only in the medium term. In the short term, the rest of the world will remain dependent on the U.S. to drive demand while consumption abroad will be unable to offset the decline in U.S. consumption.
These factors suggest a sluggish economic recovery for the U.S. in the coming years until new sources of growth emerge (such as exports to emerging markets, investment, new energy and technology). Factors such as unsustainable public debt, higher structural unemployment, lower credit growth and higher taxes in the future will also constrain growth.
Los van de vraag of de voorspellingen juist zijn (we weten allemaal dat economen niet kunnen voorspellen, zie 2007, 2008, 2009,....), wat betekent economische groei eigenlijk?quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:06 schreef sitting_elfling het volgende:
Onderzoek van de Wallstreet Journal, onder 55 economen met als vragen wanneer de recessie over zal zijn.
[ afbeelding ]
Ik mis blijkbaar iets, er is maar 1 iemand die denkt dat het volgend jaar eindigt. En het grootste gedeelte denkt dat de recessie nu al achter de rug is én dat we vanaf nu dus alleen nog maar de goede kant op gaan.
En daarop dat nieuws kon niet uitblijven, dat er ook een article over Ben Bernanke stond op WSJ .. uiteraard over het feit dat de economen hem graag zien blijven.
Economists Call for Bernanke to Stay, Say Recession Is Over
Hehe, krijgen ze allemaal extra geld om zo positief mogelijk te reageren ofzo![]()
http://www.shadowstats.com/alternate_dataquote:
Maar de inflatiecijfers van Shadowstats (en dus ook hun CPI data) kloppen ook niet. Die zijn allang debunked.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:18 schreef pberends het volgende:
[..]
http://www.shadowstats.com/alternate_data
[ afbeelding ]
De laatste echte economische groei in de VS was een paar kwartalen in 2004. Voor de rest is de economische "groei" in de VS alleen maar nominaal geweest.
Door wie debunked?quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar de inflatiecijfers van Shadowstats (en dus ook hun CPI data) kloppen ook niet. Die zijn allang debunked.
Ik heb een rapport gelezen van het Amerikaanse orgaan dat de cijfers produceert dat die beweringen van Shadowstats stuk voor stuk weerlegde. Shadowstats had daar vervolgens geen antwoord op.quote:
Ah, maar M3-money supply en werkloosheid kloppen wel?quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:31 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik heb een rapport gelezen van het Amerikaanse orgaan dat de cijfers produceert dat die beweringen van Shadowstats stuk voor stuk weerlegde. Shadowstats had daar vervolgens geen antwoord op.
Alle officiele cijfers en berekeningen zijn openbaar en kunnen dus door iedereen worden geanalyseerd op correctheid, maar de Shadowstats berekening is geheim en je moet $150 betalen voor een of andere nieuwsbrief om te kunnen verifieren of ze correct zijn. Dan weet ik al genoeg
Overigens is het helemaal geen geheim dat berekeningsmethoden door de jaren heen zijn aangepast en dat dat een gunstig effect heeft op de meer recente cijfers. Maar het effect is op geen stukken na zo groot als Shadowstats beweert (het ligt in de orde van enkele tienden van een procent). Bovendien kan ik me redelijk vinden in de logica waarom sommige dingen zijn aangepast. Je zou ook kunnen zeggen dat de oude cijfers de consumentenprijs inflatie overschatten.
Geen idee, niet naar gekeken.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:40 schreef pberends het volgende:
[..]
Ah, maar M3-money supply en werkloosheid kloppen wel?
In de geschiedenisboeken zal komen te staan " toen men dacht dat de recessie op zijn einde liep, kelderden de aandelenkoersen in een crash achtig tempo. De recessie liep niet op een einde, maar het bleek het begin van de depressie te zijn.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:22 schreef pberends het volgende:
Ik ben het overigens wel eens met de economen dat we nu uit een recessie komen. Om vervolgens Q4 weer een nieuwe recessie in te gaan![]()
.
Wel leuk voor de FP:quote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:06 schreef sitting_elfling het volgende:
Onderzoek van de Wallstreet Journal, onder 55 economen met als vragen wanneer de recessie over zal zijn.
[ afbeelding ]
Ik mis blijkbaar iets, er is maar 1 iemand die denkt dat het volgend jaar eindigt. En het grootste gedeelte denkt dat de recessie nu al achter de rug is én dat we vanaf nu dus alleen nog maar de goede kant op gaan.
En daarop dat nieuws kon niet uitblijven, dat er ook een article over Ben Bernanke stond op WSJ .. uiteraard over het feit dat de economen hem graag zien blijven.
Economists Call for Bernanke to Stay, Say Recession Is Over
Hehe, krijgen ze allemaal extra geld om zo positief mogelijk te reageren ofzo![]()
Ik denk ook dat de recessie zo'n beetje wel voorbij is. De grote problemen zaten bij de financiele instellingen en in de bouw. Maar sectoren als Energie, Levensmiddelen, Healthcare, Technology gaan gewoon door. De transportsector zal dan ook wel weer uit het dal getrokken worden.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 14:27 schreef pberends het volgende:
Ik denk zelf dat de grotere recessie (de recessie zonder een paar kwartalen tussentijdse groei) pas in 2011-2013 eindigt.
Wil jij zeggen dat beleggers rationele beslissingen nemen, het zijn een stel schapen die maar achter elkaar aan hobbelen, hetzelfde met de bankmensen die met zijn allen elkaar rotzooi verkocht hebben en wijs hebben gemaakt dat er in het regelsysteem wel meer leverage mag zitten.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 15:14 schreef SeLang het volgende:
Wat ik altijd zo raar vind (maar nooit iemand over hoor) is dat een stijgende beurs wordt gezien als teken dat het beter gaat met de crisis. Maar de verreweg de grootste stijgers zijn de banken. Dat is juist een indicatie dat er iets is gebeurd dat heel goed is voor de banken (gratis geld?) en dat er niks is opgelost. Immers, als je alle rotzooi afschrijft, leverage vermindert en pyramideconstructies verbiedt dan zouden die bankaandelen enorm veel lager moeten staan (en velen zelfs op nul).
Ik heb het niet persé over beleggers maar over mensen die de situatie analyseren wat betreft hoe de ecomonie en de banken functioneren.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 15:20 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wil jij zeggen dat beleggers rationele beslissingen nemen, het zijn een stel schapen die maar achter elkaar aan hobbelen, hetzelfde met de bankmensen die met zijn allen elkaar rotzooi verkocht hebben en wijs hebben gemaakt dat er in het regelsysteem wel meer leverage mag zitten.![]()
Had men maar wat techneuten in dienst die nog wat van regeltechniek afweten en dus ook wel gemodelleerd hadden kunnen hebben dat het systeem nu wel heel onstabiel wordt en dus niet meer beheersbaar.
quote:Conditions will continue to deteriorate. The global economy is terminally ill. The recession is in a brief remission, not the early stages of recovery. Cheap money, easy credit and unrestrained borrowing brought on an economic crisis that cannot be cured by monetary and fiscal policies that promote more cheap money, easy credit and unrestrained borrowing.
Maar huizenprijzen in Nederland konden toch niet dalen?quote:Rabobank voorziet sterkere daling huizenprijs
13 augustus 2009, 14:30 | ANP
UTRECHT (AFN) - Rabobank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 6 procent zullen dalen. Dat meldde de bank donderdag in het kwartaalbericht over de woningmarkt.
In het begin van het jaar rekende de bank nog op een daling van 3,5 procent; in mei van dit jaar was dat al bijgesteld naar 5 procent. ,,We hebben nu de ontwikkelingen van de huizenmarkt in het tweede kwartaal meegenomen en die waren minder gunstig dan gedacht'', zei een woordvoerder.
Het aantal transacties nam in het tweede kwartaal traditiegetrouw wel toe, maar minder dan verwacht. Volgens Rabobank is het eerste kwartaal altijd het zwakste kwartaal voor de verkoop van woningen en is het tweede kwartaal beter. ,,Dat was nu ook wel zo, maar het verschil tussen het eerste en het tweede kwartaal was minder groot.''
Ruim 20 procent van de mensen die een ander huis zouden willen kopen, heeft die plannen volgens de bank op de lange baan geschoven vanwege de crisis. ,,De emotie overheerst'', zegt de woordvoerder. Mensen zijn bang dat ze hun eigen huis niet kwijtraken of dat ze hun baan en daarmee hun inkomen kwijtraken.
Dit is wel een lekkere voor de FP: Rabo: sterkere daling huizenprijsquote:Op donderdag 13 augustus 2009 16:23 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar huizenprijzen in Nederland konden toch niet dalen?
quote:Retail Sales July: They STINK [..]
-There was, however, one green shoot. Bars (in "food and drinking places") were up both sequentially and year/over/year.
So if the economy sucks you won't buy much, but you will go out and get drunk. Sounds rational to me.
Investment strategy?
Go long booze and bars, short everything else - including Tout TV.
[..]
Precies. Emotie overheerste de huizenmarkt de afgelopen jaren juist, en niet rationele overwegingen. Nu komt ratio pas terug.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:22 schreef LXIV het volgende:
Rabobank`De emotie overheerst bij aankopen huizen`
Ik heb eerder het gevoel dat mensen nu pas rationeel de ontwikkelingen op de huizenmarkt beschouwen en daarom afzien van vroegtijdige koop.
Je bent gewoon een economic girlie man.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:31 schreef LXIV het volgende:
Maar de beurzen vieren weer hoogtij! Jammer dat ik nog maar 50% long zit. Maar geld is geld. Ik hoop wel ooit weer lager in te kunnen stappen, maar twijfel wel steeds meer!
Het (achteraf) voortijdig verkopen heeft me al heel wat geld doen mislopen!
Toppen of bodems raden is onmogelijk dus je moet geleidelijk opbouwen en afbouwen.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:49 schreef LXIV het volgende:
Tja. Anderzijds geeft het ook wel wat rust om lekker wat liquide middelen achter de hand te hebben. Stijgt het door naar 330 ofzo gooi ik er weer een deel uit, stijgt het dan door naar 400 gooi ik er weer een deel uit, etc.
Dan heb ik in ieder geval een berg cash aan het einde van de rit. En komen de koersen tussentijds naar beneden dan duurt het wat langer, maar is mijn eindopbrengst weer wat hoger.
Uiteindelijk wil je toch je geld met winst terugzien. Daar gaat het tenslotte om. Misschien ga ik over 2 jaar wel een huis kopen. Met een AEX op 350 en de huizenprijzen 20% eraf was dat in ieder geval een beter tijdstip dan twee jaar geleden.
Hell no. De consensus is nu dat de huizenmarkt de bodem bereikt heeft in de VS. Ik denk dat het nog tientallen procenten omlaag kan. En vergeet commercial real estate niet.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 19:04 schreef LXIV het volgende:
Ach, je ziet toch dat ING en RABO dat gewoon incalculeren en er gelden voor reserveren. Zo´n ramp is dat nu ook weer niet voor de banken hoor. Het gros betaald gewoon zijn hypo door en een heel groot deel draagt de staat het risico via NHG.
Die slechte huizenmarkt zit allang in de koersen verwerkt.
Eens, echter wil het niet overslaan naar Nederlandquote:Op donderdag 13 augustus 2009 19:07 schreef pberends het volgende:
[..]
Hell no. De consensus is nu dat de huizenmarkt de bodem bereikt heeft in de VS. Ik denk dat het nog tientallen procenten omlaag kan. En vergeet commercial real estate niet.
In Nederland is het nog maar net begonnen, komt met name door de werkloosheid die amper is gestegen. Maar dat komt nog wel.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 19:10 schreef edwinh het volgende:
[..]
Eens, echter wil het niet overslaan naar Nederland
Hehe, dat verbaast me ook niks dat 'insiders' aan het dumpen zijn. Ik had exact hetzelfde gedaan na de koersstijgingen van afgelopen dagen/weken/maanden.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 20:46 schreef pberends het volgende:
Insiders dumpen massaal aandelen
Dat plaatje.
Elisabeth Warren, chair of the Congressional Oversight Panel created to oversee the U.S. banking bailout:quote:"You Fools Don't Understand That We're Doomed"We're all in denial We're replacing private debt with public debt. We're not dealing with the cancer in our banking system. We're not making the structural changes we need to make. We're not being aggressive enough about restructuring debt (debt for equity swaps). Bernanke is a wimpy Greenspan sycophant Obama's rewarding the fools who got us here (Summers, Bernanke, Geithner) The banksters are taking over again
quote:"We Have A Real Problem Coming..."The banks are still insolvent. That little tweak to mark-to-market accounting a couple of months ago has allowed us all to plunge into deep denial. Now that the banks are allowed to lie about what their toxic assets are worth, they'll never sell them (because if they did they would have to write them down). The smaller banks are undercapitalized and will have to raise another $12-$14 billion.
quote:"The question of whether or not you think the world as we know it has ended, depends on what you think the world IS as we know it. If you think the world as we know it are a handful of huge financial institutions, the dinosaurs that roam the earth, then you're right; they’re not going to exist without HUGE infusions of government money.
On the other hand, if what you really believe is our economy and our world is [..] 115 million American households that are out there, that need jobs, you start to see it very differently, you think: the dinosaurs are gone, and [there’s still a lot of stuff to be done.]"
Blijft grappig dit. Waren het niet de IJslandse consumenten die voor het enorme handelstekort van IJsland hadden gezorgd?quote:IJslanders demonstreren tegen terugbetalen
Ongeveer drieduizend IJslanders hebben donderdag bij het parlementsgebouw in Reykjavik gedemonstreerd tegen een voorstel om aan Nederland en het Verenigd Koninkrijk geld te betalen, nadat spaarders uit die landen bij de IJslandse bank Icesave hun geld kwijt raakten.
Misdaad
Volgens de demonstranten worden alle IJslanders gestraft, als hun overheid opdraait voor wat zij noemden een misdaad van een particuliere onderneming.
Compensatie
Nederland en Groot-Brittannië willen respectievelijk 1,3 miljard euro en 2,3 miljard pond van IJsland. Dat is het bedrag dat spaarders in beide landen aan compensatie hebben gekregen, toen de bank failliet ging. De IJslandse regering heeft de verzoeken in behandeling.
Beetje off topic, maar:quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 13:00 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik vind 't wel straf dat niemand hier http://en.wikipedia.org/wiki/Atlas_Shrugged gelezen heeft.
Er gebeurt precies in wat er nu gaande is met de banken tot 't op een gegeven moment een andere weg inslaat.
Kritiek:quote:In a quasi-futuristic America, the dark forces of centralized government and humanitarian redistribution of wealth are sapping the strength of the nation. A mysterious figure named John Galt is slowly swiping away the greatest industrial minds of the country, and they are building a free-market utopia, hidden in a valley in Colorado. They are withdrawing their minds and creative energy from the world, allowing it to crumble into ruins as a fulfillment of its own looting nature. After the collapse, these great creators will emerge from their hideout to rebuild America on an appropriately rational, productive basis, free from the tyranny of mysticism, need, and force, the rotten pillars of contemporary society. And of course, there's some austere romance in there as well, between a few of the impossibly beautiful protagonists.
En om toch maar even in de denkwijze van Ayn Rand te blijven: Ik denk zelf dat eerder de steeds verder uitgeperste middenklasse 'Galt' gaat dan dat de gemanicuurde en gepamperde CEO's, waar Ayn stiekem best hitsig van wordt, zelf gaan tuinieren en kaas maken in hun utopische schuilhoekje.quote:Rand could not have foreseen that the problem of capitalism would not be lack of knowledge or production, but in fact the opposite: too much activity, too much creativity, too much crap, with the human race swimming in rivers of its own industrial effluent. She also did not foresee (perhaps it was impossible at the height of the Cold War) that Big Government was in fact no threat to Big Business at all. Indeed, these two have fused together over the last few decades in America, so that a corporatized federal government grows in lockstep with the economy as a whole.
What was most interesting to me, as a student of intentional communities, was the brief Utopian kernel at the heart of Atlas Shrugged. This is a 100-page section near the middle of the book, entitled "Atlantis," where Dagny Taggert (the beautiful female VP of the country's largest railroad) is first introduced to John Galt's hidden valley, where all of the great industrial minds of the country have come to take up residence, performing low-tech, low-pay jobs for each other in a perfectly free, gold-standard-only community. It is, of course, an idyllic spot, with simple, rustic, hand-built homes, and cottage-industry grade manufacturing tools. But the occupants are free from government interference, and they can live their lives rationally, and only for themselves, with the vaunted Invisible Hand taking care of the rest.
But the real key here is scale. What would make a community like Galt's valley work is its small size. If Galt's crew continued to grow their town into a large, sprawling city, all of the dysfunctions of large-scale would kick in: crime, disease, social stratification, corrupt government, etc. In short, why, after America collapses, should we expect John Galt and his heroic libertarians to prevail the next time? What would make them immune to all of the ills that plague every bloated civilization in history? I admire Rand's idea of the old being swept away by the new, to be replaced by the outgrowths of a Utopian community seed. But it seems that she overestimates her own originality in thinking that her scheme will finally be the one that is immune to the laws of society and history. Perhaps that's why she consistently has John Galt saying, "I am the first man to....." If she's using that trope to indicate her own importance, it seems vastly inflated to me. There's really not much in Atlas Shrugged to warrant such grandiosity. In the long run, she's trying to do the same thing as Plato's Republic: overcome the irrationalities created by unnatural living arrangements (i.e., civilization) by postulating a ruling Philsopher King. Didn't work in ancient Greece, won't work now.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |