quote:Op maandag 15 februari 2010 18:08 schreef sig000 het volgende:
Niet alleen dat, het bestemmingsplan moet aangepast worden en dat gaat wel een tijdje duren.
quote:
Dat is hooguit een stimulus voor de bouw van nieuwe woningen, niet bepaald voor de verkoop van bestaande woningen en het is al helemaal dramatisch voor de toch al niet florisante gemeente-financien.quote:Op maandag 15 februari 2010 18:58 schreef xenobinol het volgende:
Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht vroeg ik me af of er ook lokale partijen zijn die gaan beginnen met het gratis weggeven van bouwgrond. Een soort stimulus voor de woningmarkt en het levert je misschien nog wel de nodige stemmen op
quote:Op maandag 15 februari 2010 18:58 schreef xenobinol het volgende:
Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht vroeg ik me af of er ook lokale partijen zijn die gaan beginnen met het gratis weggeven van bouwgrond. Een soort stimulus voor de woningmarkt en het levert je misschien nog wel de nodige stemmen op
Hoezo... nu verkopen ze toch ook niets? Hopelijk krijgen ze er nu inwoners en nieuwe bedrijven bij. Levert op de lange termijn vast wat op.quote:Op maandag 15 februari 2010 19:44 schreef Q. het volgende:
[..]
Dat is hooguit een stimulus voor de bouw van nieuwe woningen, niet bepaald voor de verkoop van bestaande woningen en het is al helemaal dramatisch voor de toch al niet florisante gemeente-financien.
Plek genoeg voor die nieuwe bedrijven op een gemiddeld industrieterrein of kantorenpark.quote:Op maandag 15 februari 2010 19:58 schreef xenobinol het volgende:
Hopelijk krijgen ze er nu inwoners en nieuwe bedrijven bij. Levert op de lange termijn vast wat op.
Politici en lange termijn....quote:Op maandag 15 februari 2010 19:58 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Hoezo... nu verkopen ze toch ook niets? Hopelijk krijgen ze er nu inwoners en nieuwe bedrijven bij. Levert op de lange termijn vast wat op.
quote:Op maandag 15 februari 2010 21:34 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Politici en lange termijn....
Gaat tegenwoordig alleen maar om de stemmen.
Het CPB is het gelukkig met me eensquote:Op woensdag 20 januari 2010 19:02 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nee. We staan nu op 5.3% (na een laagtepunt van 3.8% een jaar geleden precies). Ik denk wel dat het voorlopig nog niet gedaan is met de stijging van de werkloosheid, dat is simpelweg een gevolg van de vertraging die je hebt in een sociaal systeem als het onze. Maar goed, voor een 8.5-9.0% werkloosheid moet nog wat meer gebeuren. Ik denk dat 7.0% nog mogelijk is, maar een piek op 6.0% realistischer.
Het CPB waait dan ook met alle winden mee. Wat zijn hun foutenmarges in het verleden geweest? 30%-40% of 50%?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 14:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Het CPB is het gelukkig met me eens![]()
Ze verwachten nu 6.5% werkloosheid eind 2010, met eenzelfde niveau eind 2011.
Persbericht
In juni 2009 gingen ze nog uit van 9.5% werkloosheid tegen eind 2010, dat hebben ze nu dus 32% omlaag gebracht. Verder was hun voorspelling toen 5.5% voor eind 2009, waar die uit kwam op 4.9%. Da's een foutmarge van 11%.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 14:20 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Het CPB waait dan ook met alle winden mee. Wat zijn hun foutenmarges in het verleden geweest? 30%-40% of 50%?
Misschien is dit de vinding die de economie uiteindelijk uit het slob trekt.quote:
Mja dat bedoel ik. Ze zullen er vast wel een leuk model op loslaten maar ik denkl dat in deze tijden vooal dat soort modellen enkele zaken missen. We leven niet in een vacuum. Maargoed, het is dan ook hun taak af en toe wat te roepen...al dan niet met een ander doel dan gewoon sec cijfers opkotsen.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 14:30 schreef Drive-r het volgende:
[..]
In juni 2009 gingen ze nog uit van 9.5% werkloosheid tegen eind 2010, dat hebben ze nu dus 32% omlaag gebracht. Verder was hun voorspelling toen 5.5% voor eind 2009, waar die uit kwam op 4.9%. Da's een foutmarge van 11%.
is wellicht de wens de vader van de gedachte (qua betrouwbaarheid en modellering enzo)?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 14:43 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Mja dat bedoel ik. Ze zullen er vast wel een leuk model op loslaten maar ik denkl dat in deze tijden vooal dat soort modellen enkele zaken missen. We leven niet in een vacuum. Maargoed, het is dan ook hun taak af en toe wat te roepen...al dan niet met een ander doel dan gewoon sec cijfers opkotsen.
Ik denk iig dat Erwin Kroll niet met een veel slechtere schatting zou kunnen komen als we het allemaal aan hem zouden overlaten.
Een meteoroloog werkt ook met modellen met een beperkte input en moet dan een voorspelling doen aan de hand van een incompleet model. Zelfde geld voor een econometrist, dus die vergelijking zou wel eens op kunnen gaanquote:Op dinsdag 16 februari 2010 14:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
is wellicht de wens de vader van de gedachte (qua betrouwbaarheid en modellering enzo)?
En de gemeente denhaag doet er ook alles aan om mensen in hun huis te houden.quote:'Den Haag wil hypotheken schuldenaren overnemen'
Uitgegeven: 17 februari 2010 07:41
Laatst gewijzigd: 17 februari 2010 08:08
AMSTERDAM - Den Haag gaat hypotheken van inwoners met financiële problemen overnemen zodat ze in hun huis kunnen blijven.
© ANPDat is een plan van wethouder van sociale zaken Henk Kool (PvdA), schrijft de Volkskrant. Minister van Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) is volgens de krant enthousiast.
Als een inwoner zijn huis uit moet omdat hij de hypotheeklasten niet meer kan betalen, betaalt de gemeente de bank het bedrag dat het huis in theorie zou moeten opbrengen bij een gedwongen verkoop; de executiewaarde.
De bank krijgt dan meer voor het huis dan bij een executieveiling. In de krant stelt Kool dat een huis bij een executieveiling in de praktijk vaak maar zeventig procent van de executiewaarde opbrengt.
Kwijtschelden
In ruil hiervoor moet de bank de schuld die na de gedwongen verkoop overblijft kwijtschelden. De huiseigenaar kan in zijn huis blijven. Hij sluit in zo'n geval een nieuwe, lagere hypotheek af bij de Gemeentelijke Kredietbank.
Ook komt hij in de schuldsanering terecht. Binnen zeven jaar moet de hypotheek worden overgesloten op de vrije markt.
Ook voor de gemeente zou dit gunstig zijn. Als veel mensen door een gedwonge verkoop hun huis uit moeten, zijn er te veel belangstellenden voor sociale huurwoningen, stelt Kool. Ook loopt het dan storm bij schuldhulpverleningstrajecten. Daarbij zouden huizen via veilingen vaak in handen van huisjesmelkers komen.
Is dat niet het beetje hetzelfde als een enorm krediet aangaan om een ferari te kopen, dit niet meer kunnen betalen en dan van de regering/gemeente verwachten dat ze de lening ff overnemen?quote:Op woensdag 17 februari 2010 08:14 schreef Basp1 het volgende:
http://www.nu.nl/economie(...)naren-overnemen.html
[..]
En de gemeente denhaag doet er ook alles aan om mensen in hun huis te houden.
Nou, lachen hoor. Betaal jij geen belasting?quote:Op woensdag 17 februari 2010 10:18 schreef pberends het volgende:
We kunnen weer lachen om de overheid mbt de huizenmarkt...
Koopsubsidie is eind mei op.
'Den Haag wil hypotheken schuldenaren overnemen'.
Goed dan toch dat de koopsubsidie stopt en niet een extra pot geld opgegraven wordt, dan gaat aan die onzin geen geld meer op.quote:Op woensdag 17 februari 2010 10:35 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Nou, lachen hoor. Betaal jij geen belasting?
Rustig maar, op een gegeven moment zijn alle potjes leeg & kunnen mensen als nog niet de hypo betalen. Dan zullen de huizenprijzen wel weer verder dalenquote:Op woensdag 17 februari 2010 10:35 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Nou, lachen hoor. Betaal jij geen belasting?
Maak je geen zorgen, ik ben de rust zelve.quote:Op woensdag 17 februari 2010 10:45 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Rustig maar, op een gegeven moment zijn alle potjes leeg & kunnen mensen als nog niet de hypo betalen. Dan zullen de huizenprijzen wel weer verder dalen
Hoeveel tegenstrijdigheden kan je op één dag hebben?quote:'Huizenprijs stabiliseert dit jaar'
Uitgegeven: 17 februari 2010 11:14
Laatst gewijzigd: 17 februari 2010 11:15
UTRECHT - De Rabobank voorziet een lichte prijsstijging van huizen in de tweede helft van dit jaar, maar al met al zal de gemiddelde huizenprijs dit jaar nog iets lager uitvallen dan vorig jaar, aldus de bank in een woensdag gepubliceerd kwartaalbericht.
© ANP
Volgens de bank zal niet alleen de prijs van een bestaande woning in de loop van dit jaar oplopen, maar ook het renteniveau, terwijl de brutolonen dit jaar stabiel zullen blijven.
De betaalbaarheid van huizen zal afnemen en dat is slecht nieuws voor de starters op de woningmarkt, aldus de Rabobank.
Wat is een acceptabele prijs? Acceptabel voor jou, of een goede prijs voor de woning? Die 2 kunnen ernstig uit elkaar liggenquote:Op woensdag 17 februari 2010 11:23 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Maak je geen zorgen, ik ben de rust zelve.Die reactie was meer gericht op het geintje van de gemeente Den Haag.
Ik wacht rustig af tot ik mijn droomhuis ergens tegenkom voor een acceptabele prijs.
En dat hoeft niet eens in NL te zijn.
Zodra beide factoren bij elkaar komen. Als ik bereid ben om een bedrag neer te leggen voor een leuk huis, dan is het (mij) dat waard.quote:Op woensdag 17 februari 2010 11:35 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Wat is een acceptabele prijs? Acceptabel voor jou, of een goede prijs voor de woning? Die 2 kunnen ernstig uit elkaar liggen
Tja, het is echt sneu hoe ze het hier als een taak van de overheid zien om huizenprijzen te ondersteunen met alle mogelijke maatregelen. Zelfs de VVD is tegen dalende huizenprijzen bleek uit het gemeenteraadsdebat!quote:Op woensdag 17 februari 2010 10:35 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Nou, lachen hoor. Betaal jij geen belasting?
Ze willen het zelfs in het verkiezingsprogram opnemen dat de overheid moet helpen de bubble verder op te blazen, zodat de burger meer kan lenen op onderpandquote:Zelfs de VVD is tegen dalende huizenprijzen bleek uit het gemeenteraadsdebat!
quote:Op woensdag 17 februari 2010 15:38 schreef LXIV het volgende:
Het idee uit gemeente Den Haag is natuurlijk te zot. Als iemand zijn huis niet meer kan betalen dan moet hij dus goedkoper gaan wonen. En niet met behulp van belastinggeld toch in zijn eigen huis blijven. Zo iemand krijgt (mogelijk) al HRA, koopsubsidie, starterslening. En dan ook nog geld daar bovenop om te kunnen blijven wonen? Als jij met bijv. een uitkering in een woning van 300K woont dan moet je dus verkassen. Of werk vinden. Zo simpel is dat.
Waarom een bank hierin mee zou willen gaan ontgaat me. Die restschuld kunnen ze toch gewoon claimen bij het NHG? Dan krijgen ze 100%.
Als iemand bijvoorbeeld in 2008 een huis kocht met een waarde van 200K, met een hypotheek van 125%, dan is die hypo nu dus 250K. De executiewaarde van het huis is bijv. 160K.
Met NHG krijgt de bank dan gewoon 250K. Als ze van de gemeente de executiewaarde ontvangen leveren ze 70K in. Omdat ze zo aardig zijn die man in zijn huis te laten wonen? Ze zijn toch geen liefdadigheidsinstellling?
Linksom (dit systeem) of rechtsom (NHG) draait de staat toch wel op voor de bubble. Het is ook niet helemaal rechtvaardig om mensen dit zelf te laten doen, want de overheid heeft overmatig lenen GIGANTISCH aangemoedigd en voortdurend gezegd (tegen alle experts in, IMF, EU, AFM) dat er absoluut geen sprake was van overwaardering. Logisch dat mensen nu in de problemen komen.
Was dat niet anderhalf jaar geleden al het geval? Of begint het nu pas echt echt echt.quote:Op woensdag 17 februari 2010 16:55 schreef andlikethathesgone het volgende:
[..]
![]()
The final word on the Dutch Housing Market. Let's go downhill now.
Executie van 160k en een hypo van 250k heb je geen NHG hoor..quote:Op woensdag 17 februari 2010 15:38 schreef LXIV het volgende:
Het idee uit gemeente Den Haag is natuurlijk te zot. Als iemand zijn huis niet meer kan betalen dan moet hij dus goedkoper gaan wonen. En niet met behulp van belastinggeld toch in zijn eigen huis blijven. Zo iemand krijgt (mogelijk) al HRA, koopsubsidie, starterslening. En dan ook nog geld daar bovenop om te kunnen blijven wonen? Als jij met bijv. een uitkering in een woning van 300K woont dan moet je dus verkassen. Of werk vinden. Zo simpel is dat.
Waarom een bank hierin mee zou willen gaan ontgaat me. Die restschuld kunnen ze toch gewoon claimen bij het NHG? Dan krijgen ze 100%.
Als iemand bijvoorbeeld in 2008 een huis kocht met een waarde van 200K, met een hypotheek van 125%, dan is die hypo nu dus 250K. De executiewaarde van het huis is bijv. 160K.
Met NHG krijgt de bank dan gewoon 250K. Als ze van de gemeente de executiewaarde ontvangen leveren ze 70K in. Omdat ze zo aardig zijn die man in zijn huis te laten wonen? Ze zijn toch geen liefdadigheidsinstellling?
Linksom (dit systeem) of rechtsom (NHG) draait de staat toch wel op voor de bubble. Het is ook niet helemaal rechtvaardig om mensen dit zelf te laten doen, want de overheid heeft overmatig lenen GIGANTISCH aangemoedigd en voortdurend gezegd (tegen alle experts in, IMF, EU, AFM) dat er absoluut geen sprake was van overwaardering. Logisch dat mensen nu in de problemen komen.
Ik vind dat de huis eigenaren wel degelijk zelf moeten opdraaien voor de schulden die ze zijn aangegaan, zijn ze gedwongen om een huis te kopen? Nee, iedereen kon niet wachten in de huizenmarkt te springen, lekker goedkoop lenen en je rijker wanen dan je bent. Als je niet een betaalbare woning kan verkrijgen moet je je als volk organiseren tegen de partijen die een goede marktwerking in de weg staan. Kennelijk was dat geen optie, je kon beter mee gaan doen en je woning ieder jaar in waarde zien stijgen. Het is een pyramide spel net als de sociale zekerheid. Gelukkig hebben de overheden de industrie en het onderwijs dusdanig gesloopt dat in de nabije toekomst alleen nog maar geld verdient kan worden door geld rond te pompen, het echte werk laten we over aan Oost Europeanen en Aziaten. Die zullen vast wel willen dat wij de vruchten van hun arbeid gaan plukken, immers je moet over hele bijzondere eigenschappen beschikken om het geld van anderen aan te nemen en er geen enkele waarde tegenover te stellen. Hoe lang denk je dat men daar nog in gaat trappenquote:Op woensdag 17 februari 2010 15:38 schreef LXIV het volgende:
Linksom (dit systeem) of rechtsom (NHG) draait de staat toch wel op voor de bubble. Het is ook niet helemaal rechtvaardig om mensen dit zelf te laten doen, want de overheid heeft overmatig lenen GIGANTISCH aangemoedigd en voortdurend gezegd (tegen alle experts in, IMF, EU, AFM) dat er absoluut geen sprake was van overwaardering. Logisch dat mensen nu in de problemen komen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |