Goede biefstuk kopen, mooi op temperatuur laten komen, niet te lang bakken.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:23 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Hoe zorg je ervoor dat als je biefstuk of iets dergelijks wokt dat het dan niet taai wordt?
zit al gekoppeld...quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:26 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Modje, wil je dit topic ff aan de vorige koppelen? Dank.
Tofquote:Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
Owvzag hem niet in myact. Vandaar. Opgelost iigquote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:30 schreef loecje het volgende:
ik heb niets gedaan hoor ik merkte alleen op dat het topic direct al gekoppeld was.
nieuwe topic's hebben een F5 nodig (slecht eigenlijk dat dat niet automatisch gaat)quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Owvzag hem niet in myact. Vandaar. Opgelost iig
Goede biefstuk nemen en erg kort snel wokken.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:23 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Hoe zorg je ervoor dat als je biefstuk of iets dergelijks wokt dat het dan niet taai wordt?
Hm, klinkt logisch, maar kunnen dan de smaken wel goed intrekken?quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede biefstuk nemen en erg kort snel wokken.
Dat is eigenlijk heel logisch natuurlijk, stom dat je er zelf niet op komt dat dingen ook tijdelijk uit de pan kunnen.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:42 schreef Ole het volgende:
Biefstuk eerst, biefstuk uit de wok, groenten wokken en op het laatst biefstuk er weer bij.
Mag jij uitleggen hoe jij het doet.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:48 schreef RobinOok het volgende:
En dan nog lukt het je niet. Wedden?
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken?quote:Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-)
Niet!quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mag jij uitleggen hoe jij het doet.
De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:56 schreef Ole het volgende:
Heb het Aziatische.koks wel zien doen. Goed marineren houdt de biefstuk ook malser
Volgens mij overdrijf je, aan de overige foto's te zien is het wel goedgekomen met die cake. Niet dat ik alle recepten op aschwin nou zo briljant vind, heb vanavond de Spaghetti met vleessaus geprobeerd en die viel tegen (te zout). Maar vanwege al die foto's kijk ik er wel graag rond.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken?
Met gebak beschouw ik mijzelf trouwens best een beginner, want ik bak vrijwel nooit. Maar het is gewoon zoooo makkelijk, ik zie dat serieus als een klusje voor kleine kinderen.
Precies, biefstukreepjes maximaal 1 minuut wokken op hoog vuur en niet teveel tegelijk. Diepvriesbiefstuk gebruiken klinkt ook als een goeie tip.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:42 schreef Ole het volgende:
Biefstuk eerst, biefstuk uit de wok, groenten wokken en op het laatst biefstuk er weer bij.
quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:06 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken?
Ik gebruik ook altijd die diepvriesbiefstuk als ik wok.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet!
Ik sla wokrecepten met biefstukreepjes gewoon over. Of ik verander ze zo dat ik een heel biefstukje rood bak, die in plakjes snij en dat dan op het allerlaatst door het gerecht doe.
Of, als het echt niet anders kan (mijn lief heeft bijvoorbeeld een recept uitgekozen met biefstukreepjes) dan gebruik ik die geplakte biefstukjes uit de diepvries. Die zijn makkelijk te snijden (zeker als ze nog half bevroren zijn) en blijven door hun bewerking wonderwel een stuk malser. En het is ook gewoon vlees, geplakt met eiwit. Als biefstuk vind ik ze niet lekker, maar in stukjes gewokt zijn ze lekkerder dan "echte" biefstuk.
[..]
De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken.
Maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld dit thuis uit te proberen, ik heb het dus ook maar "van horen zeggen". Maar die ossenhaasreepjes bij de Chinees zijn dus nooit ossenhaasreepjes. Zeggen ze...
Nou ja, een echte wokbrander helpt natuurlijk ook al enorm, maar dat krijg je thuis dus echt niet voor elkaar.
Het binnensmokkelen van Margarine in huize piet, daar staan stokslagen op, maar de Libelle, dat is pas echt gevaarlijk.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:00 schreef Curiosity het volgende:
[..]
http://www.libelle.nl/201(...)belle-magazine-blad/
quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het binnensmokkelen van Margarine in huize piet, daar staan stokslagen op, maar de Libelle, dat is pas echt gevaarlijk.
Je moest eens weten wat voor een troep er allemaal in de hoereca gebruikt wordt.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:20 schreef Stansfield het volgende:
Bij loetje gebruiken ze wel margarine voor biefstuk.
http://www.cafeloetje.nl/pdf/pers/allerhande.pdf
Ik dacht dat loetje wel hoog aangeschreven stond qua biefstukbakken. Of kan dat ook beter?quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat voor een troep er allemaal in de hoereca gebruikt wordt.
Nooit bij loetje geweest. En niet van plan ook.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:27 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik dacht dat loetje wel hoog aangeschreven stond qua biefstukbakken. Of kan dat ook beter?
Ik heb het heul niet over een Chinees, maar over een Thai.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet!
Ik sla wokrecepten met biefstukreepjes gewoon over. Of ik verander ze zo dat ik een heel biefstukje rood bak, die in plakjes snij en dat dan op het allerlaatst door het gerecht doe.
Of, als het echt niet anders kan (mijn lief heeft bijvoorbeeld een recept uitgekozen met biefstukreepjes) dan gebruik ik die geplakte biefstukjes uit de diepvries. Die zijn makkelijk te snijden (zeker als ze nog half bevroren zijn) en blijven door hun bewerking wonderwel een stuk malser. En het is ook gewoon vlees, geplakt met eiwit. Als biefstuk vind ik ze niet lekker, maar in stukjes gewokt zijn ze lekkerder dan "echte" biefstuk.
De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken.
Maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld dit thuis uit te proberen, ik heb het dus ook maar "van horen zeggen". Maar die ossenhaasreepjes bij de Chinees zijn dus nooit ossenhaasreepjes. Zeggen ze...
Nou ja, een echte wokbrander helpt natuurlijk ook al enorm, maar dat krijg je thuis dus echt niet voor elkaar.
Gezien hoe erg de nadruk wordt gelegd op BlueBand vermoed ik een redactionele interventie van Unilever.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:20 schreef Stansfield het volgende:
Bij loetje gebruiken ze wel margarine voor biefstuk.
http://www.cafeloetje.nl/pdf/pers/allerhande.pdf
Sowieso, jus van biefstuk, dat verbaasde me ook al. Als ik biefstuk of steak bak, dan is dat heet, te heet om daarna nog wat van het residu in de pan te maken.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 18:42 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gezien hoe erg de nadruk wordt gelegd op BlueBand vermoed ik een redactionele interventie van Unilever.
Die biefstuk is meer gestoofd, hij is nauwelijks gebruind, aan de zijkanten gewoon grijs.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 19:16 schreef Erasmo het volgende:
http://www.cafeloetje.nl/pers.html
Op die site staat een filmpje waar ze het bakken bij DWDD, moet je eens naar zijn reactie kijken als er gevraagd word waar ze in bakken
3e generatie al, 1e zal wel vlak na de oorlog geweest zijn, toen was margarine nieuw, modern, 'beter' en betaalbaar. Het recept is vast niet ontstaan omdat het lekkerder is. Het is niet gewijzigd omdat het duur is neem ik aan, en boter kan verbranden als je ze zo bakt. Voorkomen dat de boter verbrandt is waarschijnlijk te arbeidsintensief.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 19:16 schreef Erasmo het volgende:
http://www.cafeloetje.nl/pers.html
Op die site staat een filmpje waar ze het bakken bij DWDD, moet je eens naar zijn reactie kijken als er gevraagd word waar ze in bakken
Ghee is geklaarde boter, ik koop gewoon geklaarde boter, maar dat is ook omdat ik die gewoon in mijn lokale supermarkt kan kopen, is in Duitsland een normaal product, en ik geen goede Toko in de buurt heb.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 20:04 schreef Weltschmerz het volgende:
Heb je al eens een blik ghee gekocht?
Je kunt er ook plakjes boter bij mikken om de boter te koelen, geen ruimte over in de pan helpt ook.
Dat kan ik wel, maar het is makkelijker om het gewoon te kopen, prima product.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 20:14 schreef Weltschmerz het volgende:
Aha, ik dacht dat je zelf je boter moest klaren.
De water met zout is tegen het zetmeel, doel: knapperigerheidquote:Op donderdag 11 augustus 2011 19:22 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Robin, in je aardappelrecept, waarvoor dient daar de azijn,zout waterstap?
Thanksquote:Op donderdag 11 augustus 2011 21:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De water met zout is tegen het zetmeel, doel: knapperigerheid
Het azijn is tegen de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Acrylamide]acrylamide[\url], doel: tegen de kankerverwekkendkheid van gebakken/gefrituurde aardappelen.
Zuur remt de maillard reactie waarbij acrylamide ontstaat uit reducerende suikers (glucose uit dhet zetmeel) en asparaginezuur (onderdeel van het eiwit uit aardappel). Onttrekking van vocht versnelt echter de maillardreactie, net als bakken op hoge temperatuur. Aangezien azijn verdampt kan er nog steeds acrylamide ontstaan, bovendien onstaat er door het zuur weer meer glucose uit de zetmeel... Dit kan het proces versnellen. Kortom: complex en zeker niet zo makkelijk te bepalen wat deze behandeling doet. Hopelijk geeft het wel meer smaak, dan is het de moeite waard.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 20:43 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Wikipedia zegt - zonder bron of toelichting:
In het algemeen ontstaat bij bruin bakken van voedingsmiddelen het schadelijke acrylamide. Bij friet is dit grotendeels te voorkomen, door de rauwgesneden aardappel enige tijd in heet zout water met een scheut azijn te leggen. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat de friet krokanter wordt, doordat het zout vocht aan de aardappel onttrekt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan vlees ook in papaine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Papaïne
gebruiken, wordt het taaiste vlees mals mee, lekker is anders, maar goed.
Mango werkt wat dat betreft ook goed..quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid.
maargoed, misschien off-topic
brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:00 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zuur remt de maillard reactie waarbij acrylamide ontstaat uit reducerende suikers (glucose uit dhet zetmeel) en asparaginezuur (onderdeel van het eiwit uit aardappel). Onttrekking van vocht versnelt echter de maillardreactie, net als bakken op hoge temperatuur. Aangezien azijn verdampt kan er nog steeds acrylamide ontstaan, bovendien onstaat er door het zuur weer meer glucose uit de zetmeel... Dit kan het proces versnellen. Kortom: complex en zeker niet zo makkelijk te bepalen wat deze behandeling doet. Hopelijk geeft het wel meer smaak, dan is het de moeite waard.
Het enige wat echt goed helpt tegen acrylamide is het apsaraginezuur kapotmaken met een enzym, voordat er gebakken wordt. Of het een hype is of niet: het ontstaat en het is ongezond. In ontbijtkoek zit overigens vele malen meer acrylamide! Chips is ook een bron...Overal waar reducerende suikers, asparagine en temperatuur hoog is, kan acrylamide ontstaan. Als je gevarieerd eet zal de hoeveelheid altijd meevallen.
Een patuline en aflatoxine zijn veel geniepiger, net als afweerstoffen gemaakt door groenten of fruit die ziek zijn. Reken maar dat die statines niet fijn zijn. Dus ja, je hebt gelijk. En in feite is de hele familie maillardproducten en cyclisch-aromatische stofjes verdacht. Dus alles wat lekker gebruind en gebakken is...quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren.
Je kan je er wel zorgen over maken, maar het is onzinnig. Je kan beter zorgen dat je voldoende groente en fruit eet, niet teveel eet en vooral niet rookt. Een tot twee glazen wijn per dag hebben zelfs een positief effect.
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Geharde vetten (margarine) zijn erg slecht voor hart en vaatziekten, maar daar maakt Robin zich weer geen zorgen over.
Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook!quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak me überhaupt geen zorgen, maar een scheutje azijn is voor mij geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele moeite, ik hoef er niks voor te laten en het heeft nulkommanul effect op de smaak. Dus waarom zou ik het niet doen als er wordt vermoed dat meer dan 1 keer per week gebakken of gefrituurde aardappelen eten wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn?
Want oja, weken in zout water deed ik toch al altijd.
Ja doe eens.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Wil je de volgende keer pics van hoe het in en hoe het uit de oven gaat doen? Vooral dan de bakla en hoe het erop ligt. Krijg het er lang zo mooi niet mee hier dus zal jij het wel anders doen dan ikquote:
Bah, opgebakken gekookte aardappelsquote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook!
Pinda-schimmel schijnt een van de meest kankerverwekkende stoffen te zijn...de wetenschapper die dat onderzocht is er zelf ook aan onderdoor gegaan. Daarom koop ik altijd de duurste pindakaas in de hoop dat Calvé niet de goedkoopste pinda's inkoopt en kijk ik panisch naar de houdbaarheidsdatum.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Da's vast (op)gebakken aardappelen of Gebakken aardappels met foto. Maar zoals mijn moeder de gekookte aardappeltjes van de vorige dag opbakt....mmmmquote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Ja, dank je, die ja.quote:
Ik had op foto's en recepten gehoopt daar. Krijg ik ah sluikreclame en een klb topicquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 02:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dank je, die ja.
En over pindakaas maak ik me net zo min druk als over margarine, gewoon omdat ik beide nooit eet.
Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:22 schreef RobertNL het volgende:
Top zo'n topic zocht ik!
Ik als ''keuken barbaar'' heb vandaag op mijn werk (vleesverwerkend bedrijf) een stuk procureur mee gekregen. Iemand een idee wat ik hier allemaal voor lekkers van kan maken ?
Laurierquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
Water loopt me hier al in de mond .quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 10% gewijzigd door RobertNL op 12-08-2011 20:49:16 ]MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:40 schreef RobertNL het volgende:
[..]
Water loopt me hier al in de mond .
Zou ik het vlees nog door kunnen snijden? 1.5 KG is een beetje overkill lijkt mij.Twee stukken van 750 gram kan ook, doe ik ook want we zijn met zijn tweeen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vleesthermometer hebben ze wel bij de hema geloof ik, kost niet veel.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Blancheren is echt iets anders dan koken.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuzequote:Op zaterdag 13 augustus 2011 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Hebben we nog tips voor het maken van jam?
Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Serveren met ijs, milkshakes mee maken, vruchtensorbet, etc.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Hebben we nog tips voor het maken van jam?
Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Of je bakt er een taart/cheesecake mee! (Oke, daar kun je ook niet alles in kwijt, maar het scheelt allicht weer wat)quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 23:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuze
Is hij gepekeld?quote:Op donderdag 18 augustus 2011 20:23 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb een mooi stuk ham wat ik morgen op een lage temperatuur wil garen in de oven. Wat is een mooie kerntemperatuur en hoe zorg ik dat de zwoerd dan lekker knapperig wordt? Vlak voor de kerntemperatuur is bereikt de bovenste gril vol aan zetten?
Hij ligt nu in het zout in de koelkast. 150* staat genoteerd, zal morgen in het foodgawkers topic wel het resultaat posten. Het is echt een mooi stukje ham van een Heldervarken, mooi gemarmerd.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is hij gepekeld?
Kerntemperatuur tussen 72 en 80 graden afhankelijk wat je lekkerder vindt, wat meer rose of wat meer door,
De zwoerd insnijden met een scherp mes (tip, neem een vers stanleymes) zo dat er kleine wiebertjes ontstaan. Ik zou zeggen temp in een oven met fan van 150 graden.
Met lagere temp wordt je zwoerd leerachtig, beter wat warmer dan kouder.
Bedenk dat er geen gouden recept hiervoor is omdat iedere oven anders is, en een korst knapperig krijgen is best lastig, lukt mij ook niet altijd.
Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkastquote:Op donderdag 18 augustus 2011 21:22 schreef DrukVout het volgende:
Piet?
In een pizza boek stond een recept voor knoflookconfit.
ongeveer 30 tenen (200gr) schoongemaakt. 150ml olie, peterselie. Dat voor 2 uur op 120 graden in de oven. Ging perfect.
Daarna in een steriele wekpot gestopt en de koelkast in.
Zo stond het in het recept en zo ook gedaan.
Maar nu na 2 dagen slaat de olie wat wit uit en ziet er niet heel normaal meer uit. Hoort dit? Is het recept niet goed? Of moet ik het niet eens in de koelkast bewaren?
Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten?quote:Op donderdag 18 augustus 2011 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkast
Je kan het in de koelkast bewaren, moet je het alleen een tijdje voor je het eet er uit halen. Volgende keer pinda of zonnebloemolie gebruikenquote:Op donderdag 18 augustus 2011 21:56 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten?
Aanbraden is wel zo lekker vind ik, carameliseren van het vlees geeft een mooie smaak.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 18:08 schreef Fannie het volgende:
Hoi Piet
ik heb ooit lang geleden bij iemand karbonade 'en papillotte' gegeten, was erg lekker.
Nu heb ik dus karbonaadjes in de koelkast, de vulling weet ik nog wel zo ongeveer:
* paar uienringetjes
* plakjes tomaat
* paar reepjes paprika
* beetje olie
* tijmtakje...
Maar, de bereiding verder weet ik niet meer.
Moet ik het vlees eerst nog even aanbakken of hoeft dat niet?
En, op welke temperatuur moet de oven en hoelang moet het in de oven?
175-200 gradenquote:Op vrijdag 19 augustus 2011 18:35 schreef Fannie het volgende:
Dank voor je antwoord Piet.
Heb je niet een beetje richtlijn voor wat betreft de temp. van de oven?
I stand corrected.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Da ken nie, zit geen reuzel in ham.
Reuzel komt van 't vet in zijn buik.
Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 20 augustus 2011 22:36 schreef Erasmo het volgende:
Nog even de ham eerder in kwestie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam.
quote:Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de kortst geworden? Mooi kros?
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerdquote:
Ik ken kros helemaal nietquote:Op zondag 21 augustus 2011 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd
Je moet dan ook niet iedere dan zo'n hammetje etenquote:Op zondag 21 augustus 2011 03:16 schreef zakstront het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit
Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten
Viel mee, je kan het op de foto niet zien maar er zat toch wel wat marmerring in. Het was iig lekker sappig en mals en de zwoerd was precies goedquote:Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros?
quote:Op zondag 21 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
Wist niet dat dat kon zonder gist.quote:Op maandag 22 augustus 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberenquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:23 schreef MaximusTG het volgende:
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door?
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kanquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de luchtquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan
Pannenkoeken met gist? Pardon?quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Ja, veel mensen doen datquote:
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:14 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?
Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.
Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijkquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
Nee nee, gewoon natural toch?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
En terecht, want het is vreselijk ongezondquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:39 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.
Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen)
Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting.
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?quote:
Alleen als je er een kipschnitzel van wilt maken.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?
Je verward denk ik flensjes met pannenkoeken, dat doen veel mensenquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
jaja, en noemden margarine boterquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Wij bakten vroeger pannenkoeken, geen flensjes.
Kusjequote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of Kaviaar van aubergine.
[ afbeelding ]
Robin heeft een knuffel nodigquote:
Denk het ookquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Robin heeft een knuffel nodig
Altijd gedacht dat er gist in moestquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of kaviaar van aubergine.
[ afbeelding ]
Gist is een keuze, er moet helemaal niets. Laat roodborstje maarquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Altijd gedacht dat er gist in moest
Eens! Alhoewel het me niet noodzakelijk vies lijkt, pannenkoeken met gist. Een soort drie in de pan...quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
> Rauw eten, met olie en azijn bijvoorbeeldquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:25 schreef piepkuiken21 het volgende:
hoi piet, wat kan ik met rettich?
Waarom? Gewoon roerbakken met wat soyasaus en gember en eten als warme groente. Invriezen wordt het niet beter van.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:51 schreef piepkuiken21 het volgende:
blijkbaar geen hoofdgroente gekocht ;-), dan rasp ik het en vries het in ;-). Dankjewel vor de tips
Je hebt helemaal gelijk! Excuus ^^quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:00 schreef RobinOok het volgende:
Nee man, in American pancakes gaat bakpoeder, da's geen gist he?!
Andere mensen gebruiken pannenkoekenmix, anderen weer boekweit, sommige mensen olie, anderen boter, met spek, zonder spek, met appels en rozijnen, sommige mensen gebruiken bier, anderen gist. Er zijn honderden variaties en er is geen absoluut in steen gegrift door moses van de berg meegenomen recept voor pannenkoeken. Hell, tot voor kort waren het zelfs pannekoeken omdat er maar 1 pan werd gebruikt.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 16:59 schreef Pandora73 het volgende:
RobinOok, ik ben het helemaal met je eens hoor, althans, ik had ook nog nooit gehoord van pannenkoeken met gist. Ei, bloem, melk, en bakken in een klein beetje roomboter voor de smaak. Maar gist? Nog nooit gedaan.
quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.
In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"
[ afbeelding ]
dus suiker in de azijn is niet normaal ?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.
In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"
[ afbeelding ]
Nee, dat is Nederlandse Huishoudschoolquote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dus suiker in de azijn is niet normaal ?
Huh?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dus suiker in de azijn is niet normaal ?
Ja liefje. Zeker met jou erbijquote:Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh?
Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal?
Misschien zou 'gebruikelijk' een beter woord zijn dan 'normaal' in deze gevallen? Pannenkoeken met gist is niet gebruikelijk maar het wordt wel gedaan. Klinkt wat logischer dan dat het niet normaal zou zijn, alsof het dus abnormaal cq fout is..quote:Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh?
Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal?
Om je daarbij te helpen:quote:Op donderdag 25 augustus 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven?
Knijp de tonijn uitquote:Op donderdag 25 augustus 2011 11:17 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,
Nogmaals een vraag.
Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers.
Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd.
Minder vloeistof gebruiken, en om te binden snij je een bloemige aardappel klein en die kook je mee. Aardappel bind zonder de smaak te verminderen, wat de meeste andere bindmiddelen wel doen.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 11:07 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Om je daarbij te helpen:
Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor
In Italie zou men het als aparte gangen zien. Maar ik vind het prima bij elkaarquote:Op donderdag 25 augustus 2011 14:59 schreef koekepannekoek het volgende:
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie?
Ik vind persoonlijk een kruidenkorst niet lekker, dus maak het nooit daarmee. Hou van een krokant gebakken vleeskorst, niet zo een zompig groene kruiden paneerachtig iets. Maar het aanbraden en dan 15 minuten in de oven parkeren klinkt goed als je van rood houdt.quote:Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets.
Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Knijp de tonijn uit
Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk!
Is niets ongezond aan, en het is heel lekker.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben.
Moet echt heel gezond zijn.
Ik ben dan wel geen piet, maarreh, iets als een salade: tonijn uitknijpen en in een schaal, citroensap erover, fijngesneden kappertjes erdoor, z&p, klein beetje olijfolie, sla, beetje fijngesneden zoete ui, gekookt eitje erdoor? Nog extra eiwitten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben.
Moet echt heel gezond zijn.
Wel volle kwark gebruiken dan, magere is te droogquote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:45 schreef Sunnythesun het volgende:
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus Kan best lekker zijn!
En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker!
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekkerquote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..
Wat zijn kappertjes btw?
Heb je op haar site of blog gekeken?quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker
Je kan ook andere vis gebruiken als je tonijn niet zo lekker vindt. Makreel in sambal, Gegratineerde koolvis, sardienes van de grill....quote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:00 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.
Leuk idee.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Ah! Ik had al wel vaker door je flickr account gebladerd, maar er niet bij stil gestaan dat ik ook op ingrediënten kon zoeken En ik had niet zo'n zin om alle foto's door te bladeren op zoek naar iets met gehaktquote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk idee.
Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) )
Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij?
Mijn favoriet is bijvoorbeeld:
[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant
Dat staat hier echt regelmatig op het menu.
Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..
Wat zijn kappertjes btw?
Je bedoeld eten zonder dat je iets warm maakt? Brood, salades, plakjes worst (salami, chorizo etc), rolletjes droge ham, olijven, augurkjes, uitjes uit het zuur, tomaat met kaas en basilicum, fruit, paté,quote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet,
Bij tijdelijk gebrek aan verhittingsapparatuur (oven, fornuis of magnetron..) en geen zin om elke dag iets te halen/uit eten te gaan..
wat kun je als avondeten in elkaar fabriceren?
Geen fan van tapas? voor een vegetarier is dat ook lastig. Ik zet zo wel vaker een tapas maaltijd in elkaar, sardines, ansjovis, trek wat conserven open.quote:
Cutten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:41 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....
Klinkt goed! Komt morgen op het menuquote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je van een lekker krokante chiabatta,
knoflook fijnstampen, wat groene kruiden zout en peper erbij, mengen met olijfolie en stukken chiabatta in de knoflook/kruiden olie dippen.
Idd, iets van een gourmetstel of zelfs een gasbrander is wel handig, kun je iig pasta koken voor bijv. pastasalade of pasta pesto e.d.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 01:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tapas is idd erg lekker. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat als je een tapasmaaltijd voor een groep gemiddelde Nederlanders neerzet, iedereen zo snel mogelijk begint te eten en dan zo vol zit. Terwijl het idee juist is (imho) dat je er van geniet, icm een lekker wijntje.
@Lyriella: ff out of the box aan het denken: Waarom haal je niet een simpel gourmetstelletje in huis? Diegene die werken met spiritusbranders zijn niet zo duur. Zou ik de spiritus wel vervangen door gelbranders. Bij de Action verkopen ze trouwens ook van die 1 pits meeneembranders, waar van die soort spuitbussen met gas ingaan. Kun je vast wat lekkers mee maken .
Gazpacho maken, broodje erbij, kaasfondue zou op een theelichtje moeten kunnen als je geduld hebt.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:39 schreef Lyriella het volgende:
Hmm eens op zoek naar lekkere maaltijdsalades Voor avondeten is plakjes worst een beetje schamel, zeker als vegetarier hihi.
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huis (gekocht in zo'n winkeltje waar ze de azijn uit vaten voor je tappen )quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bij Voor nu zat ik idd te denken aan heldere rijstazijn en balsamico mengen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.
Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Dat had ik ook niet verwacht Het ging me er meer om wat ik, van alles wat ik wel in huis had, het beste kon gebruiken (of wat de minst slechte optie was). Het was overigens heerlijk, al zal het idd ongetwijfeld anders gesmaakt hebben dan met zwarte rijstazijn. Volgende keer doe ik wel minder gehakt, vond het gehakt te overheersend tov de aubergine.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Sherry ipv sake? Nee, dat lijkt me niet. Sherry ipv shaoxing rijstwijn, ja, dat zegt men. Zou ik ook nooit doen, maar goed, anderen zweren erbij.quote:Op zaterdag 27 augustus 2011 22:47 schreef SiGNe het volgende:
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
Dat is nu wel de bedoeling ja, gewoon in een lage brede pot op de vensterbank.quote:Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.quote:Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.
Verse zuurkool is lastig te krijgen, veel groenteboeren maken namelijk niet zelf hun zuurkool maar bestellen gewoon een (blauwe) ton bij Krautboy.quote:Op zondag 28 augustus 2011 01:11 schreef rubje het volgende:
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?
[ afbeelding ]
En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst.
Leuk, in een bloempot doen met vochtige aarde. Ze boeien heel mooiquote:Op zondag 28 augustus 2011 00:18 schreef Erasmo het volgende:
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroentenquote:Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.
Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.quote:Op zondag 28 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
Ik zie het als goede restenverwerkingquote:Op zondag 28 augustus 2011 13:20 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.
Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is?
Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk.
Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik.
Doe ik ook, schillen en in plakken snijden daarna in de vriezer.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade.
Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
M'n vriezer is vrij slecht helaas.. een pizza moet ik bijv. uit de verpakking halen anders ontdooit ie gedeeltelijkquote:Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade.
Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie het als goede restenverwerking
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade.
Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
En houdbaar bovendien. Gember fijnhakken, met 350 gram suiker in pannetje doen, beetje water erbij en aan de kook brengen. Af laten koelen, zeven en in flesje doen, moet dikte van siroop hebben.quote:[b]Op zondag 28 augustus 2011 13:32 schreef SiGNe
[..]
Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.
Bij meeste winkels kan je gewoon klein stukje afbreken van grotere, afwegen, sticker erop, en 20 cent afrekenen. Zo doe ik het al jarenquote:Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.
Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?
Ook lekkerquote:Op zondag 28 augustus 2011 15:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat.
Je bedoelt kweeperen?quote:Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof.
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Ja die. Voor zover ik weet zijn kweeperen en appels hetzelfde afgezien van de vorm maar dat even terzijdequote:Op zondag 28 augustus 2011 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoelt kweeperen?
De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos
Wat wil je ermee gaan maken?
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.quote:Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Ik heb er één maar die heeft het niet.quote:Op zondag 28 augustus 2011 20:41 schreef SiGNe het volgende:
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen?
Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet.
Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen?
Daarom ben ik nu al op zoek naar adresjes Direct van een teler zou het mooist zijn, en redelijk haalbaar aangezien ik regelmatig half Nederland doorcross. Alleen waar groeien die dingen?quote:Op zondag 28 augustus 2011 21:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.
Ik heb namelijk niet echt een idee wat er bij past wat zonder oven te maken is.quote:2 racks of pork ribs
2 cups of red wine (I used a Spanish Tempranillo)
250 ml black molasses
1/4 cup honey
1/4 cup soya sauce
8 garlic cloves minced
Jep, maar dan niet uit de oven.quote:Op zondag 28 augustus 2011 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past?
Wat dacht je van een chiabatta en een salade?
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?quote:Op zondag 28 augustus 2011 22:50 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Jep, maar dan niet uit de oven.
Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade
Nee, ik weet hoe ik ze klaar moet maken, maar ik zocht naar bijgerechtenquote:Op zondag 28 augustus 2011 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?
Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill
Als je de scherpte wilt temperen moet je de zaadjes en de zaadlobben verwijderen.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 14:34 schreef Ledig het volgende:
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
Roomkaas met andere smaakmakers.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 14:51 schreef SiGNe het volgende:
Zijn cayennepepers niet een beetje klein om te vullen of begrijp ik het verkeerd?
Qua vulling zou ik er iets zoets in doen, dat haalt ook de scherpte weg.
Of een olie..quote:Op woensdag 31 augustus 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan er natuurlijk ook een sambal van maken
huuuuuuuuuuuuuquote:Op woensdag 31 augustus 2011 18:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet, ik heb 2 schapenballen voor een euro gekocht. Hoe maak je die dingen klaar en vooral, schoon
Vrij groot ja. Ik heb wel eens stierenbal gegeten , erg lekker.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 19:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken alleen "organen van de bok", jaaaaaren terug een paar keer gegeten. Ik vond ze lekker. Bij een Turks restaurant, gewoon gebakken met knoflookje enzo. Maar geen idee of die dan eerst voorgegaard zijn. Zijn die niet veel groter, die van een schaap?
Het vlies wat er omheen zit, waar ook de aderen in zitten insnijden met een scherp mes en er af trekken, gaat gemakkelijker als ze half bevroren zijn trouwens. Goed spoelen met koud (!) water. Stierenballen zijn makkelijker, want die zijn groter.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 18:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet, ik heb 2 schapenballen voor een euro gekocht. Hoe maak je die dingen klaar en vooral, schoon
Maak er Chiles Rellenos van.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 14:34 schreef Ledig het volgende:
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
Dat is een heel ander soort peper, net zoals een paprika een ander soort isquote:Op donderdag 1 september 2011 10:30 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Maak er Chiles Rellenos van.
boontjes.quote:Op dinsdag 6 september 2011 19:13 schreef Tree het volgende:
Wat is volgens jullie de lekkerste groente om bij sliptong en aardappeltjes gebakken in de schil te eten?
Zeekraal, visboer verkoopt het waarschijnlijk wel.quote:Op dinsdag 6 september 2011 19:13 schreef Tree het volgende:
Wat is volgens jullie de lekkerste groente om bij sliptong en aardappeltjes gebakken in de schil te eten?
Oh, dat lijkt me wel leuk! Hoe maak ik dit klaar?quote:Op dinsdag 6 september 2011 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeekraal, visboer verkoopt het waarschijnlijk wel.
Even kort blancheren, of stoven met boter en wat witte wijn. Het is snel gaar.quote:Op dinsdag 6 september 2011 19:42 schreef Tree het volgende:
[..]
Oh, dat lijkt me wel leuk! Hoe maak ik dit klaar?
Dankjewelquote:Op dinsdag 6 september 2011 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Even kort blancheren, of stoven met boter en wat witte wijn. Het is snel gaar.
Tadadadatadaaaa: http://www.kweepeer.nl/nieuws/gratis-kweeperen/quote:Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie?quote:Op dinsdag 13 september 2011 17:57 schreef Stokstaart het volgende:
Goedemiddag Piet,
Heb je advies opgevolgd en we eten hier nu alleen nog brood met een (dun) laagje roomboter.
Nu hebben we alleen de smeerbare variant van de AH gehaald, is die net zo 'goed' als gewone roomboter? Of zit er ook extra zooi doorheen zoals bijvoorbeeld margarine?
Groet!
Bevat 82% melkvetquote:Op dinsdag 13 september 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie?
Dan zit er verder niets in dan boter.quote:Op dinsdag 13 september 2011 18:05 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Bevat 82% melkvet
Allergieinformatie: Bevat Lactose, melkeiwit.
Verder staan bij de ingrediënten:
energie: 725 kcal
eiwit: 0,6 g
koolhydraten 0,6 g
waarvan suikers 0,6 g
vet 82 g
waarvan verzadigd 49 g
onverzadigd 33 g
voedingsvezel 0 g
natrium 0 g (ongezouten)
Fijn, dank jequote:Op dinsdag 13 september 2011 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zit er verder niets in dan boter.
Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koelingquote:Op 13 september 2011 19:10 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,
Mag ik jou een kookvraag stellen?
Als ik zelf appelmoes maak, kan ik dat dan in glazen potten met metalen deksel bewaren als ik het er warm in doe. Zoals zelfgemaakte jam zeg maar? Ik lees overal dat je het in kan vriezen, maar dat vind ik niet handig en zonde van de vriezerruimte.
Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord!quote:Op dinsdag 13 september 2011 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koeling
Tipquote:Op dinsdag 13 september 2011 21:57 schreef qltel het volgende:
[..]
Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord!
Wokken met een beetje honing een ketjap?quote:Op woensdag 14 september 2011 17:24 schreef RabbitHeart het volgende:
Hey Piet, mijn stiefmoeder heeft witlof in huis gehaald en ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet klaarmaken (ik moet koken). Heb jij nog ideeën anders dan gewoon koken?
Ovenschotel is vrij simpelquote:Op woensdag 14 september 2011 17:43 schreef RabbitHeart het volgende:
Kipsaucijs en gebakken aardappeltjes erbij. Ik kook hier echt heel anders dan thuis want mijn ouders zijn niet zo avontuurlijk....
Hoe pak je zo'n ovenschotel aan?
Heb jij standaard gerookte makreeltartaar en coquilles in huis?quote:Op woensdag 14 september 2011 17:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wokken met een beetje honing een ketjap?
Ovenschoteltje van maken (de standaard ham/kaas bijvoorbeeld)
Ik weet niet wat je erbij eet maar je zou het misschien als vulling kunnen gebruiken.
Koud voorgerechtje van gerookte makreeltartaar en coquilles bijvoorbeeld.
Witlof koken tot gaar
stekertje bekleden met de witlof.
Makreel met een vork prakken, beetje olie erbij en in het stekertje doen
witlof blaadjes dichtvouwen
Beetje sla erbij, 3 kort gegrillde coquilles erbij..
Klaar
Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt...quote:Op dinsdag 13 september 2011 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zit er verder niets in dan boter.
Dit is mijn favoriete manier van lof eten. Jaren heb ik lof gemeden vanwege de herinnering aan afschuwelijk gekookte grijze stronken. Totdat ik het zo proefde (zonder gedroogde tomaatjes trouwens), beetje zuurbitter en onwijs fris + het ziet er nog mooi uit ook.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Witlof?
Ik zou er een salade mee maken, snijden en met een dressing van citroensap en olijfolie, met rozijntjes, zure appel en gedroogde tomaatjes
Ik ook, de boterwet is heel duidelijk.quote:Op woensdag 14 september 2011 19:53 schreef n105 het volgende:
[..]
Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt...
Ik snap niet dat ze dat roomboter mogen noemen.
Het rare is dat het ook helemaal smelt op brood. Er staat ook op dat je ermee kunt bakken en braden. Nou ik durf het niet te proberen.....quote:Op woensdag 14 september 2011 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, de boterwet is heel duidelijk.
Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boterquote:Op woensdag 14 september 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn boter is altijd prima smeerbaar, die staat ook niet in de koelkast.
En je ken er ook een half pakje in doen.quote:Op woensdag 14 september 2011 21:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boter
Halve pakjes zijn voor watjes.quote:Op woensdag 14 september 2011 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En je ken er ook een half pakje in doen.
Ik gooi met watjes.quote:Op woensdag 14 september 2011 21:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Halve pakjes zijn voor watjes.
Ik heb twee botervloten in de kast!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |