quote:Op zondag 21 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
Wist niet dat dat kon zonder gist.quote:Op maandag 22 augustus 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberenquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:23 schreef MaximusTG het volgende:
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door?
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kanquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de luchtquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan
Pannenkoeken met gist? Pardon?quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:14 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?
Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.
Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijkquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
Nee nee, gewoon natural toch?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enķrme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
En terecht, want het is vreselijk ongezondquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:39 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enķrme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.
Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen)
Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting.
Alleen als je er een kipschnitzel van wilt maken.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?
Je verward denk ik flensjes met pannenkoeken, dat doen veel mensenquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
jaja, en noemden margarine boterquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Wij bakten vroeger pannenkoeken, geen flensjes.
Kusjequote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of Kaviaar van aubergine.
[ afbeelding ]
Denk het ookquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Robin heeft een knuffel nodig
Altijd gedacht dat er gist in moestquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of kaviaar van aubergine.
[ afbeelding ]
Gist is een keuze, er moet helemaal niets. Laat roodborstje maarquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Altijd gedacht dat er gist in moest
Eens! Alhoewel het me niet noodzakelijk vies lijkt, pannenkoeken met gist. Een soort drie in de pan...quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
> Rauw eten, met olie en azijn bijvoorbeeldquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:25 schreef piepkuiken21 het volgende:
hoi piet, wat kan ik met rettich?
Waarom? Gewoon roerbakken met wat soyasaus en gember en eten als warme groente. Invriezen wordt het niet beter van.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:51 schreef piepkuiken21 het volgende:
blijkbaar geen hoofdgroente gekocht ;-), dan rasp ik het en vries het in ;-). Dankjewel vor de tips
Je hebt helemaal gelijk! Excuus ^^quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:00 schreef RobinOok het volgende:
Nee man, in American pancakes gaat bakpoeder, da's geen gist he?!
Andere mensen gebruiken pannenkoekenmix, anderen weer boekweit, sommige mensen olie, anderen boter, met spek, zonder spek, met appels en rozijnen, sommige mensen gebruiken bier, anderen gist. Er zijn honderden variaties en er is geen absoluut in steen gegrift door moses van de berg meegenomen recept voor pannenkoeken. Hell, tot voor kort waren het zelfs pannekoeken omdat er maar 1 pan werd gebruikt.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 16:59 schreef Pandora73 het volgende:
RobinOok, ik ben het helemaal met je eens hoor, althans, ik had ook nog nooit gehoord van pannenkoeken met gist. Ei, bloem, melk, en bakken in een klein beetje roomboter voor de smaak. Maar gist? Nog nooit gedaan.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |