abonnement Unibet Coolblue
pi_100994739
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
^O^
pi_101001819
Piet, gewoon voor de leut he, maar stel, het enige wat ik in huis heb is bloem. Kun je daar nog wat mee maken? Ow en zonnebloemolie is er ook. c_/
  maandag 22 augustus 2011 @ 19:24:27 #103
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_101050574
suiker melk en roomboter ook in huis?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 22 augustus 2011 @ 19:25:30 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101050625
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101053024
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
Wist niet dat dat kon zonder gist. ^O^
  † In Memoriam † maandag 22 augustus 2011 @ 20:23:54 #106
91830 MaximusTG
pi_101053431
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door? :+
pi_101053472
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 20:23 schreef MaximusTG het volgende:
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door? :+
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberen ^O^
  maandag 22 augustus 2011 @ 20:34:10 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101053889
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Wist niet dat dat kon zonder gist. ^O^
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101053972
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan :Y)
  maandag 22 augustus 2011 @ 21:02:24 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101055257
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2011 20:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan :Y)
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de lucht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 augustus 2011 @ 21:57:27 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101058321
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Wist niet dat dat kon zonder gist. ^O^
Pannenkoeken met gist? Pardon?
  maandag 22 augustus 2011 @ 21:59:47 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101058464
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 21:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pannenkoeken met gist? Pardon?
Ja, veel mensen doen dat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 22 augustus 2011 @ 22:05:27 #113
91830 MaximusTG
pi_101058786
Meer poffertjesbeslag eigenlijk dus?
pi_101079152
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?

Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.

Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
If not now, then when.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:19:03 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101079301
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 12:14 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?

Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.

Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101080865
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
If not now, then when.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:14:59 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101081195
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101081454
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
Nee nee, gewoon natural toch?
If not now, then when.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:26:12 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101081601
Juist!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:39:06 #120
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_101082061
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.

Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen)

Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:50:32 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101082488
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 13:39 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.

Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen)

Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting.
En terecht, want het is vreselijk ongezond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101085181
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist!
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?
If not now, then when.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:02:51 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101085396
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?
Alleen als je er een kipschnitzel van wilt maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:32:39 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101086609
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:37:33 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101086749
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
Je verward denk ik flensjes met pannenkoeken, dat doen veel mensen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:38:13 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101086780
Onzin. Wij bakten vroeger pannenkoeken, geen flensjes.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:40:14 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101086853
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Wij bakten vroeger pannenkoeken, geen flensjes.
jaja, en noemden margarine boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:43:35 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101086983
Onzin. Klootwijk noemt het ook vandaag nog pannenkoeken:
http://player.omroep.nl/?aflID=12973307

Iedereen noemt dat pannenkoek en in pannenkoekenbeslag gaat geen gist.
Fuck off met je flensjes.
Klaar.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:46:42 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101087104
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:48:50 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101087193
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of kaviaar van aubergine.

  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:52:28 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101087342
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of Kaviaar van aubergine.

[ afbeelding ]
Kusje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:56:18 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101087492
Hm.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:57:48 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101087547
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm.
Robin heeft een knuffel nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101089755
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Robin heeft een knuffel nodig
Denk het ook :P

Maar alleen in American Pancakes gaat gist hoor. Niet in de echte, Hollandse pannenkoeken :)
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:00:23 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101090143
Nee man, in American pancakes gaat bakpoeder, da's geen gist he?!
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:10:49 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101090506
* Pietverdriet voelt Robin haar nek
Jeez wat een spanning, jij hebt een massage nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101090869
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of kaviaar van aubergine.

[ afbeelding ]
Altijd gedacht dat er gist in moest :'(
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:35:25 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101091320
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 17:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Altijd gedacht dat er gist in moest :'(
Gist is een keuze, er moet helemaal niets. Laat roodborstje maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101093370
hoi piet, wat kan ik met rettich?
pi_101093725
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
Eens! Alhoewel het me niet noodzakelijk vies lijkt, pannenkoeken met gist. Een soort drie in de pan...
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:38:53 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101093893
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:25 schreef piepkuiken21 het volgende:
hoi piet, wat kan ik met rettich?
> Rauw eten, met olie en azijn bijvoorbeeld

> Aan julienne snijden en roerbakken met oestersaus of Pearl River Bridge Mushroom Soy en Gember?

> Inleggen in azijn en chili en knoflook als een soort KimChi

> Een salade van maken met aardbeien is ook lekker

> Een salade met Appels en zure room van maken en daar een paar zoute haringen bij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101094357
blijkbaar geen hoofdgroente gekocht ;-), dan rasp ik het en vries het in ;-). Dankjewel vor de tips :)
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:55:23 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101094531
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:51 schreef piepkuiken21 het volgende:
blijkbaar geen hoofdgroente gekocht ;-), dan rasp ik het en vries het in ;-). Dankjewel vor de tips :)
Waarom? Gewoon roerbakken met wat soyasaus en gember en eten als warme groente. Invriezen wordt het niet beter van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101105864
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 17:00 schreef RobinOok het volgende:
Nee man, in American pancakes gaat bakpoeder, da's geen gist he?!
Je hebt helemaal gelijk! Excuus ^^
pi_101133060
RobinOok, ik ben het helemaal met je eens hoor, althans, ik had ook nog nooit gehoord van pannenkoeken met gist. Ei, bloem, melk, en bakken in een klein beetje roomboter voor de smaak. Maar gist? Nog nooit gedaan.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  woensdag 24 augustus 2011 @ 17:23:42 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101133967
quote:
11s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 16:59 schreef Pandora73 het volgende:
RobinOok, ik ben het helemaal met je eens hoor, althans, ik had ook nog nooit gehoord van pannenkoeken met gist. Ei, bloem, melk, en bakken in een klein beetje roomboter voor de smaak. Maar gist? Nog nooit gedaan.
Andere mensen gebruiken pannenkoekenmix, anderen weer boekweit, sommige mensen olie, anderen boter, met spek, zonder spek, met appels en rozijnen, sommige mensen gebruiken bier, anderen gist. Er zijn honderden variaties en er is geen absoluut in steen gegrift door moses van de berg meegenomen recept voor pannenkoeken. Hell, tot voor kort waren het zelfs pannekoeken omdat er maar 1 pan werd gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2011 @ 17:50:30 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101134950
Behalve dan dat gist door de pannenkoeken NIET NORMAAL IS!
  woensdag 24 augustus 2011 @ 17:53:30 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101135070
Zo doen ook veel mensen suiker door de azijn van de dressing. Mag ook niet van Robin natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2011 @ 18:02:45 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101135424
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.

In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"

  woensdag 24 augustus 2011 @ 18:04:54 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101135516
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.

In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"

[ afbeelding ]
O+ O+ O+ O+ O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101136232
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.

In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"

[ afbeelding ]
dus suiker in de azijn is niet normaal ? _O-
  woensdag 24 augustus 2011 @ 18:30:45 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101136290
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:

[..]

dus suiker in de azijn is niet normaal ? _O-
Nee, dat is Nederlandse Huishoudschool
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101136486
De Nederlandse Huishoudschool heeft alles verpest voor de nl keuken ;(
  woensdag 24 augustus 2011 @ 19:14:52 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101137934
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:

[..]

dus suiker in de azijn is niet normaal ? _O-
Huh?

Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? :?
pi_101138113
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh?

Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? :?
Ja liefje. Zeker met jou erbij O+
  donderdag 25 augustus 2011 @ 09:51:57 #157
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_101161877
Jongens en meisjes, het verwordt hier tot een bitchtopic. Daarom onderstaande opdracht voor iedereen.



En weer ontopic graag!
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_101162287
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh?

Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? :?
Misschien zou 'gebruikelijk' een beter woord zijn dan 'normaal' in deze gevallen? Pannenkoeken met gist is niet gebruikelijk maar het wordt wel gedaan. Klinkt wat logischer dan dat het niet normaal zou zijn, alsof het dus abnormaal cq fout is.. :Y
  donderdag 25 augustus 2011 @ 10:15:54 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101162438
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101163859
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven?
Om je daarbij te helpen:

Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_101164135
Piet,

Nogmaals een vraag.

Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers.

Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd.
If not now, then when.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 14:34:27 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101170812
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 11:17 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,

Nogmaals een vraag.

Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers.

Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd.
Knijp de tonijn uit
Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 14:36:02 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101170854
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 11:07 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Om je daarbij te helpen:

Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor :9~
Minder vloeistof gebruiken, en om te binden snij je een bloemige aardappel klein en die kook je mee. Aardappel bind zonder de smaak te verminderen, wat de meeste andere bindmiddelen wel doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101171595
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie? Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets.
Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank
  donderdag 25 augustus 2011 @ 15:34:05 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101172837
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 14:59 schreef koekepannekoek het volgende:
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie?
In Italie zou men het als aparte gangen zien. Maar ik vind het prima bij elkaar
quote:
Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets.
Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank
Ik vind persoonlijk een kruidenkorst niet lekker, dus maak het nooit daarmee. Hou van een krokant gebakken vleeskorst, niet zo een zompig groene kruiden paneerachtig iets. Maar het aanbraden en dan 15 minuten in de oven parkeren klinkt goed als je van rood houdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101176773
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Knijp de tonijn uit
Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk!
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. :P

Moet echt heel gezond zijn.
If not now, then when.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:32:13 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101177130
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. :P

Moet echt heel gezond zijn.
Is niets ongezond aan, en het is heel lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101177249
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. :P

Moet echt heel gezond zijn.
Ik ben dan wel geen piet, maarreh, iets als een salade: tonijn uitknijpen en in een schaal, citroensap erover, fijngesneden kappertjes erdoor, z&p, klein beetje olijfolie, sla, beetje fijngesneden zoete ui, gekookt eitje erdoor? Nog extra eiwitten.

Of Piet's Vitello proberen te maken met kwark (wederom eiwitten) ipv mayo (en evt. wat creme fraiche of half mayo, half kwark)?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101177369
Kalfsvlees is toch helemaal niet verkeerd binnen een fitness-dieet trouwens, Yuri?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101177557
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..

Wat zijn kappertjes btw?
If not now, then when.
pi_101177664
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus :Y Kan best lekker zijn!
En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker!
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:46:15 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101177703
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:45 schreef Sunnythesun het volgende:
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus :Y Kan best lekker zijn!
En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker!
Wel volle kwark gebruiken dan, magere is te droog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:47:04 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101177733
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..

Wat zijn kappertjes btw?
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101178124
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic :( Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:00:12 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101178234
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic :( Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Heb je op haar site of blog gekeken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101178264
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.
If not now, then when.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:01:13 #177
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_101178285
Ja maar..... dan past tonijn daar toch helemaal niet in? Dat is 473 gram sodium per blikje. Das best veel!

Overigens had ik gisteren een fikse portie sperziebonen (280g, dat gaf wel 20g koolhydraten, maar daarvan was 9,5 gram voedingsvezel; ik weet niet wat je grens is), geblancheerd en uitgelekt. Tonijn aangemaakt met weinig mayo, maar daarvoor zou je dus kwark kunnen gebruiken, snufje peper, snufje chili. Boontjes aangemaakt met wat vinaigrette (wat gebruik je normaal voor een salade? Mosterd met wat azijn zou kunnen werken, als je het mager wilt houden). Het geheel bestrooid met een eetlepel kappertjes en heel dun gesneden (als in zo ongeveer doorzichtig) plakjes rode ui.

Die kappertjes moeten er echt bij, die maken het veel spannender.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:02:30 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101178342
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 18:00 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.
Je kan ook andere vis gebruiken als je tonijn niet zo lekker vindt. Makreel in sambal, Gegratineerde koolvis, sardienes van de grill....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:04:46 #179
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_101178436
Gegrilde verse tonijn :9~
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:05:52 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101178473
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic :( Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Leuk idee. :P

Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) )

Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij?
Mijn favoriet is bijvoorbeeld:


Fish Fragrant Eggplant

Dat staat hier echt regelmatig op het menu.
Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren
pi_101179358
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 18:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Leuk idee. :P

Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) )

Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij?
Mijn favoriet is bijvoorbeeld:

[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant

Dat staat hier echt regelmatig op het menu.
Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren
Ah! Ik had al wel vaker door je flickr account gebladerd, maar er niet bij stil gestaan dat ik ook op ingrediënten kon zoeken :o En ik had niet zo'n zin om alle foto's door te bladeren op zoek naar iets met gehakt ;)

Recept met gehakt is idd wat vaag, ik bedoel wel een beetje een 'compleet' gerecht ja, als in: avondmaaltijd waar gehakt in zit. Verder in principe anything that tastes good, maar als ik de meeste ingrediënten in huis heb dan is dat fijn (en dat is op dit moment o.a.: sperziebonen, erwten, bonen, wortel, tomaat, tomatenpuree, knof-ui-gember, noodles, rijst, gedroogde paddestoelen, lenteui, chilipeper, bouillon, garnalenpasta en berg kruiden en nog een serie aziatische zaken zoals oestersaus, lichte sojasaus, rijstazijn etc.).

Die fish fragrant eggplant ziet er iig erg lekker uit :9 En voor de klimmende mieren heb ik alles behalve glasnoodles en chilibonensaus in huis. Nog meer inspirerende ideeën? :Y)

Thanks!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101180346
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..

Wat zijn kappertjes btw?
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....
pi_101188594
He Piet,

Bij tijdelijk gebrek aan verhittingsapparatuur (oven, fornuis of magnetron..) en geen zin om elke dag iets te halen/uit eten te gaan..
wat kun je als avondeten in elkaar fabriceren?
  donderdag 25 augustus 2011 @ 21:34:42 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101188787
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 21:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet,

Bij tijdelijk gebrek aan verhittingsapparatuur (oven, fornuis of magnetron..) en geen zin om elke dag iets te halen/uit eten te gaan..
wat kun je als avondeten in elkaar fabriceren?
Je bedoeld eten zonder dat je iets warm maakt? Brood, salades, plakjes worst (salami, chorizo etc), rolletjes droge ham, olijven, augurkjes, uitjes uit het zuur, tomaat met kaas en basilicum, fruit, paté,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101188863
ga weg

[ Bericht 93% gewijzigd door Mirjam op 25-08-2011 23:28:19 ]
pi_101188996
Hmm eens op zoek naar lekkere maaltijdsalades :) Voor avondeten is plakjes worst een beetje schamel, zeker als vegetarier hihi.
pi_101189011
Maar geen andere ideeen dus? :)
  donderdag 25 augustus 2011 @ 21:42:33 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101189168
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 21:39 schreef Lyriella het volgende:
Maar geen andere ideeen dus? :)
Geen fan van tapas? voor een vegetarier is dat ook lastig. Ik zet zo wel vaker een tapas maaltijd in elkaar, sardines, ansjovis, trek wat conserven open.
Maar zonder koken of verhitten is het wel behelpen natuurlijk.
Goed brood is lekker, ik eet vaak savonds gewoon goed brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101189490
Oe nou breng je me wel op ideeën. Tapas vind k altijd zo gezellig! Ik zal er eens over broeden :)
En lekker donker brood met échte boter, daar kan weinig tegen op.. zou er zelfs bij kunnen. Denk denk..

Bedankt iig! :P
  donderdag 25 augustus 2011 @ 21:51:43 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101189695
Wat dacht je van een lekker krokante chiabatta,
knoflook fijnstampen, wat groene kruiden zout en peper erbij, mengen met olijfolie en stukken chiabatta in de knoflook/kruiden olie dippen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101190249
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 18:41 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....
Cutten. ;)

Maar ik zal wel is even kijken, komt wel goed. Bedankt mensen!
If not now, then when.
pi_101196876
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je van een lekker krokante chiabatta,
knoflook fijnstampen, wat groene kruiden zout en peper erbij, mengen met olijfolie en stukken chiabatta in de knoflook/kruiden olie dippen.
Klinkt goed! Komt morgen op het menu :)
  † In Memoriam † vrijdag 26 augustus 2011 @ 01:22:52 #193
91830 MaximusTG
pi_101199089
Tapas is idd erg lekker. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat als je een tapasmaaltijd voor een groep gemiddelde Nederlanders neerzet, iedereen zo snel mogelijk begint te eten en dan zo vol zit. Terwijl het idee juist is (imho) dat je er van geniet, icm een lekker wijntje.

@Lyriella: ff out of the box aan het denken: Waarom haal je niet een simpel gourmetstelletje in huis? Diegene die werken met spiritusbranders zijn niet zo duur. Zou ik de spiritus wel vervangen door gelbranders. Bij de Action verkopen ze trouwens ook van die 1 pits meeneembranders, waar van die soort spuitbussen met gas ingaan. Kun je vast wat lekkers mee maken :).
pi_101205851
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 01:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tapas is idd erg lekker. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat als je een tapasmaaltijd voor een groep gemiddelde Nederlanders neerzet, iedereen zo snel mogelijk begint te eten en dan zo vol zit. Terwijl het idee juist is (imho) dat je er van geniet, icm een lekker wijntje.

@Lyriella: ff out of the box aan het denken: Waarom haal je niet een simpel gourmetstelletje in huis? Diegene die werken met spiritusbranders zijn niet zo duur. Zou ik de spiritus wel vervangen door gelbranders. Bij de Action verkopen ze trouwens ook van die 1 pits meeneembranders, waar van die soort spuitbussen met gas ingaan. Kun je vast wat lekkers mee maken :).
Idd, iets van een gourmetstel of zelfs een gasbrander is wel handig, kun je iig pasta koken voor bijv. pastasalade of pasta pesto e.d.

Couscous e.d. kun je ook wel maken met heet kraanwater, het zal niet zo heet zijn als met gekookt water maar als je er bijv. een couscoussalade van maakt is dat niet erg. Verder is gazpacho met een salade en wat brood wellicht een goed idee? Nog een optie: avondje sushi!

Misschien kun je ook eens op raw food recepeten zoeken? Die mensen doen het immers allemaal zonder iets te verhitten ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 10:32:52 #195
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101206581
Of zo'n kookplaatje van een tientje van de blokker.
pi_101208403
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 21:39 schreef Lyriella het volgende:
Hmm eens op zoek naar lekkere maaltijdsalades :) Voor avondeten is plakjes worst een beetje schamel, zeker als vegetarier hihi.
Gazpacho maken, broodje erbij, kaasfondue zou op een theelichtje moeten kunnen als je geduld hebt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 14:02:42 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101215965
Aziatische salade maken. Glasnoedels kun je weken in warm water uit de kraan, dan cocktailgarnalen erdoor of gerookte kip of zo? Dressing van vissaus, sojasaus, suiker, limoensap. Komkommer, sjalot, verse koriander, chilipepers. Van die dingen.
pi_101217740
Ik neem aan dat er toch nog wel een waterkoker aangeschaft / geplaatst kan worden?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_101224362
Robin,

Vandaag wil ik die fish fragrant eggplant gaan proberen (geen kidneybonen vandaag, lol), maar ik heb niet alle ingrediënten en eerlijk gezegd puilt mijn kast al zo uit van olies, azijnen etc. dat ik mezelf eigenlijk even heb voorgenomen een flesjes-koopstop in te lassen. Hoe anders gaat het resultaat zijn als ik de donkere sojasaus vervang voor lichte, en de zwarte rijstazijn voor witte rijstazijn?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101224775
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')