quote:Op zondag 21 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
Wist niet dat dat kon zonder gist.quote:Op maandag 22 augustus 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberenquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:23 schreef MaximusTG het volgende:
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door?
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kanquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de luchtquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan
Pannenkoeken met gist? Pardon?quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Ja, veel mensen doen datquote:
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:14 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?
Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.
Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijkquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
Nee nee, gewoon natural toch?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
En terecht, want het is vreselijk ongezondquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:39 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.
Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen)
Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting.
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?quote:
Alleen als je er een kipschnitzel van wilt maken.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch?
Je verward denk ik flensjes met pannenkoeken, dat doen veel mensenquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
jaja, en noemden margarine boterquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Wij bakten vroeger pannenkoeken, geen flensjes.
Kusjequote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of Kaviaar van aubergine.
[ afbeelding ]
Robin heeft een knuffel nodigquote:
Denk het ookquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Robin heeft een knuffel nodig
Altijd gedacht dat er gist in moestquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is.
Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of kaviaar van aubergine.
[ afbeelding ]
Gist is een keuze, er moet helemaal niets. Laat roodborstje maarquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Altijd gedacht dat er gist in moest
Eens! Alhoewel het me niet noodzakelijk vies lijkt, pannenkoeken met gist. Een soort drie in de pan...quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 15:32 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012?
Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks.
Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over.
> Rauw eten, met olie en azijn bijvoorbeeldquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:25 schreef piepkuiken21 het volgende:
hoi piet, wat kan ik met rettich?
Waarom? Gewoon roerbakken met wat soyasaus en gember en eten als warme groente. Invriezen wordt het niet beter van.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:51 schreef piepkuiken21 het volgende:
blijkbaar geen hoofdgroente gekocht ;-), dan rasp ik het en vries het in ;-). Dankjewel vor de tips
Je hebt helemaal gelijk! Excuus ^^quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:00 schreef RobinOok het volgende:
Nee man, in American pancakes gaat bakpoeder, da's geen gist he?!
Andere mensen gebruiken pannenkoekenmix, anderen weer boekweit, sommige mensen olie, anderen boter, met spek, zonder spek, met appels en rozijnen, sommige mensen gebruiken bier, anderen gist. Er zijn honderden variaties en er is geen absoluut in steen gegrift door moses van de berg meegenomen recept voor pannenkoeken. Hell, tot voor kort waren het zelfs pannekoeken omdat er maar 1 pan werd gebruikt.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 16:59 schreef Pandora73 het volgende:
RobinOok, ik ben het helemaal met je eens hoor, althans, ik had ook nog nooit gehoord van pannenkoeken met gist. Ei, bloem, melk, en bakken in een klein beetje roomboter voor de smaak. Maar gist? Nog nooit gedaan.
quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.
In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"
[ afbeelding ]
dus suiker in de azijn is niet normaal ?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.
In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"
[ afbeelding ]
Nee, dat is Nederlandse Huishoudschoolquote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dus suiker in de azijn is niet normaal ?
Huh?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dus suiker in de azijn is niet normaal ?
Ja liefje. Zeker met jou erbijquote:Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh?
Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal?
Misschien zou 'gebruikelijk' een beter woord zijn dan 'normaal' in deze gevallen? Pannenkoeken met gist is niet gebruikelijk maar het wordt wel gedaan. Klinkt wat logischer dan dat het niet normaal zou zijn, alsof het dus abnormaal cq fout is..quote:Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh?
Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal?
Om je daarbij te helpen:quote:Op donderdag 25 augustus 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven?
Knijp de tonijn uitquote:Op donderdag 25 augustus 2011 11:17 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,
Nogmaals een vraag.
Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers.
Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd.
Minder vloeistof gebruiken, en om te binden snij je een bloemige aardappel klein en die kook je mee. Aardappel bind zonder de smaak te verminderen, wat de meeste andere bindmiddelen wel doen.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 11:07 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Om je daarbij te helpen:
Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor
In Italie zou men het als aparte gangen zien. Maar ik vind het prima bij elkaarquote:Op donderdag 25 augustus 2011 14:59 schreef koekepannekoek het volgende:
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie?
Ik vind persoonlijk een kruidenkorst niet lekker, dus maak het nooit daarmee. Hou van een krokant gebakken vleeskorst, niet zo een zompig groene kruiden paneerachtig iets. Maar het aanbraden en dan 15 minuten in de oven parkeren klinkt goed als je van rood houdt.quote:Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets.
Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Knijp de tonijn uit
Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk!
Is niets ongezond aan, en het is heel lekker.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben.
Moet echt heel gezond zijn.
Ik ben dan wel geen piet, maarreh, iets als een salade: tonijn uitknijpen en in een schaal, citroensap erover, fijngesneden kappertjes erdoor, z&p, klein beetje olijfolie, sla, beetje fijngesneden zoete ui, gekookt eitje erdoor? Nog extra eiwitten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben.
Moet echt heel gezond zijn.
Wel volle kwark gebruiken dan, magere is te droogquote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:45 schreef Sunnythesun het volgende:
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus Kan best lekker zijn!
En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker!
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekkerquote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..
Wat zijn kappertjes btw?
Heb je op haar site of blog gekeken?quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker
Je kan ook andere vis gebruiken als je tonijn niet zo lekker vindt. Makreel in sambal, Gegratineerde koolvis, sardienes van de grill....quote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:00 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.
Leuk idee.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Ah! Ik had al wel vaker door je flickr account gebladerd, maar er niet bij stil gestaan dat ik ook op ingrediënten kon zoeken En ik had niet zo'n zin om alle foto's door te bladeren op zoek naar iets met gehaktquote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk idee.
Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) )
Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij?
Mijn favoriet is bijvoorbeeld:
[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant
Dat staat hier echt regelmatig op het menu.
Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..
Wat zijn kappertjes btw?
Je bedoeld eten zonder dat je iets warm maakt? Brood, salades, plakjes worst (salami, chorizo etc), rolletjes droge ham, olijven, augurkjes, uitjes uit het zuur, tomaat met kaas en basilicum, fruit, paté,quote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet,
Bij tijdelijk gebrek aan verhittingsapparatuur (oven, fornuis of magnetron..) en geen zin om elke dag iets te halen/uit eten te gaan..
wat kun je als avondeten in elkaar fabriceren?
Geen fan van tapas? voor een vegetarier is dat ook lastig. Ik zet zo wel vaker een tapas maaltijd in elkaar, sardines, ansjovis, trek wat conserven open.quote:
Cutten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:41 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....
Klinkt goed! Komt morgen op het menuquote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je van een lekker krokante chiabatta,
knoflook fijnstampen, wat groene kruiden zout en peper erbij, mengen met olijfolie en stukken chiabatta in de knoflook/kruiden olie dippen.
Idd, iets van een gourmetstel of zelfs een gasbrander is wel handig, kun je iig pasta koken voor bijv. pastasalade of pasta pesto e.d.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 01:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tapas is idd erg lekker. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat als je een tapasmaaltijd voor een groep gemiddelde Nederlanders neerzet, iedereen zo snel mogelijk begint te eten en dan zo vol zit. Terwijl het idee juist is (imho) dat je er van geniet, icm een lekker wijntje.
@Lyriella: ff out of the box aan het denken: Waarom haal je niet een simpel gourmetstelletje in huis? Diegene die werken met spiritusbranders zijn niet zo duur. Zou ik de spiritus wel vervangen door gelbranders. Bij de Action verkopen ze trouwens ook van die 1 pits meeneembranders, waar van die soort spuitbussen met gas ingaan. Kun je vast wat lekkers mee maken .
Gazpacho maken, broodje erbij, kaasfondue zou op een theelichtje moeten kunnen als je geduld hebt.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:39 schreef Lyriella het volgende:
Hmm eens op zoek naar lekkere maaltijdsalades Voor avondeten is plakjes worst een beetje schamel, zeker als vegetarier hihi.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |