abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 24 augustus 2011 @ 18:04:54 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101135516
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.

In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"

[ afbeelding ]
O+ O+ O+ O+ O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101136232
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is.
Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal.

In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!"

[ afbeelding ]
dus suiker in de azijn is niet normaal ? _O-
  woensdag 24 augustus 2011 @ 18:30:45 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101136290
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:

[..]

dus suiker in de azijn is niet normaal ? _O-
Nee, dat is Nederlandse Huishoudschool
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101136486
De Nederlandse Huishoudschool heeft alles verpest voor de nl keuken ;(
  woensdag 24 augustus 2011 @ 19:14:52 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101137934
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 18:28 schreef fotostarter het volgende:

[..]

dus suiker in de azijn is niet normaal ? _O-
Huh?

Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? :?
pi_101138113
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh?

Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? :?
Ja liefje. Zeker met jou erbij O+
  donderdag 25 augustus 2011 @ 09:51:57 #157
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_101161877
Jongens en meisjes, het verwordt hier tot een bitchtopic. Daarom onderstaande opdracht voor iedereen.



En weer ontopic graag!
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_101162287
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh?

Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? :?
Misschien zou 'gebruikelijk' een beter woord zijn dan 'normaal' in deze gevallen? Pannenkoeken met gist is niet gebruikelijk maar het wordt wel gedaan. Klinkt wat logischer dan dat het niet normaal zou zijn, alsof het dus abnormaal cq fout is.. :Y
  donderdag 25 augustus 2011 @ 10:15:54 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101162438
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101163859
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven?
Om je daarbij te helpen:

Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_101164135
Piet,

Nogmaals een vraag.

Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers.

Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd.
If not now, then when.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 14:34:27 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101170812
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 11:17 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,

Nogmaals een vraag.

Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers.

Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd.
Knijp de tonijn uit
Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 14:36:02 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101170854
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 11:07 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Om je daarbij te helpen:

Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor :9~
Minder vloeistof gebruiken, en om te binden snij je een bloemige aardappel klein en die kook je mee. Aardappel bind zonder de smaak te verminderen, wat de meeste andere bindmiddelen wel doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101171595
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie? Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets.
Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank
  donderdag 25 augustus 2011 @ 15:34:05 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101172837
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 14:59 schreef koekepannekoek het volgende:
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie?
In Italie zou men het als aparte gangen zien. Maar ik vind het prima bij elkaar
quote:
Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets.
Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank
Ik vind persoonlijk een kruidenkorst niet lekker, dus maak het nooit daarmee. Hou van een krokant gebakken vleeskorst, niet zo een zompig groene kruiden paneerachtig iets. Maar het aanbraden en dan 15 minuten in de oven parkeren klinkt goed als je van rood houdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101176773
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Knijp de tonijn uit
Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk!
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. :P

Moet echt heel gezond zijn.
If not now, then when.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:32:13 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101177130
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. :P

Moet echt heel gezond zijn.
Is niets ongezond aan, en het is heel lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101177249
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. :P

Moet echt heel gezond zijn.
Ik ben dan wel geen piet, maarreh, iets als een salade: tonijn uitknijpen en in een schaal, citroensap erover, fijngesneden kappertjes erdoor, z&p, klein beetje olijfolie, sla, beetje fijngesneden zoete ui, gekookt eitje erdoor? Nog extra eiwitten.

Of Piet's Vitello proberen te maken met kwark (wederom eiwitten) ipv mayo (en evt. wat creme fraiche of half mayo, half kwark)?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101177369
Kalfsvlees is toch helemaal niet verkeerd binnen een fitness-dieet trouwens, Yuri?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101177557
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..

Wat zijn kappertjes btw?
If not now, then when.
pi_101177664
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus :Y Kan best lekker zijn!
En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker!
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:46:15 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101177703
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:45 schreef Sunnythesun het volgende:
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus :Y Kan best lekker zijn!
En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker!
Wel volle kwark gebruiken dan, magere is te droog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:47:04 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101177733
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..

Wat zijn kappertjes btw?
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101178124
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic :( Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:00:12 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101178234
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic :( Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Heb je op haar site of blog gekeken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101178264
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.
If not now, then when.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:01:13 #177
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_101178285
Ja maar..... dan past tonijn daar toch helemaal niet in? Dat is 473 gram sodium per blikje. Das best veel!

Overigens had ik gisteren een fikse portie sperziebonen (280g, dat gaf wel 20g koolhydraten, maar daarvan was 9,5 gram voedingsvezel; ik weet niet wat je grens is), geblancheerd en uitgelekt. Tonijn aangemaakt met weinig mayo, maar daarvoor zou je dus kwark kunnen gebruiken, snufje peper, snufje chili. Boontjes aangemaakt met wat vinaigrette (wat gebruik je normaal voor een salade? Mosterd met wat azijn zou kunnen werken, als je het mager wilt houden). Het geheel bestrooid met een eetlepel kappertjes en heel dun gesneden (als in zo ongeveer doorzichtig) plakjes rode ui.

Die kappertjes moeten er echt bij, die maken het veel spannender.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:02:30 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101178342
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 18:00 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst.
Je kan ook andere vis gebruiken als je tonijn niet zo lekker vindt. Makreel in sambal, Gegratineerde koolvis, sardienes van de grill....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:04:46 #179
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_101178436
Gegrilde verse tonijn :9~
  donderdag 25 augustus 2011 @ 18:05:52 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101178473
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:57 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic :( Ik ben de laatste tijd steeds vaker aziatische gerechten aan het uitproberen en ben voor vanavond nog op zoek naar een leuk chinees/japans gerecht met gehakt...
Leuk idee. :P

Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) )

Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij?
Mijn favoriet is bijvoorbeeld:


Fish Fragrant Eggplant

Dat staat hier echt regelmatig op het menu.
Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')