Ah! Ik had al wel vaker door je flickr account gebladerd, maar er niet bij stil gestaan dat ik ook op ingrediënten kon zoekenquote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk idee.![]()
Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) )
Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij?
Mijn favoriet is bijvoorbeeld:
[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant
Dat staat hier echt regelmatig op het menu.
Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:41 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc..
Wat zijn kappertjes btw?
Je bedoeld eten zonder dat je iets warm maakt? Brood, salades, plakjes worst (salami, chorizo etc), rolletjes droge ham, olijven, augurkjes, uitjes uit het zuur, tomaat met kaas en basilicum, fruit, paté,quote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet,
Bij tijdelijk gebrek aan verhittingsapparatuur (oven, fornuis of magnetron..) en geen zin om elke dag iets te halen/uit eten te gaan..
wat kun je als avondeten in elkaar fabriceren?
Geen fan van tapas? voor een vegetarier is dat ook lastig. Ik zet zo wel vaker een tapas maaltijd in elkaar, sardines, ansjovis, trek wat conserven open.quote:
Cutten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 18:41 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor....
Klinkt goed! Komt morgen op het menuquote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je van een lekker krokante chiabatta,
knoflook fijnstampen, wat groene kruiden zout en peper erbij, mengen met olijfolie en stukken chiabatta in de knoflook/kruiden olie dippen.
Idd, iets van een gourmetstel of zelfs een gasbrander is wel handig, kun je iig pasta koken voor bijv. pastasalade of pasta pesto e.d.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 01:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tapas is idd erg lekker. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat als je een tapasmaaltijd voor een groep gemiddelde Nederlanders neerzet, iedereen zo snel mogelijk begint te eten en dan zo vol zit. Terwijl het idee juist is (imho) dat je er van geniet, icm een lekker wijntje.
@Lyriella: ff out of the box aan het denken: Waarom haal je niet een simpel gourmetstelletje in huis? Diegene die werken met spiritusbranders zijn niet zo duur. Zou ik de spiritus wel vervangen door gelbranders. Bij de Action verkopen ze trouwens ook van die 1 pits meeneembranders, waar van die soort spuitbussen met gas ingaan. Kun je vast wat lekkers mee maken.
Gazpacho maken, broodje erbij, kaasfondue zou op een theelichtje moeten kunnen als je geduld hebt.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 21:39 schreef Lyriella het volgende:
Hmm eens op zoek naar lekkere maaltijdsaladesVoor avondeten is plakjes worst een beetje schamel, zeker als vegetarier hihi.
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huisquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bijquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.
Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Dat had ik ook niet verwachtquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |