abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:08:02 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100693970
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Hebben we nog tips voor het maken van jam?

Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuze :9
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:16:35 #77
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100694280
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Hebben we nog tips voor het maken van jam?

Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Serveren met ijs, milkshakes mee maken, vruchtensorbet, etc.
gewoon net doen alsof we wél een goede zomer hebben.
pi_100694598
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 23:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuze :9
Of je bakt er een taart/cheesecake mee! (Oke, daar kun je ook niet alles in kwijt, maar het scheelt allicht weer wat)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 18 augustus 2011 @ 20:23:15 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100909547
Ik heb een mooi stuk ham wat ik morgen op een lage temperatuur wil garen in de oven. Wat is een mooie kerntemperatuur en hoe zorg ik dat de zwoerd dan lekker knapperig wordt? Vlak voor de kerntemperatuur is bereikt de bovenste gril vol aan zetten?
  donderdag 18 augustus 2011 @ 20:34:13 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100910051
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:23 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb een mooi stuk ham wat ik morgen op een lage temperatuur wil garen in de oven. Wat is een mooie kerntemperatuur en hoe zorg ik dat de zwoerd dan lekker knapperig wordt? Vlak voor de kerntemperatuur is bereikt de bovenste gril vol aan zetten?
Is hij gepekeld?
Kerntemperatuur tussen 72 en 80 graden afhankelijk wat je lekkerder vindt, wat meer rose of wat meer door,
De zwoerd insnijden met een scherp mes (tip, neem een vers stanleymes) zo dat er kleine wiebertjes ontstaan. Ik zou zeggen temp in een oven met fan van 150 graden.
Met lagere temp wordt je zwoerd leerachtig, beter wat warmer dan kouder.
Bedenk dat er geen gouden recept hiervoor is omdat iedere oven anders is, en een korst knapperig krijgen is best lastig, lukt mij ook niet altijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 21:06:33 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100911601
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is hij gepekeld?
Kerntemperatuur tussen 72 en 80 graden afhankelijk wat je lekkerder vindt, wat meer rose of wat meer door,
De zwoerd insnijden met een scherp mes (tip, neem een vers stanleymes) zo dat er kleine wiebertjes ontstaan. Ik zou zeggen temp in een oven met fan van 150 graden.
Met lagere temp wordt je zwoerd leerachtig, beter wat warmer dan kouder.
Bedenk dat er geen gouden recept hiervoor is omdat iedere oven anders is, en een korst knapperig krijgen is best lastig, lukt mij ook niet altijd.
Hij ligt nu in het zout in de koelkast. 150* staat genoteerd, zal morgen in het foodgawkers topic wel het resultaat posten. Het is echt een mooi stukje ham van een Heldervarken, mooi gemarmerd.
Edit: Ik moet alleen morgen nog wel een paar haren plukken met een pincet :')

[ Bericht 7% gewijzigd door Erasmo op 18-08-2011 22:07:55 ]
pi_100912461
Piet?

In een pizza boek stond een recept voor knoflookconfit.
ongeveer 30 tenen (200gr) schoongemaakt. 150ml olie, peterselie. Dat voor 2 uur op 120 graden in de oven. Ging perfect.
Daarna in een steriele wekpot gestopt en de koelkast in.
Zo stond het in het recept en zo ook gedaan.

Maar nu na 2 dagen slaat de olie wat wit uit en ziet er niet heel normaal meer uit. Hoort dit? Is het recept niet goed? Of moet ik het niet eens in de koelkast bewaren?
  donderdag 18 augustus 2011 @ 21:26:05 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100912631
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:22 schreef DrukVout het volgende:
Piet?

In een pizza boek stond een recept voor knoflookconfit.
ongeveer 30 tenen (200gr) schoongemaakt. 150ml olie, peterselie. Dat voor 2 uur op 120 graden in de oven. Ging perfect.
Daarna in een steriele wekpot gestopt en de koelkast in.
Zo stond het in het recept en zo ook gedaan.

Maar nu na 2 dagen slaat de olie wat wit uit en ziet er niet heel normaal meer uit. Hoort dit? Is het recept niet goed? Of moet ik het niet eens in de koelkast bewaren?
Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100914011
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkast
Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten?
  donderdag 18 augustus 2011 @ 22:00:56 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100914252
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:56 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten?
Je kan het in de koelkast bewaren, moet je het alleen een tijdje voor je het eet er uit halen. Volgende keer pinda of zonnebloemolie gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100946128
Hoi Piet :)

ik heb ooit lang geleden bij iemand karbonade 'en papillotte' gegeten, was erg lekker.
Nu heb ik dus karbonaadjes in de koelkast, de vulling weet ik nog wel zo ongeveer:
* paar uienringetjes
* plakjes tomaat
* paar reepjes paprika
* beetje olie
* tijmtakje...

Maar, de bereiding verder weet ik niet meer. -O-
Moet ik het vlees eerst nog even aanbakken of hoeft dat niet?
En, op welke temperatuur moet de oven en hoelang moet het in de oven?
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 18:22:57 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100946561
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:08 schreef Fannie het volgende:
Hoi Piet :)

ik heb ooit lang geleden bij iemand karbonade 'en papillotte' gegeten, was erg lekker.
Nu heb ik dus karbonaadjes in de koelkast, de vulling weet ik nog wel zo ongeveer:
* paar uienringetjes
* plakjes tomaat
* paar reepjes paprika
* beetje olie
* tijmtakje...

Maar, de bereiding verder weet ik niet meer. -O-
Moet ik het vlees eerst nog even aanbakken of hoeft dat niet?
En, op welke temperatuur moet de oven en hoelang moet het in de oven?
Aanbraden is wel zo lekker vind ik, carameliseren van het vlees geeft een mooie smaak.
Hoelang, tja, tot het gaar is.
Ik hoop dat je doorregen hals/schouder karbonade hebt, want die heb je eigenlijk nodig. Andere worden droog.
Maak een scheepje met alufolie en leg daar je ingredienten in, giet er ook wat witte wijn in en vouw het grondig dicht, maar zo dat er wel lucht in blijft. Zet het zeker voor een uur in de oven, ligt erg aan je oven hoe lang het duurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100946960
Dank voor je antwoord Piet.
Heb je niet een beetje richtlijn voor wat betreft de temp. van de oven?
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 20:41:52 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100951559
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:35 schreef Fannie het volgende:
Dank voor je antwoord Piet.
Heb je niet een beetje richtlijn voor wat betreft de temp. van de oven?
175-200 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:36:38 #90
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100984155
Nog even de ham eerder in kwestie:





Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:35:13 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100985909
Da ken nie, zit geen reuzel in ham. :{w
Reuzel komt van 't vet in zijn buik.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:37:30 #92
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100985979
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Da ken nie, zit geen reuzel in ham. :{w
Reuzel komt van 't vet in zijn buik.
I stand corrected.
  zondag 21 augustus 2011 @ 03:16:03 #93
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100992521
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 22:36 schreef Erasmo het volgende:
Nog even de ham eerder in kwestie:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam.
Ziet er lekker uit :9~
Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten
maar het oog wil ook wat
pi_100993261
Ziet der erg lekker uit Erasmo :P:P:P
Krijg gelijk trek
  zondag 21 augustus 2011 @ 08:32:49 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100993892
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros?

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2011 09:30:26 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100994166
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de kortst geworden? Mooi kros?
:?
  zondag 21 augustus 2011 @ 09:31:39 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100994202
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 09:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

:?
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100994412
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2011 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd
Ik ken kros helemaal niet :D
  zondag 21 augustus 2011 @ 09:57:52 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100994485
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 augustus 2011 @ 10:19:17 #100
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100994727
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 03:16 schreef zakstront het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit :9~
Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten
Je moet dan ook niet iedere dan zo'n hammetje eten ;)

quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros?
Viel mee, je kan het op de foto niet zien maar er zat toch wel wat marmerring in. Het was iig lekker sappig en mals en de zwoerd was precies goed :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')