abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100619944
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan vlees ook in papaine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Papaïne
gebruiken, wordt het taaiste vlees mals mee, lekker is anders, maar goed.
Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid.

maargoed, misschien off-topic :)
Whatever...
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:05:41 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100620014
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid.

maargoed, misschien off-topic :)
Mango werkt wat dat betreft ook goed..
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:10:07 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100620227
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zuur remt de maillard reactie waarbij acrylamide ontstaat uit reducerende suikers (glucose uit dhet zetmeel) en asparaginezuur (onderdeel van het eiwit uit aardappel). Onttrekking van vocht versnelt echter de maillardreactie, net als bakken op hoge temperatuur. Aangezien azijn verdampt kan er nog steeds acrylamide ontstaan, bovendien onstaat er door het zuur weer meer glucose uit de zetmeel... Dit kan het proces versnellen. Kortom: complex en zeker niet zo makkelijk te bepalen wat deze behandeling doet. Hopelijk geeft het wel meer smaak, dan is het de moeite waard.

Het enige wat echt goed helpt tegen acrylamide is het apsaraginezuur kapotmaken met een enzym, voordat er gebakken wordt. Of het een hype is of niet: het ontstaat en het is ongezond. In ontbijtkoek zit overigens vele malen meer acrylamide! Chips is ook een bron...Overal waar reducerende suikers, asparagine en temperatuur hoog is, kan acrylamide ontstaan. Als je gevarieerd eet zal de hoeveelheid altijd meevallen.
brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren.
Je kan je er wel zorgen over maken, maar het is onzinnig. Je kan beter zorgen dat je voldoende groente en fruit eet, niet teveel eet en vooral niet rookt. Een tot twee glazen wijn per dag hebben zelfs een positief effect.
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Geharde vetten (margarine) zijn erg slecht voor hart en vaatziekten, maar daar maakt Robin zich weer geen zorgen over.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100620805
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren.
Je kan je er wel zorgen over maken, maar het is onzinnig. Je kan beter zorgen dat je voldoende groente en fruit eet, niet teveel eet en vooral niet rookt. Een tot twee glazen wijn per dag hebben zelfs een positief effect.
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Geharde vetten (margarine) zijn erg slecht voor hart en vaatziekten, maar daar maakt Robin zich weer geen zorgen over.
Een patuline en aflatoxine zijn veel geniepiger, net als afweerstoffen gemaakt door groenten of fruit die ziek zijn. Reken maar dat die statines niet fijn zijn. Dus ja, je hebt gelijk. En in feite is de hele familie maillardproducten en cyclisch-aromatische stofjes verdacht. Dus alles wat lekker gebruind en gebakken is...

Dus jij en mijn moedertje hebben gewoon gelijk: eet gevarieerd, veel groenten, niet te veel vlees, vet en geniet er van. Uiteindelijk is stress nog veel ongezonder dan veel voedingspatronen, dus dat genieten is heel belangrijk. Met jouw tips moet dat toch lukken Piet!
Whatever...
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:36:00 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100621492
Ik maak me überhaupt geen zorgen, maar een scheutje azijn is voor mij geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele moeite, ik hoef er niks voor te laten en het heeft nulkommanul effect op de smaak. Dus waarom zou ik het niet doen als er wordt vermoed dat meer dan 1 keer per week gebakken of gefrituurde aardappelen eten wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn?

Want oja, weken in zout water deed ik toch al altijd.
pi_100621665
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak me überhaupt geen zorgen, maar een scheutje azijn is voor mij geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele moeite, ik hoef er niks voor te laten en het heeft nulkommanul effect op de smaak. Dus waarom zou ik het niet doen als er wordt vermoed dat meer dan 1 keer per week gebakken of gefrituurde aardappelen eten wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn?

Want oja, weken in zout water deed ik toch al altijd.
Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook!
Whatever...
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:53:38 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100622396
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
pi_100622587
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Ja doe eens.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 23:12:06 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100623342
Doe ut selluf!
pi_100623582
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Doe ut selluf!
Wil je de volgende keer pics van hoe het in en hoe het uit de oven gaat doen? Vooral dan de bakla en hoe het erop ligt. Krijg het er lang zo mooi niet mee hier dus zal jij het wel anders doen dan ik :+
pi_100624942
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:39 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook!
Bah, opgebakken gekookte aardappels
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 01:29:07 #62
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100627970
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Pinda-schimmel schijnt een van de meest kankerverwekkende stoffen te zijn...de wetenschapper die dat onderzocht is er zelf ook aan onderdoor gegaan. Daarom koop ik altijd de duurste pindakaas in de hoop dat Calvé niet de goedkoopste pinda's inkoopt en kijk ik panisch naar de houdbaarheidsdatum.

quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Da's vast (op)gebakken aardappelen of Gebakken aardappels met foto. Maar zoals mijn moeder de gekookte aardappeltjes van de vorige dag opbakt....mmmm
maar het oog wil ook wat
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 02:06:50 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100628781
quote:
Ja, dank je, die ja.
En over pindakaas maak ik me net zo min druk als over margarine, gewoon omdat ik beide nooit eet.
pi_100630058
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 02:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dank je, die ja.
En over pindakaas maak ik me net zo min druk als over margarine, gewoon omdat ik beide nooit eet.
Ik had op foto's en recepten gehoopt daar. Krijg ik ah sluikreclame en een klb topic :(
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 10:57:14 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100633923
Jij denkt dat ik die in een nachtje uit mijn mouw kan schudden?
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:22:50 #66
327191 RobertNL
For your gear.
pi_100652769
Top zo'n topic zocht ik!

Ik als ''keuken barbaar'' :P heb vandaag op mijn werk (vleesverwerkend bedrijf) een stuk procureur mee gekregen. Iemand een idee wat ik hier allemaal voor lekkers van kan maken :)?
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:28:28 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100653032
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:22 schreef RobertNL het volgende:
Top zo'n topic zocht ik!

Ik als ''keuken barbaar'' :P heb vandaag op mijn werk (vleesverwerkend bedrijf) een stuk procureur mee gekregen. Iemand een idee wat ik hier allemaal voor lekkers van kan maken :)?
Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100653148
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
Laurier ^O^
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:40:45 #69
327191 RobertNL
For your gear.
pi_100653657
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
^O^ Water loopt me hier al in de mond :9 .
Zou ik het vlees nog door kunnen snijden? 1.5 KG is een beetje overkill lijkt mij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 10% gewijzigd door RobertNL op 12-08-2011 20:49:16 ]
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:05:38 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100654740
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:40 schreef RobertNL het volgende:

[..]

^O^ Water loopt me hier al in de mond :9 .
Zou ik het vlees nog door kunnen snijden? 1.5 KG is een beetje overkill lijkt mij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Twee stukken van 750 gram kan ook, doe ik ook want we zijn met zijn tweeen.
Vleesthermometer hebben ze wel bij de hema geloof ik, kost niet veel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100683409
Hebben we nog tips voor het maken van jam?

Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:04:02 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100691212
Mijn tip: drank erbij. Mag je zelf kiezen wat voor drank. Armagnac of zo lijkt me lekker. ;-)
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:14:31 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100691690
Ik ben lui met jam maken, ik zou alles bij elkaar goede, incluus de tros bananen, de kiwis , de suikermeloen en de nectarines die er in huis zijn en zo een heerlijke jam te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100692852
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Blancheren is echt iets anders dan koken.
Whatever...
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:56:09 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100693476
Vast, maar het resultaat is hetzelfde: opgebakken aardappels.
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:08:02 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100693970
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Hebben we nog tips voor het maken van jam?

Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuze :9
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:16:35 #77
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100694280
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Hebben we nog tips voor het maken van jam?

Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Serveren met ijs, milkshakes mee maken, vruchtensorbet, etc.
gewoon net doen alsof we wél een goede zomer hebben.
pi_100694598
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 23:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuze :9
Of je bakt er een taart/cheesecake mee! (Oke, daar kun je ook niet alles in kwijt, maar het scheelt allicht weer wat)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 18 augustus 2011 @ 20:23:15 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100909547
Ik heb een mooi stuk ham wat ik morgen op een lage temperatuur wil garen in de oven. Wat is een mooie kerntemperatuur en hoe zorg ik dat de zwoerd dan lekker knapperig wordt? Vlak voor de kerntemperatuur is bereikt de bovenste gril vol aan zetten?
  donderdag 18 augustus 2011 @ 20:34:13 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100910051
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:23 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb een mooi stuk ham wat ik morgen op een lage temperatuur wil garen in de oven. Wat is een mooie kerntemperatuur en hoe zorg ik dat de zwoerd dan lekker knapperig wordt? Vlak voor de kerntemperatuur is bereikt de bovenste gril vol aan zetten?
Is hij gepekeld?
Kerntemperatuur tussen 72 en 80 graden afhankelijk wat je lekkerder vindt, wat meer rose of wat meer door,
De zwoerd insnijden met een scherp mes (tip, neem een vers stanleymes) zo dat er kleine wiebertjes ontstaan. Ik zou zeggen temp in een oven met fan van 150 graden.
Met lagere temp wordt je zwoerd leerachtig, beter wat warmer dan kouder.
Bedenk dat er geen gouden recept hiervoor is omdat iedere oven anders is, en een korst knapperig krijgen is best lastig, lukt mij ook niet altijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 21:06:33 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100911601
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is hij gepekeld?
Kerntemperatuur tussen 72 en 80 graden afhankelijk wat je lekkerder vindt, wat meer rose of wat meer door,
De zwoerd insnijden met een scherp mes (tip, neem een vers stanleymes) zo dat er kleine wiebertjes ontstaan. Ik zou zeggen temp in een oven met fan van 150 graden.
Met lagere temp wordt je zwoerd leerachtig, beter wat warmer dan kouder.
Bedenk dat er geen gouden recept hiervoor is omdat iedere oven anders is, en een korst knapperig krijgen is best lastig, lukt mij ook niet altijd.
Hij ligt nu in het zout in de koelkast. 150* staat genoteerd, zal morgen in het foodgawkers topic wel het resultaat posten. Het is echt een mooi stukje ham van een Heldervarken, mooi gemarmerd.
Edit: Ik moet alleen morgen nog wel een paar haren plukken met een pincet :')

[ Bericht 7% gewijzigd door Erasmo op 18-08-2011 22:07:55 ]
pi_100912461
Piet?

In een pizza boek stond een recept voor knoflookconfit.
ongeveer 30 tenen (200gr) schoongemaakt. 150ml olie, peterselie. Dat voor 2 uur op 120 graden in de oven. Ging perfect.
Daarna in een steriele wekpot gestopt en de koelkast in.
Zo stond het in het recept en zo ook gedaan.

Maar nu na 2 dagen slaat de olie wat wit uit en ziet er niet heel normaal meer uit. Hoort dit? Is het recept niet goed? Of moet ik het niet eens in de koelkast bewaren?
  donderdag 18 augustus 2011 @ 21:26:05 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100912631
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:22 schreef DrukVout het volgende:
Piet?

In een pizza boek stond een recept voor knoflookconfit.
ongeveer 30 tenen (200gr) schoongemaakt. 150ml olie, peterselie. Dat voor 2 uur op 120 graden in de oven. Ging perfect.
Daarna in een steriele wekpot gestopt en de koelkast in.
Zo stond het in het recept en zo ook gedaan.

Maar nu na 2 dagen slaat de olie wat wit uit en ziet er niet heel normaal meer uit. Hoort dit? Is het recept niet goed? Of moet ik het niet eens in de koelkast bewaren?
Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100914011
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkast
Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten?
  donderdag 18 augustus 2011 @ 22:00:56 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100914252
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:56 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten?
Je kan het in de koelkast bewaren, moet je het alleen een tijdje voor je het eet er uit halen. Volgende keer pinda of zonnebloemolie gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100946128
Hoi Piet :)

ik heb ooit lang geleden bij iemand karbonade 'en papillotte' gegeten, was erg lekker.
Nu heb ik dus karbonaadjes in de koelkast, de vulling weet ik nog wel zo ongeveer:
* paar uienringetjes
* plakjes tomaat
* paar reepjes paprika
* beetje olie
* tijmtakje...

Maar, de bereiding verder weet ik niet meer. -O-
Moet ik het vlees eerst nog even aanbakken of hoeft dat niet?
En, op welke temperatuur moet de oven en hoelang moet het in de oven?
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 18:22:57 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100946561
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:08 schreef Fannie het volgende:
Hoi Piet :)

ik heb ooit lang geleden bij iemand karbonade 'en papillotte' gegeten, was erg lekker.
Nu heb ik dus karbonaadjes in de koelkast, de vulling weet ik nog wel zo ongeveer:
* paar uienringetjes
* plakjes tomaat
* paar reepjes paprika
* beetje olie
* tijmtakje...

Maar, de bereiding verder weet ik niet meer. -O-
Moet ik het vlees eerst nog even aanbakken of hoeft dat niet?
En, op welke temperatuur moet de oven en hoelang moet het in de oven?
Aanbraden is wel zo lekker vind ik, carameliseren van het vlees geeft een mooie smaak.
Hoelang, tja, tot het gaar is.
Ik hoop dat je doorregen hals/schouder karbonade hebt, want die heb je eigenlijk nodig. Andere worden droog.
Maak een scheepje met alufolie en leg daar je ingredienten in, giet er ook wat witte wijn in en vouw het grondig dicht, maar zo dat er wel lucht in blijft. Zet het zeker voor een uur in de oven, ligt erg aan je oven hoe lang het duurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100946960
Dank voor je antwoord Piet.
Heb je niet een beetje richtlijn voor wat betreft de temp. van de oven?
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 20:41:52 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100951559
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:35 schreef Fannie het volgende:
Dank voor je antwoord Piet.
Heb je niet een beetje richtlijn voor wat betreft de temp. van de oven?
175-200 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:36:38 #90
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100984155
Nog even de ham eerder in kwestie:





Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:35:13 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100985909
Da ken nie, zit geen reuzel in ham. :{w
Reuzel komt van 't vet in zijn buik.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:37:30 #92
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100985979
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Da ken nie, zit geen reuzel in ham. :{w
Reuzel komt van 't vet in zijn buik.
I stand corrected.
  zondag 21 augustus 2011 @ 03:16:03 #93
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100992521
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 22:36 schreef Erasmo het volgende:
Nog even de ham eerder in kwestie:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam.
Ziet er lekker uit :9~
Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten
maar het oog wil ook wat
pi_100993261
Ziet der erg lekker uit Erasmo :P:P:P
Krijg gelijk trek
  zondag 21 augustus 2011 @ 08:32:49 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100993892
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros?

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2011 09:30:26 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100994166
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de kortst geworden? Mooi kros?
:?
  zondag 21 augustus 2011 @ 09:31:39 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100994202
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 09:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

:?
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100994412
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2011 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd
Ik ken kros helemaal niet :D
  zondag 21 augustus 2011 @ 09:57:52 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100994485
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 augustus 2011 @ 10:19:17 #100
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100994727
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 03:16 schreef zakstront het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit :9~
Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten
Je moet dan ook niet iedere dan zo'n hammetje eten ;)

quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros?
Viel mee, je kan het op de foto niet zien maar er zat toch wel wat marmerring in. Het was iig lekker sappig en mals en de zwoerd was precies goed :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')