abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100619944
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan vlees ook in papaine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Papaïne
gebruiken, wordt het taaiste vlees mals mee, lekker is anders, maar goed.
Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid.

maargoed, misschien off-topic :)
Whatever...
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:05:41 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100620014
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid.

maargoed, misschien off-topic :)
Mango werkt wat dat betreft ook goed..
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:10:07 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100620227
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zuur remt de maillard reactie waarbij acrylamide ontstaat uit reducerende suikers (glucose uit dhet zetmeel) en asparaginezuur (onderdeel van het eiwit uit aardappel). Onttrekking van vocht versnelt echter de maillardreactie, net als bakken op hoge temperatuur. Aangezien azijn verdampt kan er nog steeds acrylamide ontstaan, bovendien onstaat er door het zuur weer meer glucose uit de zetmeel... Dit kan het proces versnellen. Kortom: complex en zeker niet zo makkelijk te bepalen wat deze behandeling doet. Hopelijk geeft het wel meer smaak, dan is het de moeite waard.

Het enige wat echt goed helpt tegen acrylamide is het apsaraginezuur kapotmaken met een enzym, voordat er gebakken wordt. Of het een hype is of niet: het ontstaat en het is ongezond. In ontbijtkoek zit overigens vele malen meer acrylamide! Chips is ook een bron...Overal waar reducerende suikers, asparagine en temperatuur hoog is, kan acrylamide ontstaan. Als je gevarieerd eet zal de hoeveelheid altijd meevallen.
brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren.
Je kan je er wel zorgen over maken, maar het is onzinnig. Je kan beter zorgen dat je voldoende groente en fruit eet, niet teveel eet en vooral niet rookt. Een tot twee glazen wijn per dag hebben zelfs een positief effect.
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Geharde vetten (margarine) zijn erg slecht voor hart en vaatziekten, maar daar maakt Robin zich weer geen zorgen over.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100620805
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren.
Je kan je er wel zorgen over maken, maar het is onzinnig. Je kan beter zorgen dat je voldoende groente en fruit eet, niet teveel eet en vooral niet rookt. Een tot twee glazen wijn per dag hebben zelfs een positief effect.
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Geharde vetten (margarine) zijn erg slecht voor hart en vaatziekten, maar daar maakt Robin zich weer geen zorgen over.
Een patuline en aflatoxine zijn veel geniepiger, net als afweerstoffen gemaakt door groenten of fruit die ziek zijn. Reken maar dat die statines niet fijn zijn. Dus ja, je hebt gelijk. En in feite is de hele familie maillardproducten en cyclisch-aromatische stofjes verdacht. Dus alles wat lekker gebruind en gebakken is...

Dus jij en mijn moedertje hebben gewoon gelijk: eet gevarieerd, veel groenten, niet te veel vlees, vet en geniet er van. Uiteindelijk is stress nog veel ongezonder dan veel voedingspatronen, dus dat genieten is heel belangrijk. Met jouw tips moet dat toch lukken Piet!
Whatever...
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:36:00 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100621492
Ik maak me überhaupt geen zorgen, maar een scheutje azijn is voor mij geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele moeite, ik hoef er niks voor te laten en het heeft nulkommanul effect op de smaak. Dus waarom zou ik het niet doen als er wordt vermoed dat meer dan 1 keer per week gebakken of gefrituurde aardappelen eten wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn?

Want oja, weken in zout water deed ik toch al altijd.
pi_100621665
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak me überhaupt geen zorgen, maar een scheutje azijn is voor mij geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele moeite, ik hoef er niks voor te laten en het heeft nulkommanul effect op de smaak. Dus waarom zou ik het niet doen als er wordt vermoed dat meer dan 1 keer per week gebakken of gefrituurde aardappelen eten wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn?

Want oja, weken in zout water deed ik toch al altijd.
Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook!
Whatever...
  donderdag 11 augustus 2011 @ 22:53:38 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100622396
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
pi_100622587
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Ja doe eens.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 23:12:06 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100623342
Doe ut selluf!
pi_100623582
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Doe ut selluf!
Wil je de volgende keer pics van hoe het in en hoe het uit de oven gaat doen? Vooral dan de bakla en hoe het erop ligt. Krijg het er lang zo mooi niet mee hier dus zal jij het wel anders doen dan ik :+
pi_100624942
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:39 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook!
Bah, opgebakken gekookte aardappels
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 01:29:07 #62
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100627970
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Pinda-schimmel schijnt een van de meest kankerverwekkende stoffen te zijn...de wetenschapper die dat onderzocht is er zelf ook aan onderdoor gegaan. Daarom koop ik altijd de duurste pindakaas in de hoop dat Calvé niet de goedkoopste pinda's inkoopt en kijk ik panisch naar de houdbaarheidsdatum.

quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Da's vast (op)gebakken aardappelen of Gebakken aardappels met foto. Maar zoals mijn moeder de gekookte aardappeltjes van de vorige dag opbakt....mmmm
maar het oog wil ook wat
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 02:06:50 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100628781
quote:
Ja, dank je, die ja.
En over pindakaas maak ik me net zo min druk als over margarine, gewoon omdat ik beide nooit eet.
pi_100630058
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 02:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dank je, die ja.
En over pindakaas maak ik me net zo min druk als over margarine, gewoon omdat ik beide nooit eet.
Ik had op foto's en recepten gehoopt daar. Krijg ik ah sluikreclame en een klb topic :(
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 10:57:14 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100633923
Jij denkt dat ik die in een nachtje uit mijn mouw kan schudden?
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:22:50 #66
327191 RobertNL
For your gear.
pi_100652769
Top zo'n topic zocht ik!

Ik als ''keuken barbaar'' :P heb vandaag op mijn werk (vleesverwerkend bedrijf) een stuk procureur mee gekregen. Iemand een idee wat ik hier allemaal voor lekkers van kan maken :)?
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:28:28 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100653032
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:22 schreef RobertNL het volgende:
Top zo'n topic zocht ik!

Ik als ''keuken barbaar'' :P heb vandaag op mijn werk (vleesverwerkend bedrijf) een stuk procureur mee gekregen. Iemand een idee wat ik hier allemaal voor lekkers van kan maken :)?
Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100653148
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
Laurier ^O^
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:40:45 #69
327191 RobertNL
For your gear.
pi_100653657
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
^O^ Water loopt me hier al in de mond :9 .
Zou ik het vlees nog door kunnen snijden? 1.5 KG is een beetje overkill lijkt mij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 10% gewijzigd door RobertNL op 12-08-2011 20:49:16 ]
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:05:38 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100654740
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:40 schreef RobertNL het volgende:

[..]

^O^ Water loopt me hier al in de mond :9 .
Zou ik het vlees nog door kunnen snijden? 1.5 KG is een beetje overkill lijkt mij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Twee stukken van 750 gram kan ook, doe ik ook want we zijn met zijn tweeen.
Vleesthermometer hebben ze wel bij de hema geloof ik, kost niet veel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100683409
Hebben we nog tips voor het maken van jam?

Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen?
Jam? En zijn daar dan nog tips voor?
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:04:02 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100691212
Mijn tip: drank erbij. Mag je zelf kiezen wat voor drank. Armagnac of zo lijkt me lekker. ;-)
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:14:31 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100691690
Ik ben lui met jam maken, ik zou alles bij elkaar goede, incluus de tros bananen, de kiwis , de suikermeloen en de nectarines die er in huis zijn en zo een heerlijke jam te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100692852
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Never, nooit! Echt gewoon NIET!
Bah, bah, bah.
Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken.
Blancheren is echt iets anders dan koken.
Whatever...
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:56:09 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100693476
Vast, maar het resultaat is hetzelfde: opgebakken aardappels.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')