I stand corrected.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Da ken nie, zit geen reuzel in ham.![]()
Reuzel komt van 't vet in zijn buik.
Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 20 augustus 2011 22:36 schreef Erasmo het volgende:
Nog even de ham eerder in kwestie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam.
quote:Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de kortst geworden? Mooi kros?
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerdquote:
Ik ken kros helemaal nietquote:Op zondag 21 augustus 2011 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd
Je moet dan ook niet iedere dan zo'n hammetje etenquote:Op zondag 21 augustus 2011 03:16 schreef zakstront het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit![]()
Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten
Viel mee, je kan het op de foto niet zien maar er zat toch wel wat marmerring in. Het was iig lekker sappig en mals en de zwoerd was precies goedquote:Op zondag 21 augustus 2011 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros?
quote:Op zondag 21 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten.
Wist niet dat dat kon zonder gist.quote:Op maandag 22 augustus 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberenquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:23 schreef MaximusTG het volgende:
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door?
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kanquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers.
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de luchtquote:Op maandag 22 augustus 2011 20:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan
Pannenkoeken met gist? Pardon?quote:Op maandag 22 augustus 2011 20:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Wist niet dat dat kon zonder gist.
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:14 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje?
Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten.
Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit.
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten.
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijkquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh!
Nee nee, gewoon natural toch?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |