abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:41:46 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394184
Darn, deel 4 alweer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:43:39 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394336
Zo ik heb alles in huis, behalve de kappertjes, dus ga beginnen!
Thanks a million, Piet!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:58:46 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394516
Ansjovisfiletje of 2 erdoor is ook lekker, lekker mee koken, smaakt niet naar vis, maar geeft de saus meer Umami.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24394835
Die zitten er al in...
Kook weinig met zout, sinds die tip van jou.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24394943
Ruikt grandioos!
Echt volwassen eten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 4 januari 2005 @ 19:48:33 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24397590
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 4 januari 2005 @ 19:58:07 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24397757
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24398308
gaat goed met jje topicserie, Piet!
pi_24399459
Nu bij de Appie: Wildfond en visfond voor een euro. (ipv 2,25) Dat is toch niet duur he..

Ook vaag: de bouillonpot van Appie gaf als ingredientendeclaratie: Water, bouillonpoeder etc etc. Doen ze nou bouilonpoeder oplossen en dan water toevoegen?

En ik heb voor het eerst in mijn leven roomboter in huis. Ben benieuwd of het nu stukken lekkerder wordt.

Kortom: de slechte invloed van Pietverdriet
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 4 januari 2005 @ 23:04:52 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24400417
Fond met die ingredienten zuigt sportsokken.
Fond maakt je beter zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24400845
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24401107
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 23:24 schreef krakkemieke het volgende:
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
pi_24402349
Nee, de fond heeft wel extract van hertenvlees, ui, wortel, prei, selderij gelatine, rodewijn en specerijen. De ingredienten van de bouillon van Struik zag er ook wel goed uit. Het was de eigen huismerk met dat poeder als ingredient

Maar geldt bij halffabrikaten niet: beter een goed halffabrikaat dan een eigen misbaksel?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 5 januari 2005 @ 00:48:56 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24402635
Ja en nee tim, als je lol hebt aan koken, is het leuk om je eigen halffabrikaten te maken, bovendien zijn halffabrikaten relatief duur.
En basis dingen maken als boullion, brood, fond, roux, pasta is helemaal niet zo moeilijk. En een zelfgemaakte boullion is honderd keer zo lekker dan dat zoute spul van struik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2005 @ 15:03:32 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24411922
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
Nee, je begrep mijn vraag niet verkeerd. Want zoals je in dat andere topic ook al duidelijk maakte gebruik je zelf heel weinig zout.

Maar ik vroeg me gewoon af waar jij dan wel zout voor / in gebruikte.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24421761
Hoe maak ik rodekool soep?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:28:20 #18
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_24421872
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
maar geeft de saus meer Umami.
Wa

Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:33:24 #19
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24421989
umami betekent , kractiger completer,

trouwens weet je wat heerlijk is zuurdesem brood met zeezout boter
flore de sol echt godeelijk zo een broodje met een laagje boter
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:40:02 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422141
Umami is de 5e smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter.
Mensen omschrijven het als volheid, compleetheid, diep, donker. Het is de overeenkomst in smaak van oude kaas, zongedroogde tomaten, ansjovis, erwtjes, shi take.
Het is hoe ve-tsin smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:42:20 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422195
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:24 schreef prupke het volgende:
Hoe maak ik rodekool soep?
nooit gegeten, is dat lekker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24422230
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nooit gegeten, is dat lekker?
MOet heel erg lekker zijn naar wat ik vernomen heb.
Maar hoe te bereiden geen idee.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:48:00 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:49:37 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422380
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24422489
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
Ja maar dat is toch met alles?
IK kan zoveel bereiden van wat ik met 3 anderen lekker vind maar dat wil niet zeggen dat een 4e persoon het ook lekker vind. Smaken verschillen nu eenmaal.
Thank Drunk I'm a Goddess!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')