abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 januari 2004 @ 18:05:47 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16434839
Pietverdriet beantwoord je vragen over eten, groenten en vlees en andere spullen en wat je er mee moet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 18:06:24 #2
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_16434851
Hoe maak ik frans stokbrood ?
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_16434869
verkapt naamtopic

Er
is
nochtans
H O O P
  dinsdag 20 januari 2004 @ 18:07:44 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16434885
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 18:06 schreef Furby het volgende:
Hoe maak ik frans stokbrood ?
LOL
dat was mijn vraag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16434886
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Pietverdriet beantwoord je vragen over eten, groenten en vlees en andere spullen en wat je er mee moet.
Eten?
  dinsdag 20 januari 2004 @ 18:08:13 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16434896
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 18:07 schreef n00fer het volgende:
verkapt naamtopic


Verkapte terugvindtopic melding
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16434924
Ik wilde het recept voor een gegratineerd veenlijk.
Nederland heeft een cellentekort. [br] Parttime DnB-Addicts Crew® Promoter.
pi_16434953
hoe kan ik zo efficient mogelijk een pizza met vlees, groente en andere spullen bestellen?
pi_16435018
Wat kan ik het beste serveren bij de 4 jaar oude sukade lapjes gemarineerd in stront?
Praatprieter
pi_16435110
hoe frikandel bakken


serieus

046
Dank aan Yeahinho
pi_16435121
Heeft het zin om het vlees 'dicht te schroeien', omdat dan de sappen bewaard zouden blijven?

Waarom moet je slagroom nooit in een plastic kom kloppen?

Kun je melk invriezen?

Hoe maak ik mijn eigen vieux?

[Dit bericht is gewijzigd door Solitarias op 20-01-2004 18:17]

pi_16435449
Hoe doe je iets vooral niet?
Vraag het aan Piet.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 18:29:21 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16435472
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 18:16 schreef Solitarias het volgende:
Heeft het zin om het vlees 'dicht te schroeien', omdat dan de sappen bewaard zouden blijven?
ja, eiwitten in het vlees stollen bij verhitting, echter, niet overdrijven dat "schroeien" ivm verbranden en verkolen van vlees, dat schijnt niet zo gezond te zijn.
quote:
Waarom moet je slagroom nooit in een plastic kom kloppen?
zie daar geen enkel bezwaar tegen, hoewel ik zelf rvs gebruik.
quote:
Kun je melk invriezen?
Ja hoor, hoewel het zijn kan dat je de homogenisatie ongedaan maakt en dan komt de room bovendrijven in klontjes.
quote:
Hoe maak ik mijn eigen vieux?
Door pure ethanol uit de petrochemie (of als je wilt, graanalcohol) te mengen met dedistileerd of gedemineraliseert water tot je een 40% alcohol er in hebt. Dan voeg je wat caramel toe voor de kleur, wat suiker, iets vaniline om eiken te mimen en verder wat smaakstoffen om het op een wijndistilaat te laten lijken..
Naardenchemie heeft daar vast prachtige smaken voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16435872
Waarom zakt mijn cake in als ik in de oven kijk of die al goed is? (uit ervaring bij de allereerste keer een oven gebruiken )

Wat is het allersnelste gerecht dat je kan maken?

Waarom moet je een oven eerst voorvervarmen als je een pizza erin wilt doen?

pi_16436034
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja, eiwitten in het vlees stollen bij verhitting, echter, niet overdrijven dat "schroeien" ivm verbranden en verkolen van vlees, dat schijnt niet zo gezond te zijn.
[..]

Fout! Het maakt geen reet uit

zie daar geen enkel bezwaar tegen, hoewel ik zelf rvs gebruik.
[..]

Plastic trekt vet aan, da;s funest voor je room. RVS heeft deze eigenschap niet..

Ja hoor, hoewel het zijn kan dat je de homogenisatie ongedaan maakt en dan komt de room bovendrijven in klontjes.
[..]

Door pure ethanol uit de petrochemie (of als je wilt, graanalcohol) te mengen met dedistileerd of gedemineraliseert water tot je een 40% alcohol er in hebt. Dan voeg je wat caramel toe voor de kleur, wat suiker, iets vaniline om eiken te mimen en verder wat smaakstoffen om het op een wijndistilaat te laten lijken..
Naardenchemie heeft daar vast prachtige smaken voor.

Kijk, dat wist ik dus niet! Weer wat opgestoken @Fok! vandaag. Thanks!


  dinsdag 20 januari 2004 @ 19:01:22 #16
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16436397
Piet,

Iedereen gebruikt maar maizena in sauzen, maar persoonlijk vindt ik sauzen met maizena veel te muf/melig.

Hoe maak je sauzen nu dikker zonder maizena?

[Dit bericht is gewijzigd door Litman op 20-01-2004 19:05]

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 20 januari 2004 @ 19:03:49 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16436474
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 18:49 schreef Solitarias het volgende:

[..]


Het dichtschroeien van vlees is wel degelijk van belang, omdat anders de eiwitten niet snel stollen en er sap kan uitlopen, en de temperatuur van je braadvet sterk omlaag gaat, het sap kookt op 100 graden en je vlees niet meer braad maar stooft. Het vlees word dan grijs ipv mooi bruin. Kan je dat zo demonstreren.

Je opmerking over plastic is onzin en gaat niet generiek op, niet elke kunstof is even geschikt maar het in een kunstof schaal slaan van slagroom kan best, sterker nog, slagroom wordt veel in kunstof verpakt. Je hebt kunststoffen die zich als veraantrekker gedragen, andere weer niet. Daarom is kunsstofrecycling ook zo moeilijk.

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 20-01-2004 19:23]

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 19:10:19 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16436685
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 19:01 schreef Litman het volgende:
Piet,

Iedereen gebruikt maar maizena in sauzen, maar persoonlijk houd ik vindt ik sauzen met maizena veel te muf/melig.

Hoe maak je sauzen nu dikker zonder maizena?


--bloemige aardappel, klein snijden en dan meekoken.
--Of aardappelpureepoeder.
Geeft een rul bind effect dat lijkt op de structuur van tomaten soep
--Roux maken, in wat boter bloem goudbruin laten worden en daar mee binden, geeft een iets notige smaak en een gladde binding, maar de smaak word iets minder intensief
--Met Boter;
Voor het serveren de saus aan de kook brengen en dan uit zetten, een flinke kluit boter (GEEN MARGARINE; BOTER!!) op kamertemperatuur er in en er door mengen door de pan te bewegen, niet (met een garde) roeren, dat maakt het stuk, geeft een parelachtige glans en een lichte binding (emulsieeffect) en een mooie boterige romige smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 januari 2004 @ 19:18:28 #19
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16436964
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

--bloemige aardappel, klein snijden en dan meekoken.
--Of aardappelpureepoeder.
Geeft een rul bind effect dat lijkt op de structuur van tomaten soep
--Roux maken, in wat boter bloem goudbruin laten worden en daar mee binden, geeft een iets notige smaak en een gladde binding, maar de smaak word iets minder intensief
--Met Boter;
Voor het serveren de saus aan de kook brengen en dan uit zetten, een flinke kluit boter (GEEN MARGARINE; BOTER!!) op kamertemperatuur er in en er door mengen door de pan te bewegen, niet (met een garde) roeren, dat maakt het stuk, geeft een parelachtige glans en een lichte binding (emulsieeffect) en een mooie boterige romige smaak.


Dank Piet!
Ga van het weekend gelijk eens experimenteren!

P.S. Ben je ook kok in het "echte leven"?

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 20 januari 2004 @ 19:31:18 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16437334
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 19:18 schreef Litman het volgende:

[..]

Dank Piet!
Ga van het weekend gelijk eens experimenteren!

P.S. Ben je ook kok in het "echte leven"?


nee
wel geweest
heb voor en tijdens mijn studietijd me tot chef opgewerk, uiteindelijk, na mijn studie nog een paar jaar op cruisschepen gewerkt, maar toen serieus aan een carriere begonnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16442735
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nee
wel geweest
heb voor en tijdens mijn studietijd me tot chef opgewerk, uiteindelijk, na mijn studie nog een paar jaar op cruisschepen gewerkt, maar toen serieus aan een carriere begonnen.


Ah, vandaar al die kennis over wijn. Mooi hoor!
  dinsdag 20 januari 2004 @ 23:35:13 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16444789
een van de schepen waar ik op gewerkt heb

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16452613
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
een van de schepen waar ik op gewerkt heb
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]


Captain James Cook nog gezien? Mooi schip!
  woensdag 21 januari 2004 @ 12:39:01 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16454745
quote:
Op woensdag 21 januari 2004 11:27 schreef Solitarias het volgende:

[..]

Captain James Cook nog gezien? Mooi schip!


Dank je, maar zullen we verder On Topic gaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16456990
quote:
Op dinsdag 20 januari 2004 19:01 schreef Litman het volgende:
Piet,

Iedereen gebruikt maar maizena in sauzen, maar persoonlijk vindt ik sauzen met maizena veel te muf/melig.

Hoe maak je sauzen nu dikker zonder maizena?


De saus moet je niet speciaal zonder maïzena maken opdat ze niet zo muf/melig zouden zijn...
Je moet de saus gewoon lang genoeg op een klein vuur laten pruttelen en er regelmatig in roeren... dan heb je die muffe, melige smaak ook niet meer.
Als je een muffe, melige smaak hebt betekent het gewoon dat je saus nog niet lang genoeg op het vuur gestaan heeft.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')