Om dingen zouter te maken?quote:Op dinsdag 4 januari 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
quote:Op dinsdag 4 januari 2005 23:24 schreef krakkemieke het volgende:
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
Nee, je begrep mijn vraag niet verkeerd. Want zoals je in dat andere topic ook al duidelijk maakte gebruik je zelf heel weinig zout.quote:Op dinsdag 4 januari 2005 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
Waquote:Op dinsdag 4 januari 2005 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
maar geeft de saus meer Umami.
nooit gegeten, is dat lekker?quote:Op woensdag 5 januari 2005 23:24 schreef prupke het volgende:
Hoe maak ik rodekool soep?
MOet heel erg lekker zijn naar wat ik vernomen heb.quote:Op woensdag 5 januari 2005 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nooit gegeten, is dat lekker?
Ja maar dat is toch met alles?quote:Op woensdag 5 januari 2005 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
Dus de volle smaak van oude kaas en ansjovis is Umami?quote:Op woensdag 5 januari 2005 23:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Umami is de 5e smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter.
Mensen omschrijven het als volheid, compleetheid, diep, donker. Het is de overeenkomst in smaak van oude kaas, zongedroogde tomaten, ansjovis, erwtjes, shi take.
Het is hoe ve-tsin smaakt.
Ja, en nu je er over nadenkt, vallen er dingen op hun plaats, niet?quote:Op woensdag 5 januari 2005 23:59 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Dus de volle smaak van oude kaas en ansjovis is Umami?
Heb nog nooit Ve-tsin zo geproefd
Ja is inderdaad een hele specifieke smaak die zich met niks laat vergelijken.quote:Op donderdag 6 januari 2005 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, en nu je er over nadenkt, vallen er dingen op hun plaats, niet?
Ook als je boullion zelf trekt, en hem lekker lang laat trekken, kom je deze smaak tegen.
Ve-Tsin zo proeven is trouwens niet aan te raden, dat is net zo smerig als zoetstof
Plak door een losgeslagen eitje halen en dan door de cornflakes, en dit dan vervolgens bakken?quote:Op donderdag 6 januari 2005 00:17 schreef Fratz het volgende:
hallo Piet,
ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
In bladerdeeg als hapje?quote:Op donderdag 6 januari 2005 00:17 schreef Fratz het volgende:
hallo Piet,
ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
oei, dit lijkt me lekker!!!quote:Op donderdag 6 januari 2005 00:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Plak door een losgeslagen eitje halen en dan door de cornflakes, en dit dan vervolgens bakken?
Op een toast, en dan grillen?
Piet hoe voorkom je eigenlijk dat je pijnboompitten verbranden? Als je ze brand?quote:Op donderdag 6 januari 2005 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Geloof me, dat is het.
Lekker met een salade met croutons, spekjes en gebrande pijnboompitten.
Met branden bedoel ik, in een koekenpan roosteren, kon ff niet op roosteren komen.quote:Op donderdag 6 januari 2005 01:01 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Piet hoe voorkom je eigenlijk dat je pijnboompitten verbranden? Als je ze brand?
Krabsticksquote:Op vrijdag 7 januari 2005 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je er in gedaan?
Was van plan hem te redden maar als je een beter recept hebt dan haast ik me nog wel even naar de Supermarkt straksquote:Op vrijdag 7 januari 2005 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
En wil je hem redden, of een beter recept?
Klinkt wel erg lekker Piet ga ik zeer zeker proberen maar kan ik de kappertjes er uit laten?quote:Op vrijdag 7 januari 2005 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
12 hardgekookte kwartel eieren
1 Portie mini asperges (glas)
1 handje kappertjes
200 g schorseneer ofwel keukenmeideverdriet (geblancheert) als je ze kan krijgen
10 gele cherie tomaten, 10 rode
200 g veldsla
500 g krabvlees
kropsla
1 EL Balsamico
Zout en peper.
Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)quote:Op vrijdag 7 januari 2005 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Sure, recepten zijn altijd handleidingen, geen wetten.
je kan er een keer op je bek gaan, wie niet waagt wie niet wintquote:Op zaterdag 8 januari 2005 00:27 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)
Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.
Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |