abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:41:46 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394184
Darn, deel 4 alweer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:43:39 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394336
Zo ik heb alles in huis, behalve de kappertjes, dus ga beginnen!
Thanks a million, Piet!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:58:46 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394516
Ansjovisfiletje of 2 erdoor is ook lekker, lekker mee koken, smaakt niet naar vis, maar geeft de saus meer Umami.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24394835
Die zitten er al in...
Kook weinig met zout, sinds die tip van jou.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24394943
Ruikt grandioos!
Echt volwassen eten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 4 januari 2005 @ 19:48:33 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24397590
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 4 januari 2005 @ 19:58:07 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24397757
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24398308
gaat goed met jje topicserie, Piet!
pi_24399459
Nu bij de Appie: Wildfond en visfond voor een euro. (ipv 2,25) Dat is toch niet duur he..

Ook vaag: de bouillonpot van Appie gaf als ingredientendeclaratie: Water, bouillonpoeder etc etc. Doen ze nou bouilonpoeder oplossen en dan water toevoegen?

En ik heb voor het eerst in mijn leven roomboter in huis. Ben benieuwd of het nu stukken lekkerder wordt.

Kortom: de slechte invloed van Pietverdriet
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 4 januari 2005 @ 23:04:52 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24400417
Fond met die ingredienten zuigt sportsokken.
Fond maakt je beter zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24400845
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24401107
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 23:24 schreef krakkemieke het volgende:
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
pi_24402349
Nee, de fond heeft wel extract van hertenvlees, ui, wortel, prei, selderij gelatine, rodewijn en specerijen. De ingredienten van de bouillon van Struik zag er ook wel goed uit. Het was de eigen huismerk met dat poeder als ingredient

Maar geldt bij halffabrikaten niet: beter een goed halffabrikaat dan een eigen misbaksel?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 5 januari 2005 @ 00:48:56 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24402635
Ja en nee tim, als je lol hebt aan koken, is het leuk om je eigen halffabrikaten te maken, bovendien zijn halffabrikaten relatief duur.
En basis dingen maken als boullion, brood, fond, roux, pasta is helemaal niet zo moeilijk. En een zelfgemaakte boullion is honderd keer zo lekker dan dat zoute spul van struik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2005 @ 15:03:32 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24411922
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
Nee, je begrep mijn vraag niet verkeerd. Want zoals je in dat andere topic ook al duidelijk maakte gebruik je zelf heel weinig zout.

Maar ik vroeg me gewoon af waar jij dan wel zout voor / in gebruikte.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24421761
Hoe maak ik rodekool soep?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:28:20 #18
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_24421872
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
maar geeft de saus meer Umami.
Wa

Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:33:24 #19
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24421989
umami betekent , kractiger completer,

trouwens weet je wat heerlijk is zuurdesem brood met zeezout boter
flore de sol echt godeelijk zo een broodje met een laagje boter
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:40:02 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422141
Umami is de 5e smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter.
Mensen omschrijven het als volheid, compleetheid, diep, donker. Het is de overeenkomst in smaak van oude kaas, zongedroogde tomaten, ansjovis, erwtjes, shi take.
Het is hoe ve-tsin smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:42:20 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422195
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:24 schreef prupke het volgende:
Hoe maak ik rodekool soep?
nooit gegeten, is dat lekker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24422230
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nooit gegeten, is dat lekker?
MOet heel erg lekker zijn naar wat ik vernomen heb.
Maar hoe te bereiden geen idee.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:48:00 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:49:37 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422380
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24422489
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
Ja maar dat is toch met alles?
IK kan zoveel bereiden van wat ik met 3 anderen lekker vind maar dat wil niet zeggen dat een 4e persoon het ook lekker vind. Smaken verschillen nu eenmaal.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:59:09 #26
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24422643
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Umami is de 5e smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter.
Mensen omschrijven het als volheid, compleetheid, diep, donker. Het is de overeenkomst in smaak van oude kaas, zongedroogde tomaten, ansjovis, erwtjes, shi take.
Het is hoe ve-tsin smaakt.
Dus de volle smaak van oude kaas en ansjovis is Umami?

Heb nog nooit Ve-tsin zo geproefd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  † In Memoriam † donderdag 6 januari 2005 @ 00:17:29 #27
34726 Fratz
Max
pi_24423132
hallo Piet,

ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:20:30 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24423220
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dus de volle smaak van oude kaas en ansjovis is Umami?

Heb nog nooit Ve-tsin zo geproefd
Ja, en nu je er over nadenkt, vallen er dingen op hun plaats, niet?
Ook als je boullion zelf trekt, en hem lekker lang laat trekken, kom je deze smaak tegen.
Ve-Tsin zo proeven is trouwens niet aan te raden, dat is net zo smerig als zoetstof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:22:23 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24423280
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en nu je er over nadenkt, vallen er dingen op hun plaats, niet?
Ook als je boullion zelf trekt, en hem lekker lang laat trekken, kom je deze smaak tegen.
Ve-Tsin zo proeven is trouwens niet aan te raden, dat is net zo smerig als zoetstof
Ja is inderdaad een hele specifieke smaak die zich met niks laat vergelijken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:22:29 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24423282
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:17 schreef Fratz het volgende:
hallo Piet,

ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
Plak door een losgeslagen eitje halen en dan door de cornflakes, en dit dan vervolgens bakken?
Op een toast, en dan grillen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:23:13 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24423311
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:17 schreef Fratz het volgende:
hallo Piet,

ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
In bladerdeeg als hapje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:26:43 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24423428
Verkruimeld door de pasta saus is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 6 januari 2005 @ 00:54:01 #33
34726 Fratz
Max
pi_24424290
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Plak door een losgeslagen eitje halen en dan door de cornflakes, en dit dan vervolgens bakken?
Op een toast, en dan grillen?
oei, dit lijkt me lekker!!!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:57:33 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24424393
Geloof me, dat is het.
Lekker met een salade met croutons, spekjes en gebrande pijnboompitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2005 @ 01:01:32 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24424508
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Geloof me, dat is het.
Lekker met een salade met croutons, spekjes en gebrande pijnboompitten.
Piet hoe voorkom je eigenlijk dat je pijnboompitten verbranden? Als je ze brand?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 januari 2005 @ 01:18:54 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24424962
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 01:01 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Piet hoe voorkom je eigenlijk dat je pijnboompitten verbranden? Als je ze brand?
Met branden bedoel ik, in een koekenpan roosteren, kon ff niet op roosteren komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 08:04:44 #37
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24447428
Piet ik heb een crab salade gemaakt maar hij blijft vrij dun. Hoe kan ik dit een beetje binden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 11:40:31 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24449542
Wat heb je er in gedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 15:30:20 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24452457
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je er in gedaan?
Krabsticks
Mayo
Ketchup
Stukje appel
Beetje visolie / beetje congac.
Peper en zout
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 15:39:57 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24452569
En wil je hem redden, of een beter recept? Om hem te redden, poe, dit wint geen schoonheidsprijs, maar doe het in een zeef en vang de vloeistof op.
week gelatine in koud water en los het daarna op in een beetje heet water. Meng dit met de dressing van de krab salade en meng dat door de krabsalade,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 15:52:57 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24452782
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
En wil je hem redden, of een beter recept?
Was van plan hem te redden maar als je een beter recept hebt dan haast ik me nog wel even naar de Supermarkt straks
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:07:36 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24453725
Kook een paar eieren hard, en verkruimel deze, en voeg deze toe, (en laat eventueel de appel weg)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:13:28 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24453786
12 hardgekookte kwartel eieren

1 Portie mini asperges (glas)
1 handje kappertjes
200 g schorseneer ofwel keukenmeideverdriet (geblancheert) als je ze kan krijgen
10 gele cherie tomaten, 10 rode
200 g veldsla
500 g krabvlees
kropsla
1 EL Balsamico
Zout en peper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:20:15 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24453866
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
12 hardgekookte kwartel eieren

1 Portie mini asperges (glas)
1 handje kappertjes
200 g schorseneer ofwel keukenmeideverdriet (geblancheert) als je ze kan krijgen
10 gele cherie tomaten, 10 rode
200 g veldsla
500 g krabvlees
kropsla
1 EL Balsamico
Zout en peper.
Klinkt wel erg lekker Piet ga ik zeer zeker proberen maar kan ik de kappertjes er uit laten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:29:14 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24454004
Sure, recepten zijn altijd handleidingen, geen wetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24454158
Piet, ik zie deze topicreeks nu pas. Mag ik je zeggen dat ik uitermate positief verrast ben? Ik had je altijd voor een verzuurde reactionair versleten, maar ziehier! De voorkomenheid en wellevendheid zelve!

Uhmmmm...excuses.

Toch eens aan mijn mensenkennis werken...!

[ Bericht 8% gewijzigd door pyl op 07-01-2005 20:46:23 ]
Eenen pyl vlieght snelder dan een clootken even swaer
pi_24456584
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Sure, recepten zijn altijd handleidingen, geen wetten.
Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)

Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.

Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 8 januari 2005 @ 10:43:37 #48
18772 pos
@@sweet@@
pi_24460541
Piet ik wil graag eens zelf pate maken. Heb jij een lekker recept voor me?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:21:59 #49
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24460915
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 00:27 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)

Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.

Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
je kan er een keer op je bek gaan, wie niet waagt wie niet wint
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:26:11 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24460980
zelf pate maken

Recept voor paté
Wild Pate:
500 gram wild (je kan in plaats van wild ook kalfsvlees en varkensvlees gebruiken, of (ganze)lever, jummie, maar dan is het natuurlijk geen wild pate) marineer je in een scheut cognac, peper uit de molen, thijm en een fijngesneden ui, zout
Laten marineren

Neem
350 gram varkensvlees
350 gram kalfsvlees
250 gram vet spek
2 gesnipperde uien
glas port, madeira of cognac
2 losgeslagen eieren
zout, peper, thijm, knoflook,
Gooi het vlees en spek door de keukenmachine of de gehaktmolen, met een fijn mes, zonodig 2 maal. fruit de uien een minuut of tien.
Meng de ingredienten in een grote mengkom, samen met de marinade.

Snij het wild aan dunne reepjes, 5 mm bij 5 mm en doe het door het vleesmengsel.
Bedek een terrien met vetspek plakjes.
stort de vleesvulling er in, en dek de pate af met vet spek, sluit de terriene (als je geen echte pate vorm hebt, gebruik dan een brood of cakevorm en sluit deze af met alu folie.
Zet de vorm in een bak met water, die ten minste tot de helft rijkt en zet dit in een oven voor ca 1 1/2 uur. De pate is gaar als ie zich los heeft gemaakt van de vorm en het vet helder geel is (zonder rose)
Laat een nacht afkoelen in de keuken, en zet hem de volgende ochtend in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')