abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 4 september 2004 @ 13:36:47 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21745762
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21746183
Uit het vorige topic...
quote:
maak eerlijk gezegt nooit Röstie maar wat bloem er door, eventueel wat ei helpt met het plakken van aardappelkoekjes. Het is trouwens nogal wat verschil wat voor aardappel je gebruikt, bloemig of niet. Ik zou bloemige aardappels gebruiken.vuur niet te hoog, beter wat langer bakken, worden ze knapperig.
Gebruik een neutrale olie, maisolie is prima, en walmen betekend dat je pan te heet is.
Ik heb nu vastkokende aardappelen gebruikt, dat stond in het recept, maar zal het volgende keer dan met bloemige (bedoel je kruimig) proberen...
Kan je ook bijvoorbeeld zonnebloemolie gebruiken of is dat niet neutraal?

Met jouw tips ga ik het binnenkort nog wel een keer proberen... maar straks eerst deze maar proberen, wellicht smaken ze nog wel redelijk
Fake it till you make it...
pi_21746514
Ben vergeten honing te kopen dus is er een alternatief voor beenham saus zonder honing ?
  zaterdag 4 september 2004 @ 14:34:39 #4
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
  zaterdag 4 september 2004 @ 14:43:43 #5
9342 abraham
[Smart statement Pending]
pi_21746762
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 14:25 schreef Sorella het volgende:
Ben vergeten honing te kopen dus is er een alternatief voor beenham saus zonder honing ?
appelstroop !
If at first you fail, re-define your objective.
pi_21747152
Shoot heb ik ook niet
  zaterdag 4 september 2004 @ 15:45:17 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21747628
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 14:02 schreef Nijna het volgende:
Uit het vorige topic...
[..]

Ik heb nu vastkokende aardappelen gebruikt, dat stond in het recept, maar zal het volgende keer dan met bloemige (bedoel je kruimig) proberen...
Kan je ook bijvoorbeeld zonnebloemolie gebruiken of is dat niet neutraal?

Met jouw tips ga ik het binnenkort nog wel een keer proberen... maar straks eerst deze maar proberen, wellicht smaken ze nog wel redelijk
Bloemige aardappels hebben meer zetmeel, dus worden knapperiger, en zonnebloem olie is ook goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 september 2004 @ 15:47:08 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21747659
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 14:25 schreef Sorella het volgende:
Ben vergeten honing te kopen dus is er een alternatief voor beenham saus zonder honing ?
Wat suiker gebruiken ipv honing?
Winkels zijn trouwens gewoon nog open hoor, ff op de fiets slingeren met dit mooie weer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21747893
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat suiker gebruiken ipv honing?
Winkels zijn trouwens gewoon nog open hoor, ff op de fiets slingeren met dit mooie weer?
Ik ben vandaag al drie keer naar de stad geslingerd
Dan ga ik zodirect nog maar even richting stad.
Ik gebruik meestal bintjes voor mijn aardappel koekjes (niet voor gekookt)en daar gooi ik peper,zout,knoflook, maggie en parika poeder door. Tegenwoordig bak ik ze in de olijfolie (de milde variant)op middelhoog vuur met een drupje boter erdoor.
Maar zonnebloem olie kan ook heel goed.
Ik vind de knapperige randjes altijd zo lekker
  zaterdag 4 september 2004 @ 16:13:21 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21748073
Ik had mijn Schoonmama kunnen vragen, die maakt regelmatig kartoffelpuffer voor ons (aardappel koekjes met ui er door) maar die van haar zijn niet geweldig.


Ga eens op zoek naar een betere en dan post ik het recept wel. Ander probleem is dat ik hier slecht aan lekkere aardappels kan komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21748096
is dit ook het Piet wanneer kom je voor me koken topic
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  zaterdag 4 september 2004 @ 16:28:43 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21748347
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 16:14 schreef milagro het volgende:
is dit ook het Piet wanneer kom je voor me koken topic

Alleen als je een verschrikkelijk lekker knaapje bent, en tevens dessert
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21748417
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Alleen als je een verschrikkelijk lekker knaapje bent, en tevens dessert


is dit dan wel ook het Piet ik weet bij God niet wat ik zal koken vanavond, ik ben moe, wil niet te lang in de keuken staan, het moet ook lekker zijn voor kids (en portemonnaie) en gezond en een beetje origineel liefst ook nog of wordt dat teveel gevraagd topic?
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  zaterdag 4 september 2004 @ 16:41:23 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21748586
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 16:33 schreef milagro het volgende:

[..]



is dit dan wel ook het Piet ik weet bij God niet wat ik zal koken vanavond, ik ben moe, wil niet te lang in de keuken staan, het moet ook lekker zijn voor kids (en portemonnaie) en gezond en een beetje origineel liefst ook nog of wordt dat teveel gevraagd topic?
* Pietverdriet knuf milagro ff en geeft haar een Hug.
Voel je je weer beter schat?
Wat heb je in huis?
Pasta met olijfolie met knoflook en olijfolie is snel klaar en erg lekker. Wat sla er bij bv.
Pakje garnalen er door? of gewoon wat aan blokjes gesneden achterham?
Macaroni koken,
koekenpan fijngesneden uitje snipperen, wat ham er door, knoflook op het laatst.

Kinderen er ketchup bijgeven, vinden ze lekker (meestal)
Of gewoon pannekoeken maken, heerlijk, met spek en stroop.
Of tomaten, aardappelen, wat je aan vlees hebt, room of tomatensap, wat kruiden, knoflook in een ovenschaal en dat de oven in, anderhalfuur verder is het klaar.
Kan je tot die tijd met de kids op de bank hangen
* Pietverdriet geeft Milagro´s vermoeide schouders een massage en verdwijnt naar de keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21748675
+ =
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_21751482
Mijn aardappelkoekjes waren toch nog best eetbaar... Ietwat droog (heb ze misschien wat te lang in de oven gekieperd) maar wel knapperig en best lekker. Maar ik ga het binnenkort nog een keer proberen...
Fake it till you make it...
  zaterdag 4 september 2004 @ 19:55:48 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21752067
Oven???
Je bakt ze in een koekenpan, mag ik hopen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21752700
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Oven???
Je bakt ze in een koekenpan, mag ik hopen?
Ik had ze in de koekenpan gemaakt ja. Maar ik had het vanmiddag al gedaan en heb ze dus vanavond in de oven gedaan om weer warm te maken (ben ik een barbaar??? )
Fake it till you make it...
pi_21753357
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 20:24 schreef Nijna het volgende:

[..]

Ik had ze in de koekenpan gemaakt ja. Maar ik had het vanmiddag al gedaan en heb ze dus vanavond in de oven gedaan om weer warm te maken (ben ik een barbaar??? )
Jaaa
  zaterdag 4 september 2004 @ 21:01:50 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21753518
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 20:24 schreef Nijna het volgende:

[..]

Ik had ze in de koekenpan gemaakt ja. Maar ik had het vanmiddag al gedaan en heb ze dus vanavond in de oven gedaan om weer warm te maken (ben ik een barbaar??? )
Mhh
Vers bakken is lekkerder IMHO
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21753590
dat is keukenblasfemie!!! eerst bakken en dan vele uren later weer in de oven? OOOOOH!!!!!!

Vers is da bomb!
pi_21754636
* Nijna schaamt zich diep

volgende keer dan toch maar vers...
Fake it till you make it...
  dinsdag 7 september 2004 @ 15:49:03 #24
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_21804837
Welke techniek moet je gebruiken om bv een komkommer HEEL snel te snijden?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 september 2004 @ 16:01:38 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21805112
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 15:49 schreef Euc- het volgende:
Welke techniek moet je gebruiken om bv een komkommer HEEL snel te snijden?
Aan plakjes?
Gebruik een mandoline, tref je in bijna iedere prof keuken aan. Met een mes stoer doen is leuk als je indruk wilt maken, maar met een mandoline werken de échte profs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 september 2004 @ 16:16:07 #26
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_21805393
En als ik wil opscheppen? ( ) oftewel, hoe kun je met zo een groot mes een komkommer zo snel snijden
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 september 2004 @ 16:37:01 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21805829
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 16:16 schreef Euc- het volgende:
En als ik wil opscheppen? ( ) oftewel, hoe kun je met zo een groot mes een komkommer zo snel snijden
Niet doen, je snijd je in je vingers. Ik ga je niet leren hoe je gevaarlijk kan stunten in de keuken.
Messen zijn om te snijden, niet om stoer mee te doen.
Een prof doet dit soort truuks niet, want de tijdswinst doe je te niet met een bloedende vinger naar de EHBO te gaan om hem te laten hechten. Het is werk, en werk gaat om veilig werken en effectief werken. Zo shunt je in een boekbinderij ook de beveiliging niet op de snijmachine niet, en in een drukkerij grijp je niet in een lopende pers. En in een frietkot ga je ook geen kroketten uit het vet wippen met je blote handen.
Ik heb zat minkukels dit soort stunts uit zien halen en ben er met zat naar de EHBO gereden. Stom Puberaal gedrag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21807324
Piet
Wat is nu een goede rasp om aardappelen te raspen, die je bij de blokker en ikea e.d. zaken koopt zijn allemaal ondingen en een keukenmachine aanschaffen alleen voor piepers vind ik wat overdreven.
De laatste aanschaf was een rasp als deksel en daaronder dus het bakje (geen succes) die staande raspen vind ik ook niets en die raspen (met een klein en groot handvat aan beide kanten)die je op een pan zet daar kan ik ook niet mee overweg.
  dinsdag 7 september 2004 @ 17:45:30 #29
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_21807555
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 16:16 schreef Euc- het volgende:
En als ik wil opscheppen? ( ) oftewel, hoe kun je met zo een groot mes een komkommer zo snel snijden
Je ontblote penis langs de komkommer leggen met 'het kopje' aan de kant van de komkommer waar je wil snijden. Het mes in je linkerhand nemen en opheffen tot achter je hoofd. Met een krachtige beweging met het lemmet het eerste plakje van de komkommer snijden waarbij het de bedoeling is dat de zijkant van het staal langs de voorhuid afglijdt. Hierna je lul een kleinstukje terugschuiven (of de komkommer naar voren schuiven) en op de zelfde wijze aan een volgend plakje beginnen.
Als je zo een hele komkommer in flinterdunne plakjes kan snijden zonder jezelf een joodse snikkel te bezorgen heb je redelijk indruk gemaakt denk ik.
Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
  dinsdag 7 september 2004 @ 17:45:51 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21807565
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:35 schreef Sorella het volgende:
Piet
Wat is nu een goede rasp om aardappelen te raspen
Je bedoelt zoiets?

Hema

WMF
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 september 2004 @ 18:01:02 #31
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_21807917
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 16:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet doen, je snijd je in je vingers. Ik ga je niet leren hoe je gevaarlijk kan stunten in de keuken.
Messen zijn om te snijden, niet om stoer mee te doen.
Een prof doet dit soort truuks niet, want de tijdswinst doe je te niet met een bloedende vinger naar de EHBO te gaan om hem te laten hechten. Het is werk, en werk gaat om veilig werken en effectief werken. Zo shunt je in een boekbinderij ook de beveiliging niet op de snijmachine niet, en in een drukkerij grijp je niet in een lopende pers. En in een frietkot ga je ook geen kroketten uit het vet wippen met je blote handen.
Ik heb zat minkukels dit soort stunts uit zien halen en ben er met zat naar de EHBO gereden. Stom Puberaal gedrag.
zucht, vraag het wel op school
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 september 2004 @ 18:45:28 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21808828
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 18:01 schreef Euc- het volgende:

[..]

zucht, vraag het wel op school
Vertel dan de docent ook erbij wat ik er over gezegt heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21808901
Die bovenste is een onding, die onderste heb ik nooit kunnen vinden.
Misschien is dat wel wat, waar/wat is wmf ?
  dinsdag 7 september 2004 @ 18:54:09 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21808984
WMF is een Chique duits kwaliteitsmerk. je kan trouwens met een mandoline ook aardappels aan hele dunne reepjes snijden. Maar voor de prijs van een mandoline koop je ook een keukenmachine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 september 2004 @ 18:56:08 #35
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_21809024
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
WMF is een Chique duits kwaliteitsmerk. je kan trouwens met een mandoline ook aardappels aan hele dunne reepjes snijden. Maar voor de prijs van een mandoline koop je ook een keukenmachine.
Deze?
Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
  dinsdag 7 september 2004 @ 19:07:45 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21809226
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 18:56 schreef Kaalhei het volgende:

[..]

Deze?
Nee, deze:
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21809494
Hm heb een oom en tante bij de duitse grens wonen misschien kunnen ze eens voor me kijken als ze een keer naar duitsland gaan.
Bij wat voor winkel kan je zo'n rasp halen ?
Tnx piet
  dinsdag 7 september 2004 @ 19:26:09 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21809609
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 19:20 schreef Sorella het volgende:
Hm heb een oom en tante bij de duitse grens wonen misschien kunnen ze eens voor me kijken als ze een keer naar duitsland gaan.
Bij wat voor winkel kan je zo'n rasp halen ?
Tnx piet
Je kan hem ook gewoon online kopen, hoor.
http://www.belgusto.de/
en dan bij artikelsuche:
gemüsehobel wmf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21810900
Ben op de side aan het kijken
  dinsdag 7 september 2004 @ 22:01:08 #40
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_21813335
maarre, ben je eigenlijk kok oid? Waar heb je gewerkt/waar heb je je opleiding gevolgt? Iets bekends bij?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_21835620
Piet,
Hoe maak je zuurdesembrood?
  donderdag 9 september 2004 @ 12:16:45 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21836049
quote:
Op donderdag 9 september 2004 11:56 schreef Plunderbunny het volgende:
Piet,
Hoe maak je zuurdesembrood?
Fase 1
100 gram roggemeel
100 gram water (40 graden)
door elkaar roeren en 48 uur laten staan bij kamertemperatuur.
fase 2
na de 48 uur voeg je weer
100 gram roggemeel
100 gram water (40 graden) toe (goed roeren)
en laat het geheel 24 uur staan
fase 3
na 24 uur voeg je
200 gram roggemeel
200 gram water (40 graden) toe (goed roeren)
en laat het geheel 24 uur staan.

Nu heb je in totaal een deeg van 800 gram, van 700 gram bak je een brood, en van de resterende 100 gram (die zeker een week goed blijft in de koelkast) kan je dan voortaan sneller een brood bakken. (100 gram deeg met 350 gram roggemeel en 350 gram water mengen en 24 uur laten staan)

Okay, je hebt dus je 700 gram deeg. Daar kan je als rijshulp nog wat gist aan toevoegen en wat zout. Daar bak je dan een zuurdesembrood mee.


Tip, als je brood bakt, maak dan altijd 100 gram meer deeg dan je nodig hebt en bewaar dit voor je volgende brood. Dit bewaar je in de koelkast en voeg je bij je volgende brood deeg. De reden hiervoor is dat moderne gist heel snel werkt en brooddeeg geen tijd heeft mooie smaken te vormen. Door een deel van het deeg achter te houden laat je in dit deel de bacterien en gisten verder werken en deze zorgen ervoor dat je brood dan altijd een mooie, rijke complexe broodsmaak heeft. Deze "preferment" techniek is uit amerika gekomen en heeft er voor gezorgt dat amerikanen tegenwoordig regelmatig broodbak wedstrijden winnen met hun smaakvolle brood. Dit is veel beter dan allerlei smaakmakers door je brood te gooien om een lekker brood te krijgen, want je proeft dan eens écht brood ipv alleen maar smaakmaker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21836402
thnx!! Ik ga zo meteen naar de reformwinkel of molen om roggemeel te halen!

[ Bericht 1% gewijzigd door Plunderbunny op 09-09-2004 15:59:05 ]
pi_21838672
wanneer doe je witte wijn bij een saus? mislukt iedere keer,
als ik t gas uitdraai, en er wijn bij giet is ze te dun, of ze schift, ik kan er niks van.
De Puta Madre
  donderdag 9 september 2004 @ 14:32:20 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21838866
quote:
Op donderdag 9 september 2004 14:23 schreef Killer_Mom het volgende:
wanneer doe je witte wijn bij een saus? mislukt iedere keer,
als ik t gas uitdraai, en er wijn bij giet is ze te dun, of ze schift, ik kan er niks van.
In het begin, inkoken en dat als basis voor de saus gebruiken. Dan verdampen de Alcohol en de scherpe zuren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 september 2004 @ 14:34:57 #46
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_21838937
quote:
Op donderdag 9 september 2004 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Piet, hoe lang kun je dit in de koelkast bewaren dan? kleinmeiske heeft wel eens culinaire uitspattingen, maar dat gebeurt niet zo vaak, van daar ...
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_21839008
quote:
Op donderdag 9 september 2004 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het begin, inkoken en dat als basis voor de saus gebruiken. Dan verdampen de Alcohol en de scherpe zuren.
thanks, daar had ik dus niet aan gedacht.
De Puta Madre
  donderdag 9 september 2004 @ 14:40:14 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21839067
quote:
Op donderdag 9 september 2004 14:34 schreef kleinmeiske het volgende:

[..]

Piet, hoe lang kun je dit in de koelkast bewaren dan? kleinmeiske heeft wel eens culinaire uitspattingen, maar dat gebeurt niet zo vaak, van daar ...
Kun je wat bewaren?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 september 2004 @ 14:41:33 #49
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_21839098
quote:
Op donderdag 9 september 2004 14:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kun je wat bewaren?
Het beetje brooddeeg om de volgende keer te gebruiken bedoelde ik, sorry
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
  donderdag 9 september 2004 @ 14:45:51 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21839197
quote:
Op donderdag 9 september 2004 14:41 schreef kleinmeiske het volgende:

[..]

Het beetje brooddeeg om de volgende keer te gebruiken bedoelde ik, sorry
week of zo in de koelkast, mits afgesloten, is het zeker houdbaar, je moet het wel iedere 2 dagen wat vers meel en water, of wat suiker toevoegen, want het leeft en heeft honger.
Je kan het ook invriezen, maar dan 24 uur voor gebruik rustig laten ontdooien, en niet direct na het maken van het deeg invriezen, immers, het moet de tijd hebben te rijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')