abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 22:59:42 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100531265
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Er is nu een mooi gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
Ik vrees het wel.
Valt me nog mee dat ie boter gebruikt en geen zeeuws meisje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100531670
:D
En dan ga ik nog Wajang gebruiken ook *)

/lactose
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:08:28 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100531797
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100532167
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
Gebruikt u in al uw gerechten waar boter onderdeel is van de bereiding roomboter? Of zijn er ook gerechten waar een andere botersoort zoals margarine prefereert?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_100532445
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
Hij mag mij wél hebben gelukkig w/
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:29:25 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100532909
quote:
5s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Gebruikt u in al uw gerechten waar boter onderdeel is van de bereiding roomboter? Of zijn er ook gerechten waar een andere botersoort zoals margarine prefereert?
Op het in mijn huis brengen van margarine staat stokslagen, het betitelen van margarine met de naam boter ook.
Duidelijk?
Margarine is behalve smerig ook bijzonder ongezond, daar het geharde vetten bevat. Wij eten boter. Verder gebruik ik ganzenvet, spekvet, niervet, rundvet, eendenvet en kippenvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100533078
Wat is het alternatief voor boter in 'ons' geval dan als je een cake wil bakken?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:36:58 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100533305
Olijfolie?

Nee hoor, gewoon margarine gebruiken en Piet lekker wegklikken. ;)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:38:52 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533412
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:32 schreef Bluezz het volgende:
Wat is het alternatief voor boter in 'ons' geval dan als je een cake wil bakken?
goede vraag, zit ineens te denken aan cacaoboter, maar zou daar eens een experiment mee moeten doen. Er is ook veel gebak met Reuzel, in spanje hele lekkere gegeten, gevuld met pompoenjam, maar dat vind ik in het mondgevoel niet altijd even lekker omdat het niet snel genoeg smelt en soms een beetje een vette film geeft in je mond, maar dat is vooral als ik het gebak koop, niet als ik het zelf maak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:39:55 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533477
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:36 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie?

Nee hoor, gewoon margarine gebruiken en Piet lekker wegklikken. ;)
Nee, olijfolie is niet lekker in gebak.
Walnotenolie of hazelnootolie weer wel. Ga er eens mee experimenteren denk ik.
Je zou ook rogge of boekweitmeel kunnen gebruiken en minder vet omdat rogge of boekweit geen gluten bevatten, meer eigeel gebruiken, eigeel bevat ook nogal wat vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100533656
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op het in mijn huis brengen van margarine staat stokslagen, het betitelen van margarine met de naam boter ook.
Duidelijk?
Margarine is behalve smerig ook bijzonder ongezond, daar het geharde vetten bevat. Wij eten boter. Verder gebruik ik ganzenvet, spekvet, niervet, rundvet, eendenvet en kippenvet
Haha ok dat is heel erg duidelijk :P :Y
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:44:43 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533741
* Pietverdriet vervangt Robinook haar kruidenrekje nog een keer door pakjes conimexmixen, al haar rijst door snelkookbuiltjes en sauzen en condimenten door GoTan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:50:56 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100534062
* RobinOok slaat Pietverdriet d'r keuken uit.
pi_100534103
Vergeet de aardappels anders potten niet 8-)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:57:25 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100534384
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:50 schreef RobinOok het volgende:
* RobinOok slaat Pietverdriet d'r keuken uit. [ afbeelding ]
Ik ook van jou, Robin, ik ook van jou.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:58:13 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100534425
Ach jee, alweer ruzie in de echtelijke stonde tussen Piet en Robin? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:32:25 #292
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100565440
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Er is nu een mooi gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
Hee niet haten op Aschwin, die heeft mij enthousiast gemaakt voor koken met zijn prachtige foto's en makkelijke instructies waarbij het water je in de mond loopt. Hij geeft veel klassieke, eerlijke recepten die lekker lang moeten pruttelen.
OK, er valt wel wat op aan te merken, maar voor kook-beginners is het echt een fijne site, hier zijn indexpagina met bijna 100 recepten: koken met Aschwin
En hij heeft net zo'n hekel aan margarine als Piet :-)
maar het oog wil ook wat
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:54:54 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100566285
Nou, sorry hoor, maar ik wist op mijn 6e al hoe je een cake moest bakken en hoe een glad mengsel van boter en suiker eruit ziet. Of hoe prachtig luchtig en glad je het mixt met eieiren. Niet van die geschifte zooi. Het zal vast gaar worden en eetbaar zijn, maar hallo, dat is hetzelfde als een biefstuk doodbakken. Ja, die kun je ook eten, maar wil je dat? En vooral, wil je anderen leren hun eten net zo te verneuken?
pi_100566432
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 20:32 schreef zakstront het volgende:

[..]

Hee niet haten op Aschwin, die heeft mij enthousiast gemaakt voor koken met zijn prachtige foto's en makkelijke instructies waarbij het water je in de mond loopt. Hij geeft veel klassieke, eerlijke recepten die lekker lang moeten pruttelen.
OK, er valt wel wat op aan te merken, maar voor kook-beginners is het echt een fijne site, hier zijn indexpagina met bijna 100 recepten: koken met Aschwin
En hij heeft net zo'n hekel aan margarine als Piet :-)
Ik vind die recepten ook niet echt veel aan. Volgens mij kloppen er een aantal ook helemaal niet.
Zoals die Griekse schotel. Aardappels schillen en in plakjes snijden, vervolgens even rauw mee-wokken? Dan zijn ze dus echt niet gaar te krijgen, of je moet zolang wokken dat je de structuur van de boontjes helemaal verziekt :?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:51:30 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100568905
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:51:57 #296
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100568928
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
maar het oog wil ook wat
pi_100569362
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
Leuk. Kookfilmpjes. De aardappeltjes van je fok levensgezellin zien er heerlijk uit trouwens die ga ik binnenkort eens maken :9~
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:59:26 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100569389
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
Ook met een garde of twee vorken kan je een gladde massa maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100569433
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
Daar kun je geen fatsoenlijke cake van bakken. Als ie dat wel doet op die site dan klopt er iets ergens niet.
pi_100569785
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-)
in dat geval is bijna niemand een beginner meer.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')