abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:46:08 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98654797
* Pietverdriet maakt een hoedje voor robin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98654876
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt een hoedje voor robin
"overdag lijkt pietje een hele gefrustreerde jongen, maar 's avonds, na klokslag 7, komt de romanticus in piet los. Dan gaat Piet de paringsdans aan, en overvoert hij de partner in kwestie met allerlei zelfgemaakte frutsels en eten."
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:50:36 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98654972
Net ierse ribeye gemaakt, zelf acht weken afgehangen en uitgebeend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98654996
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Net ierse ribeye gemaakt, zelf acht weken afgehangen en uitgebeend
mnomnom. pica?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:55:45 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98655147
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:51 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

mnomnom. pica?
Nope, geen fotos gemaakt, vergeet dat altijd als met eten bezig ben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98655171
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nope, geen fotos gemaakt, vergeet dat altijd als met eten bezig ben
zonde he. heb je nog meer te rijp hangen? :9
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:58:30 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98655252
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

zonde he. heb je nog meer te rijp hangen? :9
Nope, en de vriezer is vol met gevacumeerde stukken vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 juni 2011 @ 12:58:32 #208
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98814743
Ik wil graag sardientjes garen in een zure marinade, maar heb dat nog nooit gedaan.
Als ik het zo zie is het de vis een nachtje in de marinade in de koelkast doen, maar heeft iemand nog valkuilen/tips?
  woensdag 29 juni 2011 @ 13:25:07 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98815838
Vier jaar terug eens zoiets gedaan.
Mooie, verse, vette sardines gefileerd en half uurtje in zout gelegd.
Toen afgespoeld en in citroensap gelegd.
Vond het echt verrassend lekker. Maar daarna nooit nog eens gemaakt.

Foto sloeg nergens op, hihi. Toen wist ik nog niet dat eten op een zwart bord fotograferen kut is. :-)



Dus een nacht garen lijkt me wat lang. Hoewel....
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:15:01 #210
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98845830
Fileren heb ik maar aan de visboer overgelaten, die is daar toch beter in :P

Morgen gaan ze in de marinade. Als ze gegaard zijn door het zuur is een uitje als smaakmaker voldoende?

Oh dit is trouwens de eerste keer dat ik sardines gebruik die niet uit een blik komen :')
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:17:47 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98846011
Bij Schmidt is gefileerd of ongefileerd sardines kopen een verschil van dag en nacht. Qua prijs. Soort van ontmoedigingsbeleid, denk ik. :-)

Ik weet alleen nog dat ik het toen echt heel erg lekker vond. Dus kan 't geen kwaad het zo eerst te proberen. Misschien krijg je dan zelf een ingeving voor een volgende keer.

(maar euh, ik zou zoiets toch liever van superverse sardines doen en niet nog een dagje wachten)
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:20:17 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98846169
Mijn visboer weegt het eerst de hele sardines af en fileert ze dan voor je indien gewenst :)

Dat geld trouwens voor alle vis.
  donderdag 30 juni 2011 @ 00:19:24 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98849538
Dat geldt bij Schmidt voor de meeste vis, maar dus niet voor sardientjes. :-)
En de prijs voor gefileerde sardientjes is volgens mij evengoed per kilo ongefileerd, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus of je visboer is heel aardig, of hij heeft weinig klanten die 'm vragen de sardines te fileren, of hij is niet helemaal wijs, of hij vraagt sowieso al veel voor zijn sardines dat het er nog wel af kan.... :P
  donderdag 30 juni 2011 @ 09:07:07 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98855863
Sardines zijn ook erg lekker op de bbq
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juli 2011 @ 09:02:28 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98896556
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 00:19 schreef RobinOok het volgende:
Dat geldt bij Schmidt voor de meeste vis, maar dus niet voor sardientjes. :-)
En de prijs voor gefileerde sardientjes is volgens mij evengoed per kilo ongefileerd, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus of je visboer is heel aardig, of hij heeft weinig klanten die 'm vragen de sardines te fileren, of hij is niet helemaal wijs, of hij vraagt sowieso al veel voor zijn sardines dat het er nog wel af kan.... :P
Ik weet wel met wie ik vriendjes moet worden op de markt ;) Als het rustig is er veel mogelijk, zo laat ik meestal ook mijn spekbokking fileren :P

quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Sardines zijn ook erg lekker op de bbq
Jup met een beetje zout&peper en schijfje citroen.
pi_99157096
Mijn vader heeft voor ons 2 paardelendes gekocht bij de paardeslager. Lang geleden dat we he het gehad hebben. Echter, hoe te kruiden? Peper en zout voldoende?
  donderdag 7 juli 2011 @ 19:21:52 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99164601
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 16:01 schreef Xfade het volgende:
Mijn vader heeft voor ons 2 paardelendes gekocht bij de paardeslager. Lang geleden dat we he het gehad hebben. Echter, hoe te kruiden? Peper en zout voldoende?
Ja hoor, je kan wel allerlei kruiden er op doen, maar Paardelende smaakt van zichzelf al zo lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99171826
Heb et een half uurtje gebakken (op aanraden van slager, ze waren een tikje dik) met flink peper en wat zout, was erg lekker inderdaad.
  donderdag 7 juli 2011 @ 21:53:35 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99171995
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 21:50 schreef Xfade het volgende:
Heb et een half uurtje gebakken met flink peper en wat zout, was erg lekker inderdaad.
Lekker hoor, lang geen paardelende meer gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:26:40 #220
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_99193943
Ik was dus een omeletje aan het maken, en daar stond het volgende:
Bak de ui en 1 geperste teen knoflook 6 min

Hoe kan je een knoflook 6 minuten bakken? Na 30 seconden is de knoflook bij mij al bruin en verbrand?
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:32:16 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99194156
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:26 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik was dus een omeletje aan het maken, en daar stond het volgende:
Bak de ui en 1 geperste teen knoflook 6 min

Hoe kan je een knoflook 6 minuten bakken? Na 30 seconden is de knoflook bij mij al bruin en verbrand?
Ui én Knoflook staat er toch? Snij de ui fijn en meng de knoflook er door. Bak het op het laagste pit, moet langzaam zweten en bruin worden. Als ik uiensoep maak laat ik wel een half uur zo staan met af en toe roeren.
Je moet de knoflook niet apart bakken en zeker niet op een hoog vuur, wordt ie bitter van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:37:57 #222
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_99194377
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ui én Knoflook staat er toch? Snij de ui fijn en meng de knoflook er door. Bak het op het laagste pit, moet langzaam zweten en bruin worden. Als ik uiensoep maak laat ik wel een half uur zo staan met af en toe roeren.
Je moet de knoflook niet apart bakken en zeker niet op een hoog vuur, wordt ie bitter van.
Hmm zal wel aan dit kut gasstel liggen dat hij niet rustiger wil. Het pannetje stond er mischien 20 seconden op, kan hij dan al te heet zijn?
Ik heb idd de ui en knoflook tegelijk gebakken
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:42:09 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99194542
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:37 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Hmm zal wel aan dit kut gasstel liggen dat hij niet rustiger wil. Het pannetje stond er mischien 20 seconden op, kan hij dan al te heet zijn?

Waarschijnlijk.
Kleinste pit, lage vlam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:43:03 #224
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_99194569
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarschijnlijk.
Kleinste pit, lage vlam.
Het probleem van dit gasstel: kleinste pit, grootste vlam.
Maar eens een nieuwe regelen, dit is super irritant
pi_99196356
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:43 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Het probleem van dit gasstel: kleinste pit, grootste vlam.
Maar eens een nieuwe regelen, dit is super irritant
Tip voor de volgende keer: Grootste pit, kleinste vlam.

...of toch niet....
  vrijdag 8 juli 2011 @ 13:41:08 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99196846
Of gewoon de knoflook er pas later bij doen. Doe ik eigenlijk altijd. Knoflook hoeft nooit lang, ui wel.
  zondag 17 juli 2011 @ 00:45:11 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99565864
Kun je mul nou het beste in boter of olie bakken?
  zondag 17 juli 2011 @ 00:53:35 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99566109
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 00:45 schreef Erasmo het volgende:
Kun je mul nou het beste in boter of olie bakken?
Ik snijdt mulfilet op de huid in en haal hem door de bloem, bak hem niet te heet in boter. Vis bak je klassiek in boter, op zijn vrouw van de molenaars wijze noem je dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 juli 2011 @ 01:00:48 #229
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99566327
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2011 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snijdt mulfilet op de huid in en haal hem door de bloem, bak hem niet te heet in boter. Vis bak je klassiek in boter, op zijn vrouw van de molenaars wijze noem je dat.
Die naamgeving kende ik nog niet :)
Heb hier voor aanstaande woensdag nog 2 mulletjes van de veiling in de vriezer liggen, voor het eerst dat ik zo'n ding fileer, hopen dat het een beetje goed gaat.
  zondag 17 juli 2011 @ 01:19:02 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99566853
Braden in boter, met peterselie en wat citoensap serveren met de gebruinde boter. Klassieker van de franse keuken, eventueel met kappertjes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Meuniere_sauce

Mul is ook lekker om te vullen met prei en wortel, peterselie en knoflook, en dan in alufolie pakje te verpakken met witte wijn erbij, in de oven ermee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99580105
Kun je vis eigenlijk ook in ghee bakken, of mis je dan veel botersmaak?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 juli 2011 @ 16:02:37 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99580885
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 15:38 schreef Weltschmerz het volgende:
Kun je vis eigenlijk ook in ghee bakken, of mis je dan veel botersmaak?
Ghee is geklaarde boter, de eiwitten zijn er uit, dat heeft wel invloed op de smaak ja, zeker als de boter waar je in bakt deel is van het gerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99581271
Ik vind ghee over het algemeen lekkerder dan gewone boter, maar vis heb ik er nog niet in geprobeerd. Maar door die ghee heb ik niet meer standaard boter in huis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 juli 2011 @ 16:15:47 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99581350
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 16:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind ghee over het algemeen lekkerder dan gewone boter, maar vis heb ik er nog niet in geprobeerd. Maar door die ghee heb ik niet meer standaard boter in huis.
Maak je die geklaarde boter zelf? En wat doe je er mee? Braad je er alleen in, op brood smeren gaat niet natuurlijk. Monteer je er ook sauzen mee af?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99582273
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak je die geklaarde boter zelf? En wat doe je er mee? Braad je er alleen in, op brood smeren gaat niet natuurlijk. Monteer je er ook sauzen mee af?

Nee, ik heb zo'n 500 grams blik van de toko. Het bewaart goed en ik vind het met name heel lekker om champignons in te bakken. Vanwege de temperatuur, maar het geeft een beetje een 'aardse' smaak eraan. Zo'n sauzenmonteur ben ik niet en jus heb ik er ook nog niet mee geprobeerd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 18 juli 2011 @ 22:45:52 #236
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99642221
Mulletjes waren lekker :9 Fileren ging wel bagger maar al doende leert men.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 06:58:56 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99652234
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 22:45 schreef Erasmo het volgende:
Mulletjes waren lekker :9 Fileren ging wel bagger maar al doende leert men.
Mul is voor mij ook een van de lekkerste vissen die er is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99652252
Hee Piet zo onders ons, eigenlijk ben je helegaar geen kok toch? O-)
  dinsdag 19 juli 2011 @ 07:21:48 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99652287
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 07:05 schreef Piet_Piraat het volgende:
Hee Piet zo onders ons, eigenlijk ben je helegaar geen kok toch? O-)
Wie op dit forum werkt er nou echt als kok?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99833644
Wat is jouw recept voor biefstuk Stroganoff Piet?
  zaterdag 23 juli 2011 @ 12:37:12 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99833914
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 12:29 schreef Selestha het volgende:
Wat is jouw recept voor biefstuk Stroganoff Piet?
Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #13

quote:
voor vier personen

de Saus.

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crčme fraīche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 juli 2011 @ 22:45:40 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99857224
quote:
Bezwaar als ik sommige van je recepten voorstel aan het Fok!-kookboek? :9
  zondag 24 juli 2011 @ 00:30:16 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99861953
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 22:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Bezwaar als ik sommige van je recepten voorstel aan het Fok!-kookboek? :9
Prima
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100275572
Ik heb een vraagje over oud brood. Voor sommige gerechten heb je oud brood nodig, i.c. een gazpacho. Maar ik bedenk nooit 4 dagen vantevoren dat ik iets met oud brood ga maken. Brood oud laten worden en dan in de vriezer leggen werkt wel, maar ook dat vraagt weer teveel planning.

Mijn vraag is dus, waar gaat het om bij oud brood. Gaat het om de structuur, het harder en taaier worden, of om de smaak. En gaat het echt om het tijdsverloop, of om de blootstelling aan lucht? Kortom, hoe kan ik in een paar uur oud brood maken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 16:30:52 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100275970
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 16:22 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb een vraagje over oud brood. Voor sommige gerechten heb je oud brood nodig, i.c. een gazpacho. Maar ik bedenk nooit 4 dagen vantevoren dat ik iets met oud brood ga maken. Brood oud laten worden en dan in de vriezer leggen werkt wel, maar ook dat vraagt weer teveel planning.

Mijn vraag is dus, waar gaat het om bij oud brood. Gaat het om de structuur, het harder en taaier worden, of om de smaak. En gaat het echt om het tijdsverloop, of om de blootstelling aan lucht? Kortom, hoe kan ik in een paar uur oud brood maken?
Leg het even in het zonnetje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 3 augustus 2011 @ 16:31:45 #247
91830 MaximusTG
pi_100276005
Volgens mij gaat het niet zo zeer om de smaak, maar idd om het harder en taaier worden. Persoonlijk denk ik dat je dat het beste kan doen door het in de oven te laten drogen op een lage temperatuur. Of zoals Piet zegt in de zon.
Overigens kan je bij sommige supermarkten (ken bv een een C1000) brood van gisteren kopen, met een flinke korting.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 16:31:56 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100276017
Als je een paar uur hebt kun je 't gewoon op tafel leggen. Onafgedekt.
Eventueel even een tikkie in de magnetron. Maar je wilt geen beschuit.

En volgens mij gaat het enkel om de textuur. Taai, uitgedroogd, oud brood.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 16:32:16 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100276029
Zo he, 3 tegelijk.
pi_100358939
Hoi!

Ik maak vaak aardappelpartjes of schijfjes klaar, maar ik krijg ze nooit lekker krokant, iemand tips om ze wel krokant te maken?

(heb meestal aardappelen nieuwe oogst, eerst koken, voor de partjes met schil, voor de blokjes/schijfjes zonder schil)

thx!
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 16:56:52 #251
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_100359135
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 16:53 schreef Mixende_match het volgende:
Hoi!

Ik maak vaak aardappelpartjes of schijfjes klaar, maar ik krijg ze nooit lekker krokant, iemand tips om ze wel krokant te maken?

(heb meestal aardappelen nieuwe oogst, eerst koken, voor de partjes met schil, voor de blokjes/schijfjes zonder schil)

thx!
zonder koken in de oven
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_100359988
Ja, maar worden ze dan wel goed zacht van binnen?
Zoja, hoelang en welke temp?

thx
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 17:26:02 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100360259


* oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden.
* aardappels goed wassen/schrobben en de rare plekjes weghalen. Of gewoon schillen.
* in 2-en, 3-en of 4-en snijden, ligt aan de grootte. De bedoeling is dat alle partjes ongeveer even dik worden.
* kwartiertje in bak met lauw water met wat zout en een scheut azijn zetten.
* afspoelen en in een schone theedoek doen. Goed droog deppen.
* terug in de nu droge bak doen. Scheutje olie erbij en daarna de aardappeltjes even omschudden en rondzwieren zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten op 200C. Halverwege een keertje omkeren.
pi_100360579
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 17:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

* oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden.
* aardappels goed wassen/schrobben en de rare plekjes weghalen. Of gewoon schillen.
* in 2-en, 3-en of 4-en snijden, ligt aan de grootte. De bedoeling is dat alle partjes ongeveer even dik worden.
* kwartiertje in bak met lauw water met wat zout en een scheut azijn zetten.
* afspoelen en in een schone theedoek doen. Goed droog deppen.
* terug in de nu droge bak doen. Scheutje olie erbij en daarna de aardappeltjes even omschudden en rondzwieren zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten op 200C. Halverwege een keertje omkeren.
Thx! vanavond uitproberen 8-)
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 04:57:19 #255
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_100383301
en? Ik doe het ook wel zonder de aardappels eerst een kwartiertje in het water te leggen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_100387666
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij gaat het niet zo zeer om de smaak, maar idd om het harder en taaier worden. Persoonlijk denk ik dat je dat het beste kan doen door het in de oven te laten drogen op een lage temperatuur. Of zoals Piet zegt in de zon.
Dan krijgt het echt een toastsmaak, en dat is niet de bedoeling.

quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 16:31 schreef RobinOok het volgende:
Als je een paar uur hebt kun je 't gewoon op tafel leggen. Onafgedekt.
Eventueel even een tikkie in de magnetron. Maar je wilt geen beschuit.

En volgens mij gaat het enkel om de textuur. Taai, uitgedroogd, oud brood.
Denk het ook ja, met vers brood worden het anders vast van die visaasbolletjes, of zuigt het zich helemaal vol (voor croutons gebruik je toch ook oud brood?). Maar als je het gewoon op tafel legt dan wordt buitenkant beschuit en blijft de binnenkant zacht, en dan krijg je aan die buitenkant toch ook wel een raar smaakje. Ik denk dat ik het eerst ga verkruimelen, en dan de zak opblaas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 13:16:52 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100388768
Nou, voor croutons gebruik ik gewoon vers brood. :+
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 13:20:52 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100388849
Croutons maak je van oud brood om nog wat met het oude brood te doen. Zo zijn er veel meer gerechten die verzonnen zijn om wat met resten te doen. Dat betekend niet dat croutons perse van oud brood gemaakt moet worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100389386
Het is echt wel anders, uiteraard is het ooit zo begonnen, maar uiteindelijk hebben mensen ontdekt dat het andere eigenschappen heeft en anders smaakt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Staling
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100389596
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 04:57 schreef The_Hives het volgende:
en? Ik doe het ook wel zonder de aardappels eerst een kwartiertje in het water te leggen
Mmmm! :9 lekker! Ze moesten alleen wat langer, maar had geen geduld meer :( doe er zelf dan nog een uitje, knoflook en kruiden door :+

Heerlijk!
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 14:01:01 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100389675
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 13:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is echt wel anders, uiteraard is het ooit zo begonnen, maar uiteindelijk hebben mensen ontdekt dat het andere eigenschappen heeft en anders smaakt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Staling
Dat artikel zegt niets anders dan wat ik zeg, en mijn aanvulling wil ik alleen maar mee zeggen dat je ook croutons van vers brood kan maken. Het smaakverschil haal ik er niet uit na het bewerken met olijfolie en het roosteren. Zit meer verschil in van wat voor een brood je mee begint. Wit van de super is al beschimmeld voordat het oud wordt door alle zuut die er doorheen zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100389877
Het hangt ook van de toepassing af denk ik. Als je ze toch gaat bakken dan maakt het ook niet zoveel uit dat je ze in de zon legt, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat je het kunt proeven als je beide soorten croutons door je salade zou doen. Of dat verschil de moeite waard is of onwenselijk is, is een tweede. Maar ik heb wel eens vers brood via de pan op de uiensoep gedaan, en dat wordt zompig, daar helpt het bakken niet tegen. In je salade heb je dat natuurlijk niet zo snel als je ze niet in de dressing laat drijven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 14:19:54 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100390080
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 14:11 schreef Weltschmerz het volgende:
Het hangt ook van de toepassing af denk ik. Als je ze toch gaat bakken dan maakt het ook niet zoveel uit dat je ze in de zon legt, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat je het kunt proeven als je beide soorten croutons door je salade zou doen. Of dat verschil de moeite waard is of onwenselijk is, is een tweede. Maar ik heb wel eens vers brood via de pan op de uiensoep gedaan, en dat wordt zompig, daar helpt het bakken niet tegen. In je salade heb je dat natuurlijk niet zo snel als je ze niet in de dressing laat drijven.
Brood op uiensoep, met kaas erop, dacht dat die combi in de jaren 70 zijn laatste stuipen had. Moeite doen daarvoor vind ik zoiets als van vers fruit conserven gaan maken omdat je een tong picasso wilt maken.
:-)
Maar goed, denk niet dan een spaanse mama zich zorgen maakt of het brood wel oud genoeg is om er een klassiek oud brood gerecht mee te maken. Als je brood hebt wat alleen uit meel, water, zout en gist is gemaakt is het zeer snel oud. Brood wat je in nl koopt wordt niet eens lekker oud, er zit teveel emulgator en vet in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100391196
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brood op uiensoep, met kaas erop, dacht dat die combi in de jaren 70 zijn laatste stuipen had. Moeite doen daarvoor vind ik zoiets als van vers fruit conserven gaan maken omdat je een tong picasso wilt maken.
:-)
Is dat voor visliefhebbers wat de pizza hawaii is voor de pizzaliefhebbers?

Geen idee verder, de jaren 70 waren voor mijn tijd en ik doe niet zo aan modes, ik vind uiensoep erg lekker, ik vind dat gesmolten gruyere erg lekker kan zijn en de combinatie doet het uitstekend. Bij mijn weten is het een klassieker en geen modegril. Maar ik ken hem dan ook uit Frankrijk, ik kan me voorstellen dat het in de jaren 70 met margarine, bouillonblokjes gepasteuriseerde goudse en vers brood niet zo'n feest was.

quote:
Maar goed, denk niet dan een spaanse mama zich zorgen maakt of het brood wel oud genoeg is om er een klassiek oud brood gerecht mee te maken.
Ik denk het wel. Die plannen vast verder vooruit dan ik en dan is brood oud laten worden niet zo'n moeite.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100414897
Hoe maak je Ossenhaas/Biefstuk nu echt lekker rood, maar vooral rood en mals maar toch heel lekker en eventueel een lekker sausje erbij.

Aziatisch mag ook.
If not now, then when.
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:33:48 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415076
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:08 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak je Ossenhaas/Biefstuk nu echt lekker rood, maar vooral rood en mals maar toch heel lekker en eventueel een lekker sausje erbij.

Aziatisch mag ook.
1. Koop goed vlees, dit is het lastigste. Meeste supermarkten en slagers verkopen het niet.
2. Laat het een aantal uur uit de koelkast voor je hem bakt, moet op kamertemperatuur zijn.
3. Vlees mag NIET ingesneden, gemept, geslagen, door de malser gehaald zijn.
4. Vlees niet in dunne plakjes, maar lekker dikke steaks
5. Vet heet laten worden in een zware koekenpan, een zware gietijzeren is het beste, die verliezen de hitte niet zo snel.
6. Steak zouten en peperen, aanbraden, ca 2 minuten op een kant. Niet in prikken of teveel mee draaien. Met je wijsvinger er in duwen en voelen hoe stevig hij is. Hoe steviger, hoe meer door hij is.

Neem je ander vlees dan ossehaas, zoals bv ribeye of entracote, zoek dan naar vlees met een fijne vetmarmering er in, dat vet smelt tijdens het bakken en maakt het allemaal veel lekkerder.


Ideaalplaatje


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:48:18 #267
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_100415195
Piet, ben laatst naar de hanos geweest. Wat een ervaring. Fantastisch vlees, zeker in vergelijking met supermarkten. Echt onwijs mals en lekker.
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:57:14 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415300
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:48 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, ben laatst naar de hanos geweest. Wat een ervaring. Fantastisch vlees, zeker in vergelijking met supermarkten. Echt onwijs mals en lekker.
Wat heb je aan vlees gekocht? Ik moet er binnenkort ook weer heen, ik wil dan iig iberico varkenswangen halen en wat patrijzen.
Mhh, gaat alleen nog ff duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 augustus 2011 @ 10:05:10 #269
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_100415408
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat heb je aan vlees gekocht? Ik moet er binnenkort ook weer heen, ik wil dan iig iberico varkenswangen halen en wat patrijzen.
Mhh, gaat alleen nog ff duren.
best veel. Weet niet meer precies wat. Entrecote iig, en ribeye. Ze ebben echt mooi spul daar : p

Verder nog tips van dingen die ik daar echt moet halen?
  zondag 7 augustus 2011 @ 10:20:23 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415620
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2011 10:05 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

best veel. Weet niet meer precies wat. Entrecote iig, en ribeye. Ze ebben echt mooi spul daar : p

Verder nog tips van dingen die ik daar echt moet halen?
Het Livar varkensvlees is erg mooi, net als het iberico. Amerikaanse Ribeye die ze hebben is goddelijk lekker.
Ik kom ook graag op de wildafdeling, die in Apeldoorn is erg goed, altijd al geweest, maar dat verschilt per vestiging geloof ik nogal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100418170
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Ideaalplaatje

[ afbeelding ]
Fraaie lappen hoor! :P :9 :P
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_100527042
Piet!
Waarom schilt hij de appels niet?
http://koken.met.aschwin.net/pages/Cake%20%28appelcake%29.htm
Ik wil dat eigenlijk wel doen.... wat adviseer jij?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 21:49:34 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100527299
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 21:44 schreef Bluezz het volgende:
Piet!
Waarom schilt hij de appels niet?
http://koken.met.aschwin.net/pages/Cake%20%28appelcake%29.htm
Ik wil dat eigenlijk wel doen.... wat adviseer jij?
Goed wassen
:)
Enige reden dat ik schil is dat goudrenet geen aangename schil heeft, bij appeltaart. Sommige aardappels schil ik trouwens ook niet. Die kook ik met en bak ze daarna met schil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100530316
Tnx man ^O^
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 22:53:12 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100530893
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 21:44 schreef Bluezz het volgende:
Piet!
Waarom schilt hij de appels niet?
http://koken.met.aschwin.net/pages/Cake%20%28appelcake%29.htm
Ik wil dat eigenlijk wel doen.... wat adviseer jij?
Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:


Er is nu een mooi gladde massa:


Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 22:59:42 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100531265
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Er is nu een mooi gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
Ik vrees het wel.
Valt me nog mee dat ie boter gebruikt en geen zeeuws meisje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100531670
:D
En dan ga ik nog Wajang gebruiken ook *)

/lactose
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:08:28 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100531797
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100532167
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
Gebruikt u in al uw gerechten waar boter onderdeel is van de bereiding roomboter? Of zijn er ook gerechten waar een andere botersoort zoals margarine prefereert?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_100532445
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
Hij mag mij wél hebben gelukkig w/
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:29:25 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100532909
quote:
5s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Gebruikt u in al uw gerechten waar boter onderdeel is van de bereiding roomboter? Of zijn er ook gerechten waar een andere botersoort zoals margarine prefereert?
Op het in mijn huis brengen van margarine staat stokslagen, het betitelen van margarine met de naam boter ook.
Duidelijk?
Margarine is behalve smerig ook bijzonder ongezond, daar het geharde vetten bevat. Wij eten boter. Verder gebruik ik ganzenvet, spekvet, niervet, rundvet, eendenvet en kippenvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100533078
Wat is het alternatief voor boter in 'ons' geval dan als je een cake wil bakken?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:36:58 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100533305
Olijfolie?

Nee hoor, gewoon margarine gebruiken en Piet lekker wegklikken. ;)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:38:52 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533412
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:32 schreef Bluezz het volgende:
Wat is het alternatief voor boter in 'ons' geval dan als je een cake wil bakken?
goede vraag, zit ineens te denken aan cacaoboter, maar zou daar eens een experiment mee moeten doen. Er is ook veel gebak met Reuzel, in spanje hele lekkere gegeten, gevuld met pompoenjam, maar dat vind ik in het mondgevoel niet altijd even lekker omdat het niet snel genoeg smelt en soms een beetje een vette film geeft in je mond, maar dat is vooral als ik het gebak koop, niet als ik het zelf maak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:39:55 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533477
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:36 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie?

Nee hoor, gewoon margarine gebruiken en Piet lekker wegklikken. ;)
Nee, olijfolie is niet lekker in gebak.
Walnotenolie of hazelnootolie weer wel. Ga er eens mee experimenteren denk ik.
Je zou ook rogge of boekweitmeel kunnen gebruiken en minder vet omdat rogge of boekweit geen gluten bevatten, meer eigeel gebruiken, eigeel bevat ook nogal wat vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100533656
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op het in mijn huis brengen van margarine staat stokslagen, het betitelen van margarine met de naam boter ook.
Duidelijk?
Margarine is behalve smerig ook bijzonder ongezond, daar het geharde vetten bevat. Wij eten boter. Verder gebruik ik ganzenvet, spekvet, niervet, rundvet, eendenvet en kippenvet
Haha ok dat is heel erg duidelijk :P :Y
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:44:43 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533741
* Pietverdriet vervangt Robinook haar kruidenrekje nog een keer door pakjes conimexmixen, al haar rijst door snelkookbuiltjes en sauzen en condimenten door GoTan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:50:56 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100534062
* RobinOok slaat Pietverdriet d'r keuken uit.
pi_100534103
Vergeet de aardappels anders potten niet 8-)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:57:25 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100534384
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:50 schreef RobinOok het volgende:
* RobinOok slaat Pietverdriet d'r keuken uit. [ afbeelding ]
Ik ook van jou, Robin, ik ook van jou.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:58:13 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100534425
Ach jee, alweer ruzie in de echtelijke stonde tussen Piet en Robin? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:32:25 #292
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100565440
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Er is nu een mooi gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
Hee niet haten op Aschwin, die heeft mij enthousiast gemaakt voor koken met zijn prachtige foto's en makkelijke instructies waarbij het water je in de mond loopt. Hij geeft veel klassieke, eerlijke recepten die lekker lang moeten pruttelen.
OK, er valt wel wat op aan te merken, maar voor kook-beginners is het echt een fijne site, hier zijn indexpagina met bijna 100 recepten: koken met Aschwin
En hij heeft net zo'n hekel aan margarine als Piet :-)
maar het oog wil ook wat
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:54:54 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100566285
Nou, sorry hoor, maar ik wist op mijn 6e al hoe je een cake moest bakken en hoe een glad mengsel van boter en suiker eruit ziet. Of hoe prachtig luchtig en glad je het mixt met eieiren. Niet van die geschifte zooi. Het zal vast gaar worden en eetbaar zijn, maar hallo, dat is hetzelfde als een biefstuk doodbakken. Ja, die kun je ook eten, maar wil je dat? En vooral, wil je anderen leren hun eten net zo te verneuken?
pi_100566432
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 20:32 schreef zakstront het volgende:

[..]

Hee niet haten op Aschwin, die heeft mij enthousiast gemaakt voor koken met zijn prachtige foto's en makkelijke instructies waarbij het water je in de mond loopt. Hij geeft veel klassieke, eerlijke recepten die lekker lang moeten pruttelen.
OK, er valt wel wat op aan te merken, maar voor kook-beginners is het echt een fijne site, hier zijn indexpagina met bijna 100 recepten: koken met Aschwin
En hij heeft net zo'n hekel aan margarine als Piet :-)
Ik vind die recepten ook niet echt veel aan. Volgens mij kloppen er een aantal ook helemaal niet.
Zoals die Griekse schotel. Aardappels schillen en in plakjes snijden, vervolgens even rauw mee-wokken? Dan zijn ze dus echt niet gaar te krijgen, of je moet zolang wokken dat je de structuur van de boontjes helemaal verziekt :?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:51:30 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100568905
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:51:57 #296
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100568928
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
maar het oog wil ook wat
pi_100569362
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
Leuk. Kookfilmpjes. De aardappeltjes van je fok levensgezellin zien er heerlijk uit trouwens die ga ik binnenkort eens maken :9~
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:59:26 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100569389
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
Ook met een garde of twee vorken kan je een gladde massa maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100569433
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
Daar kun je geen fatsoenlijke cake van bakken. Als ie dat wel doet op die site dan klopt er iets ergens niet.
pi_100569785
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-)
in dat geval is bijna niemand een beginner meer.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')