Ik weet wel met wie ik vriendjes moet worden op de marktquote:Op donderdag 30 juni 2011 00:19 schreef RobinOok het volgende:
Dat geldt bij Schmidt voor de meeste vis, maar dus niet voor sardientjes. :-)
En de prijs voor gefileerde sardientjes is volgens mij evengoed per kilo ongefileerd, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus of je visboer is heel aardig, of hij heeft weinig klanten die 'm vragen de sardines te fileren, of hij is niet helemaal wijs, of hij vraagt sowieso al veel voor zijn sardines dat het er nog wel af kan....
Jup met een beetje zout&peper en schijfje citroen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Sardines zijn ook erg lekker op de bbq
Ja hoor, je kan wel allerlei kruiden er op doen, maar Paardelende smaakt van zichzelf al zo lekker.quote:Op donderdag 7 juli 2011 16:01 schreef Xfade het volgende:
Mijn vader heeft voor ons 2 paardelendes gekocht bij de paardeslager. Lang geleden dat we he het gehad hebben. Echter, hoe te kruiden? Peper en zout voldoende?
Lekker hoor, lang geen paardelende meer gegeten.quote:Op donderdag 7 juli 2011 21:50 schreef Xfade het volgende:
Heb et een half uurtje gebakken met flink peper en wat zout, was erg lekker inderdaad.
Ui én Knoflook staat er toch? Snij de ui fijn en meng de knoflook er door. Bak het op het laagste pit, moet langzaam zweten en bruin worden. Als ik uiensoep maak laat ik wel een half uur zo staan met af en toe roeren.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:26 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik was dus een omeletje aan het maken, en daar stond het volgende:
Bak de ui en 1 geperste teen knoflook 6 min
Hoe kan je een knoflook 6 minuten bakken? Na 30 seconden is de knoflook bij mij al bruin en verbrand?
Hmm zal wel aan dit kut gasstel liggen dat hij niet rustiger wil. Het pannetje stond er mischien 20 seconden op, kan hij dan al te heet zijn?quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ui én Knoflook staat er toch? Snij de ui fijn en meng de knoflook er door. Bak het op het laagste pit, moet langzaam zweten en bruin worden. Als ik uiensoep maak laat ik wel een half uur zo staan met af en toe roeren.
Je moet de knoflook niet apart bakken en zeker niet op een hoog vuur, wordt ie bitter van.
Waarschijnlijk.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:37 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Hmm zal wel aan dit kut gasstel liggen dat hij niet rustiger wil. Het pannetje stond er mischien 20 seconden op, kan hij dan al te heet zijn?
Het probleem van dit gasstel: kleinste pit, grootste vlam.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarschijnlijk.
Kleinste pit, lage vlam.
Tip voor de volgende keer: Grootste pit, kleinste vlam.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:43 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Het probleem van dit gasstel: kleinste pit, grootste vlam.
Maar eens een nieuwe regelen, dit is super irritant
Ik snijdt mulfilet op de huid in en haal hem door de bloem, bak hem niet te heet in boter. Vis bak je klassiek in boter, op zijn vrouw van de molenaars wijze noem je dat.quote:Op zondag 17 juli 2011 00:45 schreef Erasmo het volgende:
Kun je mul nou het beste in boter of olie bakken?
Die naamgeving kende ik nog nietquote:Op zondag 17 juli 2011 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik snijdt mulfilet op de huid in en haal hem door de bloem, bak hem niet te heet in boter. Vis bak je klassiek in boter, op zijn vrouw van de molenaars wijze noem je dat.
Ghee is geklaarde boter, de eiwitten zijn er uit, dat heeft wel invloed op de smaak ja, zeker als de boter waar je in bakt deel is van het gerecht.quote:Op zondag 17 juli 2011 15:38 schreef Weltschmerz het volgende:
Kun je vis eigenlijk ook in ghee bakken, of mis je dan veel botersmaak?
Maak je die geklaarde boter zelf? En wat doe je er mee? Braad je er alleen in, op brood smeren gaat niet natuurlijk. Monteer je er ook sauzen mee af?quote:Op zondag 17 juli 2011 16:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind ghee over het algemeen lekkerder dan gewone boter, maar vis heb ik er nog niet in geprobeerd. Maar door die ghee heb ik niet meer standaard boter in huis.
Nee, ik heb zo'n 500 grams blik van de toko. Het bewaart goed en ik vind het met name heel lekker om champignons in te bakken. Vanwege de temperatuur, maar het geeft een beetje een 'aardse' smaak eraan. Zo'n sauzenmonteur ben ik niet en jus heb ik er ook nog niet mee geprobeerd.quote:Op zondag 17 juli 2011 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak je die geklaarde boter zelf? En wat doe je er mee? Braad je er alleen in, op brood smeren gaat niet natuurlijk. Monteer je er ook sauzen mee af?
Mul is voor mij ook een van de lekkerste vissen die er is.quote:Op maandag 18 juli 2011 22:45 schreef Erasmo het volgende:
Mulletjes waren lekkerFileren ging wel bagger maar al doende leert men.
Wie op dit forum werkt er nou echt als kok?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 07:05 schreef Piet_Piraat het volgende:
Hee Piet zo onders ons, eigenlijk ben je helegaar geen kok toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |