abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 8 juli 2011 @ 13:41:08 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99196846
Of gewoon de knoflook er pas later bij doen. Doe ik eigenlijk altijd. Knoflook hoeft nooit lang, ui wel.
  zondag 17 juli 2011 @ 00:45:11 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99565864
Kun je mul nou het beste in boter of olie bakken?
  zondag 17 juli 2011 @ 00:53:35 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99566109
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 00:45 schreef Erasmo het volgende:
Kun je mul nou het beste in boter of olie bakken?
Ik snijdt mulfilet op de huid in en haal hem door de bloem, bak hem niet te heet in boter. Vis bak je klassiek in boter, op zijn vrouw van de molenaars wijze noem je dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 juli 2011 @ 01:00:48 #229
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99566327
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2011 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snijdt mulfilet op de huid in en haal hem door de bloem, bak hem niet te heet in boter. Vis bak je klassiek in boter, op zijn vrouw van de molenaars wijze noem je dat.
Die naamgeving kende ik nog niet :)
Heb hier voor aanstaande woensdag nog 2 mulletjes van de veiling in de vriezer liggen, voor het eerst dat ik zo'n ding fileer, hopen dat het een beetje goed gaat.
  zondag 17 juli 2011 @ 01:19:02 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99566853
Braden in boter, met peterselie en wat citoensap serveren met de gebruinde boter. Klassieker van de franse keuken, eventueel met kappertjes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Meuniere_sauce

Mul is ook lekker om te vullen met prei en wortel, peterselie en knoflook, en dan in alufolie pakje te verpakken met witte wijn erbij, in de oven ermee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99580105
Kun je vis eigenlijk ook in ghee bakken, of mis je dan veel botersmaak?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 juli 2011 @ 16:02:37 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99580885
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 15:38 schreef Weltschmerz het volgende:
Kun je vis eigenlijk ook in ghee bakken, of mis je dan veel botersmaak?
Ghee is geklaarde boter, de eiwitten zijn er uit, dat heeft wel invloed op de smaak ja, zeker als de boter waar je in bakt deel is van het gerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99581271
Ik vind ghee over het algemeen lekkerder dan gewone boter, maar vis heb ik er nog niet in geprobeerd. Maar door die ghee heb ik niet meer standaard boter in huis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 juli 2011 @ 16:15:47 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99581350
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 16:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind ghee over het algemeen lekkerder dan gewone boter, maar vis heb ik er nog niet in geprobeerd. Maar door die ghee heb ik niet meer standaard boter in huis.
Maak je die geklaarde boter zelf? En wat doe je er mee? Braad je er alleen in, op brood smeren gaat niet natuurlijk. Monteer je er ook sauzen mee af?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99582273
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak je die geklaarde boter zelf? En wat doe je er mee? Braad je er alleen in, op brood smeren gaat niet natuurlijk. Monteer je er ook sauzen mee af?

Nee, ik heb zo'n 500 grams blik van de toko. Het bewaart goed en ik vind het met name heel lekker om champignons in te bakken. Vanwege de temperatuur, maar het geeft een beetje een 'aardse' smaak eraan. Zo'n sauzenmonteur ben ik niet en jus heb ik er ook nog niet mee geprobeerd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 18 juli 2011 @ 22:45:52 #236
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99642221
Mulletjes waren lekker :9 Fileren ging wel bagger maar al doende leert men.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 06:58:56 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99652234
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 22:45 schreef Erasmo het volgende:
Mulletjes waren lekker :9 Fileren ging wel bagger maar al doende leert men.
Mul is voor mij ook een van de lekkerste vissen die er is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99652252
Hee Piet zo onders ons, eigenlijk ben je helegaar geen kok toch? O-)
  dinsdag 19 juli 2011 @ 07:21:48 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99652287
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 07:05 schreef Piet_Piraat het volgende:
Hee Piet zo onders ons, eigenlijk ben je helegaar geen kok toch? O-)
Wie op dit forum werkt er nou echt als kok?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99833644
Wat is jouw recept voor biefstuk Stroganoff Piet?
  zaterdag 23 juli 2011 @ 12:37:12 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99833914
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 12:29 schreef Selestha het volgende:
Wat is jouw recept voor biefstuk Stroganoff Piet?
Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #13

quote:
voor vier personen

de Saus.

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 juli 2011 @ 22:45:40 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99857224
quote:
Bezwaar als ik sommige van je recepten voorstel aan het Fok!-kookboek? :9
  zondag 24 juli 2011 @ 00:30:16 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99861953
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 22:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Bezwaar als ik sommige van je recepten voorstel aan het Fok!-kookboek? :9
Prima
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100275572
Ik heb een vraagje over oud brood. Voor sommige gerechten heb je oud brood nodig, i.c. een gazpacho. Maar ik bedenk nooit 4 dagen vantevoren dat ik iets met oud brood ga maken. Brood oud laten worden en dan in de vriezer leggen werkt wel, maar ook dat vraagt weer teveel planning.

Mijn vraag is dus, waar gaat het om bij oud brood. Gaat het om de structuur, het harder en taaier worden, of om de smaak. En gaat het echt om het tijdsverloop, of om de blootstelling aan lucht? Kortom, hoe kan ik in een paar uur oud brood maken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 16:30:52 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100275970
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 16:22 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb een vraagje over oud brood. Voor sommige gerechten heb je oud brood nodig, i.c. een gazpacho. Maar ik bedenk nooit 4 dagen vantevoren dat ik iets met oud brood ga maken. Brood oud laten worden en dan in de vriezer leggen werkt wel, maar ook dat vraagt weer teveel planning.

Mijn vraag is dus, waar gaat het om bij oud brood. Gaat het om de structuur, het harder en taaier worden, of om de smaak. En gaat het echt om het tijdsverloop, of om de blootstelling aan lucht? Kortom, hoe kan ik in een paar uur oud brood maken?
Leg het even in het zonnetje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 3 augustus 2011 @ 16:31:45 #247
91830 MaximusTG
pi_100276005
Volgens mij gaat het niet zo zeer om de smaak, maar idd om het harder en taaier worden. Persoonlijk denk ik dat je dat het beste kan doen door het in de oven te laten drogen op een lage temperatuur. Of zoals Piet zegt in de zon.
Overigens kan je bij sommige supermarkten (ken bv een een C1000) brood van gisteren kopen, met een flinke korting.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 16:31:56 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100276017
Als je een paar uur hebt kun je 't gewoon op tafel leggen. Onafgedekt.
Eventueel even een tikkie in de magnetron. Maar je wilt geen beschuit.

En volgens mij gaat het enkel om de textuur. Taai, uitgedroogd, oud brood.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 16:32:16 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100276029
Zo he, 3 tegelijk.
pi_100358939
Hoi!

Ik maak vaak aardappelpartjes of schijfjes klaar, maar ik krijg ze nooit lekker krokant, iemand tips om ze wel krokant te maken?

(heb meestal aardappelen nieuwe oogst, eerst koken, voor de partjes met schil, voor de blokjes/schijfjes zonder schil)

thx!
~ Bonito La Risa ~
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')